INSIDE OUT

Τα καλάθια του Βαγγέλα - Η οπτασία της Ελασσόνας - Το πείραγμα Κυριάκου

28-09-2022 | 07:03
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα καλάθια του Βαγγέλα - Η οπτασία της Ελασσόνας - Το πείραγμα του Κυριάκου στους υπουργούς του
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ήταν μια καλή μέρα για τον Κυριάκο, που δεν καταλαβαίνει από lang με τίποτα λέμε. Το πρόγραμμά του μετά την επιστροφή από τις ΗΠΑ, πυκνό, με ροή και καλοδουλεμένο. Χθες είχε το πρωί υπουργικό, μετά Κρήτη στη Σύνοδο του ΕΛΚ με περίπου 200 καλεσμένους και ομιλία μαζί με Βέμπερ και επιστροφή το βράδυ μετά το δείπνο στην Αθήνα. Οι 120 από τους 200 είναι ευρωβουλευτές κομμάτων που ανήκουν στο ΕΛΚ. Μετά από τις ομιλίες Κυριάκου και Βέμπερ και τη σαφή συζήτηση για ενεργειακά και γεωπολιτικά στην Μεσόγειο, αρκετοί από αυτούς έλεγαν ότι διαφωτίστηκαν σε πράγματα που δεν είναι αυτονόητα.

Υποδοχή Βαγγέλα

Το charter με τους ευρωβουλευτές και στελέχη του ΕΛΚ από Βρυξέλλες υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Παύλος Μαρινάκης με καλάθια γεμάτα κρητικές λιχουδιές, μουσική και ρακές. Στα δωμάτιά τους τους περίμενε κι άλλο καλάθι με κρητικές λιχουδιές. Έτσι λιτοδίαιτοι που είναι, νομίζω έβγαλαν το λάδι της σαλάτας σίγουρα μέχρι τα Χριστούγεννα.

Το δείπνο

Το δείπνο, μετά τις ομιλίες στο Creta Maris ήταν χαλαρό κι ευχάριστο. Ροτόντες και ένα στενόμακρο τραπέζι με: Βέμπερ, Κυριάκο, Μεϊμαράκη, Χατζηβασιλείου, Μαρινάκη, Μπακόλα, Αβραμόπουλο, Πλακιωτάκη, Αυγενάκη, Συρρεγγέλα και Τζιτζικώστα. Ο τελευταίος, με μπέρδεψε λίγο, αλλά ένα κρητικό χελιδόνι που δεν έχει αναχωρήσει ακόμα από το νησί, μου θύμισε ότι είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε. Στο τραπέζι τώρα, πριν έρθουν τα γνωστά κρητικά εδέσματα, υπήρχαν μπολάκια με πατέ ελιάς και δύο είδη τυροσαλάτας. Μια άσπρη και μια πορτοκαλί. Με το που τις είδα, με ταξίδεψαν κατευθείαν στη Γιορτή Φέτας της Ελασσόνας.

Τυροκαυτερή

Γιατί η σωστή τυροκαυτερή ξεκινάει φυσικά από τη σωστή φέτα. Όλοι το ξέρουν αυτό. Έγινε λοιπόν η Γιορτή της Φέτας στην Ελασσόνα παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γεωργαντά και του ατρόμητου βουλευτή Λαρίσης Μάξιμου. Ο Μάξιμος που δεν μασάει, σέρβιρε spicy τυροκαυτερή, καυτηριάζοντας την πρωτοβουλία του Δημάρχου να αποκλείσει τους κυβερνητικούς βουλευτές (Χαρακόπουλος και Στέλλα Μπίζιου, η βασίλισσα της Ελασσόνας λόγω εντοπιότητας), από το να απευθύνουν χαιρετισμό. Και που να πλησιάσουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές τί έχει να γίνει.

Αστοχία

«Οι γιορτές αυτές θα πρέπει να είναι αφορμή για συνένωση δυνάμεων και όχι για αποκλεισμούς» τόνισε. «Ελπίζω οι διοργανωτές να αντελήφθησαν την αστοχία και να μην επαναληφθεί. Άλλωστε, στην προσπάθεια για την ανάδειξη της φέτας και την εγρήγορση για την προστασία της δεν περισσεύει κανείς, ιδιαίτερα σήμερα που οι μνηστήρες που την επιβουλεύονται ανά τον κόσμο είναι πολλοί, προσδοκώντας σημαντικά κέρδη». Συμφωνώ και επαυξάνω. Γιατί χωρίς φέτα, δεν έχεις τυροκαυτερή στο Creta.

