INSIDE OUT

Η κουμπάρα του γάμου της χρονιάς - Το pride του Γεραπετρίτη και του Αλέξη

20-06-2022 | 08:07
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Εντάξει, πήγε κι ο Αλέξης στο Pride φέτος, αλλά τι το ‘θελε; Ήταν η τέλεια ευκαιρία για να θυμηθούν πάλι όλοι, αυτά που ο ίδιος προτιμά να ξεχάσει. Ότι το σύμφωνο συμβίωσης και η ταυτότητα φύλου, έγιναν νόμοι χάρις τις ψήφους βουλευτών του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού. Δηλαδή το προοδευτικό πρόσημο Πρόεδρε, η κυβέρνησή σου ‘15’-’19 το χρωστάει στους άλλους, κι όχι στον κυβερνητικό εταίρο της επιλογής σου. Από την άλλη το ερώτημα είναι ποιος ΔΕΝ πήγε στο pride φέτος!

Μέχρι κι ο Γεραπετρίτης πήγε! Βασικά πήγε όλο το Μαξίμου. Πατέλης, Σκέρτσος, Κοντογιώργης και η υποψήφια Α’ Πειραιά (να τα λέμε κι αυτά) Δόμνα Μιχαηλίδου.

Εκτός από τη γερή δόση κυβέρνησης όμως, την παράσταση φέτος έκλεψε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Όχι μόνο για την παρουσία Γραμματέα Σπυρόπουλου, και στελεχών όπως η Ζέφη Δημαδάμα, αλλά και για όλα τα κομψότατα γκατζετάκια που δημιούργησαν με θέμα ΛΟΑΤΚΙ και ΠΑΣΟΚ.

Όσες φορές χρειαστεί

Την ώρα που το pride κοντεύει να γίνει mainstream λαϊκή, ο Κυριάκος γοήτευε τους Κυπρίους αδελφούς του ΔΗΣΥ στο ΕΛΚ. Θυμίζω ότι και η Κύπρος έχει εκλογές το ’23, ενώ τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη διαδέχεται στο κόμμα ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Πήγε λοιπόν στο Συνέδριο του ΔΗΣΥ μαζί με τον my good friend dear Manfred (Βέμπερ), για να στηρίξουν τον Νεοφύτου. Στην ομιλία του ο Έλληνας Πρωθυπουργός μίλησε για την χαμένη ευκαιρία (εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ), να συγκεντρωθούν οι 200 ψήφοι που απαιτούνταν για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο κατοικίας τους, ενώ ζήτησε από τα μέλη της ΝΟΔΕ να ψηφίσουν «όσες φορές χρειαστεί» εξηγώντας πως η ΝΔ είναι αντίθετη με την απλή αναλογική. Το κλίμα ήταν ζεστό κι αγαπησιάρικο.

Από ελληνικής πλευράς ήταν και ο φρεσκο-εκλεγμένος Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Hellenic American University του Νιου Χαμσάϊαρ των ΗΠΑ, Τάσος Χατζηβασιλείου. Ο Χατζηβασιλείου είναι Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ και βουλευτής Σερρών της ΝΔ. Με το Νεοφύτου είχαν κι ένα ωραίο, ελαφρύ γεύμα στο Πραλίνα της Στασικράτους. Ελπίζω φεύγοντας να πήρε και μερικά από τα διάσημα σοκολατάκια για την Μαρέβα.

Δεν ήταν στο πλοίο λέμε

Εν τω μεταξύ εάν υπήρχε ένας υπουργός που χτύπησε το τηλέφωνό του τόσες φορές χθες ήταν της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη. Όλοι την ρωτούσαν πως ήταν στο πλοίο. Το πλοίο απ’ την Κύπρο που ξεκίνησε χθες το πρωί , το δρομολόγιο Λεμεσός-Πειραιάς. Το δρομολόγιο επανέρχεται μετά από συντονισμένες προσπάθειες των υφυπουργών Ναυτιλίας Βασ. Δημητριάδη, Τουρισμού Σάββα Περδίου και της Σοφίας Ζαχαράκη από ελληνικής πλευράς. Η Ζαχαράκη όμως θα πάει να το υποδεχτεί σήμερα το απόγευμα στην προβλήτα Β του Πειραιά. Τριάντα ώρες ταξίδι λέμε, αλλά αξίζει τον κόπο, ιδιαίτερα για τους Έλληνες φοιτητές στην Κύπρο αλλά και τους τουρίστες.

Ήταν όμως στην Υπάτη

Η Ζαχαράκη δεν ήταν στο πλοίο, αλλά ήταν στη Μονή Αγάθωνος στην Υπάτη μαζί με όλους τους γαλάζιους βουλευτές της Φθιώτιδας: Σταϊκούρας, Οικονόμου, Χειμάρας και Κοτρωνιάς. Επειδή είναι ασυνήθιστο υποψήφιος βουλευτής να πηγαίνει σε δραστηριότητες άλλου νομού το έψαξα. Λοιπόν, στη Μονή έγινε το μνημόσυνο του Ηγούμενου της Μονής που ήταν θείος της υφυπουργού Τουρισμού. Και όχι μόνο αυτό. Ο ιερέας που την βάφτισε ήταν ο προηγούμενος Ηγούμενος της Μονής ο οποίος υπήρξε (κρατηθείτε) , πρωτοπαλίκαρο του Άρη Βελουχιώτη. Νομίζω ότι το σενάριο στις Μέλισσες ωχριά. Εκτός από τους γαλάζιους βουλευτές στη Μονή ήταν και η πράσινη Μπατζελή, αλλά όχι ο Σαρακιώτης του ΣΥΡΙΖΑ. Ως καλή υποψήφια η Σοφία όμως πήγε και στην Ανάβυσσο της Περιφέρειάς της (Ανατολική Αττική) για εκδήλωση σχετική με τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.

