INSIDE OUT

«Παίρνει ναρκωτικά» ή «έχει παραισθήσεις»  ο δημοσιογράφος των FT - Λιτότητα ή αντιλιτότητα; - Εξαφανισμένος Χουλιαράκης

10-10-2022 | 07:52
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Παίρνει ναρκωτικά» ή «έχει παραισθήσεις»  ο δημοσιογράφος των FT - Λιτότητα ή αντιλιτότητα; - Εξαφανισμένος Χουλιαράκης

«Ο άνθρωπος ή παίρνει ναρκωτικά ή είναι πληρωμένος» είπε με άνεση ο Γιώργος Τσίπρας. Η πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ (Κοτταρίδης, Κασιμάτη) ήταν έτοιμη ν’ αλλάξει θέμα. Όμως ο Άδωνις μπορεί να έχασε στο τένις, αλλά αυτό το σερβίς του αντιπάλου δεν θα το άφηνε με τίποτα έτσι. Ο βουλευτής στην Β’ Δυτικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις είχε εκστομίσει ότι ο δημοσιογράφος των FT που έβαλε και την Ελλάδα μέσα στα εφτά θαύματα του πλανήτη στην οικονομία, το έκανε είτε γιατί «παίρνει ναρκωτικά», είτε είναι «πληρωμένος». Καλά ξεμπερδέματα ευχόμαστε.

Προσπάθεια να το μαζέψει

Όταν ο κ. Τσίπρας αντελήφθη πως η εκπομπή δεν είχε αλλάξει θέμα, και την επίμαχη φράση δεν την είπε εκτός αέρα με τον υπουργό Ανάπτυξης ήταν πλέον αργά. Η ανασκευή μέσω ανάρτησης στα σόσιαλ μετέτρεψε το «παίρνει ναρκωτικά» σε «έχει παραισθήσεις» και το «είναι πληρωμένος» σε «εκτέλεσε παραγγελία με άκομψο τρόπο». Καλά ξεμπερδέματα ευχόμαστε ξανά.

Τσαρίνες

Ο αυθορμητισμός του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ίσως οφείλεται στην ενασχόλησή του για ένα διάστημα με τα της οικονομίας, καθώς έχει διατελέσει αναπλ. Τομεάρχης, όταν υπεύθυνος ήταν ο Ευκλείδης. Όμως η αγάπη του είναι ο τομέας Εθνικής Άμυνας και τα του υπουργείου Εξωτερικών όταν αναλάμβανε ειδικές αποστολές στο Ιράν υπό την καθοδήγηση Κοτζιά. Σήμερα το τοπίο στον τομέα Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι απολύτως θηλυκό. Ο Αλέξης έχει δώσει τα κλειδιά σε γυναίκες. Από πλευράς Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην Έφη Αχτσιόγλου και από πλευράς κόμματος στην παντελώς άγνωστη Αναστασία Σαπουνά.

Δικηγόροι και εφοριακοί

Όμως είναι φανερό ότι οι τρύπες του Ευκλείδη και του Γιάνη δεν έκλεισαν ποτέ. Η μεν Αχτσιόγλου είναι της Νομικής με εξειδίκευση στο εργατικό Δίκαιο, η δε Σαπουνά είναι εφοριακός. Εφοριακός είναι ο Τρύφων Αλεξιάδης, ενώ η Παπανάτσιου λογιστής. Η Έφη, την οποία προώθησε όταν ήταν υπ. Οικονομικών ο Ευκλείδης, προσπαθεί με ταχύρρυθμα να μπαλώσει τις τρύπες, αλλά δεν αποφεύγει δύσκολες στιγμές όπως η σχετικά πρόσφατη με τον Σταϊκούρα να την ρωτάει αν τα φορολογικά έσοδα είναι το ίδιο με την επιβολή φόρων. Για την Σαπουνά και τι κάνει ακριβώς στο κόμμα δεν γνωρίζει κανείς. Ίσως στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο τέλος της εβδομάδας να υπάρξουν αλλαγές.

Λιτότητα - αντιλιτότητα

Αποτέλεσμα της δυσλειτουργίας στον τομέα Οικονομικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι να προσπαθεί το κάθε στέλεχος να βρει κάτι να πει. Ένας από αυτούς είναι και ο εκπρόσωπος Τύπου Νάσος Ηλιόπουλος. Ο Νάσος δήλωσε (Open) ότι το δίλλημα στους πολίτες είναι «λιτότητα-αντιλιτότητα» γιατί «ο Μητσοτάκης επιλέγει λιτότητα». Σήμερα, μπορεί να κατηγορήσει τον Μητσοτάκη ότι επιδίδεται σε «κούρσα εθνικών επιδοτήσεων» όπως είπε πρόσφατα ο Πρόεδρος Αλέξης. Αύριο, ποιος ξέρει; Κάτι θα βρεθεί.

Ξεφούσκωσε

Όπως πάντα όλοι περιμένουν από τον Αλέξη να βγάλει το λαγό απ’ το καπέλο. Γενικά, μετά την λήξη προεκλογικού συναγερμού το φθινόπωρο, το κόμμα έκατσε πάλι. Δεν πα να βγαίνουν οι αστέρες στο δρόμο. Τρεις κι ο κούκος.

