INSIDE OUT

Η ατάκα Μάρκου στη Βουλή - Η υπόσχεση Γεραπετρίτη για τις ανεμογεννήτριες στους Ευβοιώτες

14-07-2022 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η ατάκα Μάρκου στη Βουλή - Η υπόσχεση Γεραπετρίτη για τις ανεμογεννήτριες στους Ευβοιώτες

Χάζευα τη συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία. Το κτίριο παλιό, οι αίθουσες άνετες, ο κλιματισμός σωστός, ο Τασούλας αγαπητός, το κυλικείο ατμοσφαιρικό. Συνθήκες ιδανικές. Η συζήτηση στους κλασικούς ρυθμούς Ιουλίου. Όλοι θέλουν να πάνε διακοπές. Μοναδικό τζαρτζάρισμα τα καρφιά Λαμπρούλη (ΚΚΕ) σε Σκουρλέτη (ΣΥΡΙΖΑ): «κοιτάτε αλλού, να κοιτάξετε και κατ’ τ’ αριστερά», και το «εκτσογλανισμός» του Κυριάκου.

Έτσι συνέχιζε, μέχρι που πήρε τον λόγο ο υπερ-αγαπημένος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας ο Μάρκου. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, γιατρός του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστός για την ατάκα προς βουλευτές ΠΑΣΟΚ «τι να πείτε εσείς στο ΚΙΝΑΛ που έχετε την κ...α σας ανοικτή... να» κάνοντας και τη σχετική χειρονομία, χτύπησε ξανά. Αυτή τη φορά έβαλε το ερώτημα της δεκαετίας:

«Το ερώτημα δεν είναι σε τι κόσμο θα παραδώσουμε τα παιδιά. Το ερώτημα είναι, σε τί είδους παιδιά θα παραδώσουμε τον κόσμο μας».

Ομολογώ ότι αιφνιδιάστηκα. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι. Καταρχήν σκέφτηκα ότι κάτι ξέρει. Κάτι σκοτεινό που είδε το Webb και μας το κρύβουν. Σε τί είδους παιδιά θα παραδώσουμε τον κόσμο μας άραγε; Λογικά εννοεί ότι τα παιδιά που θα τελειώσουν το Πανεπιστήμιο Κεραμέως θα είναι κάτι σαν παιδιά-τέρατα. Έτοιμα να συνδεθούν αμέσως με την αγορά εργασίας. Παιδιά που δεν θα έχουν επιλέξει Πρύτανη. Μπορεί και να μην έχουν χτίσει ποτέ καθηγητή πανεπιστημίου στο γραφείο του. Σ’ αυτά τα παιδιά θα παραδώσουμε τον κόσμο; Φρίκη.

Παρωχημένα

Μετά απ’ αυτό η συζήτηση έκανε κοιλιά, μέχρι που ανέβηκε στο βήμα η Μπέτυ Σκούφα (βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ). Πάντα την προσέχω γιατί η κοκκινομάλλα, πίσω από τον νυσταλέο τόνο κρύβει μια εκρηκτική προσωπικότητα. Και ναι λοιπόν. Εκεί προς το τέλος της ομιλίας της η κ. Σκούφα κάλεσε την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως «να φρεσκάρει τα managerial δεδομένα της, (για το μοντέλο Διοίκησης των Πανεπιστημίων), γιατί είναι παρωχημένα». Η Κεραμέως ξαφνιάστηκε τόσο μετά από μια δύσκολη μέρα στην Βουλή, που το άφησε έτσι αναπάντητο.

Απαντήσεις

Αντιθέτως απαντήσεις σε όλους και για όλα – αν και πολλές ήταν απολύτως ασαφείς-, έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την επίσκεψή του στην Εύβοια.

Δεν ήταν μια εύκολη επίσκεψη. Ο κόσμος στο Βόρειο κομμάτι, είναι αγριεμένος καθώς ακόμα δεν έχουν δοθεί όλες οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από την πυρκαγιά. Πρόκειται κυρίως για αγροτοκτηνοτρόφους, με άτυπο εισόδημα για να το πω κομψά, για τους οποίους είναι δύσκολο να προσδιοριστεί το ύψος της αποζημίωσης. Μάλιστα προ μηνός σε αντίστοιχη σύσκεψη, δεν άφησαν τον τοπικό βουλευτή και υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου να μπει καν στην αίθουσα.

Ο κ. Γεραπετρίτης παραδέχτηκε ότι τα πράγματα δεν γίνονται τόσο γρήγορα όσο θα ήθελε ο Πρωθυπουργός, αλλά σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει τα μάτια της πάνω στην Εύβοια.

