INSIDE OUT

Η ατάκα Μάρκου στη Βουλή - Η υπόσχεση Γεραπετρίτη για τις ανεμογεννήτριες στους Ευβοιώτες

14-07-2022 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η ατάκα Μάρκου στη Βουλή - Η υπόσχεση Γεραπετρίτη για τις ανεμογεννήτριες στους Ευβοιώτες
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Χάζευα τη συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία. Το κτίριο παλιό, οι αίθουσες άνετες, ο κλιματισμός σωστός, ο Τασούλας αγαπητός, το κυλικείο ατμοσφαιρικό. Συνθήκες ιδανικές. Η συζήτηση στους κλασικούς ρυθμούς Ιουλίου. Όλοι θέλουν να πάνε διακοπές. Μοναδικό τζαρτζάρισμα τα καρφιά Λαμπρούλη (ΚΚΕ) σε Σκουρλέτη (ΣΥΡΙΖΑ): «κοιτάτε αλλού, να κοιτάξετε και κατ’ τ’ αριστερά», και το «εκτσογλανισμός» του Κυριάκου.

Έτσι συνέχιζε, μέχρι που πήρε τον λόγο ο υπερ-αγαπημένος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας ο Μάρκου. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, γιατρός του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστός για την ατάκα προς βουλευτές ΠΑΣΟΚ «τι να πείτε εσείς στο ΚΙΝΑΛ που έχετε την κ...α σας ανοικτή... να» κάνοντας και τη σχετική χειρονομία, χτύπησε ξανά. Αυτή τη φορά έβαλε το ερώτημα της δεκαετίας:

«Το ερώτημα δεν είναι σε τι κόσμο θα παραδώσουμε τα παιδιά. Το ερώτημα είναι, σε τί είδους παιδιά θα παραδώσουμε τον κόσμο μας».

Ομολογώ ότι αιφνιδιάστηκα. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι. Καταρχήν σκέφτηκα ότι κάτι ξέρει. Κάτι σκοτεινό που είδε το Webb και μας το κρύβουν. Σε τί είδους παιδιά θα παραδώσουμε τον κόσμο μας άραγε; Λογικά εννοεί ότι τα παιδιά που θα τελειώσουν το Πανεπιστήμιο Κεραμέως θα είναι κάτι σαν παιδιά-τέρατα. Έτοιμα να συνδεθούν αμέσως με την αγορά εργασίας. Παιδιά που δεν θα έχουν επιλέξει Πρύτανη. Μπορεί και να μην έχουν χτίσει ποτέ καθηγητή πανεπιστημίου στο γραφείο του. Σ’ αυτά τα παιδιά θα παραδώσουμε τον κόσμο; Φρίκη.

Παρωχημένα

Μετά απ’ αυτό η συζήτηση έκανε κοιλιά, μέχρι που ανέβηκε στο βήμα η Μπέτυ Σκούφα (βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ). Πάντα την προσέχω γιατί η κοκκινομάλλα, πίσω από τον νυσταλέο τόνο κρύβει μια εκρηκτική προσωπικότητα. Και ναι λοιπόν. Εκεί προς το τέλος της ομιλίας της η κ. Σκούφα κάλεσε την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως «να φρεσκάρει τα managerial δεδομένα της, (για το μοντέλο Διοίκησης των Πανεπιστημίων), γιατί είναι παρωχημένα». Η Κεραμέως ξαφνιάστηκε τόσο μετά από μια δύσκολη μέρα στην Βουλή, που το άφησε έτσι αναπάντητο.

Απαντήσεις

Αντιθέτως απαντήσεις σε όλους και για όλα – αν και πολλές ήταν απολύτως ασαφείς-, έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την επίσκεψή του στην Εύβοια.

Δεν ήταν μια εύκολη επίσκεψη. Ο κόσμος στο Βόρειο κομμάτι, είναι αγριεμένος καθώς ακόμα δεν έχουν δοθεί όλες οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από την πυρκαγιά. Πρόκειται κυρίως για αγροτοκτηνοτρόφους, με άτυπο εισόδημα για να το πω κομψά, για τους οποίους είναι δύσκολο να προσδιοριστεί το ύψος της αποζημίωσης. Μάλιστα προ μηνός σε αντίστοιχη σύσκεψη, δεν άφησαν τον τοπικό βουλευτή και υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου να μπει καν στην αίθουσα.

Ο κ. Γεραπετρίτης παραδέχτηκε ότι τα πράγματα δεν γίνονται τόσο γρήγορα όσο θα ήθελε ο Πρωθυπουργός, αλλά σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει τα μάτια της πάνω στην Εύβοια.

