INSIDE OUT

Η δοκιμασία Τασούλα στην οκτακομματική Βουλή - Αλέξης «βλέπει» Αλέξη - Τα σέβη του στον Περισσό υποβάλλει το ΚΚ Βιετνάμ

04-07-2023 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η δοκιμασία Τασούλα στην οκτακομματική Βουλή - Αλέξης «βλέπει» Αλέξη - Τα σέβη του στον Περισσό υποβάλλει το ΚΚ Βιετνάμ

Πήρε και τους 158 γαλάζιους και τους έβαλε ν’ απλωθούν από τη δεξιά μέχρι το κέντρο. Δίπλα ακριβώς κι ανάμεσα έβαλε τους 32 του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τους 12 της Ελληνικής Λύσης. ΝΔ + ΠΑΣΟΚ= Κέντρο, και στα μετόπισθεν λίγο από Βελόπουλο.

Στα αριστερά μπροστά έβαλε ΣΥΡΙΖΑ + ΚΚΕ. Πίσω από το ΚΚΕ εμβόλιμη η Ζωή και οι 7 βουλευτές της, σάντουιτς ανάμεσα σε Κουτσούμπα και άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι 12 «Σπαρτιάτες», οι 10 της «Νίκης» και μερικοί ακόμα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά, ο αγαπημένος εκ Δωδώνης Πρόεδρος Τασούλας

πήγε λίγο πιο πίσω να θαυμάσει το sitting του. Ωραία σύνθεση, με ισορροπία και μερικές χρωματικές εκρήξεις εδώ κι εκεί.

Αλλά γιατί γκρινιάζουν οι του ΣΥΡΙΖΑ;

Πολάκης, Γιαννούλης, Καραμέρος βρέθηκαν να έχουν στην πλάτη τους «Σπαρτιάτες», με τους συντρόφους Σία, Θεανώ, Μπάρκα, Ηλιόπουλο, Χαρίτση να είναι δίπλα τους. Και μαζί με Μπιμπίλα, την πρώην συντρόφισσα Ζωή, τον φίλο και τον γυμναστή της, βρέθηκαν η Ραλία και η Έφη Αχτσιόγλου.

Άνω κάτω η αριστερή πτέρυγα χθες στη Βουλή εξαιτίας της συνύπαρξης με τους «Σπαρτιάτες». Μάλιστα ο νέος Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, έκανε το πρώτο του διάβημα διαμαρτυρίας. Δεν ξέρω πως, αλλά ο Πρόεδρος Τασούλας που εκλέγεται σήμερα τυπικά, θα πρέπει να το λύσει. Το 2019 είχε λάβει 283 ψήφους. Ίσως τους διασπείρει κατά μήκος των ορεινών. Ίσως τους βάλει κάτω απ’ τα έδρανα. Γεγονός είναι πως κανείς δεν τους θέλει δίπλα του.

Όμως τι φταίει ο Τασούλας αν η Βουλή έγινε πίνακας του Wassily Kandinsky;

Συμμετρίες

Εάν στα μετόπισθεν κι αριστερά η Βουλή έγινε πολύχρωμη ζωγραφιά, στα μπροστινά έδρανα υπήρξαν ωραίες συμμετρίες.

Τέσσερις Πρόεδροι: Αλέξης, Ανδρουλάκης, Κατρίνης, Φάμελλος. Και δύο σπουδαίες γυναίκες με ρόλους στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες: Η Ευαγγελία Λιακούλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και η Όλγα Γεροβασίλη του ΣΥΡΙΖΑ. Τους βλέπεις να κοιτάζονται κλεφτά, αλλά φαντάζεσαι πόσα θα είχαν να πουν.

Ο αδιάφορος Τομ

Εστιάζω στην πτέρυγα του Αλέξη, με το βαρύ ύφος. Μου θυμίζει τον μεγάλο γιο του Λόγκαν Ροι στο Succession. Του αδιαμφισβήτητου κληρονόμου της αυτοκρατορίας. Δίπλα η αδελφή του την μέρα της κηδείας. Και παραδίπλα ο αδιάφορος γαμπρός ο Τομ, απορροφημένος δήθεν με την δουλειά. Αυτό, ο αδιάφορος γαμπρός θα γίνει στο τέλος ο CEO. Καταρχάς το ‘χει με τις δηλώσεις. Συνδυάζει το πολιτικό με το οικονομικό.

«Όλα τα μέλη της Κ.Ο., με συντροφικότητα, θα σταθούμε όρθιοι και θα δουλέψουμε για την Ελλάδα που αξίζουν όλες και όλοι οι Έλληνες. Για να μετατρέψουμε τη συνέπεια και τη συλλογικότητά μας σε πλούτο. Με γνώμονα πάντα το συμφέρον της κοινωνικής πλειοψηφίας. Γιατί μάς ενώνουν και μάς εμπνέουν διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες όπως είναι η δικαιοσύνη, η δημοκρατία, η ειρήνη, η αλληλεγγύη, η αειφορία και η προκοπή».

Ίσως είναι ο μόνος αυτή την στιγμή στο κόμμα που ξέρει πως να παράξει πλούτο, και την ίδια στιγμή να είναι ενωτικός, αλλά και οραματιστής. Εδώ βλέπω έναν κίνδυνο για τον Κυριάκο.

