INSIDE OUT

Η ατάκα Μάρκου στη Βουλή - Η υπόσχεση Γεραπετρίτη για τις ανεμογεννήτριες στους Ευβοιώτες

14-07-2022 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η ατάκα Μάρκου στη Βουλή - Η υπόσχεση Γεραπετρίτη για τις ανεμογεννήτριες στους Ευβοιώτες

Χάζευα τη συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία. Το κτίριο παλιό, οι αίθουσες άνετες, ο κλιματισμός σωστός, ο Τασούλας αγαπητός, το κυλικείο ατμοσφαιρικό. Συνθήκες ιδανικές. Η συζήτηση στους κλασικούς ρυθμούς Ιουλίου. Όλοι θέλουν να πάνε διακοπές. Μοναδικό τζαρτζάρισμα τα καρφιά Λαμπρούλη (ΚΚΕ) σε Σκουρλέτη (ΣΥΡΙΖΑ): «κοιτάτε αλλού, να κοιτάξετε και κατ’ τ’ αριστερά», και το «εκτσογλανισμός» του Κυριάκου.

Έτσι συνέχιζε, μέχρι που πήρε τον λόγο ο υπερ-αγαπημένος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας ο Μάρκου. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, γιατρός του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστός για την ατάκα προς βουλευτές ΠΑΣΟΚ «τι να πείτε εσείς στο ΚΙΝΑΛ που έχετε την κ...α σας ανοικτή... να» κάνοντας και τη σχετική χειρονομία, χτύπησε ξανά. Αυτή τη φορά έβαλε το ερώτημα της δεκαετίας:

«Το ερώτημα δεν είναι σε τι κόσμο θα παραδώσουμε τα παιδιά. Το ερώτημα είναι, σε τί είδους παιδιά θα παραδώσουμε τον κόσμο μας».

Ομολογώ ότι αιφνιδιάστηκα. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι. Καταρχήν σκέφτηκα ότι κάτι ξέρει. Κάτι σκοτεινό που είδε το Webb και μας το κρύβουν. Σε τί είδους παιδιά θα παραδώσουμε τον κόσμο μας άραγε; Λογικά εννοεί ότι τα παιδιά που θα τελειώσουν το Πανεπιστήμιο Κεραμέως θα είναι κάτι σαν παιδιά-τέρατα. Έτοιμα να συνδεθούν αμέσως με την αγορά εργασίας. Παιδιά που δεν θα έχουν επιλέξει Πρύτανη. Μπορεί και να μην έχουν χτίσει ποτέ καθηγητή πανεπιστημίου στο γραφείο του. Σ’ αυτά τα παιδιά θα παραδώσουμε τον κόσμο; Φρίκη.

Παρωχημένα

Μετά απ’ αυτό η συζήτηση έκανε κοιλιά, μέχρι που ανέβηκε στο βήμα η Μπέτυ Σκούφα (βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ). Πάντα την προσέχω γιατί η κοκκινομάλλα, πίσω από τον νυσταλέο τόνο κρύβει μια εκρηκτική προσωπικότητα. Και ναι λοιπόν. Εκεί προς το τέλος της ομιλίας της η κ. Σκούφα κάλεσε την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως «να φρεσκάρει τα managerial δεδομένα της, (για το μοντέλο Διοίκησης των Πανεπιστημίων), γιατί είναι παρωχημένα». Η Κεραμέως ξαφνιάστηκε τόσο μετά από μια δύσκολη μέρα στην Βουλή, που το άφησε έτσι αναπάντητο.

Απαντήσεις

Αντιθέτως απαντήσεις σε όλους και για όλα – αν και πολλές ήταν απολύτως ασαφείς-, έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την επίσκεψή του στην Εύβοια.

Δεν ήταν μια εύκολη επίσκεψη. Ο κόσμος στο Βόρειο κομμάτι, είναι αγριεμένος καθώς ακόμα δεν έχουν δοθεί όλες οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από την πυρκαγιά. Πρόκειται κυρίως για αγροτοκτηνοτρόφους, με άτυπο εισόδημα για να το πω κομψά, για τους οποίους είναι δύσκολο να προσδιοριστεί το ύψος της αποζημίωσης. Μάλιστα προ μηνός σε αντίστοιχη σύσκεψη, δεν άφησαν τον τοπικό βουλευτή και υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου να μπει καν στην αίθουσα.

Ο κ. Γεραπετρίτης παραδέχτηκε ότι τα πράγματα δεν γίνονται τόσο γρήγορα όσο θα ήθελε ο Πρωθυπουργός, αλλά σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει τα μάτια της πάνω στην Εύβοια.

