INSIDE OUT

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» προοδευτική συγκυβέρνηση με Βελόπουλο, Καραμανλική καυτή πατάτα στα χέρια του Κυριάκου

09-03-2023 | 07:23
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» προοδευτική συγκυβέρνηση με Βελόπουλο, Καραμανλική καυτή πατάτα στα χέρια του Κυριάκου
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Παρακολουθούσα με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις γύρω από το φράγμα της Κελεφίνας στο apela.gr – ένα έργο που συζητείται από το 1953 παρακαλώ, και το σημειώνω αυτό γιατί σαφώς πολλά θα έχουν αλλάξει από τότε στη Λακωνία και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη των μελετητών-κατασκευαστών, και φυσικά και των πολιτικών της περιοχής. Φαίνεται πως το πολύτιμο φράγμα προϋπολογισμού 25,3 εκατ. ευρώ ενώ όλοι νόμιζαν ότι περνάει σε φάση δημοπράτησης, όπως κατήγγειλε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης των Συριζα-Ανελ Σταύρος Αραχωβίτης, κινδυνεύει να χαθεί. Σκέφτομαι πόσο κρίμα, για το έργο... Εβδομήντα χρόνια το συζητάνε κι ακόμα να γίνει. Όπως εξηγεί ο πρώην υπουργός, αυτή την φορά κινδυνεύει να χαθεί γιατί δεν γίνεται «ανάληψη νομικών δεσμεύσεων» μετά την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω γρι. Παρ’ ολ’ αυτά, έτσι φιλομαθής που είμαι συνέχισα να ακούω με προσοχή, μέχρι που εντελώς ξαφνικά ακούω τον βουλευτή του Συριζα να αναφέρεται στις μελλοντικές πολιτικές συμμαχίες του κόμματος. Ωπα.

«Αν ο κ. Βελόπουλος θεωρεί τον εαυτό του προοδευτική δύναμη και συμφωνήσουμε στα βασικά σημεία, στο στόχο μας, στη μετεκλογική συνεργασία, όλα τα συζητάμε».

Εκτός από μένα, για την τύχη του φράγματος της Κελεφίνας ενδιαφερόταν και ο 902.gr ο οποίος έβγαλε και την είδηση για το έως που, μπορεί να φτάσει το τόξο προοδευτικών δυνάμεων. Η αναμετάδοση και αποκάλυψη της άποψης του κ. Αραχωβίτη, έγινε στις 28 Φλεβάρη κι ενώ ακόμα δεν είχε συμβεί το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Είναι άραγε μια προσωπική άποψη του πρώην υπουργού του Συριζα που αγωνιά για την έδρα του στο νομό Λακωνίας, ή εκφράζει μια βαθύτερη άποψη στο κόμμα; Μεταφέρω το σχόλιο του 902.gr αυτολεξεί: «Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει ξανακάνει …Συγκυβέρνησε με τον Π. Καμμένο και τους ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας τρίτο μνημόνιο».

Τσιμπάει

Η άποψη που ξεφούρνισε ο Αραχωβίτης περί προοδευτικού Βελόπουλου και πιθανότητα προοδευτικής συνεργασίας μετεκλογικά, έχει ενδιαφέρον γιατί έρχεται σε μια στιγμή που ως απόρροια του τραγικού δυστυχήματος , έχουν φουντώσει οι φήμες για εκρηκτική άνοδο της «Ελληνικής Λύσης» και μάλιστα στην περιοχή του 9-10%. Δηλαδή ότι το κόμμα του Βελόπουλου εισπράττει αντισυστημική ψήφο διαμαρτυρίας ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα. Μένει να αποδειχθεί φυσικά.

Γαλάζιο τρίγωνο

Εάν ο Συριζα ξαναμπεί στον γαλάζιο πειρασμό, δεν το ξέρω. Οι original γαλάζιοι πάντως έχουν άλλη αναταραχή και μάλιστα από εκεί που δεν το περίμεναν. Ξαφνικά δημιουργήθηκε ένα παράξενο γαλάζιο τρίγωνο των Βερμούδων, με πρωταγωνιστές τους κ.κ. Κώστα Καραμανλή-Θοδωρή Ρουσόπουλο-Κώστα Καραμανλή, το οποίο ουδείς ξέρει τι μπορεί να εξαφανίσει.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην υπουργός Θοδωρής Ρουσόπουλος ερωτώμενος για τον τέως υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, υπενθύμισε την δική του στάση στην υπόθεση Βατοπαιδίου, «δείχνοντας» του τον δρόμο της απόσυρσης από την πολιτική σκηνή.

«Δεν θα σας πω τι πρέπει να κάνει. Θα σας πω ότι το 2008 όταν εγώ κατηγορήθηκα αδίκως για μια αθλιότητα, το οποίο με αθώωσε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή το 2010 αλλά και η Δικαιοσύνη. Εγώ είπα στον Καραμανλή ότι δεν θα κατέβω υποψήφιος. Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που κραυγάζεις και δεν σε ακούει κανένας και στιγμές που ψιθυρίζεις και σε ακούνε όλοι. Όσα δίκαια και να έχει δεν πρόκειται να σου αναγνωριστεί κανένα δίκαιο. Ας υποθέσουμε ότι τα είχε κάνει τέλεια ο κ. Καραμανλής. Τα φώτα έχουν στραφεί πάνω σε ένα πρόσωπο και σε μια κυβέρνηση. Και όχι αδίκως στην κυβέρνηση ή σε κάποιο πρόσωπο με την έννοια ότι έχει την τελική ευθύνη. Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που σε οδηγούν σε μια λύση»

Πηγές

Ουδείς γνωρίζει το ακριβές παρασκήνιο μετά την τοποθέτηση αυτή. Πήρε οργισμένος ο τέως υπουργός τον ξάδερφό του του ρωτώντας εάν αυτή η τοποθέτηση έχει τις «ευλογίες» του; Ακραίο. Πήρε το Μαξίμου τον πρώην ΠΘ ζητώντας κάποια παρέμβαση; Αγνωστο. Αυτό που όμως κυκλοφόρησε ως «πηγή του πρώην πρωθυπουργού» χωρίς να διαψευστεί, ήταν μια και μόνο φράση: Οι δηλώσεις του Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου, που αφορούν τον τέως υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, δεν ήταν σε γνώση του και εκφράζουν τον κ. Ρουσόπουλο προσωπικώς.

