INSIDE OUT

Η δοκιμασία Τασούλα στην οκτακομματική Βουλή - Αλέξης «βλέπει» Αλέξη - Τα σέβη του στον Περισσό υποβάλλει το ΚΚ Βιετνάμ

04-07-2023 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η δοκιμασία Τασούλα στην οκτακομματική Βουλή - Αλέξης «βλέπει» Αλέξη - Τα σέβη του στον Περισσό υποβάλλει το ΚΚ Βιετνάμ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Πήρε και τους 158 γαλάζιους και τους έβαλε ν’ απλωθούν από τη δεξιά μέχρι το κέντρο. Δίπλα ακριβώς κι ανάμεσα έβαλε τους 32 του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τους 12 της Ελληνικής Λύσης. ΝΔ + ΠΑΣΟΚ= Κέντρο, και στα μετόπισθεν λίγο από Βελόπουλο.

Στα αριστερά μπροστά έβαλε ΣΥΡΙΖΑ + ΚΚΕ. Πίσω από το ΚΚΕ εμβόλιμη η Ζωή και οι 7 βουλευτές της, σάντουιτς ανάμεσα σε Κουτσούμπα και άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι 12 «Σπαρτιάτες», οι 10 της «Νίκης» και μερικοί ακόμα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά, ο αγαπημένος εκ Δωδώνης Πρόεδρος Τασούλας

πήγε λίγο πιο πίσω να θαυμάσει το sitting του. Ωραία σύνθεση, με ισορροπία και μερικές χρωματικές εκρήξεις εδώ κι εκεί.

Αλλά γιατί γκρινιάζουν οι του ΣΥΡΙΖΑ;

Πολάκης, Γιαννούλης, Καραμέρος βρέθηκαν να έχουν στην πλάτη τους «Σπαρτιάτες», με τους συντρόφους Σία, Θεανώ, Μπάρκα, Ηλιόπουλο, Χαρίτση να είναι δίπλα τους. Και μαζί με Μπιμπίλα, την πρώην συντρόφισσα Ζωή, τον φίλο και τον γυμναστή της, βρέθηκαν η Ραλία και η Έφη Αχτσιόγλου.

Άνω κάτω η αριστερή πτέρυγα χθες στη Βουλή εξαιτίας της συνύπαρξης με τους «Σπαρτιάτες». Μάλιστα ο νέος Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, έκανε το πρώτο του διάβημα διαμαρτυρίας. Δεν ξέρω πως, αλλά ο Πρόεδρος Τασούλας που εκλέγεται σήμερα τυπικά, θα πρέπει να το λύσει. Το 2019 είχε λάβει 283 ψήφους. Ίσως τους διασπείρει κατά μήκος των ορεινών. Ίσως τους βάλει κάτω απ’ τα έδρανα. Γεγονός είναι πως κανείς δεν τους θέλει δίπλα του.

Όμως τι φταίει ο Τασούλας αν η Βουλή έγινε πίνακας του Wassily Kandinsky;

Συμμετρίες

Εάν στα μετόπισθεν κι αριστερά η Βουλή έγινε πολύχρωμη ζωγραφιά, στα μπροστινά έδρανα υπήρξαν ωραίες συμμετρίες.

Τέσσερις Πρόεδροι: Αλέξης, Ανδρουλάκης, Κατρίνης, Φάμελλος. Και δύο σπουδαίες γυναίκες με ρόλους στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες: Η Ευαγγελία Λιακούλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και η Όλγα Γεροβασίλη του ΣΥΡΙΖΑ. Τους βλέπεις να κοιτάζονται κλεφτά, αλλά φαντάζεσαι πόσα θα είχαν να πουν.

Ο αδιάφορος Τομ

Εστιάζω στην πτέρυγα του Αλέξη, με το βαρύ ύφος. Μου θυμίζει τον μεγάλο γιο του Λόγκαν Ροι στο Succession. Του αδιαμφισβήτητου κληρονόμου της αυτοκρατορίας. Δίπλα η αδελφή του την μέρα της κηδείας. Και παραδίπλα ο αδιάφορος γαμπρός ο Τομ, απορροφημένος δήθεν με την δουλειά. Αυτό, ο αδιάφορος γαμπρός θα γίνει στο τέλος ο CEO. Καταρχάς το ‘χει με τις δηλώσεις. Συνδυάζει το πολιτικό με το οικονομικό.

«Όλα τα μέλη της Κ.Ο., με συντροφικότητα, θα σταθούμε όρθιοι και θα δουλέψουμε για την Ελλάδα που αξίζουν όλες και όλοι οι Έλληνες. Για να μετατρέψουμε τη συνέπεια και τη συλλογικότητά μας σε πλούτο. Με γνώμονα πάντα το συμφέρον της κοινωνικής πλειοψηφίας. Γιατί μάς ενώνουν και μάς εμπνέουν διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες όπως είναι η δικαιοσύνη, η δημοκρατία, η ειρήνη, η αλληλεγγύη, η αειφορία και η προκοπή».

Ίσως είναι ο μόνος αυτή την στιγμή στο κόμμα που ξέρει πως να παράξει πλούτο, και την ίδια στιγμή να είναι ενωτικός, αλλά και οραματιστής. Εδώ βλέπω έναν κίνδυνο για τον Κυριάκο.

