INSIDE OUT

Τα vibes της Ντόρας στο ΝΑΤΟ - Πού τρώει παγωτό ο Πέτσας - Ο Μπάμπης στη λαϊκή

16-06-2022 | 07:39
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα vibes της Ντόρας στο ΝΑΤΟ - Πού τρώει παγωτό ο Πέτσας - Ο Μπάμπης στη λαϊκή

Έχω εμπιστοσύνη στην Κριστίν. Είναι κομψός άνθρωπος, απολαμβάνει την ζωή και δεν έχει απωθημένα. Είμαι βεβαία πως όταν παρουσιάσει το «νέο εργαλείο» , το οποίο σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , πρωτίστως για να βοηθήσει τις υπερχρεωμένες χώρες του Νότου, θα πρόκειται για κάτι κομψό, και λειτουργικό. Υπό μία έννοια ο Κυριάκος έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας: και τι δεν πέρασε από πάνω του αυτή την τριετία: κορονοϊός, εισβολή από τα χερσαία σύνορα με Τουρκία, το εγχείρημα του εμβολιασμού (με απόλυτη επιτυχία οργανωτικά) και τέλος, η πρωτόγνωρη κρίση στην ενέργεια (φυσικό αέριο, πετρέλαιο, καύσιμα, ρεύμα) που έφερε η απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και μαζί της ο πληθωρισμός. Η μεγάλη διαφορά με το παρελθόν όμως είναι ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον το ‘μαύρο πρόβατο’. Γι’ αυτό και το εργαλείο της Λαγκάρντ θα αφορά και εμάς. Δεν ξέρω εάν αυτό εννοούσε με κάποια δόση ζήλιας ως Μητσοτάκης effect , χθες ο Αλέξης στον ΣΕΒ.

Βουλευτές παίζουν «ξύλο»

Τα μέτωπα δεν έχουν τελειωμό. Στην Κοινοβουλευτική Σύνοδο του ΝΑΤΟ που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη, μετά τον Ακάρ, συνέχισε ο Σοϊλού τις λεκτικές προκλήσεις. Ο τούρκος υπ. Εσωτερικών κατηγόρησε την Ελλάδα, τη Σουηδία, την Φινλανδία, τη Γερμανία και την Γαλλία ότι υποστηρίζουν την τρομοκρατία, ενώ ειδικά για την Ελλάδα υποστήριξει ότι βασανίζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες κυρίως στον Έβρο, και ζήτησε να καταργηθεί η Frontex. Σπήλιος Λιβανός, Μανούσος Βολουδάκης, θεοδώρα Τζάκρη και Ανδρέας Λοβέρδος, συνέχισαν να δίνουν τη μάχη της λογικής, με μια ενδιαφέρουσα και ασυνήθιστη θα’ λεγα σύμπνοια.

Ντόρα

Υποψιάζομαι ότι πίσω από τις τεκμηριωμένες απαντήσεις, την τακτική, και την όλη θεώρηση των «4», έχει βάλει το χεράκι της Ντόρα, η οποία ως συνδετικός κρίκος με τους βουλευτές έχει την αρμοδιότητα να λέει την γνώμη της και για τα θέματα κοινοβουλευτικής συνέλευσης Νατο. Σίγουρα δεν μιλάει συνέχεια στο τηλέφωνο- εννοείται πως αυτά έχουν μια προεργασία, και μια δουλειά, που όπως φαίνεται δεν πάει χαμένη. Εξαίρω την στάση της Τζάκρη.

Και από Δευτέρα Στρασβούργο

Το ελληνοτουρκικό debate για τα εθνικά, λογικά θα συνεχιστεί κι από Δευτέρα, αυτή την φορά με έμπειρη και μπαρουτοκαπνισμένη ομάδα. «Γήπεδο» το Συμβούλιο της Ευρώπης (το όργανο για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από το οποίο αποπέμφθηκε φυσικά η Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, ενώ παραμένει η Τουρκία). Ντόρα επικεφαλής, Χατζηβασιλείου, Καιρίδης, Πιπιλή, Κατρούγκαλος, Παπανδρέου (περαστικά Πρόεδρε), Κανέλλη κλπ θα ταξιδέψουν στο Στρασβούργο. Την ερχόμενη Τετάρτη στο Συμβούλιο της Ευρώπης θα μιλήσει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Όλες οι δυνάμεις αναδιατάσσονται για τα εθνικά.

