INSIDE OUT

Ενωτική πρόταση, μούτρα, απουσίες στο ΠΣ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ - Ο ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο ΒΒΒ

06-06-2022 | 08:10
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ενωτική πρόταση, μούτρα, απουσίες στο ΠΣ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ - Ο ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο ΒΒΒ

Ισορροπημένη, πολυσυλλεκτική, ενωτική η πρόταση Ανδρουλάκη για το Πολιτικό Συμβούλιο. Τότε γιατί ΓΑΠ, Λοβέρδος, και Πόντας είναι μουτρωμένοι; Το έψαξα λίγο το θέμα και κατέληξα στο εξής συμπέρασμα: Γιατί από την χθεσινή συνεδρίαση έλλειπε η αγαπημένη Λίτσα του κάμπου-Λιακούλη. Και μάλιστα ο λόγος ανακοινώθηκε από το βήμα της ΚΕ στο Κάραβελ. Η Ευαγγελία εκπροσώπησε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην καθιερωμένη παρέλαση της ομογένειας στο Μανχάταν που έγινε ετεροχρονισμένα χθες. Από πλευράς κυβέρνησης ήταν ο αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνικό Ανδρ. Κατσανιώτης, ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η Τζάκρη (η μοναδική που έχει να στείλει ο Αλέξης στους απόδημους μετά από την στάση του στο θέμα της ψήφου τους).

Η βαλίτσα της Λιακούλη

Η Ευαγγελία ξεχώρισε στο Μανχάταν καταρχήν λόγω βαλίτσας. «Μεταφέρω στη βαλίτσα μου, την πλούσια παρακαταθήκη θέσεων, προτάσεων και πεπραγμένων που έχει να επιδείξει διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής υπέρ των Αποδήμων, μαζί με τον δυναμικό “αέρα” αναγέννησης και αλλαγής, που δίνει στη δημοκρατική παράταξη νέα προοπτική και στη χώρα, νέα ελπίδα».

Στη βαλίτσα και η Οδύσσεια

«Σήμερα, που η κρίσιμη εθνική και δημοσιονομική συγκυρία αβεβαιότητας μαστίζει την Ελλάδα, η εμβάθυνση και ο πολλαπλασιασμός των οδών υποστήριξης, αλληλοβοήθειας και συνεργασίας, ανάμεσα στην “Ιθάκη” και τους σύγχρονους “Οδυσσέες”, ανάμεσα στη μητροπολιτική Πατρίδα και τους εκτός συνόρων απανταχού Έλληνες, μπορεί να συνεισφέρει καθοριστικά και αμφίδρομα, ώστε το Ελληνικό Έθνος να διέλθει και αυτές τις “συμπληγάδες”.

Στο σύγχρονους Οδυσσέες το μυαλό πολλών πήγε στον πολυμήχανο Κωνσταντινόπουλο, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και μέλος του ηγετικού πυρήνα του κόμματος. Να δω πως θα καλμάρουν την Ευαγγελία, που πάνε να βάλουν υποψήφιο στην Λάρισα τον γιο του Έκτορα Νασιώκα.

Στο Καραβελ

Πίσω στο ιστορικό για το ΠΑΣΟΚ ξενοδοχείο του κέντρου, ολοκληρώθηκαν χθες οι διαδικασίες για εκλογή νέου Γραμματέα του κόμματος και τα 31 αιρετά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. Ο νέος Γραμματέας είναι, όπως αναμενόταν, ο στενός συνεργάτης του Προέδρου, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Το κομματικό μαγείρεμα με ΓΑΠ, και Λοβέρδο προηγήθηκε, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν με την ζέστη. Χωρίς καμία πρόθεση να παρεξηγηθώ, σημειώνω ότι η Τόνια στην πρόταση του Προέδρου παρουσιάζεται ως «βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, πρώην βουλευτής Φθιώτιδας, πρώην Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ» γεγονός που με έβαλε σε σκέψεις. Λες να της αλλάξει περιφέρεια; Ο Πέτρος Ευθυμίου, Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι «πρώην υπουργός, μέλος της γενιάς του Πολυτεχνείου, Ιδρυτικό μέλος ΠΑΣΟΚ»- κατά κάποιο τρόπο παρουσιάζεται ως η συνέχεια και ο Νέστορας του κόμματος. Στην προεδρική πρόταση και ο παρ' ολίγον να μην εκλεγεί στην ΚΕ, Κώστας Χρυσόγονος. Νομίζω λογικό που παρουσιάζεται πως πρώην ευρωβουλευτής σκέτο και όχι ως πρώην ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος τα θυμάται όλ’ αυτά στην τελική;

