INSIDE OUT

Τί είδε ο Ανδρέας στο Στρασβούργο - Το νέο βιβλίο του Νίκου - Τα κιλά του Mike Pompeo 

07-07-2022 | 08:14
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τί είδε ο Ανδρέας στο Στρασβούργο - Το νέο βιβλίο του Νίκου - Τα κιλά του Mike Pompeo 
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Το τι γέλιο έριξα χθες δεν περιγράφεται. Τελικά ότι και να λέμε, η παρέα μετράει. Οι επιλογές ήταν δύο: Να συνδεθώ με την ελληνική Βουλή για ν’ ακούσω Κυριάκο, Αλέξη, τον πρόεδρο Κατρίνη, τον Γραμματέα Κουτσούμπα, τον Βελόπουλο και το Γιάνη, ή να μείνω λίγο ακόμη Στρασβούργο. Προτίμησα το Στρασβούργο με τους 22 βαθμούς. Κι εκεί που χαλάρωνα απολαμβάνοντας την ομορφιά της πόλης, τσουπ πετάγεται μπροστά μου το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και μια μαυρόασπρη φωτό του Παπανδρέου. Είχα καιρό να εξασκήσω τις ικανότητές μου από το περσινό course στο Νεκρομαντείο του Αχέροντα , αλλά όταν είδα τον Ανδρέα κατάλαβα πως θα περάσω καλά. Μου ‘βαλε κι ένα ουϊσκάκι με λίγο μέλι για να χαλαρώσω. «Τι θα δούμε;» ρώτησε με περιέργεια.

Αποκαλυπτήρια

Όταν του είπα ότι δίνουν το όνομά του σε αμφιθέατρο του Ευρωκοινοβουλίου έβαλε τα γέλια. Δεν μπορούσε να σταματήσει λέμε και παρέσυρε κι εμένα. Εν τω μεταξύ ήταν και ορεξάτος. Γλώσσα δεν έβαλε μέσα. Όλο απορίες. Ποια είναι η ξανθιά (για την Ρομπέρτα Μετσόλα), ποιος είναι αυτός με το κουστούμι και την γραβάτα (ο Ανδρουλάκης), ποια είν’ η κυρία με το φούξια (η Ιράτσε), για όλους ρώτησε σαν κουτσομπόλα γάτα της γειτονιάς.

Εκεί που σχεδόν δάκρυσε από τα γέλια ήταν όταν είδε το τυρκουάζ σατέν ύφασμα πάνω από το όνομά του. Είπε ότι του θύμισε μια καλοκαιρινή μπλούζα της Δήμητρας. Τέλος πάντων, με εξέπληξε ακόμη κι εμένα. Παρά την εμφανώς χαλαρή κι αδιάφορη διάθεση πάντως, διέγνωσα μια κρυφή ικανοποίηση για την τιμή.

Μόνο η Σοφία

Το βλέμμα του πλανήθηκε με τρυφερότητα πάνω στην κόρη του Σοφία και τον εγγονό του Κωστή Κατσανέβα. Ο Γιώργος δεν τα κατάφερε ούτε διαδικτυακά καθώς βρίσκονταν στην Γενεύη και μιλούσε στην Σοσιαλιστική Διεθνή, ο Αντρίκος έτρεχε με τα πανεπιστημιακά του, κι έτσι από τ’ αγόρια μόνο ο μικρότερος ο Νίκος παρέστη έστω και εξ αποστάσεως.

Ο ΓΑΠ στη συνεδρίαση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Pedro Sanchez και τον Ευρωβουλευτή και πρ. Πρόεδρο της Βουλής της Φινλανδίας Eero Heinaluoma. Παπανδρέου παντού λέμε.

Έρωτες και Πολιτική

Ο Νίκος που πέρασε και κορονοϊό κι ακόμα δεν έχει αναρρώσει πλήρως, έκανε μια σύντομη παρέμβαση λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο Ανδρέας «θα ήταν χαρούμενος να έβλεπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδυνάμωσε την παρουσία της σε σχέση με τα χρόνια της Πρωθυπουργίας του τη δεκαετία του 1980 και θα συμφωνούσε με την σημερινή στάση αντίστασης της ΕΕ έναντι μιας υπερδύναμης που επιχειρεί να καταλάβει μια μικρότερη χώρα». Εγώ πάλι είμαι χαρούμενη που αποφάσισε να ξεκινήσει μια τριλογία από την μεταπολίτευση έως σήμερα.

Το πρώτο κομμάτι έχει τίτλο «Έρωτες στο Παρασκήνιο» κι εννοείται πως θα το πάρω μαζί μου στις διακοπές στην Δήλο. Πρόκειται για «μια ιστορία έρωτα και πολιτικής, και μαζί μια ιστορία έρωτα για την πολιτική, με πρωταγωνιστές γυναίκες και άνδρες με πάθος και όραμα, που συνεργάστηκαν για να αλλάξουν τη χώρα τους και τον κόσμο γύρω τους, και μοιραία άλλαξαν και την ίδια τη ζωή τους». Εν τω μεταξύ, βάζω στοίχημα ότι κι ο Νίκος ο οποίος θα διαδεχθεί τον Πρόεδρο Ανδρουλάκη όταν στην ευρωβουλή όταν γίνουν εκλογές, είναι χαρούμενος που θα περνάει απ’ το αμφιθέατρο και θα βλέπει το επώνυμο Papandreou.

