INSIDE OUT

Πότε ξεκινάει η Άνοιξη και θα γίνουν εκλογές - Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις τράπεζες - Πιπέρι στη γλώσσα κ. Μάνο 

05-12-2022 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Πιστεύω πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι ειλικρινής όταν λέει ότι από την Άνοιξη και μετά κάθε ημερομηνία είναι πιθανή για εκλογές. Υπενθυμίζω επίσης ότι η εαρινή ισημερία το 2023 πέφτει Δευτέρα 20 Μαρτίου.

Κατά τα λοιπά οι Πολιτικοί Αρχηγοί συνεχίζουν κανονικά τις προεκλογικές τους περιοδείες με τον Πρωθυπουργό να πηγαίνει Τρίπολη και τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Φλώρινα. Ο Ανδρουλάκης, μετά από ένα σύντομο πέρασμα από Κρήτη (τόσο όσο να του φύγει ο καημός), μένει Αττική και πάει Καλύβια. Και πολύ ορθά πράττει. Η τρύπα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο λεκανοπέδιο είναι μεγάλη και δεν βλέπω να καλύπτεται εύκολα.

Διλήμματα

Ο Κυριάκος, πριν αναχωρήσει για Τρίπολη, όπου θα παρουσιάσει το σχέδιο ανασυγκρότησης της Πελοποννήσου κι αφού υποδέχτηκε την «αφρόκρεμα» του ΕΛΚ στην Αθήνα, πρόλαβε να δώσει χρίσμα υποψηφίου στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ο ψηφιακός Κυριάκος θα κατέβει στην Α’ Αθήνας, μπαίνοντας πλέον στα βαθιά νερά της πολιτικής. Η επιλογή εκλογικής περιφέρειας δημιουργεί διλήμματα στους κεντρώους ψηφοφόρους: Πιερρακάκη, ή Σκανδαλίδη; Οι αριστεροί δεν έχουν πρόβλημα νομίζω (Βούτσης, Φίλης, Τζανακόπουλος, Ηλιόπουλος κλπ).

Ταβάνι και πάτωμα

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι οι δημοσκοπήσεις τους αδικούν, αλλά δεν έχουν στοιχεία να το αποδείξουν. Μόνο ο Πολάκης τολμά. Τα ξεφούρνισε προχθές στο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάτωμα το 32%, ενώ η Ν.Δ. ταβάνι 29-30%» είπε σε συνεστίαση την οποία διοργάνωσαν οι Οργανώσεις Mελών Καινουργίου, Παραβόλας και Παναιτωλίου. Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ σύντομα θα αναλάβει τα ηνία της χώρας είτε με κυβέρνηση αυτοδύναμη, είτε προοδευτική με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, προέτρεψε τους συντρόφους να μην ακούν άλλα σενάρια ούτε «σεναριάκια» και ζήτησε οι οργανώσεις «να ορίσουν από τώρα τους 2 συντρόφους που θα είναι εκλογικοί αντιπρόσωποι στην κάλπη την ημέρα των εκλογών».

Αδέσμευτοι

Όταν κάνει κρύο και θέλω κάτι ζεστό, χωρίς προμήθειες, προστρέχω στον Αλέκο το Φλαμπουράρη. Ο λόγος του είναι καθησυχαστικός, βελούδινος, δίνει σιγουριά και αισιοδοξία. Όλα θα πάνε καλά. «Το νέο κανονιστικό πλαίσιο που ετοιμάζουμε θα προστατεύει την πρώτη κατοικία και θα δίνει δυνατότητες βιώσιμων ρυθμίσεων και με δικαστικές εγγυήσεις, γιατί εμείς δεν έχουμε τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη έναντι των funds, των servicers και των τραπεζιτών», διαβεβαιώνει (Αυγή).

Κι άλλες τράπεζες

Οι αυξήσεις των επιτοκίων της Λαγκάρντ δημιουργούν αναστάτωση στους δανειολήπτες και ελπίδες αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην Αντιπρόεδρος και έμπειρος στα οικονομικά, Γιάννης Δραγασάκης, αφού το προσπάθησε να φτιάξει «παράλληλο» τραπεζικό σύστημα το διάστημα 2015-2019, επανέρχεται δριμύτερος. Όπως είπε (real fm), η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει:

α) ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο που θα ρυθμίζει τη σχέση τραπεζών-οικονομίας-κοινωνίας, β) ένα πιο πλουραλιστικό σύστημα από το συγκεντρωτικό των 4 τραπεζών με το 99% της αγοράς, και γ) συμπληρωματικούς/εναλλακτικούς χρηματοπιστωτικούς φορείς (μια δημόσια τράπεζα για τη μικρή επιχειρηματικότητα, τους αγρότες και τους επαγγελματίες).

Τώρα μη με ρωτήσετε εάν ο Φλαμπουράρης μιλάει με τον Δραγασάκη πριν ενημερώσουν τους πολίτες, δεν ξέρω.

