INSIDE OUT

«Παίρνει ναρκωτικά» ή «έχει παραισθήσεις»  ο δημοσιογράφος των FT - Λιτότητα ή αντιλιτότητα; - Εξαφανισμένος Χουλιαράκης

10-10-2022 | 07:52
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Παίρνει ναρκωτικά» ή «έχει παραισθήσεις»  ο δημοσιογράφος των FT - Λιτότητα ή αντιλιτότητα; - Εξαφανισμένος Χουλιαράκης

«Ο άνθρωπος ή παίρνει ναρκωτικά ή είναι πληρωμένος» είπε με άνεση ο Γιώργος Τσίπρας. Η πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ (Κοτταρίδης, Κασιμάτη) ήταν έτοιμη ν’ αλλάξει θέμα. Όμως ο Άδωνις μπορεί να έχασε στο τένις, αλλά αυτό το σερβίς του αντιπάλου δεν θα το άφηνε με τίποτα έτσι. Ο βουλευτής στην Β’ Δυτικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις είχε εκστομίσει ότι ο δημοσιογράφος των FT που έβαλε και την Ελλάδα μέσα στα εφτά θαύματα του πλανήτη στην οικονομία, το έκανε είτε γιατί «παίρνει ναρκωτικά», είτε είναι «πληρωμένος». Καλά ξεμπερδέματα ευχόμαστε.

Προσπάθεια να το μαζέψει

Όταν ο κ. Τσίπρας αντελήφθη πως η εκπομπή δεν είχε αλλάξει θέμα, και την επίμαχη φράση δεν την είπε εκτός αέρα με τον υπουργό Ανάπτυξης ήταν πλέον αργά. Η ανασκευή μέσω ανάρτησης στα σόσιαλ μετέτρεψε το «παίρνει ναρκωτικά» σε «έχει παραισθήσεις» και το «είναι πληρωμένος» σε «εκτέλεσε παραγγελία με άκομψο τρόπο». Καλά ξεμπερδέματα ευχόμαστε ξανά.

Τσαρίνες

Ο αυθορμητισμός του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ίσως οφείλεται στην ενασχόλησή του για ένα διάστημα με τα της οικονομίας, καθώς έχει διατελέσει αναπλ. Τομεάρχης, όταν υπεύθυνος ήταν ο Ευκλείδης. Όμως η αγάπη του είναι ο τομέας Εθνικής Άμυνας και τα του υπουργείου Εξωτερικών όταν αναλάμβανε ειδικές αποστολές στο Ιράν υπό την καθοδήγηση Κοτζιά. Σήμερα το τοπίο στον τομέα Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι απολύτως θηλυκό. Ο Αλέξης έχει δώσει τα κλειδιά σε γυναίκες. Από πλευράς Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην Έφη Αχτσιόγλου και από πλευράς κόμματος στην παντελώς άγνωστη Αναστασία Σαπουνά.

Δικηγόροι και εφοριακοί

Όμως είναι φανερό ότι οι τρύπες του Ευκλείδη και του Γιάνη δεν έκλεισαν ποτέ. Η μεν Αχτσιόγλου είναι της Νομικής με εξειδίκευση στο εργατικό Δίκαιο, η δε Σαπουνά είναι εφοριακός. Εφοριακός είναι ο Τρύφων Αλεξιάδης, ενώ η Παπανάτσιου λογιστής. Η Έφη, την οποία προώθησε όταν ήταν υπ. Οικονομικών ο Ευκλείδης, προσπαθεί με ταχύρρυθμα να μπαλώσει τις τρύπες, αλλά δεν αποφεύγει δύσκολες στιγμές όπως η σχετικά πρόσφατη με τον Σταϊκούρα να την ρωτάει αν τα φορολογικά έσοδα είναι το ίδιο με την επιβολή φόρων. Για την Σαπουνά και τι κάνει ακριβώς στο κόμμα δεν γνωρίζει κανείς. Ίσως στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο τέλος της εβδομάδας να υπάρξουν αλλαγές.

Λιτότητα - αντιλιτότητα

Αποτέλεσμα της δυσλειτουργίας στον τομέα Οικονομικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι να προσπαθεί το κάθε στέλεχος να βρει κάτι να πει. Ένας από αυτούς είναι και ο εκπρόσωπος Τύπου Νάσος Ηλιόπουλος. Ο Νάσος δήλωσε (Open) ότι το δίλλημα στους πολίτες είναι «λιτότητα-αντιλιτότητα» γιατί «ο Μητσοτάκης επιλέγει λιτότητα». Σήμερα, μπορεί να κατηγορήσει τον Μητσοτάκη ότι επιδίδεται σε «κούρσα εθνικών επιδοτήσεων» όπως είπε πρόσφατα ο Πρόεδρος Αλέξης. Αύριο, ποιος ξέρει; Κάτι θα βρεθεί.

Ξεφούσκωσε

Όπως πάντα όλοι περιμένουν από τον Αλέξη να βγάλει το λαγό απ’ το καπέλο. Γενικά, μετά την λήξη προεκλογικού συναγερμού το φθινόπωρο, το κόμμα έκατσε πάλι. Δεν πα να βγαίνουν οι αστέρες στο δρόμο. Τρεις κι ο κούκος.

