INSIDE OUT

Η δοκιμασία Τασούλα στην οκτακομματική Βουλή - Αλέξης «βλέπει» Αλέξη - Τα σέβη του στον Περισσό υποβάλλει το ΚΚ Βιετνάμ

04-07-2023 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η δοκιμασία Τασούλα στην οκτακομματική Βουλή - Αλέξης «βλέπει» Αλέξη - Τα σέβη του στον Περισσό υποβάλλει το ΚΚ Βιετνάμ

Πήρε και τους 158 γαλάζιους και τους έβαλε ν’ απλωθούν από τη δεξιά μέχρι το κέντρο. Δίπλα ακριβώς κι ανάμεσα έβαλε τους 32 του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τους 12 της Ελληνικής Λύσης. ΝΔ + ΠΑΣΟΚ= Κέντρο, και στα μετόπισθεν λίγο από Βελόπουλο.

Στα αριστερά μπροστά έβαλε ΣΥΡΙΖΑ + ΚΚΕ. Πίσω από το ΚΚΕ εμβόλιμη η Ζωή και οι 7 βουλευτές της, σάντουιτς ανάμεσα σε Κουτσούμπα και άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι 12 «Σπαρτιάτες», οι 10 της «Νίκης» και μερικοί ακόμα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά, ο αγαπημένος εκ Δωδώνης Πρόεδρος Τασούλας

πήγε λίγο πιο πίσω να θαυμάσει το sitting του. Ωραία σύνθεση, με ισορροπία και μερικές χρωματικές εκρήξεις εδώ κι εκεί.

Αλλά γιατί γκρινιάζουν οι του ΣΥΡΙΖΑ;

Πολάκης, Γιαννούλης, Καραμέρος βρέθηκαν να έχουν στην πλάτη τους «Σπαρτιάτες», με τους συντρόφους Σία, Θεανώ, Μπάρκα, Ηλιόπουλο, Χαρίτση να είναι δίπλα τους. Και μαζί με Μπιμπίλα, την πρώην συντρόφισσα Ζωή, τον φίλο και τον γυμναστή της, βρέθηκαν η Ραλία και η Έφη Αχτσιόγλου.

Άνω κάτω η αριστερή πτέρυγα χθες στη Βουλή εξαιτίας της συνύπαρξης με τους «Σπαρτιάτες». Μάλιστα ο νέος Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, έκανε το πρώτο του διάβημα διαμαρτυρίας. Δεν ξέρω πως, αλλά ο Πρόεδρος Τασούλας που εκλέγεται σήμερα τυπικά, θα πρέπει να το λύσει. Το 2019 είχε λάβει 283 ψήφους. Ίσως τους διασπείρει κατά μήκος των ορεινών. Ίσως τους βάλει κάτω απ’ τα έδρανα. Γεγονός είναι πως κανείς δεν τους θέλει δίπλα του.

Όμως τι φταίει ο Τασούλας αν η Βουλή έγινε πίνακας του Wassily Kandinsky;

Συμμετρίες

Εάν στα μετόπισθεν κι αριστερά η Βουλή έγινε πολύχρωμη ζωγραφιά, στα μπροστινά έδρανα υπήρξαν ωραίες συμμετρίες.

Τέσσερις Πρόεδροι: Αλέξης, Ανδρουλάκης, Κατρίνης, Φάμελλος. Και δύο σπουδαίες γυναίκες με ρόλους στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες: Η Ευαγγελία Λιακούλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και η Όλγα Γεροβασίλη του ΣΥΡΙΖΑ. Τους βλέπεις να κοιτάζονται κλεφτά, αλλά φαντάζεσαι πόσα θα είχαν να πουν.

Ο αδιάφορος Τομ

Εστιάζω στην πτέρυγα του Αλέξη, με το βαρύ ύφος. Μου θυμίζει τον μεγάλο γιο του Λόγκαν Ροι στο Succession. Του αδιαμφισβήτητου κληρονόμου της αυτοκρατορίας. Δίπλα η αδελφή του την μέρα της κηδείας. Και παραδίπλα ο αδιάφορος γαμπρός ο Τομ, απορροφημένος δήθεν με την δουλειά. Αυτό, ο αδιάφορος γαμπρός θα γίνει στο τέλος ο CEO. Καταρχάς το ‘χει με τις δηλώσεις. Συνδυάζει το πολιτικό με το οικονομικό.

«Όλα τα μέλη της Κ.Ο., με συντροφικότητα, θα σταθούμε όρθιοι και θα δουλέψουμε για την Ελλάδα που αξίζουν όλες και όλοι οι Έλληνες. Για να μετατρέψουμε τη συνέπεια και τη συλλογικότητά μας σε πλούτο. Με γνώμονα πάντα το συμφέρον της κοινωνικής πλειοψηφίας. Γιατί μάς ενώνουν και μάς εμπνέουν διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες όπως είναι η δικαιοσύνη, η δημοκρατία, η ειρήνη, η αλληλεγγύη, η αειφορία και η προκοπή».

Ίσως είναι ο μόνος αυτή την στιγμή στο κόμμα που ξέρει πως να παράξει πλούτο, και την ίδια στιγμή να είναι ενωτικός, αλλά και οραματιστής. Εδώ βλέπω έναν κίνδυνο για τον Κυριάκο.

