INSIDE OUT

English breakfast και ΚΥΣΕΑ για Κυριάκο, Οι συναντήσεις του Νίκου Χαρδαλιά, Κάμερες στα πανεπιστήμια ζητάει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

02-08-2023 | 07:10
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
English breakfast και ΚΥΣΕΑ για Κυριάκο, Οι συναντήσεις του Νίκου Χαρδαλιά, Κάμερες στα πανεπιστήμια ζητάει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Αγγλικό πρωινό στο ITV σήμερα για τον Πρωθυπουργό, ο οποίος αμέσως μετά ετοιμάζεται και για αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς έχει συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ. Λογικό, καθώς η ενασχόληση του Νίκου Χαρδαλιά με την υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής θα αφήσει «τρύπα» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ ενδέχεται να μετακινηθεί εκεί ο σημερινός Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος. Η «κλωτσιά» προς τα πάνω είναι πάντα ένας εύσχημος τρόπος να απαλλαγείς από πρόσωπα.

Happy breakfast

Λογικά ο Κυριάκος θα έχει την ευκαιρία να χαλαρώσει λιγάκι στο πρωινό του ITV μετά το εφιαλτικό δεκαήμερο (Ρόδος, νεκροί πιλότοι, εκρήξεις στην 111ΠΜ, αποπομπή Μηταράκη, ξήλωμα Πατούλη για το ζειμπέκικο). Πάντως, δύο χρόνια πριν, το 2021 το είχε απολαύσει και με το παραπάνω, καθώς την ώρα την συνέντευξης στο ίδιο πρόγραμμα, έρχονταν καταιγιστικά μηνύματα τηλεθεατών με περιεχόμενο όπως: «Μπορούμε να έχουμε τον Έλληνα πρωθυπουργό, αντί για τον δικό μας;», «Αυτόν θέλουμε για πρωθυπουργό. Τι έξυπνος, σκεπτόμενος και λογικός άνθρωπος», «Ο Έλληνας πρωθυπουργός με κέρδισε. Μιλάει καθαρά, με ακρίβεια», «Ωραίος άνθρωπος μου φαίνεται ο Έλληνας πρωθυπουργός», και πολλά ακόμα.

Μήνυμα για τουρισμό

Η πρόσφατη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από Ιαπωνικό οίκο, και η μείωση της ανεργίας, σίγουρα θα είναι στο μενού του Έλληνα Πρωθυπουργού, και ποιος ξέρει τι άλλο ακόμη. Λογικά, μια δυνατή κουβέντα καθησυχασμού για τους χιλιάδες τουρίστες που χρειάστηκε να φύγουν άρον άρον από τα ξενοδοχεία της δημοφιλούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ρόδο θα ειπωθεί επίσης.

Μίλησε ο Νικ Χαρντ

Μετά από μερικά 24ωρα σιωπής, μέχρις ότου χωνέψει ότι όντως τελικά θα πρέπει να τρέξει για την Περιφέρεια αυγουστιάτικα, μίλησε επιτέλους ο Νίκος Χαρδαλιάς! Ο δημοφιλέστατος πολιτικός έσπασε την σιωπή του με ανάρτηση αργά το βράδυ, κι ενώ το πρωί είχε τρίωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Λιγότερη ώρα κράτησε και η συνάντηση με τον Γιώργο Πατούλη. Ποια συνάντηση από τις δύο του ήταν πιο χρήσιμη, δεν ξέρω ακόμα, αλλά θα φανεί στην πορεία.

Το βράδυ πήγε με φίλους της παλιάς ΟΝΝΕΔ να φάει σε ταβέρνα. Παρόντες μεταξύ άλλων η Βάσω Κόλλια, και οι κκ Κουλιζάκος, Αβραμίδης, Κάρναβος, Τσουλουχάς, Νέστορας.

Ζητούν κάμερες στα πανεπιστήμια

Την ίδια ώρα, η νέα ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έκαναν παραγωγική συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Παιδείας, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη. Ορφέας Γεωργίου (Πρόεδρος), Κυριαζής Σωτηρίου (Γραμματέας) και αναπληρωτής του (Σπύρος Παπαγιώτου).

Εξήγησαν πόσο σημαντικό είναι για τους φοιτητές το θέμα της ασφάλειας των Πανεπιστημιακών χώρων και πρότειναν συγκεκριμένα πράγματα: να υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος με κάρτα εισόδου, φωτισμός, και να μπει κλειστό κύκλωμα ασφαλείας σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα στα πανεπιστημιακά campus (πχ Ζωγράφου). Για πανεπιστημιακή αστυνομία, δεν ειπώθηκε κάτι.

Αποφάσεις για Παππά

Μακριά από τα ζόρικα και ευχάριστα συνάμα υπουργικά καθήκοντα, στην Κουμουνδούρου ζουν συνεχόμενο εφιάλτη. Δεν έχουν Πρόεδρο, δεν έχουν Δήμαρχο, ψάχνονται για τα πάντα γενικώς. Σήμερα λογικά θα γίνει γνωστό εάν στο Δήμο της Αθήνας ενδιαφέρεται να κατέβει ο δημοφιλής μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς, καθώς η υποψηφιότητά του επανήλθε στο τραπέζι την Παρασκευή του Αγίου Βαρθολομαίου της ΝΔ, κι έτσι ελάχιστοι πήραν χαμπάρι τι έγινε.

