INSIDE OUT

Παναμά-υποχώρηση για βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Το digital «κουπί» του Αλέξη - Ο αγώνας του Μικέλη στα Τρίκαλα

20-12-2022 | 07:48
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Παναμά-υποχώρηση για βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Το digital «κουπί» του Αλέξη - Ο αγώνας του Μικέλη στα Τρίκαλα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Σε άτακτη υποχώρηση αναγκάστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση από τον λογαριασμό του στο fb εγγράφου, στο οποίο υποτίθεται ότι παρουσιάζονταν με στοιχεία, λογαριασμοί της οικογένειας Καϊλή στον Παναμά.

«Χθες το βράδυ έκανα μια ανάρτηση στο Facebook και το Twitter που αναφερόταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς της κ. Καϊλή και των γονέων της στον Παναμά, βασισμένη στη δημοσίευση σχετικών εγγράφων στο Twitter από ισπανόφωνο account, που παρέθεσα στα σχόλια των δημοσιεύσεων μου.

Η ανάρτηση αποσύρθηκε μετά από λίγη ώρα, προκειμένου να αναζητήσουμε περισσότερες πηγές, ώστε να επιβεβαιωθεί η γνησιότητα των δημοσιευμένων εγγράφων και να αποφύγουμε κάθε ενδεχόμενο αναπαραγωγής ψευδούς είδησης» έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Λογικά, είχε προηγηθεί και η δήλωση του δικηγόρου της κ. Καϊλή, ο οποίος αναφέρθηκε σε πλαστά έγγραφα από τον Παναμά. Το εν λόγω έγγραφο πάντως, πριν αποσυρθεί με γενναιότητα από τον κ. Μπουρνού είχε διακινηθεί μαζικά στα σόσιαλ.

Δυσκολίες

Μη νομίζετε πως και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τις δυσκολίες τους. Σε λίγες μέρες βγαίνει ο χρόνος κι ακόμα να ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες. Υπενθυμίζω ότι στις Οργανώσεις Μελών έχουν υποβληθεί οι αιτήσεις ενδιαφέροντος και τα βιογραφικά φυλάσσονται σε ειδικά συρτάρια στα γραφεία των Ράνια Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη. Σχήμα λόγου το «συρτάρια», αφού είναι όλα ηλεκτρονικά. Τί ακριβώς περιμένει ο Πρόεδρος, ουδείς γνωρίζει. Τυπικά θα γίνει μια Κεντρική Επιτροπή, ώστε να επικυρωθούν οι υποψηφιότητες, κατά την διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος θα ανακοινώσει και μερικές ακόμα, ενώ θα κρατηθούν και θέσει για τον αιφνιδιασμό της τελευταίας στιγμής.

Νευρικότητα και «κουπί»

Η καθυστέρηση δημιουργεί νευρικότητα, καθώς πολλοί νέοι υποψήφιοι, που έχουν όρεξη να ριχθούν στη μάχη, δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Εν τω μεταξύ ο ίδιος ο Αλέξης, συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμά του και δεν δείχνει καθόλου να συμμερίζεται το δράμα των υποψηφίων. Χθες μίλησε στο Digital Economy Forum. Στην αρχή το πήγαινε πολύ καλά. «Ο κλάδος των Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών συνεισφέρει περίπου το 8%, πλέον, του ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας και απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους, που ολοένα και περισσότερο πληθαίνουν».

Κανείς δεν περίμενε να συνεχίσει έτσι: «Ο κλάδος κατάφερε σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στη χώρα μας, να τραβήξει «κουπί» -να το πω έτσι- όταν συνολικά η παγκόσμια οικονομία περνούσε δύσκολες μέρες». Πρόεδρε θα σε μαλώσω. Πες τουλάχιστον digital κουπί.

