INSIDE OUT

Τα καλάθια του Βαγγέλα - Η οπτασία της Ελασσόνας - Το πείραγμα Κυριάκου

28-09-2022 | 07:03
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα καλάθια του Βαγγέλα - Η οπτασία της Ελασσόνας - Το πείραγμα του Κυριάκου στους υπουργούς του
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ήταν μια καλή μέρα για τον Κυριάκο, που δεν καταλαβαίνει από lang με τίποτα λέμε. Το πρόγραμμά του μετά την επιστροφή από τις ΗΠΑ, πυκνό, με ροή και καλοδουλεμένο. Χθες είχε το πρωί υπουργικό, μετά Κρήτη στη Σύνοδο του ΕΛΚ με περίπου 200 καλεσμένους και ομιλία μαζί με Βέμπερ και επιστροφή το βράδυ μετά το δείπνο στην Αθήνα. Οι 120 από τους 200 είναι ευρωβουλευτές κομμάτων που ανήκουν στο ΕΛΚ. Μετά από τις ομιλίες Κυριάκου και Βέμπερ και τη σαφή συζήτηση για ενεργειακά και γεωπολιτικά στην Μεσόγειο, αρκετοί από αυτούς έλεγαν ότι διαφωτίστηκαν σε πράγματα που δεν είναι αυτονόητα.

Υποδοχή Βαγγέλα

Το charter με τους ευρωβουλευτές και στελέχη του ΕΛΚ από Βρυξέλλες υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Παύλος Μαρινάκης με καλάθια γεμάτα κρητικές λιχουδιές, μουσική και ρακές. Στα δωμάτιά τους τους περίμενε κι άλλο καλάθι με κρητικές λιχουδιές. Έτσι λιτοδίαιτοι που είναι, νομίζω έβγαλαν το λάδι της σαλάτας σίγουρα μέχρι τα Χριστούγεννα.

Το δείπνο

Το δείπνο, μετά τις ομιλίες στο Creta Maris ήταν χαλαρό κι ευχάριστο. Ροτόντες και ένα στενόμακρο τραπέζι με: Βέμπερ, Κυριάκο, Μεϊμαράκη, Χατζηβασιλείου, Μαρινάκη, Μπακόλα, Αβραμόπουλο, Πλακιωτάκη, Αυγενάκη, Συρρεγγέλα και Τζιτζικώστα. Ο τελευταίος, με μπέρδεψε λίγο, αλλά ένα κρητικό χελιδόνι που δεν έχει αναχωρήσει ακόμα από το νησί, μου θύμισε ότι είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε. Στο τραπέζι τώρα, πριν έρθουν τα γνωστά κρητικά εδέσματα, υπήρχαν μπολάκια με πατέ ελιάς και δύο είδη τυροσαλάτας. Μια άσπρη και μια πορτοκαλί. Με το που τις είδα, με ταξίδεψαν κατευθείαν στη Γιορτή Φέτας της Ελασσόνας.

Τυροκαυτερή

Γιατί η σωστή τυροκαυτερή ξεκινάει φυσικά από τη σωστή φέτα. Όλοι το ξέρουν αυτό. Έγινε λοιπόν η Γιορτή της Φέτας στην Ελασσόνα παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γεωργαντά και του ατρόμητου βουλευτή Λαρίσης Μάξιμου. Ο Μάξιμος που δεν μασάει, σέρβιρε spicy τυροκαυτερή, καυτηριάζοντας την πρωτοβουλία του Δημάρχου να αποκλείσει τους κυβερνητικούς βουλευτές (Χαρακόπουλος και Στέλλα Μπίζιου, η βασίλισσα της Ελασσόνας λόγω εντοπιότητας), από το να απευθύνουν χαιρετισμό. Και που να πλησιάσουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές τί έχει να γίνει.

Αστοχία

«Οι γιορτές αυτές θα πρέπει να είναι αφορμή για συνένωση δυνάμεων και όχι για αποκλεισμούς» τόνισε. «Ελπίζω οι διοργανωτές να αντελήφθησαν την αστοχία και να μην επαναληφθεί. Άλλωστε, στην προσπάθεια για την ανάδειξη της φέτας και την εγρήγορση για την προστασία της δεν περισσεύει κανείς, ιδιαίτερα σήμερα που οι μνηστήρες που την επιβουλεύονται ανά τον κόσμο είναι πολλοί, προσδοκώντας σημαντικά κέρδη». Συμφωνώ και επαυξάνω. Γιατί χωρίς φέτα, δεν έχεις τυροκαυτερή στο Creta.

Οπτασία

Την παράσταση στην Ελασσόνα πάντως δεν έκλεψε ούτε ο Γεωργαντάς, ούτε ο Μάξιμος, ούτε η Μπίζιου, αλλά σχετικά ανώνυμη οπτασία στα λευκά, όπως το ανόθευτο αιγοπρόβειο γάλα, με ασημένια γόβα για λάμψη και φτερά στα μανίκια, όπως το χνούδι στα νεογέννητα προβατάκια την άνοιξη.

Πρόκειται για την Φρόσω Καρκαβανίδου, αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ελασσόνας, νοσοκόμα στο επάγγελμα. Προσκυνώ.

