INSIDE OUT

Η δοκιμασία Τασούλα στην οκτακομματική Βουλή - Αλέξης «βλέπει» Αλέξη - Τα σέβη του στον Περισσό υποβάλλει το ΚΚ Βιετνάμ

04-07-2023 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η δοκιμασία Τασούλα στην οκτακομματική Βουλή - Αλέξης «βλέπει» Αλέξη - Τα σέβη του στον Περισσό υποβάλλει το ΚΚ Βιετνάμ

Πήρε και τους 158 γαλάζιους και τους έβαλε ν’ απλωθούν από τη δεξιά μέχρι το κέντρο. Δίπλα ακριβώς κι ανάμεσα έβαλε τους 32 του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τους 12 της Ελληνικής Λύσης. ΝΔ + ΠΑΣΟΚ= Κέντρο, και στα μετόπισθεν λίγο από Βελόπουλο.

Στα αριστερά μπροστά έβαλε ΣΥΡΙΖΑ + ΚΚΕ. Πίσω από το ΚΚΕ εμβόλιμη η Ζωή και οι 7 βουλευτές της, σάντουιτς ανάμεσα σε Κουτσούμπα και άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι 12 «Σπαρτιάτες», οι 10 της «Νίκης» και μερικοί ακόμα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά, ο αγαπημένος εκ Δωδώνης Πρόεδρος Τασούλας

πήγε λίγο πιο πίσω να θαυμάσει το sitting του. Ωραία σύνθεση, με ισορροπία και μερικές χρωματικές εκρήξεις εδώ κι εκεί.

Αλλά γιατί γκρινιάζουν οι του ΣΥΡΙΖΑ;

Πολάκης, Γιαννούλης, Καραμέρος βρέθηκαν να έχουν στην πλάτη τους «Σπαρτιάτες», με τους συντρόφους Σία, Θεανώ, Μπάρκα, Ηλιόπουλο, Χαρίτση να είναι δίπλα τους. Και μαζί με Μπιμπίλα, την πρώην συντρόφισσα Ζωή, τον φίλο και τον γυμναστή της, βρέθηκαν η Ραλία και η Έφη Αχτσιόγλου.

Άνω κάτω η αριστερή πτέρυγα χθες στη Βουλή εξαιτίας της συνύπαρξης με τους «Σπαρτιάτες». Μάλιστα ο νέος Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, έκανε το πρώτο του διάβημα διαμαρτυρίας. Δεν ξέρω πως, αλλά ο Πρόεδρος Τασούλας που εκλέγεται σήμερα τυπικά, θα πρέπει να το λύσει. Το 2019 είχε λάβει 283 ψήφους. Ίσως τους διασπείρει κατά μήκος των ορεινών. Ίσως τους βάλει κάτω απ’ τα έδρανα. Γεγονός είναι πως κανείς δεν τους θέλει δίπλα του.

Όμως τι φταίει ο Τασούλας αν η Βουλή έγινε πίνακας του Wassily Kandinsky;

Συμμετρίες

Εάν στα μετόπισθεν κι αριστερά η Βουλή έγινε πολύχρωμη ζωγραφιά, στα μπροστινά έδρανα υπήρξαν ωραίες συμμετρίες.

Τέσσερις Πρόεδροι: Αλέξης, Ανδρουλάκης, Κατρίνης, Φάμελλος. Και δύο σπουδαίες γυναίκες με ρόλους στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες: Η Ευαγγελία Λιακούλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και η Όλγα Γεροβασίλη του ΣΥΡΙΖΑ. Τους βλέπεις να κοιτάζονται κλεφτά, αλλά φαντάζεσαι πόσα θα είχαν να πουν.

Ο αδιάφορος Τομ

Εστιάζω στην πτέρυγα του Αλέξη, με το βαρύ ύφος. Μου θυμίζει τον μεγάλο γιο του Λόγκαν Ροι στο Succession. Του αδιαμφισβήτητου κληρονόμου της αυτοκρατορίας. Δίπλα η αδελφή του την μέρα της κηδείας. Και παραδίπλα ο αδιάφορος γαμπρός ο Τομ, απορροφημένος δήθεν με την δουλειά. Αυτό, ο αδιάφορος γαμπρός θα γίνει στο τέλος ο CEO. Καταρχάς το ‘χει με τις δηλώσεις. Συνδυάζει το πολιτικό με το οικονομικό.

«Όλα τα μέλη της Κ.Ο., με συντροφικότητα, θα σταθούμε όρθιοι και θα δουλέψουμε για την Ελλάδα που αξίζουν όλες και όλοι οι Έλληνες. Για να μετατρέψουμε τη συνέπεια και τη συλλογικότητά μας σε πλούτο. Με γνώμονα πάντα το συμφέρον της κοινωνικής πλειοψηφίας. Γιατί μάς ενώνουν και μάς εμπνέουν διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες όπως είναι η δικαιοσύνη, η δημοκρατία, η ειρήνη, η αλληλεγγύη, η αειφορία και η προκοπή».

Ίσως είναι ο μόνος αυτή την στιγμή στο κόμμα που ξέρει πως να παράξει πλούτο, και την ίδια στιγμή να είναι ενωτικός, αλλά και οραματιστής. Εδώ βλέπω έναν κίνδυνο για τον Κυριάκο.