Νευρική κρίση

Ο Αλέξης απλά είναι πάρα πολύ κουρασμένος ήδη, όπως είναι και οι υποψήφιοι όλων των κομμάτων. Λογικό. Ξεκίνησαν προεκλογικό αγώνα από τις αρχές καλοκαιριού. Τόσο οι φυσικές, όσο και οι λοιπές δυνάμεις εξαντλούνται κάποια στιγμή. Ακούνε και τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρή Λιβάνιο

να λέει ότι «τα logistics δουλεύουν καλύτερα όταν ζεσταίνει ο καιρός» και καταρρέουν. Πόση αναμονή ακόμη;

«Ντέρμπι» στη Β’ Πειραιά

Η κούραση αφορά τους πάντες. Υπάρχουν και μερικοί τυχεροί πάντως που τουλάχιστον λαμβάνουν καλά νέα από τις εκλογικές τους περιφέρειες. Η σκληρή, σοσιαλιστική Β’ Πειραιά για παράδειγμα, ΠΑΣΟΚικό φέουδο παλαιότερα, του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια, έχει πολιτικές ανακατατάξεις. Στις δύο μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με έγκυρες μετρήσεις, εκεί που η ΝΔ ήταν πίσω με οχτώ. Άνετη πρωτιά για Δημήτρη Μαρκόπουλο, κι ακολουθεί ο αειθαλής Γιάννης Τραγάκης.

Έρχεται η Σοφία

Ο Τραγάκης, που δεν το βάζει κάτω, είναι κάτι σαν θεσμός στη ΝΔ. Οι ικανότητές του στα κομματικά είναι σχεδόν μυθικές. Όλοι θυμούνται πως αναλάμβανε τα μαγειρέματα στις εκλογές για Εκτελεστική Γραμματεία και κατάφερνε να κατέβουν όσοι και οι θέσεις. Ούτε ένας παραπάνω. Αντάξια του θρύλου, η Σοφία Βούλτεψη που ανέλαβε το θέμα στις πρόσφατες εκλογές του οργάνου με τις ίδιες επιδόσεις.

Νέες είσοδοι

Στην σκληρή Β’ Πειραιά, εισέρχονται και δύο νέα πρόσωπα στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο. Ο νομικός Σταύρος Μελιδώνης και η

συνδικαλίστρια στο χώρο της υγείας, Έλενα Πέτρακα. Ο Μελιδώνης έχει ισχυρούς δεσμούς με τον πρώην δήμαρχο- νυν βουλευτή, Κωστή Χατζηδάκη αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Για να δούμε, τα νέα πρόσωπα θ' ανεβάσουν κι άλλο το γαλάζιο ψηφοδέλτιο, όπου παλαιότερα «σφάζονταν» Τραγάκης-Νεράντζης;

Ο Μικέλης

Γενικά, με εξαίρεση τους ΣΥΡΙΖΑίους που δεν τολμούν να κάνουν ούτε ανάρτηση αν δεν το πει η Ράνια, και τους ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με εξαιρέσεις όπως ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, οι «γαλάζιοι» κινούνται με μεγαλύτερη άνεση επιδιώκοντας να συσφίξουν τις σχέσεις με μελλοντικούς ψηφοφόρους πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Να, για παράδειγμα ο Μικέλης Χατζηγάκης. Ο γιος του παλιού στελέχους της ΝΔ, Σωτήρη Χατζηγάκη, με τα Χάρβαρντ του, τα LSE του, τα Tufts του, τη δουλειά του σε καλές θέσεις του ιδιωτικού τομέα σε Ελλάδα και ΗΠΑ, το μόνο που επιθυμεί περισσότερο είναι μια έδρα στα Τρίκαλα.

