INSIDE OUT

Παναμά-υποχώρηση για βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Το digital «κουπί» του Αλέξη - Ο αγώνας του Μικέλη στα Τρίκαλα

20-12-2022 | 07:48
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Παναμά-υποχώρηση για βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Το digital «κουπί» του Αλέξη - Ο αγώνας του Μικέλη στα Τρίκαλα

Σε άτακτη υποχώρηση αναγκάστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση από τον λογαριασμό του στο fb εγγράφου, στο οποίο υποτίθεται ότι παρουσιάζονταν με στοιχεία, λογαριασμοί της οικογένειας Καϊλή στον Παναμά.

«Χθες το βράδυ έκανα μια ανάρτηση στο Facebook και το Twitter που αναφερόταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς της κ. Καϊλή και των γονέων της στον Παναμά, βασισμένη στη δημοσίευση σχετικών εγγράφων στο Twitter από ισπανόφωνο account, που παρέθεσα στα σχόλια των δημοσιεύσεων μου.

Η ανάρτηση αποσύρθηκε μετά από λίγη ώρα, προκειμένου να αναζητήσουμε περισσότερες πηγές, ώστε να επιβεβαιωθεί η γνησιότητα των δημοσιευμένων εγγράφων και να αποφύγουμε κάθε ενδεχόμενο αναπαραγωγής ψευδούς είδησης» έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Λογικά, είχε προηγηθεί και η δήλωση του δικηγόρου της κ. Καϊλή, ο οποίος αναφέρθηκε σε πλαστά έγγραφα από τον Παναμά. Το εν λόγω έγγραφο πάντως, πριν αποσυρθεί με γενναιότητα από τον κ. Μπουρνού είχε διακινηθεί μαζικά στα σόσιαλ.

Δυσκολίες

Μη νομίζετε πως και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τις δυσκολίες τους. Σε λίγες μέρες βγαίνει ο χρόνος κι ακόμα να ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες. Υπενθυμίζω ότι στις Οργανώσεις Μελών έχουν υποβληθεί οι αιτήσεις ενδιαφέροντος και τα βιογραφικά φυλάσσονται σε ειδικά συρτάρια στα γραφεία των Ράνια Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη. Σχήμα λόγου το «συρτάρια», αφού είναι όλα ηλεκτρονικά. Τί ακριβώς περιμένει ο Πρόεδρος, ουδείς γνωρίζει. Τυπικά θα γίνει μια Κεντρική Επιτροπή, ώστε να επικυρωθούν οι υποψηφιότητες, κατά την διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος θα ανακοινώσει και μερικές ακόμα, ενώ θα κρατηθούν και θέσει για τον αιφνιδιασμό της τελευταίας στιγμής.

Νευρικότητα και «κουπί»

Η καθυστέρηση δημιουργεί νευρικότητα, καθώς πολλοί νέοι υποψήφιοι, που έχουν όρεξη να ριχθούν στη μάχη, δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Εν τω μεταξύ ο ίδιος ο Αλέξης, συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμά του και δεν δείχνει καθόλου να συμμερίζεται το δράμα των υποψηφίων. Χθες μίλησε στο Digital Economy Forum. Στην αρχή το πήγαινε πολύ καλά. «Ο κλάδος των Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών συνεισφέρει περίπου το 8%, πλέον, του ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας και απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους, που ολοένα και περισσότερο πληθαίνουν».

Κανείς δεν περίμενε να συνεχίσει έτσι: «Ο κλάδος κατάφερε σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στη χώρα μας, να τραβήξει «κουπί» -να το πω έτσι- όταν συνολικά η παγκόσμια οικονομία περνούσε δύσκολες μέρες». Πρόεδρε θα σε μαλώσω. Πες τουλάχιστον digital κουπί.

Νευρική κρίση

Ο Αλέξης απλά είναι πάρα πολύ κουρασμένος ήδη, όπως είναι και οι υποψήφιοι όλων των κομμάτων. Λογικό. Ξεκίνησαν προεκλογικό αγώνα από τις αρχές καλοκαιριού. Τόσο οι φυσικές, όσο και οι λοιπές δυνάμεις εξαντλούνται κάποια στιγμή. Ακούνε και τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρή Λιβάνιο

να λέει ότι «τα logistics δουλεύουν καλύτερα όταν ζεσταίνει ο καιρός» και καταρρέουν. Πόση αναμονή ακόμη;

«Ντέρμπι» στη Β’ Πειραιά

Η κούραση αφορά τους πάντες. Υπάρχουν και μερικοί τυχεροί πάντως που τουλάχιστον λαμβάνουν καλά νέα από τις εκλογικές τους περιφέρειες. Η σκληρή, σοσιαλιστική Β’ Πειραιά για παράδειγμα, ΠΑΣΟΚικό φέουδο παλαιότερα, του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια, έχει πολιτικές ανακατατάξεις. Στις δύο μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με έγκυρες μετρήσεις, εκεί που η ΝΔ ήταν πίσω με οχτώ. Άνετη πρωτιά για Δημήτρη Μαρκόπουλο, κι ακολουθεί ο αειθαλής Γιάννης Τραγάκης.

Έρχεται η Σοφία

Ο Τραγάκης, που δεν το βάζει κάτω, είναι κάτι σαν θεσμός στη ΝΔ. Οι ικανότητές του στα κομματικά είναι σχεδόν μυθικές. Όλοι θυμούνται πως αναλάμβανε τα μαγειρέματα στις εκλογές για Εκτελεστική Γραμματεία και κατάφερνε να κατέβουν όσοι και οι θέσεις. Ούτε ένας παραπάνω. Αντάξια του θρύλου, η Σοφία Βούλτεψη που ανέλαβε το θέμα στις πρόσφατες εκλογές του οργάνου με τις ίδιες επιδόσεις.

