INSIDE OUT

Η κουμπάρα του γάμου της χρονιάς - Το pride του Γεραπετρίτη και του Αλέξη

20-06-2022 | 08:07
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Εντάξει, πήγε κι ο Αλέξης στο Pride φέτος, αλλά τι το ‘θελε; Ήταν η τέλεια ευκαιρία για να θυμηθούν πάλι όλοι, αυτά που ο ίδιος προτιμά να ξεχάσει. Ότι το σύμφωνο συμβίωσης και η ταυτότητα φύλου, έγιναν νόμοι χάρις τις ψήφους βουλευτών του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού. Δηλαδή το προοδευτικό πρόσημο Πρόεδρε, η κυβέρνησή σου ‘15’-’19 το χρωστάει στους άλλους, κι όχι στον κυβερνητικό εταίρο της επιλογής σου. Από την άλλη το ερώτημα είναι ποιος ΔΕΝ πήγε στο pride φέτος!

Μέχρι κι ο Γεραπετρίτης πήγε! Βασικά πήγε όλο το Μαξίμου. Πατέλης, Σκέρτσος, Κοντογιώργης και η υποψήφια Α’ Πειραιά (να τα λέμε κι αυτά) Δόμνα Μιχαηλίδου.

Εκτός από τη γερή δόση κυβέρνησης όμως, την παράσταση φέτος έκλεψε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Όχι μόνο για την παρουσία Γραμματέα Σπυρόπουλου, και στελεχών όπως η Ζέφη Δημαδάμα, αλλά και για όλα τα κομψότατα γκατζετάκια που δημιούργησαν με θέμα ΛΟΑΤΚΙ και ΠΑΣΟΚ.

Όσες φορές χρειαστεί

Την ώρα που το pride κοντεύει να γίνει mainstream λαϊκή, ο Κυριάκος γοήτευε τους Κυπρίους αδελφούς του ΔΗΣΥ στο ΕΛΚ. Θυμίζω ότι και η Κύπρος έχει εκλογές το ’23, ενώ τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη διαδέχεται στο κόμμα ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Πήγε λοιπόν στο Συνέδριο του ΔΗΣΥ μαζί με τον my good friend dear Manfred (Βέμπερ), για να στηρίξουν τον Νεοφύτου. Στην ομιλία του ο Έλληνας Πρωθυπουργός μίλησε για την χαμένη ευκαιρία (εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ), να συγκεντρωθούν οι 200 ψήφοι που απαιτούνταν για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο κατοικίας τους, ενώ ζήτησε από τα μέλη της ΝΟΔΕ να ψηφίσουν «όσες φορές χρειαστεί» εξηγώντας πως η ΝΔ είναι αντίθετη με την απλή αναλογική. Το κλίμα ήταν ζεστό κι αγαπησιάρικο.

Από ελληνικής πλευράς ήταν και ο φρεσκο-εκλεγμένος Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Hellenic American University του Νιου Χαμσάϊαρ των ΗΠΑ, Τάσος Χατζηβασιλείου. Ο Χατζηβασιλείου είναι Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ και βουλευτής Σερρών της ΝΔ. Με το Νεοφύτου είχαν κι ένα ωραίο, ελαφρύ γεύμα στο Πραλίνα της Στασικράτους. Ελπίζω φεύγοντας να πήρε και μερικά από τα διάσημα σοκολατάκια για την Μαρέβα.

Δεν ήταν στο πλοίο λέμε

Εν τω μεταξύ εάν υπήρχε ένας υπουργός που χτύπησε το τηλέφωνό του τόσες φορές χθες ήταν της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη. Όλοι την ρωτούσαν πως ήταν στο πλοίο. Το πλοίο απ’ την Κύπρο που ξεκίνησε χθες το πρωί , το δρομολόγιο Λεμεσός-Πειραιάς. Το δρομολόγιο επανέρχεται μετά από συντονισμένες προσπάθειες των υφυπουργών Ναυτιλίας Βασ. Δημητριάδη, Τουρισμού Σάββα Περδίου και της Σοφίας Ζαχαράκη από ελληνικής πλευράς. Η Ζαχαράκη όμως θα πάει να το υποδεχτεί σήμερα το απόγευμα στην προβλήτα Β του Πειραιά. Τριάντα ώρες ταξίδι λέμε, αλλά αξίζει τον κόπο, ιδιαίτερα για τους Έλληνες φοιτητές στην Κύπρο αλλά και τους τουρίστες.

Ήταν όμως στην Υπάτη

Η Ζαχαράκη δεν ήταν στο πλοίο, αλλά ήταν στη Μονή Αγάθωνος στην Υπάτη μαζί με όλους τους γαλάζιους βουλευτές της Φθιώτιδας: Σταϊκούρας, Οικονόμου, Χειμάρας και Κοτρωνιάς. Επειδή είναι ασυνήθιστο υποψήφιος βουλευτής να πηγαίνει σε δραστηριότητες άλλου νομού το έψαξα. Λοιπόν, στη Μονή έγινε το μνημόσυνο του Ηγούμενου της Μονής που ήταν θείος της υφυπουργού Τουρισμού. Και όχι μόνο αυτό. Ο ιερέας που την βάφτισε ήταν ο προηγούμενος Ηγούμενος της Μονής ο οποίος υπήρξε (κρατηθείτε) , πρωτοπαλίκαρο του Άρη Βελουχιώτη. Νομίζω ότι το σενάριο στις Μέλισσες ωχριά. Εκτός από τους γαλάζιους βουλευτές στη Μονή ήταν και η πράσινη Μπατζελή, αλλά όχι ο Σαρακιώτης του ΣΥΡΙΖΑ. Ως καλή υποψήφια η Σοφία όμως πήγε και στην Ανάβυσσο της Περιφέρειάς της (Ανατολική Αττική) για εκδήλωση σχετική με τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.

Καπαρωμένες

Ανοίγω παρένθεση γιατί δεν τελείωσα με το κεφάλαιο. Στην Ανατολική Αττική θα γίνει σκληρή μάχη γαλάζιων υποψηφίων στις επόμενες εκλογές. Τέσσερις οι έδρες. Τις δύο πρώτες θέσεις θεωρείται ότι τις έχουν καπαρωμένες Βορίδης και Μαρτίνου, (η οποία δεν είναι σαφές εάν αποχωρήσει). Από εκεί και κάτω, την μάχη του σταυρού θα δώσουν οι νυν Γ. Βλάχος και Β. Οικονόμου, μαζί με τους νεοεισερχόμενους, Στέλιο Πέτσα και Σοφία Ζαχαράκη.

Η κουμπάρα

Και στο σημείο αυτό θα πάω κατευθείαν στο γεγονός της εβδομάδας, που δεν είναι ασφαλώς , ούτε η συνάντηση Κυριάκου με Ντράγκι στη Ρώμη την Τετάρτη, ούτε η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες Πέμπτη -Παρασκευή, αλλά ο γάμος Κύρας Κάπη και Χρήστου Ζωγράφου.

Τα δυο πιο γλυκά και προσγειωμένα παιδιά του Μαξίμου σύμφωνα με τον Πίνατ, αποφάσισαν να κάνουν το επόμενο βήμα: να με καλέσουν. Επειδή ο γάμος θα γίνει στην Τζια το Σάββατο, έψαξα για κάτι μπλε και δροσερό.

Διάλεξα φυσικά Dior αλλά από την περσινή συλλογή γιατί τα φετινά ήταν όξινα. Κουμπάρα του υπέροχου ζευγαριού θα είναι η (μαντέψτε)... Ζαχαράκη!

