INSIDE OUT

Επιστολές γαλάζιες και πράσινες προς την Πειραιώς - Απειλεί ο Μπογδάνος τον συντηρητικό χώρο;

08-06-2022 | 08:10
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Επιστολές γαλάζιες και πράσινες προς την Πειραιώς - Απειλεί ο Μπογδάνος τον συντηρητικό χώρο;
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Καραμανλής, Ράλλης, Αβέρωφ, Μητσοτάκης, Έβερτ, Καραμανλής β’ (πόσο νέος ήταν όταν ανέλαβε). Παρατηρώ τα πορτραίτα των Προέδρων της ΝΔ στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή. Καθένας και μια ιστορία. Τεράστιες, μικρές, μικρομεσαίες ιστορίες του τόπου, του κόμματος και της παράταξης. Κι αναρωτιέμαι: για ποιο λόγο μπορεί να φωτογραφήθηκαν ο Σπήλιος κι ο Καραγκούνης, με κάποιους όχι ιδιαίτερα γνωστούς στο ευρύ κοινό μπροστά από την ιστορία του κόμματος αλλά και του τόπου;

Καλά νέα

Ο λόγος της φωτογραφικός μάζωξης είναι ότι τελικά παραμένει ανοιχτό το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Θέρμο! Αναμφισβήτητα η καλή είδηση της μέρας μέσα στο γενικότερο ζόφο. Εσείς οι πιστοί μου θυμάστε την επιστολή του έστειλε ο Σπήλιος στη Διοίκηση της Τράπεζας – στους κ.κ. Χατζηνικολάου και Μεγάλου. Λογικά παρόμοια επιστολή πρέπει να πήραν και από τον Δ. Καραγκούνη, τον άλλο γαλάζιο βουλευτή της Αιτωλοακαρνανίας. Αφού πήραν το σχετικό, δόθηκε διαβεβαίωση ότι δεν θα κλείσει το υποκατάστημα Θέρμου.

Γαλάζιος όρκος

Εξ ου και το φωτογραφικό ενσταντανέ υπό τα πορτραίτα των Αρχηγών της παράταξης. Κάτι σαν αόρατος όρκος όλων των γαλάζιων, προς τους, Δήμαρχο Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα, τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων Θεόδωρο Κασόλα, Κωνσταντίνο Κουβαρά και Χαρίλαο Μπουγά, καθώς και τον Πρόεδρο των Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ότι όντως η υπόσχεση θα τηρηθεί.

Αλλά και ο ΓΑΠ!

Όμως εάν νομίζει κανείς ότι η Διοίκηση της Πειραιώς θα ξεμπερδέψει έτσι εύκολα, πλανάσθε πλάνη οικτρά αγαπητοί. Τα χτυπήματα είναι απανωτά και φοβάμαι θα επιδεινωθούν όσο μυρίζει εκλογές.

Ως άριστος γνώστης της γεωπολιτικής ο ΓΑΠ επέλεξε την τακτική του proxy war για να χτυπήσει. Αντί να στείλει το γράμμα στους κ.κ. Μεγάλου και Χατζηνικολάου με ανάλογο αίτημα, ανέβηκε πίστα. Έκανε μια επίκαιρη ερώτηση στον ΥΠΟΙΚ Σταϊκούρα, στον Αγροτικής Ανάπτυξης Γεωργαντά και στον Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη. Σε αυτή δεν αιτείται φυσικά ΜΟΝΟ να μην κλείσουν τα υποκαταστήματα της Πειραιώς σε Δήμο Καλαβρύτων, Δυτική Αχαΐα και Πάτρα. Το θέτει ολιστικά το θέμα.

Η ερώτηση του ΓΑΠ

«Η πρακτική της αναστολής λειτουργίας τραπεζικών καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς, που επιχειρείται να προωθηθεί στην Αχαΐα, φαίνεται να αποτελεί τη συνήθη πλέον στρατηγική των τραπεζών» σημειώνει ο πρώην Πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας. «Θα πρέπει η Πολιτεία να μεριμνήσει ώστε τα συγκεκριμένα Τραπεζικά Ιδρύματα που μέχρι σήμερα έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με την συνεισφορά των πολιτών ήδη τρεις φορές, να αφουγκράζονται τις απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών αλλά και το ρόλο τους στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. Παρέχοντας ολοκληρωμένες και ποιοτικές υπηρεσίες σύμφωνα με τις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και του αναπτυξιακού ρόλου που κυρίως θα έπρεπε να διαδραματίζουν, με τις βέλτιστες εργασιακές πρακτικές».

Καλά ξεμπερδέματα και κουράγιο στην Διοίκηση εύχομαι, όταν χτυπήσει το τηλέφωνο από τα τρία υπουργικά γραφεία.

Ποιος καταλαμβάνει τον συντηρητικό χώρο;

Στους δροσερούς χώρους του Ελληνικού Κοινοβουλίου η Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ αποχαιρέτησε τον απερχόμενο πρέσβη του Κράτους του Ισραήλ, Yossi Amrani. Ο πρέσβης έλαβε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Καιρίδη ελληνικό καλοκαίρι (φωτογραφία σε πλέξι γκλας), άκουσε από τον Μανούσο Βολουδάκη ότι πρέπει να εμβαθύνουν οι σχέσεις των δυο χωρών σε θέματα Πατριαρχείου, αλλά και Συρίας, δέχτηκε τις ευχαριστίες Κυρανάκη για το έμπρακτο ενδιαφέρον στην υπόθεση της νεαρής Μυρτώς (που έμεινε για πάντα ανάπηρη μετά από επίθεση πακιστανού στην Πάρο), και άκουσε τον Μπογδάνο που ηγείται πολιτικής κίνησης, να σχολιάζει ότι εμείς εκφράζουμε τον ευρύτερο συντηρητικό χώρο.

