INSIDE OUT

Η κρυφή συνταγή για να γίνεις υπουργός του Κυριάκου - Τα «βρήκαν» Μπίστης-Πολάκης - Το εξώδικο του Βελόπουλου στα ΜΜΕ

28-06-2023 | 07:10
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η κρυφή συνταγή για να γίνεις υπουργός του Κυριάκου - Τα «βρήκαν» Μπίστης-Πολάκης - Το εξώδικο του Βελόπουλου στα ΜΜΕ

Χαρά, συγκίνηση, ενθουσιασμός, ελπίδα, ικανοποίηση, ελαφρά θλίψη, κομψές παρουσίες, μωρά, νήπια, έφηβοι, μπαμπάδες, μαμάδες, αδέλφια, σνίκερς, γόβες, χαμόγελα, χαλαρό κλίμα και αισιοδοξία. Η ημέρα ορκωμοσίας των νέων υπουργών τα είχε ολ’ αυτά, στα οποία εννοείται πως δεν στέκομαι, καθώς αυτά αφορούν τους κοινούς θνητούς και μόνο. Εγώ θα αποκαλύψω αυτό που λαχταρούν να μάθουν κατά βάθος όλοι: Πώς γίνεται κάποιος υπουργός; Τί χρειάζεται να κάνει, ή να μην κάνει; Γιατί κάποιος γίνεται συνέχεια υπουργός, και κάποιος άλλος όχι; Η συνταγή είναι απλή.

«Είναι πολύ σημαντικό ως κοινωνικό και πολιτικό υπόδειγμα να επιβραβεύονται και να εξελίσσονται οι άνθρωποι που κάνουν το αυτονόητο: είναι συνεπείς και αξιόπιστοι στην δουλειά τους, διαθέτουν πνεύμα συνεργασίας και επίλυσης προβλημάτων, κάνουν αισθητή την παρουσία τους δια του αποτελέσματος και μόνο».

Τόσο απλό! Αυτή είναι η μυστική συνταγή, την οποία αποκάλυψε έμμεσα ο πιο ισχυρός άνθρωπος στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος. Φυσικά ο Σκέρτσος, ο οποίος αποφεύγει την δημοσιότητα όπως ο διάβολος το λιβάνι, δεν αποκάλυψε έτσι την συνταγή, αλλά ήταν κομμάτι ενός πολύ θερμού σημειώματος, πως τον αθόρυβο Θανάση Κοντογιώργη που ορκίστηκε χθες υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ.

Το σημείωμα συνεχίζει ως εξής: «Αυτά -και πολλά άλλα ακόμη- είσαι εσύ Θανάση. Πανάξιος. Σου εύχομαι από καρδιάς να φτάσεις σε όλους τους στόχους σου. Θα είμαστε όλοι πιο τυχεροί αν τους πετύχεις».

Οι μπλε φάκελοι

Ο κ. Σκέρτσος εμφανίστηκε χθες επίσης σε οικογενειακό κλίμα στην ορκωμοσία του Προεδρικού.

Είμαι σίγουρη ότι έχει ετοιμάσει εδώ και μέρες τους «μπλε φακέλους» με την ύλη, εεε, το έργο, στο οποίο θα εξεταστούν σε γνωστά και άγνωστα τεστ οι υπουργοί, σήμερα στο υπουργικό.

Από την άλλη όμως, δεν το βρίσκω καθόλου κακό. Καλύτερα να είναι γνωστή, παρά άγνωστη η ύλη.

Σωστή κυβέρνηση

Αναπάντεχα καλά σχόλια εισέπραξε για την κυβέρνηση που σχημάτισε ο Κυριάκος από εκεί που δεν το περίμενε. Το Ναύαρχο Αποστολάκη, βουλευτή Επικρατείας με τον Συριζα.