Πιστός στον πολιτικό

Κατά την ορκωμοσία των 300 βουλευτών της Βουλής, υπήρξαν πολλά στιγμιότυπα. Ο Παύλος Γερουλάνος με το ΠΑΣΟΚ ορκίστηκε ξανά με πολιτικό όρκο και κομψή πράσινη γραβάτα

όπως και ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και η Ζωή, και του ΚΚΕ, ενώ από τη ΝΔ έλειψε η Φωτεινή Πιπιλή ως προς το θέμα αυτό.

Υπερβολές

Ο φακός όπως πάντα εστίασε στις ενδυματολογικές εμφανίσεις, οι οποίες επελέγησαν επιμελώς ακριβώς για τον σκοπό αυτό

Η Κατερίνα Μονογιού της ΝΔ και της Μυκόνου

Ενώ υπήρξαν και βλέμματα όλο νόημα.

Ο Αλέξης κοιτάζει τον Αλέξη

Η συνάντηση της χρονιάς

Χρώματα, κόμματα, βλέμματα και φορέματα, τίποτα τόσο excited όσο η σημερινή συνάντηση Κουτσούμπα με την αντιπροσωπεία του ΚΚ Βιετνάμ.

Πως πήγε ο Κυριάκος Βρυξέλλες με τον αέρα του επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της οικογενείας αυτή την στιγμή στο ΕΛΚ; Έτσι θα ‘ρθει κι ο κ. Phan Dình Trạc μέλος του ΠΓ και της ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ να γνωρίσει τον δικό μας, με τους 20 βουλευτές σε χώρα της Ευρωζώνης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό στις 18:00.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:23

Περού: Τρεις νεκροί, 7 αγνοούμενοι σε επίθεση σε ανθρακωρύχους

22:59

ΥΠΕΞ Ιταλίας: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί τραυματίστηκαν και ισάριθμοι αγννούνται στην πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά

22:36

Κραν Μοντανά: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες στα νοσοκομεία της

22:16

NYT: Η Μόσχα ζητά από την Ουάσινγκτον να σταματήσει την καταδίωξη πετρελαιοφόρου που κατευθυνόταν προς τη Βενεζουέλα

21:58

Στις 7 Ιανουαρίου στην Κύπρο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

21:39

Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 87 πολιτικοί κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν λόγω Πρωτοχρονιάς

21:17

Τραμπ: Αποκάλυψε γιατί παίρνει περισσότερη ασπιρίνη από όση του συστήνουν οι γιατροί

21:00

Τραγωδία στο Κραν Μονταν: Η Κομισιόν βρίσκεται «σε επαφή» με τις ελβετικές αρχές για την παροχή «ιατρικής βοήθειας»

20:42

Αγρότες: Μετρούν αντίστροφα για την πανελλαδική σύσκεψη της Κυριακής στα Μάλγαρα

20:26

Το δολάριο σε δοκιμασία, το ευρώ σε θέση άμυνας: Το μεγάλο στοίχημα του 2026

20:11

Ιράν: Τουλάχιστον 1.500 θανατοποινίτες εκτελέστηκαν το 2025 - Αριθμός ρεκόρ τα τελευταία 35 χρόνια

19:46

Τραμπ: Αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα

19:31

Eρντογάν: Δεν θα ανεχτούμε τετελεσμένα στη Γαλάζια Πατρίδα

19:09

Ουκρανία: Το Κίεβο ισχυρίζεται ότι σκηνοθέτησε τον θάνατο ενός Ρώσου ηγέτη πολιτοφυλακής

18:50

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ αποχαιρετά τον Αλκιβιάδη Χήτο

18:32

BYD: Τον βραδύτερο ρυθμό αύξησης εδώ και μία πενταετία σημείωσαν οι πωλήσεις

18:15

Ολλανδία: Γιγαντιαία πυρκαγιά κατέστρεψε ναό του 19ου αιώνα στο Άμστερνταμ

17:50

Κυπριακή Προεδρία: Ουκρανία και Μέση Ανατολή στην ατζέντα

17:37

Ρωσία: Θα δώσει στις ΗΠΑ αποδείξεις του φερόμενου ουκρανικού πλήγματος στην κατοικία του Πούτιν

17:18

ΥΠΕΞ για το δυστύχημα στο Κραν Μοντανά: Είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι από το τραγικό συμβάν

17:07

Τι «αποκαλύπτει» το heatmap της πενταετούς ανόδου στο ΧΑ

16:59

ΥΠΕΞ Ιταλίας: Οι ΗΠΑ θα μειώσουν τους δασμούς στα ζυμαρικά

16:51

Ουκρανία: Καταδικάζει ρωσική επίθεση με drone σε ενεργειακές υποδομές

16:43

Γκίκας: Οι Έλληνες ναυτικοί είναι αυτοί που έχουν κάνει τη ναυτιλία μας μεγάλη και κραταιά

16:24

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης - Μαρία Σάκκαρη: Παντρεύονται το 2027

16:15

Συγκρούσεις στο Ιράν: Τουλάχιστον 6 νεκροί στις διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας

15:57

Αναδιάταξη της καταναλωτικής συμπεριφοράς: Το αποτύπωμα του 2025 και οι προσδοκίες για το 2026

15:42

Ταϊβάν: Εντείνονται οι φόβοι για κινεζική εισβολή

15:23

Καιρική ανασκόπηση 2025: 9 στους 12 μήνες με θερμοκρασίες υψηλότερες από το κανονικό

15:10

Γερμανία: Νεκροί δυο 18χρονοι εξαιτίας δυστυχημάτων κατά τη διάρκεια ρίψεων πυροτεχνημάτων