Κριτική από δεξιά

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δει τι θα κάνει με τις τράπεζες και τους τραπεζίτες, αλλά ακόμα δεν έχει καταλήξει, η κυβέρνηση δέχεται σκληρή κριτική από δεξιά. Η ανάρτηση του Στέφανου Μάνου μετά τις συναντήσεις της ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ με τους τραπεζίτες ξαφνιάζει με την ωμότητά της.

Ουουου...

Μποφίλιου gate

Μακριά από τις τράπεζες και τα βάσανα των πολιτικών, η τραγουδοποιός και δηλωμένη κομμουνίστρια Μποφίλιου βάλλεται από παντού γιατί φωτογραφήθηκε στο Λονδίνο προκειμένου να στηρίξει σχεδιάστρια μόδας. Πράγματι, βρίσκω φάουλ τη Νατάσα. Είναι τσάντα αυτή;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Με τη χειρότερη ποιότητα αέρα παγκοσμίως το Τορόντο εξαιτίας των πυρκαγιών

23:53

Ο Ζελέσνκι πρότεινε για πρωθυπουργό τον CEO της Naftogaz

23:50

ΗΠΑ: Πρώην υπάλληλος της Kasperky κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

23:46

Τι αυτοκίνητα αγοράζουν οι Έλληνες - Κυριαρχούν SUV και υβριδικά

23:41

Ο Μπάιντεν γράφει βιβλίο για τα χρόνια του στον Λευκό Οίκο

23:37

ΟΠΕΚΑ: Παράταση στις αιτήσεις για χρηματικά βοηθήματα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους

23:33

Ο Βούτσιτς δεν υπέγραψε τη διακήρυξη της Συνόδου Ουκρανίας-Νοτιοανατολικής Ευρώπης

23:28

Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 4.829 οι νεκροί από τους σεισμούς, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό

23:17

Wall Street: Τα θετικά μηνύματα για τον πληθωρισμό έφεραν κέρδη στους δείκτες

23:06

Ο Μασκ εκτιμά πως η Λεπέν «είναι η τελευταία ελπίδα της Γαλλίας»

22:50

Τράπεζα Πειραιώς: Αρνείται ότι αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος σε φερόμενη συμφωνία εξαγοράς του ΙΑΣΩ

22:44

Νέο κύμα αμερικανικών επιθέσεων στο Ιράν - Τραμπ: «Θέλουν πάρα πολύ μία συμφωνία»

22:40

Μαρινάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027 - Δεν θα υπάρχει το δίλημμα «αυτοδυναμία ή χάος»

22:29

Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας Μιχαΐλο Φέντοροφ

22:24

Μικρή άνοδος για το πετρέλαιο - Κάτω από τα 85 δολάρια το Brent

22:08

«Ρίξτε την ψήφο σας στη σκουπίδια»: Η συμβουλή Στάρμερ για την ενδεχόμενη επιστροφή του Φάρατζ

21:56

Γαλλία: Εγκρίθηκε ο νόμος για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αυτοκτονία

21:45

Μπεζ Βίβλος Fed: Βελτιωμένη η εικόνα για οικονομία και πληθωρισμό

21:37

Ιράν: Δεν θα τηρήσουμε τη συμφωνία με ΗΠΑ εάν δεν έχουμε οφέλη

21:25

Μάζεψε τις απώλειες ο χρυσός - Νέα κέρδη

21:14

ΠΟΥ & UNICEF: Μειώθηκαν το 2025 τα παιδιά χωρίς ούτε ένα εμβόλιο - Οι ανισότητες επιμένουν

21:01

Για πρώτη φορά κάτω από την τιμή της IPO η μετοχή της SpaceX

20:59

ΕΕ: Αναβάλλεται για τις 23 Ιουλίου η απόφαση για την 21η δέσμη κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

20:44

Ο Μερτς υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης και προανήγγειλε νέες περικοπές επιδομάτων

20:35

Συνολικά 45 πυρκαγιές σε 24 ώρες - Πολύ υψηλός κίνδυνος την Πέμπτη σε Κρήτη, Σάμο, Χίο, Ικαρία

20:30

Έκρηξη στον Ασπρόπυργο: Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες - Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους

20:25

Κικίλιας: «44 νέα οχήματα για το Λιμενικό - Η ασφάλεια είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας»

20:14

Κοντογεώργης: Μετεξεταστέοι στα μαθήματα αριθμητικής οι εμπνευστές του «Προγράμματος Θεσσαλονίκης»

20:02

Λετονία και Λιθουανία «βλέπουν» νέες επιθέσεις από Ρωσία - Οι χώρες στο στόχαστρο

20:00

Ζελένσκι: «Η Ουκρανία θα κατασκευάζει Patriot έως το τέλος του έτους»