INSIDE OUT

Άνετος και χαμογελαστός Μπάιντεν - Τα λάθη του Πούτιν - Το κίνημα κατά του πληθωρισμού

10-11-2022 | 07:01
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Άνετος και χαμογελαστός Μπάιντεν - Τα λάθη του Πούτιν - Το κίνημα κατά του πληθωρισμού

Θα είναι μόλις 82 ετών στις επόμενες Προεδρικές. Προχώρα γερό Μπάιντεν! Είμαι ενθουσιασμένη και το δείχνω παρ’ ότι υπάρχουν πολλά που συμβαίνουν στην Ελλάδα και τον κόσμο, από το τσαγανό και την αυτοπεποίθηση του Τζο. «Τίποτα» ήταν η απάντησή του στο δημοσιογραφικό ερώτημα «τί πρόκειται να αλλάξετε» τα επόμενα δύο χρόνια μέχρι τις Προεδρικές εκλογές του 2024. Και μετά ξεκίνησε να απαριθμεί επιτεύγματα και να υπογραμμίζει ότι δεν θ’ αλλάξει τίποτα γιατί η κατεύθυνση που έχει χαραχτεί είναι η σωστή. Χαλαρός, με το χέρι στην τσέπη κι ακουμπώντας συχνά τον αγκώνα στο πόντιουμ, ο Πρόεδρος διηύθυνε ο ίδιος την συνέντευξη Τύπου. Οι δέκα δημοσιογράφοι που ρώτησαν σηκώνονταν όρθιοι, δείχνοντας σεβασμό στο θεσμό. Και τον ρώτησαν για όλα: για τους πολιτικούς του αντιπάλους, τον Σι Τζιπινγκ , ακόμα και τον Έλον Μασκ.

«Ο κόσμος μας κοιτάζει. Και ανησυχεί εάν είμαστε ακόμα η σταθερή Δημοκρατία που ξέρουν», είπε. Έχει την σημασία του πως σε μια εσωκομματική μάχη Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικανών, ο ίδιος επιλέγει να στείλει ηχηρό μήνυμα υπεράσπισης της Δημοκρατίας.

Υποχώρηση

Στην άλλη άκρη του κόσμου χθες οι Ρώσοι αποχωρούν με διάταγμα από την Χερσώνα. Την ίδια Χερσώνα που προσάρτησαν με διάταγμα στα ρωσικά εδάφη «για πάντα». Ένα πολύ σύντομο «για πάντα». Η ημέρα αποχώρησης από την Χερσώνα συνέπεσε με την 30ετή επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Τα λάθη του Πούτιν

Την ανάγκη να σχολιάσει τη ρωσική υποχώρηση στην Χερσώνα ένιωσε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, του οποίου η θητεία λήγει σε λίγους μήνες. Όπως είπε ο κ. Στόλτενμπεργκ «ο Πούτιν έκανε πολλά και τεράστια στρατηγικά λάθη. Δεν έλαβε υπόψη του ότι οι Ουκρανοί είχαν τόσο μεγάλο κουράγιο και αφοσίωση ώστε να υπερασπιστούν τη χώρα τους. Επίσης υποτίμησε τους συμμάχους του ΝΑΤΟ στη δυνατότητα που είχαν να στηρίξουν την Ουκρανία». Το κερασάκι ήρθε μετά. «Αυτό που είδαμε στους συμμάχους του ΝΑΤΟ είναι ότι παρείχαν πρωτοφανή στήριξη στην Ουκρανία. Βλέπουμε μέσα από δημοσκοπήσεις και μηνύματα ότι ο κόσμος επιθυμεί τη στήριξη στην Ουκρανία».

Στους δρόμους

Στην μικρή και ταυτόχρονα μεγάλη μας δημοκρατία, το γεγονός ήταν η πορεία και η απεργιακή κινητοποίηση ΓΣΕΕ και συνδικάτων. Ο καιρός καλός, το κλίμα χαλαρό. Στους δρόμους σίγουρα βγήκαν αρκετοί συνδικαλιστές και πολιτικά στελέχη της αξιωματικής και της ήσσονος αντιπολίτευσης.

Υπήρχαν και στιγμές μιας κάποιας έντασης, αλλά όλα «εξαϋλώθηκαν» κάτω από το λαμπερό ήλιο. Μάταια έψαχνα να βρω την οργή που ξέσπασε.

