INSIDE OUT

Τα καλάθια του Βαγγέλα - Η οπτασία της Ελασσόνας - Το πείραγμα Κυριάκου

28-09-2022 | 07:03
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα καλάθια του Βαγγέλα - Η οπτασία της Ελασσόνας - Το πείραγμα του Κυριάκου στους υπουργούς του
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ήταν μια καλή μέρα για τον Κυριάκο, που δεν καταλαβαίνει από lang με τίποτα λέμε. Το πρόγραμμά του μετά την επιστροφή από τις ΗΠΑ, πυκνό, με ροή και καλοδουλεμένο. Χθες είχε το πρωί υπουργικό, μετά Κρήτη στη Σύνοδο του ΕΛΚ με περίπου 200 καλεσμένους και ομιλία μαζί με Βέμπερ και επιστροφή το βράδυ μετά το δείπνο στην Αθήνα. Οι 120 από τους 200 είναι ευρωβουλευτές κομμάτων που ανήκουν στο ΕΛΚ. Μετά από τις ομιλίες Κυριάκου και Βέμπερ και τη σαφή συζήτηση για ενεργειακά και γεωπολιτικά στην Μεσόγειο, αρκετοί από αυτούς έλεγαν ότι διαφωτίστηκαν σε πράγματα που δεν είναι αυτονόητα.

Υποδοχή Βαγγέλα

Το charter με τους ευρωβουλευτές και στελέχη του ΕΛΚ από Βρυξέλλες υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Παύλος Μαρινάκης με καλάθια γεμάτα κρητικές λιχουδιές, μουσική και ρακές. Στα δωμάτιά τους τους περίμενε κι άλλο καλάθι με κρητικές λιχουδιές. Έτσι λιτοδίαιτοι που είναι, νομίζω έβγαλαν το λάδι της σαλάτας σίγουρα μέχρι τα Χριστούγεννα.

Το δείπνο

Το δείπνο, μετά τις ομιλίες στο Creta Maris ήταν χαλαρό κι ευχάριστο. Ροτόντες και ένα στενόμακρο τραπέζι με: Βέμπερ, Κυριάκο, Μεϊμαράκη, Χατζηβασιλείου, Μαρινάκη, Μπακόλα, Αβραμόπουλο, Πλακιωτάκη, Αυγενάκη, Συρρεγγέλα και Τζιτζικώστα. Ο τελευταίος, με μπέρδεψε λίγο, αλλά ένα κρητικό χελιδόνι που δεν έχει αναχωρήσει ακόμα από το νησί, μου θύμισε ότι είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε. Στο τραπέζι τώρα, πριν έρθουν τα γνωστά κρητικά εδέσματα, υπήρχαν μπολάκια με πατέ ελιάς και δύο είδη τυροσαλάτας. Μια άσπρη και μια πορτοκαλί. Με το που τις είδα, με ταξίδεψαν κατευθείαν στη Γιορτή Φέτας της Ελασσόνας.

Τυροκαυτερή

Γιατί η σωστή τυροκαυτερή ξεκινάει φυσικά από τη σωστή φέτα. Όλοι το ξέρουν αυτό. Έγινε λοιπόν η Γιορτή της Φέτας στην Ελασσόνα παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γεωργαντά και του ατρόμητου βουλευτή Λαρίσης Μάξιμου. Ο Μάξιμος που δεν μασάει, σέρβιρε spicy τυροκαυτερή, καυτηριάζοντας την πρωτοβουλία του Δημάρχου να αποκλείσει τους κυβερνητικούς βουλευτές (Χαρακόπουλος και Στέλλα Μπίζιου, η βασίλισσα της Ελασσόνας λόγω εντοπιότητας), από το να απευθύνουν χαιρετισμό. Και που να πλησιάσουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές τί έχει να γίνει.

Αστοχία

«Οι γιορτές αυτές θα πρέπει να είναι αφορμή για συνένωση δυνάμεων και όχι για αποκλεισμούς» τόνισε. «Ελπίζω οι διοργανωτές να αντελήφθησαν την αστοχία και να μην επαναληφθεί. Άλλωστε, στην προσπάθεια για την ανάδειξη της φέτας και την εγρήγορση για την προστασία της δεν περισσεύει κανείς, ιδιαίτερα σήμερα που οι μνηστήρες που την επιβουλεύονται ανά τον κόσμο είναι πολλοί, προσδοκώντας σημαντικά κέρδη». Συμφωνώ και επαυξάνω. Γιατί χωρίς φέτα, δεν έχεις τυροκαυτερή στο Creta.

Οπτασία

Την παράσταση στην Ελασσόνα πάντως δεν έκλεψε ούτε ο Γεωργαντάς, ούτε ο Μάξιμος, ούτε η Μπίζιου, αλλά σχετικά ανώνυμη οπτασία στα λευκά, όπως το ανόθευτο αιγοπρόβειο γάλα, με ασημένια γόβα για λάμψη και φτερά στα μανίκια, όπως το χνούδι στα νεογέννητα προβατάκια την άνοιξη.

