INSIDE OUT

Παναμά-υποχώρηση για βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Το digital «κουπί» του Αλέξη - Ο αγώνας του Μικέλη στα Τρίκαλα

20-12-2022 | 07:48
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Παναμά-υποχώρηση για βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Το digital «κουπί» του Αλέξη - Ο αγώνας του Μικέλη στα Τρίκαλα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Σε άτακτη υποχώρηση αναγκάστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση από τον λογαριασμό του στο fb εγγράφου, στο οποίο υποτίθεται ότι παρουσιάζονταν με στοιχεία, λογαριασμοί της οικογένειας Καϊλή στον Παναμά.

«Χθες το βράδυ έκανα μια ανάρτηση στο Facebook και το Twitter που αναφερόταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς της κ. Καϊλή και των γονέων της στον Παναμά, βασισμένη στη δημοσίευση σχετικών εγγράφων στο Twitter από ισπανόφωνο account, που παρέθεσα στα σχόλια των δημοσιεύσεων μου.

Η ανάρτηση αποσύρθηκε μετά από λίγη ώρα, προκειμένου να αναζητήσουμε περισσότερες πηγές, ώστε να επιβεβαιωθεί η γνησιότητα των δημοσιευμένων εγγράφων και να αποφύγουμε κάθε ενδεχόμενο αναπαραγωγής ψευδούς είδησης» έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Λογικά, είχε προηγηθεί και η δήλωση του δικηγόρου της κ. Καϊλή, ο οποίος αναφέρθηκε σε πλαστά έγγραφα από τον Παναμά. Το εν λόγω έγγραφο πάντως, πριν αποσυρθεί με γενναιότητα από τον κ. Μπουρνού είχε διακινηθεί μαζικά στα σόσιαλ.

Δυσκολίες

Μη νομίζετε πως και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τις δυσκολίες τους. Σε λίγες μέρες βγαίνει ο χρόνος κι ακόμα να ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες. Υπενθυμίζω ότι στις Οργανώσεις Μελών έχουν υποβληθεί οι αιτήσεις ενδιαφέροντος και τα βιογραφικά φυλάσσονται σε ειδικά συρτάρια στα γραφεία των Ράνια Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη. Σχήμα λόγου το «συρτάρια», αφού είναι όλα ηλεκτρονικά. Τί ακριβώς περιμένει ο Πρόεδρος, ουδείς γνωρίζει. Τυπικά θα γίνει μια Κεντρική Επιτροπή, ώστε να επικυρωθούν οι υποψηφιότητες, κατά την διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος θα ανακοινώσει και μερικές ακόμα, ενώ θα κρατηθούν και θέσει για τον αιφνιδιασμό της τελευταίας στιγμής.

Νευρικότητα και «κουπί»

Η καθυστέρηση δημιουργεί νευρικότητα, καθώς πολλοί νέοι υποψήφιοι, που έχουν όρεξη να ριχθούν στη μάχη, δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Εν τω μεταξύ ο ίδιος ο Αλέξης, συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμά του και δεν δείχνει καθόλου να συμμερίζεται το δράμα των υποψηφίων. Χθες μίλησε στο Digital Economy Forum. Στην αρχή το πήγαινε πολύ καλά. «Ο κλάδος των Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών συνεισφέρει περίπου το 8%, πλέον, του ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας και απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους, που ολοένα και περισσότερο πληθαίνουν».

Κανείς δεν περίμενε να συνεχίσει έτσι: «Ο κλάδος κατάφερε σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στη χώρα μας, να τραβήξει «κουπί» -να το πω έτσι- όταν συνολικά η παγκόσμια οικονομία περνούσε δύσκολες μέρες». Πρόεδρε θα σε μαλώσω. Πες τουλάχιστον digital κουπί.

Νευρική κρίση

Ο Αλέξης απλά είναι πάρα πολύ κουρασμένος ήδη, όπως είναι και οι υποψήφιοι όλων των κομμάτων. Λογικό. Ξεκίνησαν προεκλογικό αγώνα από τις αρχές καλοκαιριού. Τόσο οι φυσικές, όσο και οι λοιπές δυνάμεις εξαντλούνται κάποια στιγμή. Ακούνε και τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρή Λιβάνιο

να λέει ότι «τα logistics δουλεύουν καλύτερα όταν ζεσταίνει ο καιρός» και καταρρέουν. Πόση αναμονή ακόμη;

«Ντέρμπι» στη Β’ Πειραιά

Η κούραση αφορά τους πάντες. Υπάρχουν και μερικοί τυχεροί πάντως που τουλάχιστον λαμβάνουν καλά νέα από τις εκλογικές τους περιφέρειες. Η σκληρή, σοσιαλιστική Β’ Πειραιά για παράδειγμα, ΠΑΣΟΚικό φέουδο παλαιότερα, του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια, έχει πολιτικές ανακατατάξεις. Στις δύο μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με έγκυρες μετρήσεις, εκεί που η ΝΔ ήταν πίσω με οχτώ. Άνετη πρωτιά για Δημήτρη Μαρκόπουλο, κι ακολουθεί ο αειθαλής Γιάννης Τραγάκης.

Έρχεται η Σοφία

Ο Τραγάκης, που δεν το βάζει κάτω, είναι κάτι σαν θεσμός στη ΝΔ. Οι ικανότητές του στα κομματικά είναι σχεδόν μυθικές. Όλοι θυμούνται πως αναλάμβανε τα μαγειρέματα στις εκλογές για Εκτελεστική Γραμματεία και κατάφερνε να κατέβουν όσοι και οι θέσεις. Ούτε ένας παραπάνω. Αντάξια του θρύλου, η Σοφία Βούλτεψη που ανέλαβε το θέμα στις πρόσφατες εκλογές του οργάνου με τις ίδιες επιδόσεις.