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:16

Χριστίνα Αντωνίου: «Η ανάπτυξη έχει αξία μόνο όταν μεταμορφώνει την αγορά»

16:14

Λίβανος: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε ισραηλινές επιδρομές στην περιοχή της Τύρου

16:08

Πακιστάν: Ελικόπτερο του στρατού συνετρίβη στο Κασμίρ - Δεν υπάρχουν επιζώντες

16:06

Ακόμα και η μέτρια ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με καρδιακά προβλήματα

16:05

Μουντιάλ 2026: Η μεγαλύτερη διοργάνωση και το μεγαλύτερο οικονομικό στοίχημα στην ιστορία της FIFA

15:59

Πληθωρισμός: Σε υψηλό τριετίας ο CPI στις ΗΠΑ - Στο 4,2% τον Μάιο

15:59

Γερμανία: Η Mercedes μπαίνει στον κλάδο των drones

15:56

Ρωσία: Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Μόσχα, στα χέρια των αρχών δύο ύποπτοι

15:55

Χονγκ Κονγκ: Οι αρχές άσκησαν δίωξη σε βάρος προσώπων και εταιριών για τη φωτιά που στοίχισε τη ζωή σε 168 ανθρώπους

15:52

Συνάντηση Πιερρακάκη - Γκεοργκίεβα: «Η Ελλάδα επιβεβαιώνει τον ηγετικό της ρόλο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη»

15:50

Το νέο Papaki καινοτομεί με AI και ολοκληρωμένες λύσεις που απλοποιούν το digital

15:45

Πάνω από 1.300 νεκροί μετανάστες στην προσπάθεια να φτάσουν τις ισπανικές ακτές το 2026

15:43

Δένδιας: Βασικός πυλώνας της Εθνικής Άμυνας η αμυντική καινοτομία

15:41

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για εμπρησμό από αμέλεια σε τρεις συλληφθέντες για τη φωτιά στο Φίλυρο

15:38

ΕΦΕΤ: Ανάκληση μαριναρισμένης καπνιστής πέστροφας

15:19

Παρουσιάστηκε το έργο «Έξυπνες Γέφυρες» - Ψηφιακές τεχνολογίες και καινοτομία στη διαχείριση των υποδομών

15:06

«Άλμα» στο πετρέλαιο στον απόηχο των νέων απειλών Τραμπ

15:04

Ο Στάρμερ καταδίκασε τη βία κατά μεταναστών στο Μπέλφαστ - «Οι υπεύθυνοι θα αισθανθούν την πλήρη δύναμη του νόμου»

15:04

Μελόνι: «Η Ιταλία δεν είναι μπανανία» - Όχι στην έκτακτη φορολόγηση των υψηλότερων εισοδημάτων

14:59

Όμιλος Ηρακλής: 3 χρόνια παρουσίας στα κατασκευαστικά ορόσημα στο Ελληνικό

14:57

Ρομποτική Χειρουργική: Όταν η τεχνολογία προσφέρει απόλυτη ακρίβεια στο χειρουργείο

14:53

Νέες απειλές Τραμπ κατά Ιράν: «Ο νταής της Μέσης Ανατολής είναι νεκρός»

14:50

Εθνική Τράπεζα: Εκτίμηση για ανάπτυξη 1,7% το 2026 παρά την αυξημένη αβεβαιότητα

14:46

Ανδρουλάκης: Η συνταγματική αναθεώρηση απαιτεί σοβαρότητα και όχι φθηνούς τακτικισμούς

14:40

Μόνο 11% των Ευρωπαίων θεωρούν σύμμαχο τις ΗΠΑ

14:34

Δ. Μιχαηλίδου: Από τις 15/6 ανοίγει η πλατφόρμα για το «Ανακαινίζω- Νοικιάζω» - Έρχεται και νέο πρόγραμμα για ιδιοκατοίκηση

14:30

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Μόντι: «Ο μακροβιότερος εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ινδίας»

14:29

Εξωδικαστικός Μηχανισμός: 65% αύξηση στις ρυθμίσεις Μαΐου

14:26

Lamda Development: Έναρξη Διαπραγμάτευσης του Νέου Κοινού Ομολογιακού Δανείου

14:25

Ιράν: Περίπου 20.000 άνθρωποι δεν έχουν νερό μετά τα αμερικανικά πλήγματα