INSIDE OUT

Η πιο προχωρημένη πίτα κόπηκε ήδη - Το «γαλάζιο» βαρόμετρο σε βόρειο, νότιο, ανατολική και Α’ Αθήνας - Σαμαράς rocks

10-01-2023 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Έχω αρχίσει να μαθαίνω γαλλικά ενόψει του Απριλίου. Αν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη της Société Générale για επενδυτική βαθμίδα, θα πρόκειται για την πιο χαρμόσυνη είδηση μετά την Ανάσταση. Οι καλές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία πάντως, δεν θα απαλύνουν τον πόνο και την κούραση του απλού υποψήφιου βουλευτή, τον οποίο στηρίζω για το επόμενο τρίμηνο. Γιατί λίγο πολύ, τόσο έμεινε. Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της απογραφής και την επιρροή της στις βουλευτικές έδρες, άλλοι ελπίζουν κι άλλοι βυθίζονται στην αμφιβολία. Κατά τα λοιπά η πιο συναρπαστική εποχή του χρόνου για τους βουλευτές μόλις ξεκινάει: η κοπή της πίτας! Προς το παρόν προηγείται με διαφορά ο Κυκλαδίτης Φίλιππος Φόρτωμας που τον γνωρίζω απ’ τα καλοκαίρια στην Δήλο.

Ο αγαπητός Φίλιππος έκοψε την πίτα της Ιεράς Μητροπόλεως στην Σύρο χωρίς γραβάτα και κουστούμι, αλλά με στυλ και σαμπάνια. Στηρίζω.

Διπλωματική πίτα

Τελικά η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει τ’ όνομα (σε ό,τι αφορά τις έντονες αντιθέσεις των βουλευτών της) αλλά η ΝΔ την χάρη. Με γραβάτα και κουστούμι έκοψε διπλωματικά την πίτα ο Γιώργος Κουμουτσάκος που πηγαίνει καλά στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, τη δεύτερη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας. Η πίτα κόπηκε στην εκδήλωση της Τοπικής Χαλανδρίου και σε αυτή παρέστην ο υπουργός Απασχόλησης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Ο Χατζηδάκης σκίζει στον Βόρειο Τομέα. Χατζηδάκης, πρώτος, ενώ για την δεύτερη θέση παλεύουν Άδωνις και Νίκη Κεραμέως. Ακολουθούν Κουμουτσάκος, Ρουσόπουλος, Καιρίδης. Και Ράπτη. Η μία ακόμα έδρα που έβγαλε η απογραφή, έχει δημιουργήσει ελπίδες σε γαλάζιους newcomers με δυνατή είσοδο του υφυπουργού Παπαθανάση,

αλλά και της δημοσιογράφου Άριας Αγάτσα, την οποία πήρε το μάτι μου σε εκκλησίασμα του δωδεκαημέρου στην περιοχή της Κηφισιάς. Ελπίδες έχει και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με περισσότερες της σκληρής Μιλένας, καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν απειλείται. Φυσικά την μάχη θα δώσουν και οι δημοσιογράφοι Ανδρέας Παπαδόπουλος και Πάνος Βλάχος.

Κερδισμένοι

Στους κερδισμένους της απογραφής όσοι δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην Ανατολική Αττική καθώς κερδίζει δύο έδρες. Η σκληρή μάχη θα γίνει στους γαλάζιους καθώς δίπλα στους Βορίδη, Μαρτίνου, Βλάχου και Οικονόμου, κατεβαίνουν η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Υπουργός (Βορίδης) και υφυπουργός (Πέτσας) είναι αναγκασμένοι να συνυπάρχουν αρμονικά μέχρι τότε. Όλα θα φανούν στις πίτες, και την τοποθέτηση των σογιών. Όπως λέει εμπειρότατος της εν λόγω περιφέρειας, η Ανατολική Αττική είναι τρία σόγια. Μια ακόμη έδρα κερδίζει και ο Νότιος Τομέας, με μεγάλη μάχη του ΠΡΟΠΟ Τάκη Θεοδωρικάκου που κατεβαίνει για πρώτη φορά. Πρώτος και με διαφορά ο Νίκος Δένδιας, ενώ δημοφιλής ιδιαίτερα στη νεολαία είναι ο Κυρανάκης. Από μία έδρα και ο Δυτικός Τομέας με την είσοδο του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να ταράζει τα νερά, αλλά και η Α΄ εκλογική Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Στην τελευταία, βλέπω να κατεβαίνει τελικά η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, αφού έκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο το θέμα που είχε ανακύψει με την αμοιβή συνεργάτη της, ο οποίος εργαζόταν από την Αθήνα, αλλά πληρωνόταν με υπερωρίες Βρυξελλών.

Χαμένοι

Στους μεγάλους χαμένους της απογραφής η Α΄ Αθηνών, Α΄ Πειραιώς, Άρτας, Κοζάνης, Μαγνησίας, Σερρών, Φθιώτιδας, Θεσπρωτίας και Καστοριάς. Μάλιστα οι δύο τελευταίες καθίστανται μονοεδρικές. Τόσο στους κερδισμένους, όσο και στους χαμένους σε έδρες νομούς, έχει ενσωματωθεί και η επίπτωση από τις τρεις έδρες που αφαιρούνται (από εκλογικές περιφέρειες) για να προστεθούν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, προκειμένου να εκπροσωπηθούν οι κάτοικοι εξωτερικού. Και δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι σε αυτό.