Μέσα και ο δια τούτο λέγω Χάρης Καστανίδης, αλλά και ο Απόστολος Πόντας ως επικεφαλής της ΕΔΕΜ (συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) ο οποίος συμμετέχει εξ οφίτσιο με δικαίωμα λόγου.

Κουίζ

Σπάω την πασοκική ροή για ένα εύκολο κουιζάκι:

Τί χωρίζει τους Κατρίνη, ΓΑΠ, Λοβέρδο και Πόντα, από τους (άδεια καρέκλα Προέδρου, Σπυρόπουλο, και Μάτζιο;)

Διορθώσεις

Με την σειρά εκλογής έγιναν πάντως αναγκαίες διορθώσεις και κάπως γλύκανε ο θυμός που δημιουργήθηκε από την σειρά εκλογής στην Κεντρική Επιτροπή. Μόνο αυτό έχω να πω κι όσοι με παρακολουθούν, καταλαβαίνουν.

Στην ΒΒΒ

Την ώρα που το Κάραβελ οι πασόκοι ασχολούνταν με τον μετασχηματισμό των οργάνων του κόμματος, κλιμάκιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέπτονταν το Δήμο Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης για να ενημερωθεί για την φωτιά. Σπίρτζης, Καφαντάρη, Ζαχαριάδης σε ιδιαίτερα οικείο, άνετο, χαλαρό και όλο χαμόγελα, κλίμα ενημερώθηκαν από τον ισόβιο Δήμαρχο Γρ. Κωνσταντέλλο για την καταστροφή.

Ο Κωνσταντέλλος που ξεκίνησε ως ‘γαλάζιος’ έχει διαβεί τον κομματικό ρουβίκωνα προ ετών, καθώς είχε πολύ καλή χημεία με την Δούρου. Από τις γαλάζιες ρίζες κρατάει την σχέση με τον Μεϊμαράκη που επίσης είχε συναινετική διάθεση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκάλυψε ο Νίκος ο Βούτσης. Η φωτιά πάντως το Σάββατο έφτασε μέχρι το πανάκριβο Πανόραμα της Βούλας και ήταν το πρώτο κρας τεστ του Στυλιανίδη.

Στη Μόσχα το ’21

Τώρα που είπα Κωνσταντέλλος, θυμήθηκα κι εκείνο το γκράντε ταξίδι που είχε κάνει στη Μόσχα τον περασμένο Αύγουστο. Από εκείνο το ταξίδι μάθαμε ότι «ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης επιλέχθηκε από τους διοργανωτές να εκπροσωπήσει τη χώρα μας, στο 14ο ετήσιο φεστιβάλ στρατιωτικής μουσικής, που διεξάγεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και το Μητροπολιτικό Δήμο Μόσχας στη Κόκκινη Πλατεία μπροστά στα εμβληματικά ιστορικά τείχη του Κρεμλίνου». Η επίσκεψη «αποτέλεσε μοναδική ευκαιρία για τη δημιουργία καλών σχέσεων και εποικοδομητικής συνεργασίας του Δήμου μας με το Δήμο της Μόσχας», όπως σημείωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος.

Τώρα αν αυτές οι καλές σχέσεις κρατούν ακόμα, τι να πω, θα σας γελάσω.

Απάντηση στο κουίζ

Μα προφανώς ο διάδρομος!

