INSIDE OUT

Η ατάκα Μάρκου στη Βουλή - Η υπόσχεση Γεραπετρίτη για τις ανεμογεννήτριες στους Ευβοιώτες

14-07-2022 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η ατάκα Μάρκου στη Βουλή - Η υπόσχεση Γεραπετρίτη για τις ανεμογεννήτριες στους Ευβοιώτες
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Χάζευα τη συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία. Το κτίριο παλιό, οι αίθουσες άνετες, ο κλιματισμός σωστός, ο Τασούλας αγαπητός, το κυλικείο ατμοσφαιρικό. Συνθήκες ιδανικές. Η συζήτηση στους κλασικούς ρυθμούς Ιουλίου. Όλοι θέλουν να πάνε διακοπές. Μοναδικό τζαρτζάρισμα τα καρφιά Λαμπρούλη (ΚΚΕ) σε Σκουρλέτη (ΣΥΡΙΖΑ): «κοιτάτε αλλού, να κοιτάξετε και κατ’ τ’ αριστερά», και το «εκτσογλανισμός» του Κυριάκου.

Έτσι συνέχιζε, μέχρι που πήρε τον λόγο ο υπερ-αγαπημένος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας ο Μάρκου. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, γιατρός του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστός για την ατάκα προς βουλευτές ΠΑΣΟΚ «τι να πείτε εσείς στο ΚΙΝΑΛ που έχετε την κ...α σας ανοικτή... να» κάνοντας και τη σχετική χειρονομία, χτύπησε ξανά. Αυτή τη φορά έβαλε το ερώτημα της δεκαετίας:

«Το ερώτημα δεν είναι σε τι κόσμο θα παραδώσουμε τα παιδιά. Το ερώτημα είναι, σε τί είδους παιδιά θα παραδώσουμε τον κόσμο μας».

Ομολογώ ότι αιφνιδιάστηκα. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι. Καταρχήν σκέφτηκα ότι κάτι ξέρει. Κάτι σκοτεινό που είδε το Webb και μας το κρύβουν. Σε τί είδους παιδιά θα παραδώσουμε τον κόσμο μας άραγε; Λογικά εννοεί ότι τα παιδιά που θα τελειώσουν το Πανεπιστήμιο Κεραμέως θα είναι κάτι σαν παιδιά-τέρατα. Έτοιμα να συνδεθούν αμέσως με την αγορά εργασίας. Παιδιά που δεν θα έχουν επιλέξει Πρύτανη. Μπορεί και να μην έχουν χτίσει ποτέ καθηγητή πανεπιστημίου στο γραφείο του. Σ’ αυτά τα παιδιά θα παραδώσουμε τον κόσμο; Φρίκη.

Παρωχημένα

Μετά απ’ αυτό η συζήτηση έκανε κοιλιά, μέχρι που ανέβηκε στο βήμα η Μπέτυ Σκούφα (βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ). Πάντα την προσέχω γιατί η κοκκινομάλλα, πίσω από τον νυσταλέο τόνο κρύβει μια εκρηκτική προσωπικότητα. Και ναι λοιπόν. Εκεί προς το τέλος της ομιλίας της η κ. Σκούφα κάλεσε την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως «να φρεσκάρει τα managerial δεδομένα της, (για το μοντέλο Διοίκησης των Πανεπιστημίων), γιατί είναι παρωχημένα». Η Κεραμέως ξαφνιάστηκε τόσο μετά από μια δύσκολη μέρα στην Βουλή, που το άφησε έτσι αναπάντητο.

Απαντήσεις

Αντιθέτως απαντήσεις σε όλους και για όλα – αν και πολλές ήταν απολύτως ασαφείς-, έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την επίσκεψή του στην Εύβοια.

Δεν ήταν μια εύκολη επίσκεψη. Ο κόσμος στο Βόρειο κομμάτι, είναι αγριεμένος καθώς ακόμα δεν έχουν δοθεί όλες οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από την πυρκαγιά. Πρόκειται κυρίως για αγροτοκτηνοτρόφους, με άτυπο εισόδημα για να το πω κομψά, για τους οποίους είναι δύσκολο να προσδιοριστεί το ύψος της αποζημίωσης. Μάλιστα προ μηνός σε αντίστοιχη σύσκεψη, δεν άφησαν τον τοπικό βουλευτή και υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου να μπει καν στην αίθουσα.

Ο κ. Γεραπετρίτης παραδέχτηκε ότι τα πράγματα δεν γίνονται τόσο γρήγορα όσο θα ήθελε ο Πρωθυπουργός, αλλά σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει τα μάτια της πάνω στην Εύβοια.

