INSIDE OUT

Το καλάθι του Κυριάκου με Μάτζικ - Ποιοι χαμογέλαγαν πλατιά στην Ανατολική Αττική;

12-07-2022 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το καλάθι του Κυριάκου με Μάτζικ - Ποιοι χαμογέλαγαν πλατιά στην Ανατολική Αττική;
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η αγάπη του Πρωθυπουργού για το μπάσκετ είναι γνωστή. Ως μαθητής, ως φοιτητής στη Βοστώνη, ως βουλευτής αργότερα με την ομάδα της Βουλής, δεν άφηνε ποτέ χαμένη ευκαιρία για ένα παιχνίδι. Η καλή του φυσική κατάσταση το μεγάλο του ατού - τους ξεθεώνει όλους. Καλός είναι και στα καλάθια. Παίζει τριάρι, small forward άσχετοι. Σκέψου LeBron και Durant. Με τα πρωθυπουργικά καθήκοντα φυσικά, αυτές οι ευκαιρίες λιγόστεψαν. Έστω κι ως θεατής όμως κρατάει επαφή, όπως πχ στο ταξίδι του στην Βοστώνη που παρακολούθησε τους αγαπημένους του Celtics vs Miami Heats. Όμως έχεις ολόκληρο Μάτζικ Τζόνσον να γίνεται εθελοντικά ambassador της ομορφιάς που έχει η χώρα και θα τον αφήσεις έτσι; Όχι βέβαια. Κάπως έτσι έγινε το χθεσινό τηλεφώνημα στον θρύλο του NBA.

Και η Ferragni;

Την ίδια στιγμή όμως την Ελλάδα διαφημίζει σε ένα διαφορετικό κοινό αλλά με εξαιρετικό τρόπο μια Ιταλίδα από την Cremona. Η Chiara Ferragni, η οποία το 2017 ήταν σύμφωνα με το Forbes η πιο επιδραστική περσόνα στο χώρο της Μόδας, δεν είναι απλά μια καλλονή που έχει πάνω από 20 εκατ. ακολούθους στο insta. Έχει τελειώσει Bocconi, είναι μητέρα δύο παιδιών και έγινε case study στο Harvard Business School.

Οι ελπίδες μου στην Μαρέβα, που και λαμπρές σπουδές έχει κάνει, και η σχέση της με την μόδα μέσα από την επιχειρηματική αναγέννηση μιας ακριτικής περιοχής (Σουφλί) μέσω του brand Zeus and Dione, ξεπερνά κατά πολύ το μέσο επίπεδο. Για ένα τηλεφώνημα, μια συνάντηση, κάτι τέλος πάντων.

Ζητούνται αυγά και τατουάζ

Είπα Σουφλί και μέσω λίγο παραπάνω στην περιοχή η οποία, εξαιτίας της αναβάθμισης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης ζει πρωτόγνωρες στιγμές. Όταν φτάνει ο αμερικάνικος στόλος μιλάμε, γεμίζει η πόλη ομορφιές, τα μαγαζιά πελάτες και οι κάτοικοι παραληρούν. Αυτό που απολαμβάνουν οι κρητικοί χρόοοονια τώρα, και περιστασιακά παλαιότερα ο Πειραιάς με τον έκτο στόλο, τώρα το ζουν και οι κάτοικοι μιας περιοχής πανέμορφης και αρκετά παραμελημένης και τουριστικά και αναπτυξιακά. Στο νου μου όχι τόσο οι κότες (πτηνοτροφία υπάρχει καλή στην χώρα, όλοι θα πέσουν από πάνω), αλλά στον μοναδικό καλλιτέχνη που κάνει τατουάζ στην Αλεξανδρούπολη. Ζει το όνειρο λέμε!

Κινητικότητα βουλευτών

Το όνειρο ζουν και οι τυχεροί βουλευτές που δεν είναι άλλοι καταρχήν από τους νησιώτες. Να για παράδειγμα βλέπεις τον Φίλιππο Φόρτωμα (βουλευτή Κυκλάδων ΝΔ) να ποστάρει αυτό

με λεζάντα: «με τον αγαπημένο φίλο και οικοδεσπότη, πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας Σταμάτη Μαύρο κουβεντιάσαμε για την Αμοργό και για θέματα του νομού μας» στα Κατάπολα της Αμοργού και θες να... (το αφήνω κενό για να συμπληρώσετε ότι νομίζετε.)

Φρούτα

Ωραίες στιγμές όμως ζουν και οι ηπειρωτικοί βουλευτές, τα λέμε κι αυτά. Να για παράδειγμα ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης ο οποίος επισκέφθηκε την Berryplasma, «μία καινοτόμο εταιρεία με έδρα στη Βάρδα, η οποία έχει αναπτύξει από το 2012 το δικό της πρόγραμμα ανάπτυξης και βελτίωσης γενοτύπων φράουλας, καθώς και παραγωγής άλλων μαλακών φρούτων». Κι εκεί, εκτός από το πάθος του Φάνη και του Βαγγέλη γι’ αυτό που κάνουν, τον σεβασμό στην βιοποικιλότητα, άκουσε πάλι τα γνωστά προβλήματα για την έλλειψης εργατών γης.