Πιστός στον πολιτικό

Κατά την ορκωμοσία των 300 βουλευτών της Βουλής, υπήρξαν πολλά στιγμιότυπα. Ο Παύλος Γερουλάνος με το ΠΑΣΟΚ ορκίστηκε ξανά με πολιτικό όρκο και κομψή πράσινη γραβάτα

όπως και ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και η Ζωή, και του ΚΚΕ, ενώ από τη ΝΔ έλειψε η Φωτεινή Πιπιλή ως προς το θέμα αυτό.

Υπερβολές

Ο φακός όπως πάντα εστίασε στις ενδυματολογικές εμφανίσεις, οι οποίες επελέγησαν επιμελώς ακριβώς για τον σκοπό αυτό

Η Κατερίνα Μονογιού της ΝΔ και της Μυκόνου

Ενώ υπήρξαν και βλέμματα όλο νόημα.

Ο Αλέξης κοιτάζει τον Αλέξη

Η συνάντηση της χρονιάς

Χρώματα, κόμματα, βλέμματα και φορέματα, τίποτα τόσο excited όσο η σημερινή συνάντηση Κουτσούμπα με την αντιπροσωπεία του ΚΚ Βιετνάμ.

Πως πήγε ο Κυριάκος Βρυξέλλες με τον αέρα του επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της οικογενείας αυτή την στιγμή στο ΕΛΚ; Έτσι θα ‘ρθει κι ο κ. Phan Dình Trạc μέλος του ΠΓ και της ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ να γνωρίσει τον δικό μας, με τους 20 βουλευτές σε χώρα της Ευρωζώνης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό στις 18:00.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:03

Κίνα: Θέτει κανόνες στην ΑΙ με ανθρώπινη αλληλεπίδραση

11:52

Παπαστεργίου: Στόχος η δημιουργία μιας σύγχρονης, ψηφιακής Ελλάδας

11:43

Αργεντινή: Το Κογκρέσο ενέκρινε τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης Μιλέι

11:36

Κινεζικές κυρώσεις σε αμερικανικές αμυντικές εταιρείες για τις πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν

11:23

Τραμπ: Δεν σκοπεύει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Σομαλιλάνδης

11:12

Κιμ Γιονγκ Ουν: Σφυρηλατήθηκαν «δεσμοί αίματος» με τη Ρωσία

11:03

Εν αναμονή της συνάντησης Τραμπ - Ζελένσκι την Κυριακή - Στο τραπέζι τα ευαίσθητα ζητήματα

10:45

Ζελένσκι: Η Ρωσία χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τη Λευκορωσία για τις επιθέσεις της

10:40

Βρετανία: Πέθανε ο Πέρι Μπαμόντε του συγκροτήματος The Cure

10:36

Ρούμπιο: Απευθύνει έκκληση για «αυτοσυγκράτηση» στις αντιμαχόμενες πλευρές στην Υεμένη

10:19

Αφρικανική Ένωση: Απορρίπτει «οποιαδήποτε αναγνώριση της Σομαλιλάνδης»

10:14

Νέα επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στα νότια της Κρήτης

10:08

DW: Η AfD ετοιμάζεται να αλλάξει τη Γερμανία

09:56

Νιγηρία: Με πυραύλους από MQ-9 Reaper τα αμερικανικά πλήγματα εναντίον τζιχαντιστών

09:47

Αναμένεται κύμα ψύχους και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας

09:30

Εφιαλτική χρονιά για το stock picking οδηγεί σε εκροές τρισεκατομμυρίων από τα funds

09:05

Ο δρόμος για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους

08:46

«ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ»: Τι αλλάζει με την εφαρμογή της για εργαζόμενους και εργοδότες

08:41

Πρωτοχρονιά στα μπλόκα θα κάνουν οι αγρότες – Στις 12:00 κλείνει η Εθνική οδός στο ρεύμα προς Αθήνα

08:26

ΤτΕ: Κρίσιμοι οι επόμενοι μήνες για το Ταμείο Ανάκαμψης – Το στοίχημα των επενδύσεων

08:17

Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Πώς λειτουργεί η ρύθμιση και τι σημαίνει στην πράξη για τους δανειολήπτες

08:07

To ΑΙ «απογειώνει» το ηλεκτρονικό έγκλημα - Aπίστευτη deepfake απάτη σε βάρος βρετανικής πολυεθνικής

08:00

Ποιες φορολογικές δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

23:28

Τραμπ: Ο Ζελένσκι «δεν έχει τίποτα μέχρι να το εγκρίνω εγώ»

23:23

Wall Street: Σε «ακτίνα» ρεκόρ παρέμειναν οι δείκτες

22:51

Το πετρέλαιο έχασε 1 δολάριο με το σενάριο της «υπερπροσφοράς» στο μυαλό των επενδυτών

22:24

ΗΠΑ: Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω των κακών καιρικών συνθηκών

21:58

Ό,τι λάμπει, δεν είναι μόνο χρυσός: Ιστορική ημέρα και για το ασήμι, ρεκόρ για πλατίνα

21:33

Πώς η γήρανση του πληθυσμού αλλάζει τις οικονομίες του κόσμου

21:14

Στον ουρανό της Αθήνας 3.000 φαναράκια για τη «Νύχτα των Ευχών»