INSIDE OUT

Η δοκιμασία Τασούλα στην οκτακομματική Βουλή - Αλέξης «βλέπει» Αλέξη - Τα σέβη του στον Περισσό υποβάλλει το ΚΚ Βιετνάμ

04-07-2023 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η δοκιμασία Τασούλα στην οκτακομματική Βουλή - Αλέξης «βλέπει» Αλέξη - Τα σέβη του στον Περισσό υποβάλλει το ΚΚ Βιετνάμ

Πήρε και τους 158 γαλάζιους και τους έβαλε ν’ απλωθούν από τη δεξιά μέχρι το κέντρο. Δίπλα ακριβώς κι ανάμεσα έβαλε τους 32 του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τους 12 της Ελληνικής Λύσης. ΝΔ + ΠΑΣΟΚ= Κέντρο, και στα μετόπισθεν λίγο από Βελόπουλο.

Στα αριστερά μπροστά έβαλε ΣΥΡΙΖΑ + ΚΚΕ. Πίσω από το ΚΚΕ εμβόλιμη η Ζωή και οι 7 βουλευτές της, σάντουιτς ανάμεσα σε Κουτσούμπα και άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι 12 «Σπαρτιάτες», οι 10 της «Νίκης» και μερικοί ακόμα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά, ο αγαπημένος εκ Δωδώνης Πρόεδρος Τασούλας

πήγε λίγο πιο πίσω να θαυμάσει το sitting του. Ωραία σύνθεση, με ισορροπία και μερικές χρωματικές εκρήξεις εδώ κι εκεί.

Αλλά γιατί γκρινιάζουν οι του ΣΥΡΙΖΑ;

Πολάκης, Γιαννούλης, Καραμέρος βρέθηκαν να έχουν στην πλάτη τους «Σπαρτιάτες», με τους συντρόφους Σία, Θεανώ, Μπάρκα, Ηλιόπουλο, Χαρίτση να είναι δίπλα τους. Και μαζί με Μπιμπίλα, την πρώην συντρόφισσα Ζωή, τον φίλο και τον γυμναστή της, βρέθηκαν η Ραλία και η Έφη Αχτσιόγλου.

Άνω κάτω η αριστερή πτέρυγα χθες στη Βουλή εξαιτίας της συνύπαρξης με τους «Σπαρτιάτες». Μάλιστα ο νέος Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, έκανε το πρώτο του διάβημα διαμαρτυρίας. Δεν ξέρω πως, αλλά ο Πρόεδρος Τασούλας που εκλέγεται σήμερα τυπικά, θα πρέπει να το λύσει. Το 2019 είχε λάβει 283 ψήφους. Ίσως τους διασπείρει κατά μήκος των ορεινών. Ίσως τους βάλει κάτω απ’ τα έδρανα. Γεγονός είναι πως κανείς δεν τους θέλει δίπλα του.

Όμως τι φταίει ο Τασούλας αν η Βουλή έγινε πίνακας του Wassily Kandinsky;

Συμμετρίες

Εάν στα μετόπισθεν κι αριστερά η Βουλή έγινε πολύχρωμη ζωγραφιά, στα μπροστινά έδρανα υπήρξαν ωραίες συμμετρίες.

Τέσσερις Πρόεδροι: Αλέξης, Ανδρουλάκης, Κατρίνης, Φάμελλος. Και δύο σπουδαίες γυναίκες με ρόλους στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες: Η Ευαγγελία Λιακούλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και η Όλγα Γεροβασίλη του ΣΥΡΙΖΑ. Τους βλέπεις να κοιτάζονται κλεφτά, αλλά φαντάζεσαι πόσα θα είχαν να πουν.

Ο αδιάφορος Τομ

Εστιάζω στην πτέρυγα του Αλέξη, με το βαρύ ύφος. Μου θυμίζει τον μεγάλο γιο του Λόγκαν Ροι στο Succession. Του αδιαμφισβήτητου κληρονόμου της αυτοκρατορίας. Δίπλα η αδελφή του την μέρα της κηδείας. Και παραδίπλα ο αδιάφορος γαμπρός ο Τομ, απορροφημένος δήθεν με την δουλειά. Αυτό, ο αδιάφορος γαμπρός θα γίνει στο τέλος ο CEO. Καταρχάς το ‘χει με τις δηλώσεις. Συνδυάζει το πολιτικό με το οικονομικό.

«Όλα τα μέλη της Κ.Ο., με συντροφικότητα, θα σταθούμε όρθιοι και θα δουλέψουμε για την Ελλάδα που αξίζουν όλες και όλοι οι Έλληνες. Για να μετατρέψουμε τη συνέπεια και τη συλλογικότητά μας σε πλούτο. Με γνώμονα πάντα το συμφέρον της κοινωνικής πλειοψηφίας. Γιατί μάς ενώνουν και μάς εμπνέουν διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες όπως είναι η δικαιοσύνη, η δημοκρατία, η ειρήνη, η αλληλεγγύη, η αειφορία και η προκοπή».

Ίσως είναι ο μόνος αυτή την στιγμή στο κόμμα που ξέρει πως να παράξει πλούτο, και την ίδια στιγμή να είναι ενωτικός, αλλά και οραματιστής. Εδώ βλέπω έναν κίνδυνο για τον Κυριάκο.