Η μάχη του σταυρού

Στα μετόπισθεν μαίνεται η μάχη του σταυρού. Άλλος ένας υποψήφιος, ο Στέλιος Πέτσας, εκ των συνεργατών του Πρωθυπουργού όσο ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, πρώτος κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, νυν αναπλ. υπουργός Εσωτερικών, θα κατέβει υποψήφιος στην Ανατολική Αττική. Ο Στέλιος που παραμένει αγαπητός και δεν χάνει την λαϊκότητά του, (του αρέσουν τα μπουζούκια και το παγωτό σοκολάτα-μπίτερ στο Dew), προετοιμάζει καιρό τώρα την κάθοδό του.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Στέλιος Πέτσας

Πιστεύω θα πάει καλά. Ένα μόνο να προσέξει: τους φίλους δημάρχους που τον στηρίζουν, ιδιαίτερα όσους θα έχουν οι ίδιοι πρόβλημα επανεκλογής στις αυτοδιοικητικές. Τα σκουπίδια άμα δεν τα μαζεύεις, τα κλαδιά άμα δεν τα κλαδεύεις, τα φρεάτια άμα δεν τα καθαρίζεις, τις παιδικές χαρές άμα τις αφήνεις, ως γνωστόν …δεν ενθουσιάζεις τα πλήθη των δημοτών.

Ο Μπάμπης στη λαϊκή 1

Στη λαϊκή αγορά της Δάφνης μαζί με τον Πρόεδρο ΔΗΜΤΟ Δάφνης - Υμηττού Σταύρο Μητροθανάση και τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Δάφνης - Υμηττού Δημήτρη Καρακώνη συζητώντας και ακούγοντας για την ακρίβεια και τα μέτρα στήριξης που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της βρέθηκε ο βουλευτής Μπάμπης Παπαδημητρίου. Εδώ, υποθέτω εξηγεί την σημασία που θα έχει στην τιμή της ντομάτας το εργαλείο της Λαγκάρντ.

Ο Μπάμπης στη λαϊκή 2

Με μότο «πάντα δίπλα στον πολίτη», ο σοφιστικέ Παπαδημητρίου, με άριστη γνώση των μακρο-οικονομικών και του χρηματοπιστωτικού τομέα, αναγκάζεται επίσης να ξεκινήσει την προεκλογική μάχη του σταυρού από τώρα. Μπορεί να διαβεβαιώνουν ότι θέλουν Κυριάκος και Γεραπετρίτης, όμως στο τέλος της ημέρας η καυτή πατάτα μένει στα χέρια του απλού βουλευτή. Εδώ ο ψαράς εξηγεί την παρεξήγηση με τα χταπόδια.

Στο τέλος της βόλτας στη λαϊκή, συνάντηση σε καφέ. Αμέσως καλύτερα:

Τα κουτάκια του Αλεξ Πατέλη

Μήνας pride ο Ιούνιος και ο Αλεξ Πατέλης, ως τάμα στον εαυτό του, βγαίνει άλλη μια φορά μπροστά. Αυτή την φορά στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για τα κουτάκια της ζωής του.

