INSIDE OUT

Η ατάκα Μάρκου στη Βουλή - Η υπόσχεση Γεραπετρίτη για τις ανεμογεννήτριες στους Ευβοιώτες

14-07-2022 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η ατάκα Μάρκου στη Βουλή - Η υπόσχεση Γεραπετρίτη για τις ανεμογεννήτριες στους Ευβοιώτες
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Χάζευα τη συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία. Το κτίριο παλιό, οι αίθουσες άνετες, ο κλιματισμός σωστός, ο Τασούλας αγαπητός, το κυλικείο ατμοσφαιρικό. Συνθήκες ιδανικές. Η συζήτηση στους κλασικούς ρυθμούς Ιουλίου. Όλοι θέλουν να πάνε διακοπές. Μοναδικό τζαρτζάρισμα τα καρφιά Λαμπρούλη (ΚΚΕ) σε Σκουρλέτη (ΣΥΡΙΖΑ): «κοιτάτε αλλού, να κοιτάξετε και κατ’ τ’ αριστερά», και το «εκτσογλανισμός» του Κυριάκου.

Έτσι συνέχιζε, μέχρι που πήρε τον λόγο ο υπερ-αγαπημένος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας ο Μάρκου. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, γιατρός του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστός για την ατάκα προς βουλευτές ΠΑΣΟΚ «τι να πείτε εσείς στο ΚΙΝΑΛ που έχετε την κ...α σας ανοικτή... να» κάνοντας και τη σχετική χειρονομία, χτύπησε ξανά. Αυτή τη φορά έβαλε το ερώτημα της δεκαετίας:

«Το ερώτημα δεν είναι σε τι κόσμο θα παραδώσουμε τα παιδιά. Το ερώτημα είναι, σε τί είδους παιδιά θα παραδώσουμε τον κόσμο μας».

Ομολογώ ότι αιφνιδιάστηκα. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι. Καταρχήν σκέφτηκα ότι κάτι ξέρει. Κάτι σκοτεινό που είδε το Webb και μας το κρύβουν. Σε τί είδους παιδιά θα παραδώσουμε τον κόσμο μας άραγε; Λογικά εννοεί ότι τα παιδιά που θα τελειώσουν το Πανεπιστήμιο Κεραμέως θα είναι κάτι σαν παιδιά-τέρατα. Έτοιμα να συνδεθούν αμέσως με την αγορά εργασίας. Παιδιά που δεν θα έχουν επιλέξει Πρύτανη. Μπορεί και να μην έχουν χτίσει ποτέ καθηγητή πανεπιστημίου στο γραφείο του. Σ’ αυτά τα παιδιά θα παραδώσουμε τον κόσμο; Φρίκη.

Παρωχημένα

Μετά απ’ αυτό η συζήτηση έκανε κοιλιά, μέχρι που ανέβηκε στο βήμα η Μπέτυ Σκούφα (βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ). Πάντα την προσέχω γιατί η κοκκινομάλλα, πίσω από τον νυσταλέο τόνο κρύβει μια εκρηκτική προσωπικότητα. Και ναι λοιπόν. Εκεί προς το τέλος της ομιλίας της η κ. Σκούφα κάλεσε την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως «να φρεσκάρει τα managerial δεδομένα της, (για το μοντέλο Διοίκησης των Πανεπιστημίων), γιατί είναι παρωχημένα». Η Κεραμέως ξαφνιάστηκε τόσο μετά από μια δύσκολη μέρα στην Βουλή, που το άφησε έτσι αναπάντητο.

Απαντήσεις

Αντιθέτως απαντήσεις σε όλους και για όλα – αν και πολλές ήταν απολύτως ασαφείς-, έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την επίσκεψή του στην Εύβοια.

Δεν ήταν μια εύκολη επίσκεψη. Ο κόσμος στο Βόρειο κομμάτι, είναι αγριεμένος καθώς ακόμα δεν έχουν δοθεί όλες οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από την πυρκαγιά. Πρόκειται κυρίως για αγροτοκτηνοτρόφους, με άτυπο εισόδημα για να το πω κομψά, για τους οποίους είναι δύσκολο να προσδιοριστεί το ύψος της αποζημίωσης. Μάλιστα προ μηνός σε αντίστοιχη σύσκεψη, δεν άφησαν τον τοπικό βουλευτή και υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου να μπει καν στην αίθουσα.

Ο κ. Γεραπετρίτης παραδέχτηκε ότι τα πράγματα δεν γίνονται τόσο γρήγορα όσο θα ήθελε ο Πρωθυπουργός, αλλά σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει τα μάτια της πάνω στην Εύβοια.