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

Μαγιάρ: Η Ουγγαρία θα εκτελέσει το διεθνές ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου

23:44

Ρωσία: Ο Πούτιν απέπεμψε υπουργό μετά τις μαζικές θανατώσεις βοοειδών στη Σιβηρία

23:38

Πιστόριους: «Η Γερμανία πρέπει να κάνει περισσότερα για την ασφάλεια της Ευρώπης»

23:22

Η συμφωνία σύνδεσης ΕΕ - Ισραήλ στο τραπέζι των ΥΠΕΞ την Τρίτη

23:09

Ήπιες απώλειες στην Wall Street λίγο πριν την εκπνοή της εκεχειρίας

22:45

Μπακογιάννης: «Κανονικότητα η εγκατάλειψη στην Αθήνα»

22:31

Δέσμευση Ερντογάν για «δρακόντεια» μέτρα οπλοκατοχής στην Τουρκία

22:20

Ράλι για το πετρέλαιο με το βλέμμα στο Ισλαμαμπάντ: Στα 95 δολάρια το Brent, στο +7% το WTI

22:14

Έβδομη μέρα χωρίς προμήθειες η Λέσβος - Μπλόκο κτηνοτρόφων στο λιμάνι

22:01

ΤΗΕΟΝ: Πρόταση για μέρισμα 0,31 ευρώ ανά μετοχή

21:52

Πτώση 1% και χαμηλό 7 ημερών για χρυσό

21:42

Χατζηδάκης: Ενότητα, σοβαρότητα και σταθερό τιμόνι χρειάζεται η Ελλάδα του 2030

21:33

Αυξήθηκαν τα σεξουαλικά εγκλήματα και στην παραβατικότητα παιδιών στη Γερμανία το 2025

21:24

Τραμπ: «Η νέα συμφωνία με το Ιράν θα είναι καλύτερη από του 2015, όλα θα συμβούν σχετικά γρήγορα»

21:16

Στο 29,36% υποχώρησε η συμμετοχή του Δημοσίου στην CrediaBank μετά την ΑΜΚ

21:12

Γαλλία και Πολωνία θα κατασκευάσουν τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο για τον πολωνικό στρατό

20:57

Μητσοτάκης: «Προικίζουμε την Κρήτη με υποδομές για τα επόμενα 50 χρόνια»

20:46

Δούκας: Η Αθήνα έχει εξελιχθεί σε αυτόνομο και ισχυρό προορισμό

20:32

Λαγκάρντ: «Περιπλέκεται το έργο της ΕΚΤ» - Οι 2 παράγοντες αβεβαιότητας από Μ. Ανατολή

20:30

Πολιτική ανατροπή στη Βουλγαρία με σαρωτική νίκη Ράντεφ - Η επόμενη μέρα

20:23

Εμπρηστική επίθεση σε ΙΧ στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

20:17

Ελιζέ: «Η επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα θα αναδείξει τους ιστορικούς δεσμούς Γαλλίας - Ελλάδας»

20:05

Πάνω από 71 δισ. δολάρια χρειάζονται για ανοικοδόμηση της Γάζας ως το 2036

19:53

Νέες ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο παρά την εκεχειρία που είναι σε ισχύ

19:40

Γουόρς: «Η Fed θα πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητη από πολιτικές επιρροές»

19:31

Συνάντηση Φλωρίδη με Κοβέσι την επόμενη Τετάρτη - Άγνωστη η ατζέντα

19:23

Πτώση στις ευρωαγορές υπό τον φόβο no deal ΗΠΑ - Ιράν

19:19

Έκκληση Μακρόν σε ΗΠΑ - Ιράν για αποκλιμάκωση εν μέσω έντασης στα Στενά του Ορμούζ

19:08

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί υπουργοί γιόρτασαν την επανίδρυση εβραϊκού οικισμού

18:56

Έλαστρον: Αύξηση 78% στα EBITDA το 2025 - Στα 12,6 εκατ. ευρώ