Οπτασία

Την παράσταση στην Ελασσόνα πάντως δεν έκλεψε ούτε ο Γεωργαντάς, ούτε ο Μάξιμος, ούτε η Μπίζιου, αλλά σχετικά ανώνυμη οπτασία στα λευκά, όπως το ανόθευτο αιγοπρόβειο γάλα, με ασημένια γόβα για λάμψη και φτερά στα μανίκια, όπως το χνούδι στα νεογέννητα προβατάκια την άνοιξη.

Πρόκειται για την Φρόσω Καρκαβανίδου, αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ελασσόνας, νοσοκόμα στο επάγγελμα. Προσκυνώ.

Ενεργητική κολακεία

Α, μην το ξεχάσω, με τις οπτασίες του κάμπου και της Κρήτης. Πιστεύω ότι αυτό που έφτιαξε πάνω απ’ όλα το κέφι του Κυριάκου χθες ήταν το μέλι που έσταζε το στόμα του ενός υπουργού, για τις παρουσιάσεις που έκανε ο άλλος! Ο Κυριάκος δεν άντεξε:

«Η καλύτερη απόδειξη επιτυχίας του επιτελικού κράτους είναι η ενεργητική κολακεία των υπουργών μεταξύ τους» τους είπε για να τους πειράξει. Το βάζω σε εισαγωγικά με βεβαιότητα γιατί μου το είπε ο ίδιος ο Πίνατ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά προσπαθώντας να εισέλθει στο Ισραήλ για να βρει δουλειά

23:37

Από ένα ρολόι του 1939 στις startups του αύριο: Η Alpha Bank στα PANATHĒNEA 2026

23:15

Πάτρα: Τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς

22:47

ΥΠΕΝ: Kαταδικαστέα η επίθεση έξω από το υπουργείο

22:16

Τσουκαλάς: Τα διλήμματα είναι συγκεκριμένα όταν οδηγούμαστε σε εκλογές

21:47

Θεσσαλονίκη: Εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας σε βάρος ανήλικου στη Χαριλάου

21:18

Πέντε συλλήψεις σε Έβρο και Ροδόπη για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών

21:01

Ηράκλειο: Σε εκδήλωση για την «Ορεινή Ελλάδα όλο το χρόνο» η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη

20:55

Μακρόν: Επείγει να σιγήσουν τα όπλα στο Λίβανο

20:47

Βραζιλία: Δύο άνδρες νοσηλεύονται στην απομόνωση, με συμπτώματα Έμπολα

20:39

ΟΗΕ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συζητήσει την κατάσταση στον Λίβανο το βράδυ της Δευτέρας

20:27

Γερμανία: Το φοιτητικό επίδομα στο επίκεντρο νέας διαμάχης των κυβερνητικών εταίρων

20:00

Ποιοι θησαυρίζουν και ποιοι πληρώνουν το τίμημα – Η νέα γεωοικονομία του πολέμου στο Ιράν

19:46

Τραμπ για Ιράν: Αν βιάζεσαι, δεν θα κάνεις μια καλή συμφωνία

19:24

Γκριν (BoE): Η ζήτηση για stablecoins ενδέχεται σύντομα να εξασθενήσει

19:10

Μιανμάρ: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε περιοχή που ελέγχεται από αντάρτες

19:00

Μάλτα: Το Εργατικό κόμμα του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Αμπέλα κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές

18:39

Σημαντικές αλλαγές στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας φέρνει ο νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης

18:24

Ένας νεκρός και 219 τραυματισμοί από τις ταραχές στη Γαλλία μετά τη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν

18:09

CNN: Το Ιράν αποκατέστησε την πρόσβαση στα θαμμένα οπλοστάσια του

17:17

Τεχνητή νοημοσύνη: Μετατρέπει την ενέργεια στον πιο «καυτό» επιχειρηματικό τομέα στην Αμερική

16:59

Μαρινάκης: Στόχος μας είναι ξεκάθαρα η αυτοδυναμία

16:50

Γουόλερ (Fed): Η εξάπλωση των stablecoins θα μπορούσε να ενισχύσει την επιρροή της νομισματικής πολιτικής της Fed

16:26

Λίβανος: 13 τραυματίες από ισραηλινό χτύπημα κοντά σε νοσοκομείο

16:00

Σούπερ μάρκετ: Επενδύσεις εκατομμυρίων με αιχμή το franchise και στόχο τον τουριστικό τζίρο

15:56

Έντονες αναταράξεις στα παγκόσμια ομόλογα τον Μάιο λόγω του πολέμου με το Ιράν

15:33

Μητσοτάκης: Θα παραβρεθεί στην τελετή εγκαινίων των «Ποσειδωνίων 2026»

15:21

DW: Ισραηλινή προέλαση πολλών… μποφόρ στον Λίβανο

15:07

Ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την αδιαθεσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

15:03

Γαλλία: Ζητά επείγουσα σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τον Λίβανο