Ροδάκινα γιοκ

Εν τω μεταξύ χθες δεν σταμάτησε να χτυπάει το τηλέφωνο του βουλευτή Β’ Πειραιά της ΝΔ Δημ. Μαρκόπουλου από φίλους και γνωστούς που του ζήταγαν ροδάκινα Ημαθίας. Όμως φευ! Το δικό του πορτ μπαγκάζ ήταν άδειο γιατί όπως μου είπε ένα χελιδόνι της Βέροιας, έπρεπε να φύγει και δεν πρόλαβε την επίσκεψη στον συνεταιρισμό.

Ήταν όλοι εκεί

Υπάρχουν και οι τυχεροί-άτυχοι όμως, τα λέμε κι αυτά. Για παράδειγμα χθες η περιοδεία του Πρωθυπουργού στην Ανατολική Αττική τους έφερε αναγκαστικά όλους δίπλα του! Μα όλους όμως. Και τους νυν και τους επόμενους: τον Βορίδη ως υπ. Εσωτερικών, τον Πέτσα ως αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών, την Ζαχαράκη ως Τουρισμού, και τους Μαρτίνου, Οικονόμου, Βλάχο ως βουλευτές Ανατολικής Αττικής. Η χαρά των νέων (Ζαχαράκη και Πέτσα) δεν κρύβονταν. Όταν είσαι στο πλάι του Πρωθυπουργού και ανακοινώνεις είτε παροχές στους Δήμους, είτε αναπτυξιακές δράσεις, στην εκλογική σου περιφέρεια, μόνο χαρές λέμε!

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκαν drones προερχόμενα από το Ιράκ

23:43

Ford: Αναβάθμιση guidance για τα κέρδη του έτους μετά το ισχυρό β' τρίμηνο

23:35

Visa: Αυξημένα κέρδη τριμήνου χάρη στις ανθεκτικές καταναλωτικές δαπάνες

23:34

Wall Street: Άλμα άνω των 500 μονάδων για τον Dow - «Βαρίδι» ο κλάδος των τσιπ

23:22

Κίνα: Οι αρχές επιβεβαίωσαν άλλους 30 θανάτους εξαιτίας κατολίσθησης στην Τσονγκτσίνγκ

23:02

Ουκρανός ΥΠΕΞ σε επικοινωνία με τον Αραγτσί - Έκκληση για αποκλιμάκωση

22:53

Σε χαμηλό δύο εβδομάδων το πετρέλαιο

22:44

Νιγηρία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από επίθεση ενόπλων σε χωριό της πολιτείας Μπένουε

22:37

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας με απόφαση Κακλαμάνη ο βουλευτής ΝΔ, Δ. Κυριαζίδης

22:23

Συνολικά 25 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Υπό μερικό έλεγχο πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στον Ασπρόπυργο

22:11

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη πολιτιστική κληρονομιά

22:05

Το Ιράν απορρίπτει το σχέδιο του Ομάν για τη διαχείριση των Στενών του Ορμούζ

21:52

Πτώση 1% για τον χρυσό λόγω ισχυρού δολαρίου

21:45

e-ΕΦΚΑ: Παράταση έως τις 10 Σεπτεμβρίου για την υποβολή Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων

21:31

ΟΗΕ: Ανησυχία για τη «ραγδαία επιδείνωση» της κατάστασης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

21:21

Οι Χούθι στόχευσαν με βαλλιστικούς πυραύλους ένα σαουδαραβικό δεξαμενόπλοιο

21:01

Λευκός Οίκος: «Θετική και επικοδομητική η συνάντηση Τραμπ - Νετανιάχου»

20:48

Έληξε η απεργία της ΠΕΝΕΝ στο «ΑΡΙΑΔΝΗ» μετά από συμφωνία με την Attica Group

20:33

Χατζηδάκης: Επενδύσεις 5,4 δισ. στη Δυτ. Μακεδονία με 11.000 νέες θέσεις εργασίας

20:18

Μητσοτάκης: «Ολοκληρώνεται η μεγαλύτερη αναβάθμιση υποδομών στην ιστορία του ΕΣΥ»

20:11

Η ΕΕ ετοιμάζει κυρώσεις σε 1.600 εταιρείες που υποστηρίζουν τη Ρωσία

20:00

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιφερειακή οδό λόγω των εργασιών του Flyover

19:48

Οι φωτιές σε Γαλλία και Ισπανία στέλνουν προειδοποίηση για την Ελλάδα - Τι προδιαγράφουν οι εξελίξεις

19:47

CEO PayPal: «Θα εξετάσουμε κάθε επιλογή που δημιουργεί μεγαλύτερη αξία για τους μετόχους»

19:45

Η FIFA «βγάζει στο σφυρί» το Μουντιάλ - Το επενδυτικό σχήμα των 20 δισ. και η συμφωνία με την JP Morgan

19:36

Λίβανος: Ανακαλύφθηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών σε χωριό που ελέγχεται από το Ισραήλ

19:27

Ισπανία -πυρκαγιές: Βελτιωμένη εικόνα στα μέτωπα, επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι

19:25

Η Visa θα απολύσει το 7% του προσωπικού της

19:17

Παπασταύρου: Με το «παρών» στη συνταγματική αναθεώρηση, το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να είναι απόν από τις μεγάλες αλλαγές

19:11

Enaon: Επενδύσεις 1 δισ. ευρώ έως το 2032 για ανάπτυξη του δικτύου διανομής αερίου