Πιστός στον πολιτικό

Κατά την ορκωμοσία των 300 βουλευτών της Βουλής, υπήρξαν πολλά στιγμιότυπα. Ο Παύλος Γερουλάνος με το ΠΑΣΟΚ ορκίστηκε ξανά με πολιτικό όρκο και κομψή πράσινη γραβάτα

όπως και ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και η Ζωή, και του ΚΚΕ, ενώ από τη ΝΔ έλειψε η Φωτεινή Πιπιλή ως προς το θέμα αυτό.

Υπερβολές

Ο φακός όπως πάντα εστίασε στις ενδυματολογικές εμφανίσεις, οι οποίες επελέγησαν επιμελώς ακριβώς για τον σκοπό αυτό

Η Κατερίνα Μονογιού της ΝΔ και της Μυκόνου

Ενώ υπήρξαν και βλέμματα όλο νόημα.

Ο Αλέξης κοιτάζει τον Αλέξη

Η συνάντηση της χρονιάς

Χρώματα, κόμματα, βλέμματα και φορέματα, τίποτα τόσο excited όσο η σημερινή συνάντηση Κουτσούμπα με την αντιπροσωπεία του ΚΚ Βιετνάμ.

Πως πήγε ο Κυριάκος Βρυξέλλες με τον αέρα του επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της οικογενείας αυτή την στιγμή στο ΕΛΚ; Έτσι θα ‘ρθει κι ο κ. Phan Dình Trạc μέλος του ΠΓ και της ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ να γνωρίσει τον δικό μας, με τους 20 βουλευτές σε χώρα της Ευρωζώνης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό στις 18:00.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Το Περού και το Μεξικό αποκατέστησαν τις διπλωματικές τους σχέσεις

23:53

Ιράν: Ο Αραγτσί επαινεί τον στρατό, προτρέπει σε ενότητα των μουσουλμάνων

23:50

Το Cambridge επανεξετάζει τις διαδικασίες πρόσληψης καθηγητών

23:44

Συνάντηση Ζελένσκι με Βούτσιτς - Θέματα οικονομίας και ασφάλειας στο επίκεντρο

23:32

Άγκυρα: Η συμφωνία με Πακιστάν και Σαουδική Αραβία δεν παραβιάζει το ΝΑΤΟ

23:17

Η καλύτερη εβδομάδα από τον Απρίλιο στη Wall Street - Νέο ρεκόρ για S&P 500

23:03

Η Ισπανία ξεκινά ελέγχους στους ταξιδιώτες από Ιταλία - Έως τις 7 Σεπτεμβρίου

22:45

Αμερικανός αξιωματούχος: «Αναμένεται σύντομα συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ»

22:32

Πτώση άνω του 9% στην εβδομάδα για το πετρέλαιο

22:13

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας - Χαιρετίζει η Λάιεν

22:10

Axios: Το Ιράν αναμένει έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη συμφωνία ανοίγματος του Ορμούζ

22:00

Εβδομαδιαία κέρδη 7% για τον χρυσό

21:52

Ισπανία: Η αστυνομία εξάρθρωσε δίκτυο διακινητών με κέρδη 24 εκατ. ευρώ

21:46

ΔΕΘ - HELEXPO: Αναρτήθηκε ο διαγωνισμός για την ανάπλαση των 204,6 εκατ. ευρώ

21:39

Σκέρτσος: «Το ΠΑΣΟΚ υποκαθιστά την οικονομική ανάλυση με πολιτική προπαγάνδα»

21:27

Υπ. Παιδείας: 3,35 εκατ. ευρώ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το στεγαστικό επίδομα των φοιτητών

21:11

Η UEFA συνεχίζει το μποϊκοτάζ του Μουντιάλ παρά την αναδίπλωση της FIFA

21:01

Τραμπ: Νέα προσπάθεια απομάκρυνσης της Λίζα Κουκ παρά το «μπλόκο» του Ανωτάτου Δικαστηρίου

20:42

Φωτιά στη Σητεία - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

20:32

Σχέδια Βελτίωσης: Υπεγράφη η ΚΥΑ - Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις 263,5 εκατ. ευρώ

20:19

ΔΕΗ: Νέα συμφωνία για χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ άνω των 2 GW σε Πολωνία και Ουγγαρία

20:11

ΑΑΔΕ: Άνοιξε εκ νέου το σύστημα ΕΑΕ 2025 για διορθώσεις μετά την τελευταία πληρωμή

20:00

AI: Η νέα μηχανή της παγκόσμιας οικονομίας και οι κίνδυνοι της επενδυτικής έκρηξης

19:45

ΕΛ.Α.Σ: «Η απροκάλυπτη ώσμωση δικαστικής αρχής και εκτελεστικής εξουσίας εκθέτει τη χώρα διεθνώς»

19:37

Δικαστικό μπλόκο στην αίθουσα χορού του Τραμπ στο Λευκό Οίκο

19:27

Μπάρκιν (Fed): «Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας συμβαδίζουν με τις πρόσφατες τάσεις»

19:15

Καταβλήθηκαν 33,58 εκατ. ευρώ σε 67.746 δικαιούχους για την αγορά λιπασμάτων

19:10

Ευρωαγορές: Η καλύτερη εβδομάδα από τα τέλη Ιουνίου - Σε νέα υψηλά ο Stoxx 600

19:06

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων - Στο 100% η πληρότητα σε πολλά δρομολόγια για Κυκλάδες

18:56

Η Ιταλία απαντά στην Ισπανία: «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα» - Σε ισχύ οι συνοριακοί έλεγχοι