Υπάρχουν Όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ

Αυτό που έγινε την περασμένη Παρασκευή, σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ήταν καταπληκτικό. Κάποιος που ακούγεται σαν το Νίκο Παππά θύμισε ότι η Κεντρική Επιτροπή με εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα είχε εγκρίνει την υποψηφιότητα του πρώην παίκτη, άρα αυτή ήταν ακόμα σε ισχύ. «Ο Τσίπρας έφυγε, αλλά η Κεντρική Επιτροπή και οι αποφάσεις της παραμένουν» φέρεται να ήταν το επιχείρημα. «Αν λέτε ότι δεν υπάρχει ούτε Κεντρική Επιτροπή, ούτε Πολιτική Γραμματεία, άρα τι συνεδριάζουμε;». Καταλυτικό όντως.

Μετά ετέθη σε ψηφοφορία εάν όντως υπάρχουν ακόμα Όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ και με αποτέλεσμα 21-16 αποφασίστηκε ότι, ναι, υπάρχουν. Οπότε, τώρα απομένει να πει κι ο ίδιος ο Νίκος Παππάς αν θέλει να κατέβει τελικά για τον Δήμο Αθηναίων.

Με απόφαση ΠΘ

Την ίδια ώρα, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας έκανε γνωστό ότι «Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει τις υποψηφιότητες του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων, του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και του Γιάννη Μώραλη για τον Δήμο Πειραιά».

Απλά κι εύκολα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:13

Καύσιμα: Πρωτομαγιά με «φωτιά» στην αντλία - Πόσο θα πληρώσουν οι οδηγοί

08:07

Πειραιώς: «Ατμομηχανή» προμηθειών asset management και Εθνική Ασφαλιστική

08:04

Φορολογικές διαφορές: «Κούρεμα» προστίμων και φόρων για 4 στους 10 φορολογούμενους

08:02

AKTOR - 2030: Guidance για τζίρο 5,5 δισ. ευρώ, EBITDA 600 εκατ. - «Βλέπει» LNG και Παραχωρήσεις σε Ελλάδα, Βαλκάνια

08:00

Το καλό και το κακό σενάριο για την οικονομία: Πώς το χρέος φρενάρει τα μέτρα στήριξης

23:58

Νέες υπηρεσίες για πολίτες και δήμους στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς

23:51

Τραμπ: Συγχαίρει τον νέο πρωθυπουργό του Ιράκ - «Νέο κεφάλαιο μεταξύ των δύο χωρών»

23:47

Γκουτέρες: «Άμεση αποκατάσταση ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ για να αποφευχθεί παγκόσμιο οικονομικό σοκ»

23:38

Αύξηση 17% στα έσοδα της Apple - Απογοήτευσε το iPhone

23:30

Τραμπ: «Πιθανή η απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από Ιταλία και Ισπανία»

23:22

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ - «Στόχος η αποθήκευση 1 GW το 2027»

23:15

Wall Street: Ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq - Ισχυρά κέρδη τον Απρίλιο

22:58

Βουλή: Προς ψήφιση το Πρωτόκολλο του Συμβουλίου της Ευρώπης για καταστολή της τρομοκρατίας

22:48

Τέταρτος μήνας κερδών για το πετρέλαιο

22:42

Quality & Reliability: Αύξηση 38% στον κύκλο εργασιών το 2025

22:24

Global Sumud Flotilla: Το ΥΠΕΞ ζητά από το Ισραήλ να αποσύρει τα σκάφη του από την περιοχή

22:12

Ο Τραμπ αίρει τους δασμούς σε ουίσκι και μπέρμπον μετά την επίσκεψη του Κάρολου

22:05

Πεζεσκιάν: «Ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ αποτελεί συνέχεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων»

21:50

Η Ιταλία παρατείνει για τρεις ακόμη εβδομάδες τη μείωση φόρου στα καύσιμα

21:38

Έφτασε στο Καράκας η πρώτη απευθείας πτήση από ΗΠΑ μετά από 7 χρόνια

21:27

Δεύτερος «κόκκινος» μήνας για τον χρυσό

21:20

Κίνα: Ζητά «σταθερότητα και ειρηνική συνύπαρξη» στις διμερείς σχέσεις από τις ΗΠΑ

21:13

Τραμπ: Ο φοβερότερος από τους βασιλιάδες ο Κάρολος

21:06

Επίσκεψη Κυρανάκη στο Κέντρο Αριστείας της Alstom όπου κατασκευάζονται οι νέοι συρμοί της Hellenic Train

21:04

Λιβανός για προανακριτική ΠΑΣΟΚ: «Άδικη και ανυπόστατη η εμπλοκή μου»

21:02

Y/KNOT Invest: Μείωση 65,24% στα έσοδα πωλήσεων το 2025

20:57

Παραίτηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

20:47

Προς την ισραηλινή Rafael «κλειδώνει» το εργοστάσιο της VW στο Όσναμπρουκ

20:45

Κατατέθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική για Λιβανό και Αραμπατζή

20:40

Eπίσημα στο ΠΑΣΟΚ ο Φαραντούρης - Συναντήθηκε με τον Ανδρουλάκη