INSIDE OUT

Άνετος και χαμογελαστός Μπάιντεν - Τα λάθη του Πούτιν - Το κίνημα κατά του πληθωρισμού

10-11-2022 | 07:01
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Άνετος και χαμογελαστός Μπάιντεν - Τα λάθη του Πούτιν - Το κίνημα κατά του πληθωρισμού
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Θα είναι μόλις 82 ετών στις επόμενες Προεδρικές. Προχώρα γερό Μπάιντεν! Είμαι ενθουσιασμένη και το δείχνω παρ’ ότι υπάρχουν πολλά που συμβαίνουν στην Ελλάδα και τον κόσμο, από το τσαγανό και την αυτοπεποίθηση του Τζο. «Τίποτα» ήταν η απάντησή του στο δημοσιογραφικό ερώτημα «τί πρόκειται να αλλάξετε» τα επόμενα δύο χρόνια μέχρι τις Προεδρικές εκλογές του 2024. Και μετά ξεκίνησε να απαριθμεί επιτεύγματα και να υπογραμμίζει ότι δεν θ’ αλλάξει τίποτα γιατί η κατεύθυνση που έχει χαραχτεί είναι η σωστή. Χαλαρός, με το χέρι στην τσέπη κι ακουμπώντας συχνά τον αγκώνα στο πόντιουμ, ο Πρόεδρος διηύθυνε ο ίδιος την συνέντευξη Τύπου. Οι δέκα δημοσιογράφοι που ρώτησαν σηκώνονταν όρθιοι, δείχνοντας σεβασμό στο θεσμό. Και τον ρώτησαν για όλα: για τους πολιτικούς του αντιπάλους, τον Σι Τζιπινγκ , ακόμα και τον Έλον Μασκ.

«Ο κόσμος μας κοιτάζει. Και ανησυχεί εάν είμαστε ακόμα η σταθερή Δημοκρατία που ξέρουν», είπε. Έχει την σημασία του πως σε μια εσωκομματική μάχη Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικανών, ο ίδιος επιλέγει να στείλει ηχηρό μήνυμα υπεράσπισης της Δημοκρατίας.

Υποχώρηση

Στην άλλη άκρη του κόσμου χθες οι Ρώσοι αποχωρούν με διάταγμα από την Χερσώνα. Την ίδια Χερσώνα που προσάρτησαν με διάταγμα στα ρωσικά εδάφη «για πάντα». Ένα πολύ σύντομο «για πάντα». Η ημέρα αποχώρησης από την Χερσώνα συνέπεσε με την 30ετή επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Τα λάθη του Πούτιν

Την ανάγκη να σχολιάσει τη ρωσική υποχώρηση στην Χερσώνα ένιωσε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, του οποίου η θητεία λήγει σε λίγους μήνες. Όπως είπε ο κ. Στόλτενμπεργκ «ο Πούτιν έκανε πολλά και τεράστια στρατηγικά λάθη. Δεν έλαβε υπόψη του ότι οι Ουκρανοί είχαν τόσο μεγάλο κουράγιο και αφοσίωση ώστε να υπερασπιστούν τη χώρα τους. Επίσης υποτίμησε τους συμμάχους του ΝΑΤΟ στη δυνατότητα που είχαν να στηρίξουν την Ουκρανία». Το κερασάκι ήρθε μετά. «Αυτό που είδαμε στους συμμάχους του ΝΑΤΟ είναι ότι παρείχαν πρωτοφανή στήριξη στην Ουκρανία. Βλέπουμε μέσα από δημοσκοπήσεις και μηνύματα ότι ο κόσμος επιθυμεί τη στήριξη στην Ουκρανία».

Στους δρόμους

Στην μικρή και ταυτόχρονα μεγάλη μας δημοκρατία, το γεγονός ήταν η πορεία και η απεργιακή κινητοποίηση ΓΣΕΕ και συνδικάτων. Ο καιρός καλός, το κλίμα χαλαρό. Στους δρόμους σίγουρα βγήκαν αρκετοί συνδικαλιστές και πολιτικά στελέχη της αξιωματικής και της ήσσονος αντιπολίτευσης.

Υπήρχαν και στιγμές μιας κάποιας έντασης, αλλά όλα «εξαϋλώθηκαν» κάτω από το λαμπερό ήλιο. Μάταια έψαχνα να βρω την οργή που ξέσπασε.

