INSIDE OUT

Το καλάθι του Κυριάκου με Μάτζικ - Ποιοι χαμογέλαγαν πλατιά στην Ανατολική Αττική;

12-07-2022 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το καλάθι του Κυριάκου με Μάτζικ - Ποιοι χαμογέλαγαν πλατιά στην Ανατολική Αττική;
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η αγάπη του Πρωθυπουργού για το μπάσκετ είναι γνωστή. Ως μαθητής, ως φοιτητής στη Βοστώνη, ως βουλευτής αργότερα με την ομάδα της Βουλής, δεν άφηνε ποτέ χαμένη ευκαιρία για ένα παιχνίδι. Η καλή του φυσική κατάσταση το μεγάλο του ατού - τους ξεθεώνει όλους. Καλός είναι και στα καλάθια. Παίζει τριάρι, small forward άσχετοι. Σκέψου LeBron και Durant. Με τα πρωθυπουργικά καθήκοντα φυσικά, αυτές οι ευκαιρίες λιγόστεψαν. Έστω κι ως θεατής όμως κρατάει επαφή, όπως πχ στο ταξίδι του στην Βοστώνη που παρακολούθησε τους αγαπημένους του Celtics vs Miami Heats. Όμως έχεις ολόκληρο Μάτζικ Τζόνσον να γίνεται εθελοντικά ambassador της ομορφιάς που έχει η χώρα και θα τον αφήσεις έτσι; Όχι βέβαια. Κάπως έτσι έγινε το χθεσινό τηλεφώνημα στον θρύλο του NBA.

Και η Ferragni;

Την ίδια στιγμή όμως την Ελλάδα διαφημίζει σε ένα διαφορετικό κοινό αλλά με εξαιρετικό τρόπο μια Ιταλίδα από την Cremona. Η Chiara Ferragni, η οποία το 2017 ήταν σύμφωνα με το Forbes η πιο επιδραστική περσόνα στο χώρο της Μόδας, δεν είναι απλά μια καλλονή που έχει πάνω από 20 εκατ. ακολούθους στο insta. Έχει τελειώσει Bocconi, είναι μητέρα δύο παιδιών και έγινε case study στο Harvard Business School.

Οι ελπίδες μου στην Μαρέβα, που και λαμπρές σπουδές έχει κάνει, και η σχέση της με την μόδα μέσα από την επιχειρηματική αναγέννηση μιας ακριτικής περιοχής (Σουφλί) μέσω του brand Zeus and Dione, ξεπερνά κατά πολύ το μέσο επίπεδο. Για ένα τηλεφώνημα, μια συνάντηση, κάτι τέλος πάντων.

Ζητούνται αυγά και τατουάζ

Είπα Σουφλί και μέσω λίγο παραπάνω στην περιοχή η οποία, εξαιτίας της αναβάθμισης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης ζει πρωτόγνωρες στιγμές. Όταν φτάνει ο αμερικάνικος στόλος μιλάμε, γεμίζει η πόλη ομορφιές, τα μαγαζιά πελάτες και οι κάτοικοι παραληρούν. Αυτό που απολαμβάνουν οι κρητικοί χρόοοονια τώρα, και περιστασιακά παλαιότερα ο Πειραιάς με τον έκτο στόλο, τώρα το ζουν και οι κάτοικοι μιας περιοχής πανέμορφης και αρκετά παραμελημένης και τουριστικά και αναπτυξιακά. Στο νου μου όχι τόσο οι κότες (πτηνοτροφία υπάρχει καλή στην χώρα, όλοι θα πέσουν από πάνω), αλλά στον μοναδικό καλλιτέχνη που κάνει τατουάζ στην Αλεξανδρούπολη. Ζει το όνειρο λέμε!

Κινητικότητα βουλευτών

Το όνειρο ζουν και οι τυχεροί βουλευτές που δεν είναι άλλοι καταρχήν από τους νησιώτες. Να για παράδειγμα βλέπεις τον Φίλιππο Φόρτωμα (βουλευτή Κυκλάδων ΝΔ) να ποστάρει αυτό

με λεζάντα: «με τον αγαπημένο φίλο και οικοδεσπότη, πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας Σταμάτη Μαύρο κουβεντιάσαμε για την Αμοργό και για θέματα του νομού μας» στα Κατάπολα της Αμοργού και θες να... (το αφήνω κενό για να συμπληρώσετε ότι νομίζετε.)

Φρούτα

Ωραίες στιγμές όμως ζουν και οι ηπειρωτικοί βουλευτές, τα λέμε κι αυτά. Να για παράδειγμα ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης ο οποίος επισκέφθηκε την Berryplasma, «μία καινοτόμο εταιρεία με έδρα στη Βάρδα, η οποία έχει αναπτύξει από το 2012 το δικό της πρόγραμμα ανάπτυξης και βελτίωσης γενοτύπων φράουλας, καθώς και παραγωγής άλλων μαλακών φρούτων». Κι εκεί, εκτός από το πάθος του Φάνη και του Βαγγέλη γι’ αυτό που κάνουν, τον σεβασμό στην βιοποικιλότητα, άκουσε πάλι τα γνωστά προβλήματα για την έλλειψης εργατών γης.

