INSIDE OUT

Η κουμπάρα του γάμου της χρονιάς - Το pride του Γεραπετρίτη και του Αλέξη

20-06-2022 | 08:07
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Εντάξει, πήγε κι ο Αλέξης στο Pride φέτος, αλλά τι το ‘θελε; Ήταν η τέλεια ευκαιρία για να θυμηθούν πάλι όλοι, αυτά που ο ίδιος προτιμά να ξεχάσει. Ότι το σύμφωνο συμβίωσης και η ταυτότητα φύλου, έγιναν νόμοι χάρις τις ψήφους βουλευτών του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού. Δηλαδή το προοδευτικό πρόσημο Πρόεδρε, η κυβέρνησή σου ‘15’-’19 το χρωστάει στους άλλους, κι όχι στον κυβερνητικό εταίρο της επιλογής σου. Από την άλλη το ερώτημα είναι ποιος ΔΕΝ πήγε στο pride φέτος!

Μέχρι κι ο Γεραπετρίτης πήγε! Βασικά πήγε όλο το Μαξίμου. Πατέλης, Σκέρτσος, Κοντογιώργης και η υποψήφια Α’ Πειραιά (να τα λέμε κι αυτά) Δόμνα Μιχαηλίδου.

Εκτός από τη γερή δόση κυβέρνησης όμως, την παράσταση φέτος έκλεψε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Όχι μόνο για την παρουσία Γραμματέα Σπυρόπουλου, και στελεχών όπως η Ζέφη Δημαδάμα, αλλά και για όλα τα κομψότατα γκατζετάκια που δημιούργησαν με θέμα ΛΟΑΤΚΙ και ΠΑΣΟΚ.

Όσες φορές χρειαστεί

Την ώρα που το pride κοντεύει να γίνει mainstream λαϊκή, ο Κυριάκος γοήτευε τους Κυπρίους αδελφούς του ΔΗΣΥ στο ΕΛΚ. Θυμίζω ότι και η Κύπρος έχει εκλογές το ’23, ενώ τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη διαδέχεται στο κόμμα ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Πήγε λοιπόν στο Συνέδριο του ΔΗΣΥ μαζί με τον my good friend dear Manfred (Βέμπερ), για να στηρίξουν τον Νεοφύτου. Στην ομιλία του ο Έλληνας Πρωθυπουργός μίλησε για την χαμένη ευκαιρία (εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ), να συγκεντρωθούν οι 200 ψήφοι που απαιτούνταν για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο κατοικίας τους, ενώ ζήτησε από τα μέλη της ΝΟΔΕ να ψηφίσουν «όσες φορές χρειαστεί» εξηγώντας πως η ΝΔ είναι αντίθετη με την απλή αναλογική. Το κλίμα ήταν ζεστό κι αγαπησιάρικο.

Από ελληνικής πλευράς ήταν και ο φρεσκο-εκλεγμένος Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Hellenic American University του Νιου Χαμσάϊαρ των ΗΠΑ, Τάσος Χατζηβασιλείου. Ο Χατζηβασιλείου είναι Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ και βουλευτής Σερρών της ΝΔ. Με το Νεοφύτου είχαν κι ένα ωραίο, ελαφρύ γεύμα στο Πραλίνα της Στασικράτους. Ελπίζω φεύγοντας να πήρε και μερικά από τα διάσημα σοκολατάκια για την Μαρέβα.

Δεν ήταν στο πλοίο λέμε

Εν τω μεταξύ εάν υπήρχε ένας υπουργός που χτύπησε το τηλέφωνό του τόσες φορές χθες ήταν της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη. Όλοι την ρωτούσαν πως ήταν στο πλοίο. Το πλοίο απ’ την Κύπρο που ξεκίνησε χθες το πρωί , το δρομολόγιο Λεμεσός-Πειραιάς. Το δρομολόγιο επανέρχεται μετά από συντονισμένες προσπάθειες των υφυπουργών Ναυτιλίας Βασ. Δημητριάδη, Τουρισμού Σάββα Περδίου και της Σοφίας Ζαχαράκη από ελληνικής πλευράς. Η Ζαχαράκη όμως θα πάει να το υποδεχτεί σήμερα το απόγευμα στην προβλήτα Β του Πειραιά. Τριάντα ώρες ταξίδι λέμε, αλλά αξίζει τον κόπο, ιδιαίτερα για τους Έλληνες φοιτητές στην Κύπρο αλλά και τους τουρίστες.

