INSIDE OUT

Το καλάθι του Κυριάκου με Μάτζικ - Ποιοι χαμογέλαγαν πλατιά στην Ανατολική Αττική;

12-07-2022 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το καλάθι του Κυριάκου με Μάτζικ - Ποιοι χαμογέλαγαν πλατιά στην Ανατολική Αττική;
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η αγάπη του Πρωθυπουργού για το μπάσκετ είναι γνωστή. Ως μαθητής, ως φοιτητής στη Βοστώνη, ως βουλευτής αργότερα με την ομάδα της Βουλής, δεν άφηνε ποτέ χαμένη ευκαιρία για ένα παιχνίδι. Η καλή του φυσική κατάσταση το μεγάλο του ατού - τους ξεθεώνει όλους. Καλός είναι και στα καλάθια. Παίζει τριάρι, small forward άσχετοι. Σκέψου LeBron και Durant. Με τα πρωθυπουργικά καθήκοντα φυσικά, αυτές οι ευκαιρίες λιγόστεψαν. Έστω κι ως θεατής όμως κρατάει επαφή, όπως πχ στο ταξίδι του στην Βοστώνη που παρακολούθησε τους αγαπημένους του Celtics vs Miami Heats. Όμως έχεις ολόκληρο Μάτζικ Τζόνσον να γίνεται εθελοντικά ambassador της ομορφιάς που έχει η χώρα και θα τον αφήσεις έτσι; Όχι βέβαια. Κάπως έτσι έγινε το χθεσινό τηλεφώνημα στον θρύλο του NBA.

Και η Ferragni;

Την ίδια στιγμή όμως την Ελλάδα διαφημίζει σε ένα διαφορετικό κοινό αλλά με εξαιρετικό τρόπο μια Ιταλίδα από την Cremona. Η Chiara Ferragni, η οποία το 2017 ήταν σύμφωνα με το Forbes η πιο επιδραστική περσόνα στο χώρο της Μόδας, δεν είναι απλά μια καλλονή που έχει πάνω από 20 εκατ. ακολούθους στο insta. Έχει τελειώσει Bocconi, είναι μητέρα δύο παιδιών και έγινε case study στο Harvard Business School.

Οι ελπίδες μου στην Μαρέβα, που και λαμπρές σπουδές έχει κάνει, και η σχέση της με την μόδα μέσα από την επιχειρηματική αναγέννηση μιας ακριτικής περιοχής (Σουφλί) μέσω του brand Zeus and Dione, ξεπερνά κατά πολύ το μέσο επίπεδο. Για ένα τηλεφώνημα, μια συνάντηση, κάτι τέλος πάντων.

Ζητούνται αυγά και τατουάζ

Είπα Σουφλί και μέσω λίγο παραπάνω στην περιοχή η οποία, εξαιτίας της αναβάθμισης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης ζει πρωτόγνωρες στιγμές. Όταν φτάνει ο αμερικάνικος στόλος μιλάμε, γεμίζει η πόλη ομορφιές, τα μαγαζιά πελάτες και οι κάτοικοι παραληρούν. Αυτό που απολαμβάνουν οι κρητικοί χρόοοονια τώρα, και περιστασιακά παλαιότερα ο Πειραιάς με τον έκτο στόλο, τώρα το ζουν και οι κάτοικοι μιας περιοχής πανέμορφης και αρκετά παραμελημένης και τουριστικά και αναπτυξιακά. Στο νου μου όχι τόσο οι κότες (πτηνοτροφία υπάρχει καλή στην χώρα, όλοι θα πέσουν από πάνω), αλλά στον μοναδικό καλλιτέχνη που κάνει τατουάζ στην Αλεξανδρούπολη. Ζει το όνειρο λέμε!

Κινητικότητα βουλευτών

Το όνειρο ζουν και οι τυχεροί βουλευτές που δεν είναι άλλοι καταρχήν από τους νησιώτες. Να για παράδειγμα βλέπεις τον Φίλιππο Φόρτωμα (βουλευτή Κυκλάδων ΝΔ) να ποστάρει αυτό

με λεζάντα: «με τον αγαπημένο φίλο και οικοδεσπότη, πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας Σταμάτη Μαύρο κουβεντιάσαμε για την Αμοργό και για θέματα του νομού μας» στα Κατάπολα της Αμοργού και θες να... (το αφήνω κενό για να συμπληρώσετε ότι νομίζετε.)

Φρούτα

Ωραίες στιγμές όμως ζουν και οι ηπειρωτικοί βουλευτές, τα λέμε κι αυτά. Να για παράδειγμα ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης ο οποίος επισκέφθηκε την Berryplasma, «μία καινοτόμο εταιρεία με έδρα στη Βάρδα, η οποία έχει αναπτύξει από το 2012 το δικό της πρόγραμμα ανάπτυξης και βελτίωσης γενοτύπων φράουλας, καθώς και παραγωγής άλλων μαλακών φρούτων». Κι εκεί, εκτός από το πάθος του Φάνη και του Βαγγέλη γι’ αυτό που κάνουν, τον σεβασμό στην βιοποικιλότητα, άκουσε πάλι τα γνωστά προβλήματα για την έλλειψης εργατών γης.

