INSIDE OUT

English breakfast και ΚΥΣΕΑ για Κυριάκο, Οι συναντήσεις του Νίκου Χαρδαλιά, Κάμερες στα πανεπιστήμια ζητάει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

02-08-2023 | 07:10
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
English breakfast και ΚΥΣΕΑ για Κυριάκο, Οι συναντήσεις του Νίκου Χαρδαλιά, Κάμερες στα πανεπιστήμια ζητάει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Αγγλικό πρωινό στο ITV σήμερα για τον Πρωθυπουργό, ο οποίος αμέσως μετά ετοιμάζεται και για αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς έχει συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ. Λογικό, καθώς η ενασχόληση του Νίκου Χαρδαλιά με την υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής θα αφήσει «τρύπα» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ ενδέχεται να μετακινηθεί εκεί ο σημερινός Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος. Η «κλωτσιά» προς τα πάνω είναι πάντα ένας εύσχημος τρόπος να απαλλαγείς από πρόσωπα.

Happy breakfast

Λογικά ο Κυριάκος θα έχει την ευκαιρία να χαλαρώσει λιγάκι στο πρωινό του ITV μετά το εφιαλτικό δεκαήμερο (Ρόδος, νεκροί πιλότοι, εκρήξεις στην 111ΠΜ, αποπομπή Μηταράκη, ξήλωμα Πατούλη για το ζειμπέκικο). Πάντως, δύο χρόνια πριν, το 2021 το είχε απολαύσει και με το παραπάνω, καθώς την ώρα την συνέντευξης στο ίδιο πρόγραμμα, έρχονταν καταιγιστικά μηνύματα τηλεθεατών με περιεχόμενο όπως: «Μπορούμε να έχουμε τον Έλληνα πρωθυπουργό, αντί για τον δικό μας;», «Αυτόν θέλουμε για πρωθυπουργό. Τι έξυπνος, σκεπτόμενος και λογικός άνθρωπος», «Ο Έλληνας πρωθυπουργός με κέρδισε. Μιλάει καθαρά, με ακρίβεια», «Ωραίος άνθρωπος μου φαίνεται ο Έλληνας πρωθυπουργός», και πολλά ακόμα.

Μήνυμα για τουρισμό

Η πρόσφατη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από Ιαπωνικό οίκο, και η μείωση της ανεργίας, σίγουρα θα είναι στο μενού του Έλληνα Πρωθυπουργού, και ποιος ξέρει τι άλλο ακόμη. Λογικά, μια δυνατή κουβέντα καθησυχασμού για τους χιλιάδες τουρίστες που χρειάστηκε να φύγουν άρον άρον από τα ξενοδοχεία της δημοφιλούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ρόδο θα ειπωθεί επίσης.

Μίλησε ο Νικ Χαρντ

Μετά από μερικά 24ωρα σιωπής, μέχρις ότου χωνέψει ότι όντως τελικά θα πρέπει να τρέξει για την Περιφέρεια αυγουστιάτικα, μίλησε επιτέλους ο Νίκος Χαρδαλιάς! Ο δημοφιλέστατος πολιτικός έσπασε την σιωπή του με ανάρτηση αργά το βράδυ, κι ενώ το πρωί είχε τρίωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Λιγότερη ώρα κράτησε και η συνάντηση με τον Γιώργο Πατούλη. Ποια συνάντηση από τις δύο του ήταν πιο χρήσιμη, δεν ξέρω ακόμα, αλλά θα φανεί στην πορεία.

Το βράδυ πήγε με φίλους της παλιάς ΟΝΝΕΔ να φάει σε ταβέρνα. Παρόντες μεταξύ άλλων η Βάσω Κόλλια, και οι κκ Κουλιζάκος, Αβραμίδης, Κάρναβος, Τσουλουχάς, Νέστορας.

Ζητούν κάμερες στα πανεπιστήμια

Την ίδια ώρα, η νέα ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έκαναν παραγωγική συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Παιδείας, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη. Ορφέας Γεωργίου (Πρόεδρος), Κυριαζής Σωτηρίου (Γραμματέας) και αναπληρωτής του (Σπύρος Παπαγιώτου).

Εξήγησαν πόσο σημαντικό είναι για τους φοιτητές το θέμα της ασφάλειας των Πανεπιστημιακών χώρων και πρότειναν συγκεκριμένα πράγματα: να υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος με κάρτα εισόδου, φωτισμός, και να μπει κλειστό κύκλωμα ασφαλείας σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα στα πανεπιστημιακά campus (πχ Ζωγράφου). Για πανεπιστημιακή αστυνομία, δεν ειπώθηκε κάτι.

Αποφάσεις για Παππά

Μακριά από τα ζόρικα και ευχάριστα συνάμα υπουργικά καθήκοντα, στην Κουμουνδούρου ζουν συνεχόμενο εφιάλτη. Δεν έχουν Πρόεδρο, δεν έχουν Δήμαρχο, ψάχνονται για τα πάντα γενικώς. Σήμερα λογικά θα γίνει γνωστό εάν στο Δήμο της Αθήνας ενδιαφέρεται να κατέβει ο δημοφιλής μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς, καθώς η υποψηφιότητά του επανήλθε στο τραπέζι την Παρασκευή του Αγίου Βαρθολομαίου της ΝΔ, κι έτσι ελάχιστοι πήραν χαμπάρι τι έγινε.