Ανεμογεννήτριες γιοκ

Κατά την επίσκεψη τον συνόδευαν Σίμος, οι υπόλοιποι βουλευτές ΝΔ Εύβοιας και η υποψήφια βουλευτής Σοφία Νικολάου. Όλοι αμίλητοι , υπό την έννοια ότι μιλούσε Γεραπετρίτης, και Γεραπετρίτης ίσον Μαξίμου. Ο υπουργός δήλωσε συγκλονισμένος από τα καμένα, ενώ στην κλειστή σύσκεψη της Νομαρχιακής υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θέλει ισόρροπη ανάπτυξη για την περιοχή, και πρωτογενή τομέα, όχι μόνο τουρισμό. Σημασία έχει ότι την απάντηση την έδωσε σε ερώτηση της Ευαγγελίας Μιμίκου, της γνωστής οικογενείας η οποία μαζί με την Βοκτάς, ανέπτυξε την πτηνοτροφία στην Ελλάδα. Η επιχείρηση Μιμίκος στην ακμή της έδινε δουλειά σε χίλια άτομα στην περιοχή.

Στην ίδια σύσκεψη άκουσε και τα παράπονα ιδιαίτερα του Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου Μπουραντά, για τις ανεμογεννήτριες κι έβγαλε και είδηση. Όπως είπε, ομολογώ και συμφωνώ ότι η Εύβοια έχει υπερκαλυφθεί από ανεμογεννήτριες και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό να μη επωμισθεί άλλο βάρος.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:13

H Bally’s Intralot υπέβαλε δεσμευτική προσφορά για την evoke plc

09:13

Η Σίφνος ανάμεσα στα «διαμάντια» της Ευρώπης για το καλοκαίρι του 2026

09:08

ResilienceTech: Παρουσίασε τον πρώτο flight controller που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται στην Ελλάδα

08:54

Ο Τραμπ αποδεσμεύει 700 εκατ. δολάρια για τη βιομηχανία άνθρακα

08:54

Η Ελλάδα στις καλύτερες χώρες του κόσμου για το 2026 - Οι 8 κατηγορίες

08:52

Εγένετο Dakos Food Industries: Η νέα ταυτότητα, οι συνέργειες και οι επενδύσεις των 25 εκατ. ευρώ

08:41

ΗΠΑ: Επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στον πρόεδρο της Κούβας και μέλη της οικογένειας Κάστρο

08:28

Ο Σι Τζινπίνγκ στη Βόρεια Κορέα τη Δευτέρα και την Τρίτη

08:22

Από το Σέιχ Σου στον Υμηττό: Τα μεγάλα έργα υπογειοποιήσεων που αλλάζουν το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ

08:21

Η ΕΕ εξετάζει τον περιορισμό της προστασίας των Ουκρανών σε στρατεύσιμη ηλικία

08:16

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η δίκη του Δ. Λιγνάδη για βιασμούς ανηλίκων

08:15

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης Γραμματέας της ΝΔ - Έρχεται ανασχηματισμός

08:08

«Πράσινο φως» στην τουριστική επένδυση 74 εκατ. στο Λασίθι

08:05

Streem Development - Hull Logistics: «Καθαρός ορίζοντας» για την επένδυση 300 εκατ. στον Ασπρόπυργο

08:02

Συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι στο γαλάζιο ραντάρ - Οι χαμηλοί τόνοι για Σαμαρά - Το «τρένο» η Αχτσιόγλου

07:52

Πανελλαδικές: Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική σήμερα για τους υποψήφιους Γενικών Λυκείων

07:50

Ενέργεια: Επάρκεια αποθεμάτων έως τέλος καλοκαιριού - 600 εκατ. ευρώ την ημέρα το επιπλέον κόστος για την ΕΕ

07:46

ΑΒΑΞ: «Δουλεύει» με διψήφιο ποσοστό κέρδους η κατασκευή, «κρατάνε» ψηλά ανεκτέλεστο και κέρδη

07:36

Ειδικό Χωροταξικό για τη Βιομηχανία: Τα 187.000 νέα στρέμματα, οι Natura και οι «αστερίσκοι» της ΣΜΠΕ

07:30

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Κλειδώνουν» πόροι για Μονάδες Αποβλήτων - Αναβαθμίζεται το project ανατολικής Θεσσαλονίκης

07:18

Στάσσης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο του μετασχηματισμού της ΔΕΗ - Η Ευρώπη πρέπει να ανεβάσει «στροφές»

07:10

Όλα στη... φόρα στις 30 Ιουνίου για τους μεγαλοφειλέτες του ΕΦΚΑ - Τι πρέπει να κάνουν

07:08

Βιτρίνα, πιέσεις και ουσία - Το πρόβλημα στη γραμμή 4 του Μετρό - Δεν είδες τι έγινε στις τηλεπικοινωνίες;

23:58

Πανελλαδικές: Συνέχεια την Τρίτη στα ΓΕΛ με Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική

23:44

Politico: Το Πεντάγωνο σκοπεύει να ακυρώσει την αποστολή Tomahawk στη Γερμανία

23:35

Το Ιράν «βλέπει αμφισημίες που πρέπει να διευκρινιστούν» στο προσχέδιο συμφωνίας με τις ΗΠΑ

23:29

ONEX: Συμφωνία με Λιμένα Αμβέρσας-Μπριζ για ανάπτυξη λιμενικών και logistics υποδομών

23:15

Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον Dow Jones με «καύσιμα» από Μέση Ανατολή

23:10

THEON: Μέρισμα 0,31 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η ετήσια γενική συνέλευση

22:56

Νέα βέλη της Ryanair κατά της Fraport Greece για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας