INSIDE OUT

Η πιο προχωρημένη πίτα κόπηκε ήδη - Το «γαλάζιο» βαρόμετρο σε βόρειο, νότιο, ανατολική και Α’ Αθήνας - Σαμαράς rocks

10-01-2023 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Έχω αρχίσει να μαθαίνω γαλλικά ενόψει του Απριλίου. Αν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη της Société Générale για επενδυτική βαθμίδα, θα πρόκειται για την πιο χαρμόσυνη είδηση μετά την Ανάσταση. Οι καλές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία πάντως, δεν θα απαλύνουν τον πόνο και την κούραση του απλού υποψήφιου βουλευτή, τον οποίο στηρίζω για το επόμενο τρίμηνο. Γιατί λίγο πολύ, τόσο έμεινε. Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της απογραφής και την επιρροή της στις βουλευτικές έδρες, άλλοι ελπίζουν κι άλλοι βυθίζονται στην αμφιβολία. Κατά τα λοιπά η πιο συναρπαστική εποχή του χρόνου για τους βουλευτές μόλις ξεκινάει: η κοπή της πίτας! Προς το παρόν προηγείται με διαφορά ο Κυκλαδίτης Φίλιππος Φόρτωμας που τον γνωρίζω απ’ τα καλοκαίρια στην Δήλο.

Ο αγαπητός Φίλιππος έκοψε την πίτα της Ιεράς Μητροπόλεως στην Σύρο χωρίς γραβάτα και κουστούμι, αλλά με στυλ και σαμπάνια. Στηρίζω.

Διπλωματική πίτα

Τελικά η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει τ’ όνομα (σε ό,τι αφορά τις έντονες αντιθέσεις των βουλευτών της) αλλά η ΝΔ την χάρη. Με γραβάτα και κουστούμι έκοψε διπλωματικά την πίτα ο Γιώργος Κουμουτσάκος που πηγαίνει καλά στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, τη δεύτερη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας. Η πίτα κόπηκε στην εκδήλωση της Τοπικής Χαλανδρίου και σε αυτή παρέστην ο υπουργός Απασχόλησης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Ο Χατζηδάκης σκίζει στον Βόρειο Τομέα. Χατζηδάκης, πρώτος, ενώ για την δεύτερη θέση παλεύουν Άδωνις και Νίκη Κεραμέως. Ακολουθούν Κουμουτσάκος, Ρουσόπουλος, Καιρίδης. Και Ράπτη. Η μία ακόμα έδρα που έβγαλε η απογραφή, έχει δημιουργήσει ελπίδες σε γαλάζιους newcomers με δυνατή είσοδο του υφυπουργού Παπαθανάση,

αλλά και της δημοσιογράφου Άριας Αγάτσα, την οποία πήρε το μάτι μου σε εκκλησίασμα του δωδεκαημέρου στην περιοχή της Κηφισιάς. Ελπίδες έχει και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με περισσότερες της σκληρής Μιλένας, καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν απειλείται. Φυσικά την μάχη θα δώσουν και οι δημοσιογράφοι Ανδρέας Παπαδόπουλος και Πάνος Βλάχος.

Κερδισμένοι

Στους κερδισμένους της απογραφής όσοι δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην Ανατολική Αττική καθώς κερδίζει δύο έδρες. Η σκληρή μάχη θα γίνει στους γαλάζιους καθώς δίπλα στους Βορίδη, Μαρτίνου, Βλάχου και Οικονόμου, κατεβαίνουν η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Υπουργός (Βορίδης) και υφυπουργός (Πέτσας) είναι αναγκασμένοι να συνυπάρχουν αρμονικά μέχρι τότε. Όλα θα φανούν στις πίτες, και την τοποθέτηση των σογιών. Όπως λέει εμπειρότατος της εν λόγω περιφέρειας, η Ανατολική Αττική είναι τρία σόγια. Μια ακόμη έδρα κερδίζει και ο Νότιος Τομέας, με μεγάλη μάχη του ΠΡΟΠΟ Τάκη Θεοδωρικάκου που κατεβαίνει για πρώτη φορά. Πρώτος και με διαφορά ο Νίκος Δένδιας, ενώ δημοφιλής ιδιαίτερα στη νεολαία είναι ο Κυρανάκης. Από μία έδρα και ο Δυτικός Τομέας με την είσοδο του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να ταράζει τα νερά, αλλά και η Α΄ εκλογική Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Στην τελευταία, βλέπω να κατεβαίνει τελικά η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, αφού έκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο το θέμα που είχε ανακύψει με την αμοιβή συνεργάτη της, ο οποίος εργαζόταν από την Αθήνα, αλλά πληρωνόταν με υπερωρίες Βρυξελλών.

Χαμένοι

Στους μεγάλους χαμένους της απογραφής η Α΄ Αθηνών, Α΄ Πειραιώς, Άρτας, Κοζάνης, Μαγνησίας, Σερρών, Φθιώτιδας, Θεσπρωτίας και Καστοριάς. Μάλιστα οι δύο τελευταίες καθίστανται μονοεδρικές. Τόσο στους κερδισμένους, όσο και στους χαμένους σε έδρες νομούς, έχει ενσωματωθεί και η επίπτωση από τις τρεις έδρες που αφαιρούνται (από εκλογικές περιφέρειες) για να προστεθούν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, προκειμένου να εκπροσωπηθούν οι κάτοικοι εξωτερικού. Και δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι σε αυτό.

Στην Α’

Στην πρώτη περιφέρεια της χώρας, προηγείται ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας , ενώ ακολουθούν ο νεοεισερχόμενος Κυριάκος Πιερρακάκης και η Όλγα Κεφαλογιάννη. Από εκεί και κάτω ακολουθεί η διακεκαυμένη ζώνη με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, Νικήτα Κακλαμάνη, τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο και την Φωτεινή Πιπιλή. Ένας θα είναι εκτός. Ο Συρίγος με την τελευταία δήλωσή του περί του να δοθούν στην Τουρκία F-16 τα παίζει όλα για όλα, ενώ όλοι αναρωτιούνται πότε θα σταματήσει να κατεβαίνει ο Νικήτας ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά το 1990.

Σαμαράς rocks

Και δεν αναφέρομαι στον Αντώνη, αλλά τον γιό του Κωνσταντίνο, τον οποίο εντόπισα να ροκάρει με φίλο σε πολύ ωραία εκτέλεση του smellsliketeenspirit.

Ο Κωνσταντίνος ο οποίος έκανε εμφάνιση στα εγκαίνια του Ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς δίπλα στον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ είναι έτοιμος για όλα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

Βενεζουέλα: Τα έσοδα από τις εξαγωγές πετρελαίου ανήλθαν σε 5,49 δισ. δολάρια μέσα στο 2026

23:46

Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά: Εγκρίθηκε ομόφωνα η αύξηση του επιτρεπόμενου ύψους στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης»

23:35

Επιδημία Έμπολα: Στους 254 έφτασαν οι νεκροί στη ΛΔ Κονγκό, πάνω από 1.000 τα κρούσματα

23:22

Χατζηδάκης: «Προχωράμε μπροστά με ασφάλεια, δεν παίζουμε με την πατρίδα μας»

23:15

Wall Street: Πιέσεις από την τεχνολογία, «βουτιά» για Alphabet και SpaceX

23:01

Στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο ο Κινέζος υπ. Εμπορίου εν μέσω εντάσεων μεταξύ ΕΕ - Πεκίνου

22:49

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην Κερατέα - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

22:39

Καναδάς: Πυροβολισμοί στο Μόντρεαλ - Τρεις νεκροί και ανάμεσά τους ο ύποπτος

22:33

«Βουτιά» άνω του 3% στο Brent με φόντο το αμερικανικό «πράσινο φως» για το ιρανικό πετρέλαιο

22:20

Πιερρακάκης: «Η Ελλάδα και η Ευρώπη χρειάζονται μια επανάσταση παραγωγικότητας»

22:09

Τραμπ: «Το Ιράν θα συμφωνήσει να υποβληθεί σε σημαντικές επιθεωρήσεις όπλων»

21:56

Βουλή: Την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ζ. Κωνσταντοπούλου εισηγείται η Επ. Δεοντολογίας

21:44

Ο χρυσός «χάνει» τη λάμψη του συνεχίζοντας το πτωτικό του σερί

21:43

Απεβίωσε ο Κωνσταντίνος Κουβαράς, εκ των ιδρυτών της ΑΒΑΞ Α.Ε.

21:34

Σε ύφεση η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Ακραίφνιο Βοιωτίας

21:29

THEON: Νέες παραγγελίες ύψους 70 εκατ. ευρώ - Περαιτέρω επιτάχυνση της ανάπτυξης

21:23

Γερμανία: Αντιδράσεις προκαλούν οι προτάσεις για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος

21:11

«Βουτιά» 5% για τη μετοχή της Alphabet μετά την αποχώρηση κορυφαίων στελεχών TN

21:02

Αφγανιστάν: Προσαγωγές μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων για το «μήκος της γενειάδας τους»

20:55

Μητσοτάκης στα εγκαίνια της νέας Διεύθυνσης Κυβερνοχώρου: «Η Ελλάδα θωρακίζεται απέναντι στις κυβερνοαπειλές»

20:46

Κλείνουν οι θερινές παιδικές κατασκηνώσεις στην Κριμαία λόγω ελλείψεων στα καύσιμα

20:33

Κολομβία: Ο ηττημένος των προεδρικών εκλογών απευθύνει έκκληση για ηρεμία μετά τις επεισοδιακές διαδηλώσεις

20:28

Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός έχει «πλήρη ελευθερία κινήσεων» για την εξάλειψη κάθε απειλής στον νότιο Λίβανο

20:17

Τσεχία: Η κυβέρνηση σχεδιάζει να απαγορεύσει τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία από το 2027

20:13

Παπαστεργίου: Στο Pharos AI Factory χτίζουμε λύσεις ΤΝ με ελληνικό αποτύπωμα και ευρωπαϊκά πρότυπα

20:04

Οι ευχαριστίες Μακρόν στον Στάρμερ για την «προσήλωσή» του σε Ουκρανία και ΕΕ

19:59

Τουλάχιστον 14 νεκροί στην Ινδία από πυρκαγιά σε κτίριο

19:50

Πρώτη αρωγή: Ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου και εκκαθάριση για πυρκαγιές του 2021

19:41

Δήμας: Ανθεκτικές υποδομές και στρατηγικοί διάδρομοι στο επίκεντρο για το διεθνές εμπόριο

19:26

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρά την πολιτική αναταραχή στη Βρετανία