INSIDE OUT

Η ατάκα Μάρκου στη Βουλή - Η υπόσχεση Γεραπετρίτη για τις ανεμογεννήτριες στους Ευβοιώτες

14-07-2022 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η ατάκα Μάρκου στη Βουλή - Η υπόσχεση Γεραπετρίτη για τις ανεμογεννήτριες στους Ευβοιώτες

Χάζευα τη συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία. Το κτίριο παλιό, οι αίθουσες άνετες, ο κλιματισμός σωστός, ο Τασούλας αγαπητός, το κυλικείο ατμοσφαιρικό. Συνθήκες ιδανικές. Η συζήτηση στους κλασικούς ρυθμούς Ιουλίου. Όλοι θέλουν να πάνε διακοπές. Μοναδικό τζαρτζάρισμα τα καρφιά Λαμπρούλη (ΚΚΕ) σε Σκουρλέτη (ΣΥΡΙΖΑ): «κοιτάτε αλλού, να κοιτάξετε και κατ’ τ’ αριστερά», και το «εκτσογλανισμός» του Κυριάκου.

Έτσι συνέχιζε, μέχρι που πήρε τον λόγο ο υπερ-αγαπημένος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας ο Μάρκου. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, γιατρός του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστός για την ατάκα προς βουλευτές ΠΑΣΟΚ «τι να πείτε εσείς στο ΚΙΝΑΛ που έχετε την κ...α σας ανοικτή... να» κάνοντας και τη σχετική χειρονομία, χτύπησε ξανά. Αυτή τη φορά έβαλε το ερώτημα της δεκαετίας:

«Το ερώτημα δεν είναι σε τι κόσμο θα παραδώσουμε τα παιδιά. Το ερώτημα είναι, σε τί είδους παιδιά θα παραδώσουμε τον κόσμο μας».

Ομολογώ ότι αιφνιδιάστηκα. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι. Καταρχήν σκέφτηκα ότι κάτι ξέρει. Κάτι σκοτεινό που είδε το Webb και μας το κρύβουν. Σε τί είδους παιδιά θα παραδώσουμε τον κόσμο μας άραγε; Λογικά εννοεί ότι τα παιδιά που θα τελειώσουν το Πανεπιστήμιο Κεραμέως θα είναι κάτι σαν παιδιά-τέρατα. Έτοιμα να συνδεθούν αμέσως με την αγορά εργασίας. Παιδιά που δεν θα έχουν επιλέξει Πρύτανη. Μπορεί και να μην έχουν χτίσει ποτέ καθηγητή πανεπιστημίου στο γραφείο του. Σ’ αυτά τα παιδιά θα παραδώσουμε τον κόσμο; Φρίκη.

Παρωχημένα

Μετά απ’ αυτό η συζήτηση έκανε κοιλιά, μέχρι που ανέβηκε στο βήμα η Μπέτυ Σκούφα (βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ). Πάντα την προσέχω γιατί η κοκκινομάλλα, πίσω από τον νυσταλέο τόνο κρύβει μια εκρηκτική προσωπικότητα. Και ναι λοιπόν. Εκεί προς το τέλος της ομιλίας της η κ. Σκούφα κάλεσε την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως «να φρεσκάρει τα managerial δεδομένα της, (για το μοντέλο Διοίκησης των Πανεπιστημίων), γιατί είναι παρωχημένα». Η Κεραμέως ξαφνιάστηκε τόσο μετά από μια δύσκολη μέρα στην Βουλή, που το άφησε έτσι αναπάντητο.

Απαντήσεις

Αντιθέτως απαντήσεις σε όλους και για όλα – αν και πολλές ήταν απολύτως ασαφείς-, έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την επίσκεψή του στην Εύβοια.

Δεν ήταν μια εύκολη επίσκεψη. Ο κόσμος στο Βόρειο κομμάτι, είναι αγριεμένος καθώς ακόμα δεν έχουν δοθεί όλες οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από την πυρκαγιά. Πρόκειται κυρίως για αγροτοκτηνοτρόφους, με άτυπο εισόδημα για να το πω κομψά, για τους οποίους είναι δύσκολο να προσδιοριστεί το ύψος της αποζημίωσης. Μάλιστα προ μηνός σε αντίστοιχη σύσκεψη, δεν άφησαν τον τοπικό βουλευτή και υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου να μπει καν στην αίθουσα.

Ο κ. Γεραπετρίτης παραδέχτηκε ότι τα πράγματα δεν γίνονται τόσο γρήγορα όσο θα ήθελε ο Πρωθυπουργός, αλλά σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει τα μάτια της πάνω στην Εύβοια.

