INSIDE OUT

Η κουμπάρα του γάμου της χρονιάς - Το pride του Γεραπετρίτη και του Αλέξη

20-06-2022 | 08:07
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Εντάξει, πήγε κι ο Αλέξης στο Pride φέτος, αλλά τι το ‘θελε; Ήταν η τέλεια ευκαιρία για να θυμηθούν πάλι όλοι, αυτά που ο ίδιος προτιμά να ξεχάσει. Ότι το σύμφωνο συμβίωσης και η ταυτότητα φύλου, έγιναν νόμοι χάρις τις ψήφους βουλευτών του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού. Δηλαδή το προοδευτικό πρόσημο Πρόεδρε, η κυβέρνησή σου ‘15’-’19 το χρωστάει στους άλλους, κι όχι στον κυβερνητικό εταίρο της επιλογής σου. Από την άλλη το ερώτημα είναι ποιος ΔΕΝ πήγε στο pride φέτος!

Μέχρι κι ο Γεραπετρίτης πήγε! Βασικά πήγε όλο το Μαξίμου. Πατέλης, Σκέρτσος, Κοντογιώργης και η υποψήφια Α’ Πειραιά (να τα λέμε κι αυτά) Δόμνα Μιχαηλίδου.

Εκτός από τη γερή δόση κυβέρνησης όμως, την παράσταση φέτος έκλεψε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Όχι μόνο για την παρουσία Γραμματέα Σπυρόπουλου, και στελεχών όπως η Ζέφη Δημαδάμα, αλλά και για όλα τα κομψότατα γκατζετάκια που δημιούργησαν με θέμα ΛΟΑΤΚΙ και ΠΑΣΟΚ.

Όσες φορές χρειαστεί

Την ώρα που το pride κοντεύει να γίνει mainstream λαϊκή, ο Κυριάκος γοήτευε τους Κυπρίους αδελφούς του ΔΗΣΥ στο ΕΛΚ. Θυμίζω ότι και η Κύπρος έχει εκλογές το ’23, ενώ τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη διαδέχεται στο κόμμα ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Πήγε λοιπόν στο Συνέδριο του ΔΗΣΥ μαζί με τον my good friend dear Manfred (Βέμπερ), για να στηρίξουν τον Νεοφύτου. Στην ομιλία του ο Έλληνας Πρωθυπουργός μίλησε για την χαμένη ευκαιρία (εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ), να συγκεντρωθούν οι 200 ψήφοι που απαιτούνταν για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο κατοικίας τους, ενώ ζήτησε από τα μέλη της ΝΟΔΕ να ψηφίσουν «όσες φορές χρειαστεί» εξηγώντας πως η ΝΔ είναι αντίθετη με την απλή αναλογική. Το κλίμα ήταν ζεστό κι αγαπησιάρικο.

Από ελληνικής πλευράς ήταν και ο φρεσκο-εκλεγμένος Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Hellenic American University του Νιου Χαμσάϊαρ των ΗΠΑ, Τάσος Χατζηβασιλείου. Ο Χατζηβασιλείου είναι Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ και βουλευτής Σερρών της ΝΔ. Με το Νεοφύτου είχαν κι ένα ωραίο, ελαφρύ γεύμα στο Πραλίνα της Στασικράτους. Ελπίζω φεύγοντας να πήρε και μερικά από τα διάσημα σοκολατάκια για την Μαρέβα.

Δεν ήταν στο πλοίο λέμε

Εν τω μεταξύ εάν υπήρχε ένας υπουργός που χτύπησε το τηλέφωνό του τόσες φορές χθες ήταν της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη. Όλοι την ρωτούσαν πως ήταν στο πλοίο. Το πλοίο απ’ την Κύπρο που ξεκίνησε χθες το πρωί , το δρομολόγιο Λεμεσός-Πειραιάς. Το δρομολόγιο επανέρχεται μετά από συντονισμένες προσπάθειες των υφυπουργών Ναυτιλίας Βασ. Δημητριάδη, Τουρισμού Σάββα Περδίου και της Σοφίας Ζαχαράκη από ελληνικής πλευράς. Η Ζαχαράκη όμως θα πάει να το υποδεχτεί σήμερα το απόγευμα στην προβλήτα Β του Πειραιά. Τριάντα ώρες ταξίδι λέμε, αλλά αξίζει τον κόπο, ιδιαίτερα για τους Έλληνες φοιτητές στην Κύπρο αλλά και τους τουρίστες.