Πάντως μ’ αυτά και μ ‘ εκείνα σχεδόν όλοι οι Παπανδρέου έλειπαν από τα εγκαίνια πλην της Σοφίας, γεγονός που διασκέδασε αφάνταστα τον Ανδρέα.

Breakfast στο Μαξίμου

Σε υψηλότερες θερμοκρασίες, και όχι λόγω της συζήτησης στην Βουλή, ο Πρωθυπουργός πήρε χθες πρωινό με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo. Οι δύο άνδρες διατηρούν εξαιρετική προσωπική σχέση, ενώ ο ΥΠΕΞ του Τραμπ που φιλοξενήθηκε παλαιότερα από Κυριάκο και Μαρέβα στα Χανιά, δεν έχει κρύψει τα φιλελληνικά του αισθήματα. Στο λιτό τραπέζι, εκτός από τα ελληνοτουρκικά, διέκρινα κεράσια, σταφύλια και πεπόνι, κόκα κόλα, καφέ, φρεσκοστυμμένο πορτοκαλι, σπιτική μαρμελάδα και λίγους υδατάνθρακες γενικώς. Ο Pompeo που ίσως διεκδικήσει την ηγεσία των ρεπουμπλικάνων, έχασε 40 κιλά σε έξι μήνες! Άρα μπορεί να καταφέρει τα πάντα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:52

Η Etsy απολύει το 12% του προσωπικού της - «Δεν οφείλεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη»

23:42

Κατσαφάδος: Μέχρι αύριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι αυτοψίες στο Πόρτο Γερμενό – Κανένας δεν θα μείνει αβοήθητος

23:30

Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τις εισαγωγές από τον μεγαλύτερο παραγωγό αβοκάντο του Μεξικού

23:17

Wall Street: «Ξεφούσκωσε» το ράλι αλλά το ρεκόρ ήρθε για τον Dow

23:08

Ουγγαρία: Την ερχόμενη εβδομάδα η εκλογή του νέου προέδρου

22:48

Οι ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Βρετανίας συζήτησαν την ασφάλεια της Ευρώπης και της Ουκρανίας

22:37

O Mr. Big Short πάει κόντρα στο ράλι: Προειδοποιεί για κραχ αντίστοιχο του 1987

22:23

ΗΠΑ: Το Νέο Μεξικό προσέφυγε κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης για πρόσβαση στους φακέλους Έπστιν

22:10

Λιθουανία: Εντοπίστηκε σήραγγα κάτω από τον συνοριακό φράχτη με τη Λευκορωσία για τη διακίνηση μεταναστών

21:53

Υπ. Ανάπτυξης: Στην τέταρτη φάση υλοποίησης η «Γραμμή Ενημέρωσης Επενδυτή» – Ποινική ρήτρα για εκπρόθεσμα παραδοτέα

21:40

Πετρέλαιο: Ήπιες μεταβολές με φόντο τις συζητήσεις για τον έλεγχο του Ορμούζ

21:30

Υεμένη: Οι Χούθι υποστηρίζουν ότι έπληξαν και δεύτερο σαουδαραβικό δεξαμενόπλοιο στον Κόλπο του Άντεν

21:15

Χρυσός: Άνοδος πάνω από 4% λόγω δολαρίου και Μέσης Ανατολής - Η καλύτερη ημέρα από τον Φεβρουάριο

21:03

Αρχηγός IDF: Ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει να «επιχειρεί προληπτικά» στη Γάζα

20:53

Μικροσκοπικές δίνες ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά στην επιφάνεια του Ήλιου

20:40

Ο Ζελένσκι ζήτησε από τον Ρούτε περισσότερη βοήθεια για την αντιαεροπορική άμυνα

20:23

Η Βουλγαρία έλαβε 1 δισ. ευρώ από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

20:15

Aktor: Πάνω από το 20% η Castellano, κάτω από το 15% η BLUE SILK μετά την ΑΜΚ

20:14

ΗΠΑ: Ο Αμπντούλ Ελ Σαγιέντ, της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών, κέρδισε το χρίσμα του κόμματος στο Μίσιγκαν

20:03

ΔΕΗ: Data center 1 GW, νέα συμφωνία ΑΠΕ και Vodafone στο επίκεντρο της επόμενης φάσης ανάπτυξης

19:53

Prodea: Εγκρίθηκε πρόγραμμα επαναγοράς έως 1,3 εκατ. ιδίων μετοχών

19:37

Viohalco: Στα 4,3 δισ. ευρώ ο τζίρος εξαμήνου, αύξηση 14% - «Άλμα» 62% στα κέρδη προ φόρων

19:32

Fitch: Ο κίνδυνος διόρθωσης στην AI απειλεί οικονομία και αγορές

19:29

Επιφυλακτικό ρεκόρ στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν

19:12

Τρεις συλλήψεις σε Τρίκαλα, Ανατολική Αττική και Πρέβεζα για πρόκληση πυρκαγιάς και παραβάσεις πυροπροστασίας

19:02

Ιράν: Συμφώνησε με το Ομάν για τις συντεταγμένες της διαδρομής μέσω των Στενών του Ορμούζ

18:47

Flexopack: Από 7 Αυγούστου η διαπραγμάτευση των 82.400 νέων μετοχών

18:34

Helleniq Energy: Συγκρίσιμα EBITDA 734 εκατ. στο εξάμηνο – Στα 393 εκατ. τα καθαρά κέρδη

18:32

Λίβανος: Ένας νεκρός και 11 τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα στην κοινότητα Τεμπνίν

18:19

Αυστρία: Νέο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας, με 41,2 βαθμούς Κελσίου