«Είναι μια καλή κυβέρνηση» είπε (ΣΚΑΪ). «Θεωρώ ότι οι καλύτερες επιλογές που μπορούν να γίνονται, γίνονται για να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα η χώρα. Κάθε κυβέρνηση κρίνεται από το αποτέλεσμα. Εκτιμώ ότι θα πάει πολύ καλά. «Δεν έχω ούτε παρωπίδες ούτε κομματικές δεσμεύσεις. Θεωρώ ότι αυτό που είναι σωστό και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, πρέπει να λέγεται».

Κίνηση αβροφροσύνης προς τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος πριν έναν χρόνο του πρότεινε το υπ. Πολιτικής Προστασίας; Κρυφό μήνυμα; Προσωπική άποψη; Μόνο ο ίδιος ξέρει.

Χρονοδιάγραμμα

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Αποστολάκης, εκτός από επαίνους για την κυβέρνηση, έστειλε μηνύματα και προς την ηγεσία του Συριζα. Καταρχήν τόνισε ότι οι διαδικασίες πρέπει να τρέξουν γρήγορα. Και στην συνέχεια σημείωσε ότι το όριο της επόμενης αξιολόγησης στον Συριζα είναι οι αυτοδιοικητικές του Οκτωβρίου, και όχι οι Ευρωεκλογές σε έναν χρόνο, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην δήλωσή του το βράδυ της Κυριακής.

Μόνο φίλοι

Την ίδια ώρα στην Κουμουνδούρου, μετά το πρώτο κύμα πικρίας, αρχίζουν σιγά σιγά να ζεσταίνονται οι μηχανές. Ο Δ. Βίτσας σχεδόν πρότεινε διαρχία με Αλέξη στην Βουλή και προφανώς κάποιον άλλο για Πρόεδρο. Αφού περάσουν μερικές μέρες οι κάθε-φωνή-κι- ένα-σενάριο, θα πυκνώσουν.

Προς το παρόν είχαμε fast track καυγά/φίλιωμα, μεταξύ Μπίστη και Πολάκη.

«Μόλις με ενημέρωσαν ότι ο ΑΝΤ 1 έκανε αναφορά σε διαδικτυακό καυγά Μπίστη Πολάκη που αποδεικνύει δήθεν την εσωκομματική ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Ανάλογο ήταν και το ρεπορτάζ στο Mega, υποψιάζομαι δε ότι θα ακολουθήσουν και άλλα. Καμιά σχέση σε ότι με αφορά» έγραψε ο Νίκος Μπίστης.(…) «Το μέτωπο μου ήταν πάντοτε απέναντι στην Δεξιά και τους εκούσιους ή ακούσιους συμπαραστάτες της. Ποτέ απέναντι σε συντρόφους μου».

Το κλίμα έπιασε στον αέρα ο Παύλος ο Πολάκης και αμέσως, όχι απλά το «μάζεψε», αλλά ονομάτισε και τον πραγματικό «εχθρό»: «Κανάλια διαπλοκής και προβοκάτσιας».

Δεν είναι ακροδεξιοί

Κι εκεί που σχεδόν ξημέρωνε και πήγαινα να κοιμηθώ, ξέπνοο περιστέρι μου ρίχνει αυτό στα πόδια:

«ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΔΗΛΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

Προς άπαντα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης:

Το πολιτικό κόμμα "Ελληνική Λύση - Κυριάκος Βελόπουλος", που εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Ιπποκράτους, αρ. 10 - 12 και εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρο αυτού Κυριάκο Βελόπουλο του Ιωσήφ κατέθεσε εξώδικη διαμαρτυρία - δήλωση - πρόσκληση, αναφορικά με την αυθαίρετη και κακόβουλη παρουσίασή του ως δήθεν πολιτικά κειμένου στο φάσμα της ακροδεξιάς ιδεολογίας, κατά τρόπον ο οποίος συνιστά ευθεία προσβολή τόσο της φήμης, όσο και της κοινοβουλευτικής - δημοκρατικής υπόστασής του».