Ήταν όμως στην Υπάτη

Η Ζαχαράκη δεν ήταν στο πλοίο, αλλά ήταν στη Μονή Αγάθωνος στην Υπάτη μαζί με όλους τους γαλάζιους βουλευτές της Φθιώτιδας: Σταϊκούρας, Οικονόμου, Χειμάρας και Κοτρωνιάς. Επειδή είναι ασυνήθιστο υποψήφιος βουλευτής να πηγαίνει σε δραστηριότητες άλλου νομού το έψαξα. Λοιπόν, στη Μονή έγινε το μνημόσυνο του Ηγούμενου της Μονής που ήταν θείος της υφυπουργού Τουρισμού. Και όχι μόνο αυτό. Ο ιερέας που την βάφτισε ήταν ο προηγούμενος Ηγούμενος της Μονής ο οποίος υπήρξε (κρατηθείτε) , πρωτοπαλίκαρο του Άρη Βελουχιώτη. Νομίζω ότι το σενάριο στις Μέλισσες ωχριά. Εκτός από τους γαλάζιους βουλευτές στη Μονή ήταν και η πράσινη Μπατζελή, αλλά όχι ο Σαρακιώτης του ΣΥΡΙΖΑ. Ως καλή υποψήφια η Σοφία όμως πήγε και στην Ανάβυσσο της Περιφέρειάς της (Ανατολική Αττική) για εκδήλωση σχετική με τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.

Καπαρωμένες

Ανοίγω παρένθεση γιατί δεν τελείωσα με το κεφάλαιο. Στην Ανατολική Αττική θα γίνει σκληρή μάχη γαλάζιων υποψηφίων στις επόμενες εκλογές. Τέσσερις οι έδρες. Τις δύο πρώτες θέσεις θεωρείται ότι τις έχουν καπαρωμένες Βορίδης και Μαρτίνου, (η οποία δεν είναι σαφές εάν αποχωρήσει). Από εκεί και κάτω, την μάχη του σταυρού θα δώσουν οι νυν Γ. Βλάχος και Β. Οικονόμου, μαζί με τους νεοεισερχόμενους, Στέλιο Πέτσα και Σοφία Ζαχαράκη.

Η κουμπάρα

Και στο σημείο αυτό θα πάω κατευθείαν στο γεγονός της εβδομάδας, που δεν είναι ασφαλώς , ούτε η συνάντηση Κυριάκου με Ντράγκι στη Ρώμη την Τετάρτη, ούτε η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες Πέμπτη -Παρασκευή, αλλά ο γάμος Κύρας Κάπη και Χρήστου Ζωγράφου.

Τα δυο πιο γλυκά και προσγειωμένα παιδιά του Μαξίμου σύμφωνα με τον Πίνατ, αποφάσισαν να κάνουν το επόμενο βήμα: να με καλέσουν. Επειδή ο γάμος θα γίνει στην Τζια το Σάββατο, έψαξα για κάτι μπλε και δροσερό.

Διάλεξα φυσικά Dior αλλά από την περσινή συλλογή γιατί τα φετινά ήταν όξινα. Κουμπάρα του υπέροχου ζευγαριού θα είναι η (μαντέψτε)... Ζαχαράκη!

