INSIDE OUT

Η κουμπάρα του γάμου της χρονιάς - Το pride του Γεραπετρίτη και του Αλέξη

20-06-2022 | 08:07
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Εντάξει, πήγε κι ο Αλέξης στο Pride φέτος, αλλά τι το ‘θελε; Ήταν η τέλεια ευκαιρία για να θυμηθούν πάλι όλοι, αυτά που ο ίδιος προτιμά να ξεχάσει. Ότι το σύμφωνο συμβίωσης και η ταυτότητα φύλου, έγιναν νόμοι χάρις τις ψήφους βουλευτών του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού. Δηλαδή το προοδευτικό πρόσημο Πρόεδρε, η κυβέρνησή σου ‘15’-’19 το χρωστάει στους άλλους, κι όχι στον κυβερνητικό εταίρο της επιλογής σου. Από την άλλη το ερώτημα είναι ποιος ΔΕΝ πήγε στο pride φέτος!

Μέχρι κι ο Γεραπετρίτης πήγε! Βασικά πήγε όλο το Μαξίμου. Πατέλης, Σκέρτσος, Κοντογιώργης και η υποψήφια Α’ Πειραιά (να τα λέμε κι αυτά) Δόμνα Μιχαηλίδου.

Εκτός από τη γερή δόση κυβέρνησης όμως, την παράσταση φέτος έκλεψε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Όχι μόνο για την παρουσία Γραμματέα Σπυρόπουλου, και στελεχών όπως η Ζέφη Δημαδάμα, αλλά και για όλα τα κομψότατα γκατζετάκια που δημιούργησαν με θέμα ΛΟΑΤΚΙ και ΠΑΣΟΚ.

Όσες φορές χρειαστεί

Την ώρα που το pride κοντεύει να γίνει mainstream λαϊκή, ο Κυριάκος γοήτευε τους Κυπρίους αδελφούς του ΔΗΣΥ στο ΕΛΚ. Θυμίζω ότι και η Κύπρος έχει εκλογές το ’23, ενώ τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη διαδέχεται στο κόμμα ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Πήγε λοιπόν στο Συνέδριο του ΔΗΣΥ μαζί με τον my good friend dear Manfred (Βέμπερ), για να στηρίξουν τον Νεοφύτου. Στην ομιλία του ο Έλληνας Πρωθυπουργός μίλησε για την χαμένη ευκαιρία (εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ), να συγκεντρωθούν οι 200 ψήφοι που απαιτούνταν για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο κατοικίας τους, ενώ ζήτησε από τα μέλη της ΝΟΔΕ να ψηφίσουν «όσες φορές χρειαστεί» εξηγώντας πως η ΝΔ είναι αντίθετη με την απλή αναλογική. Το κλίμα ήταν ζεστό κι αγαπησιάρικο.

Από ελληνικής πλευράς ήταν και ο φρεσκο-εκλεγμένος Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Hellenic American University του Νιου Χαμσάϊαρ των ΗΠΑ, Τάσος Χατζηβασιλείου. Ο Χατζηβασιλείου είναι Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ και βουλευτής Σερρών της ΝΔ. Με το Νεοφύτου είχαν κι ένα ωραίο, ελαφρύ γεύμα στο Πραλίνα της Στασικράτους. Ελπίζω φεύγοντας να πήρε και μερικά από τα διάσημα σοκολατάκια για την Μαρέβα.

Δεν ήταν στο πλοίο λέμε

Εν τω μεταξύ εάν υπήρχε ένας υπουργός που χτύπησε το τηλέφωνό του τόσες φορές χθες ήταν της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη. Όλοι την ρωτούσαν πως ήταν στο πλοίο. Το πλοίο απ’ την Κύπρο που ξεκίνησε χθες το πρωί , το δρομολόγιο Λεμεσός-Πειραιάς. Το δρομολόγιο επανέρχεται μετά από συντονισμένες προσπάθειες των υφυπουργών Ναυτιλίας Βασ. Δημητριάδη, Τουρισμού Σάββα Περδίου και της Σοφίας Ζαχαράκη από ελληνικής πλευράς. Η Ζαχαράκη όμως θα πάει να το υποδεχτεί σήμερα το απόγευμα στην προβλήτα Β του Πειραιά. Τριάντα ώρες ταξίδι λέμε, αλλά αξίζει τον κόπο, ιδιαίτερα για τους Έλληνες φοιτητές στην Κύπρο αλλά και τους τουρίστες.

Ήταν όμως στην Υπάτη

Η Ζαχαράκη δεν ήταν στο πλοίο, αλλά ήταν στη Μονή Αγάθωνος στην Υπάτη μαζί με όλους τους γαλάζιους βουλευτές της Φθιώτιδας: Σταϊκούρας, Οικονόμου, Χειμάρας και Κοτρωνιάς. Επειδή είναι ασυνήθιστο υποψήφιος βουλευτής να πηγαίνει σε δραστηριότητες άλλου νομού το έψαξα. Λοιπόν, στη Μονή έγινε το μνημόσυνο του Ηγούμενου της Μονής που ήταν θείος της υφυπουργού Τουρισμού. Και όχι μόνο αυτό. Ο ιερέας που την βάφτισε ήταν ο προηγούμενος Ηγούμενος της Μονής ο οποίος υπήρξε (κρατηθείτε) , πρωτοπαλίκαρο του Άρη Βελουχιώτη. Νομίζω ότι το σενάριο στις Μέλισσες ωχριά. Εκτός από τους γαλάζιους βουλευτές στη Μονή ήταν και η πράσινη Μπατζελή, αλλά όχι ο Σαρακιώτης του ΣΥΡΙΖΑ. Ως καλή υποψήφια η Σοφία όμως πήγε και στην Ανάβυσσο της Περιφέρειάς της (Ανατολική Αττική) για εκδήλωση σχετική με τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.

Καπαρωμένες

Ανοίγω παρένθεση γιατί δεν τελείωσα με το κεφάλαιο. Στην Ανατολική Αττική θα γίνει σκληρή μάχη γαλάζιων υποψηφίων στις επόμενες εκλογές. Τέσσερις οι έδρες. Τις δύο πρώτες θέσεις θεωρείται ότι τις έχουν καπαρωμένες Βορίδης και Μαρτίνου, (η οποία δεν είναι σαφές εάν αποχωρήσει). Από εκεί και κάτω, την μάχη του σταυρού θα δώσουν οι νυν Γ. Βλάχος και Β. Οικονόμου, μαζί με τους νεοεισερχόμενους, Στέλιο Πέτσα και Σοφία Ζαχαράκη.

Η κουμπάρα

Και στο σημείο αυτό θα πάω κατευθείαν στο γεγονός της εβδομάδας, που δεν είναι ασφαλώς , ούτε η συνάντηση Κυριάκου με Ντράγκι στη Ρώμη την Τετάρτη, ούτε η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες Πέμπτη -Παρασκευή, αλλά ο γάμος Κύρας Κάπη και Χρήστου Ζωγράφου.

Τα δυο πιο γλυκά και προσγειωμένα παιδιά του Μαξίμου σύμφωνα με τον Πίνατ, αποφάσισαν να κάνουν το επόμενο βήμα: να με καλέσουν. Επειδή ο γάμος θα γίνει στην Τζια το Σάββατο, έψαξα για κάτι μπλε και δροσερό.

Διάλεξα φυσικά Dior αλλά από την περσινή συλλογή γιατί τα φετινά ήταν όξινα. Κουμπάρα του υπέροχου ζευγαριού θα είναι η (μαντέψτε)... Ζαχαράκη!