Καπαρωμένες

Ανοίγω παρένθεση γιατί δεν τελείωσα με το κεφάλαιο. Στην Ανατολική Αττική θα γίνει σκληρή μάχη γαλάζιων υποψηφίων στις επόμενες εκλογές. Τέσσερις οι έδρες. Τις δύο πρώτες θέσεις θεωρείται ότι τις έχουν καπαρωμένες Βορίδης και Μαρτίνου, (η οποία δεν είναι σαφές εάν αποχωρήσει). Από εκεί και κάτω, την μάχη του σταυρού θα δώσουν οι νυν Γ. Βλάχος και Β. Οικονόμου, μαζί με τους νεοεισερχόμενους, Στέλιο Πέτσα και Σοφία Ζαχαράκη.

Η κουμπάρα

Και στο σημείο αυτό θα πάω κατευθείαν στο γεγονός της εβδομάδας, που δεν είναι ασφαλώς , ούτε η συνάντηση Κυριάκου με Ντράγκι στη Ρώμη την Τετάρτη, ούτε η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες Πέμπτη -Παρασκευή, αλλά ο γάμος Κύρας Κάπη και Χρήστου Ζωγράφου.

Τα δυο πιο γλυκά και προσγειωμένα παιδιά του Μαξίμου σύμφωνα με τον Πίνατ, αποφάσισαν να κάνουν το επόμενο βήμα: να με καλέσουν. Επειδή ο γάμος θα γίνει στην Τζια το Σάββατο, έψαξα για κάτι μπλε και δροσερό.

Διάλεξα φυσικά Dior αλλά από την περσινή συλλογή γιατί τα φετινά ήταν όξινα. Κουμπάρα του υπέροχου ζευγαριού θα είναι η (μαντέψτε)... Ζαχαράκη!

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:22

Πράσινο φως από το ΚΥΣΕΑ για τις ιταλικές φρεγάτες Bergamini

15:14

Παράταση υποβολής αιτήσεων στη δράση «e-Astypalea»

15:12

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: 5 πολιτιστικοί χώροι που αξίζει να επισκεφτείς σήμερα στην Αθήνα

15:12

Ενεργειακό mega deal 67 δισ. δολαρίων - Η NextEra αποκτά την Dominion

15:08

Κικίλιας: «Δημοπρατούνται Ψηφιακό Κέντρο Επιχειρήσεων, νέα σκάφη και drones, ιπτάμενα, επιφανείας και υποβρύχια»

15:00

Interwood Ξυλεμπορία: Σύμβαση 3,38 εκατ. ευρώ στο Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου

14:57

Έναρξη της Ψηφιακής Πλατφόρμας Εκπαίδευσης της Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας

14:50

Η κατάρρευση της MFS: Ένα βρετανικό «κανόνι» απειλεί τράπεζες και funds σε ΕΕ και ΗΠΑ

14:48

Η Μόσχα έχει «σοβαρές προσδοκίες» από την επίσκεψη Πούτιν στην Κίνα

14:44

Μπιρόλ (ΔΟΕ): Τα εμπορικά αποθέματα πετρελαίου μειώνονται «πολύ γρήγορα»

14:44

Θεοδωρικάκος: «Σε ταραγμένες εποχές η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ»

14:35

Αυξημένες στα 9,3 δισ. ευρώ οι άμεσες γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα

14:31

Η Commerzbank απορρίπτει κι επίσημα την πρόταση της Unicredit

14:19

Πώς να γίνεις το στέλεχος που κάθε εταιρεία θέλει να προσλάβει

14:19

Ουγγαρία: «Δεν παραιτούμαι» επιμένει ο πρόεδρος Σούλιοκ

14:16

Επτά «ψαγμένα» ελληνικά νησιά για διακοπές μακριά από όλους

14:11

Κομισιόν: Ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα 405 εκατ. ευρώ για στήριξη εταιρειών με μεγάλη κατανάλωση ενέργειας

14:08

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Study Tour του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών στις εγκαταστάσεις της SKAG

14:02

«Είναι αργά για δάκρυα», λέει ο Μαρινάκης για τον Τσίπρα

13:55

Ελεύθερος ο πρώην προσωπάρχης του Ζελένσκι με εγγύηση 2,7 εκατ. ευρώ

13:45

Τι πιστεύουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ για Τσίπρα, Καρυστιανού και εκλογές

13:38

Καραβίας: Ο τουρισμός χρειάζεται υποδομές και στήριξη των τοπικών κοινωνιών

13:37

Moody’s Analytics: Το πολιτικό ρίσκο επιστρέφει στην Ελλάδα

13:36

Το Ισραήλ αναχαίτισε τον στολίσκο Global Sumud για τη Γάζα - Νετανιάχου: «Συνεχίζουμε μέχρι τέλους»

13:25

Σουρέτης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Πράσινες και έξυπνες υποδομές με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των χρηστών

13:21

Κάλεσμα Μελόνι στην Κομισιόν για ευελιξία στον προϋπολογισμό της ΕΕ λόγω ενεργειακής κρίσης

13:12

Καμπανάκι από την ΤτΕ: Ο πόλεμος επιταχύνει τον πληθωρισμό

13:08

Συνάντηση ΥΠΟΙΚ των G7 με κεντρικούς τραπεζίτες στη σκιά του sell off των ομολόγων

13:06

ΠΟΥ: Ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος μιας μεγαλύτερης πανδημικής καταστροφής

13:03

Προσωπικός Βοηθός: Επιπλέον 34,8 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ - Καθολική εφαρμογή τον Ιούνιο