INSIDE OUT

Επιστολές γαλάζιες και πράσινες προς την Πειραιώς - Απειλεί ο Μπογδάνος τον συντηρητικό χώρο;

08-06-2022 | 08:10
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Επιστολές γαλάζιες και πράσινες προς την Πειραιώς - Απειλεί ο Μπογδάνος τον συντηρητικό χώρο;
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Καραμανλής, Ράλλης, Αβέρωφ, Μητσοτάκης, Έβερτ, Καραμανλής β’ (πόσο νέος ήταν όταν ανέλαβε). Παρατηρώ τα πορτραίτα των Προέδρων της ΝΔ στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή. Καθένας και μια ιστορία. Τεράστιες, μικρές, μικρομεσαίες ιστορίες του τόπου, του κόμματος και της παράταξης. Κι αναρωτιέμαι: για ποιο λόγο μπορεί να φωτογραφήθηκαν ο Σπήλιος κι ο Καραγκούνης, με κάποιους όχι ιδιαίτερα γνωστούς στο ευρύ κοινό μπροστά από την ιστορία του κόμματος αλλά και του τόπου;

Καλά νέα

Ο λόγος της φωτογραφικός μάζωξης είναι ότι τελικά παραμένει ανοιχτό το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Θέρμο! Αναμφισβήτητα η καλή είδηση της μέρας μέσα στο γενικότερο ζόφο. Εσείς οι πιστοί μου θυμάστε την επιστολή του έστειλε ο Σπήλιος στη Διοίκηση της Τράπεζας – στους κ.κ. Χατζηνικολάου και Μεγάλου. Λογικά παρόμοια επιστολή πρέπει να πήραν και από τον Δ. Καραγκούνη, τον άλλο γαλάζιο βουλευτή της Αιτωλοακαρνανίας. Αφού πήραν το σχετικό, δόθηκε διαβεβαίωση ότι δεν θα κλείσει το υποκατάστημα Θέρμου.

Γαλάζιος όρκος

Εξ ου και το φωτογραφικό ενσταντανέ υπό τα πορτραίτα των Αρχηγών της παράταξης. Κάτι σαν αόρατος όρκος όλων των γαλάζιων, προς τους, Δήμαρχο Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα, τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων Θεόδωρο Κασόλα, Κωνσταντίνο Κουβαρά και Χαρίλαο Μπουγά, καθώς και τον Πρόεδρο των Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ότι όντως η υπόσχεση θα τηρηθεί.

Αλλά και ο ΓΑΠ!

Όμως εάν νομίζει κανείς ότι η Διοίκηση της Πειραιώς θα ξεμπερδέψει έτσι εύκολα, πλανάσθε πλάνη οικτρά αγαπητοί. Τα χτυπήματα είναι απανωτά και φοβάμαι θα επιδεινωθούν όσο μυρίζει εκλογές.

Ως άριστος γνώστης της γεωπολιτικής ο ΓΑΠ επέλεξε την τακτική του proxy war για να χτυπήσει. Αντί να στείλει το γράμμα στους κ.κ. Μεγάλου και Χατζηνικολάου με ανάλογο αίτημα, ανέβηκε πίστα. Έκανε μια επίκαιρη ερώτηση στον ΥΠΟΙΚ Σταϊκούρα, στον Αγροτικής Ανάπτυξης Γεωργαντά και στον Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη. Σε αυτή δεν αιτείται φυσικά ΜΟΝΟ να μην κλείσουν τα υποκαταστήματα της Πειραιώς σε Δήμο Καλαβρύτων, Δυτική Αχαΐα και Πάτρα. Το θέτει ολιστικά το θέμα.