Πιστός στον πολιτικό

Κατά την ορκωμοσία των 300 βουλευτών της Βουλής, υπήρξαν πολλά στιγμιότυπα. Ο Παύλος Γερουλάνος με το ΠΑΣΟΚ ορκίστηκε ξανά με πολιτικό όρκο και κομψή πράσινη γραβάτα

όπως και ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και η Ζωή, και του ΚΚΕ, ενώ από τη ΝΔ έλειψε η Φωτεινή Πιπιλή ως προς το θέμα αυτό.

Υπερβολές

Ο φακός όπως πάντα εστίασε στις ενδυματολογικές εμφανίσεις, οι οποίες επελέγησαν επιμελώς ακριβώς για τον σκοπό αυτό

Η Κατερίνα Μονογιού της ΝΔ και της Μυκόνου

Ενώ υπήρξαν και βλέμματα όλο νόημα.

Ο Αλέξης κοιτάζει τον Αλέξη

Η συνάντηση της χρονιάς

Χρώματα, κόμματα, βλέμματα και φορέματα, τίποτα τόσο excited όσο η σημερινή συνάντηση Κουτσούμπα με την αντιπροσωπεία του ΚΚ Βιετνάμ.

Πως πήγε ο Κυριάκος Βρυξέλλες με τον αέρα του επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της οικογενείας αυτή την στιγμή στο ΕΛΚ; Έτσι θα ‘ρθει κι ο κ. Phan Dình Trạc μέλος του ΠΓ και της ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ να γνωρίσει τον δικό μας, με τους 20 βουλευτές σε χώρα της Ευρωζώνης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό στις 18:00.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:24

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Αύξηση 4,6% στην κίνηση της Αττικής Οδού το 2025

18:23

G7: Η Γροιλανδία θα είναι το θέμα της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών

18:19

Ακίνητα: Άνοιξε η πλατφόρμα Ε9 για αλλαγές στην περιουσιακή εικόνα από 1η Ιανουαρίου 2026

18:13

Project Voria: Στην MGallery του Ομίλου ACCOR η διαχείριση του 5άστερου ξενοδοχείου στο Μαρούσι

18:08

Ιράν: Οι αρχές δίνουν διορία στους νέους που εμπλέκονται σε ταραχές να παραδοθούν

17:55

Ποιοι ευρωπαϊκοί κλάδοι θα επηρεαστούν περισσότερο από τους νέους δασμούς Τραμπ

17:46

Επίδειξη… δύναμης από τις τράπεζες του ΧΑ – Εντυπωσιακό come back του ΓΔ και νέα υψηλά

17:45

Κρουαζιέρα: Άνοδος με αστερίσκους για το 2026

17:44

Harley-Davidson, Levi’s, Lucky Strike: Οι αμερικανικές μάρκες στο επίκεντρο των δασμών της ΕΕ

17:41

Γάλλος ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ έχουν «ζωτική ανάγκη» την Ευρώπη - «Έχουμε πολύ ισχυρά εργαλεία για να αμυνθούμε στις απειλές»

17:25

Τουρκία: Έντονες αντιδράσεις από φωτογραφία του πρεσβευτή των ΗΠΑ στο υπ. Άμυνας

17:24

Πόσο δουλεύουν τελικά οι Γερμανοί;

17:16

ΥΠΟΙΚ Γερμανίας και Γαλλίας: Η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει ενωμένη στις απειλές Τραμπ

17:00

Τραμπ: Οι υποψήφιες χώρες για το Συμβούλιο Ειρήνης να πληρώνουν 1 δισ. ευρώ μετρητά για μόνιμη έδρα

16:53

Πληθωρισμός: Επιβράδυνση στο 2,3% για ΕΕ τον Δεκέμβριο - Άνω του μέσου όρου η άνοδος στην Ελλάδα

16:48

Μερτς: Δεν θέλουμε εμπορικό πόλεμο αλλά θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας

16:36

Κλειστή η Wall Street λόγω της Ημέρας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

16:32

Elxis - At Home in Greece: Οι νέες τάσεις στην αγορά εξοχικής κατοικίας το 2026

16:29

AFI Microfinance: Μικροπιστώσεις πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ σε πολύ μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα το 2025

16:27

Lidl Ελλάς: Επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ για τα παιδιά και την πολιτική προστασία

16:25

Ξεκίνησε επίσημα το rebranding του ΟΠΑΠ σε Allwyn

16:22

Ferryhopper: Ποια νησιά προτίμησαν Έλληνες και ξένοι το 2025

16:17

Ερευνητές ανακάλυψαν το φυσικό «φρένο» της φλεγμονής - Τι αλλάζει για πολλές χρόνιες παθήσεις

16:14

Πιερρακάκης: Σε πολύ ρευστό γεωπολιτικό τοπίο η πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup - Τι θα συζητηθεί

16:11

Σύγκρουση τρένων στην Ισπανία: Τριήμερο εθνικό πένθος - Σάντσεθ: «Θα μάθουμε την αλήθεια»

16:11

Η ελίν συνεχίζει να ξεχωρίζει ανάμεσα στους True Leaders για 11η χρονιά

15:59

Έρευνα RASS: Κυρίαρχο ζήτημα η ακρίβεια - «Δεν ελέγχεται επαρκώς η αγορά» θεωρεί το 68%

15:48

Θεοδωρικάκος: Oι φετινές αυξήσεις στα ιδιωτικά ασφάλιστρα υγείας θα είναι περιορισμένες

15:36

Κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός για το 2026 η Νάξος - Ιδανική για οικογενειακές διακοπές

15:28

To καταφύγιο του Yves Saint Laurent στο Μαρακές είναι μια πραγματική όαση