INSIDE OUT

Ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν τοπικό νόμισμα; - Το ολόγραμμα του Άδωνι - Ο Αβραμόπουλος στο Εργατικό Κέντρο

08-05-2023 | 07:24
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν τοπικό νόμισμα; - Το ολόγραμμα του Άδωνι - Ο Αβραμόπουλος στο Εργατικό Κέντρο

Εβδομάδα debate και εκλογές στην Τουρκία. Πλάκα θα ‘χει το debate, θα χαλαρώσουν λίγο και οι πολιτικοί αρχηγοί βλέποντας τους δημοσιογράφους να ζορίζονται ψάχνοντας πρωτότυπες ερωτήσεις. Το πρόβλημα με το ελληνικό debate δεν είναι η παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών των οποίων τα κόμματά τους είναι στη Βουλή. Είναι ο μεγάλος αριθμός των δημοσιογράφων και το στενό format. Συνήθως είναι ολότελα βαρετό, αλλά επειδή είναι ο μοναδικός χώρος και μάλιστα κλειστός, που θα’ ναι όλοι μαζί, θα το παρακολουθήσω Τετάρτη βράδυ.

Οι εκλογές στην Τουρκία την Κυριακή, μια βδομάδα πριν τις δικές μας, σαφώς παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Πρέπει να ραφτώ. Επίσης να δώσω στους Αιγύπτιους σκλάβους μου το φορτίο με τα εισαγόμενα που έφερα για να βγει πέρα η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, ώστε ν' αναλάβουν τα σχετικά. Για φύλλα μιλάω πάντα. Ο κορυφαίος, κατάφερε να κρατήσει το Μαντείο όσο έλειπα, αλλά ο γλυκούλης μου νόμιζε ότι θα σπάσει τα δεσμά. Αυτό νομίζουν κι άλλοι.

Τοπικά νομίσματα

Δεν είναι μόνο ο Γιάνης και οι «Δήμητρες». Είναι κι ο Ευκλείδης and friends. Πολύ πριν βγουν οι «Δήμητρες» στον αφρό, ομάδα στελεχών, βουλευτών και πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε καταθέσει τη συμβολή της στο κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος (commonality 12 Μαρτίου). Πρότειναν «τοπικά νομίσματα».

«Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση της περιφερειακής ανάπτυξης σε όλους τους τομείς, θα υιοθετηθεί η χρησιμοποίηση τοπικών μέσων πληρωμής (τοπικά, συμπληρωματικά νομίσματα), έτσι ώστε να καλυφθούν τα κενά διαθέσιμων τραπεζικών χρηματοδοτήσεων, για την αύξηση της παραγωγής αγαθών, τις νέες υποδομές παραγωγής ηλεκτρισμού και προστασίας από ακραία φαινόμενα και την προσφορά κοινωνικών υπηρεσιών».

Ποιοι

Την εν λόγω ιδέα προσυπέγραψαν οι: Ειρήνη Αγαθοπούλου, Βάλια Αρανίτου, Ερρίκος Βεντούρας, Αννέτα Καβαδία, Έφη Καλαμαρά, Κώστας Καλωνιάτης, Μαρία Καραμεσίνη, Βασιλική Κατριβάνου, Φάνης Κουρεμπές, Όλγα Μπαλαούρα, Χριστίνα Μπαριτάκη, Όλγα Νάσση, Ανδρέας Ξανθός, Χαρά Ματσούκα, Γιάννης Μπασκόζος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Έλενα Παπαδοπούλου, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Έφη Παρίση, Πέτρος Λινάρδος Ρυλμόν, Μάκης Σαπουτζόγλου, Ινώ Σιώζου, Γιώργος Σταμπουλής, Μιχάλης Σταυρουλάκης, Μανώλης Τερροβίτης, Γιώργος Τοζίδης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Χρήστος Τσιτσικάς, Θεανώ Φωτίου, Άννα Χατζησοφιά, Στέλλα Ψαρρά, Γιώργος Ψυχογιός, Δημήτρης Τσέκερης, Ερμίνα Κυπριανίδου.

Χάος

Δυστυχώς δεν σκέφτηκαν να δώσουν μερικά παραδείγματα ονοματοδοσίας, κι έτσι τους έκλεψε ο Γιάνης την δόξα. Θα μπορούσε να είναι «Αχέροντας» για Θεσπρωτία-Ηπειρο, Νέστορας για Καλαμάτα-Πύλο, Αλέξανδρος για Θεσσαλονίκη, και φυσικά Πυθία για Δελφούς και τριγύρω.

Εκτός από τους συριζαίους που ονειρεύονται να σπάσουν τα νομισματικά δεσμά, λεφτά ψάχνει και η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν. Όπως έκανε σαφές χθες (ABC ‘This Week), οι ΗΠΑ έχουν λεφτά να πληρώσουν το χρέος τους μέχρι τον Ιούνιο. Μετά, θα επέλθει χρηματοπιστωτικό και οικονομικό χάος.

Την κατανοούμε απόλυτα, τα περάσαμε κι εμείς. Προβλέπω σκληρές εικόνες τον Ιούνιο, αλλά θα κρατήσει λίγο (μια-δυο μέρες).

Τα ‘σπασε ο Άδωνις

Δεν περίμενα να το έλεγα ποτέ αυτό, αλλά ο Άδωνις έγραψε ιστορία. Η ιδέα να μιλήσει ως ολόγραμμα σε τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις την ίδια ώρα, είναι πρωτότυπη και καινοτόμα και μάλιστα από πολιτικό από τον οποίο δεν το περιμένεις. Το σχετικό υπάρχει στο youtube.

