INSIDE OUT

Πότε ξεκινάει η Άνοιξη και θα γίνουν εκλογές - Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις τράπεζες - Πιπέρι στη γλώσσα κ. Μάνο 

05-12-2022 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Πιστεύω πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι ειλικρινής όταν λέει ότι από την Άνοιξη και μετά κάθε ημερομηνία είναι πιθανή για εκλογές. Υπενθυμίζω επίσης ότι η εαρινή ισημερία το 2023 πέφτει Δευτέρα 20 Μαρτίου.

Κατά τα λοιπά οι Πολιτικοί Αρχηγοί συνεχίζουν κανονικά τις προεκλογικές τους περιοδείες με τον Πρωθυπουργό να πηγαίνει Τρίπολη και τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Φλώρινα. Ο Ανδρουλάκης, μετά από ένα σύντομο πέρασμα από Κρήτη (τόσο όσο να του φύγει ο καημός), μένει Αττική και πάει Καλύβια. Και πολύ ορθά πράττει. Η τρύπα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο λεκανοπέδιο είναι μεγάλη και δεν βλέπω να καλύπτεται εύκολα.

Διλήμματα

Ο Κυριάκος, πριν αναχωρήσει για Τρίπολη, όπου θα παρουσιάσει το σχέδιο ανασυγκρότησης της Πελοποννήσου κι αφού υποδέχτηκε την «αφρόκρεμα» του ΕΛΚ στην Αθήνα, πρόλαβε να δώσει χρίσμα υποψηφίου στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ο ψηφιακός Κυριάκος θα κατέβει στην Α’ Αθήνας, μπαίνοντας πλέον στα βαθιά νερά της πολιτικής. Η επιλογή εκλογικής περιφέρειας δημιουργεί διλήμματα στους κεντρώους ψηφοφόρους: Πιερρακάκη, ή Σκανδαλίδη; Οι αριστεροί δεν έχουν πρόβλημα νομίζω (Βούτσης, Φίλης, Τζανακόπουλος, Ηλιόπουλος κλπ).

Ταβάνι και πάτωμα

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι οι δημοσκοπήσεις τους αδικούν, αλλά δεν έχουν στοιχεία να το αποδείξουν. Μόνο ο Πολάκης τολμά. Τα ξεφούρνισε προχθές στο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάτωμα το 32%, ενώ η Ν.Δ. ταβάνι 29-30%» είπε σε συνεστίαση την οποία διοργάνωσαν οι Οργανώσεις Mελών Καινουργίου, Παραβόλας και Παναιτωλίου. Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ σύντομα θα αναλάβει τα ηνία της χώρας είτε με κυβέρνηση αυτοδύναμη, είτε προοδευτική με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, προέτρεψε τους συντρόφους να μην ακούν άλλα σενάρια ούτε «σεναριάκια» και ζήτησε οι οργανώσεις «να ορίσουν από τώρα τους 2 συντρόφους που θα είναι εκλογικοί αντιπρόσωποι στην κάλπη την ημέρα των εκλογών».

Αδέσμευτοι

Όταν κάνει κρύο και θέλω κάτι ζεστό, χωρίς προμήθειες, προστρέχω στον Αλέκο το Φλαμπουράρη. Ο λόγος του είναι καθησυχαστικός, βελούδινος, δίνει σιγουριά και αισιοδοξία. Όλα θα πάνε καλά. «Το νέο κανονιστικό πλαίσιο που ετοιμάζουμε θα προστατεύει την πρώτη κατοικία και θα δίνει δυνατότητες βιώσιμων ρυθμίσεων και με δικαστικές εγγυήσεις, γιατί εμείς δεν έχουμε τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη έναντι των funds, των servicers και των τραπεζιτών», διαβεβαιώνει (Αυγή).

Κι άλλες τράπεζες

Οι αυξήσεις των επιτοκίων της Λαγκάρντ δημιουργούν αναστάτωση στους δανειολήπτες και ελπίδες αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην Αντιπρόεδρος και έμπειρος στα οικονομικά, Γιάννης Δραγασάκης, αφού το προσπάθησε να φτιάξει «παράλληλο» τραπεζικό σύστημα το διάστημα 2015-2019, επανέρχεται δριμύτερος. Όπως είπε (real fm), η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει:

α) ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο που θα ρυθμίζει τη σχέση τραπεζών-οικονομίας-κοινωνίας, β) ένα πιο πλουραλιστικό σύστημα από το συγκεντρωτικό των 4 τραπεζών με το 99% της αγοράς, και γ) συμπληρωματικούς/εναλλακτικούς χρηματοπιστωτικούς φορείς (μια δημόσια τράπεζα για τη μικρή επιχειρηματικότητα, τους αγρότες και τους επαγγελματίες).

Τώρα μη με ρωτήσετε εάν ο Φλαμπουράρης μιλάει με τον Δραγασάκη πριν ενημερώσουν τους πολίτες, δεν ξέρω.

