INSIDE OUT

Πότε ξεκινάει η Άνοιξη και θα γίνουν εκλογές - Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις τράπεζες - Πιπέρι στη γλώσσα κ. Μάνο 

05-12-2022 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Πιστεύω πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι ειλικρινής όταν λέει ότι από την Άνοιξη και μετά κάθε ημερομηνία είναι πιθανή για εκλογές. Υπενθυμίζω επίσης ότι η εαρινή ισημερία το 2023 πέφτει Δευτέρα 20 Μαρτίου.

Κατά τα λοιπά οι Πολιτικοί Αρχηγοί συνεχίζουν κανονικά τις προεκλογικές τους περιοδείες με τον Πρωθυπουργό να πηγαίνει Τρίπολη και τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Φλώρινα. Ο Ανδρουλάκης, μετά από ένα σύντομο πέρασμα από Κρήτη (τόσο όσο να του φύγει ο καημός), μένει Αττική και πάει Καλύβια. Και πολύ ορθά πράττει. Η τρύπα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο λεκανοπέδιο είναι μεγάλη και δεν βλέπω να καλύπτεται εύκολα.

Διλήμματα

Ο Κυριάκος, πριν αναχωρήσει για Τρίπολη, όπου θα παρουσιάσει το σχέδιο ανασυγκρότησης της Πελοποννήσου κι αφού υποδέχτηκε την «αφρόκρεμα» του ΕΛΚ στην Αθήνα, πρόλαβε να δώσει χρίσμα υποψηφίου στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ο ψηφιακός Κυριάκος θα κατέβει στην Α’ Αθήνας, μπαίνοντας πλέον στα βαθιά νερά της πολιτικής. Η επιλογή εκλογικής περιφέρειας δημιουργεί διλήμματα στους κεντρώους ψηφοφόρους: Πιερρακάκη, ή Σκανδαλίδη; Οι αριστεροί δεν έχουν πρόβλημα νομίζω (Βούτσης, Φίλης, Τζανακόπουλος, Ηλιόπουλος κλπ).

Ταβάνι και πάτωμα

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι οι δημοσκοπήσεις τους αδικούν, αλλά δεν έχουν στοιχεία να το αποδείξουν. Μόνο ο Πολάκης τολμά. Τα ξεφούρνισε προχθές στο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάτωμα το 32%, ενώ η Ν.Δ. ταβάνι 29-30%» είπε σε συνεστίαση την οποία διοργάνωσαν οι Οργανώσεις Mελών Καινουργίου, Παραβόλας και Παναιτωλίου. Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ σύντομα θα αναλάβει τα ηνία της χώρας είτε με κυβέρνηση αυτοδύναμη, είτε προοδευτική με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, προέτρεψε τους συντρόφους να μην ακούν άλλα σενάρια ούτε «σεναριάκια» και ζήτησε οι οργανώσεις «να ορίσουν από τώρα τους 2 συντρόφους που θα είναι εκλογικοί αντιπρόσωποι στην κάλπη την ημέρα των εκλογών».

Αδέσμευτοι

Όταν κάνει κρύο και θέλω κάτι ζεστό, χωρίς προμήθειες, προστρέχω στον Αλέκο το Φλαμπουράρη. Ο λόγος του είναι καθησυχαστικός, βελούδινος, δίνει σιγουριά και αισιοδοξία. Όλα θα πάνε καλά. «Το νέο κανονιστικό πλαίσιο που ετοιμάζουμε θα προστατεύει την πρώτη κατοικία και θα δίνει δυνατότητες βιώσιμων ρυθμίσεων και με δικαστικές εγγυήσεις, γιατί εμείς δεν έχουμε τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη έναντι των funds, των servicers και των τραπεζιτών», διαβεβαιώνει (Αυγή).

Κι άλλες τράπεζες

Οι αυξήσεις των επιτοκίων της Λαγκάρντ δημιουργούν αναστάτωση στους δανειολήπτες και ελπίδες αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην Αντιπρόεδρος και έμπειρος στα οικονομικά, Γιάννης Δραγασάκης, αφού το προσπάθησε να φτιάξει «παράλληλο» τραπεζικό σύστημα το διάστημα 2015-2019, επανέρχεται δριμύτερος. Όπως είπε (real fm), η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει:

α) ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο που θα ρυθμίζει τη σχέση τραπεζών-οικονομίας-κοινωνίας, β) ένα πιο πλουραλιστικό σύστημα από το συγκεντρωτικό των 4 τραπεζών με το 99% της αγοράς, και γ) συμπληρωματικούς/εναλλακτικούς χρηματοπιστωτικούς φορείς (μια δημόσια τράπεζα για τη μικρή επιχειρηματικότητα, τους αγρότες και τους επαγγελματίες).

