INSIDE OUT

Πότε ξεκινάει η Άνοιξη και θα γίνουν εκλογές - Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις τράπεζες - Πιπέρι στη γλώσσα κ. Μάνο 

05-12-2022 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Πιστεύω πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι ειλικρινής όταν λέει ότι από την Άνοιξη και μετά κάθε ημερομηνία είναι πιθανή για εκλογές. Υπενθυμίζω επίσης ότι η εαρινή ισημερία το 2023 πέφτει Δευτέρα 20 Μαρτίου.

Κατά τα λοιπά οι Πολιτικοί Αρχηγοί συνεχίζουν κανονικά τις προεκλογικές τους περιοδείες με τον Πρωθυπουργό να πηγαίνει Τρίπολη και τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Φλώρινα. Ο Ανδρουλάκης, μετά από ένα σύντομο πέρασμα από Κρήτη (τόσο όσο να του φύγει ο καημός), μένει Αττική και πάει Καλύβια. Και πολύ ορθά πράττει. Η τρύπα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο λεκανοπέδιο είναι μεγάλη και δεν βλέπω να καλύπτεται εύκολα.

Διλήμματα

Ο Κυριάκος, πριν αναχωρήσει για Τρίπολη, όπου θα παρουσιάσει το σχέδιο ανασυγκρότησης της Πελοποννήσου κι αφού υποδέχτηκε την «αφρόκρεμα» του ΕΛΚ στην Αθήνα, πρόλαβε να δώσει χρίσμα υποψηφίου στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ο ψηφιακός Κυριάκος θα κατέβει στην Α’ Αθήνας, μπαίνοντας πλέον στα βαθιά νερά της πολιτικής. Η επιλογή εκλογικής περιφέρειας δημιουργεί διλήμματα στους κεντρώους ψηφοφόρους: Πιερρακάκη, ή Σκανδαλίδη; Οι αριστεροί δεν έχουν πρόβλημα νομίζω (Βούτσης, Φίλης, Τζανακόπουλος, Ηλιόπουλος κλπ).

Ταβάνι και πάτωμα

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι οι δημοσκοπήσεις τους αδικούν, αλλά δεν έχουν στοιχεία να το αποδείξουν. Μόνο ο Πολάκης τολμά. Τα ξεφούρνισε προχθές στο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάτωμα το 32%, ενώ η Ν.Δ. ταβάνι 29-30%» είπε σε συνεστίαση την οποία διοργάνωσαν οι Οργανώσεις Mελών Καινουργίου, Παραβόλας και Παναιτωλίου. Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ σύντομα θα αναλάβει τα ηνία της χώρας είτε με κυβέρνηση αυτοδύναμη, είτε προοδευτική με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, προέτρεψε τους συντρόφους να μην ακούν άλλα σενάρια ούτε «σεναριάκια» και ζήτησε οι οργανώσεις «να ορίσουν από τώρα τους 2 συντρόφους που θα είναι εκλογικοί αντιπρόσωποι στην κάλπη την ημέρα των εκλογών».

Αδέσμευτοι

Όταν κάνει κρύο και θέλω κάτι ζεστό, χωρίς προμήθειες, προστρέχω στον Αλέκο το Φλαμπουράρη. Ο λόγος του είναι καθησυχαστικός, βελούδινος, δίνει σιγουριά και αισιοδοξία. Όλα θα πάνε καλά. «Το νέο κανονιστικό πλαίσιο που ετοιμάζουμε θα προστατεύει την πρώτη κατοικία και θα δίνει δυνατότητες βιώσιμων ρυθμίσεων και με δικαστικές εγγυήσεις, γιατί εμείς δεν έχουμε τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη έναντι των funds, των servicers και των τραπεζιτών», διαβεβαιώνει (Αυγή).

Κι άλλες τράπεζες

Οι αυξήσεις των επιτοκίων της Λαγκάρντ δημιουργούν αναστάτωση στους δανειολήπτες και ελπίδες αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην Αντιπρόεδρος και έμπειρος στα οικονομικά, Γιάννης Δραγασάκης, αφού το προσπάθησε να φτιάξει «παράλληλο» τραπεζικό σύστημα το διάστημα 2015-2019, επανέρχεται δριμύτερος. Όπως είπε (real fm), η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει:

α) ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο που θα ρυθμίζει τη σχέση τραπεζών-οικονομίας-κοινωνίας, β) ένα πιο πλουραλιστικό σύστημα από το συγκεντρωτικό των 4 τραπεζών με το 99% της αγοράς, και γ) συμπληρωματικούς/εναλλακτικούς χρηματοπιστωτικούς φορείς (μια δημόσια τράπεζα για τη μικρή επιχειρηματικότητα, τους αγρότες και τους επαγγελματίες).

Τώρα μη με ρωτήσετε εάν ο Φλαμπουράρης μιλάει με τον Δραγασάκη πριν ενημερώσουν τους πολίτες, δεν ξέρω.