Ένας απ’ αυτούς. Σωστά;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:00

Χεζμπολάχ: «Καμία άμεση επαφή» με τον Τραμπ

15:54

ΚΕΚΡΟΨ: Τι έρχεται για Λαύριο, Π. Ψυχικό και Παλαιά Αγορά

15:48

ΙΟΒΕ: Επτά στα δέκα νοικοκυριά εξακολουθούν να τα βγάζουν πέρα με δυσκολία - Πιο ευάλωτοι οι νέοι και οι οικογένειες

15:45

Πεζεσκιάν: Το Ιράν παραμένει στο «τραπέζι των διαπραγματεύσεων»

15:35

Πιερρακάκης: «Τα μέτρα για το ιδιωτικό χρέος, είναι η πληρέστερη παρέμβαση που έχει γίνει από την κρίση και μετά»

15:32

Βενιζέλος για ΑΙ: Η ΕΕ δεν ορίζει, ούτε επηρεάζει καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις εξελίξεις

15:21

Θεοδωρικάκος: «Ενισχύουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον και τις παραγωγικές επενδύσεις για την Ελλάδα του 2030»

15:10

Συνάντηση εργασίας της Enaon με τους Χρήστες Διανομής

15:03

Πενταμερής για το Κυπριακό τον Ιούλιο

14:54

Aποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Ιράν και Ισραήλ σταματούν τις επιθέσεις - Οι προειδοποιήσεις

14:43

Πηγές ΝΔ: Ο Στράτος Σιμόπουλος αναλαμβάνει νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος

14:42

Το πεδίο της μάχης του Γρανικού ανακηρύχθηκε αρχαιολογικός χώρος από το τουρκικό ΥΠΠΟ

14:36

Έργα αναβάθμισης και εκσυχρονισμού 500.000 ευρώ στην Ακαδημία Αθηνών

14:31

Ρωσία: Μακρόν, Μερτς και Στάρμερ συζητούν για την ειρήνη, αλλά βοηθούν το Κίεβο με νέα όπλα

14:26

Η Ουκρανία έχει ανακαταλάβει πάνω από 600 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών το 2026

14:18

Το Ισραήλ έχει βομβαρδίσει τον Λίβανο σχεδόν 3.500 φορές μετά την έναρξη της εκεχειρίας

14:14

Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός: Στο Μεταφορών ο Κώτσηρας - Παραμένει στη θέση του ο Μαρινάκης

14:06

Μάργαρης (ΑΔΜΗΕ): Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τις ΑΠΕ και επιταχύνει την αποθήκευση

14:02

Deloitte: Τα 5 παράδοξα που διαμορφώνουν το μέλλον της κυβερνοασφάλειας

14:01

Διακοπές στην άκρη της Ελλάδας: 5 νησιά για απόλυτη χαλάρωση

13:49

Ουκρανία: Η ΕΕ συζητά πώς θα διαθέσει τα 6,6 δισ. βοήθειας μετά την άρση του ουγγρικού βέτο

13:48

Motor Oil: Προς έκδοση νέου ομολόγου έως 400 εκατ. ευρώ - Σειρά συναντήσεων με επενδυτές

13:46

Εξάρχου: Μία ανατροπή στην οικονομία μπορεί να μας οδηγήσει πίσω στο 2010

13:40

Βαριά δίωξη σε βάρος του 37χρονου Παλαιστίνιου - Αναλυτικά οι κατηγορίες

13:33

Τέμπη: Αναβολή επ΄ αόριστον της δίκης του ελεγκτή της Αρχής Διαφάνειας για τη σύμβαση 717

13:30

ΟΛΠ: Στήριξη στο έργο της Helmepa με τη δημιουργία του νέου «Helmepa Home» στον Πειραιά

13:24

Παραδόθηκε στον Κακλαμάνη η Ετήσια Έκθεση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

13:24

Μαρινάκης: Η ελληνική οικονομία κατέγραψε υπερδιπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο 

13:11

Η «Θάλασσα Μάνα» επιστρέφει στον Πόρο

13:06

H ΑΒ Βασιλόπουλος επενδύει σε σύγχρονες ψηφιακές λύσεις