Αιχμηρή απάντηση

Το τρίγωνο των Βερμούδων έκλεισε, όταν ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε στην «πηγή» με αιχμηρό τρόπο. «Παρότι απολύτως παράδοξη και περίεργη η πληροφορία που θέλει το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να διευκρινίζει ότι οι πολιτικές μου θέσεις είναι προσωπικές, είμαι υποχρεωμένος να σημειώσω το αυτονόητο: Οι απόψεις μου δεν τελούν υπό την έγκριση τρίτων. Ούτε θα μπορούσε να γίνει ποτέ αυτό». Καραμανλική καυτή πατάτα στα χέρια του Κυριάκου. Θα παραμείνει υποψήφιος με τη ΝΔ στις Σέρρες ο Κώστας Καραμανλής ή θα αποσυρθεί όπως έκανε ο Ρουσόπουλος;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Αφγανιστάν: Απαγορεύεται η χρήση smartphone στους δημόσιους υπαλλήλους

23:53

Η Τεχεράνη εξετάζει την υπογραφή συμφωνίας από τους προέδρους Ιράν και ΗΠΑ

23:47

Στο παλάτι των Βερσαλλιών ο Τραμπ για το δείπνο με τον Μακρόν

23:32

Βρετανία: Το BBC θα καταργήσει 550 θέσεις εργασίας έως τον Μάρτιο του 2027

23:24

Πιερρακάκης: «Η ισχυρή πορεία της οικονομίας δεν έχει αξία αν δεν βελτιώνει την καθημερινότητα του πολίτη»

23:13

Απώλειες στη Wall Street μετά το «παράθυρο» για αυξήσεις επιτοκίων από Fed

22:56

Πετρέλαιο: Κέρδη σχεδόν 1% έφερε η νέα απειλή Τραμπ προς το Ιράν

22:47

Τραμπ: Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα παραμείνουν «για κάποιο διάστημα» στην περιοχή του Κόλπου

22:22

Τουρκία: Απορρίπτει ως «αβάσιμη και ανακριβή» την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου

22:14

Χρυσός: Απώλειες 1% μετά την «παύση» Fed

21:55

Το πρώτο μήνυμα Γουόρς στην προεδρία της Fed - Τι αλλαγές φέρνει

21:49

Τσίπρας: Δεν είναι λαϊκισμός η λαϊκότητα - Οι προτάσεις μας μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητα των ανθρώπων

21:47

Στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ αύριο ο Ν. Δένδιας

21:28

Παπασταύρου: Εγκριση του Eastern Mediterranean Gateway Act από τις ΗΠΑ

21:01

Fed: Τέταρτο «φρένο» στα επιτόκια στο ντεμπούτο Γουόρς

21:00

ΔΑΑ: Υπερκάλυψη 5,2 φορές για το ομόλογο των 500 εκατ. – Προσφορές άνω των 2,6 δισ.

20:39

ΗΠΑ: Ένα βήμα πιο κοντά στην ολομέλεια το νομοσχέδιο για την Πύλη της Ανατολικής Μεσογείου

20:37

Το πλήρες κείμενο συμφωνίας 14 σημείων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν

20:24

Κικίλιας: «Μειώνουμε τη γραφειοκρατία και ενισχύουμε τη διαφάνεια για τους ναυτικούς μας»

20:14

Λίβανος: «Μεγάλη νίκη» χαρακτηρίζει ο ηγέτης της Χεζμπολάχ τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

19:59

Η Ουκρανία δεσμεύεται να απομονώσει την Κριμαία μέσω επιθέσεων με drones

19:35

Η Βουλγαρία δεν θα στηρίξει κυρώσεις της ΕΕ κατά του πατριάρχη της Ρωσίας ή της εταιρείας Lukoil

19:22

ΕΟΠΥΥ: Προσωρινός διοικητής ο Αθανάσιος Ζαμάνης

19:14

Τραμπ από G7: «Η συμφωνία με το Ιράν θα υπογραφεί αύριο ή την Παρασκευή»

19:14

G7 για κρίσιμα ορυκτά: Μέτρα για τη μείωση της εξάρτησης από την Κίνα

19:08

Ευρωαγορές: Ήπια ανοδικά εν αναμονή Fed - Νέο υψηλό για τον Stoxx 600

19:00

Axios για ΗΠΑ - Ιράν: Εξ αποστάσεως η υπογραφή μνημονίου ακόμη και σήμερα

18:48

Η Ουκρανία προσπαθεί να εξασφαλίσει πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια ύψους 20 δισ. δολ.

18:40

Ο Τραμπ δήλωσε ότι είχε καλές συνομιλίες με Πούτιν και Ζελένσκι

18:39

Μακρόν: «Ο Τραμπ και οι άλλοι ηγέτες στην G7 παραδέχθηκαν ότι η Ρωσία δεν επιθυμεί την ειρήνη»