INSIDE OUT

Εσωκομματικό μπρα ντε φερ στον ΣΥΡΙΖΑ - H κρητική βεντέτα και οι αυξήσεις στο Δημόσιο

27-07-2023 | 07:51
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εσωκομματικό μπρα ντε φερ στον ΣΥΡΙΖΑ - H κρητική βεντέτα και οι αυξήσεις στο Δημόσιο

«Δίνουμε έναν μισθό επιπλέον για κάθε δημόσιο υπάλληλο και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση υλοποιεί περίπου το 50% των προεκλογικών δεσμεύσεών της.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι τα δύο κόμματα καταψηφίζουν τις πρώτες αυξήσεις που δίνονται στους δημοσίους υπαλλήλους ύστερα από 14 χρόνια. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί έκπληξη, πόσω μάλλον όταν έρχεται σε μια περίοδο που δεν έχει αρχηγό. Όσο για τη στάση του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης επεφύλασσε ένα σκωπτικό σχόλιο. Μίλησε για «ΚΚΕ της Κεντροαριστεράς».

Στην κυβέρνηση βλέπουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν εισπράττει από τις απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ, με την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ να δείχνει ότι εδραιώνεται για τα καλά. «Μοντέλο» κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σε μία συσκευασία.

Κρητική βεντέτα

Έναν μήνα μετά τις εκλογές και έναν χρόνο μετά το θέμα των παρακολουθήσεων, ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στη Βουλή, το επανέφερε. Μίλησε για τρεις απόπειρες παγίδευσης του τηλεφώνου του. «Η τρίτη απόπειρα έγινε στις 20 Οκτωβρίου του 2021, ενώ βρισκόμουν ήδη υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ και μεσούσης της εκλογικής διαδικασίας στο ΠΑΣΟΚ», είπε επικαλούμενος την τελευταία ενημέρωση που είχε ο ίδιος με επιστολή – την προηγούμενη ημέρα - από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

Στα κυβερνητικά έδρανα ήταν ο Κωστής Χατζηδάκης. «Εσείς πήρατε κάποιο φάκελο, κύριε Χατζηδάκη;», τον ρώτησε, με τον υπουργό να το πάει αλλού: «Δεν θέλω να το κάνουμε κρητική βεντέτα. Το θέμα διερευνάται σε όλες τις πτυχές του και σε εύλογο διάστημα θα βγουν πορίσματα, έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».

Ο γνωστός Πολάκης

Όχι που δεν θα το έκανε θέμα ο Παύλος Πολάκης, που ακούει για ΜΜΕ και δημοσιογράφους και γίνεται έξαλλος. Έτσι δεν άφησε να περάσει ασχολίαστη η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου. «Μπορεί να οικοδομηθεί μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Να μην τους αδικούμε τους δημοσιογράφους και θεωρώ και ότι οι δημοσιογράφοι δεν θα πρέπει να μας αδικούν», είπε η υποψήφια στην κούρσα διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Πολάκης να σπεύδει να την ακυρώσει;

«Τώρα πήρα είδηση τη δήλωση: “Να μην αδικούμε τους δημοσιογράφους για να μην μας αδικούν”!!!! ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ;;;», έγραψε στα social media. «Ενημερώνω προς πάσα κατεύθυνση: Θα συνεχίσω να “αδικώ”... αυτούς τους “δημοσιογράφους” και τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης που υπηρετούν! Γιατί αλλιώς αυτή η χώρα ούτε θα ξεβρωμίσει ούτε θα φτιάξει!… ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ…».

Ο γνωστός Πολάκης, που για άλλη μια φορά φέρνει αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που τώρα συμβαίνει εν μέσω των εσωκομματικών διεργασίων για την εκλογή του νέου προέδρου. Θα τα έλεγε αν δεν υποστήριζε ο ίδιος τον Νίκο Παππά;

«Σφήνα» Φίλη για τον Δήμο Αθηναίων

Αλλά η Κουμουνδούρου έχει διάφορες αφορμές για γίνεται ανω – κάτω. Εκεί που έψαχναν με το «τουφέκι» υποψήφιο για τον Δήμο Αθηναίων, δεν δεν έβρισκαν άλλον πλην του Κώστα Ζαχαριάδη, προέκυψε η «διαθεσιμότητα» από τον Νίκο Φίλη. Υποψηφιότητα, που στηρίζουν οι Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Βούτσης. Οι επιλογές Σκουρλέτη στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είχαν ως αποτέλεσμα να δει ο ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά του να πηγαίνουν στον πάτο.

Ωστόσο, στο εσωκομματικό πεδίο, η «σφήνα» Φίλη έχει να κάνει με την εκλογή νέου αρχηγού στο κόμμα και «εσωτερικές» διαπραγματευτικές κινήσεις.

