INSIDE OUT

Παναμά-υποχώρηση για βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Το digital «κουπί» του Αλέξη - Ο αγώνας του Μικέλη στα Τρίκαλα

20-12-2022 | 07:48
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Παναμά-υποχώρηση για βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Το digital «κουπί» του Αλέξη - Ο αγώνας του Μικέλη στα Τρίκαλα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Σε άτακτη υποχώρηση αναγκάστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση από τον λογαριασμό του στο fb εγγράφου, στο οποίο υποτίθεται ότι παρουσιάζονταν με στοιχεία, λογαριασμοί της οικογένειας Καϊλή στον Παναμά.

«Χθες το βράδυ έκανα μια ανάρτηση στο Facebook και το Twitter που αναφερόταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς της κ. Καϊλή και των γονέων της στον Παναμά, βασισμένη στη δημοσίευση σχετικών εγγράφων στο Twitter από ισπανόφωνο account, που παρέθεσα στα σχόλια των δημοσιεύσεων μου.

Η ανάρτηση αποσύρθηκε μετά από λίγη ώρα, προκειμένου να αναζητήσουμε περισσότερες πηγές, ώστε να επιβεβαιωθεί η γνησιότητα των δημοσιευμένων εγγράφων και να αποφύγουμε κάθε ενδεχόμενο αναπαραγωγής ψευδούς είδησης» έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Λογικά, είχε προηγηθεί και η δήλωση του δικηγόρου της κ. Καϊλή, ο οποίος αναφέρθηκε σε πλαστά έγγραφα από τον Παναμά. Το εν λόγω έγγραφο πάντως, πριν αποσυρθεί με γενναιότητα από τον κ. Μπουρνού είχε διακινηθεί μαζικά στα σόσιαλ.

Δυσκολίες

Μη νομίζετε πως και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τις δυσκολίες τους. Σε λίγες μέρες βγαίνει ο χρόνος κι ακόμα να ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες. Υπενθυμίζω ότι στις Οργανώσεις Μελών έχουν υποβληθεί οι αιτήσεις ενδιαφέροντος και τα βιογραφικά φυλάσσονται σε ειδικά συρτάρια στα γραφεία των Ράνια Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη. Σχήμα λόγου το «συρτάρια», αφού είναι όλα ηλεκτρονικά. Τί ακριβώς περιμένει ο Πρόεδρος, ουδείς γνωρίζει. Τυπικά θα γίνει μια Κεντρική Επιτροπή, ώστε να επικυρωθούν οι υποψηφιότητες, κατά την διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος θα ανακοινώσει και μερικές ακόμα, ενώ θα κρατηθούν και θέσει για τον αιφνιδιασμό της τελευταίας στιγμής.

Νευρικότητα και «κουπί»

Η καθυστέρηση δημιουργεί νευρικότητα, καθώς πολλοί νέοι υποψήφιοι, που έχουν όρεξη να ριχθούν στη μάχη, δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Εν τω μεταξύ ο ίδιος ο Αλέξης, συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμά του και δεν δείχνει καθόλου να συμμερίζεται το δράμα των υποψηφίων. Χθες μίλησε στο Digital Economy Forum. Στην αρχή το πήγαινε πολύ καλά. «Ο κλάδος των Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών συνεισφέρει περίπου το 8%, πλέον, του ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας και απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους, που ολοένα και περισσότερο πληθαίνουν».

Κανείς δεν περίμενε να συνεχίσει έτσι: «Ο κλάδος κατάφερε σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στη χώρα μας, να τραβήξει «κουπί» -να το πω έτσι- όταν συνολικά η παγκόσμια οικονομία περνούσε δύσκολες μέρες». Πρόεδρε θα σε μαλώσω. Πες τουλάχιστον digital κουπί.