Ήταν όμως στην Υπάτη

Η Ζαχαράκη δεν ήταν στο πλοίο, αλλά ήταν στη Μονή Αγάθωνος στην Υπάτη μαζί με όλους τους γαλάζιους βουλευτές της Φθιώτιδας: Σταϊκούρας, Οικονόμου, Χειμάρας και Κοτρωνιάς. Επειδή είναι ασυνήθιστο υποψήφιος βουλευτής να πηγαίνει σε δραστηριότητες άλλου νομού το έψαξα. Λοιπόν, στη Μονή έγινε το μνημόσυνο του Ηγούμενου της Μονής που ήταν θείος της υφυπουργού Τουρισμού. Και όχι μόνο αυτό. Ο ιερέας που την βάφτισε ήταν ο προηγούμενος Ηγούμενος της Μονής ο οποίος υπήρξε (κρατηθείτε) , πρωτοπαλίκαρο του Άρη Βελουχιώτη. Νομίζω ότι το σενάριο στις Μέλισσες ωχριά. Εκτός από τους γαλάζιους βουλευτές στη Μονή ήταν και η πράσινη Μπατζελή, αλλά όχι ο Σαρακιώτης του ΣΥΡΙΖΑ. Ως καλή υποψήφια η Σοφία όμως πήγε και στην Ανάβυσσο της Περιφέρειάς της (Ανατολική Αττική) για εκδήλωση σχετική με τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.

Καπαρωμένες

Ανοίγω παρένθεση γιατί δεν τελείωσα με το κεφάλαιο. Στην Ανατολική Αττική θα γίνει σκληρή μάχη γαλάζιων υποψηφίων στις επόμενες εκλογές. Τέσσερις οι έδρες. Τις δύο πρώτες θέσεις θεωρείται ότι τις έχουν καπαρωμένες Βορίδης και Μαρτίνου, (η οποία δεν είναι σαφές εάν αποχωρήσει). Από εκεί και κάτω, την μάχη του σταυρού θα δώσουν οι νυν Γ. Βλάχος και Β. Οικονόμου, μαζί με τους νεοεισερχόμενους, Στέλιο Πέτσα και Σοφία Ζαχαράκη.

Η κουμπάρα

Και στο σημείο αυτό θα πάω κατευθείαν στο γεγονός της εβδομάδας, που δεν είναι ασφαλώς , ούτε η συνάντηση Κυριάκου με Ντράγκι στη Ρώμη την Τετάρτη, ούτε η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες Πέμπτη -Παρασκευή, αλλά ο γάμος Κύρας Κάπη και Χρήστου Ζωγράφου.

Τα δυο πιο γλυκά και προσγειωμένα παιδιά του Μαξίμου σύμφωνα με τον Πίνατ, αποφάσισαν να κάνουν το επόμενο βήμα: να με καλέσουν. Επειδή ο γάμος θα γίνει στην Τζια το Σάββατο, έψαξα για κάτι μπλε και δροσερό.

Διάλεξα φυσικά Dior αλλά από την περσινή συλλογή γιατί τα φετινά ήταν όξινα. Κουμπάρα του υπέροχου ζευγαριού θα είναι η (μαντέψτε)... Ζαχαράκη!

