INSIDE OUT

Πότε ξεκινάει η Άνοιξη και θα γίνουν εκλογές - Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις τράπεζες - Πιπέρι στη γλώσσα κ. Μάνο 

05-12-2022 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Πιστεύω πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι ειλικρινής όταν λέει ότι από την Άνοιξη και μετά κάθε ημερομηνία είναι πιθανή για εκλογές. Υπενθυμίζω επίσης ότι η εαρινή ισημερία το 2023 πέφτει Δευτέρα 20 Μαρτίου.

Κατά τα λοιπά οι Πολιτικοί Αρχηγοί συνεχίζουν κανονικά τις προεκλογικές τους περιοδείες με τον Πρωθυπουργό να πηγαίνει Τρίπολη και τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Φλώρινα. Ο Ανδρουλάκης, μετά από ένα σύντομο πέρασμα από Κρήτη (τόσο όσο να του φύγει ο καημός), μένει Αττική και πάει Καλύβια. Και πολύ ορθά πράττει. Η τρύπα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο λεκανοπέδιο είναι μεγάλη και δεν βλέπω να καλύπτεται εύκολα.

Διλήμματα

Ο Κυριάκος, πριν αναχωρήσει για Τρίπολη, όπου θα παρουσιάσει το σχέδιο ανασυγκρότησης της Πελοποννήσου κι αφού υποδέχτηκε την «αφρόκρεμα» του ΕΛΚ στην Αθήνα, πρόλαβε να δώσει χρίσμα υποψηφίου στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ο ψηφιακός Κυριάκος θα κατέβει στην Α’ Αθήνας, μπαίνοντας πλέον στα βαθιά νερά της πολιτικής. Η επιλογή εκλογικής περιφέρειας δημιουργεί διλήμματα στους κεντρώους ψηφοφόρους: Πιερρακάκη, ή Σκανδαλίδη; Οι αριστεροί δεν έχουν πρόβλημα νομίζω (Βούτσης, Φίλης, Τζανακόπουλος, Ηλιόπουλος κλπ).

Ταβάνι και πάτωμα

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι οι δημοσκοπήσεις τους αδικούν, αλλά δεν έχουν στοιχεία να το αποδείξουν. Μόνο ο Πολάκης τολμά. Τα ξεφούρνισε προχθές στο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάτωμα το 32%, ενώ η Ν.Δ. ταβάνι 29-30%» είπε σε συνεστίαση την οποία διοργάνωσαν οι Οργανώσεις Mελών Καινουργίου, Παραβόλας και Παναιτωλίου. Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ σύντομα θα αναλάβει τα ηνία της χώρας είτε με κυβέρνηση αυτοδύναμη, είτε προοδευτική με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, προέτρεψε τους συντρόφους να μην ακούν άλλα σενάρια ούτε «σεναριάκια» και ζήτησε οι οργανώσεις «να ορίσουν από τώρα τους 2 συντρόφους που θα είναι εκλογικοί αντιπρόσωποι στην κάλπη την ημέρα των εκλογών».

Αδέσμευτοι

Όταν κάνει κρύο και θέλω κάτι ζεστό, χωρίς προμήθειες, προστρέχω στον Αλέκο το Φλαμπουράρη. Ο λόγος του είναι καθησυχαστικός, βελούδινος, δίνει σιγουριά και αισιοδοξία. Όλα θα πάνε καλά. «Το νέο κανονιστικό πλαίσιο που ετοιμάζουμε θα προστατεύει την πρώτη κατοικία και θα δίνει δυνατότητες βιώσιμων ρυθμίσεων και με δικαστικές εγγυήσεις, γιατί εμείς δεν έχουμε τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη έναντι των funds, των servicers και των τραπεζιτών», διαβεβαιώνει (Αυγή).

Κι άλλες τράπεζες

Οι αυξήσεις των επιτοκίων της Λαγκάρντ δημιουργούν αναστάτωση στους δανειολήπτες και ελπίδες αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην Αντιπρόεδρος και έμπειρος στα οικονομικά, Γιάννης Δραγασάκης, αφού το προσπάθησε να φτιάξει «παράλληλο» τραπεζικό σύστημα το διάστημα 2015-2019, επανέρχεται δριμύτερος. Όπως είπε (real fm), η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει:

α) ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο που θα ρυθμίζει τη σχέση τραπεζών-οικονομίας-κοινωνίας, β) ένα πιο πλουραλιστικό σύστημα από το συγκεντρωτικό των 4 τραπεζών με το 99% της αγοράς, και γ) συμπληρωματικούς/εναλλακτικούς χρηματοπιστωτικούς φορείς (μια δημόσια τράπεζα για τη μικρή επιχειρηματικότητα, τους αγρότες και τους επαγγελματίες).

Τώρα μη με ρωτήσετε εάν ο Φλαμπουράρης μιλάει με τον Δραγασάκη πριν ενημερώσουν τους πολίτες, δεν ξέρω.

