INSIDE OUT

Ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν τοπικό νόμισμα; - Το ολόγραμμα του Άδωνι - Ο Αβραμόπουλος στο Εργατικό Κέντρο

08-05-2023 | 07:24
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν τοπικό νόμισμα; - Το ολόγραμμα του Άδωνι - Ο Αβραμόπουλος στο Εργατικό Κέντρο

Εβδομάδα debate και εκλογές στην Τουρκία. Πλάκα θα ‘χει το debate, θα χαλαρώσουν λίγο και οι πολιτικοί αρχηγοί βλέποντας τους δημοσιογράφους να ζορίζονται ψάχνοντας πρωτότυπες ερωτήσεις. Το πρόβλημα με το ελληνικό debate δεν είναι η παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών των οποίων τα κόμματά τους είναι στη Βουλή. Είναι ο μεγάλος αριθμός των δημοσιογράφων και το στενό format. Συνήθως είναι ολότελα βαρετό, αλλά επειδή είναι ο μοναδικός χώρος και μάλιστα κλειστός, που θα’ ναι όλοι μαζί, θα το παρακολουθήσω Τετάρτη βράδυ.

Οι εκλογές στην Τουρκία την Κυριακή, μια βδομάδα πριν τις δικές μας, σαφώς παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Πρέπει να ραφτώ. Επίσης να δώσω στους Αιγύπτιους σκλάβους μου το φορτίο με τα εισαγόμενα που έφερα για να βγει πέρα η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, ώστε ν' αναλάβουν τα σχετικά. Για φύλλα μιλάω πάντα. Ο κορυφαίος, κατάφερε να κρατήσει το Μαντείο όσο έλειπα, αλλά ο γλυκούλης μου νόμιζε ότι θα σπάσει τα δεσμά. Αυτό νομίζουν κι άλλοι.

Τοπικά νομίσματα

Δεν είναι μόνο ο Γιάνης και οι «Δήμητρες». Είναι κι ο Ευκλείδης and friends. Πολύ πριν βγουν οι «Δήμητρες» στον αφρό, ομάδα στελεχών, βουλευτών και πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε καταθέσει τη συμβολή της στο κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος (commonality 12 Μαρτίου). Πρότειναν «τοπικά νομίσματα».

«Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση της περιφερειακής ανάπτυξης σε όλους τους τομείς, θα υιοθετηθεί η χρησιμοποίηση τοπικών μέσων πληρωμής (τοπικά, συμπληρωματικά νομίσματα), έτσι ώστε να καλυφθούν τα κενά διαθέσιμων τραπεζικών χρηματοδοτήσεων, για την αύξηση της παραγωγής αγαθών, τις νέες υποδομές παραγωγής ηλεκτρισμού και προστασίας από ακραία φαινόμενα και την προσφορά κοινωνικών υπηρεσιών».

Ποιοι

Την εν λόγω ιδέα προσυπέγραψαν οι: Ειρήνη Αγαθοπούλου, Βάλια Αρανίτου, Ερρίκος Βεντούρας, Αννέτα Καβαδία, Έφη Καλαμαρά, Κώστας Καλωνιάτης, Μαρία Καραμεσίνη, Βασιλική Κατριβάνου, Φάνης Κουρεμπές, Όλγα Μπαλαούρα, Χριστίνα Μπαριτάκη, Όλγα Νάσση, Ανδρέας Ξανθός, Χαρά Ματσούκα, Γιάννης Μπασκόζος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Έλενα Παπαδοπούλου, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Έφη Παρίση, Πέτρος Λινάρδος Ρυλμόν, Μάκης Σαπουτζόγλου, Ινώ Σιώζου, Γιώργος Σταμπουλής, Μιχάλης Σταυρουλάκης, Μανώλης Τερροβίτης, Γιώργος Τοζίδης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Χρήστος Τσιτσικάς, Θεανώ Φωτίου, Άννα Χατζησοφιά, Στέλλα Ψαρρά, Γιώργος Ψυχογιός, Δημήτρης Τσέκερης, Ερμίνα Κυπριανίδου.

Χάος

Δυστυχώς δεν σκέφτηκαν να δώσουν μερικά παραδείγματα ονοματοδοσίας, κι έτσι τους έκλεψε ο Γιάνης την δόξα. Θα μπορούσε να είναι «Αχέροντας» για Θεσπρωτία-Ηπειρο, Νέστορας για Καλαμάτα-Πύλο, Αλέξανδρος για Θεσσαλονίκη, και φυσικά Πυθία για Δελφούς και τριγύρω.

Εκτός από τους συριζαίους που ονειρεύονται να σπάσουν τα νομισματικά δεσμά, λεφτά ψάχνει και η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν. Όπως έκανε σαφές χθες (ABC ‘This Week), οι ΗΠΑ έχουν λεφτά να πληρώσουν το χρέος τους μέχρι τον Ιούνιο. Μετά, θα επέλθει χρηματοπιστωτικό και οικονομικό χάος.

Την κατανοούμε απόλυτα, τα περάσαμε κι εμείς. Προβλέπω σκληρές εικόνες τον Ιούνιο, αλλά θα κρατήσει λίγο (μια-δυο μέρες).

Τα ‘σπασε ο Άδωνις

Δεν περίμενα να το έλεγα ποτέ αυτό, αλλά ο Άδωνις έγραψε ιστορία. Η ιδέα να μιλήσει ως ολόγραμμα σε τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις την ίδια ώρα, είναι πρωτότυπη και καινοτόμα και μάλιστα από πολιτικό από τον οποίο δεν το περιμένεις. Το σχετικό υπάρχει στο youtube.