Ροδάκινα γιοκ

Εν τω μεταξύ χθες δεν σταμάτησε να χτυπάει το τηλέφωνο του βουλευτή Β’ Πειραιά της ΝΔ Δημ. Μαρκόπουλου από φίλους και γνωστούς που του ζήταγαν ροδάκινα Ημαθίας. Όμως φευ! Το δικό του πορτ μπαγκάζ ήταν άδειο γιατί όπως μου είπε ένα χελιδόνι της Βέροιας, έπρεπε να φύγει και δεν πρόλαβε την επίσκεψη στον συνεταιρισμό.

Ήταν όλοι εκεί

Υπάρχουν και οι τυχεροί-άτυχοι όμως, τα λέμε κι αυτά. Για παράδειγμα χθες η περιοδεία του Πρωθυπουργού στην Ανατολική Αττική τους έφερε αναγκαστικά όλους δίπλα του! Μα όλους όμως. Και τους νυν και τους επόμενους: τον Βορίδη ως υπ. Εσωτερικών, τον Πέτσα ως αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών, την Ζαχαράκη ως Τουρισμού, και τους Μαρτίνου, Οικονόμου, Βλάχο ως βουλευτές Ανατολικής Αττικής. Η χαρά των νέων (Ζαχαράκη και Πέτσα) δεν κρύβονταν. Όταν είσαι στο πλάι του Πρωθυπουργού και ανακοινώνεις είτε παροχές στους Δήμους, είτε αναπτυξιακές δράσεις, στην εκλογική σου περιφέρεια, μόνο χαρές λέμε!

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά προσπαθώντας να εισέλθει στο Ισραήλ για να βρει δουλειά

23:37

Από ένα ρολόι του 1939 στις startups του αύριο: Η Alpha Bank στα PANATHĒNEA 2026

23:15

Πάτρα: Τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς

22:47

ΥΠΕΝ: καταδικαστέα η επίθεση έξω από το υπουργείο

22:16

Τσουκαλάς: Τα διλήμματα είναι συγκεκριμένα όταν οδηγούμαστε σε εκλογές

21:47

Θεσσαλονίκη: Εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας σε βάρος ανήλικου στη Χαριλάου

21:18

Πέντε συλλήψεις σε Έβρο και Ροδόπη για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών

21:01

Ηράκλειο: Σε εκδήλωση για την «Ορεινή Ελλάδα όλο το χρόνο» η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη

20:55

Μακρόν: Επείγει να σιγήσουν τα όπλα στο Λίβανο

20:47

Βραζιλία: Δύο άνδρες νοσηλεύονται στην απομόνωση, με συμπτώματα Έμπολα

20:39

ΟΗΕ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συζητήσει την κατάσταση στον Λίβανο το βράδυ της Δευτέρας

20:27

Γερμανία: Το φοιτητικό επίδομα στο επίκεντρο νέας διαμάχης των κυβερνητικών εταίρων

20:00

Ποιοι θησαυρίζουν και ποιοι πληρώνουν το τίμημα – Η νέα γεωοικονομία του πολέμου στο Ιράν

19:46

Τραμπ για Ιράν: Αν βιάζεσαι, δεν θα κάνεις μια καλή συμφωνία

19:24

Γκριν (BoE): Η ζήτηση για stablecoins ενδέχεται σύντομα να εξασθενήσει

19:10

Μιανμάρ: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε περιοχή που ελέγχεται από αντάρτες

19:00

Μάλτα: Το Εργατικό κόμμα του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Αμπέλα κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές

18:39

Σημαντικές αλλαγές στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας φέρνει ο νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης

18:24

Ένας νεκρός και 219 τραυματισμοί από τις ταραχές στη Γαλλία μετά τη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν

18:09

CNN: Το Ιράν αποκατέστησε την πρόσβαση στα θαμμένα οπλοστάσια του

17:17

Τεχνητή νοημοσύνη: Μετατρέπει την ενέργεια στον πιο «καυτό» επιχειρηματικό τομέα στην Αμερική

16:59

Μαρινάκης: Στόχος μας είναι ξεκάθαρα η αυτοδυναμία

16:50

Γουόλερ (Fed): Η εξάπλωση των stablecoins θα μπορούσε να ενισχύσει την επιρροή της νομισματικής πολιτικής της Fed

16:26

Λίβανος: 13 τραυματίες από ισραηλινό χτύπημα κοντά σε νοσοκομείο

16:00

Σούπερ μάρκετ: Επενδύσεις εκατομμυρίων με αιχμή το franchise και στόχο τον τουριστικό τζίρο

15:56

Έντονες αναταράξεις στα παγκόσμια ομόλογα τον Μάιο λόγω του πολέμου με το Ιράν

15:33

Μητσοτάκης: Θα παραβρεθεί στην τελετή εγκαινίων των «Ποσειδωνίων 2026»

15:21

DW: Ισραηλινή προέλαση πολλών… μποφόρ στον Λίβανο

15:07

Ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την αδιαθεσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

15:03

Γαλλία: Ζητά επείγουσα σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τον Λίβανο