INSIDE OUT

Αντώναρος uber alles στον ΣΥΡΙΖΑ, Κουμουνδούρου υποκλίνεται στον Παχατουρίδη, Πρόεδρε κάν' το όπως ο Τσώκος

10-04-2023 | 07:03
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αντώναρος uber alles στον ΣΥΡΙΖΑ, Κουμουνδούρου υποκλίνεται στον Παχατουρίδη, Πρόεδρε κάν' το όπως ο Τσώκος
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Στο λάκκο των λεόντων τον έριξε ο Αλέξης το νέο. Στην Ανατολική Αττική, των Σπίρτζη, Νάσο Αθανασίου και Πάνο Σκουρολιάκου. Και σαν μην έφταναν αυτοί, του βάζει στο πλάι μια Μάγκυ Δούσυ, έναν Πέτρο Φιλλίπου, έναν Γιώργο Καραμέρο, ΚΑΙ την δημοσιογράφο Κουτσουμπέλη-Ξυλούρη Μακεδονία. Ο ανυποψίαστος Ευάγγελος Αντώναρος, ίσως δεν έχει αντιληφθεί ακόμα ότι από τα πούπουλα της πολιτικής, καλείται να περπατήσει στην μπρουτάλ Αττική γη των τριών σογιών, και των ατελών αποχετεύσεων.

Ποιος είναι

Θυμίζω εν τάχει το πολιτικό βιογραφικό του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: τον Ιούλιο 2004 ήταν αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος. Εκεί, στον πάγκο, έμεινε μέχρι τον Οκτώβριο του 2008 που ο πρώην ΠΘ Κώστας Καραμανλής τον όρισε κυβερνητικό εκπρόσωπο. Στις εκλογές του 2009 μπήκε 5ος στο Επικρατείας, όμως λόγω της παραίτησης Σουφλιά, την ίδια μέρα, η 5η θέση έγινε εκλόγιμη, κι έτσι μπήκε στην Βουλή. Το 2012 κατέβηκε στην Β’ Αθηνών, πήρε 4.465 ψήφους και δεν εξελέγη. Το διαβατήριο εισόδου στον ΣΥΡΙΖΑ, ίσως ήταν για τον Ευάγγελο η διαγραφή του το Φλεβάρη του 2018 από τον Κυριάκο, με αφορμή αναρτήσεις του κατά του Άδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση Novartis. Ο συνδυασμός Κυριάκος-Αδωνις-Νovartis ήταν ακαταμάχητος.

4 στα 4

Η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας και η στήριξη δημάρχων από τον Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, προκάλεσε κρίσεις πανικού σε κομμάτι της βάσης που αργεί να μεταβολίσει τις αλλαγές: Πολάκης στην Κρήτη- Αντώναρος στην Αθήνα -Παχατουρίδης στον Δήμο Περιστερίου -Παππάς στον Δήμο Αθήνας. Το επόμενο διάστημα θα δοκιμαστούν «όλα τα σφυριά» αν θα χτυπήσουν στον ίδιο σκοπό σε ό,τι αφορά την στήριξή τους.

Ο Περιστερίου

Ορισμένοι σύντροφοι με μνήμη ελέφαντα θυμήθηκαν πρόχειρα-πρόχειρα μια ανακοίνωση του κόμματος για τον λαοφιλή δήμαρχο Περιστερίου το Νοέμβριο του 2017.

Ξεκινούσε ως εξής: «Ένας ακόμα “άριστος” της Νέας Δημοκρατίας, ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη καθώς, σύμφωνα με έγγραφο το οποίο μάλιστα αναρτήθηκε και στη Διαύγεια σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια αδρανών υλικών, ο Δήμος Περιστερίου φέρεται να διαλέγει προμηθευτές!»

Και κατέληγε: «Η υπόθεση αυτή εκθέτει όχι μόνο τον δήμαρχο Περιστερίου, αλλά την ίδια τη Νέα Δημοκρατία και τον επικεφαλής της Κυρ. Μητσοτάκη. Περιμένουμε από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν άμεσα την υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες».

Σκληρή κόντρα

Στην άλλη άκρη της πολιτικής όχθης, μαίνεται μια σκληρή μάχη παρασκηνίου με επίδικο την κάθοδο ή όχι της Χρυσής Αυγής του Κασιδιάρη στις εκλογές. Η εικόνα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν το εν λόγω κόμμα να μπαίνει στην Βουλή, σήμανε συναγερμό εδώ και μήνες στην κυβέρνηση, η οποία τρέχει και δεν φτάνει για να χτίσει γραμμές άμυνας στην επάρατο προοπτική. Η νομοθετική ρύθμιση της Παρασκευής που διευρύνει τον αριθμό των δικαστών του Αρείου Πάγου οι οποίοι θα κρίνουν εάν τελικά το κόμμα Κασιδιάρη θα κατέβει ή όχι στις εκλογές, προκάλεσε την πρωτοφανή αντίδραση του αντιπροέδρου του ΑΠ κ. Τζανερίκου. Ο αρεοπαγίτης επέκρινε δημόσια την κυβέρνηση για τη νομοθέτηση. Του απάντησε ο Βορίδης και σχεδόν όλοι οι συνταγματολόγοι της χώρας. Το καυτό παρασκήνιο, θέλει τον κ. Τζανερίκο, να έχει θυμό επειδή δεν έγινε Εισαγγελέας του ΑΠ, και σχεδόν αποφασισμένο να επιβάλει τέτοια σύνθεση στην πενταμελή Επιτροπή, ώστε τελικά η Χρυσή Αυγή να κατέλθει στις εκλογές. Αρνούμαι και να πιστέψω ότι ανώτατοι δικαστικοί κινούνται από τόσο ταπεινά κίνητρα.