Ροδάκινα γιοκ

Εν τω μεταξύ χθες δεν σταμάτησε να χτυπάει το τηλέφωνο του βουλευτή Β’ Πειραιά της ΝΔ Δημ. Μαρκόπουλου από φίλους και γνωστούς που του ζήταγαν ροδάκινα Ημαθίας. Όμως φευ! Το δικό του πορτ μπαγκάζ ήταν άδειο γιατί όπως μου είπε ένα χελιδόνι της Βέροιας, έπρεπε να φύγει και δεν πρόλαβε την επίσκεψη στον συνεταιρισμό.

Ήταν όλοι εκεί

Υπάρχουν και οι τυχεροί-άτυχοι όμως, τα λέμε κι αυτά. Για παράδειγμα χθες η περιοδεία του Πρωθυπουργού στην Ανατολική Αττική τους έφερε αναγκαστικά όλους δίπλα του! Μα όλους όμως. Και τους νυν και τους επόμενους: τον Βορίδη ως υπ. Εσωτερικών, τον Πέτσα ως αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών, την Ζαχαράκη ως Τουρισμού, και τους Μαρτίνου, Οικονόμου, Βλάχο ως βουλευτές Ανατολικής Αττικής. Η χαρά των νέων (Ζαχαράκη και Πέτσα) δεν κρύβονταν. Όταν είσαι στο πλάι του Πρωθυπουργού και ανακοινώνεις είτε παροχές στους Δήμους, είτε αναπτυξιακές δράσεις, στην εκλογική σου περιφέρεια, μόνο χαρές λέμε!

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:16

Ηράκλειο: Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά

21:47

Ν. Παπανδρέου: Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας «φάρος» για τους Έλληνες και Ορθοδόξους της Αφρικής

21:18

Σημαντικά έργα του ΥΠΠΟ στη Σάμο: Ξεκινά η αποκατάσταση της Παναγίας στο Καρλόβασι

20:53

Τραμπ: Θα μπορούσαμε να τους εξουδετερώσουμε όλους με μια βολή στη κηδεία του Χαμενεΐ

20:33

Πορτογαλία: Τουλάχιστον 1000 πυροσβέστες επιχειρούν για να θέσουν υπό έλεγχο πυρκαγιά στα βόρεια της χώρας

20:21

Κιλκίς: Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Κρηστώνη

20:16

ΕΟΤ: Roαd Show της Ελλάδας σε πέντε γερμανικές πόλεις

20:05

Ρέθυμνο: Συνελήφθη 64χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων

19:48

Συνελήφθη 22χρονος για τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στην Κηφισιά με λεία άνω των 120.000 ευρώ

19:30

Αγροτική Παραγωγή: Kαύσωνας 40 βαθμών στο χωράφι - «Ανομβρία» στο θεσμικό πλαίσιο…

19:25

Εντοπίστηκαν πάνω από 10,5 κιλά κάνναβης σε πλοίο για τα Δωδεκάνησα

19:18

Κιλκίς: Ενίσχυση των δυνάμεων στην πυρκαγιά στο Λειψύδριο

18:59

Χαλκιδική: Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Καλλικράτεια - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις κατάσβεσης

18:54

Γαλλία: Το πρώτο κρούσμα του ιού Έμπολα στη χώρα ανάρρωσε και πήρε εξιτήριο

18:38

Ερντογάν: Να μην επιτραπεί στη φιλοπόλεμη κυβέρνησή του Ισραήλ να βυθίσει ξανά την περιοχή σε αιματοχυσία

18:24

Σπείρα με λεία 370.000 ευρώ από κοσμηματοπωλεία εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

18:06

Θεσσαλονίκη: Οριοθετήθηκε πυρκαγιά στους Νέους Επιβάτες

17:52

Σούπερ μάρκετ: Κορυφώνεται η μάχη στα νησιά – Ποιοι «παίκτες» ανοίγουν νέα καταστήματα και πού

17:37

Γερμανία: Επανεξελέγησαν Βάιντελ και Χρουπάλα στην ηγεσία της AfD

17:24

Αίγυπτος: Αναμένει να λάβει 1,5 δισ. ευρώ οικονομικής στήριξης απ’ την ΕΕ τις επόμενες ημέρες

17:13

Τσουκαλάς: Αποδείχθηκε ξεκάθαρα ότι το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ένα γαλάζιο σκάνδαλο

16:48

Tηλεφωνική επικοινωνία του καγκελάριου Μερτς με τον πρόεδρο Ζελένσκι ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ

16:43

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση και η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα Hellenic Train Άνω Λιόσια–Ασπρόπυργος

16:29

Δικηγόροι: Ζητούν την κατάργηση διατάξεων της Κ.Υ.Α. για τη μετανάστευση

16:10

Φωτιές σε Ρόδο, Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη

15:55

Γερμανία: Αναμένεται να εγκριθεί δανεισμός 203,6 δισ. ευρώ στο προσχέδιο του προϋπολογισμού

15:49

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε 54χρονη για θανάσιμη παράσυρση γάτας

15:45

Μουλέν (ΕΚΤ): Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρίσκεται σε καλή θέση μετά την αύξηση των επιτοκίων τον περασμένο μήνα

15:31

Στάρμερ: Ο διάδοχός μου πρέπει να αφιερώνει χρόνο στις διεθνείς κρίσεις και τη διπλωματία

15:10

Hellenic Train: Καθυστερήσεις σε δρομολόγια και προβλήματα λόγω πυρκαγιάς