«Τον συντηρητικό χώρο τον εκφράζει εξ ολοκλήρου η ΝΔ» ήταν η άμεση απάντηση Σπήλιου Λιβανού. Γενικά ο Σπήλιος, μετά το κάζο με τον Δούκα στην Σπάρτη, δεν πρόκειται ποτέ και για τίποτα ν’ αφήσει αναπάντητη πρόκληση.

Εκεί θα παιχτεί το παιγνίδι;

Τώρα εάν η μάχη θα δοθεί στον συντηρητικό χώρο, η άλλου, δεν παίρνω κι όρκο. Ελπίζω κι εύχομαι να μιλήσει ο Φαναράς για να διαφωτιστούμε. Μπορεί να ‘χουν αλλάξει τα γούστα του λαού. Πάντως, ο Κυριάκος πιο πολύ για την μάχη του κέντρου βλέπω να κόπτεται. Ίσως γιατί τελικά συμφωνεί με αυτό που είπε σε ανύποπτη στιγμή ο Νίκος Χριστοδουλάκης (Βήμα), όταν ρωτήθηκε τι είναι το Κέντρο για εσάς;

«Είναι σαν το φαγητό που μας μαγείρευε η μάνα μας. Τώρα όλοι προτιμούν τις χλιδάτες συνταγές παραγεμισμένες με ιδεολογικά καρυκεύματα, αλλά εκείνο ήταν το πιο υγιεινό. Αποφεύγεις και τις δηλητηριάσεις που παθαίνεις όταν ο οργανισμός σου δεν έχει συνηθίσει στις ακρότητες». Ουάου! Και σου ανοίγει και την όρεξη.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:59

Κούβα: «Στρατιωτική δράση των ΗΠΑ κατά της χώρας θα προκαλέσει αιματοχυσία»

17:51

Λιθουανία: Βρέθηκαν εκρηκτικά στο drone που συνετρίβη - Εικάζεται ότι ανήκει στους Ουκρανούς

17:43

Ρωσία: Η κατασκευή του αγωγού «Power of Siberia 2» στην ατζέντα της συνάντησης Πούτιν - Σι

17:26

Βρετανία: Δεν επιδιώκει την επιστροφή της χώρας στην ΕΕ o δήμαρχος του Μάντσεστερ

17:22

Διεθνής Οργανισμός Εργασίας: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κρίση στη Μέση Ανατολή

17:19

Βουλή: Αύριο στην ολομέλεια η ψήφιση της «Αναμόρφωσης του Κληρονομικού Δικαίου»

17:08

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας από την ΕΛΑΣ για το Final Four της Euroleague

17:03

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης βομβάρδισαν εγχώριες ομάδες που συνδέονται με ΗΠΑ, Ισραήλ

17:01

Wall Street: Ανοδικά οι δείκτες καθώς υποχωρούν πετρέλαιο και ομόλογα

17:01

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απέσυρε αγωγή 10 δισ. κατά της Εφορίας για διαρροή των φορολογικών του δηλώσεων

16:57

Ακραία καιρικά φαινόμενα Ιανουαρίου: Αποζημιώσεις €20,1 εκατ. από τις ασφαλιστικές

16:51

Το Trendyol Επίσημος Χορηγός του EuroLeague Final Four 2026

16:42

Ζελένσκι: «Η Ρωσία προσπαθεί να εξαγάγει σιτηρά από την Κριμαία μέσω αμερικανικών εταιρειών»

16:37

Κομισιόν: Επιμένει στη χρήση αχρησιμοποίητων κονδυλίων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

16:36

Αυθαίρετα, οικοδομικές άδειες και ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου: Οι προθεσμίες για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

16:32

Ο Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ στο Messinia Challenge 2026

16:30

Handelsblatt: «Aρχιτέκτονας πολυάριθμων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα ο Κωστής Χατζηδάκης»

16:24

Ταχιάος: Στόχος να τελειώσει η επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά μέχρι τα τέλη Ιουλίου

16:21

Στρατηγική συνεργασία ΟΑΚΑ - ΣΤΑΣΥ για ασφαλείς και βιώσιμες μεταφορές

16:17

Δυστύχημα σε υποσταθμό ρεύματος στα Πατήσια - Νεκρός εργαζόμενος του ΔΕΔΔΗΕ

16:13

Τράπεζα Κύπρου: Στις 24 Ιουνίου η καταβολή μερίσματος 0,5 ευρώ ανά μετοχή

16:02

Σε Αυστρία και Γερμανία μεταβαίνει ο Ν. Δένδιας

15:51

Μαλδίβες: Εντοπίστηκαν οι σοροί των 4 αγνοούμενων Ιταλών δυτών

15:46

My market: Επένδυση άνω των 14 εκατ. ευρώ για τα καταστήματα σε Πετράλωνα, Παιανία και Βάρη

15:46

Ρωσία: Στο «σημείο χωρίς επιστροφή» η κατάσταση στον σταθμό της Ζαπορίζια

15:42

Ο Όμιλος Fais αποκτά την Blackroll

15:37

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και Pfizer

15:33

ICAP CRIF: Στο 25% η διείσδυση των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας την περίοδο 2024-2025

15:31

Έργα αγροτικής οδοποιίας: Εκδόθηκε ο προσωρινός πίνακας αποτελεσμάτων με προϋπολογισμό 194 εκατ.

15:23

Η ρύπανση που προκαλείται από την καύση άνθρακα μειώνει την παραγωγή ηλιακής ενέργειας