Ευγενία, Πουνέντης και Τσαουσόπουλος, δίνουν ρεσιτάλ στο opening.

Θα έλεγα καλύτερη όλων η Ευγενία.

Ο Δημήτρης στον Πύργο

Πριγκιπικές είναι και οι εμφανίσεις του Αβραμόπουλου στην περιοχή της Ηλείας όπου δίνει με εντιμότητα την μάχη του σταυρού. Ο Δημήτρης έχει προ πολλού σπάσει τα δεσμά του. Κατεβαίνει μέχρι και το Εργατικό Κέντρο Πύργου, για να συνομιλήσει σχετικά με ζητήματα εργασιακών σχέσεων, ελέγχων, κτιριακών εγκαταστάσεων, εργατικών κατοικιών, και απονομής συντάξεων.

Το μυστικό είναι να τους κοιτάς βαθιά στα μάτια.

Βέβαια έχει πολλά να μάθει ακόμα από τον αγαπημένο μου Κατρίνη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

και τις μπύρες του στα καφενεία της Μανωλάδας.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:59

Η Σύμπλευση ΑΜΚΕ (+πλευση) επιστρέφει στο Καστελλόριζο

16:51

Νεκροί 2 έφηβοι Παλαιστίνιοι από πυρά του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη

16:46

Κομισιόν για εισβολές drones: Μέρος του υβριδικού πολέμου κατά της ΕΕ

16:45

Πεζεσκιάν: Το Ιράν επιδιώκει την ειρήνη, αλλά δεν θα υποκύψει στον εξαναγκασμό

16:41

Απελευθερώθηκαν όλα τα μέλη του πληρώματος του Hellas Aphrodite

16:38

Εγκαίνια νέου ρομποτικού μηχανήματος στο Αγία Όλγα - Δωρεά της «La vie en Rose»

16:33

Lamda: Ενίσχυση υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας για το Ελληνικό και τους όμορους Δήμους

16:30

Γερμανία: Η μετανάστευση το σημαντικότερο πρόβλημα, ανασφαλής σε δημόσιους χώρους ο ένας στους δύο πολίτες

16:28

Τρεις τροφές που θα ήταν καλό να μη συνδυάζονται με το πράσινο τσάι

16:23

Peloton: Άνοδος 6,5% της μετοχής παρά την ανάκληση 877.800 ποδηλάτων

16:20

Τζέφερσον (Fed) για επιτόκια: Απαιτείται ψύχραιμη και συνετή προσέγγιση στις μειώσεις

16:18

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Επικαιροποιήθηκε ο κατάλογος των μαρτύρων - Τα νέα πρόσωπα

16:16

Πώς επιδρά το εργασιακό στρες στην υγεία - Από τα πλέον στρεσογόνα επαγγέλματα, οι υγειονομικοί

16:09

Cosmote Telekom: Δωρεάν γρήγορο ίντερνετ σε όλα τα δυσπρόσιτα σχολεία της Ελλάδας

16:00

Συντάξεις: Πώς μπορεί να εξουδετερώσει τον δημογραφικό κίνδυνο η αύξηση των μισθών

15:52

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης: Βραβεύθηκε η πλατφόρμα για τις δηλώσεις καθαρισμού οικοπέδων

15:49

Κομισιόν: Αυστηρότεροι κανόνες για θεωρήσεις εισόδου Ρώσων υπηκόων στην EE

15:41

Πρόσθετες νομοθετικές παρεμβάσεις για τη στήριξη των ακριτικών περιοχών

15:34

Επ. Ανταγωνισμού: Έως 1η Δεκεμβρίου η υποβολή υπομνημάτων επί της ενδιάμεσης έκθεσης για την ακτοπλοΐα

15:32

ΕΑΕΕ: Αυξάνεται η ασφαλιστική κάλυψη της χώρας επί των συμβολαίων με κάλυψη κτιρίου

15:31

Προς εξαγορά της ITV η Sky - Κοντά σε deal 2,15 δισ. δολαρίων η Comcast

15:23

ΥΠΑΑΤ: Μέτρα αστυνόμευσης για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στην Κεφαλλονιά

15:23

Ιταλία: Γενική απεργία στις 12 Δεκεμβρίου - Πώς αντέδρασε η Μελόνι

15:23

Ο Ζελένσκι θα επισκεφθεί σύντομα την Ισπανία

15:11

Ολλανδία: Νικητής των εκλογών ο κεντρώος Γέτεν - Η ακροδεξιά ανεβαίνει

15:06

ABN Amro: Η «ύστατη λύση» που μπορεί να βγάλει τη Γαλλία από το αδιέξοδο του προϋπολογισμού

15:06

Eurobank: Ικανοποιητικά στοιχεία για απασχόληση, οικονομικό κλίμα και PMI μεταποίησης

15:03

Μαρκέλλου (Κτηματολόγιο): Η διασύνδεση όλων των μητρώων του Δημοσίου γίνεται πραγματικότητα

14:52

Premia: Απόκτηση νέου κτιρίου στον Βόλο για τη δημιουργία φοιτητικών κατοικιών

14:51

Όμιλος ΤΙΤΑΝ: H S&P Global αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση σε «ΒΒ+» με θετική προοπτική