Νέες είσοδοι

Στην σκληρή Β’ Πειραιά, εισέρχονται και δύο νέα πρόσωπα στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο. Ο νομικός Σταύρος Μελιδώνης και η

συνδικαλίστρια στο χώρο της υγείας, Έλενα Πέτρακα. Ο Μελιδώνης έχει ισχυρούς δεσμούς με τον πρώην δήμαρχο- νυν βουλευτή, Κωστή Χατζηδάκη αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Για να δούμε, τα νέα πρόσωπα θ' ανεβάσουν κι άλλο το γαλάζιο ψηφοδέλτιο, όπου παλαιότερα «σφάζονταν» Τραγάκης-Νεράντζης;

Ο Μικέλης

Γενικά, με εξαίρεση τους ΣΥΡΙΖΑίους που δεν τολμούν να κάνουν ούτε ανάρτηση αν δεν το πει η Ράνια, και τους ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με εξαιρέσεις όπως ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, οι «γαλάζιοι» κινούνται με μεγαλύτερη άνεση επιδιώκοντας να συσφίξουν τις σχέσεις με μελλοντικούς ψηφοφόρους πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Να, για παράδειγμα ο Μικέλης Χατζηγάκης. Ο γιος του παλιού στελέχους της ΝΔ, Σωτήρη Χατζηγάκη, με τα Χάρβαρντ του, τα LSE του, τα Tufts του, τη δουλειά του σε καλές θέσεις του ιδιωτικού τομέα σε Ελλάδα και ΗΠΑ, το μόνο που επιθυμεί περισσότερο είναι μια έδρα στα Τρίκαλα.

Ένας απ’ αυτούς. Σωστά;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:33

Το σχέδιο της Κομισιόν για το ενεργειακό σοκ από τη Μέση Ανατολή

08:23

Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τον πόλεμο εναντίον του Ιράν «μικρή παράκαμψη»

08:19

Πιερρακάκης στο ΔΝΤ: «Θετικός ο αντίκτυπος μιας Ενεργειακής Ένωσης στην Ευρώπη»

08:18

Μεξικό: Η PEMEX παραδέχτηκε πως αυτή ευθύνεται για εκτεταμένη μόλυνση στον Κόλπο του Μεξικού

08:07

Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να ανοίξουν ξανά αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα

08:05

Οι δουλειές με τα υψηλότερα εισοδήματα στην Ελλάδα

08:01

Ακίνητα: Πού φτάνουν οι τιμές στην Θεσσαλονίκη - Οι 3 καταλυτικοί παράγοντες

07:55

Ποιοι μπαίνουν στο «μάτι» της ΑΑΔΕ - Πάνω από 194.000 φορολογικοί και τελωνειακοί έλεγχοι μέχρι το τέλος του έτους

07:41

Εκκινεί (επιτέλους) το logistics project των 325 εκατ. ευρώ στο Θριάσιο (Goldair - ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ);

07:39

Καστρίσιος (ThermicSol): Η «δύναμη» του Made in Greece στους ηλιακούς θερμοσίφωνες και το στοίχημα των εξαγωγών

07:35

Premia: Έρχονται νέες επενδύσεις σε τουρισμό, φοιτητικές εστίες - Στόχος η προσέλκυση νέων μετόχων

07:34

Καύσιμα: Η αγορά «γράφει» αύξηση στη ζήτηση, αλλά φοβάται για ακριβό καλοκαίρι

07:29

Γερμανική «σφραγίδα» για την «αναγέννηση» των Σιδηρόδρομων Ελλάδας και την προώθηση επενδύσεων 13 δισ.

07:26

Αεροπορικά καύσιμα: Πόσο κοντά είναι οι ακυρώσεις πτήσεων

07:16

Ποια μέτρα στήριξης φέρνει το υπερπλεόνασμα του 2025 - Τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι

07:15

Τα μηνύματα Μητσοτάκη, οι εκλογές και οι επαφές του Αλέξη στο Παρίσι

07:07

Μπορεί και πάνω από 5% - Ακραία αβεβαιότητα - Προώθηση εξαγορών και συγχωνεύσεων

23:59

Νέες στρατηγικές για την προστασία της Βενετίας από την άνοδο της θάλασσας

23:48

Πίνακας του Μονέ πουλήθηκε έναντι 10,2 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία στο Παρίσι

23:37

Μπέρμποκ στον ΟΗΕ: «Η συζήτηση για τα Στενά του Ορμούζ δεν πρέπει να τελειώσει με ένα βέτο»

23:25

Netflix: Άλμα 16% για τα έσοδα στο α' τρίμηνο στα 12,25 δισ. δολάρια - Αποχωρεί ο Ριντ Χάστινγκς

23:12

Wall Street: Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq έφερε η διπλωματία

23:02

Καλαφάτης: Η στήριξη της κυβέρνησης στον κλάδο της γούνας είναι έμπρακτη και διαρκής

22:52

Η Exim βοηθά την Naftogaz να αγοράσει εξοπλισμό 300 εκατ. δολαρίων

22:42

«Πράσινο» 3 στα 3 για το πετρέλαιο - Σχεδόν στα 100 δολάρια το Brent

22:32

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 5 εκατ. ευρώ

22:22

Σε εξέλιξη το επεισόδιο μεταφοράς σκόνης στη χώρα - Από Σάββατο η σταδιακή ύφεσή του

22:12

Επαφή Μητσοτάκη με Νετανιάχου και Αούν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

22:02

Νέα πτώση για τον χρυσό ελέω Μ. Ανατολής

21:52

Μυτιλήνη: Κατειλημμένα έως αύριο στις 12:00 από κτηνοτρόφους και τα δυο λιμάνια