INSIDE OUT

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» προοδευτική συγκυβέρνηση με Βελόπουλο, Καραμανλική καυτή πατάτα στα χέρια του Κυριάκου

09-03-2023 | 07:23
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» προοδευτική συγκυβέρνηση με Βελόπουλο, Καραμανλική καυτή πατάτα στα χέρια του Κυριάκου

Παρακολουθούσα με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις γύρω από το φράγμα της Κελεφίνας στο apela.gr – ένα έργο που συζητείται από το 1953 παρακαλώ, και το σημειώνω αυτό γιατί σαφώς πολλά θα έχουν αλλάξει από τότε στη Λακωνία και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη των μελετητών-κατασκευαστών, και φυσικά και των πολιτικών της περιοχής. Φαίνεται πως το πολύτιμο φράγμα προϋπολογισμού 25,3 εκατ. ευρώ ενώ όλοι νόμιζαν ότι περνάει σε φάση δημοπράτησης, όπως κατήγγειλε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης των Συριζα-Ανελ Σταύρος Αραχωβίτης, κινδυνεύει να χαθεί. Σκέφτομαι πόσο κρίμα, για το έργο... Εβδομήντα χρόνια το συζητάνε κι ακόμα να γίνει. Όπως εξηγεί ο πρώην υπουργός, αυτή την φορά κινδυνεύει να χαθεί γιατί δεν γίνεται «ανάληψη νομικών δεσμεύσεων» μετά την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω γρι. Παρ’ ολ’ αυτά, έτσι φιλομαθής που είμαι συνέχισα να ακούω με προσοχή, μέχρι που εντελώς ξαφνικά ακούω τον βουλευτή του Συριζα να αναφέρεται στις μελλοντικές πολιτικές συμμαχίες του κόμματος. Ωπα.

«Αν ο κ. Βελόπουλος θεωρεί τον εαυτό του προοδευτική δύναμη και συμφωνήσουμε στα βασικά σημεία, στο στόχο μας, στη μετεκλογική συνεργασία, όλα τα συζητάμε».

Εκτός από μένα, για την τύχη του φράγματος της Κελεφίνας ενδιαφερόταν και ο 902.gr ο οποίος έβγαλε και την είδηση για το έως που, μπορεί να φτάσει το τόξο προοδευτικών δυνάμεων. Η αναμετάδοση και αποκάλυψη της άποψης του κ. Αραχωβίτη, έγινε στις 28 Φλεβάρη κι ενώ ακόμα δεν είχε συμβεί το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Είναι άραγε μια προσωπική άποψη του πρώην υπουργού του Συριζα που αγωνιά για την έδρα του στο νομό Λακωνίας, ή εκφράζει μια βαθύτερη άποψη στο κόμμα; Μεταφέρω το σχόλιο του 902.gr αυτολεξεί: «Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει ξανακάνει …Συγκυβέρνησε με τον Π. Καμμένο και τους ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας τρίτο μνημόνιο».

Τσιμπάει

Η άποψη που ξεφούρνισε ο Αραχωβίτης περί προοδευτικού Βελόπουλου και πιθανότητα προοδευτικής συνεργασίας μετεκλογικά, έχει ενδιαφέρον γιατί έρχεται σε μια στιγμή που ως απόρροια του τραγικού δυστυχήματος , έχουν φουντώσει οι φήμες για εκρηκτική άνοδο της «Ελληνικής Λύσης» και μάλιστα στην περιοχή του 9-10%. Δηλαδή ότι το κόμμα του Βελόπουλου εισπράττει αντισυστημική ψήφο διαμαρτυρίας ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα. Μένει να αποδειχθεί φυσικά.

Γαλάζιο τρίγωνο

Εάν ο Συριζα ξαναμπεί στον γαλάζιο πειρασμό, δεν το ξέρω. Οι original γαλάζιοι πάντως έχουν άλλη αναταραχή και μάλιστα από εκεί που δεν το περίμεναν. Ξαφνικά δημιουργήθηκε ένα παράξενο γαλάζιο τρίγωνο των Βερμούδων, με πρωταγωνιστές τους κ.κ. Κώστα Καραμανλή-Θοδωρή Ρουσόπουλο-Κώστα Καραμανλή, το οποίο ουδείς ξέρει τι μπορεί να εξαφανίσει.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην υπουργός Θοδωρής Ρουσόπουλος ερωτώμενος για τον τέως υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, υπενθύμισε την δική του στάση στην υπόθεση Βατοπαιδίου, «δείχνοντας» του τον δρόμο της απόσυρσης από την πολιτική σκηνή.

«Δεν θα σας πω τι πρέπει να κάνει. Θα σας πω ότι το 2008 όταν εγώ κατηγορήθηκα αδίκως για μια αθλιότητα, το οποίο με αθώωσε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή το 2010 αλλά και η Δικαιοσύνη. Εγώ είπα στον Καραμανλή ότι δεν θα κατέβω υποψήφιος. Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που κραυγάζεις και δεν σε ακούει κανένας και στιγμές που ψιθυρίζεις και σε ακούνε όλοι. Όσα δίκαια και να έχει δεν πρόκειται να σου αναγνωριστεί κανένα δίκαιο. Ας υποθέσουμε ότι τα είχε κάνει τέλεια ο κ. Καραμανλής. Τα φώτα έχουν στραφεί πάνω σε ένα πρόσωπο και σε μια κυβέρνηση. Και όχι αδίκως στην κυβέρνηση ή σε κάποιο πρόσωπο με την έννοια ότι έχει την τελική ευθύνη. Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που σε οδηγούν σε μια λύση»

Πηγές

Ουδείς γνωρίζει το ακριβές παρασκήνιο μετά την τοποθέτηση αυτή. Πήρε οργισμένος ο τέως υπουργός τον ξάδερφό του του ρωτώντας εάν αυτή η τοποθέτηση έχει τις «ευλογίες» του; Ακραίο. Πήρε το Μαξίμου τον πρώην ΠΘ ζητώντας κάποια παρέμβαση; Αγνωστο. Αυτό που όμως κυκλοφόρησε ως «πηγή του πρώην πρωθυπουργού» χωρίς να διαψευστεί, ήταν μια και μόνο φράση: Οι δηλώσεις του Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου, που αφορούν τον τέως υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, δεν ήταν σε γνώση του και εκφράζουν τον κ. Ρουσόπουλο προσωπικώς.