Εξόρμηση της ΟΜ Γαλατσίου για διανομή φυλλαδίων και ενημέρωση ενόψει του δύσκολου χειμώνα στην οδό Βεΐκου πριν δέκα μέρες, παρουσία του πρώην υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου. Πριν δέκα μέρες.
Εξόρμηση της ΟΜ Γαλατσίου για διανομή φυλλαδίων και ενημέρωση ενόψει του δύσκολου χειμώνα στην οδό Βεΐκου πριν δέκα μέρες, παρουσία του πρώην υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου. Πριν δέκα μέρες.

Εξαφανισμένος Χουλιαράκης

Την ίδια στιγμή, εξαφανίστηκε στα άδυτα της Τράπεζας της Ελλάδας και ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος πλέον συμβουλεύει μόνο τον Διοικητή Στουρνάρα, ενώ λάμπουν δια της απουσίας τους από το δημόσιο διάλογο και οι αστέρες του think tank (με εξαίρεση το Φαραντούρη στα ενεργειακά).

Εμφάνιση Ευκλείδη

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα περιμένω την ανταπόκριση απόψε στη Νέα Ιωνία της εκδήλωσης με θέμα «Ακρίβεια και προγραμματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», καθώς κεντρικός ομιλητής είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο πρώην τσάρος παραμένει συντονιστής του οικονομικού κύκλου της Βουλής. Τώρα τι ακριβώς συντονίζει, ούτε ο ίδιος δε γνωρίζει νομίζω.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:30

Ηλεκτρική ενέργεια: Εντείνεται η στροφή των καταναλωτών προς τα σταθερά τιμολόγια

10:19

Χρηματιστήριο Αθήνας: Χρυσή 5ετία με κέρδη 162,14%

10:02

Στόχος τζίρου άνω των 6 δισ. ευρώ στις χειμερινές εκπτώσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα

09:57

Νέα ψηφιακά όπλα κατά της φοροδιαφυγής ενεργοποιεί το 2026 η ΑΑΔΕ

09:45

Ιράν: Χάος στους δρόμους, φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς - Έτοιμος να βοηθήσει δηλώνει ο Τραμπ

09:10

ΗΠΑ: «Ερωτηματικό» η αγορά εργασίας - Η απάντηση σύντομα

09:05

MERCOSUR: Γιατί δεν... έχουμε να φοβόμαστε τη συμφωνία

08:32

Τιμολόγια ρεύματος: Αμετάβλητα τον Δεκέμβριο – Εικόνα σταθερότητας στην ΕΕ

08:21

Ετήσια άδεια: Τμηματική από φέτος η χορήγησή της - Τουλάχιστον 5 συνεχόμενες ημέρες η ελάχιστη διάρκεια

08:16

Βενεζουέλα: Μεγάλα αποθέματα πετρελαίου, μικρές ροές και ένα δύσκολο στοίχημα για τις ΗΠΑ

08:00

Ταμείο Ανάκαμψης: Απαιτητικό το «τελευταίο μίλι» – Μπροστά μας τα πιο δύσκολα ορόσημα

23:58

Ηράκλειο: Κυνηγός τραυματίστηκε θανάσιμα, πέφτοντας σε χαράδρα στην περιοχή Καστρί

23:26

Θεσσαλονίκη: Τέσσερις συλλήψεις για τροχονομικές παραβάσεις και για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

23:16

Χανιά: Άγνωστοι κατέστρεψαν ηλεκτρικά ποδήλατα του δήμου

22:49

Υεμένη: Το Νότιο Μεταβατικό Συμβούλιο αρνείται τη διάλυσή του

22:17

Θεσσαλονίκη: Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος εκπροσώπου εταιρείας για περιβαλλοντική ρύπανση

21:49

Συνεκπαίδευση φρεγάτας «Ύδρα» με την φρεγάτα Al Taif του Βασιλικού Ναυτικού της Σαουδικής Αραβίας

21:18

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε υπόθεση αρπαγής 13χρονης και τέλεσης γενετήσιων πράξεων

21:00

Χαρακόπουλος: Σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς χρειάζεται περισσότερο από ποτέ η εθνική ενότητα

20:52

Ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στα Χανιά

20:47

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης συνέλαβαν έναν ξένο με την κατηγορία κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ

20:43

Βενεζουέλα: Ο αριθμός των πολιτικών κρατουμένων που απελευθερώθηκαν έφθασε τους 18

20:16

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα τραυματίστηκε από πτώση κομματιού οροφής εμπορικού κέντρου

20:00

Ισχυροί άνεμοι κρατούν δεμένα τα πλοία – Απαγορευτικό απόπλου σε βασικά λιμάνια

19:48

Τραμπ: Υπέγραψε διάταγμα προστασίας των εσόδων από το πετρέλαιο της Βενεζουέλας

19:26

Ιρλανδία: Χιλιάδες αγρότες στους δρόμους κατά της συμφωνίας Mercosur

19:09

Ζελένσκι: Επικοινωνούμε με την αμερικανική πλευρά σε ημερήσια βάση

19:00

Πώς ο Τραμπ και η Λεπέν μπορούν να οδηγήσουν σε μια «πυρηνική» Γερμανία

18:52

Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στην Συρία έκανε έκκληση για αυτοσυγκράτηση στο Χαλέπι

18:46

Έφοδος της ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού – Εντοπίσθηκαν μαχαίρι, ναρκωτικά και κινητό τηλέφωνο