Στην Α’

Στην πρώτη περιφέρεια της χώρας, προηγείται ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας , ενώ ακολουθούν ο νεοεισερχόμενος Κυριάκος Πιερρακάκης και η Όλγα Κεφαλογιάννη. Από εκεί και κάτω ακολουθεί η διακεκαυμένη ζώνη με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, Νικήτα Κακλαμάνη, τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο και την Φωτεινή Πιπιλή. Ένας θα είναι εκτός. Ο Συρίγος με την τελευταία δήλωσή του περί του να δοθούν στην Τουρκία F-16 τα παίζει όλα για όλα, ενώ όλοι αναρωτιούνται πότε θα σταματήσει να κατεβαίνει ο Νικήτας ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά το 1990.

Σαμαράς rocks

Και δεν αναφέρομαι στον Αντώνη, αλλά τον γιό του Κωνσταντίνο, τον οποίο εντόπισα να ροκάρει με φίλο σε πολύ ωραία εκτέλεση του smellsliketeenspirit.

Ο Κωνσταντίνος ο οποίος έκανε εμφάνιση στα εγκαίνια του Ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς δίπλα στον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ είναι έτοιμος για όλα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:04

Νέα πρόκληση από την Τουρκία - Αντιδρά στο χωροταξικό για τα ελληνικά πάρκα ΑΠΕ

21:57

Χρυσός: Ράλι άνω του 3% με αέρα από τη μαζική επαναγορά ομολόγων

21:37

ΟΗΕ: Ο Αντόνιο Γκουτέρες καταδικάζει τις δηλώσεις του ισραηλινού υπουργού Μπεν Γκβιρ για τη Γάζα

21:31

Πρακτικά Fed: Πληθαίνουν οι φωνές για αύξηση επιτοκίων εάν δεν υποχωρήσει ο πληθωρισμός

21:22

Ισραήλ: Δεν θα ανεχθούμε οποιαδήποτε απειλή στα σύνορά μας με τη Συρία

20:58

Bitcoin: Εκρηκτική άνοδος 8%, ξεπέρασε τα 69.000 δολάρια

20:37

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Εξακολουθεί να «πολιορκεί» την Λαγκάρντ για την προεδρία

20:20

Βερολίνο και Παρίσι καταδικάζουν τις δηλώσεις Γκβιρ για Γάζα

20:01

Οι ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ στο μικροσκόπιο

19:51

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Άγραφα

19:31

Cenergy Holdings: Συμφωνία έως 250 εκατ. δολ. για το μεγάλο υποθαλάσσιο έργο LNG στη Μοζαμβίκη

19:25

Τραμπ: Η Βόρεια Κορέα διαθέτει 57 πυρηνικά όπλα - Θα συναντήσω τον Κιμ Γιονγκ Ουν φέτος

19:17

Κίνα και Νότια Κορέα εξετάζουν το ενδεχόμενο συνόδου κορυφής τον Νοέμβριο

19:04

Ευρωαγορές: Έκτη ημέρα απωλειών για τον Stoxx 600

18:44

H Ρωσία άρχισε να εισάγει καύσιμα μετά τα ουκρανικά πλήγματα σε διυλιστήρια

18:42

ΕΛΑΣ: Εκτός στόχου το πρόγραμμα «Ανακαίνιση Κατοικίας» για το άνοιγμα 25.000 κλειστών κατοικιών

18:32

Η Βόρεια Κορέα διαψεύδει ότι ετοιμάζεται να στείλει 50.000 στρατιώτες στη Ρωσία

18:16

ΣτΕ: Οριστικό τέλος στον 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο

18:14

Εθνική Στρατηγική για τη Στέγαση: 14 νέες παρεμβάσεις για την αύξηση προσφοράς προσιτής κατοικίας

18:01

Απαγορεύθηκαν στην Πορτογαλία μπούρκες ή νικάμπ

17:55

Επαναγορά μετοχών 28,7 δισ. δολαρίων από SK Hynix

17:52

Αλλάζει η στάση των νέων απέναντι στο ΑΙ - Στο επίκεντρο η απώλεια θέσεων εργασίας

17:39

Χρηματιστήριο: «Έπεσαν» οι 2.600 μονάδες - Διήμερες απώλειες 2,4% στις τράπεζες

17:37

Θεσσαλονίκη: Ο Ματ Χάγκενγκρουμπερ νέος γενικός πρόξενος των ΗΠΑ

17:30

Σε χαμηλό τριμήνου το δολάριo μετά την παρέμβαση Μπέσεντ στα ομόλογα

17:21

Γαλλία: Επιπλέον 1.243 θάνατοι κατά τη διάρκεια του καύσωνα του Ιουλίου

16:55

Πειραιάς: Μηχανική βλάβη στο πλοίο «ΑΘΗΝΑ» - Δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο για Αίγινα και Αγκίστρι

16:55

Mε συμπτώματα Long COVID το 26,5% των εργαζόμενων στο βρετανικό ΕΣΥ

16:52

Wall Street: Ανοδική ώθηση μετά την επαναγορά ομολόγων - «Εκτόξευση» 130% της Moderna

16:46

Με δικαίωμα αγοράς έως και 12,2 δισ. δολαρίων σε μετοχές της Marvell η Google