Το κίνημα αναστροφής του πληθωρισμού έχει δουλίτσα ακόμα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

Ομοσπονδιακή δικαστής στις ΗΠΑ μπλόκαρε το διάταγμα Τραμπ για τους κανόνες επιστολικής ψήφου

23:45

Η Πορτογαλία ετοιμάζεται να στείλει 50 διασώστες στη Βενεζουέλα

23:32

Ελβετία: Ρεκόρ 80ετίας έσπασε η ζέστη τον Ιούνιο - Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος

23:20

Πυρκαγιές: Στις 122 οι συλλήψεις για εμπρησμό μέσα στο 2026 - Από αμέλεια οι 115

23:14

Διχασμένη η Wall Street μετά τον PCE: Ρεκόρ ο Dow Jones, στο -6% η Apple

23:03

Ορμούζ: Αναστέλλεται η επιχείρηση απομάκρυνσης πλοίων μετά την επίθεση στον Κόλπο του Ομάν

22:48

Goolsbee (Fed): «Ο πληθωρισμός εξακολουθεί να κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση»

22:32

Το διυλιστήριο NORSI της Ρωσίας ανέστειλε τη λειτουργία του μετά από ουκρανική επίθεση με drone

22:21

Helleniq Energy: Εγκρίθηκε τελικό μέρισμα 0,40 ευρώ ανά μετοχή - Από 8 Ιουλίου η καταβολή

22:09

ΗΠΑ: Έκλεισε το «Αλκατράζ με αλιγάτορες», η φυλακή για μετανάστες στη Φλόριντα

21:56

Τουρνάς: Έρχονται δύσκολες ημέρες – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

21:51

Αλλαγή σκηνικού στο πετρέλαιο - Η ιρανική επίθεση σε πλοίο το έφερε ξανά σε ανοδική πορεία

21:37

ΕΟΔΥ: Σχεδόν 380 θάνατοι από πνιγμό καταγράφονται ετησίως στην Ελλάδα - Οδηγίες για ασφαλή κολύμβηση

21:22

Μαρινάκης για συνέντευξη Τσίπρα: «Ή αγνοεί τους κανόνες ή οδηγεί τη χώρα σε νέες περιπέτειες - Να εξηγήσει πού θα βρει τα 6 δισ.»

21:11

Η Michelin θα κλείσει εργοστάσιο 1.200 εργαζομένων στις ΗΠΑ

21:04

Πολωνία: Σύγκρουση τρένων κοντά στην πόλη Μπιαλοσλίβιε

21:00

Τσίπρας: «Στόχος η νίκη στις εκλογές και ο σχηματισμός κυβέρνησης»

20:54

Απάντηση Chevron σε Τραμπ: Θα χρειαστεί χρόνος για να πέσουν οι τιμές της βενζίνης

20:50

Γαλλία: Το α' τρίμηνο του 2026, το δημόσιο χρέος ξεπέρασε τα 3,5 τρισ. ευρώ

20:35

Βουλή: Ο Ευ. Μπακέλας συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

20:27

Ομάν: Αναφορές για πλήγμα σε φορτηγό πλοίο

20:14

Ο Δ. Αβραμόπουλος ζητά από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να ακυρωθεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του

20:07

ΑΑΔΕ: Παρουσίαση της νέας εφαρμογής για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2026

19:55

ΗΠΑ: Ανοίγει ο δρόμος για μαζική απέλαση χιλιάδων μεταναστών που καλύπτονταν από το Καθεστώς Προσωρινής Προστασίας

19:43

Ποιος θα «καλλιεργήσει» τη χώρα το 2035;

19:41

Autohellas: Στο 61,27% αυξήθηκε το ποσοστό της Main Stream S.A.

19:38

Ισραήλ: «Τα στρατεύματά μας θα παραμείνουν στις ζώνες ασφαλείας σε Λίβανο, Συρία και Γάζα»

19:33

Κεραμέως: «Παραδώσαμε οικισμό εργατικών κατοικιών στην Κυρακαλή Γρεβενών που εκκρεμούσε για πάνω από 20 χρόνια»

19:32

Κομισιόν για Αβραμόπουλο: Δεν διαπιστώθηκε παραβίαση όρων στη συνεργασία του με τη Fight Impunity

19:20

Bayer: Ράλι 18% μετά την «αθώωση» για αγωγή 1,25 εκατ. δολαρίων σχετικά με το ζιζανιοκτόνο Roundup