Ανεμογεννήτριες γιοκ

Κατά την επίσκεψη τον συνόδευαν Σίμος, οι υπόλοιποι βουλευτές ΝΔ Εύβοιας και η υποψήφια βουλευτής Σοφία Νικολάου. Όλοι αμίλητοι , υπό την έννοια ότι μιλούσε Γεραπετρίτης, και Γεραπετρίτης ίσον Μαξίμου. Ο υπουργός δήλωσε συγκλονισμένος από τα καμένα, ενώ στην κλειστή σύσκεψη της Νομαρχιακής υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θέλει ισόρροπη ανάπτυξη για την περιοχή, και πρωτογενή τομέα, όχι μόνο τουρισμό. Σημασία έχει ότι την απάντηση την έδωσε σε ερώτηση της Ευαγγελίας Μιμίκου, της γνωστής οικογενείας η οποία μαζί με την Βοκτάς, ανέπτυξε την πτηνοτροφία στην Ελλάδα. Η επιχείρηση Μιμίκος στην ακμή της έδινε δουλειά σε χίλια άτομα στην περιοχή.

Στην ίδια σύσκεψη άκουσε και τα παράπονα ιδιαίτερα του Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου Μπουραντά, για τις ανεμογεννήτριες κι έβγαλε και είδηση. Όπως είπε, ομολογώ και συμφωνώ ότι η Εύβοια έχει υπερκαλυφθεί από ανεμογεννήτριες και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό να μη επωμισθεί άλλο βάρος.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:04

Κίνα-Καναδάς: Διμερείς διευθετήσεις για την αντιμετώπιση εμπορικών ζητημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος

14:53

Σενάρια διαχείρισης του ηφαιστειακού κινδύνου από ενδεχόμενο τσουνάμι στη Σαντορίνη

14:47

Στις ΗΠΑ οι Ουκρανοί διαπραγματευτές για συνομιλίες

14:36

Έφυγε απ' τη ζωή ο Νικόλαος Στασινόπουλος ο επί δεκαετίες ηγέτης της ΒΙΟΧΑΛΚΟ

14:16

Τουρκία: Ο Τραμπ κάλεσε τον Ερντογάν στο «Συμβούλιο Ειρήνης» για τη Γάζα

14:06

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει προσφυγή της Bayer που θέλει να λάβει τέλος το κύμα αγωγών για το Roundup

13:49

Δ. Ελλάδα: Περισσότερες οι επικίνδυνες παραβάσεις κατά την οδήγηση το 2025 σε σχέση με το 2024

13:42

Υπουργείο Εργασίας - Job Match: Η ψηφιακή γέφυρα μεταξύ υποψηφίων και επιχειρήσεων

13:38

Μαρινάκης: H κυβέρνηση και οι αγρότες δεν είναι αντίπαλοι αλλά σύμμαχοι

13:33

Κοντογεώργης: Την Δευτέρα θα γίνει μια χρήσιμη συζήτηση, οι δρόμοι δεν θα ξανακλείσουν

13:29

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει οδηγήσει σε ηθική και θεσμική παρακμή τη χώρα

13:20

Βενεζουέλα: Η προσωρινή πρόεδρος Ροδρίγκες απομάκρυνε από την κυβέρνηση πιστό του Μαδούρο

13:00

Πώς το IRIS άλλαξε τον τρόπο που πληρώνουμε - Από το «θα φανούν αύριο» στο «τώρα»

12:52

Kρουαζιέρα: Ρεκόρ αφίξεων αλλά και προειδοποιήσεις για στρεβλώσεις

12:41

Τραμπ: Η Γροιλανδία τον φέρνει σε ρήξη με τους Ευρωπαίους ακροδεξίους

12:28

Εξαγορές και επενδύσεις φέρνει η επόμενη μέρα των σούπερ-μάρκετ

12:02

ΕΕΛ: Κίνδυνοι για την δημόσια υγεία απ' την απόσυρση του αντιβιοτικού τριμεθοπρίμη/σουλφομεθοξαζόλη

11:48

ΗΠΑ: Δικαστική απόφαση περιορίζει τις εξουσίες της αστυνομίας μετανάστευσης στη Μινεσότα

11:42

N.Δ.: Αποχαιρετούμε με θλίψη και ιδιαίτερη συγκίνηση ένα ιστορικό στέλεχός, τον Αλέξανδρου Παπαδόγγονα

11:25

Μητσοτάκης: Θα ακούσω τους αγρότες αλλά δεν έχω διάθεση να δώσω περισσότερα από αυτά που επιβάλλει ο προϋπολογισμός

11:12

Μασκ: Διεκδικεί 134 δισ. δολάρια από OpenAI και Microsoft για παρανόμως αποκτηθέντα κέρδη

10:57

Ιράν: Με πολύ αργούς ρυθμούς η αποκατάσταση της συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο

10:52

Πάτρα: Σε καρναβαλικούς ρυθμούς η πόλη

10:47

Τα 11 μεγάλα έργα στο επενδυτικό πλάνο του ΑΔΜΗΕ

10:41

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά

10:09

Ιράν: Δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια

09:58

Μερτς: Οι ΗΠΑ ασκούν καθαρή πολιτική ισχύος

09:47

Το μήνυμα των αγορών για την ελληνική οικονομία και το στοίχημα των νέων αναβαθμίσεων

09:37

Βενεζουέλα: Αποφυλακίστηκαν 100 πολιτικοί κρατούμενοι

09:24

Αγρότες: Στην τελική ευθεία για το ραντεβού της Δευτέρας με τον Πρωθυπουργό – Συμμετέχουν 25 εκπρόσωποι και 6 παρατηρητές