Ανεμογεννήτριες γιοκ

Κατά την επίσκεψη τον συνόδευαν Σίμος, οι υπόλοιποι βουλευτές ΝΔ Εύβοιας και η υποψήφια βουλευτής Σοφία Νικολάου. Όλοι αμίλητοι , υπό την έννοια ότι μιλούσε Γεραπετρίτης, και Γεραπετρίτης ίσον Μαξίμου. Ο υπουργός δήλωσε συγκλονισμένος από τα καμένα, ενώ στην κλειστή σύσκεψη της Νομαρχιακής υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θέλει ισόρροπη ανάπτυξη για την περιοχή, και πρωτογενή τομέα, όχι μόνο τουρισμό. Σημασία έχει ότι την απάντηση την έδωσε σε ερώτηση της Ευαγγελίας Μιμίκου, της γνωστής οικογενείας η οποία μαζί με την Βοκτάς, ανέπτυξε την πτηνοτροφία στην Ελλάδα. Η επιχείρηση Μιμίκος στην ακμή της έδινε δουλειά σε χίλια άτομα στην περιοχή.

Στην ίδια σύσκεψη άκουσε και τα παράπονα ιδιαίτερα του Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου Μπουραντά, για τις ανεμογεννήτριες κι έβγαλε και είδηση. Όπως είπε, ομολογώ και συμφωνώ ότι η Εύβοια έχει υπερκαλυφθεί από ανεμογεννήτριες και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό να μη επωμισθεί άλλο βάρος.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Ζαπορίζια: Ο πυρηνικός σταθμός επανασυνδέθηκε με το ουκρανικό δίκτυο ηλεκτροδότησης

23:41

Πιερρακάκης: «Παραγωγική» η πρώτη συνεδρίαση Eurogroup υπό Ελληνική Προεδρία

23:26

Κεραμέως: Πάνω από 12.000 πολίτες έχουν βρει δουλειά μέσα από τις «Ημέρες Καριέρας»

23:13

Λάιεν: Ζήτημα ύψιστης σημασίας στις διατλαντικές σχέσεις ο σεβασμός της κυριαρχίας

22:57

Συρία: Σάρα και Τραμπ συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων

22:40

Δανία και Γροιλανδία προτείνουν αποστολή του ΝΑΤΟ στην Αρκτική

22:22

Κάλας: Να σταματήσουν αμέσως όλες οι στρατιωτικές δραστηριότητες στη Συρία

22:05

ΟΗΕ: «Ανησυχητική αύξηση» της χρήσης της θανατικής ποινής παγκοσμίως το 2025

21:48

Πιερρακάκης-Eurogroup: Να επιστρέψουμε στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης και του δυναμισμού - «Κλειδί ο διάλογος με τις ΗΠΑ»

21:36

Τουρκία: Ο Ερντογάν επαινεί τη «μετρημένη» επίθεση του στρατού της Συρίας κατά Κούρδων

21:23

Αφγανιστάν: Έκρηξη σε εστιατόριο ξενοδοχείου στην Καμπούλ - Επτά νεκροί, αρκετοί τραυματίες

21:11

Ο Νετανιάχου δεν δέχεται Τούρκους και Καταριανούς στρατιώτες στη Γάζα

21:01

Χωρίς ταξί την Τετάρτη η Θεσσαλονίκη

20:50

Κομισιόν: Πάνω από 160 αιτήσεις για τα στρατηγικά έργα κρίσιμων πρώτων υλών

20:43

Συνάντηση Μητσοτάκη - Τασούλα την Τρίτη στο Προεδρικό Μέγαρο

20:37

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι αύριο σε Ιόνιο, Πελοπόννησο και Δ. Στερεά - Επιδείνωση την Τετάρτη

20:28

Ο Μπόρις Βουίτσιτς ο εκλεκτός του Eurogroup για αντιπρόεδρος της ΕΚΤ

20:23

Ισπανία: Στους 40 οι νεκροί από τη σύγκρουση δύο τρένων στην Ανδαλουσία

20:12

Ρούτε: Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να συνεργάζεται με Δανία, Γροιλανδία για την ασφάλεια στην Αρκτική

20:12

Μητσοτάκης για αγρότες: Οποιεσδήποτε λύσεις πρέπει να σέβονται τις δημοσιονομικές δυνατότητες - Η κοινωνία έχει εξαντληθεί

20:03

Γαλλία: Ο Λεκορνί ενεργοποιεί το άρθρο 49.3 για την έγκριση του προϋπολογισμού

20:01

Opinion Poll: Τι ποσοστό πολιτών θα ψήφιζε ένα κόμμα Καρυστιανού, Τσίπρα ή Σαμαρά

19:53

Βουλγαρία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος Ράντεφ - Προς πρόωρες κάλπες η χώρα

19:44

ΝΥΤ: Αν το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει παράνομους τους δασμούς, ο Τραμπ θα επιβάλει αμέσως νέους

19:34

Κεφαλογιάννης: Σχέδιο πρόληψης για πλημμύρες, πυρκαγιές - Ενισχύεται ο στόλος των εναέριων

19:29

Σε κίνδυνο η εμπορική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ - Οι επιλογές της Ευρώπης

19:25

Ιταλία: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Βαλεντίνο

19:16

Πτώση στις ευρωαγορές με «βαρίδι» αυτοκινητοβιομηχανίες και εταιρείες πολυτελείας

19:12

Αύριο οι αποφάσεις των αγροτών για τα μπλόκα - «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη συνάντηση»

18:58

Τραμπ: «Ουδέν σχόλιον» σε ερώτηση για τη χρήση βίας ώστε να αποκτήσει τη Γροιλανδία