Νευρική κρίση

Ο Αλέξης απλά είναι πάρα πολύ κουρασμένος ήδη, όπως είναι και οι υποψήφιοι όλων των κομμάτων. Λογικό. Ξεκίνησαν προεκλογικό αγώνα από τις αρχές καλοκαιριού. Τόσο οι φυσικές, όσο και οι λοιπές δυνάμεις εξαντλούνται κάποια στιγμή. Ακούνε και τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρή Λιβάνιο

να λέει ότι «τα logistics δουλεύουν καλύτερα όταν ζεσταίνει ο καιρός» και καταρρέουν. Πόση αναμονή ακόμη;

«Ντέρμπι» στη Β’ Πειραιά

Η κούραση αφορά τους πάντες. Υπάρχουν και μερικοί τυχεροί πάντως που τουλάχιστον λαμβάνουν καλά νέα από τις εκλογικές τους περιφέρειες. Η σκληρή, σοσιαλιστική Β’ Πειραιά για παράδειγμα, ΠΑΣΟΚικό φέουδο παλαιότερα, του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια, έχει πολιτικές ανακατατάξεις. Στις δύο μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με έγκυρες μετρήσεις, εκεί που η ΝΔ ήταν πίσω με οχτώ. Άνετη πρωτιά για Δημήτρη Μαρκόπουλο, κι ακολουθεί ο αειθαλής Γιάννης Τραγάκης.

Έρχεται η Σοφία

Ο Τραγάκης, που δεν το βάζει κάτω, είναι κάτι σαν θεσμός στη ΝΔ. Οι ικανότητές του στα κομματικά είναι σχεδόν μυθικές. Όλοι θυμούνται πως αναλάμβανε τα μαγειρέματα στις εκλογές για Εκτελεστική Γραμματεία και κατάφερνε να κατέβουν όσοι και οι θέσεις. Ούτε ένας παραπάνω. Αντάξια του θρύλου, η Σοφία Βούλτεψη που ανέλαβε το θέμα στις πρόσφατες εκλογές του οργάνου με τις ίδιες επιδόσεις.

Νέες είσοδοι

Στην σκληρή Β’ Πειραιά, εισέρχονται και δύο νέα πρόσωπα στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο. Ο νομικός Σταύρος Μελιδώνης και η

συνδικαλίστρια στο χώρο της υγείας, Έλενα Πέτρακα. Ο Μελιδώνης έχει ισχυρούς δεσμούς με τον πρώην δήμαρχο- νυν βουλευτή, Κωστή Χατζηδάκη αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Για να δούμε, τα νέα πρόσωπα θ' ανεβάσουν κι άλλο το γαλάζιο ψηφοδέλτιο, όπου παλαιότερα «σφάζονταν» Τραγάκης-Νεράντζης;

Ο Μικέλης

Γενικά, με εξαίρεση τους ΣΥΡΙΖΑίους που δεν τολμούν να κάνουν ούτε ανάρτηση αν δεν το πει η Ράνια, και τους ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με εξαιρέσεις όπως ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, οι «γαλάζιοι» κινούνται με μεγαλύτερη άνεση επιδιώκοντας να συσφίξουν τις σχέσεις με μελλοντικούς ψηφοφόρους πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Να, για παράδειγμα ο Μικέλης Χατζηγάκης. Ο γιος του παλιού στελέχους της ΝΔ, Σωτήρη Χατζηγάκη, με τα Χάρβαρντ του, τα LSE του, τα Tufts του, τη δουλειά του σε καλές θέσεις του ιδιωτικού τομέα σε Ελλάδα και ΗΠΑ, το μόνο που επιθυμεί περισσότερο είναι μια έδρα στα Τρίκαλα.