Ευγενία, Πουνέντης και Τσαουσόπουλος, δίνουν ρεσιτάλ στο opening.

Θα έλεγα καλύτερη όλων η Ευγενία.

Ο Δημήτρης στον Πύργο

Πριγκιπικές είναι και οι εμφανίσεις του Αβραμόπουλου στην περιοχή της Ηλείας όπου δίνει με εντιμότητα την μάχη του σταυρού. Ο Δημήτρης έχει προ πολλού σπάσει τα δεσμά του. Κατεβαίνει μέχρι και το Εργατικό Κέντρο Πύργου, για να συνομιλήσει σχετικά με ζητήματα εργασιακών σχέσεων, ελέγχων, κτιριακών εγκαταστάσεων, εργατικών κατοικιών, και απονομής συντάξεων.

Το μυστικό είναι να τους κοιτάς βαθιά στα μάτια.

Βέβαια έχει πολλά να μάθει ακόμα από τον αγαπημένο μου Κατρίνη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

και τις μπύρες του στα καφενεία της Μανωλάδας.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:32

Καζάκς (ΕΚΤ): Η Ευρώπη ήδη βρίσκεται σε «πόλεμο» με τη Ρωσία

16:15

Μεγάλη διασπορά της γρίπης και νόσηση του 20% του εγχώριου πληθυσμού «βλέπουν» τα προγνωστικά μοντέλα -Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

15:51

Κοινή αντίδραση των 8 κρατών που στοχεύει ο Τραμπ: Οι απειλές για επιβολή δασμών υπονομεύουν τις διατλαντικές σχέσεις

15:41

Reuters: Με το βλέμμα στην αντίδραση των αγορών μετά τους νέους δασμούς Τραμπ

15:25

Μπακογιάννης: Η πολιτική αντιπαράθεση δεν είναι παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος

15:03

Χατζηδάκης: Δεν πάμε μπροστά με πετροπόλεμο

14:56

Ολλανδία: Εκβιασμός η απειλή Τραμπ για επιβολή νέων δασμών λόγω Γροιλανδίας

14:50

Αναγεννητική φιλοξενία: Το επόμενο βήμα μετά τη βιωσιμότητα στον Τουρισμό

14:45

Οι συριακές δυνάμεις κατέλαβαν δύο ενεργειακά πεδία στα ανατολικά της χώρας

14:37

Ουκρανία: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από μαζική ρωσική επίθεση με drones

14:33

Χαρδαλιάς: Η Αττική διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα ώστε να εξελιχθεί σε διεθνή κόμβο θαλάσσιου τουρισμού και yachting

14:26

Πατούλης: Δεσμευόμαστε για νέους αγώνες με περισσότερες καινοτομίες, διαφάνεια και ουσιαστικές παρεμβάσεις

14:08

Μακρόν: Θα ζητήσει ενεργοποίηση του ACI κατά των ΗΠΑ - Έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ στις Βρυξέλλες

14:03

Επιδότηση έως 30.000 ευρώ για νέο αυτοκίνητο - Οι δικαιούχοι

13:57

Τσουκαλάς Είναι όρος αναγέννησης της χώρας να πάει η Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση

13:48

Χρηματοδότηση από 10.000 έως 3,5 εκατ. ευρώ φέρνουν τα νέα εργαλεία της ΚΑΠ για αγρότες και επιχειρήσεις

13:43

Γεωργιάδης: Περιμένουμε νέο κύμα γρίπης τον Φεβρουάριο, έκκληση για εμβολιασμό ακόμα και τώρα

13:38

Η άμυνα ως νέο επιχειρηματικό Eldorado: Οι επενδύσεις των METLEN και THEON

13:23

Παπαστεργίου: Η Ελλάδα περνάει από το σχεδιασμό στην πράξη - Εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες του διαστήματος

13:14

Πρέσπες: Έρευνα για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο 2300 αργυροεπελεκάνων από τη γρίπη των πτηνών το 2022

13:00

Λιανεμπόριο: Ποια ελληνικά brands μπαίνουν «σφήνα» στις πολυεθνικές

12:41

ΗΠΑ: Στο Ανώτατο Δικαστήριο θα κριθούν τα όρια του Τραμπ για την προσπάθεια επιβολής στη Fed

12:14

Νέο μοντέλο για τη ΔΑΕΕ- Τι αλλάζει και πώς αναβαθμίζεται

12:08

Reuters: Τουλάχιστον 5.000 οι νεκροί στην εξέγερση στο Ιράν

12:00

ΗΠΑ: Διαδηλωτές κατά της ICE έδιωξαν κάπου 10 ακτιβιστές της ακροδεξιάς από το κέντρο της Μινεάπολης

11:53

Νότια Κορέα: Θα διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ για ευνοϊκούς όρους στους δασμούς των τσιπ

11:47

Μάχες στη Συρία: Ο ηγέτης του PKK Οτζαλάν καταγγέλλει «απόπειρα δολιοφθοράς» της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Τουρκία

11:40

Στην τελική ευθεία για το ραντεβού της Δευτέρας στο Μαξίμου: Τι θα ζητήσουν οι 25+6 από τον Πρωθυπουργό

11:30

Παπασταύρου: Η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει ως κόμβος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από τη Σ. Αραβία στην ΕΕ

11:23

JPMorgan: Ο Τραμπ δεν πρόσφερε στον Τζέιμι Ντίμον την ηγεσία της Fed