«Στα 33 μου πήγα από το 0 στο 100, το είπα στους γονείς, στους φίλους μου. Στη δικιά μου περίπτωση, ήταν ο ίδιος να αποδεχτώ τη σεξουαλική μου ταυτότητα. Ήμουν καλός μαθητής, τα είχα βάλει όλα σε κουτάκια, θα πάρω το αυτοκίνητο, τη γυναίκα, το εξοχικό, το σκυλί και σε αυτά τα κουτάκια δεν ήταν αυτό. Μέχρι που κατάλαβα ότι στη ζωή για να είσαι ευτυχισμένος πρέπει να αποδεχτείς αυτό που είσαι». Αυθεντικός Αλεξ. Στηρίζω.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:49

Ο αμερικανικός στρατός άρχισε την κατασκευή προβλήτας στη Γάζα

23:36

Microsoft: Νίκησε τις προβλέψεις και έσοδα για το τρίμηνο - Ώθηση από AI

23:20

Άλμα για την μετοχή της Alphabet - 1ο μέρισμα στην ιστορία της

23:11

Απώλειες στη Wall Street - «Κόκκινα» τα ταμπλό από τα μάκρο των ΗΠΑ

23:01

Πλημμύρες: 4.850 επιχειρήσεις και αγρότες έλαβαν το 50% της προβλεπόμενης κρατικής αρωγής

22:51

Κέρδη 1% για το πετρέλαιο - Σκαρφάλωσε σε υψηλό 9 ημερών

22:38

Viohalco: Πρόταση για διανομή μεικτού μερίσματος 0,12 ευρώ ανά μετοχή στη ΓΣ

22:27

Έυα Καϊλή: Θα μετακομίσω στην Ιταλία

22:14

Εφορία: Άνοιξε η πλατφόρμα των φορολογικών δηλώσεων - Οι νέες προθεσμίες

22:01

Τζόκερ Κλήρωση: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν

21:51

Άνοδος για τον χρυσό στην σκιά του ΑΕΠ των ΗΠΑ

21:41

Ζαχαράκη: Προτεραιότητα η εθνική στρατηγική για το δημογραφικό

21:31

Έρευνα Focus-Bari: Πιο σφικτό ζωνάρι για το 55% των Ελλήνων τους επόμενους 12 μήνες

21:21

Καταρρίφθηκε πύραυλος των Χούθι από πολεμικό πλοίο της Βρετανίας

21:11

Τσακλόγλου: Άνω των 10.000 ευρώ συνολικά τα επιδόματα για στήριξη της νέας εργαζόμενης μητέρας

21:01

Αλεξοπούλου: Εντός του Μάϊου η κυκλοφορία των 140 αστικών ηλεκτρικών λεωφορείων

20:51

Σκυλακάκης: Χωρίς τον ΟΔΥΘ δεν σώζονται τα νερά της Θεσσαλίας

20:42

Στα 12 ευρώ ανά μετοχή η Δημόσια Πρόταση για την Epsilon Net

20:34

Τριαντόπουλος: Καταβλήθηκαν 21,2 εκατ. ευρώ του 2ου κύκλου της πρώτης αρωγής προς αγρότες

20:25

Μητσοτάκης για ευρωεκλογές: Πήχης το 33% του 2019 - H οικονομία πηγαίνει καλά

20:21

Θετική πρεμιέρα για την IPO της Rubrik - Ράλι 20% για την μετοχή της

20:19

H Βρετανία ανακοίνωσε νέο πακέτο κυρώσεων κατά του Ιράν

20:14

Η Ρωσία θα υποβαθμίσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ αν κατασχεθούν περιουσιακά στοιχεία

20:07

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Παρασκευή στην Αττική

20:07

Cenergy Holdings: Πρόταση για μικτό μέρισμα 0,08 ευρώ ανά μετοχή - Στις 28/5 η ΓΣ

20:02

Αθήνα: Διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους του κέντρου λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

19:59

ΣΥΡΙΖΑ: ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά γνήσια δεκανίκια της ΝΔ

19:58

ΟΠΑΠ: Διανέμει υπόλοιπο καθαρό μέρισμα 0,5799 ευρώ ανά μετοχή

19:47

Ευρωαγορές: Συνέχισαν πτωτικά για δεύτερη μέρα - Ράλι 16% της Anglo American

19:35

Προς μετωπική σύγκρουση Ευρώπη - Κίνα; Στο επίκεντρο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δημόσιες συμβάσεις