Στην Θεσσαλονίκη

Ο Πρόεδρος Κυριάκος πάλι, μετά την πρωτοφανή επιτυχία της συνέντευξής του στην «Μπούκλα 99»

κι ένα κλασικό πέρασμα από τον Γιώργο Αυτιά την επομένη, ανεβαίνει σήμερα Θεσσαλονίκη. Καλή η «Μπούκλα», καλός ο Πειραιάς, αλλά κάποιος πρέπει να μαζέψει τους σταυρούς. Γι’ αυτό η Α’ Θεσσαλονίκης θα είναι η μία περιφέρεια που θα κατέβει ο ίδιος -φυσικά δεν χρειάζεται σταυρό, αλλά για ενίσχυση του ψηφοδελτίου.

Κάν ‘το όπως ο Τσώκος

Επειδή εκεί πάνω είναι ζόρικα τα πράγματα, κι όταν λες «Κυριάκο» στον δρόμο, πολλοί σκέφτονται τον Βελόπουλο, του συνιστώ να κλέψει ιδέες από δικούς του υποψηφίους για την καμπάνια.

Ο Ανδρέας ήταν να κατέβει Δυτική Αττική, αλλά εξαιτίας μιας κομματικής καραμπόλας, βρέθηκε τελευταία στιγμή στην Αχαΐα. Αν και δεξιός, δεν του λείπει το χιούμορ. Από μένα είναι ναι.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:52

Η Etsy απολύει το 12% του προσωπικού της - «Δεν οφείλεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη»

23:42

Κατσαφάδος: Μέχρι αύριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι αυτοψίες στο Πόρτο Γερμενό – Κανένας δεν θα μείνει αβοήθητος

23:30

Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τις εισαγωγές από τον μεγαλύτερο παραγωγό αβοκάντο του Μεξικού

23:17

Wall Street: «Ξεφούσκωσε» το ράλι αλλά το ρεκόρ ήρθε για τον Dow

23:08

Ουγγαρία: Την ερχόμενη εβδομάδα η εκλογή του νέου προέδρου

22:48

Οι ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Βρετανίας συζήτησαν την ασφάλεια της Ευρώπης και της Ουκρανίας

22:37

O Mr. Big Short πάει κόντρα στο ράλι: Προειδοποιεί για κραχ αντίστοιχο του 1987

22:23

ΗΠΑ: Το Νέο Μεξικό προσέφυγε κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης για πρόσβαση στους φακέλους Έπστιν

22:10

Λιθουανία: Εντοπίστηκε σήραγγα κάτω από τον συνοριακό φράχτη με τη Λευκορωσία για τη διακίνηση μεταναστών

21:53

Υπ. Ανάπτυξης: Στην τέταρτη φάση υλοποίησης η «Γραμμή Ενημέρωσης Επενδυτή» – Ποινική ρήτρα για εκπρόθεσμα παραδοτέα

21:40

Πετρέλαιο: Ήπιες μεταβολές με φόντο τις συζητήσεις για τον έλεγχο του Ορμούζ

21:30

Υεμένη: Οι Χούθι υποστηρίζουν ότι έπληξαν και δεύτερο σαουδαραβικό δεξαμενόπλοιο στον Κόλπο του Άντεν

21:15

Χρυσός: Άνοδος πάνω από 4% λόγω δολαρίου και Μέσης Ανατολής - Η καλύτερη ημέρα από τον Φεβρουάριο

21:03

Αρχηγός IDF: Ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει να «επιχειρεί προληπτικά» στη Γάζα

20:53

Μικροσκοπικές δίνες ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά στην επιφάνεια του Ήλιου

20:40

Ο Ζελένσκι ζήτησε από τον Ρούτε περισσότερη βοήθεια για την αντιαεροπορική άμυνα

20:23

Η Βουλγαρία έλαβε 1 δισ. ευρώ από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

20:15

Aktor: Πάνω από το 20% η Castellano, κάτω από το 15% η BLUE SILK μετά την ΑΜΚ

20:14

ΗΠΑ: Ο Αμπντούλ Ελ Σαγιέντ, της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών, κέρδισε το χρίσμα του κόμματος στο Μίσιγκαν

20:03

ΔΕΗ: Data center 1 GW, νέα συμφωνία ΑΠΕ και Vodafone στο επίκεντρο της επόμενης φάσης ανάπτυξης

19:53

Prodea: Εγκρίθηκε πρόγραμμα επαναγοράς έως 1,3 εκατ. ιδίων μετοχών

19:37

Viohalco: Στα 4,3 δισ. ευρώ ο τζίρος εξαμήνου, αύξηση 14% - «Άλμα» 62% στα κέρδη προ φόρων

19:32

Fitch: Ο κίνδυνος διόρθωσης στην AI απειλεί οικονομία και αγορές

19:29

Επιφυλακτικό ρεκόρ στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν

19:12

Τρεις συλλήψεις σε Τρίκαλα, Ανατολική Αττική και Πρέβεζα για πρόκληση πυρκαγιάς και παραβάσεις πυροπροστασίας

19:02

Ιράν: Συμφώνησε με το Ομάν για τις συντεταγμένες της διαδρομής μέσω των Στενών του Ορμούζ

18:47

Flexopack: Από 7 Αυγούστου η διαπραγμάτευση των 82.400 νέων μετοχών

18:34

Helleniq Energy: Συγκρίσιμα EBITDA 734 εκατ. στο εξάμηνο – Στα 393 εκατ. τα καθαρά κέρδη

18:32

Λίβανος: Ένας νεκρός και 11 τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα στην κοινότητα Τεμπνίν

18:19

Αυστρία: Νέο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας, με 41,2 βαθμούς Κελσίου