INSIDE OUT

Ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν τοπικό νόμισμα; - Το ολόγραμμα του Άδωνι - Ο Αβραμόπουλος στο Εργατικό Κέντρο

08-05-2023 | 07:24
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν τοπικό νόμισμα; - Το ολόγραμμα του Άδωνι - Ο Αβραμόπουλος στο Εργατικό Κέντρο

Εβδομάδα debate και εκλογές στην Τουρκία. Πλάκα θα ‘χει το debate, θα χαλαρώσουν λίγο και οι πολιτικοί αρχηγοί βλέποντας τους δημοσιογράφους να ζορίζονται ψάχνοντας πρωτότυπες ερωτήσεις. Το πρόβλημα με το ελληνικό debate δεν είναι η παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών των οποίων τα κόμματά τους είναι στη Βουλή. Είναι ο μεγάλος αριθμός των δημοσιογράφων και το στενό format. Συνήθως είναι ολότελα βαρετό, αλλά επειδή είναι ο μοναδικός χώρος και μάλιστα κλειστός, που θα’ ναι όλοι μαζί, θα το παρακολουθήσω Τετάρτη βράδυ.

Οι εκλογές στην Τουρκία την Κυριακή, μια βδομάδα πριν τις δικές μας, σαφώς παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Πρέπει να ραφτώ. Επίσης να δώσω στους Αιγύπτιους σκλάβους μου το φορτίο με τα εισαγόμενα που έφερα για να βγει πέρα η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, ώστε ν' αναλάβουν τα σχετικά. Για φύλλα μιλάω πάντα. Ο κορυφαίος, κατάφερε να κρατήσει το Μαντείο όσο έλειπα, αλλά ο γλυκούλης μου νόμιζε ότι θα σπάσει τα δεσμά. Αυτό νομίζουν κι άλλοι.

Τοπικά νομίσματα

Δεν είναι μόνο ο Γιάνης και οι «Δήμητρες». Είναι κι ο Ευκλείδης and friends. Πολύ πριν βγουν οι «Δήμητρες» στον αφρό, ομάδα στελεχών, βουλευτών και πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε καταθέσει τη συμβολή της στο κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος (commonality 12 Μαρτίου). Πρότειναν «τοπικά νομίσματα».

«Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση της περιφερειακής ανάπτυξης σε όλους τους τομείς, θα υιοθετηθεί η χρησιμοποίηση τοπικών μέσων πληρωμής (τοπικά, συμπληρωματικά νομίσματα), έτσι ώστε να καλυφθούν τα κενά διαθέσιμων τραπεζικών χρηματοδοτήσεων, για την αύξηση της παραγωγής αγαθών, τις νέες υποδομές παραγωγής ηλεκτρισμού και προστασίας από ακραία φαινόμενα και την προσφορά κοινωνικών υπηρεσιών».

Ποιοι

Την εν λόγω ιδέα προσυπέγραψαν οι: Ειρήνη Αγαθοπούλου, Βάλια Αρανίτου, Ερρίκος Βεντούρας, Αννέτα Καβαδία, Έφη Καλαμαρά, Κώστας Καλωνιάτης, Μαρία Καραμεσίνη, Βασιλική Κατριβάνου, Φάνης Κουρεμπές, Όλγα Μπαλαούρα, Χριστίνα Μπαριτάκη, Όλγα Νάσση, Ανδρέας Ξανθός, Χαρά Ματσούκα, Γιάννης Μπασκόζος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Έλενα Παπαδοπούλου, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Έφη Παρίση, Πέτρος Λινάρδος Ρυλμόν, Μάκης Σαπουτζόγλου, Ινώ Σιώζου, Γιώργος Σταμπουλής, Μιχάλης Σταυρουλάκης, Μανώλης Τερροβίτης, Γιώργος Τοζίδης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Χρήστος Τσιτσικάς, Θεανώ Φωτίου, Άννα Χατζησοφιά, Στέλλα Ψαρρά, Γιώργος Ψυχογιός, Δημήτρης Τσέκερης, Ερμίνα Κυπριανίδου.

Χάος

Δυστυχώς δεν σκέφτηκαν να δώσουν μερικά παραδείγματα ονοματοδοσίας, κι έτσι τους έκλεψε ο Γιάνης την δόξα. Θα μπορούσε να είναι «Αχέροντας» για Θεσπρωτία-Ηπειρο, Νέστορας για Καλαμάτα-Πύλο, Αλέξανδρος για Θεσσαλονίκη, και φυσικά Πυθία για Δελφούς και τριγύρω.

Εκτός από τους συριζαίους που ονειρεύονται να σπάσουν τα νομισματικά δεσμά, λεφτά ψάχνει και η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν. Όπως έκανε σαφές χθες (ABC ‘This Week), οι ΗΠΑ έχουν λεφτά να πληρώσουν το χρέος τους μέχρι τον Ιούνιο. Μετά, θα επέλθει χρηματοπιστωτικό και οικονομικό χάος.

Την κατανοούμε απόλυτα, τα περάσαμε κι εμείς. Προβλέπω σκληρές εικόνες τον Ιούνιο, αλλά θα κρατήσει λίγο (μια-δυο μέρες).

Τα ‘σπασε ο Άδωνις

Δεν περίμενα να το έλεγα ποτέ αυτό, αλλά ο Άδωνις έγραψε ιστορία. Η ιδέα να μιλήσει ως ολόγραμμα σε τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις την ίδια ώρα, είναι πρωτότυπη και καινοτόμα και μάλιστα από πολιτικό από τον οποίο δεν το περιμένεις. Το σχετικό υπάρχει στο youtube.

Ευγενία, Πουνέντης και Τσαουσόπουλος, δίνουν ρεσιτάλ στο opening.

Θα έλεγα καλύτερη όλων η Ευγενία.

Ο Δημήτρης στον Πύργο

Πριγκιπικές είναι και οι εμφανίσεις του Αβραμόπουλου στην περιοχή της Ηλείας όπου δίνει με εντιμότητα την μάχη του σταυρού. Ο Δημήτρης έχει προ πολλού σπάσει τα δεσμά του. Κατεβαίνει μέχρι και το Εργατικό Κέντρο Πύργου, για να συνομιλήσει σχετικά με ζητήματα εργασιακών σχέσεων, ελέγχων, κτιριακών εγκαταστάσεων, εργατικών κατοικιών, και απονομής συντάξεων.

Το μυστικό είναι να τους κοιτάς βαθιά στα μάτια.

Βέβαια έχει πολλά να μάθει ακόμα από τον αγαπημένο μου Κατρίνη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

και τις μπύρες του στα καφενεία της Μανωλάδας.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:26

Ελβετία: Οι εξαγωγές όπλων αυξήθηκαν σημαντικά το 2025

23:15

Ο Νετανιάχου καλεί τους Ιρανούς να είναι έτοιμοι να ανατρέψουν το καθεστώς

22:55

Πετρέλαιο: Έκλεισε κάτω από τα 85 δολάρια - Αλαλούμ με την ανάρτηση του Ράιτ

22:48

Wall Street: Ήπια πτώση για S&P 500 και Dow – Μεταβλητότητα λόγω Μέσης Ανατολής και πετρελαίου

22:25

Ο πρόεδρος Τραμπ αξιώνει από το Ιράν την αποναρκοθέτηση του Στενού του Χορμούζ

22:10

Βουλή: Ολοκληρώθηκε η συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής για ΟΠΕΚΕΠΕ

22:07

Βουλγαρία: Οι αρχές βεβαιώνουν ότι έχουν επαρκή αποθέματα καυσίμων

21:57

Ιράν: «Δεν επιδιώκουμε κατάπαυση του πυρός», δηλώνει ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου

21:54

Κέρδη σχεδόν 2% για τον χρυσό

21:37

Μερτς: Καλεί το Ισραήλ να εγκαταλείψει σχέδια προσάρτησης εδαφών στη Δυτική Όχθη

21:30

Ένα σούπερ-τάνκερ πέρασε από το Ορμούζ μεταφέροντας ιρανικό πετρέλαιο στην Κίνα

21:14

Reuters: Έως και 150 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν τραυματιστεί στον πόλεμο με το Ιράν

21:09

Συμφωνία της Hellenic Cables με την Alliander για καλώδια μέσης και χαμηλής τάσης

21:09

Μια ανάρτηση του υπουργού Ενέργειας των ΗΠΑ έριξε το πετρέλαιο προτού διαγραφεί

21:06

Axios: Οι ΗΠΑ ζήτησαν από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές του Ιράν

21:03

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τους υγειονομικούς κινδύνους από τη «μαύρη βροχή» στο Ιράν

20:55

Ιράν: «Ταχεία αποκλιμάκωση» ζητά ο Πούτιν

20:49

Εκρήξεις στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν

20:43

Λίβανος: Σφοδρά πλήγματα στη Βηρυτό, ο ισραηλινός στρατός προωθείται στα νότια

20:37

Ποιες είναι οι πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο

20:35

Β. Μακεδονία: Επαναλειτουργεί μετά από 13 χρόνια ο αγωγός πετρελαίου Θεσσαλονίκης - Σκοπίων

20:15

Ρωσία: Έξι νεκροί και 37 τραυματίες από την ουκρανική επίθεση στο Μπριάνσκ

19:57

Forbes: Μία ανάσα από το 1 τρισ. η περιουσία του Έλον Μασκ - 3.428 δισεκατομμυριούχοι στον πλανήτη

19:50

Οι 21 Έλληνες δισεκατομμυριουχοι της λίστας του Forbes - Ποιος είναι στην κορυφή

19:40

Από τις πυρκαγιές καυσίμων στην Τεχεράνη μέχρι τα όπλα: Εκατομμύρια τόνοι CO₂ το αποτύπωμα των πολέμων

19:39

Rebound 2% στις ευρωαγορές

19:29

Παπασταύρου: «Εθνική υπόθεση η ανάπτυξη στον τομέα των υδρογονανθράκων»

19:25

Το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Dragon απέπλευσε για την Κύπρο

19:25

Πόλεμος στο Ιράν: Οι προειδοποιήσεις που αγνόησε ο Τραμπ και τα μαθήματα από το Ιράκ

19:17

Ζελένσκι: «Ουκρανοί ειδικοί στην αναχαίτιση drones αναχωρούν για τον Κόλπο»