Αιχμηρή απάντηση

Το τρίγωνο των Βερμούδων έκλεισε, όταν ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε στην «πηγή» με αιχμηρό τρόπο. «Παρότι απολύτως παράδοξη και περίεργη η πληροφορία που θέλει το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να διευκρινίζει ότι οι πολιτικές μου θέσεις είναι προσωπικές, είμαι υποχρεωμένος να σημειώσω το αυτονόητο: Οι απόψεις μου δεν τελούν υπό την έγκριση τρίτων. Ούτε θα μπορούσε να γίνει ποτέ αυτό». Καραμανλική καυτή πατάτα στα χέρια του Κυριάκου. Θα παραμείνει υποψήφιος με τη ΝΔ στις Σέρρες ο Κώστας Καραμανλής ή θα αποσυρθεί όπως έκανε ο Ρουσόπουλος;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Στρατιωτικός σύμβουλος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αποκαλεί «Σατανά» τον Τραμπ

23:41

Bloomberg για Μ. Ανατολή: Φόβοι για πληθωρισμό άνω του 3% στην ΕΕ - «Χτύπημα» και στην ανάπτυξη

23:28

Το Ισραήλ «θα πολεμήσει για όσο χρειαστεί»: Απειλούν οι IRGC - Νέα σχόλια Τραμπ

23:15

Σε ισχύ τα μέτρα της κυβέρνησης για την αισχροκέρδεια - Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η ΠΝΠ

23:02

Η ΕΕ διαθέτει 100 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο

22:48

Συνάντηση Μητσοτάκη με την επικεφαλής της ΕΕ για τα Κοινωνικά Δικαιώματα την Πέμπτη

22:35

ΣΑ ΟΗΕ για Λίβανο: Ελλάδα, Κύπρος και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ζητούν αυτοσυγκράτηση

22:21

Wall Street: Απώλειες σχεδόν 300 μονάδων για Dow Jones - Με ράλι 9,18% η Oracle

22:07

Μπέργκαμ: Οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρίες θα αυξήσουν την παραγωγή τους

21:54

Μελόνι: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για αποτρέψουμε την κερδοσκοπία»

21:42

Τσιόδρας: Οι επίσημες Εκθέσεις δείχνουν την πρόοδο της Ελλάδας όσον αφορά το κράτος δικαίου

21:29

Με άλμα 4,5% «απάντησε» το πετρέλαιο στον ΔΟΕ

21:18

Δημοσκόπηση Pulse: Ικανοποιημένο το 72% με τις ενέργειες για την Κύπρο - Δεν ανεβάζουν ποσοστά Τσίπρας και Σαμαράς

21:07

ΠΟΥ: Η νέα ανάφλεξη βαθαίνει την κρίση υγείας στη Μέση Ανατολή

20:55

Ερντογάν κατά Νετανιάχου: «Είναι η μεγαλύτερη καταστροφή για τους Ισραηλινούς μετά το Ολοκαύτωμα»

20:47

Κόστα: Ζωτικής σημασίας η ενεργειακή συνεργασία ΕΕ-Αζερμπαϊτζάν λόγω Μέσης Ανατολής

20:41

Θεοδωρικάκος: «Το κέρδος είναι θεμιτό, η αισχροκέρδεια όχι»

20:39

Ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια το έλλειμμα των ΗΠΑ στο δίμηνο του 2026 - Ετήσια πτώση 12%

20:28

Δολάριο και πληθωρισμός άσκησαν πιέσεις στον χρυσό

20:14

Ιράν: Απειλεί να χτυπήσει λιμάνια στη Μέση Ανατολή εάν πληγούν τα δικά του

20:02

Μητσοτάκης για social media: Εντός του μήνα οι αποφάσεις για τον περιορισμό πρόσβασης των κάτω των 15 ετών

19:57

ΝΥΤ: Ο βομβαρδισμός σχολείου στο Ιράν οφείλεται σε λάθος του αμερικανικού στρατού

19:54

Τραμπ: «Δεν πιστεύω πως το Ιράν έχει ναρκοθετήσει τα Στενά του Ορμούζ» - 3 όροι για ειρήνη από Τεχεράνη

19:42

Νορβηγία: Σύλληψη τριών υπόπτων για τη βομβιστική επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ

19:32

Οικονομία της ασφάλειας: Οι σύγχρονοι πόλεμοι αυξάνουν τη ζήτηση για drones, αντιπυραυλικά και τεχνολογίες επιτήρησης

19:29

Κώτσηρας: Αυξημένης σημασίας η ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας εν μέσω διεθνούς αβεβαιότητας

19:26

Επιστροφή στα «κόκκινα» για τις ευρωαγορές

19:24

Ιράν: Θα χτυπήσουν οι ΗΠΑ το νησί Χαργκ;

19:14

Πούτιν: Συζήτησε με τον πρόεδρο των ΗΑΕ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

19:05

Ουάσινγκτον: Βανάκι πέρασε την περίμετρο ασφαλείας του Λευκού Οίκου - Συνελήφθη ο οδηγός