Πρόκειται για την Φρόσω Καρκαβανίδου, αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ελασσόνας, νοσοκόμα στο επάγγελμα. Προσκυνώ.

Ενεργητική κολακεία

Α, μην το ξεχάσω, με τις οπτασίες του κάμπου και της Κρήτης. Πιστεύω ότι αυτό που έφτιαξε πάνω απ’ όλα το κέφι του Κυριάκου χθες ήταν το μέλι που έσταζε το στόμα του ενός υπουργού, για τις παρουσιάσεις που έκανε ο άλλος! Ο Κυριάκος δεν άντεξε:

«Η καλύτερη απόδειξη επιτυχίας του επιτελικού κράτους είναι η ενεργητική κολακεία των υπουργών μεταξύ τους» τους είπε για να τους πειράξει. Το βάζω σε εισαγωγικά με βεβαιότητα γιατί μου το είπε ο ίδιος ο Πίνατ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:14

Τραμπ: Στην τελική ευθεία για μια συμφωνία με το Ιράν

09:07

Ο κόσμος εισέρχεται σε μια νέα εποχή αυξημένης βίας

08:57

«Ναυάγιο» για το εγχείρημα κοινού μαχητικού αεροσκάφους από Γερμανία και Γαλλία

08:52

Γ. Στασινός: «Σε λίγους μήνες τα αυθαίρετα θα εντοπίζονται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο»

08:48

Η Δανία κατάργησε το Υπουργείο Γεωργίας! Ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε;

08:40

Πυρηνικά οπλοστάσια: Δαπάνες-ρεκόρ σε παγκόσμια κλίμακα το 2025

08:33

Πανελλαδικές: Συνέχεια για τα ΕΠΑΛ - Τα σημερινά μαθήματα

08:27

Ιράν-Ισραήλ: Οι εχθροπραξίες αναστέλλονται, οι απειλές συνεχίζονται

08:17

«Στήνεται» η επόμενη φάση στη μάχη κατά της ακρίβειας - Τι σχεδιάζεται

08:15

«Oι ΗΠΑ ζυγίζουν τρία σενάρια εναντίον της Κούβας»

08:13

Στ. Παπασταύρου: Η προεδρία της Ελλάδας στο East Med Gas Forum αναδεικνύει τον ηγετικό της ρόλο στην ενέργεια

07:53

Νικς - Σπερς: Τα court seats στο MSG κοστίζουν όσο ένα... ετήσιο ενοίκιο στη Νέα Υόρκη

07:52

Νέα χρηματοδοτική δομή για το Prinos CO2 – Τον Ιούνιο το μη δεσμευτικό «market test»

07:43

Νέο Χωροταξικό για τις ΑΠΕ: Οι πέντε μεγάλες ενστάσεις φορέων και επενδυτών στη δημόσια διαβούλευση

07:41

Νέα γραμμή 300 εκατ. δολαρίων για HelleniQ Energy και επιμήκυνση λήξεων

07:39

Ρήτρα διαφυγής για την ενέργεια: Ψάχνουν εθνικούς κωδικούς για να ανοίξει χώρος και για παροχές

07:38

OpenAI: Ένα βήμα πιο κοντά στην Wall Street η εταιρεία πίσω από το ChatGPT

07:34

«Βγήκε» ο νέος διαγωνισμός για 1.000 κάμερες στους δρόμους κατά παραβάσεων μετά το «ναυάγιο» λόγω προσφυγών

07:33

Η άλλη ανάγνωση της απόφασης - Η συμπεριφορά του ΑΔΜΗΕ - Πολλά τα σχόλια στο χωροταξικό

07:26

Βαριές «καμπάνες» για φοροδιαφυγή: Πότε μπαίνει «λουκέτο» έως 24 μήνες

07:18

Πόσο χαμηλή είναι η επίδραση των επιδομάτων στη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών - «Δίχτυ» ασφαλείας οι συντάξεις

07:07

Η «διάθεση» Τράμπ να έρθει Ελλάδα - Ο αιφνιδιασμός από τον Μητσοτάκη - Ο διμέτωπος του Ανδρουλάκη

23:53

Αύξηση 3,7% για τις γεννήσεις στην Πορτογαλία το 2025

23:37

ΗΠΑ: Το Κέντρο Κένεντι αφαιρεί το όνομα του Τραμπ από τον ιστότοπό του

23:24

Ουκρανία: Ποινή φυλάκισης για υπόθεση διαφθοράς στον πρώην πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου

23:15

Επιφυλακτικότητα στην Wall Street μετά το τεχνολογικό sell off

23:03

Σεισμός μεγέθους 4,1 Ρίχτερ στο Προκόπι Ευβοίας

22:58

Με μικρή άνοδο έκλεισε το πετρέλαιο παρά το ενδοσυνεδριακό +5%

22:50

Bank of America: Πολλά τα «καμπανάκια» για τις αμερικανικές μετοχές - «Κατοχυρώστε κέρδη»

22:47

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δύο προσωρινά κρατούμενοι για παράνομες επιδοτήσεις σε Κοζάνη και Αγρίνιο