Κριτική από δεξιά

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δει τι θα κάνει με τις τράπεζες και τους τραπεζίτες, αλλά ακόμα δεν έχει καταλήξει, η κυβέρνηση δέχεται σκληρή κριτική από δεξιά. Η ανάρτηση του Στέφανου Μάνου μετά τις συναντήσεις της ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ με τους τραπεζίτες ξαφνιάζει με την ωμότητά της.

Ουουου...

Μποφίλιου gate

Μακριά από τις τράπεζες και τα βάσανα των πολιτικών, η τραγουδοποιός και δηλωμένη κομμουνίστρια Μποφίλιου βάλλεται από παντού γιατί φωτογραφήθηκε στο Λονδίνο προκειμένου να στηρίξει σχεδιάστρια μόδας. Πράγματι, βρίσκω φάουλ τη Νατάσα. Είναι τσάντα αυτή;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:23

Ρωμανός: Στον πυρήνα της πολιτικής μας η στήριξη των νοικοκυριών

19:12

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην ΕΚΤ - «Βουτιά» άνω του 10% για Novartis

19:06

Υεμένη: Τουλάχιστον 500 νεκροί στις μάχες Χούθι - κυβερνητικών την τελευταία εβδομάδα

18:54

Στα 20,5 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη της ΒΙΑΝΕΞ το 2025 - Άλμα 97,1%

18:44

Πόσο τοξικά είναι τα fast fashion ρούχα που φοράμε;

18:41

Μέρκελ για νίκη AfD: «Ματώνει η καρδιά μου, χρειάζεται ισχυρότερη επαφή με τους πολίτες»

18:31

Fourlis: Αύξηση 7,6% στις πωλήσεις το α' εξάμηνο

18:19

Κρεμλίνο: «Ο Τραμπ είπε στον Πούτιν ότι θέλει αποκατάσταση των σχέσεων ΗΠΑ - Ρωσίας»

18:16

Σαράντης: Καθαρά κέρδη 26,9 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο - Στα 308,3 εκατ. οι πωλήσεις

18:16

Αντίποινα από Ισραήλ: Κλείνει το βρετανικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ λόγω Δ. Όχθης

18:14

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Κανδήλι Μεγάρων

18:09

Star Bulk: Στα 23-25,50 ευρώ η δημόσια προσφορά, στόχος άντλησης έως 112,2 εκατ. ευρώ

18:03

Πώς σχολιάζουν ξένοι οίκοι το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία

18:02

Χάος στα βρετανικά αεροδρόμια λόγω βλάβης στα συστήματα εναέριας κυκλοφορίας

17:59

Χρηματιστήριο: Έκανε το 4 στα 4 με συγκρατημένο τζίρο

17:58

Η Google αλλάζει τον τρόπο που εμφανίζονται τα αποτελέσματα αναζήτησης στην Ευρώπη

17:49

Πεντάγωνο: «Να είμαστε προετοιμασμένοι για παρατεταμένη σύγκρουση Ρωσίας - Ουκρανίας»

17:45

ΥΠΕΞ: Στο επίκεντρο η ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών και οι οικονομικές σχέσεις με την Ιαπωνία

17:44

BriQ Properties: Αύξηση 25% στα καθαρά κέρδη το 1ο εξάμηνο - Προσωρινό καθαρό μέρισμα 0,10€/μτχ

17:40

ΑΑΔΕ: Νέο πλαίσιο ελέγχων και κυρώσεων για τα ΚΥΔ που διαχειρίζονται Ενιαίες Αιτήσεις Ενίσχυσης

17:39

Πετρόπουλος: Συμφωνία για εξαγορά του 100% της «Τζώρτζης» έναντι 6,5 εκατ. ευρώ

17:36

Βρετανία: Το υψηλότερο κόστος δανεισμού από το 1998 μετά το sell off στα ομόλογα

17:30

Premia: Διατήρηση πιστοληπτικής διαβάθμισης ΑΑ από την ICAP CRIF για δεύτερη χρονιά

17:28

H Βρετανία κατηγορεί το Ισραήλ ότι «κλείνει τα μάτια» σε μια «εθνοκάθαρση» στη Δυτική Όχθη

17:12

Νέες προσθήκες πανεπιστημιακών στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

17:11

Ρουμανία: Η υπηρεσία πληροφοριών SRI απέτρεψε ρωσική επιχείρηση δολιοφθοράς

17:05

Αντλίες θερμότητας, θερμοσίφωνες και νέο «Εξοικονομώ»: Πότε ανοίγουν τα νέα προγράμματα - Τι έρχεται το φθινόπωρο

17:02

Μητσοτάκης: Υπόδειγμα σταθερότητας και ευημερίας η συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου

17:01

Απώλειες στη Wall Street με φόντο Ιράν και δασμούς

16:56

Χριστοδουλίδης για τριμερή: Έχουμε οικοδομήσει σταθερό σχήμα το οποίο ενισχύεται συνεχώς