Ένας απ’ αυτούς. Σωστά;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:05

Δήμας: Εντός Ιουλίου στην κυκλοφορία το Βόρειο Τμήμα του Ε65

16:00

Μαρινάκης για Αβραμόπουλο: «Φαίνονται πειστικές οι απαντήσεις του»

15:58

Δέσμευση Ρούμπιο στην ασφάλεια των ΗΑΕ - Προς συνομιλίες συμφιλίωσης Ιράν με χώρες του Κόλπου

15:53

Ερντογάν: Πιθανές «διμερείς συνομιλίες» με τον Τραμπ στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

15:50

Αμετακίνητο το Ισραήλ: «Δεν θα αποσυρθούμε από τη ζώνη ασφαλείας στον Λίβανο»

15:47

«Καμίνι» η Ευρώπη: Σε κόκκινο συναγερμό Γαλλία, Βρετανία, Ισπανία - «Όταν μας χτυπάει ο ήλιος θέλουμε να πεθάνουμε»

15:43

Atlantic SEE: Συμφωνία 9 δισ. δολαρίων με τη Venture Global για 20 χρόνια

15:29

Νάξος: Οι εμπειρίες που αζίζει να ζήσετε στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

15:27

Μπέσεντ: «Οι ΗΠΑ θα επιβλέπουν το ξεπάγωμα των ιρανικών assets»

15:26

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων συστήνει στα ξενοδοχεία να μην φωτοτυπούν ταυτότητες πελατών

15:23

Λαβρόφ: Η Μόσχα παραμένει δεσμευμένη στα σημεία στα οποία συμφωνήθηκαν στην Αλάσκα με Τραμπ

15:17

Πράσινα τιμολόγια: Αναπροσαρμογές με «μέτρο» φέρνει ο Ιούλιος - Γιατί δεν αποκλείονται ελαφριές αυξήσεις

15:16

Μπορείς να καταλάβεις πόσο θα ζήσει κάποιος από μία και μόνο απάντηση, σύμφωνα με μελέτη

15:15

ΓΣΕΕ: Θετικό βήμα το σχέδιο νόμου για την εφαρμογή της αρχής της ίσης αμοιβής

15:05

Πλοία ήδη διασχίζουν τα Στενά του Ορμούζ σύμφωνα με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό

15:00

Αύριο η ανακοίνωση των βαθμολογιών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2026

14:56

Τραμπ: Δεν θα υπάρξουν διόδια στα Στενά του Ορμούζ

14:54

Η ΑΑΔΕ βάζει τέλος στο «εμπόριο» αποδείξεων στα βενζινάδικα - Πώς θα γίνει το μπλόκο

14:43

Politico: Σχέδιο για «κέντρα επιστροφής» μεταναστών σε Ρουάντα και Ουζμπεκιστάν - Πρωτοστατεί η Ελλάδα

14:42

demataki.gr: Σχεδόν διπλασίασε τζίρο και αποστολές στο πρώτο πεντάμηνο του 2026

14:37

Τετ α τετ AKTOR - DFC δια χειρός Γκιλφόιλ

14:30

Κικίλιας: «Συμμαχία Ελλάδας - Ιταλίας για ανταγωνιστική ευρωπαϊκή ναυτιλία και λιμάνια»

14:29

Μπακογιάννη: Ούτε ένα κόμμα στο Σύνταγμα που εξυπηρετεί το αφήγημα των εχθρών της δημοκρατίας

14:19

DECA Investments: Απόκτηση του 40% της Dotsoft μέσω του Diorama II

14:19

Τράπεζα Πειραιώς: Κατώτατος μισθός 1.700 ευρώ και νέες παροχές με τη συλλογική σύμβαση

14:19

Ιράν: «Το πρωτόκολλο συμφωνίας, διακήρυξη ήττας των ΗΠΑ»

14:19

Η ΕΕ θα εκδώσει ομόλογα ύψους 80 δισ. ευρώ το δεύτερο εξάμηνο του 2026

14:11

Καύσωνας: Σήμερα 94 εκατ. Ευρωπαίοι θα αντιμετωπίσουν θερμοκρασίες άνω των 35°C

14:05

Τρεις νεκροί στη Ρωσία από ουκρανικά πλήγματα και διακοπή ηλεκτροδότησης σε πόλη της Κριμαίας

14:05

Ερντογάν: «Θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή νομοθετικό πλαίσιο για τη διάλυση του PKK»