Ανεμογεννήτριες γιοκ

Κατά την επίσκεψη τον συνόδευαν Σίμος, οι υπόλοιποι βουλευτές ΝΔ Εύβοιας και η υποψήφια βουλευτής Σοφία Νικολάου. Όλοι αμίλητοι , υπό την έννοια ότι μιλούσε Γεραπετρίτης, και Γεραπετρίτης ίσον Μαξίμου. Ο υπουργός δήλωσε συγκλονισμένος από τα καμένα, ενώ στην κλειστή σύσκεψη της Νομαρχιακής υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θέλει ισόρροπη ανάπτυξη για την περιοχή, και πρωτογενή τομέα, όχι μόνο τουρισμό. Σημασία έχει ότι την απάντηση την έδωσε σε ερώτηση της Ευαγγελίας Μιμίκου, της γνωστής οικογενείας η οποία μαζί με την Βοκτάς, ανέπτυξε την πτηνοτροφία στην Ελλάδα. Η επιχείρηση Μιμίκος στην ακμή της έδινε δουλειά σε χίλια άτομα στην περιοχή.

Στην ίδια σύσκεψη άκουσε και τα παράπονα ιδιαίτερα του Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου Μπουραντά, για τις ανεμογεννήτριες κι έβγαλε και είδηση. Όπως είπε, ομολογώ και συμφωνώ ότι η Εύβοια έχει υπερκαλυφθεί από ανεμογεννήτριες και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό να μη επωμισθεί άλλο βάρος.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:54

Καθυστερήσεις έως και 3 ώρες σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια - Νέο σύστημα που επηρεάζει και την Ελλάδα

12:51

Πόσο κοστίζει το πιο ακριβό εισιτήριο για τη συναυλία της Άννας Βίσση στο ΟΑΚΑ

12:50

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε ο αριθμός των αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν πρώτη φορά τον Μάρτιο

12:39

Skroutz: Αύξηση 23% στις παραγγελίες και παραδόσεις μία ημέρα ταχύτερα το φετινό Πάσχα

12:27

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 1% στον τζίρο των επιχειρήσεων με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων τον Φεβρουάριο

12:24

Νέα υπηρεσία κυβερνοασφάλειας Virtual Security Officer Services από την Cosmote Telekom

12:24

Στάρμερ: «Τα social media να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο»

12:09

ΥΠΕΞ Πακιστάν: «Δεν υπάρχουν ημερομηνίες για νέο γύρο διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Ιράν»

12:08

Προς νέο ρεκόρ συνταξιοδοτήσεων και το 2026 - Η αύξηση των ορίων ηλικίας και η εργασία μετά την σύνταξη

12:03

Κόστα: «Η Ρωσία επιλέγει να τρομοκρατεί σκοπίμως τους αμάχους στην Ουκρανία»

11:56

Η easyJet αναμένει αύξηση των ζημιών στο α' εξάμηνο - Απώλειες ως 8% για τη μετοχή

11:54

Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

11:43

Μιχαηλίδου για «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Την Παρασκευή 24 Απριλίου ανοίγουν οι αιτήσεις

11:41

Revolut: Οι Έλληνες γίνονται «στρατηγικοί καταναλωτές» στην προσωπική φροντίδα

11:38

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι θεσμός του κράτους Δικαίου - Δεν καταργείται με νόμο

11:33

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά να παραδοθεί εγκαίρως βοήθεια στο Κίεβο

11:28

TSMC: Κατά 58% εκτοξεύτηκαν τα καθαρά κέρδη στο α' τρίμηνο - Στα 18,2 δισ. δολάρια

11:27

Βουλή - ΟΠΕΚΕΠΕ: Την Τετάρτη στην Ολομέλεια η άρση ασυλίας των 11+2 βουλευτών της ΝΔ

11:16

Λαζαρίδης: «Ζητώ τον πλήρη, έντοκο καταλογισμό οποιωνδήποτε αχρεωστήτως καταβληθέντων σε εμένα ποσών»

11:15

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών XI: Η ενέργεια στο επίκεντρο της διεθνούς ατζέντας

11:13

Συζήτηση για το Κράτος Δικαίου στη Βουλή - Δείτε live

11:12

Η Premia Properties χτύπησε το καμπανάκι της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών

11:11

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπια άνοδος και επιστροφή στις 2.300 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

11:10

ΔΥΠΑ: Το Σάββατο στις Σέρρες 800 ευκαιρίες εργασίας στην 54η «Ημέρα Καριέρας»

11:09

Τριπλή Διεθνής Διάκριση στα αρχιτεκτονικά βραβεία TAC Awards, για το Showroom της "Ακρόλιθος" στην Καβάλα

11:02

Alpha Bank: Ιδιαίτερη ανθεκτικότητα των ελληνικών εξαγωγών το 2025

10:50

Euroxx: Θετικές προοπτικές για τις τράπεζες, ανεβάζει τιμές-στόχους

10:40

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Νέο ρεκόρ ο Nikkei

10:20

Βρετανία: Η ανάπτυξη εξέπληξε ευχάριστα τον Φεβρουάριο, αλλά ισχύουν τα στοιχεία;

10:17

Διαβουλεύσεις Ιράν - ΗΠΑ με στόχο νέες συνομιλίες, αμερικανικό μπλόκο σε 10 ιρανικά πλοία