Υπάρχουν Όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ

Αυτό που έγινε την περασμένη Παρασκευή, σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ήταν καταπληκτικό. Κάποιος που ακούγεται σαν το Νίκο Παππά θύμισε ότι η Κεντρική Επιτροπή με εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα είχε εγκρίνει την υποψηφιότητα του πρώην παίκτη, άρα αυτή ήταν ακόμα σε ισχύ. «Ο Τσίπρας έφυγε, αλλά η Κεντρική Επιτροπή και οι αποφάσεις της παραμένουν» φέρεται να ήταν το επιχείρημα. «Αν λέτε ότι δεν υπάρχει ούτε Κεντρική Επιτροπή, ούτε Πολιτική Γραμματεία, άρα τι συνεδριάζουμε;». Καταλυτικό όντως.

Μετά ετέθη σε ψηφοφορία εάν όντως υπάρχουν ακόμα Όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ και με αποτέλεσμα 21-16 αποφασίστηκε ότι, ναι, υπάρχουν. Οπότε, τώρα απομένει να πει κι ο ίδιος ο Νίκος Παππάς αν θέλει να κατέβει τελικά για τον Δήμο Αθηναίων.

Με απόφαση ΠΘ

Την ίδια ώρα, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας έκανε γνωστό ότι «Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει τις υποψηφιότητες του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων, του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και του Γιάννη Μώραλη για τον Δήμο Πειραιά».

Απλά κι εύκολα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:12

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες στα μπλόκα - Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου

09:04

Eurobank: Αγορά 1.447.993 ιδίων μετοχών έναντι 5,06 εκατ. ευρώ

08:54

Βενεζουέλα: Η Ροδρίγκες ανακοίνωσε την ίδρυση επιτροπής για την απελευθέρωση του Μαδούρο

08:37

Ελβετία: Ταυτοποιήθηκαν οι 40 νεκροί, εκ των οποίων 20 ανήλικοι, από την πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά

08:20

Πέντε συμβουλές πιο ασφαλή «ψηφιακή ζωή»

08:10

Σκουπίδια, ενέργεια και δισεκατομμύρια: Αλματώδης η ανάπτυξη της ενεργειακής αξιοποίησης αποβλήτων

08:00

Επιστρέφει στην αγορά για 27 εκατ. δολάρια το σπίτι της Ντάιαν Κίτον στο Λος Άντζελες

07:46

Απειλές Τραμπ κατά Κολομβίας - H Κούβα είναι έτοιμη να «πέσει»

07:43

Μαλλιά κουβάρια εξαιτίας Μαδούρο - Η άποψη Βενιζέλου για το Διεθνές Δίκαιο - Ποιον θαυμάζει η Άννα;

07:22

Περίπου 200 ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα προς πώληση σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς

07:15

Επίθεση κατά της φοροδιαφυγής με 72.800 ελέγχους - Ποιοι βρίσκονται στο στόχαστρο το 2026

07:11

Βραδυφλεγής κίνδυνος για την ελληνική κοινωνία η μείωση των γεννήσεων

07:05

Το black out στον αέρα - Οι επιδράσεις Μαδούρο στις αγορές - Εντυπωσιακή η 1η του ΧΑ

23:58

Τουλάχιστον 26 νεκροί από ανατροπή σκάφους στη Νιγηρία

23:37

Βούτσιτς: Το διεθνές δίκαιο δεν λειτουργεί, δημιουργεί κακό προηγούμενο η επέμβαση των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα

23:15

ΥΠΠΟ: Το Ελληνικό Ίδρυμα Βιβλίου και Πολιτισμού εγκαθίσταται στην καρδιά της Αθήνας

22:47

Βόρεια Κορέα: Η Πιονγιάνγκ καταδικάζει τη σύλληψη Μαδούρο από τις ΗΠΑ

22:16

Μείωση τροχαίων ατυχημάτων στη Δυτική Μακεδονία τον Δεκέμβριο του 2025

21:47

Ρέθυμνο: Στα χέρια της ΕΛΑΣ δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις περί όπλων και ναρκωτικών

21:18

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές που προωθούσαν μη νόμιμους μετανάστες

20:58

Μεντβέντεφ: Οι ενέργειες Τραμπ στη Βενεζουέλα είναι παράνομες αλλά συνεπείς ως προς τα συμφέροντα των ΗΠΑ

20:54

Μητσοτάκης: Μόνο θλίψη προκαλεί η ξαφνική απώλεια του Γιώργου Παπαδάκη

20:49

Δήμας: Το πρόβλημα με τις συχνότητες του FIR Αθηνών πλέον έχει αποκατασταθεί

20:35

Aegean: Νωρίς τη Δευτέρα αναμένεται η σταθεροποίηση των πτήσεων

20:11

Τραμπ: Η Ροντρίγκες θα πληρώσει υψηλότερο τίμημα από τον Μαδούρο αν δεν κάνει το σωστό

19:59

Χατζηδάκης: Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Γιώργο Παπαδάκη

19:36

Aπό βλάβη του ίδιου του συστήματος πιθανώς η μαζική παρεμβολή στις συχνότητες του FIR Αθηνών

19:10

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Παπαδάκης - Υπέστη οξύ έμφραγμα

19:00

Οι επενδυτές αντιμέτωποι με τεκτονικές αλλαγές και το 2026

18:56

Ρωσική επενδυτική «απόβαση» στη Μποτσουάνα για διαμάντια και σπάνιες γαίες