INSIDE OUT

Η πιο προχωρημένη πίτα κόπηκε ήδη - Το «γαλάζιο» βαρόμετρο σε βόρειο, νότιο, ανατολική και Α’ Αθήνας - Σαμαράς rocks

10-01-2023 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Έχω αρχίσει να μαθαίνω γαλλικά ενόψει του Απριλίου. Αν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη της Société Générale για επενδυτική βαθμίδα, θα πρόκειται για την πιο χαρμόσυνη είδηση μετά την Ανάσταση. Οι καλές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία πάντως, δεν θα απαλύνουν τον πόνο και την κούραση του απλού υποψήφιου βουλευτή, τον οποίο στηρίζω για το επόμενο τρίμηνο. Γιατί λίγο πολύ, τόσο έμεινε. Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της απογραφής και την επιρροή της στις βουλευτικές έδρες, άλλοι ελπίζουν κι άλλοι βυθίζονται στην αμφιβολία. Κατά τα λοιπά η πιο συναρπαστική εποχή του χρόνου για τους βουλευτές μόλις ξεκινάει: η κοπή της πίτας! Προς το παρόν προηγείται με διαφορά ο Κυκλαδίτης Φίλιππος Φόρτωμας που τον γνωρίζω απ’ τα καλοκαίρια στην Δήλο.

Ο αγαπητός Φίλιππος έκοψε την πίτα της Ιεράς Μητροπόλεως στην Σύρο χωρίς γραβάτα και κουστούμι, αλλά με στυλ και σαμπάνια. Στηρίζω.

Διπλωματική πίτα

Τελικά η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει τ’ όνομα (σε ό,τι αφορά τις έντονες αντιθέσεις των βουλευτών της) αλλά η ΝΔ την χάρη. Με γραβάτα και κουστούμι έκοψε διπλωματικά την πίτα ο Γιώργος Κουμουτσάκος που πηγαίνει καλά στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, τη δεύτερη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας. Η πίτα κόπηκε στην εκδήλωση της Τοπικής Χαλανδρίου και σε αυτή παρέστην ο υπουργός Απασχόλησης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Ο Χατζηδάκης σκίζει στον Βόρειο Τομέα. Χατζηδάκης, πρώτος, ενώ για την δεύτερη θέση παλεύουν Άδωνις και Νίκη Κεραμέως. Ακολουθούν Κουμουτσάκος, Ρουσόπουλος, Καιρίδης. Και Ράπτη. Η μία ακόμα έδρα που έβγαλε η απογραφή, έχει δημιουργήσει ελπίδες σε γαλάζιους newcomers με δυνατή είσοδο του υφυπουργού Παπαθανάση,

αλλά και της δημοσιογράφου Άριας Αγάτσα, την οποία πήρε το μάτι μου σε εκκλησίασμα του δωδεκαημέρου στην περιοχή της Κηφισιάς. Ελπίδες έχει και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με περισσότερες της σκληρής Μιλένας, καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν απειλείται. Φυσικά την μάχη θα δώσουν και οι δημοσιογράφοι Ανδρέας Παπαδόπουλος και Πάνος Βλάχος.

Κερδισμένοι

Στους κερδισμένους της απογραφής όσοι δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην Ανατολική Αττική καθώς κερδίζει δύο έδρες. Η σκληρή μάχη θα γίνει στους γαλάζιους καθώς δίπλα στους Βορίδη, Μαρτίνου, Βλάχου και Οικονόμου, κατεβαίνουν η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Υπουργός (Βορίδης) και υφυπουργός (Πέτσας) είναι αναγκασμένοι να συνυπάρχουν αρμονικά μέχρι τότε. Όλα θα φανούν στις πίτες, και την τοποθέτηση των σογιών. Όπως λέει εμπειρότατος της εν λόγω περιφέρειας, η Ανατολική Αττική είναι τρία σόγια. Μια ακόμη έδρα κερδίζει και ο Νότιος Τομέας, με μεγάλη μάχη του ΠΡΟΠΟ Τάκη Θεοδωρικάκου που κατεβαίνει για πρώτη φορά. Πρώτος και με διαφορά ο Νίκος Δένδιας, ενώ δημοφιλής ιδιαίτερα στη νεολαία είναι ο Κυρανάκης. Από μία έδρα και ο Δυτικός Τομέας με την είσοδο του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να ταράζει τα νερά, αλλά και η Α΄ εκλογική Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Στην τελευταία, βλέπω να κατεβαίνει τελικά η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, αφού έκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο το θέμα που είχε ανακύψει με την αμοιβή συνεργάτη της, ο οποίος εργαζόταν από την Αθήνα, αλλά πληρωνόταν με υπερωρίες Βρυξελλών.

Χαμένοι

Στους μεγάλους χαμένους της απογραφής η Α΄ Αθηνών, Α΄ Πειραιώς, Άρτας, Κοζάνης, Μαγνησίας, Σερρών, Φθιώτιδας, Θεσπρωτίας και Καστοριάς. Μάλιστα οι δύο τελευταίες καθίστανται μονοεδρικές. Τόσο στους κερδισμένους, όσο και στους χαμένους σε έδρες νομούς, έχει ενσωματωθεί και η επίπτωση από τις τρεις έδρες που αφαιρούνται (από εκλογικές περιφέρειες) για να προστεθούν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, προκειμένου να εκπροσωπηθούν οι κάτοικοι εξωτερικού. Και δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι σε αυτό.

