INSIDE OUT

English breakfast και ΚΥΣΕΑ για Κυριάκο, Οι συναντήσεις του Νίκου Χαρδαλιά, Κάμερες στα πανεπιστήμια ζητάει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

02-08-2023 | 07:10
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
English breakfast και ΚΥΣΕΑ για Κυριάκο, Οι συναντήσεις του Νίκου Χαρδαλιά, Κάμερες στα πανεπιστήμια ζητάει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Αγγλικό πρωινό στο ITV σήμερα για τον Πρωθυπουργό, ο οποίος αμέσως μετά ετοιμάζεται και για αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς έχει συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ. Λογικό, καθώς η ενασχόληση του Νίκου Χαρδαλιά με την υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής θα αφήσει «τρύπα» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ ενδέχεται να μετακινηθεί εκεί ο σημερινός Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος. Η «κλωτσιά» προς τα πάνω είναι πάντα ένας εύσχημος τρόπος να απαλλαγείς από πρόσωπα.

Happy breakfast

Λογικά ο Κυριάκος θα έχει την ευκαιρία να χαλαρώσει λιγάκι στο πρωινό του ITV μετά το εφιαλτικό δεκαήμερο (Ρόδος, νεκροί πιλότοι, εκρήξεις στην 111ΠΜ, αποπομπή Μηταράκη, ξήλωμα Πατούλη για το ζειμπέκικο). Πάντως, δύο χρόνια πριν, το 2021 το είχε απολαύσει και με το παραπάνω, καθώς την ώρα την συνέντευξης στο ίδιο πρόγραμμα, έρχονταν καταιγιστικά μηνύματα τηλεθεατών με περιεχόμενο όπως: «Μπορούμε να έχουμε τον Έλληνα πρωθυπουργό, αντί για τον δικό μας;», «Αυτόν θέλουμε για πρωθυπουργό. Τι έξυπνος, σκεπτόμενος και λογικός άνθρωπος», «Ο Έλληνας πρωθυπουργός με κέρδισε. Μιλάει καθαρά, με ακρίβεια», «Ωραίος άνθρωπος μου φαίνεται ο Έλληνας πρωθυπουργός», και πολλά ακόμα.

Μήνυμα για τουρισμό

Η πρόσφατη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από Ιαπωνικό οίκο, και η μείωση της ανεργίας, σίγουρα θα είναι στο μενού του Έλληνα Πρωθυπουργού, και ποιος ξέρει τι άλλο ακόμη. Λογικά, μια δυνατή κουβέντα καθησυχασμού για τους χιλιάδες τουρίστες που χρειάστηκε να φύγουν άρον άρον από τα ξενοδοχεία της δημοφιλούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ρόδο θα ειπωθεί επίσης.

Μίλησε ο Νικ Χαρντ

Μετά από μερικά 24ωρα σιωπής, μέχρις ότου χωνέψει ότι όντως τελικά θα πρέπει να τρέξει για την Περιφέρεια αυγουστιάτικα, μίλησε επιτέλους ο Νίκος Χαρδαλιάς! Ο δημοφιλέστατος πολιτικός έσπασε την σιωπή του με ανάρτηση αργά το βράδυ, κι ενώ το πρωί είχε τρίωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Λιγότερη ώρα κράτησε και η συνάντηση με τον Γιώργο Πατούλη. Ποια συνάντηση από τις δύο του ήταν πιο χρήσιμη, δεν ξέρω ακόμα, αλλά θα φανεί στην πορεία.

Το βράδυ πήγε με φίλους της παλιάς ΟΝΝΕΔ να φάει σε ταβέρνα. Παρόντες μεταξύ άλλων η Βάσω Κόλλια, και οι κκ Κουλιζάκος, Αβραμίδης, Κάρναβος, Τσουλουχάς, Νέστορας.

Ζητούν κάμερες στα πανεπιστήμια

Την ίδια ώρα, η νέα ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έκαναν παραγωγική συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Παιδείας, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη. Ορφέας Γεωργίου (Πρόεδρος), Κυριαζής Σωτηρίου (Γραμματέας) και αναπληρωτής του (Σπύρος Παπαγιώτου).

Εξήγησαν πόσο σημαντικό είναι για τους φοιτητές το θέμα της ασφάλειας των Πανεπιστημιακών χώρων και πρότειναν συγκεκριμένα πράγματα: να υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος με κάρτα εισόδου, φωτισμός, και να μπει κλειστό κύκλωμα ασφαλείας σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα στα πανεπιστημιακά campus (πχ Ζωγράφου). Για πανεπιστημιακή αστυνομία, δεν ειπώθηκε κάτι.

Αποφάσεις για Παππά

Μακριά από τα ζόρικα και ευχάριστα συνάμα υπουργικά καθήκοντα, στην Κουμουνδούρου ζουν συνεχόμενο εφιάλτη. Δεν έχουν Πρόεδρο, δεν έχουν Δήμαρχο, ψάχνονται για τα πάντα γενικώς. Σήμερα λογικά θα γίνει γνωστό εάν στο Δήμο της Αθήνας ενδιαφέρεται να κατέβει ο δημοφιλής μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς, καθώς η υποψηφιότητά του επανήλθε στο τραπέζι την Παρασκευή του Αγίου Βαρθολομαίου της ΝΔ, κι έτσι ελάχιστοι πήραν χαμπάρι τι έγινε.