Κριτική από δεξιά

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δει τι θα κάνει με τις τράπεζες και τους τραπεζίτες, αλλά ακόμα δεν έχει καταλήξει, η κυβέρνηση δέχεται σκληρή κριτική από δεξιά. Η ανάρτηση του Στέφανου Μάνου μετά τις συναντήσεις της ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ με τους τραπεζίτες ξαφνιάζει με την ωμότητά της.

Ουουου...

Μποφίλιου gate

Μακριά από τις τράπεζες και τα βάσανα των πολιτικών, η τραγουδοποιός και δηλωμένη κομμουνίστρια Μποφίλιου βάλλεται από παντού γιατί φωτογραφήθηκε στο Λονδίνο προκειμένου να στηρίξει σχεδιάστρια μόδας. Πράγματι, βρίσκω φάουλ τη Νατάσα. Είναι τσάντα αυτή;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:57

Ισπανία: Τουλάχιστον 72 νεκροί από το μαζικό κύμα μεταναστών της Πέμπτης στο θύλακα της Θέουτα

17:50

Κλιμάκια της ΓΔΑΕΦΚ θα διενεργήσουν αυτοψίες στις πληγείσες απ' τις φωτιές περιοχές

17:14

Συνελήφθη 26χρονος για τη δολοφονία της 38χρονης Βρετανίδας στην Κυψέλη

16:56

Το στεγαστικό επιτείνει τη δημογραφική κρίση - Αναβάλουν την δημιουργία οικογένειας οι νέοι και παραμένουν στην πατρική εστία

16:35

Κομισιόν: Επιβεβαιώνει την επαναφορά της διαπίστευσης του Οργανισμού Πληρωμών της ΑΑΔΕ

16:26

Σύγκρουση δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων στην Ψάθα - Δύο χωρίς αισθήσεις, δύο εντοπίστηκαν σώοι

16:18

Στις φλόγες το όρος Πατέρας - Λίγα χλμ απ' τα Μέγαρα οι φλόγες

16:09

Επίσκεψη Γεωργιάδη σε δομές υγείας της Δ. Αττικής λόγω των πυρκαγιών

16:04

Κεφαλονιά: Συνελήφθη 44χρονος για εμπρησμό από πρόθεση

15:51

Jefferies: Θα στερηθούν κέρδη οι επενδυτές που αποκλείουν την SpaceX λόγω Μασκ

15:34

Κουμουτσάκος: Η Ελλάδα διαθέτει ένα αστείρευτο ειρηνικό «οπλοστάσιο πολιτισμού»

15:19

OPEC: Συμφωνία για συνολική αύξηση της ημερήσιας παραγωγής κατά 188.000 βαρέλια

15:06

Σκέρτσος: Έχουμε όλα τα εργαλεία για προσιτή στέγη

14:52

Μάχη με τα πύρινα μέτωπα στη Δυτική Αττική - Ξεκίνησαν να επιχειρούν τα αεροσκάφη

14:46

Θήβα: Στον εισαγγελέα οι δυο συλληφθέντες για τη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό

14:40

ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για Αττική, Βοιωτία και Εύβοια τη Δευτέρα

14:32

Χαλκιδική: Βυθίστηκε σκάφος στον Άγιο Νικόλαο

14:27

Κεφαλονιά: Bελτιωμένη η κατάσταση - Επιχειρούν εναέρια μέσα

14:20

Ιράν: Κάθε απειλή από αντιπάλους είναι πραγματική και αξιόπιστη

14:00

Πιερρακάκης: Στη ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε σχέδιο τετραετίας

13:30

Μαρινάκης: Η αντίδραση στις ψευδείς ειδήσεις δεν είναι υπόθεση μόνο της κυβέρνησης ή ενός κόμματος

13:26

Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται πως επένδυσε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας αλλά τα αποτελέσματα δεν τον δικαιώνουν

13:00

Ακίνητα – Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Υψηλές προ-κρατήσεις για τον Δεκαπενταύγουστο – Τι συμβαίνει σε νησιά και ηπειρωτική Ελλάδα

12:52

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν έπειτα από επεισοδιακή καταδίωξη με πυροβολισμούς τρία άτομα που έκλεβαν μετασχηματιστές

12:45

O Κυρ. Μητσοτάκης στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχείρησης και Διαχείρισης Κρίσεων της ΠΠ

12:37

Ιαπωνία και ΗΠΑ αναλαμβάνουν κοινή δράση για να στηρίξουν το γεν

12:28

Κίνα: Σε 25 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός από πλημμύρα στα βορειοδυτικά

12:17

Ουγγαρία: Ανέστειλε για πρώτη φορά τη λειτουργία πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω καύσωνα

12:04

ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τις εισαγωγές από ακόμη 43 κινεζικές εταιρείες

11:45

Μαρόκο: Δίνει το όνομα του προέδρου Τραμπ σε αυτοκινητόδρομο στη Δυτική Σαχάρα