Τώρα μη με ρωτήσετε εάν ο Φλαμπουράρης μιλάει με τον Δραγασάκη πριν ενημερώσουν τους πολίτες, δεν ξέρω.

Κριτική από δεξιά

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δει τι θα κάνει με τις τράπεζες και τους τραπεζίτες, αλλά ακόμα δεν έχει καταλήξει, η κυβέρνηση δέχεται σκληρή κριτική από δεξιά. Η ανάρτηση του Στέφανου Μάνου μετά τις συναντήσεις της ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ με τους τραπεζίτες ξαφνιάζει με την ωμότητά της.

Ουουου...

Μποφίλιου gate

Μακριά από τις τράπεζες και τα βάσανα των πολιτικών, η τραγουδοποιός και δηλωμένη κομμουνίστρια Μποφίλιου βάλλεται από παντού γιατί φωτογραφήθηκε στο Λονδίνο προκειμένου να στηρίξει σχεδιάστρια μόδας. Πράγματι, βρίσκω φάουλ τη Νατάσα. Είναι τσάντα αυτή;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:16

Η Ινδία κλείνει τον εναέριο χώρο της για τις πακιστανικές αερογραμμές

21:02

Frigoglass: Πράσινο φως από τη ΓΣ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

21:02

Ο νέος ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας: Οι μεγάλες προκλήσεις της οικονομίας και του εμπορίου – Η υπόσχεση της «ήρεμης δύναμης»

20:50

Λίβανος: Ο στρατός ολοκλήρωσε τη διάλυση του 90% και πλέον της στρατιωτικής υποδομής της Χεζμπολάχ

20:30

Αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου - Γεωργιάδη στη Βουλή

20:06

Σωληνουργεία Τζιρακιάν: Υποχώρηση του κύκλου εργασιών στα 25,69 εκατ. ευρώ το 2024

19:56

Βέβαιος για την αποκατάσταση των σχέσεων Ρωσίας - Ευρώπης ο Πούτιν

19:42

Ευρωαγορές: Θετικό κλείσιμο μετά τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ

19:30

Κατασκοπικό θρίλερ στην Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη 59χρονος που φωτογράφιζε στρατιωτικό υλικό

19:22

Yalco: Έπεσαν οι υπογραφές για τη συμφωνία εξυγίανσης - Στις 20/5 η ΕΓΣ

19:22

Ο Τραμπ «εξετάζει προσεκτικά» δικαστική προσφυγή σε βάρος των New York Times

19:11

Ο Όμιλος Aktor εξαγόρασε την Άκτωρ Παραχωρήσεις

19:04

Noval Property: Απέκτησε οικόπεδο 241,67 τ.μ. στο Μαρούσι

18:50

Η Hellenic Cables στη λίστα «EU Climate Leaders 2025» των Financial Times

18:50

Πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ»: Προμήθεια 8 νέων πυροσβεστικών ελικοπτέρων

18:47

Αφοι Κορδέλλου: Πτώση πωλήσεων 19% στα 44,28 εκατ. ευρώ το 2024

18:46

ΑΑΔΕ: Υπογράφηκε η σύμβαση για το νέο ΚΕΦ - Σύγχρονες υπηρεσίες για πολίτες και επιχειρήσεις

18:43

Fais Group: Ισχυρή ανάπτυξη το 2024 - Άνοδος κατά 170% στα καθαρά κέρδη - Μέρισμα €0,04395 ανά μετοχή

18:39

Alpha Real Estate Services: Υπερδιπλασιασμός καθαρών κερδών το 2024 - Πρόταση για μικτό μέρισμα 0,50 ευρώ ανά μετοχή

18:34

AVE: Επέστρεψε σε κέρδη το 2024 - Αύξηση κατά 48,58% στον τζίρο

18:33

Εκτέρ: Αυξημένα μεγέθη το 2024 - Στα 86,24 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών

18:32

Άνοδος 118% για τον τζίρο της Μπλε Κέδρος το 2024 - Στα 9 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

18:30

Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου: Μείωση 13,95% στις πωλήσεις το 2024

18:24

Ίλυδα: Άλμα 233% στα καθαρά κέρδη το 2024 - Στα 3,82 εκατ. ευρώ

18:16

Κυριακούλης: Ζημιές 2,13 εκατ. ευρώ το 2024 - Oριακή αύξηση τζίρου

18:13

Galaxy Cosmos Mezz: Ζημιές 4,5 εκατ. ευρώ το 2024

18:12

Centric: Αύξηση 10,9% στον κύκλο εργασιών το 2024

18:09

Στα 60,9 εκατ. ευρώ τα EBITDA της Cairo Mezz το 2024

18:06

Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Θετική αξιολόγηση για το Μεσοπρόθεσμο

18:00

Minerva: Αύξηση 1,2% στον κύκλο εργασιών του Ομίλου το 2024