INSIDE OUT

Άνετος και χαμογελαστός Μπάιντεν - Τα λάθη του Πούτιν - Το κίνημα κατά του πληθωρισμού

10-11-2022 | 07:01
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Άνετος και χαμογελαστός Μπάιντεν - Τα λάθη του Πούτιν - Το κίνημα κατά του πληθωρισμού

Θα είναι μόλις 82 ετών στις επόμενες Προεδρικές. Προχώρα γερό Μπάιντεν! Είμαι ενθουσιασμένη και το δείχνω παρ’ ότι υπάρχουν πολλά που συμβαίνουν στην Ελλάδα και τον κόσμο, από το τσαγανό και την αυτοπεποίθηση του Τζο. «Τίποτα» ήταν η απάντησή του στο δημοσιογραφικό ερώτημα «τί πρόκειται να αλλάξετε» τα επόμενα δύο χρόνια μέχρι τις Προεδρικές εκλογές του 2024. Και μετά ξεκίνησε να απαριθμεί επιτεύγματα και να υπογραμμίζει ότι δεν θ’ αλλάξει τίποτα γιατί η κατεύθυνση που έχει χαραχτεί είναι η σωστή. Χαλαρός, με το χέρι στην τσέπη κι ακουμπώντας συχνά τον αγκώνα στο πόντιουμ, ο Πρόεδρος διηύθυνε ο ίδιος την συνέντευξη Τύπου. Οι δέκα δημοσιογράφοι που ρώτησαν σηκώνονταν όρθιοι, δείχνοντας σεβασμό στο θεσμό. Και τον ρώτησαν για όλα: για τους πολιτικούς του αντιπάλους, τον Σι Τζιπινγκ , ακόμα και τον Έλον Μασκ.

«Ο κόσμος μας κοιτάζει. Και ανησυχεί εάν είμαστε ακόμα η σταθερή Δημοκρατία που ξέρουν», είπε. Έχει την σημασία του πως σε μια εσωκομματική μάχη Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικανών, ο ίδιος επιλέγει να στείλει ηχηρό μήνυμα υπεράσπισης της Δημοκρατίας.

Υποχώρηση

Στην άλλη άκρη του κόσμου χθες οι Ρώσοι αποχωρούν με διάταγμα από την Χερσώνα. Την ίδια Χερσώνα που προσάρτησαν με διάταγμα στα ρωσικά εδάφη «για πάντα». Ένα πολύ σύντομο «για πάντα». Η ημέρα αποχώρησης από την Χερσώνα συνέπεσε με την 30ετή επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Τα λάθη του Πούτιν

Την ανάγκη να σχολιάσει τη ρωσική υποχώρηση στην Χερσώνα ένιωσε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, του οποίου η θητεία λήγει σε λίγους μήνες. Όπως είπε ο κ. Στόλτενμπεργκ «ο Πούτιν έκανε πολλά και τεράστια στρατηγικά λάθη. Δεν έλαβε υπόψη του ότι οι Ουκρανοί είχαν τόσο μεγάλο κουράγιο και αφοσίωση ώστε να υπερασπιστούν τη χώρα τους. Επίσης υποτίμησε τους συμμάχους του ΝΑΤΟ στη δυνατότητα που είχαν να στηρίξουν την Ουκρανία». Το κερασάκι ήρθε μετά. «Αυτό που είδαμε στους συμμάχους του ΝΑΤΟ είναι ότι παρείχαν πρωτοφανή στήριξη στην Ουκρανία. Βλέπουμε μέσα από δημοσκοπήσεις και μηνύματα ότι ο κόσμος επιθυμεί τη στήριξη στην Ουκρανία».

Στους δρόμους

Στην μικρή και ταυτόχρονα μεγάλη μας δημοκρατία, το γεγονός ήταν η πορεία και η απεργιακή κινητοποίηση ΓΣΕΕ και συνδικάτων. Ο καιρός καλός, το κλίμα χαλαρό. Στους δρόμους σίγουρα βγήκαν αρκετοί συνδικαλιστές και πολιτικά στελέχη της αξιωματικής και της ήσσονος αντιπολίτευσης.

Υπήρχαν και στιγμές μιας κάποιας έντασης, αλλά όλα «εξαϋλώθηκαν» κάτω από το λαμπερό ήλιο. Μάταια έψαχνα να βρω την οργή που ξέσπασε.

Το κίνημα αναστροφής του πληθωρισμού έχει δουλίτσα ακόμα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:40

«Τα ακίνητά μου»: Στο Gov.gr Wallet και η ψηφιακή «εικόνα» των ακινήτων

12:36

Kykloi by Priceless: Εκεί όπου η ελληνική γεύση αποκτά ψυχή στο κέντρο της Αθήνας

12:30

Μελέτη στο Science: Τι προκάλεσε την έντονη σεισμική δραστηριότητα σε Σαντορίνη - Αμοργό

12:30

Συμβολαιογράφοι: Άνοδος εργασιών κατά 80% από το 2015 - «Άλμα» 15% το 2024

12:20

Αύξηση 3% για τον τζίρο των επιχειρήσεων στο λιανεμπόριο το γ' τρίμηνο

12:11

ΥΠΕΞ Γερμανίας: «Μη οριστικό» το σχέδιο ΗΠΑ για την Ουκρανία

11:57

ΧΑ: Σε κλοιό εισαγόμενων πιέσεων ο Γενικός Δείκτης

11:49

ΕΣΠ: Ο προϋπολογισμός δείχνει προοπτική - Το εμπόριο επιτέλους να γίνει προτεραιότητα

11:44

Κρεμλίνο: Η Ρωσία δεν έχει ακόμη ενημερωθεί αν το Κίεβο είναι έτοιμο να συζητήσει το σχέδιο Τραμπ

11:38

ΕΣΥ: Εγκρίθηκε η προκήρυξη για 276 θέσεις γιατρών σε κέντρα υγείας και πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία

11:28

ΑΑΔΕ: Μόνιμο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των Φορολογικών Διοικήσεων του ΟΟΣΑ

11:27

48η «Ημέρα Καριέρας» ΔΥΠΑ στη Δράμα: 30 επιχειρήσεις και 700 θέσεις εργασίας

11:19

Βρεττού (CrediaBank): Θα ξεπεράσουμε τον στόχο του €1 δισ. σε πιστωτική επέκταση - Το χρονοδιάγραμμα για HSBC Μάλτας

11:00

Παπασταύρου: Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ή είναι παντελώς αδαής ή είναι προκλητικός συκοφάντης

10:59

Αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Σε ρυθμούς sell off η Ασία

10:41

Χατζηδάκης: «Τα τελευταία χρόνια, η αποτρεπτική ισχύς των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει ενισχυθεί ουσιαστικά»

10:40

Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων: Σήμερα τιμούμε το θάρρος όλων εκείνων που αγρυπνούν

10:25

Σ. Αραβία και Stellantis εξετάζουν την πιθανότητα συνεργασίας για εργοστάσιο κατασκευής οχημάτων

10:18

Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ δεν θεωρεί πλέον τη σβάστικα σύμβολο μίσους

10:07

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Αύξηση εσόδων κατά 28,7% και καθαρά κέρδη 106,6 εκατ. ευρώ στο 9μηνο

10:05

Πελώριες δαπάνες, χαμηλή βαθμολογία στη διαχείριση: Το «κρυφό» πρόβλημα του προϋπολογισμού

10:05

Το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία - Τα 28 σημεία που τερματίζουν τον πόλεμο

09:55

Premia: Αύξηση εσόδων και κερδοφορίας στο εννεάμηνο

09:40

Βενεζουέλα: Η Ματσάδο θα θεωρηθεί «φυγόδικη» αν πάει στη Νορβηγία για να παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης

09:35

Quest: Αισιοδοξία για το 2025, επενδύσεων συνέχεια και στο βάθος νέες εξαγορές

09:29

ΗΠΑ: Η κυριότερη υπηρεσία δημόσιας υγείας διαδίδει ψευδή θεωρία για τα εμβόλια

09:25

Ιαπωνία: Πακέτο οικονομικής τόνωσης $135 δισ. στην πρώτη μεγάλη κίνηση της Τακαΐτσι

09:23

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου του υπ. Εθνικής Άμυνας

09:12

Δένδιας για Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων: Θωρακίζουμε την Ελλάδα με αλλαγές σε μέσα και φιλοσοφία

09:00

Ο πρόεδρος της Βολιβίας καταργεί το υπουργείο Δικαιοσύνης