Νέες είσοδοι

Στην σκληρή Β’ Πειραιά, εισέρχονται και δύο νέα πρόσωπα στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο. Ο νομικός Σταύρος Μελιδώνης και η

συνδικαλίστρια στο χώρο της υγείας, Έλενα Πέτρακα. Ο Μελιδώνης έχει ισχυρούς δεσμούς με τον πρώην δήμαρχο- νυν βουλευτή, Κωστή Χατζηδάκη αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Για να δούμε, τα νέα πρόσωπα θ' ανεβάσουν κι άλλο το γαλάζιο ψηφοδέλτιο, όπου παλαιότερα «σφάζονταν» Τραγάκης-Νεράντζης;

Ο Μικέλης

Γενικά, με εξαίρεση τους ΣΥΡΙΖΑίους που δεν τολμούν να κάνουν ούτε ανάρτηση αν δεν το πει η Ράνια, και τους ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με εξαιρέσεις όπως ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, οι «γαλάζιοι» κινούνται με μεγαλύτερη άνεση επιδιώκοντας να συσφίξουν τις σχέσεις με μελλοντικούς ψηφοφόρους πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Να, για παράδειγμα ο Μικέλης Χατζηγάκης. Ο γιος του παλιού στελέχους της ΝΔ, Σωτήρη Χατζηγάκη, με τα Χάρβαρντ του, τα LSE του, τα Tufts του, τη δουλειά του σε καλές θέσεις του ιδιωτικού τομέα σε Ελλάδα και ΗΠΑ, το μόνο που επιθυμεί περισσότερο είναι μια έδρα στα Τρίκαλα.

Ένας απ’ αυτούς. Σωστά;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:46

Πόρτο Γερμενό: Κάηκαν σπίτια - Ξεκίνησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα

00:02

Οδηγίες προστασίας από τον καπνό των πυρκαγιών

23:39

Συντριβή μαχητικού F-35 κοντά σε στρατιωτική βάση στην Καλιφόρνια

23:35

Θετικό κλείσιμο στην Wall Street με χείρα βοηθείας από την Amazon

23:17

Η αγορά διάλεξε: Alphabet, Amazon και Microsoft πρόσθεσαν 1,5 τρισ. δολάρια

22:52

Γαλλία – πυρκαγιά στη Ζιρόντ: Σχεδόν 200.000 εκτοπισμένοι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους

22:45

Παίρνει φόρα λίγο πριν το φίνις η Wall Street

22:35

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 90 δολάρια το Brent - Ξεπέρασαν το +20% τα μηνιαία κέρδη

22:20

Πορτογαλία: Ενισχύονται οι έλεγχοι στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, με αφορμή τα γεγονότα στη Θέουτα

22:03

Δύσκολη μάχη στη Βοιωτία για την πυροσβεστική

21:44

Γερμανία: Νέα παράταση των συνοριακών ελέγχων μετά τα γεγονότα στη Θέουτα

21:28

Ισπανία: Ένα χωριό ενώθηκε για να σώσει μια καστανιά 500 ετών από τις φλόγες

21:19

Ενεργοποιήθηκε η Υπηρεσία Copernicus για τις πυρκαγιές στους δήμους Θηβαίων και Μάνδρας - Ειδυλλίας

20:57

Η Ελλάδα στις χώρες που διεκδικούν τα AI gigafactories της ΕΕ

20:54

Dimand: Συμφωνία με ΔΕΔΔΗΕ για πώληση ακινήτου στον Ελαιώνα έναντι 134,7 εκατ. ευρώ

20:36

Ιταλία: Αναστέλλει τη συμφωνία Σένγκεν για την Ισπανία

20:28

3+1 ερωτήσεις για τους βρεφονηπιακούς - Τι αλλάζει, ποιοι επωφελούνται

20:20

Ο Μπερνάρ Αρνό περνά στην αντεπίθεση μετά την έρευνα της Le Monde

20:05

Τραμπ: Το Ισραήλ είναι «πολύ ικανοποιημένο» από τη συμφωνία με τη Χαμάς

20:02

Στο ραντάρ της Αθήνας το εκλογικό θρίλερ του Ισραήλ

20:01

Ευρωαγορές: «Ξεφούσκωσαν» στο τέλος της ημέρας

19:49

ΑΑΔΕ: Συνελήφθη ελεγχόμενος για λαθρεμπόριο, μετά από απειλή σε ελεγκτές ότι θα στείλει «μπράβους»

19:26

Ελβετία: Μυστηριώδης ασθένεια πλήττει τις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής

19:23

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Ισπανία για «εσκεμμένες προσπάθειες» διευκόλυνσης της παράτυπης μετανάστευσης

19:14

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων

19:09

Mermeren: Πτώση 41% στα καθαρά κέρδη το α΄ εξάμηνο

18:56

Αγορά εξοχικής κατοικίας: Οι περιοχές με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές

18:50

Θέουτα: Περισσότεροι από 37.500 μετανάστες επέστρεψαν στο Μαρόκο σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές

18:48

Κίνηση - ματ από ΔΕΗ με χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ 277,3 MW στην Πολωνία

18:42

Alpha Bank: Ξεκινά πρόγραμμα αγοράς έως 205 εκατ. ιδίων μετοχών - Από €0,29 έως €7 το εύρος τιμής αγοράς