INSIDE OUT

Τα καλάθια του Βαγγέλα - Η οπτασία της Ελασσόνας - Το πείραγμα Κυριάκου

28-09-2022 | 07:03
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα καλάθια του Βαγγέλα - Η οπτασία της Ελασσόνας - Το πείραγμα του Κυριάκου στους υπουργούς του
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ήταν μια καλή μέρα για τον Κυριάκο, που δεν καταλαβαίνει από lang με τίποτα λέμε. Το πρόγραμμά του μετά την επιστροφή από τις ΗΠΑ, πυκνό, με ροή και καλοδουλεμένο. Χθες είχε το πρωί υπουργικό, μετά Κρήτη στη Σύνοδο του ΕΛΚ με περίπου 200 καλεσμένους και ομιλία μαζί με Βέμπερ και επιστροφή το βράδυ μετά το δείπνο στην Αθήνα. Οι 120 από τους 200 είναι ευρωβουλευτές κομμάτων που ανήκουν στο ΕΛΚ. Μετά από τις ομιλίες Κυριάκου και Βέμπερ και τη σαφή συζήτηση για ενεργειακά και γεωπολιτικά στην Μεσόγειο, αρκετοί από αυτούς έλεγαν ότι διαφωτίστηκαν σε πράγματα που δεν είναι αυτονόητα.

Υποδοχή Βαγγέλα

Το charter με τους ευρωβουλευτές και στελέχη του ΕΛΚ από Βρυξέλλες υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Παύλος Μαρινάκης με καλάθια γεμάτα κρητικές λιχουδιές, μουσική και ρακές. Στα δωμάτιά τους τους περίμενε κι άλλο καλάθι με κρητικές λιχουδιές. Έτσι λιτοδίαιτοι που είναι, νομίζω έβγαλαν το λάδι της σαλάτας σίγουρα μέχρι τα Χριστούγεννα.

Το δείπνο

Το δείπνο, μετά τις ομιλίες στο Creta Maris ήταν χαλαρό κι ευχάριστο. Ροτόντες και ένα στενόμακρο τραπέζι με: Βέμπερ, Κυριάκο, Μεϊμαράκη, Χατζηβασιλείου, Μαρινάκη, Μπακόλα, Αβραμόπουλο, Πλακιωτάκη, Αυγενάκη, Συρρεγγέλα και Τζιτζικώστα. Ο τελευταίος, με μπέρδεψε λίγο, αλλά ένα κρητικό χελιδόνι που δεν έχει αναχωρήσει ακόμα από το νησί, μου θύμισε ότι είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε. Στο τραπέζι τώρα, πριν έρθουν τα γνωστά κρητικά εδέσματα, υπήρχαν μπολάκια με πατέ ελιάς και δύο είδη τυροσαλάτας. Μια άσπρη και μια πορτοκαλί. Με το που τις είδα, με ταξίδεψαν κατευθείαν στη Γιορτή Φέτας της Ελασσόνας.

Τυροκαυτερή

Γιατί η σωστή τυροκαυτερή ξεκινάει φυσικά από τη σωστή φέτα. Όλοι το ξέρουν αυτό. Έγινε λοιπόν η Γιορτή της Φέτας στην Ελασσόνα παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γεωργαντά και του ατρόμητου βουλευτή Λαρίσης Μάξιμου. Ο Μάξιμος που δεν μασάει, σέρβιρε spicy τυροκαυτερή, καυτηριάζοντας την πρωτοβουλία του Δημάρχου να αποκλείσει τους κυβερνητικούς βουλευτές (Χαρακόπουλος και Στέλλα Μπίζιου, η βασίλισσα της Ελασσόνας λόγω εντοπιότητας), από το να απευθύνουν χαιρετισμό. Και που να πλησιάσουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές τί έχει να γίνει.

Αστοχία

«Οι γιορτές αυτές θα πρέπει να είναι αφορμή για συνένωση δυνάμεων και όχι για αποκλεισμούς» τόνισε. «Ελπίζω οι διοργανωτές να αντελήφθησαν την αστοχία και να μην επαναληφθεί. Άλλωστε, στην προσπάθεια για την ανάδειξη της φέτας και την εγρήγορση για την προστασία της δεν περισσεύει κανείς, ιδιαίτερα σήμερα που οι μνηστήρες που την επιβουλεύονται ανά τον κόσμο είναι πολλοί, προσδοκώντας σημαντικά κέρδη». Συμφωνώ και επαυξάνω. Γιατί χωρίς φέτα, δεν έχεις τυροκαυτερή στο Creta.