Η ερώτηση του ΓΑΠ

«Η πρακτική της αναστολής λειτουργίας τραπεζικών καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς, που επιχειρείται να προωθηθεί στην Αχαΐα, φαίνεται να αποτελεί τη συνήθη πλέον στρατηγική των τραπεζών» σημειώνει ο πρώην Πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας. «Θα πρέπει η Πολιτεία να μεριμνήσει ώστε τα συγκεκριμένα Τραπεζικά Ιδρύματα που μέχρι σήμερα έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με την συνεισφορά των πολιτών ήδη τρεις φορές, να αφουγκράζονται τις απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών αλλά και το ρόλο τους στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. Παρέχοντας ολοκληρωμένες και ποιοτικές υπηρεσίες σύμφωνα με τις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και του αναπτυξιακού ρόλου που κυρίως θα έπρεπε να διαδραματίζουν, με τις βέλτιστες εργασιακές πρακτικές».

Καλά ξεμπερδέματα και κουράγιο στην Διοίκηση εύχομαι, όταν χτυπήσει το τηλέφωνο από τα τρία υπουργικά γραφεία.

Ποιος καταλαμβάνει τον συντηρητικό χώρο;

Στους δροσερούς χώρους του Ελληνικού Κοινοβουλίου η Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ αποχαιρέτησε τον απερχόμενο πρέσβη του Κράτους του Ισραήλ, Yossi Amrani. Ο πρέσβης έλαβε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Καιρίδη ελληνικό καλοκαίρι (φωτογραφία σε πλέξι γκλας), άκουσε από τον Μανούσο Βολουδάκη ότι πρέπει να εμβαθύνουν οι σχέσεις των δυο χωρών σε θέματα Πατριαρχείου, αλλά και Συρίας, δέχτηκε τις ευχαριστίες Κυρανάκη για το έμπρακτο ενδιαφέρον στην υπόθεση της νεαρής Μυρτώς (που έμεινε για πάντα ανάπηρη μετά από επίθεση πακιστανού στην Πάρο), και άκουσε τον Μπογδάνο που ηγείται πολιτικής κίνησης, να σχολιάζει ότι εμείς εκφράζουμε τον ευρύτερο συντηρητικό χώρο.

«Τον συντηρητικό χώρο τον εκφράζει εξ ολοκλήρου η ΝΔ» ήταν η άμεση απάντηση Σπήλιου Λιβανού. Γενικά ο Σπήλιος, μετά το κάζο με τον Δούκα στην Σπάρτη, δεν πρόκειται ποτέ και για τίποτα ν’ αφήσει αναπάντητη πρόκληση.

Εκεί θα παιχτεί το παιγνίδι;

Τώρα εάν η μάχη θα δοθεί στον συντηρητικό χώρο, η άλλου, δεν παίρνω κι όρκο. Ελπίζω κι εύχομαι να μιλήσει ο Φαναράς για να διαφωτιστούμε. Μπορεί να ‘χουν αλλάξει τα γούστα του λαού. Πάντως, ο Κυριάκος πιο πολύ για την μάχη του κέντρου βλέπω να κόπτεται. Ίσως γιατί τελικά συμφωνεί με αυτό που είπε σε ανύποπτη στιγμή ο Νίκος Χριστοδουλάκης (Βήμα), όταν ρωτήθηκε τι είναι το Κέντρο για εσάς;

«Είναι σαν το φαγητό που μας μαγείρευε η μάνα μας. Τώρα όλοι προτιμούν τις χλιδάτες συνταγές παραγεμισμένες με ιδεολογικά καρυκεύματα, αλλά εκείνο ήταν το πιο υγιεινό. Αποφεύγεις και τις δηλητηριάσεις που παθαίνεις όταν ο οργανισμός σου δεν έχει συνηθίσει στις ακρότητες». Ουάου! Και σου ανοίγει και την όρεξη.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:57

Λαγκάρντ: Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό παραμένουν εντός στόχου

13:55

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τσιάρας και Μηταράκης απαντούν με πολυσέλιδα υπομνήματα στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς

13:50

Σενάριο επαναφοράς του 13ου μισθού στο Δημόσιο εξετάζει η κυβέρνηση - «Ζυγίζει» το δημοσιονομικό κόστος

13:44

Νέος νόμος των Ταλιμπάν στερεί από τις γυναίκες ακόμα και το δικαίωμα διαζυγίου

13:33

ΗΠΑ: Κατώτερη των περιστάσεων η «αυτοψία» των Δημοκρατικών για την ήττα του 2024

13:27

Ινδία: Περισσότερα από 300 ύποπτα κρούσματα θερμοπληξίας λόγω καύσωνα

13:23

Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων 400 εκατ. ευρώ την Τετάρτη 27/5

13:14

Ημερίδα της Επ. Ανταγωνισμού με θέμα «Κατάχρηση Δεσπόζουσας Θέσης – Εξελίξεις και Προοπτικές»

13:13

ΟΔΔΗΧ: Έσοδα 71,8 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο και μείωση των εγγυήσεων για τον Ηρακλή το α' τρίμηνο

13:11

Το πιο παράξενο πρόστιμο που μπορείς να φας στην Ελλάδα

13:09

Δυσοσμία στην Αττική: Το ΕΛΚΕΘΕ αποκλείει φυσική προέλευση από τον Σαρωνικό

13:06

ΥΠΑ: Αυξημένη κατά 5,6% η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της Ελλάδας στο α' τετράμηνο

12:56

Διαγνωστικές εξετάσεις: Εξοικονόμηση πόρων για ΕΣΥ και καλύτερο αποτέλεσμα μέσω ΑΙ

12:53

Αύξηση 4,1% στις τιμές οικοδομικών υλικών τον Απρίλιο

12:47

Υποκλοπές: Με 151 βουλευτές η απόφαση για σύσταση Εξεταστικής - Αποχώρησαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ

12:42

Η Louis Hotels υποδέχεται το καλοκαίρι με 35% έκπτωση σε Ελλάδα και Κύπρο

12:37

Ώρα για κουίζ!

12:31

Αύξηση 3,2% στον τζίρο των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου το α' τρίμηνο

12:24

ΝΑΤΟ: Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ συνεδριάζουν για την αδράνειά τους στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή

12:20

Γεωργιάδης για τον γιατρό με το φακελάκι: Ό,τι πιο απάνθρωπο μπορεί να δει κάποιος στο ΕΣΥ - Θα είμαι αμείλικτος

12:15

Πιερρακάκης στο Eurogroup: «Η στέγαση είναι ζήτημα κοινωνικής συνοχής για την Ευρώπη»

12:15

UBS: «Ουδέτερη» για τις ευρωπαϊκές μετοχές, ασύμμετρο το ρίσκο

12:14

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ΔΠΘ-Capital University στο Κάιρο παρουσία της Ζαχαράκη

12:10

Παπαθανάσης: Νέο σχέδιο ανακαινίσεων για 25.000 κατοικίες - Τι ισχύει για τους δικαιούχους του «Σπίτι μου ΙΙ»

12:02

ΤτΕ: Διευρύνθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών το α' τρίμηνο - Άνοδος στις τουριστικές εισπράξεις

12:01

Κεραμέως: Καμιά περικοπή σε σύνταξη χηρείας - Περιμένω την απόφαση του ΣτΕ και θα νομοθετήσουμε

11:58

ΑΑΔΕ: Πανελλαδική επιχείρηση για κύκλωμα λαθρεμπορίου - Κατασχέθηκαν 15 βυτιοφόρα, 293.000 λίτρα υγραερίου

11:49

«Βουτιά» 14% της Puig μετά την κατάρρευση του deal με την Estée Lauder

11:39

ΓΣΕΕ: Απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου θωρακίζει οριστικά το δικαίωμα της απεργίας

11:33

Η SoftBank πρόσθεσε 61 δισ. δολάρια στο market cap της μετά το διήμερο ράλι της μετοχής