Υπάρχουν Όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ

Αυτό που έγινε την περασμένη Παρασκευή, σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ήταν καταπληκτικό. Κάποιος που ακούγεται σαν το Νίκο Παππά θύμισε ότι η Κεντρική Επιτροπή με εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα είχε εγκρίνει την υποψηφιότητα του πρώην παίκτη, άρα αυτή ήταν ακόμα σε ισχύ. «Ο Τσίπρας έφυγε, αλλά η Κεντρική Επιτροπή και οι αποφάσεις της παραμένουν» φέρεται να ήταν το επιχείρημα. «Αν λέτε ότι δεν υπάρχει ούτε Κεντρική Επιτροπή, ούτε Πολιτική Γραμματεία, άρα τι συνεδριάζουμε;». Καταλυτικό όντως.

Μετά ετέθη σε ψηφοφορία εάν όντως υπάρχουν ακόμα Όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ και με αποτέλεσμα 21-16 αποφασίστηκε ότι, ναι, υπάρχουν. Οπότε, τώρα απομένει να πει κι ο ίδιος ο Νίκος Παππάς αν θέλει να κατέβει τελικά για τον Δήμο Αθηναίων.

Με απόφαση ΠΘ

Την ίδια ώρα, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας έκανε γνωστό ότι «Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει τις υποψηφιότητες του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων, του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και του Γιάννη Μώραλη για τον Δήμο Πειραιά».

Απλά κι εύκολα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:52

Πούτιν: Σκόπιμη η επιβράδυνση της οικονομίας - Απέχουμε πολύ από την ύφεση

17:51

Κρι Κρι: Στα 161,9 εκατ. ο κύκλος εργασιών, με άνοδο 23,7% - Αύξηση 26,2% στον κλάδο γιαουρτιού

17:45

Στην Κοπεγχάγη ο Κυριάκος Πιερρακάκης για Eurogroup και ECOFIN

17:43

ΑΑΔΕ: Ρεκόρ κατάσχεσης λαθραίων ειδών ατμίσματος

17:41

Διστακτική αντίδραση με χαμηλό τζίρο στο ΧΑ

17:41

ΕΟΔΥ: 226 νέες εισαγωγές με COVID-19 και δύο θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

17:39

Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη με ανώτερo αξιωματούχο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας

17:38

CNN: Μόλις το 20% των εύπορων Αμερικανών κρατάει «ζωντανή» την οικονομία

17:37

Όμιλος Profile: Άνοδος 29% στον κύκλο εργασιών στο εξάμηνο - Αύξηση της κερδοφορίας

17:33

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός αντεπιτίθεται στο ανατολικό μέτωπο

17:14

Greco Strom: Διάκριση και φέτος στα Mother Baby & Child Awards

17:02

Deliveroo: Παραιτείται ο ιδρυτής Γουίλ Σου από CEO μετά την εξαγορά της DoorDash

17:00

ΧΑ: Πακέτο για το 1,53% της Interlife

16:55

Ρεκόρ στη Wall Street με τεχνολογική στήριξη και ώθηση από Fed

16:55

Η Ρωσία παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτικών

16:42

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει τη συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό της πολιτικής συνοχής

16:33

ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα πρωτοπόρος στην αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης

16:23

Βουλή: Την Τετάρτη οι πρώτοι μάρτυρες στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Η λίστα

16:13

Λάιεν: Έρχεται το 19ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας - «Χτυπά» crypto, τράπεζες, ενέργεια

16:05

Ζελένσκι: Επισκέφθηκε την πρώτη γραμμή του μετώπου στην περιοχή Ντονέτσκ

16:02

Γάζα: Τουλάχιστον 79 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα τις τελευταίες 24 ώρες

15:57

ΗΠΑ: Πτώση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μετά το υψηλό 4ετίας

15:49

Συνέδριο του ΣΕΒ για AI: Η Ελλάδα στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού διαλόγου

15:48

Πολωνία: Αυξημένη δραστηριότητα μη επανδρωμένων αεροσκαφών κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία

15:44

Το WordCamp Athens 2025 έρχεται 8 Νοεμβρίου στο OTE Academy

15:43

Καρδίτσα: Σε κινητοποιήσεις οι αγρότες - Πανθεσσαλικό μπλόκο στον κόμβο του Ε65

15:39

Tulip Tree: Πώς δύο Ελληνίδες άλλαξαν τη ζωή εκατοντάδων παιδιών στη Ρουάντα

15:28

Τράπεζα Πειραιώς: Τι σηματοδοτεί η επανεκκίνηση της νομισματικής χαλάρωσης από τη Fed

15:22

Ρωσία: Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής προσωπάρχης της ρωσικής προεδρίας

15:21

Πώς να οργανώσεις βήμα-βήμα τη μετακόμισή σου εάν ετοιμάζεσαι να μετακομίσεις στο εξωτερικό