INSIDE OUT

Η πιο προχωρημένη πίτα κόπηκε ήδη - Το «γαλάζιο» βαρόμετρο σε βόρειο, νότιο, ανατολική και Α’ Αθήνας - Σαμαράς rocks

10-01-2023 | 07:34
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Έχω αρχίσει να μαθαίνω γαλλικά ενόψει του Απριλίου. Αν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη της Société Générale για επενδυτική βαθμίδα, θα πρόκειται για την πιο χαρμόσυνη είδηση μετά την Ανάσταση. Οι καλές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία πάντως, δεν θα απαλύνουν τον πόνο και την κούραση του απλού υποψήφιου βουλευτή, τον οποίο στηρίζω για το επόμενο τρίμηνο. Γιατί λίγο πολύ, τόσο έμεινε. Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της απογραφής και την επιρροή της στις βουλευτικές έδρες, άλλοι ελπίζουν κι άλλοι βυθίζονται στην αμφιβολία. Κατά τα λοιπά η πιο συναρπαστική εποχή του χρόνου για τους βουλευτές μόλις ξεκινάει: η κοπή της πίτας! Προς το παρόν προηγείται με διαφορά ο Κυκλαδίτης Φίλιππος Φόρτωμας που τον γνωρίζω απ’ τα καλοκαίρια στην Δήλο.

Ο αγαπητός Φίλιππος έκοψε την πίτα της Ιεράς Μητροπόλεως στην Σύρο χωρίς γραβάτα και κουστούμι, αλλά με στυλ και σαμπάνια. Στηρίζω.

Διπλωματική πίτα

Τελικά η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει τ’ όνομα (σε ό,τι αφορά τις έντονες αντιθέσεις των βουλευτών της) αλλά η ΝΔ την χάρη. Με γραβάτα και κουστούμι έκοψε διπλωματικά την πίτα ο Γιώργος Κουμουτσάκος που πηγαίνει καλά στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, τη δεύτερη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας. Η πίτα κόπηκε στην εκδήλωση της Τοπικής Χαλανδρίου και σε αυτή παρέστην ο υπουργός Απασχόλησης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Ο Χατζηδάκης σκίζει στον Βόρειο Τομέα. Χατζηδάκης, πρώτος, ενώ για την δεύτερη θέση παλεύουν Άδωνις και Νίκη Κεραμέως. Ακολουθούν Κουμουτσάκος, Ρουσόπουλος, Καιρίδης. Και Ράπτη. Η μία ακόμα έδρα που έβγαλε η απογραφή, έχει δημιουργήσει ελπίδες σε γαλάζιους newcomers με δυνατή είσοδο του υφυπουργού Παπαθανάση,

αλλά και της δημοσιογράφου Άριας Αγάτσα, την οποία πήρε το μάτι μου σε εκκλησίασμα του δωδεκαημέρου στην περιοχή της Κηφισιάς. Ελπίδες έχει και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με περισσότερες της σκληρής Μιλένας, καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν απειλείται. Φυσικά την μάχη θα δώσουν και οι δημοσιογράφοι Ανδρέας Παπαδόπουλος και Πάνος Βλάχος.

Κερδισμένοι

Στους κερδισμένους της απογραφής όσοι δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην Ανατολική Αττική καθώς κερδίζει δύο έδρες. Η σκληρή μάχη θα γίνει στους γαλάζιους καθώς δίπλα στους Βορίδη, Μαρτίνου, Βλάχου και Οικονόμου, κατεβαίνουν η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Υπουργός (Βορίδης) και υφυπουργός (Πέτσας) είναι αναγκασμένοι να συνυπάρχουν αρμονικά μέχρι τότε. Όλα θα φανούν στις πίτες, και την τοποθέτηση των σογιών. Όπως λέει εμπειρότατος της εν λόγω περιφέρειας, η Ανατολική Αττική είναι τρία σόγια. Μια ακόμη έδρα κερδίζει και ο Νότιος Τομέας, με μεγάλη μάχη του ΠΡΟΠΟ Τάκη Θεοδωρικάκου που κατεβαίνει για πρώτη φορά. Πρώτος και με διαφορά ο Νίκος Δένδιας, ενώ δημοφιλής ιδιαίτερα στη νεολαία είναι ο Κυρανάκης. Από μία έδρα και ο Δυτικός Τομέας με την είσοδο του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να ταράζει τα νερά, αλλά και η Α΄ εκλογική Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Στην τελευταία, βλέπω να κατεβαίνει τελικά η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, αφού έκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο το θέμα που είχε ανακύψει με την αμοιβή συνεργάτη της, ο οποίος εργαζόταν από την Αθήνα, αλλά πληρωνόταν με υπερωρίες Βρυξελλών.

Χαμένοι

Στους μεγάλους χαμένους της απογραφής η Α΄ Αθηνών, Α΄ Πειραιώς, Άρτας, Κοζάνης, Μαγνησίας, Σερρών, Φθιώτιδας, Θεσπρωτίας και Καστοριάς. Μάλιστα οι δύο τελευταίες καθίστανται μονοεδρικές. Τόσο στους κερδισμένους, όσο και στους χαμένους σε έδρες νομούς, έχει ενσωματωθεί και η επίπτωση από τις τρεις έδρες που αφαιρούνται (από εκλογικές περιφέρειες) για να προστεθούν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, προκειμένου να εκπροσωπηθούν οι κάτοικοι εξωτερικού. Και δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι σε αυτό.

Στην Α’

Στην πρώτη περιφέρεια της χώρας, προηγείται ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας , ενώ ακολουθούν ο νεοεισερχόμενος Κυριάκος Πιερρακάκης και η Όλγα Κεφαλογιάννη. Από εκεί και κάτω ακολουθεί η διακεκαυμένη ζώνη με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, Νικήτα Κακλαμάνη, τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο και την Φωτεινή Πιπιλή. Ένας θα είναι εκτός. Ο Συρίγος με την τελευταία δήλωσή του περί του να δοθούν στην Τουρκία F-16 τα παίζει όλα για όλα, ενώ όλοι αναρωτιούνται πότε θα σταματήσει να κατεβαίνει ο Νικήτας ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά το 1990.

Σαμαράς rocks

Και δεν αναφέρομαι στον Αντώνη, αλλά τον γιό του Κωνσταντίνο, τον οποίο εντόπισα να ροκάρει με φίλο σε πολύ ωραία εκτέλεση του smellsliketeenspirit.

Ο Κωνσταντίνος ο οποίος έκανε εμφάνιση στα εγκαίνια του Ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς δίπλα στον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ είναι έτοιμος για όλα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:52

Apple: Βουτιά 4% στα έσοδα β' τριμήνου - Πτώση 10% στις πωλήσεις iPhone

23:37

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία θεωρεί άσκοπες τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Ελβετία

23:22

Τεχνολογικό ράλι στην Wall Street

23:07

Έξοδος Πάσχα: 84.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική σε 12 ώρες

22:52

Πετρέλαιο: Σε αντίθετη κατεύθυνση WTI και Brent

22:37

Γκιουλέρ (Τούρκος υπ. Άμυνας): Θα χαρούμε εάν η Ελλάδα αποκτήσει F-35

22:22

Σερβία: Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση του Μίλος Βούτσεβιτς

22:07

Στη Μητρόπολη Αθηνών ο Μητσοτάκης

21:52

Η αβεβαιότητα για τα επιτόκια οδήγησε σε απώλειες τον χρυσό

21:37

Moderna: Βουτιά εσόδων στα 167 εκατ. δολάρια από σχεδόν 2 δισ. το 2023

21:22

Μπάιντεν για φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις: Δεν φιμώνουμε τους ανθρώπους αλλά πρέπει να επικρατήσει η τάξη

21:07

Μηχανή παρέσυρε και σκότωσε ηλικιωμένη στη Βούλα

20:53

«Παράθυρο» Τραμπ για αμφισβήτηση του αποτελέσματος των εκλογών εάν ηττηθεί

20:38

Ερντογάν: Υποκρισία από ΗΠΑ και Δύση στον πόλεμο της Γάζας

20:29

Στην Κέρκυρα για το Πάσχα ο Κασσελάκης

20:29

Alpha Bank: Διαθέτει 2,76 εκατ. μετοχές σε στελέχη ως stock award για τη χρήση 2023

20:20

Οι εξοδούχοι του Πάσχα δεν γλίτωσαν από την ακριβή βενζίνη – Υψηλές τιμές στους πασχαλινούς προορισμούς

20:11

Austriacard: Σε ειδικούς επενδυτές το 15,05% - Αυξήθηκε το ποσοστό διασποράς

20:02

ΗΠΑ: Μικρή αύξηση στις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

19:53

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 10 Μαΐου

19:44

Στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της η βιομηχανία παραγωγής ελαιόλαδου

19:35

ΔΕΗ: Στο 10% το έμμεσο ποσοστό της CVC μετά την εταιρική αναδιοργάνωση

19:29

Austriacard: Στο 71,52% το ποσοστό του Ν. Λύκου

19:21

Η Τουρκία διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ

19:12

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές - Στο επίκεντρο Novo Nordisk και Shell

18:59

Gazprom: Πρώτη ετήσια ζημία σε 24 χρόνια - «Τρύπα» σχεδόν 7 δισ. δολ.

18:45

Οι πιο... δουλευταράδες στην Ευρώπη οι Έλληνες: Το 11,6% εργάζεται πάνω από 49 ώρες την εβδομάδα

18:32

Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

18:23

Mytilineos: Στις 4 Ιουνίου η Γενική Συνέλευση - Τα θέματα

18:11

Ο Ερντογάν καταγγέλλει την καταστολή των φιλοπαλαιστινιακών κινητοποιήσεων στις ΗΠΑ