Εξόρμηση της ΟΜ Γαλατσίου για διανομή φυλλαδίων και ενημέρωση ενόψει του δύσκολου χειμώνα στην οδό Βεΐκου πριν δέκα μέρες, παρουσία του πρώην υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου. Πριν δέκα μέρες.
Εξόρμηση της ΟΜ Γαλατσίου για διανομή φυλλαδίων και ενημέρωση ενόψει του δύσκολου χειμώνα στην οδό Βεΐκου πριν δέκα μέρες, παρουσία του πρώην υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου. Πριν δέκα μέρες.

Εξαφανισμένος Χουλιαράκης

Την ίδια στιγμή, εξαφανίστηκε στα άδυτα της Τράπεζας της Ελλάδας και ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος πλέον συμβουλεύει μόνο τον Διοικητή Στουρνάρα, ενώ λάμπουν δια της απουσίας τους από το δημόσιο διάλογο και οι αστέρες του think tank (με εξαίρεση το Φαραντούρη στα ενεργειακά).

Εμφάνιση Ευκλείδη

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα περιμένω την ανταπόκριση απόψε στη Νέα Ιωνία της εκδήλωσης με θέμα «Ακρίβεια και προγραμματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», καθώς κεντρικός ομιλητής είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο πρώην τσάρος παραμένει συντονιστής του οικονομικού κύκλου της Βουλής. Τώρα τι ακριβώς συντονίζει, ούτε ο ίδιος δε γνωρίζει νομίζω.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:18

Σήμερα η ψήφιση των 4 ενεργειακών συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας και της κοινοπραξίας Chevron-Helleniq

13:08

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στηρίζει έμπρακτα την κοινωνία στις έκτακτες συνθήκες

13:05

Απογραφή ΕΛΣΤΑΤ: Πόσα πλοία έχουν ξένη σημαία

13:00

Το Ιράν θα «εγκαταλείψει κάθε αυτοσυγκράτηση» σε περίπτωση επίθεσης κατά νησιών στον Περσικό

12:56

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Νέο φορτίο LNG από τις ΗΠΑ στη Ρεβυθούσα

12:50

Στην Ρουμανία ο Ζελένσκι πριν τη συνάντηση με Μακρόν - Κρεμλίνο: «Το Κίεβο εμποδίζει την ειρήνη»

12:44

Το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας ενέκρινε σχέδιο επενδύσεων 350 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ

12:41

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας

12:39

Νέα γενιά κέντρων EUROPE DIRECT στην Ελλάδα: 14 κέντρα για την ενίσχυση της τοπικής δημοκρατίας

12:35

Ξεκινά η διάθεση oμολόγου της ΔΕΗ για κατοίκους των νομών Κοζάνης και Φλώρινας

12:28

Ρωσία: Η Gazprom δηλώνει απέτυχαν οι επιθέσεις σε δύο σταθμούς άντλησης αερίου

12:27

Το 3ο WOMEN’S FORUM «ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ» έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

12:17

Συνεχίστηκε τον Φεβρουάριο η αύξηση της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

12:06

Η αισχροκέρδεια και η ώρα της ευθύνης

11:53

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: «Οι παγκόσμιες αγορές ενέργειας βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο»

11:40

Ρωσία: Πυρκαγιά από συντρίμμια drone στη περιφέρεια του Κρασνοντάρ

11:35

Χρυσή Αυγή: Παραδόθηκε η Ελένη Ζαρούλια μετά την καταδίκη της στο Εφετείο

11:31

Απάντηση ΟΠΕΚΑ στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος για το νέο Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας

11:28

Η Air New Zealand ακυρώνει 1.100 πτήσεις σε ένα δίμηνο λόγω της τιμής της κηροζίνης

11:25

Βρετανία: Οι εποπτικοί φορείς πιέζουν τις Meta, TikTok, Snap και YouTube να μπλοκάρουν παιδιά από τις υπηρεσίες τους

11:19

Τέμπη: Οι δικαστικές εξελίξεις τρία χρόνια μετά το δυστύχημα

11:17

Συνεχίζεται η «βουτιά» στις ευρωαγορές όσο η Μέση Ανατολή φλέγεται

11:13

Το Ινστιτούτο Τσίπρα παρουσιάζει τις προτάσεις του για την «Ενεργειακή Δημοκρατία»

11:06

Θεοδωρικάκος: «Οι κρίσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα - Αναγκαίο το πλαφόν στα κέρδη»

11:05

Στρατηγική είσοδος της Energean στην Ανγκόλα

11:04

Στο «κόκκινο» ξανά το ταμπλό του ΧΑ - Απώλειες 2% στις τράπεζες

10:45

Εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ μετά από εκτόξευση ιρανικών πυραύλων προς το Ισραήλ

10:42

ΗΠΑ: Ένας στους τρεις Αμερικανούς κάνει θυσίες για να καλύπτει τις δαπάνες για την υγεία

10:38

Τι θα κρίνει τα επόμενα έκτακτα μέτρα – Πατάνε το «κουμπί» στην ΕΕ

10:36

Επ. Ανταγωνισμού: Τεχνολογία και διεθνής συνεργασία στο επίκεντρο του νέου Στρατηγικού Σχεδίου 2026-2029