Το κίνημα αναστροφής του πληθωρισμού έχει δουλίτσα ακόμα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:58

Πτώση εσόδων και αβεβαιότητα στα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια λόγω του πολέμου

11:53

Ανδρουλάκης: Το Μαξίμου παραπληροφορεί συγκροτημένα τον ελληνικό λαό

11:43

Δούκας για αντιπυρική περίοδο: «Συμβάλλουμε όλοι ώστε η Αθήνα να υποδεχθεί το καλοκαίρι πιο έτοιμη και ασφαλής»

11:27

Euroxx: «Εκτοξεύει» στα 54 ευρώ την τιμή-στόχο για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

11:22

Υγεία: Η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση κατά την κύηση συνδέεται με μειωμένη ανάπτυξη των μωρών

11:20

Στρατηγική σύμπραξη Entersoftone και kariera.gr

11:12

Yπέρ του περιορισμού του πληθυσμού στα 10 εκατομμύρια η πλειοψηφία των Ελβετών

11:04

Στα «κόκκινα» οι ευρωαγορές

11:00

ΕΥΑΘ: Αυξημένα κατά 23,1% τα κέρδη προ φόρων, σημαντική αύξηση των λειτουργικών αποτελεσμάτων

10:59

Χωρίς κατεύθυνση το Χρηματιστήριο της Αθήνας - Οριακή άνοδος για τον ΓΔ

10:58

Ιδρύεται Ειδική Γραμματεία για αναζωογόνηση ορεινών περιοχών, ποια τμήματα περιλαμβάνει

10:54

ΔΑΑ: Αποχωρεί ο CFO Παναγιώτης Μιχαλαρόγιαννης - Η Νάντια Ξηρογιάννη στη θέση του

10:47

Ισχυρό ξεκίνημα για το 2026 «βλέπει» η Optima για την Τράπεζα Πειραιώς

10:46

Παΐρης: Μείωση κύκλου εργασιών και μικτού κέρδους το 2025

10:46

Χρυσοχοΐδης: «Η Ελλάδα δεν είναι χώρα με κενά ασφαλείας»

10:44

Δημογραφική αλλαγή και λιανεμπόριο: Τα Public απαντούν με την πρωτοβουλία «Δίχως Ηλικία»

10:43

Εξοικονομώ: Τελευταία ευκαιρία 60 ημερών - Τροχάδην για να σωθούν οι επιδοτήσεις

10:37

Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ: Σταθερή παρουσία στο No Finish Line Athens και ανανέωση συνεργασίας με τον Μίλτο Τεντόγλου

10:35

ΗΠΑ: Στη Βουλή των Αντιπροσώπων ο Πιτ Χέγκσεθ - Θα δώσει εξηγήσεις για τον πόλεμο στο Ιράν

10:33

Κρίση των οπιοειδών στις ΗΠΑ: Ένοχη η Purdue Pharma - Πρόστιμα άνω των 8 δισ. δολαρίων

10:30

Aktor: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της «Ρήγας Πάρος» από την «Ελληνικά Λατομεία»

10:27

Στρατηγική συμφωνία Premia - Τράπεζας Πειραιώς για αγορά ακινήτων

10:23

Κομισιόν: Instagram και Facebook παραβιάζουν τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες

10:17

Καφούνης: Απαραίτητη η μετάθεση της υποχρεωτικής εφαρμογής της Β΄ φάσης του Ψηφιακού Δελτίο Αποστολής

10:16

Παπαθανάσης: Στο ΕΣΠΑ η υποστήριξη ανέργων στους Δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας

10:11

Συνεδριάζει το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο - H ατζέντα

10:10

Alter Ego Media: Αύξηση 80,8% στα καθαρά κέρδη το 2025 - Μέρισμα και επιστροφή κεφαλαίου

10:09

Ρωσία: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου μετά από ουκρανική επίθεση

10:02

UBS: Στα 3 δισ. δολάρια τα καθαρά κέρδη στο α' τρίμηνο, με αύξηση 80% - Ράλι για τη μετοχή

10:00

Η καταστροφή των τροπικών δασών επιβραδύνεται, αλλά παραμένει ανησυχητική