Ανεμογεννήτριες γιοκ

Κατά την επίσκεψη τον συνόδευαν Σίμος, οι υπόλοιποι βουλευτές ΝΔ Εύβοιας και η υποψήφια βουλευτής Σοφία Νικολάου. Όλοι αμίλητοι , υπό την έννοια ότι μιλούσε Γεραπετρίτης, και Γεραπετρίτης ίσον Μαξίμου. Ο υπουργός δήλωσε συγκλονισμένος από τα καμένα, ενώ στην κλειστή σύσκεψη της Νομαρχιακής υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θέλει ισόρροπη ανάπτυξη για την περιοχή, και πρωτογενή τομέα, όχι μόνο τουρισμό. Σημασία έχει ότι την απάντηση την έδωσε σε ερώτηση της Ευαγγελίας Μιμίκου, της γνωστής οικογενείας η οποία μαζί με την Βοκτάς, ανέπτυξε την πτηνοτροφία στην Ελλάδα. Η επιχείρηση Μιμίκος στην ακμή της έδινε δουλειά σε χίλια άτομα στην περιοχή.

Στην ίδια σύσκεψη άκουσε και τα παράπονα ιδιαίτερα του Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου Μπουραντά, για τις ανεμογεννήτριες κι έβγαλε και είδηση. Όπως είπε, ομολογώ και συμφωνώ ότι η Εύβοια έχει υπερκαλυφθεί από ανεμογεννήτριες και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό να μη επωμισθεί άλλο βάρος.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Ζάκυνθος: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών

23:37

Μνημόνιο Συνεργασίας του δήμου Αθηναίων με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

23:15

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός μοτοσικλέτας, αγνόησε σήμα αστυνομικών, παραβίασε κόκκινο σηματοδότη και πινακίδα STOP

22:47

Συνελήφθη άνδρας για εμπρησμό από αμέλεια στην Ηγουμενίτσα

22:16

Δυτική Ελλάδα: Μειώθηκαν κατά περίπου 7.000 οι επικίνδυνες παραβάσεις το Ά εξάμηνο του 2026 σε σύγκριση με το 2025

21:47

Βουλή: Κατατέθηκαν προς κύρωση δύο νέες συμβάσεις αμυντικής συνεργασίας της Ελλάδας με Βουλγαρία και Μαυροβούνιο

21:18

ΟΠΑ: Πενήντα υποτροφίες για φοιτητές από την περιφέρεια, παραχωρεί το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

21:00

Τραμπ: Δήλωσε πως «μόλις τελείωσε» ένα τσεκ-απ στο Walter Reed

20:45

Η Τουρκία εξακολουθεί να αξιολογεί τη συμμετοχή της στην Παγκόσμια Τράπεζα για την Άμυνα και Ασφάλεια

20:27

Τεχνολογία: Μειώνεται αργά το ψηφιακό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών

20:20

Έξι νεκροί στην Ουκρανία και 12 τραυματίες στο Κίεβο από ρωσικά πλήγματα

20:10

Στην Λέσβο η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη

19:53

Ιράν: Η «εκδίκηση» για τον Αλί Χαμενεΐ είναι «αναπόφευκτη» λέει ο ανώτατος ηγέτης

19:47

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

19:30

Τα Στενά του Ορμούζ αλλάζουν τους κανόνες – Πώς λειτουργούν τα υπόλοιπα θαλάσσια περάσματα

19:24

ΗΠΑ: Κλητεύσεις σε δημοσιογράφους των ΝΥΤ για ρεπορτάζ των ζητημάτων ασφαλείας του Air Force One

19:06

Γεωργιάδης: Εγκαινίασε τα ανακαινισμένα ΤΕΠ στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καλύμνου «Βουβάλειο»

18:54

Γαλλία: Ο πύργος του Άιφελ, το Λούβρο και το μουσείο Ορσέ έκλεισαν νωρίτερα σήμερα εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών

18:38

Holtec Nuclear Corporation: Κατέθεσε αίτηση για IPO εν μέσω της ραγδαίας αύξησης της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας

18:28

Πυρκαγιά στο ισόγειο του Θριάσιου Νοσοκομείου- Αντιμετωπίστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική

18:05

Δίωξη για πέντε κακουργήματα στους 3 συλληφθέντες για την φονική εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της Αφρ. Νέστορα

17:55

Κικίλιας από Κάλυμνο: Το νησί πρέπει να έχει σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση όλο τον χρόνo

17:49

ΣΥΡΙΖΑ -ΚΕ: Επιταχύνει άμεσα την προετοιμασία του για τις επερχόμενες εκλογές

17:34

Αλβανία: Επιχειρηματίας που πούλησε γη για το θέρετρο του Κούσνερ ύποπτος για πλαστογράφηση των τίτλων ιδιοκτησίας

17:17

Γιαννιτσά: Κάθειρξη 7 ετών και 3 μηνών σε γιατρό για τον θάνατο 14χρονης, έπειτα από χειρουργείο τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου

17:00

Global X: Η Ελλάδα στην κορυφαία 11άδα των αναδυόμενων αγορών με σημαντικά περιθώρια ανόδου

16:50

ΛΣ: Κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών, όπλων και φυσιγγίων στο λιμάνι του Πειραιά

16:46

Ανδρουλάκης: Η αναβάθμιση του ΕΣΥ είναι πολιτική προτεραιότητα

16:36

Συμμετοχή του αρχηγού ΓΕΑ στο «European F-35 Air Chiefs Meeting»

16:31

Θεσσαλονίκη: Αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή Περιβολάκι στον Λαγκαδά