Κριτική από δεξιά

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δει τι θα κάνει με τις τράπεζες και τους τραπεζίτες, αλλά ακόμα δεν έχει καταλήξει, η κυβέρνηση δέχεται σκληρή κριτική από δεξιά. Η ανάρτηση του Στέφανου Μάνου μετά τις συναντήσεις της ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ με τους τραπεζίτες ξαφνιάζει με την ωμότητά της.

Ουουου...

Μποφίλιου gate

Μακριά από τις τράπεζες και τα βάσανα των πολιτικών, η τραγουδοποιός και δηλωμένη κομμουνίστρια Μποφίλιου βάλλεται από παντού γιατί φωτογραφήθηκε στο Λονδίνο προκειμένου να στηρίξει σχεδιάστρια μόδας. Πράγματι, βρίσκω φάουλ τη Νατάσα. Είναι τσάντα αυτή;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:44

Οι σύμμαχοι του Τραμπ στη Λατινική Αμερική αυξάνονται

08:31

Κοινή δήλωση Ελλάδας και άλλων χωρών για την προστασία γυναικών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

08:19

Περίπου 1.150 εμπορικά πλοία παραμένουν αποκλεισμένα στον Κόλπο

08:18

Ολυμπία Xenia: Η ιστορική εταιρεία από την Ηλεία που «βάζει» την ελιά στην αγορά των σνακ

08:12

Αντεγκλήσεις ΗΠΑ-Ιράν για το Ορμούζ και το ιρανικό πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας

08:00

Οδηγίες ΠΟΜΙΔΑ για τα ακαθάριστα: Τι πρέπει να γίνει μετά τη λήξη της προθεσμίας

07:59

Οι μεγαλύτερες μεταγραφές του 21ου αιώνα στο NBA

07:56

Η νέα βερσιόν της «επανίδρυσης του κράτους» - Ο Τσίπρας ξεγράφει την «πρώτη φορά Αριστερά» - Ο ψυχρός πόλεμος στο ΠΑΣΟΚ

07:51

ΤτΕ: Τι θα κρίνει το καλό σενάριο για την οικονομία

07:42

Σκουριές: Στην τελική ευθεία η επένδυση των 2 δισ. δολαρίων - Ποιο είναι το επόμενο μεγάλο έργο της Eldorado Gold στην Ελλάδα

07:33

Fly Over Θεσσαλονίκης: Bonus σε ΑΒΑΞ - ΜΕΤΚΑ για να «πιάσουν» το χρονικό ορόσημο

07:27

ΤτΕ: Ενίσχυση ηλεκτρονικών πληρωμών και κινήτρων για περιορισμό της φοροδιαφυγής

07:21

Lamda - Ελληνικό: Οι «κρυμμένες» υπεραξίες, τα χρονοδιαγράμματα, το «ανοιχτό» deal με ΙΟΝ

07:11

Δάνεια ν. Κατσέλη: Το κόστος για τράπεζες και Δημόσιο, τι αλλάζει για τους δανειολήπτες

07:06

Απελευθέρωση η ρύθμιση για τους «Κατσέληδες» - Η ανθεκτικότητα του τραπεζικού τομέα - Το τηλεφώνημα που δεν περίμενε κανείς

23:58

ΟΗΕ: Σχεδόν 100 εκατ. παιδιά στερούνται το σχολείο εξαιτίας κρίσεων

23:52

Συρία: Πάνω από 13 εκατ. άνθρωποι σε κατάσταση «οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας»

23:46

Σαουδική Αραβία: Πάνω από 100 άνθρωποι έχουν εκτελεστεί από την αρχή του έτους

23:40

Ιράν: Εκκένωση 11.000 εγκλωβισμένων ναυτικών από τα Στενά του Ορμούζ

23:32

Γκουτέρες: «Είναι καιρός να ειπωθεί η αλήθεια για το οικολογικό κόστος των data centers»

23:25

ΗΠΑ: Η Γερουσία ψήφισε τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον του Ιράν

23:16

Wall Street: Δεύτερη ημέρα απωλειών με «βαρίδι» την τεχνολογία - Έχασε 2,21% ο Nasdaq

22:53

Mevaco: Στο 5,73% αυξήθηκε το ποσοστό του Γ. Γκιωνάκη

22:47

Μελόνι: «Οι διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ πρέπει να επανέλθουν σε συνθήκες ομαλότητας»

22:38

Μόλις το 24% των Αμερικανών πιστεύει ότι ο πόλεμος στο Ιράν άξιζε το κόστος του

22:28

Πτώση για το πετρέλαιο με φόντο τις διελεύσεις στο Ορμούζ

22:12

Πούτιν: «Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για πόλεμο εναντίον της Ρωσίας»

21:57

Απώλειες για τον χρυσό λόγω ισχυρού δολαρίου

21:44

ΑΔΜΗΕ: Πώς κατανεμήθηκαν οι μετοχές σε ελληνική και διεθνή προσφορά

21:38

Κλήρωση Eurojackpot 23/6/26: Τα αποτελέσματα και οι αριθμοί που κερδίζουν