INSIDE OUT

Αντώναρος uber alles στον ΣΥΡΙΖΑ, Κουμουνδούρου υποκλίνεται στον Παχατουρίδη, Πρόεδρε κάν' το όπως ο Τσώκος

10-04-2023 | 07:03
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αντώναρος uber alles στον ΣΥΡΙΖΑ, Κουμουνδούρου υποκλίνεται στον Παχατουρίδη, Πρόεδρε κάν' το όπως ο Τσώκος
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Στο λάκκο των λεόντων τον έριξε ο Αλέξης το νέο. Στην Ανατολική Αττική, των Σπίρτζη, Νάσο Αθανασίου και Πάνο Σκουρολιάκου. Και σαν μην έφταναν αυτοί, του βάζει στο πλάι μια Μάγκυ Δούσυ, έναν Πέτρο Φιλλίπου, έναν Γιώργο Καραμέρο, ΚΑΙ την δημοσιογράφο Κουτσουμπέλη-Ξυλούρη Μακεδονία. Ο ανυποψίαστος Ευάγγελος Αντώναρος, ίσως δεν έχει αντιληφθεί ακόμα ότι από τα πούπουλα της πολιτικής, καλείται να περπατήσει στην μπρουτάλ Αττική γη των τριών σογιών, και των ατελών αποχετεύσεων.

Ποιος είναι

Θυμίζω εν τάχει το πολιτικό βιογραφικό του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: τον Ιούλιο 2004 ήταν αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος. Εκεί, στον πάγκο, έμεινε μέχρι τον Οκτώβριο του 2008 που ο πρώην ΠΘ Κώστας Καραμανλής τον όρισε κυβερνητικό εκπρόσωπο. Στις εκλογές του 2009 μπήκε 5ος στο Επικρατείας, όμως λόγω της παραίτησης Σουφλιά, την ίδια μέρα, η 5η θέση έγινε εκλόγιμη, κι έτσι μπήκε στην Βουλή. Το 2012 κατέβηκε στην Β’ Αθηνών, πήρε 4.465 ψήφους και δεν εξελέγη. Το διαβατήριο εισόδου στον ΣΥΡΙΖΑ, ίσως ήταν για τον Ευάγγελο η διαγραφή του το Φλεβάρη του 2018 από τον Κυριάκο, με αφορμή αναρτήσεις του κατά του Άδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση Novartis. Ο συνδυασμός Κυριάκος-Αδωνις-Νovartis ήταν ακαταμάχητος.

4 στα 4

Η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας και η στήριξη δημάρχων από τον Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, προκάλεσε κρίσεις πανικού σε κομμάτι της βάσης που αργεί να μεταβολίσει τις αλλαγές: Πολάκης στην Κρήτη- Αντώναρος στην Αθήνα -Παχατουρίδης στον Δήμο Περιστερίου -Παππάς στον Δήμο Αθήνας. Το επόμενο διάστημα θα δοκιμαστούν «όλα τα σφυριά» αν θα χτυπήσουν στον ίδιο σκοπό σε ό,τι αφορά την στήριξή τους.

Ο Περιστερίου

Ορισμένοι σύντροφοι με μνήμη ελέφαντα θυμήθηκαν πρόχειρα-πρόχειρα μια ανακοίνωση του κόμματος για τον λαοφιλή δήμαρχο Περιστερίου το Νοέμβριο του 2017.

Ξεκινούσε ως εξής: «Ένας ακόμα “άριστος” της Νέας Δημοκρατίας, ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη καθώς, σύμφωνα με έγγραφο το οποίο μάλιστα αναρτήθηκε και στη Διαύγεια σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια αδρανών υλικών, ο Δήμος Περιστερίου φέρεται να διαλέγει προμηθευτές!»

Και κατέληγε: «Η υπόθεση αυτή εκθέτει όχι μόνο τον δήμαρχο Περιστερίου, αλλά την ίδια τη Νέα Δημοκρατία και τον επικεφαλής της Κυρ. Μητσοτάκη. Περιμένουμε από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν άμεσα την υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες».

Σκληρή κόντρα

Στην άλλη άκρη της πολιτικής όχθης, μαίνεται μια σκληρή μάχη παρασκηνίου με επίδικο την κάθοδο ή όχι της Χρυσής Αυγής του Κασιδιάρη στις εκλογές. Η εικόνα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν το εν λόγω κόμμα να μπαίνει στην Βουλή, σήμανε συναγερμό εδώ και μήνες στην κυβέρνηση, η οποία τρέχει και δεν φτάνει για να χτίσει γραμμές άμυνας στην επάρατο προοπτική. Η νομοθετική ρύθμιση της Παρασκευής που διευρύνει τον αριθμό των δικαστών του Αρείου Πάγου οι οποίοι θα κρίνουν εάν τελικά το κόμμα Κασιδιάρη θα κατέβει ή όχι στις εκλογές, προκάλεσε την πρωτοφανή αντίδραση του αντιπροέδρου του ΑΠ κ. Τζανερίκου. Ο αρεοπαγίτης επέκρινε δημόσια την κυβέρνηση για τη νομοθέτηση. Του απάντησε ο Βορίδης και σχεδόν όλοι οι συνταγματολόγοι της χώρας. Το καυτό παρασκήνιο, θέλει τον κ. Τζανερίκο, να έχει θυμό επειδή δεν έγινε Εισαγγελέας του ΑΠ, και σχεδόν αποφασισμένο να επιβάλει τέτοια σύνθεση στην πενταμελή Επιτροπή, ώστε τελικά η Χρυσή Αυγή να κατέλθει στις εκλογές. Αρνούμαι και να πιστέψω ότι ανώτατοι δικαστικοί κινούνται από τόσο ταπεινά κίνητρα.