«Ψήνεται» νέα τάση

Εκτός του Παύλου Πολάκη, που «σφυροκοπά» την Αχτιόγλου, μια νέα τάση στο κόμμα φέρεται να ετοιμάζεται με τη Ρένα Δούρου, που θα είναι και αυτή απέναντι στην Έφη. Τάση, που λένε ότι θα υποστηρίξει τον Σωκράτη Φάμμελο για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος αφήνει τις φήμες που τον φέρουν έτοιμο να διεκδικήσει την προεδρία να «τρέχουν», χωρίς να τις διαψεύδει. Είπαμε: Μέχρι την τελευταία στιγμή, μπορεί να βάλουν κι άλλοι υποψηφιότητα. Και να αποσυρθούν άλλοι. Όπως για παράδειγμα, ένα σενάριο θέλει αν τελικά βάλει υποψήφιος ο Σωκράτης Φάμελλος, να αποσύρεται από την κούρσα ο Νίκος Παππάς.

Άλλωστε, όλα θα κριθούν μετά τον Δεκαπενταύγουστο, με τις όποιες εξελίξεις στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Φημονόη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:41

Ταϊλάνδη: Στους 55 οι νεκροί από τις πλημμύρες

14:23

Κυκλοφοριακό χάος στην Αττική με ουρές δεκάδων χιλιομέτρων στον Κηφισό

14:14

Δούκας: «Η Ευρώπη αδυνατίζει τους στόχους της σχετικά με την κλιματική αλλαγή»

14:12

Πανελλαδικές 2026: Ξεκινούν την Παρασκευή 28/11 οι αιτήσεις

14:01

Τουρκία: Έτοιμη να συμμετάσχει στη «δύναμη διασφάλισης» στην Ουκρανία

13:55

Κομισιόν: Η νέα στρατηγική της ΕΕ για Ανθεκτική και Πράσινη Βιο-οικονομία

13:54

JP Morgan: Αλλάζει εκτίμηση για τη μείωση επιτοκίων από την Fed

13:50

Χριστούγεννα στο Λονδίνο: 10 εμπειρίες για να ζήσετε με τα παιδιά σας

13:41

Κικίλιας: Διπλασιάζεται το επίδομα ανεργίας των ναυτικών από 300 σε 600 ευρώ, διευρύνονται οι δικαιούχοι

13:37

Συνάντηση Πιερρακάκη με τον πρωθυπουργό του ομόσπονδου κρατιδίου της Έσσης, Boris Rhein

13:30

Στο «στόχαστρο» κινεζικών κολοσσών η Puma - Άλμα 16% για τη μετοχή

13:27

ΤτΕ: Κατά 2,1 δισ. ευρώ μειώθηκαν οι ιδιωτικές καταθέσεις τον Οκτώβριο

13:27

ΕΤΑΔ: Οριστικός πλειοδότης για πρώην ξενοδοχείο στο Λασίθι - Στα 1,3 εκατ. ευρώ το τίμημα

13:01

Βιλερουά ντε Γκαλό: «Ανησυχητική και διχαστική» η συζήτηση στη Γαλλία για τον προϋπολογισμό

12:58

Cosmos Sport: Στρατηγική συνεργασία με τον ΠΑΟΚ

12:53

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η νότια Κύπρος δεν εκπροσωπεί ολόκληρο το νησί

12:41

ΟΗΕ: Η άνιση εκπροσώπηση των φύλων εμποδίζει τη δίκαιη περιβαλλοντική διακυβέρνηση

12:39

Αύξηση 17,2% στις εγγραφές νέων επιχειρήσεων το γ' τρίμηνο - Πρωτιά με 61% για την Μεταποίηση

12:35

Μητσοτάκης: Αύριο η επιστροφή ενοικίου σε παραπάνω από 1 εκατ. ενοικιαστές

12:29

Κακοκαιρία Adel: Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου - Σε «Red Code» ακόμη 2 περιφέρειες

12:23

Wood: Επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα για όσους αναζητούν μερισματικές αποδόσεις

12:22

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 7,8% των αδειών οικοδομής τον Αύγουστο

12:14

Kaspersky: 6,4 εκατ. απόπειρες phishing σε αγορές και πάνω από 20 εκατ. επιθέσεις gaming το 2025

11:58

Στην Τουρκία ο πάπας Λέων για την πρώτη επίσκεψή του στο εξωτερικό

11:54

Netflix: Το Stranger Things «έριξε» την πλατφόρμα

11:37

ΔΥΠΑ: Ένταξη μελών στο Μητρώο Προσωρινών Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών στις σχολές EKK

11:18

Μπρατάκος: Αναγκαία η παράταση στο πλαφόν 3% των ενοικίων

11:16

Η Πολιτεία της Τζόρτζια αποσύρει τις κατηγορίες κατά Τραμπ για παρέμβαση στις εκλογές του 2020

11:14

Πιερρακάκης: Η ελληνική ανάκαμψη ως υπόδειγμα για την Ευρώπη

11:13

ΧΑ: Ήπια κατοχύρωση κερδών, σε επαφή με τις 2.100 μονάδες ο Γενικός Δείκτης