Πιστός στον πολιτικό

Κατά την ορκωμοσία των 300 βουλευτών της Βουλής, υπήρξαν πολλά στιγμιότυπα. Ο Παύλος Γερουλάνος με το ΠΑΣΟΚ ορκίστηκε ξανά με πολιτικό όρκο και κομψή πράσινη γραβάτα

όπως και ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και η Ζωή, και του ΚΚΕ, ενώ από τη ΝΔ έλειψε η Φωτεινή Πιπιλή ως προς το θέμα αυτό.

Υπερβολές

Ο φακός όπως πάντα εστίασε στις ενδυματολογικές εμφανίσεις, οι οποίες επελέγησαν επιμελώς ακριβώς για τον σκοπό αυτό

Η Κατερίνα Μονογιού της ΝΔ και της Μυκόνου

Ενώ υπήρξαν και βλέμματα όλο νόημα.

Ο Αλέξης κοιτάζει τον Αλέξη

Η συνάντηση της χρονιάς

Χρώματα, κόμματα, βλέμματα και φορέματα, τίποτα τόσο excited όσο η σημερινή συνάντηση Κουτσούμπα με την αντιπροσωπεία του ΚΚ Βιετνάμ.

Πως πήγε ο Κυριάκος Βρυξέλλες με τον αέρα του επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της οικογενείας αυτή την στιγμή στο ΕΛΚ; Έτσι θα ‘ρθει κι ο κ. Phan Dình Trạc μέλος του ΠΓ και της ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ να γνωρίσει τον δικό μας, με τους 20 βουλευτές σε χώρα της Ευρωζώνης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό στις 18:00.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:22

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ - «Στόχος η αποθήκευση 1 GW το 2027»

23:15

Wall Street: Ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq - Ισχυρά κέρδη τον Απρίλιο

22:58

Βουλή: Προς ψήφιση το Πρωτόκολλο του Συμβουλίου της Ευρώπης για καταστολή της τρομοκρατίας

22:48

Τέταρτος μήνας κερδών για το πετρέλαιο

22:42

Quality & Reliability: Αύξηση 38% στον κύκλο εργασιών το 2025

22:24

Global Sumud Flotilla: Το ΥΠΕΞ ζητά από το Ισραήλ να αποσύρει τα σκάφη του από την περιοχή

22:12

Ο Τραμπ αίρει τους δασμούς σε ουίσκι και μπέρμπον μετά την επίσκεψη του Κάρολου

22:05

Πεζεσκιάν: «Ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ αποτελεί συνέχεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων»

21:50

Η Ιταλία παρατείνει για τρεις ακόμη εβδομάδες τη μείωση φόρου στα καύσιμα

21:38

Έφτασε στο Καράκας η πρώτη απευθείας πτήση από ΗΠΑ μετά από 7 χρόνια

21:27

Δεύτερος «κόκκινος» μήνας για τον χρυσό

21:20

Κίνα: Ζητά «σταθερότητα και ειρηνική συνύπαρξη» στις διμερείς σχέσεις από τις ΗΠΑ

21:13

Τραμπ: Ο φοβερότερος από τους βασιλιάδες ο Κάρολος

21:06

Επίσκεψη Κυρανάκη στο Κέντρο Αριστείας της Alstom όπου κατασκευάζονται οι νέοι συρμοί της Hellenic Train

21:04

Λιβανός για προανακριτική ΠΑΣΟΚ: «Άδικη και ανυπόστατη η εμπλοκή μου»

21:02

Y/KNOT Invest: Μείωση 65,24% στα έσοδα πωλήσεων το 2025

20:57

Παραίτηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

20:47

Προς την ισραηλινή Rafael «κλειδώνει» το εργοστάσιο της VW στο Όσναμπρουκ

20:45

Κατατέθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική για Λιβανό και Αραμπατζή

20:40

Eπίσημα στο ΠΑΣΟΚ ο Φαραντούρης - Συναντήθηκε με τον Ανδρουλάκη

20:34

Ισραηλινός ΥΠΑΜ: «Μπορεί να αναλάβουμε ξανά δράση εναντίον του Ιράν»

20:30

Κορκίδης: «Κρίσιμη η επένδυση στους νέους για τη διατήρηση της ηγετικής θέσης της ελληνικής ναυτιλίας»

20:27

Κολομβία: Το διεθνές αεροδρόμιο στη Μπογκοτά ανέστειλε τη λειτουργία του λόγω πτήσης drone

20:22

Το 2027 είναι πολύ κοντά...

20:12

Χωρίς κυρώσεις οι δηλώσεις ΦΠΑ έως 29/5 για αγρότες στο κανονικό καθεστώς

20:04

Κυβερνητικές πηγές: «Ο κ. Ανδρουλάκης για άλλη μία φορά εμφανίζεται κατώτερος των περιστάσεων»

19:55

Η Ουκρανία ζητά διευκρινίσεις για τη ρωσική πρόταση κατάπαυσης πυρός την 9η Μαΐου

19:47

ΥΠΕΝ: Επεκτείνεται σε Ιωάννινα, Πρέβεζα, Γρεβενά και Θεσπρωτία η ασπίδα περιβαλλοντικής προστασίας

19:41

Κέρδη 4,8% στις ευρωαγορές τον Απρίλιο - Η καλύτερη επίδοση εδώ και 15 μήνες

19:36

Προς ένα ακόμη έτος στασιμότητας οδεύει η γερμανική οικονομία