Στην Θεσσαλονίκη

Ο Πρόεδρος Κυριάκος πάλι, μετά την πρωτοφανή επιτυχία της συνέντευξής του στην «Μπούκλα 99»

κι ένα κλασικό πέρασμα από τον Γιώργο Αυτιά την επομένη, ανεβαίνει σήμερα Θεσσαλονίκη. Καλή η «Μπούκλα», καλός ο Πειραιάς, αλλά κάποιος πρέπει να μαζέψει τους σταυρούς. Γι’ αυτό η Α’ Θεσσαλονίκης θα είναι η μία περιφέρεια που θα κατέβει ο ίδιος -φυσικά δεν χρειάζεται σταυρό, αλλά για ενίσχυση του ψηφοδελτίου.

Κάν ‘το όπως ο Τσώκος

Επειδή εκεί πάνω είναι ζόρικα τα πράγματα, κι όταν λες «Κυριάκο» στον δρόμο, πολλοί σκέφτονται τον Βελόπουλο, του συνιστώ να κλέψει ιδέες από δικούς του υποψηφίους για την καμπάνια.

Ο Ανδρέας ήταν να κατέβει Δυτική Αττική, αλλά εξαιτίας μιας κομματικής καραμπόλας, βρέθηκε τελευταία στιγμή στην Αχαΐα. Αν και δεξιός, δεν του λείπει το χιούμορ. Από μένα είναι ναι.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Τρία εμβληματικά μνημεία της Ηπείρου αποκαταστάθηκαν από το ΥΠΠΟ και αποδόθηκαν από τον ΠτΔ στην τοπική κοινωνία

23:37

Καζακστάν: Ο τερματικός σταθμού πετρελαίου της Κοινοπραξίας Αγωγού της Κασπίας λειτουργεί κανονικά έπειτα από επίθεση με drones

23:15

Συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στην Καστοριά

22:46

Χαρακόπουλος: Με πίστη στις δυνάμεις μας, κοιτάμε μπροστά

22:18

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 19χρονος για παράνομη μεταφορά τριών αλλοδαπών

21:47

Πατούλης: Ο ΙΣΑ συνεχίζει την πορεία ψηφιακού εκσυγχρονισμού

21:18

Δυτική Ελλάδα: Αυξήθηκαν οι παραβάτες οδηγοί που εμπόδιζαν την ελεύθερη κίνηση των ατόμων με αναπηρίες

20:59

Ο Νίκος Παππάς νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

20:48

Δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε ιρανική επίθεση στην Ιορδανία, ένας αγνοείται

20:39

Μοτζταμπά Χαμενεΐ: Το μέτωπο της αντίστασης θα δώσει αξέχαστα μαθήματα στις ΗΠΑ

20:30

Ουγγαρία: Ο πρόεδρος Σούλιοκ υπέγραψε τη συνταγματική μεταρρύθμιση με την οποία τερματίζεται η θητεία του

20:19

Μποτσουάνα: Ανησυχητικά υψηλός αριθμός νέων ανδρών στρατολογήθηκαν από τη Ρωσία για να πολεμήσουν στην Ουκρανία

20:09

Ισραήλ: Ο στρατός έπληξε έναν πυρήνα της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο

20:01

Μουντιάλ 2026: Η FIFA εντόπισε 7 εκατομμύρια υβριστικά σχόλια κατά παικτών και μελών ομάδων

19:30

Το πρώτο «ομοσπονδιακό» βήμα της ΕΕ για την Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων

19:23

Γαλλία: Ο δήμος του Παρισιού διπλασίασε τον φόρο επί των κενών κατοικιών - Ελπίζει να μπουν στην αγορά 20.000 σπίτια

19:15

Ολλανδία: Εκκενώθηκε συνοικία στη Χάγη, αφού εντοπίστηκε ένα εργαστήριο παρασκευής συνθετικών ναρκωτικών

19:08

Οι χώρες του Κόλπου αποκαλούν «εγκλήματα πολέμου» τις ιρανικές επιθέσεις σε πολιτικές υποδομές

18:59

Ιράν: «Θάνατος στους ξεπουλημένους» - Οι σκληροπυρηνικοί απειλούν τους μετριοπαθείς

18:17

Σδούκου: Το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια

17:55

Κυψέλη: Εντοπίστηκε σορός γυναίκας σε προχωρημένη σήψη μέσα σε βαλίτσα

17:50

Καναδας: Ο στρατός ετοιμάζεται να εκκενώσει κοινότητα του Οντάριο καθώς ο καπνός από τις πυρκαγιές «πνίγει« τις ΗΠΑ

17:39

Πυροσβεστική: Τρεις συλλήψεις για εμπρησμούς από πρόθεση σε Αττική και Ηράκλειο Κρήτης

17:35

ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗ- Kίνα: Αντεπίθεση στην τεχνητή νοημοσύνη και η μάχη για τους κανόνες της νέας εποχής

17:09

Συνελήφθη 68χρονος με πάνω από 55 κιλά κάνναβης σε ΙΧ αυτοκίνητο στη Φλώρινα

17:00

Ρεύμα: Τα «μπλε» τιμολόγια τις προτιμήσεις των καταναλωτών – Τι δείχνουν τα στοιχεία για το πρώτο τετράμηνο του έτους

16:54

Telecom Italia: Το Διοικητικό Συμβούλιο στηρίζει την πρόταση εξαγοράς από την Poste Italiane

16:28

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Επισκοπή Εύβοίας

15:48

Γερμανία: Ο Γενς Σπαν υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των CDU/CSU

15:43

Γκάνος (Alpha Real Estate Services): Οι τέσσερις παράγοντες που στηρίζουν την ελληνική αγορά ακινήτων