Οπτασία

Την παράσταση στην Ελασσόνα πάντως δεν έκλεψε ούτε ο Γεωργαντάς, ούτε ο Μάξιμος, ούτε η Μπίζιου, αλλά σχετικά ανώνυμη οπτασία στα λευκά, όπως το ανόθευτο αιγοπρόβειο γάλα, με ασημένια γόβα για λάμψη και φτερά στα μανίκια, όπως το χνούδι στα νεογέννητα προβατάκια την άνοιξη.

Πρόκειται για την Φρόσω Καρκαβανίδου, αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ελασσόνας, νοσοκόμα στο επάγγελμα. Προσκυνώ.

Ενεργητική κολακεία

Α, μην το ξεχάσω, με τις οπτασίες του κάμπου και της Κρήτης. Πιστεύω ότι αυτό που έφτιαξε πάνω απ’ όλα το κέφι του Κυριάκου χθες ήταν το μέλι που έσταζε το στόμα του ενός υπουργού, για τις παρουσιάσεις που έκανε ο άλλος! Ο Κυριάκος δεν άντεξε:

«Η καλύτερη απόδειξη επιτυχίας του επιτελικού κράτους είναι η ενεργητική κολακεία των υπουργών μεταξύ τους» τους είπε για να τους πειράξει. Το βάζω σε εισαγωγικά με βεβαιότητα γιατί μου το είπε ο ίδιος ο Πίνατ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

Συνομιλίες Πούτιν και Σι για τον αγωγό φυσικού αερίου Power of Siberia 2

23:45

H Σουηδία θα αναπτύξει μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία στη Φινλανδία

23:31

ΥΠΕΞ: Συλλυπητήρια στη Νορβηγία για τον θάνατο του βασιλιά Χάραλντ Ε΄

23:17

Εβδομάδα κερδών στη Wall Street κόντρα στη «βαριά σκιά» του Γουόρς

23:03

Ρωσία: Η παραγωγή βενζίνης μειώθηκε στο 70% της εγχώριας ζήτησης στα τέλη Αυγούστου

22:49

Ιταλία: H Deliveroo αυξάνει 40% τις αμοιβές των διανομέων μετά τις καταγγελίες για εκμετάλλευση

22:35

Ο Τραμπ υπογράφει διάταγμα για τη δημιουργία εθνικής διαστημικής ακαδημίας

22:21

Ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος: Σύντομα «τεχνικές συνομιλίες» για τον πόλεμο της Ρωσίας

22:07

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 4 Σεπτεμβρίου

21:53

Λύθηκε το πρόβλημα για τα μη κρατικά πανεπιστήμια «York» και «Keele» - Ανέκτησαν τις άδειες

21:39

Συνολικά 38 φωτιές το τελευταίο 24ωρο

21:25

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 10 εκατ. ευρώ

21:18

Κεφαλογιάννη: Στόχος η τουριστική ανάπτυξη και η ανάδειξη της Καστοριάς σε προορισμό 4 εποχών

21:11

Η ΕΤΑΔ στην 90ή ΔΕΘ

20:57

Εντολή Ζελένσκι για επιθέσεις με 1.000 drones την ημέρα κατά της Ρωσίας

20:43

Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στον όμιλο ΣΚΑΪ

20:38

Κατσαφάδος: «Αλλάζουμε τη φιλοσοφία της κρατικής αρωγής – Νέος μηχανισμός με ταχύτητα, διαφάνεια»

20:24

Όταν ακόμη και η Συρία έγινε αυτάρκης, ποιο το μέλλον της ελληνικής σιτοκαλλιέργειας;

20:16

Θυγατρική της αιγυπτιακής τράπεζας Misr εκτός αμερικανικού συστήματος λόγω συναλλαγών με Ιράν

20:02

«Κόκκινος» ο χρυσός με πτώση άνω του 2,5% μετά από 3 εβδομάδες κερδών

19:46

Μύκονος: Λουκέτο σε περίπτερο - Δεν εξέδωσε αποδείξεις 90.000 ευρώ σε 4 μήνες

19:38

Μητσοτάκης: Κατώτατος μισθός πάνω από 950 ευρώ πριν τις εκλογές

19:37

Τουρισμός για Όλους: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης

19:33

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Είναι ώρα να περάσει το χρήμα των κεντρικών τραπεζών στο blockchain

19:31

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες λύσης και παύσης της εταιρείας Q&R USA LTD

19:17

Εβδομάδα απωλειών για το πετρέλαιο με πτώση 5%

19:03

Το Βερολίνο καλεί τον Τραμπ να τερματίσει τον «ανεύθυνο» πόλεμο με το Ιράν

18:57

Πέμπτος σερί μήνας κερδών στις ευρωαγορές παρά τις 3 εβδομάδες πτώσης

18:41

Ιαπωνία: Στήριξη του γεν με παρέμβαση - ρεκόρ 96 δισ. δολαρίων

18:23

OPEC: Τρίζει η συνοχή του καρτέλ