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Λιθουανία: Έκλεισε για μία ώρα το αεροδρόμιο του Βίλνιους λόγω «εισβολής» μετεωρολογικών αερόστατων από τη Λευκορωσία

23:45

Βραζιλία: Ο πρόεδρος της COP30 θέλει έναν «οδικό χάρτη που να ενώνει τις χώρες»

23:35

Αμερικανός ερευνητής: Αν τα συστήματα ΤΝ πάρουν τον έλεγχο ο άνθρωπος θα μπορούσε να γίνει «παράπλευρη απώλεια»

23:34

Amazon: Τέλος στο 9ήμερο αρνητικό σερί όπου έχασε 450 δισ. δολ. σε κεφαλαιοποίηση

23:19

Βανς: Το Ιράν απορρίπτει ορισμένες από τις «κόκκινες γραμμές» του Τραμπ

23:16

Wall Street: Ταλαντεύσεις με την σφραγίδα της Τεχνητής Νοημοσύνης

22:52

Κοινές περιπολίες Ελλήνων και Σέρβων αστυνομικών σε Χαλκιδική και Ζάκυνθο

22:29

Πετρέλαιο: Τα θετικά μηνύματα για τα πυρηνικά του Ιράν έριξαν τις τιμές

22:15

Βρετανία: Η αστυνομία θα ερευνήσει τις πτήσεις με τις οποίες ο Έπστιν έστελνε γυναίκες στη χώρα

22:09

Hellenic Train: Καταργούνται αύριο δρομολόγια στην γραμμή Κατάκολο - Πύργος - Ολυμπία λόγω βλάβης

21:56

Η THEON εξασφάλισε νέες δεσμευτικές παραγγελίες περίπου 41 εκατ. ευρώ

21:43

«Βουτιά» σε χρυσό και ασήμι στον απόηχο των συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν

21:39

Με εντολή ΟΠΕΚΑ ο έλεγχος για παράτυπες εγκρίσεις επιδομάτων την περίοδο 2020-2022

21:32

Η Elvalhalcor στην πρωτοπορία των προσπαθειών περιορισμού της διαρροής δευτερογενών κρίσιμων πρώτων υλών εκτός Ευρώπης

21:19

Πεζεσκιάν: «To Ιράν δεν εγκαταλείπει το πυρηνικό πρόγραμμά του»

21:10

Χωρίς ταξί Τετάρτη και Πέμπτη η Θεσσαλονίκη

20:56

Μήνυμα του 112 για αποφυγή μετακινήσεων σε όλες τις περιοχές πλησίον του Αχελώου

20:53

Η Χεζμπολάχ απορρίπτει το χρονοδιάγραμμα για τον αφοπλισμό της εντός τεσσάρων μηνών

20:40

Ζελένσκι: «Χιλιάδες παιδιά παραμένουν αιχμάλωτα στη Ρωσία - Μόνο 2.000 έχουν επιστρέψει»

20:28

Η Hellenic Cables ανέλαβε νέο έργο για το υπεράκτιο αιολικό έργο BC-Wind στην Πολωνία

20:24

e-τιμολόγηση: Μετατίθεται για τις 2 Μαρτίου η υποχρεωτική εφαρμογή για τις μεγάλες επιχειρήσεις

20:07

Σουηδία: Το δίλημμα του ευρώ σε έναν κόσμο μεγάλων δυνάμεων

20:00

Η ρωσική Βουλή δίνει στην FSB το δικαίωμα να μπλοκάρει κινητά και πρόσβαση στο διαδίκτυο

19:47

Λάρισα: Ορίστηκε η σύνθεση του δικαστηρίου για την τραγωδία των Τεμπών

19:34

Έντεκα νεκροί από αμερικανικά πλήγματα εναντίον σκαφών που φέρονται να μετέφεραν ναρκωτικά

19:29

Ευρωαγορές: Σε πράσινο έδαφος στον απόηχο μάκρο και γεωπολιτικής

19:23

ΝΔ: «Τα Fake News του ΣΥΡΙΖΑ για τον πληθωρισμό του 2025»

19:09

Ιράν: Εντός δύο εβδομάδων η υποβολή προτάσεων στις ΗΠΑ για το πυρηνικό πρόγραμμα

19:04

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 510 θέσεις σε νοσοκομεία μέσω ΑΣΕΠ - Οι προθεσμίες

18:57

Η Χαμάς ζητά από το Συμβούλιο Ειρήνης να πιέσει το Ισραήλ για τη Γάζα