Στην Α’

Στην πρώτη περιφέρεια της χώρας, προηγείται ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας , ενώ ακολουθούν ο νεοεισερχόμενος Κυριάκος Πιερρακάκης και η Όλγα Κεφαλογιάννη. Από εκεί και κάτω ακολουθεί η διακεκαυμένη ζώνη με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, Νικήτα Κακλαμάνη, τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο και την Φωτεινή Πιπιλή. Ένας θα είναι εκτός. Ο Συρίγος με την τελευταία δήλωσή του περί του να δοθούν στην Τουρκία F-16 τα παίζει όλα για όλα, ενώ όλοι αναρωτιούνται πότε θα σταματήσει να κατεβαίνει ο Νικήτας ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά το 1990.

Σαμαράς rocks

Και δεν αναφέρομαι στον Αντώνη, αλλά τον γιό του Κωνσταντίνο, τον οποίο εντόπισα να ροκάρει με φίλο σε πολύ ωραία εκτέλεση του smellsliketeenspirit.

Ο Κωνσταντίνος ο οποίος έκανε εμφάνιση στα εγκαίνια του Ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς δίπλα στον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ είναι έτοιμος για όλα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:23

Αύξηση 10,5% σημείωσαν τον Σεπτέμβριο τα οδικά τροχαία ατυχήματα

12:23

Μειώθηκε τον Οκτώβριο ο Γενικός Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία

12:21

ΕΛΣΤΑΤ: Οριακή μείωση για τον κύκλο εργασιών του λιανεμπορίου τον Σεπτέμβιο

12:09

Σκέρτσος: Ιστορικού χαρακτήρα η συμφωνία ΓΣΕΕ-εργοδοτών-πολιτείας

12:05

Κοντογεώργης: Ενισχύουμε το εισόδημα των συμπολιτών μας που είναι στο ενοίκιο

12:05

Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να μειώσει τα οφέλη της άσκησης για την υγεία

11:55

IWG: Ρεκόρ επέκτασης δικτύου στο γ' τρίμηνο - Αύξηση 4% στα έσοδα

11:55

Νοικιάζεις ή θες να νοικιάσεις; Τι δεν έχει δικαιώμα να σου πει ο ιδιοκτήτης

11:46

ΕΣΠ: Ευκαιρία για διαφάνεια η νέα Αρχή Εποπτείας Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή

11:39

Πετρέλαιο: Καθ' οδόν για το χειρότερο μηνιαίο σερί από το 2023 το Brent

11:36

PYLON flex από τον Όμιλο EPSILONNET: Η νέα εποχή ERP & CRM 
με ενσωματωμένες τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης

11:33

«Protergia Χριστουγεννιάτικο Χωριό»: Ανοίγει τις πύλες του στο Πεδίον του Άρεως

11:23

Ασανσέρ: Προς παράταση οι δηλώσεις στο Μητρώο Απογραφής Ανελκυστήρων

11:21

Ξεκίνησε η καταβολή της επιστροφής ενοικίου σε περίπου 900.000 δικαιούχους

11:16

Φλωρίδης: Οι κληρονόμοι δεν θα αναγκάζονται να αποποιηθούν κληρονομιά για να μην επωμισθούν χρέη

11:13

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα δεν χάνει χρήματα και οι ειλικρινείς αγρότες θα πάρουν περισσότερες επιδοτήσεις

11:07

ΧΑ: Νέες μικρές απώλειες για τον Γενικό Δείκτη με ανύπαρκτο τζίρο

11:01

Προσγειώθηκε η ζήτηση για δάνεια τον Οκτώβριο

11:00

Χωρίς δυναμική οι ευρωαγορές - Προς 5ο θετικό μήνα οδεύει ο Stoxx 600

10:55

Στον κόμβο της Νίκαιας την Κυριακή το πρώτο μπλόκο των αγροτών της Θεσσαλίας

10:42

ΗΠΑ: Νέα επίθεση Τραμπ εναντίον γυναίκας δημοσιογράφου

10:25

Γαλλία: Αμετάβλητος ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο

10:23

Ρωσία και Ινδία ενισχύουν την συνεργασία τους: Στο Νέο Δελχί ο Πούτιν

10:07

Κακοκαιρία Adel: Κλειστά τα σχολεία σε 11 Δήμους της χώρας

10:03

Ουκρανία: Έρευνα για διαφθορά στο γραφείο του προσωπάρχη του προέδρου Ζελένσκι

09:48

Γερμανία: Χωρίς αλλαγές το νομοσχέδιο για τις συντάξεις - «Ανταρσία» 50 βουλευτών του CDU

09:35

Κολονία: Απομακρύνθηκαν 6.000 κάτοικοι λόγω επιχείρησης εξουδετέρωσης βομβών του Β' ΠΠ

09:35

Χονγκ Κονγκ: Τερματίστηκε η επιχείρηση πυρόσβεσης στο συγκρότημα πολυκατοικιών - 128 νεκροί, 200 αγνοούμενοι

09:28

Παπασταύρου: Γίνονται οργανωμένες προσπάθειες για να μην διψάσει η Αττική

09:27

Κακοκαιρία Adel: Προβλήματα από την ισχυρή βροχόπτωση σε Αττική και Τροιζηνία