Ενεργητική κολακεία

Α, μην το ξεχάσω, με τις οπτασίες του κάμπου και της Κρήτης. Πιστεύω ότι αυτό που έφτιαξε πάνω απ’ όλα το κέφι του Κυριάκου χθες ήταν το μέλι που έσταζε το στόμα του ενός υπουργού, για τις παρουσιάσεις που έκανε ο άλλος! Ο Κυριάκος δεν άντεξε:

«Η καλύτερη απόδειξη επιτυχίας του επιτελικού κράτους είναι η ενεργητική κολακεία των υπουργών μεταξύ τους» τους είπε για να τους πειράξει. Το βάζω σε εισαγωγικά με βεβαιότητα γιατί μου το είπε ο ίδιος ο Πίνατ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:26

Ιταλία-δημοσκοπήσεις: Στο 40,8% ο συνασπισμός της Μελόνι, συνεχίζεται η πτώση της Λέγκα

19:14

Νέα εξασφαλισμένη χρηματοδότηση υψηλής προτεραιότητας 306 εκατ. ευρώ για Bally’s Intralot

19:05

Πρόληψη πυρκαγιών: 24ωρη επιτήρηση της Ελλάδας με drones από 110 φυλάκια και χρήση ΑΙ

18:53

Ευρωαγορές: Κέρδη με φόντο την πτώση στο πετρέλαιο - «Βουτιά» σχεδόν 9% της ASML

18:52

Φόβοι για AI «φούσκα» από τις giga συμφωνίες 750 δισ. δολαρίων της Nvidia

18:48

Ρουμανία: Απελάθηκε μέλος της ρωσικής πρεσβείας μετά τις παραβιάσεις του εναερίου χώρου

18:35

Τραμπ: Εάν αποτύχει η διπλωματία με το Ιράν, θα επιστρέψουμε με πολύ ισχυρή στρατιωτική δράση

18:33

Λιβύη: Διακοπές ρεύματος εν μέσω καύσωνα και έλλειψη νερού - Διαδηλώσεις στην Τρίπολη

18:21

Το Peacock της NBCUniversal έρχεται επίσημα στο YouTube

18:20

Νετανιάχου: Στην κορυφή της ατζέντας το Ιράν στη συνάντηση με τον Τραμπ

18:12

Η κυβέρνηση Τραμπ ενώνει 20 συμμάχους για την κούρσα του 6G εναντίον της Κίνας - Και η Ελλάδα στη πρωτοβουλία

18:07

Με διασφαλισμένη χρηματοδότηση θα ολοκληρωθεί ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής

18:03

Ισραήλ: Ο στρατός αναχαίτισε δύο drones κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία

17:50

Ισπανία: Νέο κύμα καύσωνα και ακραίος κίνδυνος πυρκαγιών από την Τετάρτη

17:44

Καθ' οδόν ο πρώτος οικισμός υποστηριζόμενης διαβίωσης για νέους στο φάσμα του αυτισμού

17:37

Ψηφιακά παραστατικά διακίνησης αγροτικών προϊόντων: Τι πρέπει να ξέρουν αγρότες, επιχειρήσεις

17:35

Ρωσία: Η σύζυγος του Πεσκόφ προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις κυρώσεις σε βάρος της

17:34

Κρατικές ενισχύσεις: Οι κανόνες της ΕΕ προάγουν την κοινωνική στήριξη και τις επενδύσεις

17:27

Πυρκαγιές σε Γαλλία - Ισπανία: H ΕΕ στέλνει επιπλέον εναέρια μέσα και πυροσβέστες

17:25

Χρηματιστήριο: Κόπασαν οι αγοραστές μετά το «εκρηκτικό» ξεκίνημα

17:22

Προσωρινή πρόεδρος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο η Ματίνα Παγώνη

17:13

Morgan Stanley: Οι εταιρείες που επενδύουν στο ΑΙ αναμένεται να καταγράψουν υψηλότερα περιθώρια κέρδους

17:01

Ο CEO της VW ζητά από την ΕΕ επιβολή δασμών στα κινεζικά plug-in υβριδικά οχήματα

16:53

Χρηματοδότηση από το ΥΠΑΙΘΑ 6,5 εκατ. ευρώ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

16:49

Χωρίς κατεύθυνση η Wall Street στην εβδομάδα Fed και Mag 7

16:46

Σ. Αραβία: Επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις από Χούθι και ιρανικές πολιτοφυλακές του Ιράκ

16:34

Βόλτα στα γραφικά ορεινά χωριά της Θάσου

16:23

Κρήτη: Αστυνομική επιχείρηση για ζωοκλοπές, εκβιάσεις και απάτες σε βάρος της ΕΕ - 8 συλλήψεις

16:22

Λιβάνιος: Το Σύνταγμα δεν θα το αναθεωρήσουμε για τις επόμενες εκλογές, αλλά για τις επόμενες γενεές

16:16

Προειδοποίηση ΔΝΤ προς κεντρικές τράπεζες: Ο χρυσός δεν είναι το απόλυτο «καταφύγιο»