Ανεμογεννήτριες γιοκ

Κατά την επίσκεψη τον συνόδευαν Σίμος, οι υπόλοιποι βουλευτές ΝΔ Εύβοιας και η υποψήφια βουλευτής Σοφία Νικολάου. Όλοι αμίλητοι , υπό την έννοια ότι μιλούσε Γεραπετρίτης, και Γεραπετρίτης ίσον Μαξίμου. Ο υπουργός δήλωσε συγκλονισμένος από τα καμένα, ενώ στην κλειστή σύσκεψη της Νομαρχιακής υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θέλει ισόρροπη ανάπτυξη για την περιοχή, και πρωτογενή τομέα, όχι μόνο τουρισμό. Σημασία έχει ότι την απάντηση την έδωσε σε ερώτηση της Ευαγγελίας Μιμίκου, της γνωστής οικογενείας η οποία μαζί με την Βοκτάς, ανέπτυξε την πτηνοτροφία στην Ελλάδα. Η επιχείρηση Μιμίκος στην ακμή της έδινε δουλειά σε χίλια άτομα στην περιοχή.

Στην ίδια σύσκεψη άκουσε και τα παράπονα ιδιαίτερα του Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου Μπουραντά, για τις ανεμογεννήτριες κι έβγαλε και είδηση. Όπως είπε, ομολογώ και συμφωνώ ότι η Εύβοια έχει υπερκαλυφθεί από ανεμογεννήτριες και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό να μη επωμισθεί άλλο βάρος.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:22

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι απέλυσε τον γενικό εισαγγελέα και τον κατηγόρησε για διαφθορά

23:10

Wall Street: Μικρές μεταβολές στη σκιά των ανησυχιών για την AI

23:04

Κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της ρωσικής τράπεζας VTB σε σχέση με το Ιράν

22:55

Συνελήφθη 40χρονος για εμπρησμούς κατ’ εξακολούθηση στην Εύβοια

22:42

Ο πάπας Λέων καταργεί την μείωση του 10% στους μισθούς καρδιναλίων

22:27

Ιμαλάια: Οι παγετώνες λιώνουν πιο γρήγορα, απειλείται η ασφάλεια των υδάτων

22:14

Πετρέλαιο: Μετριασμένη άνοδος με τη Μέση Ανατολή στο επίκεντρο

22:00

Υεμένη: Η Σ. Αραβία εξαπέλυσε πάνω από 50 αεροπορικές επιδρομές κατά των Χούθι

21:48

Τραμπ: «Φάρσα» η προειδοποίηση ότι το ΑΙ μπορεί να καταστρέψει την ανθρωπότητα

21:38

Χρυσός: Υποχώρησε σε χαμηλό άνω του ενός μηνός

21:16

Γερμανία: Ένας στους τρεις εθελοντές κρίνεται ακατάλληλος για θητεία στην Bundeswehr

20:55

Ζελένσκι: Ζητά συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον Τραμπ για να σταματήσουν οι επιθέσεις στη Ρωσία

20:44

Κικίλιας: «Απαραίτητη η δημιουργία κλειστής δομής στο Ηράκλειο»

20:31

Τουλάχιστον 13 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον νότιο Λίβανο

20:19

Το Ιράν επιθυμεί «απεγνωσμένα» μια συμφωνία επιμένει ο Τραμπ

20:15

Εθνική Τράπεζα: Στις 17 Σεπτεμβρίου η διαγραφή ιδίων μετοχών

20:10

Aktor: Ξεκινά πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών - Εύρος τιμών από 0,30 έως 15 ευρώ

20:00

Δοκιμασία για την αξιοπιστία της Fed οι 50 ημέρες μέχρι τα midterms

19:46

Σουηδία-εκλογές: Η ακροδεξιά έχασε έδαφος, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη

19:33

Πιτσιλής στο HEC Paris: Θεσμική ανθεκτικότητα, τεχνολογία και εμπιστοσύνη στη σύγχρονη φορολογική διοίκηση

19:28

Νεπάλ: Εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από την Ινδία μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

19:27

ΕΕ: Παράταση επτά ημερών στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

19:22

ΙΣΑ για υπόθεση Μαζωνάκη: Απαντήσεις για τον τρόπο αδειοδότησης των ιατρείων

19:12

Ευρωαγορές: Πτώση με φόντο Μέση Ανατολή, ΑΙ αλλά και Αρκτική

18:57

Τραμπ: «Αρρωστημένη συνωμοσία κατά της AI και των data centers»

18:46

«Το μέλλον είναι στην ΕΕ»: Kοινή διακήρυξη Σκωτίας, Ουαλίας, Β. Ιρλανδίας για «αυτοδιάθεση»

18:42

Aegean: Θετική αλλά μειωμένη η κερδοφορία στο α' εξάμηνο

18:36

Τραμπ: Ουκρανία και Ρωσία συμφώνησαν να μην πλήττουν ενεργειακούς στόχους

18:26

Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν τη συμμετοχή Ιράν στη σύνοδο του ΔΟΑΕ

18:17

Κάλας: «Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερα παγοθραυστικά»