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:59

48 ώρες στη Ζυρίχη: Μια πόλη, πολλά πρόσωπα

08:51

Tim Cook: Ο άνθρωπος που απέδειξε ότι η Apple μπορούσε να ζήσει χωρίς τον Steve Jobs

08:46

Φθηνότερο ρεύμα: Ο ρόλος του νέου Χωροταξικού ΑΠΕ στον στόχο για μείωση 30%

08:37

Ένα «κρυφό» εμπόδιο στο μεγάλο επενδυτικό σχέδιο της Ευρώπης

08:29

Σούπερ μάρκετ: Οι νέες τάσεις στις αγορές - Γιατί οι καταναλωτές στρέφονται στα μικρά καταστήματα

08:26

Apple: Γιατί μπήκε τώρα στα foldables – Η αγορά που θέλει να ανατρέψει

08:20

ΚΑΠ: Πλούσια εμιράτα, φτωχά χωράφια – Ο «κόφτης» των 100.000€

08:08

Δημόσιο: Οριζόντια αύξηση 80 ευρώ το μήνα και «δώρο» 500 ευρώ έως το Ιανουάριο του 2028

08:00

Θεσσαλονίκη: Ανεβάζει ταχύτητα ο τουρισμός – Τα νέα δεδομένα και το στοίχημα της επόμενης ημέρας

23:58

Τραμπ: Ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο

23:37

Ιράκ: Η Βαγδάτη συμφώνησε σε κοινή έρευνα με το Ιράν για πεδία που χρησιμοποιούνται στην εκτόξευση drones

23:15

Ρωσία: Η Rosatom θα αυξήσει τον αριθμό του επιστημονικού προσωπικού της στον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ του Ιράν

23:02

Μαρινάκης: Βροχή δισεκατομμυρίων και ανέξοδες υποσχέσεις στην ομιλία Ανδρουλάκη

22:48

Ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια 500.000 ευρώ σε νοσοκομείο της Βηρυτού

22:19

Τι λέει η Α' Νεφρολογική Κλινική του ΑΠΘ στο Ιπποκράτειο για την πλασμαφαίρεση

21:52

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ ανοιχτά της Κεφαλονιάς

21:47

Θεσσαλονίκη: Στα χέρια της ΕΛΑΣ οδηγός που έτρεχε με 188 χλμ/ώρα στην ΠΑΘΕ

21:18

Παιδιά σε κίνδυνο: Οι αδυναμίες του συστήματος προστασίας και το στοίχημα της έγκαιρης παρέμβασης

21:05

Ανδρουλάκης: Σταδιακή επαναφορά 13ου μισθού στους ΔΥ και 13ης σύνταξης

20:52

Οι χώρες του Κόλπου θα ενημερωθούν για τη «συμφωνία διαχείρισης του Ορμούζ» τη Δευτέρα στη συνάντηση του Ομάν

20:30

ΑΑΔΕ - Επιχείρηση «Τα Άνθη του Κακού»: Νέα ευρήματα στο ίδιο δίκτυο διακίνησης κοκαΐνης

20:22

WSJ: Κινεζικές εταιρείες παρείχαν στο Ιράν δορυφορικές εικόνες στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στην Ιορδανία

20:10

Χιλή: Τουλάχιστον 16 νεκροί από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας

20:04

Στο νοσοκομείο Παίδων 4χρονο αγοράκι που ανασύρθηκε από πισίνα ξενοδοχείου στην Ανάβυσσο

19:55

ΙΣΑ: Επικαιροποιεί τις προτάσεις που έχει καταθέσει από το 2020 για την θωράκιση της δημόσιας υγείας

19:42

Σε «λαϊκή αγρυπνία» από το απόγευμα της Κυριακής η σορός του Γ. Μαζωνάκη

19:24

Bloomberg: Η νίκη του AfD στη Σαξονία-Άνχαλτ θέτει εν αμφιβόλω την μεταρρυθμιστική ατζέντα Μερτς

19:00

25 χρόνια μετά: Πώς η 11η Σεπτεμβρίου άλλαξε την οικονομία και το Μανχάταν

18:35

Ζελένσκι: Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς

18:14

Αμοντέι (Anthropic): Ανάγκη επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης των μοντέλων AI - Σοβαροί οι κίνδυνοι