Το μεταφέρω προκαταβολικά ως έχει, γιατί υποψιάζομαι ότι το έχει γράψει ο έγκριτος νομικός-ποινικολόγος Παύλος Σαράκης, βουλευτής Επικρατείας του Βελόπουλου, οπότε κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:12

Wall Street: Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq έφερε η διπλωματία

23:02

Καλαφάτης: Η στήριξη της κυβέρνησης στον κλάδο της γούνας είναι έμπρακτη και διαρκής

22:52

Η Exim βοηθά την Naftogaz να αγοράσει εξοπλισμό 300 εκατ. δολαρίων

22:42

«Πράσινο» 3 στα 3 για το πετρέλαιο - Σχεδόν στα 100 δολάρια το Brent

22:32

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 5 εκατ. ευρώ

22:22

Σε εξέλιξη το επεισόδιο μεταφοράς σκόνης στη χώρα - Από Σάββατο η σταδιακή ύφεσή του

22:12

Επαφή Μητσοτάκη με Νετανιάχου και Αούν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

22:02

Νέα πτώση για τον χρυσό ελέω Μ. Ανατολής

21:52

Μυτιλήνη: Κατειλημμένα έως αύριο στις 12:00 από κτηνοτρόφους και τα δυο λιμάνια

21:42

ΗΠΑ: Καταψηφίστηκε η πρόταση για περιορισμό των στρατιωτικών εξουσιών του Τραμπ στο Ιράν

21:30

Η Σλοβακία απειλεί να μπλοκάρει τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας

21:18

Τραμπ: Το Ιράν συμφώνησε να μην αποκτήσει πυρηνικά - Πιθανή συνάντηση το Σαββατοκύριακο

21:06

Πρόεδρος Κούβας: «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ»

20:54

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Είναι καλή στιγμή να επαναφέρουμε τη συζήτηση για έκδοση κοινού ευρωπαϊκού χρέους

20:45

Λάιεν για 10ήμερη εκεχειρία Ισραήλ - Λιβάνου: Αποτελεί ανακούφιση

20:32

Bloomberg: Θα χρειαστούν περίπου 6 μήνες για ειρηνευτική συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν

20:28

Πρέμιερ Λιγκ: Ζημίες - ρεκόρ 900 εκατ. ευρώ το 2025

20:16

Μυτιλήνη: Αποζημιώσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ σε τυροκομικές επιχειρήσεις λόγω αφθώδους πυρετού

20:05

Συρία: Υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης όλες οι βάσεις αμερικανικών δυνάμεων

19:57

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

19:48

Πιερρακάκης από G7: Οφείλουμε να δράσουμε συντονισμένα απέναντι στις προκλήσεις

19:39

Συμμετοχή Μητσοτάκη στην τηλεδιάσκεψη ηγετών της ΕΕ για τα Στενά του Ορμούζ

19:31

Έρχονται οι super champions επιχειρήσεις στην ΕΕ - Το σχέδιο της Κομισιόν και οι κίνδυνοι

19:20

Συμφωνία για την κατασκευή drones πρότεινε ο Ζελέσνκι στην Ολλανδία

19:09

Reuters: Αναθεώρηση επί τα χείρω για τη γερμανική ανάπτυξη το 2026 και 2027

18:57

CrediaBank: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 100.000 ευρώ μέσω κεφαλαιοποίησης με δωρεάν διάθεση μετοχών

18:44

Δεκαήμερη εκεχειρία Ισραήλ με Λίβανο: «Μέσα» και η Χεζμπολάχ - Οι όροι

18:34

Θεμιστοκλέους: «Η Ελλάδα από τις πρώτες χώρες της ΕΕ που εφαρμόζουν μέτρα προστασίας των ανηλίκων στα social media»

18:19

ΝΔ: Νέος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο Δημήτρης Μαρκόπουλος

18:14

Επίθεση σε σχολείο στην Τουρκία: Νέα στοιχεία για τον δράστη