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

11η Σεπτεμβρίου: Η CIA είχε προειδοποιήσει για την Αλ Κάιντα πριν τις επιθέσεις

23:44

Βρετανία: Το κοινοβούλιο απέρριψε οριακά το νομοσχέδιο για την ευθανασία

23:32

ΠΟΥ: Το 64% των συστημάτων υγείας στην Ευρώπη διαθέτει κάποια μορφή Τεχνητής Νοημοσύνης

23:27

ΗΠΑ: Ρώσος αξιωματούχος θα μετάσχει στη G20 για την ενέργεια την ερχόμενη εβδομάδα

23:20

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλεί τον Τραμπ να υιοθετήσει «από τώρα αυστηρές κυρώσεις» κατά της Ρωσίας

23:09

Wall Street: Τέλος στο 4ήμερο πτωτικό σερί, +500 μονάδες για τον Dow Jones

22:55

ΥΠΕΞ: Απερίφραστη καταδίκη των επιθέσεων των Χούθι – Αλληλεγγύη στη Σαουδική Αραβία

22:40

Αλλάζει τις επόμενες ημέρες ο καιρός - Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

22:23

Εβδομαδιαίο ράλι για το πετρέλαιο παρά τη σημερινή διόρθωση

22:04

Κλήρωση Eurojackpot 11/09/26: Τα αποτελέσματα και οι αριθμοί που κερδίζουν

21:57

Ρεκόρ αεροπορικής κίνησης στην Ευρώπη φέτος το καλοκαίρι - Πρωταγωνιστούν τα Βαλκάνια

21:36

Ελληνικό Μετρό: Μεταβατικός πρόεδρος ο Σπ. Χρυσανθόπουλος μετά την παραίτηση Καραδήμα

21:25

Τρίτη σερί εβδομάδα απωλειών για το χρυσό - Υποχώρησε 1,5%

21:11

Μεταλλείο Σκουριών: Η Ελλάδα εδραιώνεται στον ευρωπαϊκό χάρτη των κρίσιμων πρώτων υλών

20:55

CNN: Drones έπληξαν σύστημα αγωγών πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία

20:39

Σουηδία: Μικρό προβάδισμα για την κεντροαριστερά ενόψει των εκλογών της Κυριακής

20:34

Alpha Trust - Ανδρομέδα: Στις 6 Νοεμβρίου η καταβολή του μερίσματος 0,25 ευρώ/μετοχή

20:25

Unibios: Διαφοροποίηση στη διάθεση 800 χιλ. ευρώ από την ΑΜΚ

20:16

Σαρωτικοί έλεγχοι της τροχαίας σε πάνω από 2.000 σχολικά - Ξεπέρασαν τις 450 οι παραβάσεις

20:00

Προϋπολογισμός: Έσοδα, πλεονάσματα και αναπτυξιακό μοντέλο σε ενεργειακή «μέγγενη»

19:56

Τραμπ για 11η Σεπτεμβρίου: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, γι' αυτό μαχόμαστε σήμερα»

19:47

ΑΑΔΕ: Έλεγχος στο ιατρείο στο Κολωνάκι για την υπόθεση Μαζωνάκη

19:34

Έφτασε στο Καστελλόριζο ο Kυρ. Μητσοτάκης για την 83η επέτειο της Απελευθέρωσης

19:29

Eυρωαγορές: Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Απρίλιο

19:19

ΗΑΕ: Επένδυση-μαμούθ 46 δισ. δολ. στη Γερμανία με τα data centers στο επίκεντρο

19:13

Πεζεσκιάν: Οι πιέσεις κατά του Ιράν έχουν «φτάσει σε κρίσιμο και επικίνδυνο στάδιο»

18:59

Υεμένη: Οι Χούθι ελέγχουν καθολικά το Στενό Μπαμπ ελ Μάντεμπ

18:50

«Ουδέν σχόλιο» από Nova για πληροφορίες περί εξαγοράς από τον Γιάννη Αλαφούζο

18:49

Fourlis: Στο 12,76% η συνολική συμμετοχή της Quest

18:34

Μόντι προς Πούτιν: Οι συγκρούσεις πρέπει να επιλύονται μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας