INSIDE OUT

Ενωτική πρόταση, μούτρα, απουσίες στο ΠΣ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ - Ο ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο ΒΒΒ

06-06-2022 | 08:10
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ενωτική πρόταση, μούτρα, απουσίες στο ΠΣ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ - Ο ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο ΒΒΒ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ισορροπημένη, πολυσυλλεκτική, ενωτική η πρόταση Ανδρουλάκη για το Πολιτικό Συμβούλιο. Τότε γιατί ΓΑΠ, Λοβέρδος, και Πόντας είναι μουτρωμένοι; Το έψαξα λίγο το θέμα και κατέληξα στο εξής συμπέρασμα: Γιατί από την χθεσινή συνεδρίαση έλλειπε η αγαπημένη Λίτσα του κάμπου-Λιακούλη. Και μάλιστα ο λόγος ανακοινώθηκε από το βήμα της ΚΕ στο Κάραβελ. Η Ευαγγελία εκπροσώπησε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην καθιερωμένη παρέλαση της ομογένειας στο Μανχάταν που έγινε ετεροχρονισμένα χθες. Από πλευράς κυβέρνησης ήταν ο αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνικό Ανδρ. Κατσανιώτης, ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η Τζάκρη (η μοναδική που έχει να στείλει ο Αλέξης στους απόδημους μετά από την στάση του στο θέμα της ψήφου τους).

Η βαλίτσα της Λιακούλη

Η Ευαγγελία ξεχώρισε στο Μανχάταν καταρχήν λόγω βαλίτσας. «Μεταφέρω στη βαλίτσα μου, την πλούσια παρακαταθήκη θέσεων, προτάσεων και πεπραγμένων που έχει να επιδείξει διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής υπέρ των Αποδήμων, μαζί με τον δυναμικό “αέρα” αναγέννησης και αλλαγής, που δίνει στη δημοκρατική παράταξη νέα προοπτική και στη χώρα, νέα ελπίδα».

Στη βαλίτσα και η Οδύσσεια

«Σήμερα, που η κρίσιμη εθνική και δημοσιονομική συγκυρία αβεβαιότητας μαστίζει την Ελλάδα, η εμβάθυνση και ο πολλαπλασιασμός των οδών υποστήριξης, αλληλοβοήθειας και συνεργασίας, ανάμεσα στην “Ιθάκη” και τους σύγχρονους “Οδυσσέες”, ανάμεσα στη μητροπολιτική Πατρίδα και τους εκτός συνόρων απανταχού Έλληνες, μπορεί να συνεισφέρει καθοριστικά και αμφίδρομα, ώστε το Ελληνικό Έθνος να διέλθει και αυτές τις “συμπληγάδες”.

Στο σύγχρονους Οδυσσέες το μυαλό πολλών πήγε στον πολυμήχανο Κωνσταντινόπουλο, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και μέλος του ηγετικού πυρήνα του κόμματος. Να δω πως θα καλμάρουν την Ευαγγελία, που πάνε να βάλουν υποψήφιο στην Λάρισα τον γιο του Έκτορα Νασιώκα.

Στο Καραβελ

Πίσω στο ιστορικό για το ΠΑΣΟΚ ξενοδοχείο του κέντρου, ολοκληρώθηκαν χθες οι διαδικασίες για εκλογή νέου Γραμματέα του κόμματος και τα 31 αιρετά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. Ο νέος Γραμματέας είναι, όπως αναμενόταν, ο στενός συνεργάτης του Προέδρου, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Το κομματικό μαγείρεμα με ΓΑΠ, και Λοβέρδο προηγήθηκε, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν με την ζέστη. Χωρίς καμία πρόθεση να παρεξηγηθώ, σημειώνω ότι η Τόνια στην πρόταση του Προέδρου παρουσιάζεται ως «βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, πρώην βουλευτής Φθιώτιδας, πρώην Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ» γεγονός που με έβαλε σε σκέψεις. Λες να της αλλάξει περιφέρεια; Ο Πέτρος Ευθυμίου, Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι «πρώην υπουργός, μέλος της γενιάς του Πολυτεχνείου, Ιδρυτικό μέλος ΠΑΣΟΚ»- κατά κάποιο τρόπο παρουσιάζεται ως η συνέχεια και ο Νέστορας του κόμματος. Στην προεδρική πρόταση και ο παρ' ολίγον να μην εκλεγεί στην ΚΕ, Κώστας Χρυσόγονος. Νομίζω λογικό που παρουσιάζεται πως πρώην ευρωβουλευτής σκέτο και όχι ως πρώην ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος τα θυμάται όλ’ αυτά στην τελική;

Μέσα και ο δια τούτο λέγω Χάρης Καστανίδης, αλλά και ο Απόστολος Πόντας ως επικεφαλής της ΕΔΕΜ (συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) ο οποίος συμμετέχει εξ οφίτσιο με δικαίωμα λόγου.

Κουίζ

Σπάω την πασοκική ροή για ένα εύκολο κουιζάκι:

Τί χωρίζει τους Κατρίνη, ΓΑΠ, Λοβέρδο και Πόντα, από τους (άδεια καρέκλα Προέδρου, Σπυρόπουλο, και Μάτζιο;)

Διορθώσεις

Με την σειρά εκλογής έγιναν πάντως αναγκαίες διορθώσεις και κάπως γλύκανε ο θυμός που δημιουργήθηκε από την σειρά εκλογής στην Κεντρική Επιτροπή. Μόνο αυτό έχω να πω κι όσοι με παρακολουθούν, καταλαβαίνουν.

Στην ΒΒΒ

Την ώρα που το Κάραβελ οι πασόκοι ασχολούνταν με τον μετασχηματισμό των οργάνων του κόμματος, κλιμάκιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέπτονταν το Δήμο Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης για να ενημερωθεί για την φωτιά. Σπίρτζης, Καφαντάρη, Ζαχαριάδης σε ιδιαίτερα οικείο, άνετο, χαλαρό και όλο χαμόγελα, κλίμα ενημερώθηκαν από τον ισόβιο Δήμαρχο Γρ. Κωνσταντέλλο για την καταστροφή.

Ο Κωνσταντέλλος που ξεκίνησε ως ‘γαλάζιος’ έχει διαβεί τον κομματικό ρουβίκωνα προ ετών, καθώς είχε πολύ καλή χημεία με την Δούρου. Από τις γαλάζιες ρίζες κρατάει την σχέση με τον Μεϊμαράκη που επίσης είχε συναινετική διάθεση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκάλυψε ο Νίκος ο Βούτσης. Η φωτιά πάντως το Σάββατο έφτασε μέχρι το πανάκριβο Πανόραμα της Βούλας και ήταν το πρώτο κρας τεστ του Στυλιανίδη.

Στη Μόσχα το ’21

Τώρα που είπα Κωνσταντέλλος, θυμήθηκα κι εκείνο το γκράντε ταξίδι που είχε κάνει στη Μόσχα τον περασμένο Αύγουστο. Από εκείνο το ταξίδι μάθαμε ότι «ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης επιλέχθηκε από τους διοργανωτές να εκπροσωπήσει τη χώρα μας, στο 14ο ετήσιο φεστιβάλ στρατιωτικής μουσικής, που διεξάγεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και το Μητροπολιτικό Δήμο Μόσχας στη Κόκκινη Πλατεία μπροστά στα εμβληματικά ιστορικά τείχη του Κρεμλίνου». Η επίσκεψη «αποτέλεσε μοναδική ευκαιρία για τη δημιουργία καλών σχέσεων και εποικοδομητικής συνεργασίας του Δήμου μας με το Δήμο της Μόσχας», όπως σημείωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος.

Τώρα αν αυτές οι καλές σχέσεις κρατούν ακόμα, τι να πω, θα σας γελάσω.

Απάντηση στο κουίζ

Μα προφανώς ο διάδρομος!

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:24

Όταν ακόμη και η Συρία έγινε αυτάρκης, ποιο το μέλλον της ελληνικής σιτοκαλλιέργειας;

20:16

Θυγατρική της αιγυπτιακής τράπεζας Misr εκτός αμερικανικού συστήματος λόγω συναλλαγών με Ιράν

20:02

«Κόκκινος» ο χρυσός μετά από 3 εβδομάδες κερδών

19:46

Μύκονος: Λουκέτο σε περίπτερο - Δεν εξέδωσε αποδείξεις 90.000 ευρώ σε 4 μήνες

19:38

Μητσοτάκης: Κατώτατος μισθός πάνω από 950 ευρώ πριν τις εκλογές

19:37

Τουρισμός για Όλους: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης

19:33

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Είναι ώρα να περάσει το χρήμα των κεντρικών τραπεζών στο blockchain

19:31

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες λύσης και παύσης της εταιρείας Q&R USA LTD

19:17

Εβδομάδα απωλειών για το πετρέλαιο με πτώση 5%

19:03

Το Βερολίνο καλεί τον Τραμπ να τερματίσει τον «ανεύθυνο» πόλεμο με το Ιράν

18:57

Πέμπτος σερί μήνας κερδών στις ευρωαγορές παρά τις 3 εβδομάδες πτώσης

18:41

Ιαπωνία: Στήριξη του γεν με παρέμβαση - ρεκόρ 96 δισ. δολαρίων

18:23

OPEC: Τρίζει η συνοχή του καρτέλ

18:19

Η παρέμβαση Γουόρς ρίχνει το Bitcoin κάτω από τα 80.000 δολάρια

18:09

Μαρινάκης: Πρωθυπουργός των μουσαμάδων ο Τσίπρας – Παραμένει αμετανόητος

17:58

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία κέρδη 1,74%, κράτησε «επαφή» με τις 2.700 μονάδες

17:52

ΜΕΓΑ: Αύξηση τζίρου το 2025 - Στήριξη εργαζομένων και καταναλωτών

17:41

Τουρνάς: «Ο πολίτης θέλει να γνωρίζει πότε θα λάβει την αρωγή και θα επιστρέψει στην κανονικότητα»

17:31

Επιστροφή ενοικίου: Διπλή πληρωμή το φθινόπωρο για εκπαιδευτικούς, γιατρούς και νοσηλευτές

17:26

Ποιες εταιρείες τροφίμων γύρισαν «σελίδα» μέσα στο καλοκαίρι

17:11

Νεπάλ: Υπό παρακολούθηση δύο λίμνες - Ο κίνδυνος πλημμύρας παραμένει

17:11

«Καμπανάκι» Γουόρς στο Τζάκσον Χολ για τον πληθωρισμό - «Έχουμε δουλειά να κάνουμε»

16:51

Τουρνάς: «Δύσκολη και η αυριανή ημέρα - Απαιτείται αυξημένη προσοχή από όλους»

16:50

«Διαγράφει» τα κέρδη της Wall Street ο Γουόρς

16:42

Ιταλία: Συνεχίζει να αυξάνει τα ποσοστά της η ακροδεξιά, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις

16:31

Πρωτοποριακή μέθοδος χαρτογράφησης προβλημάτων ψυχικής υγείας σε συνομιλίες με AI

16:23

Με νέο διοικητικό συμβούλιο ο ΟΑΣΘ

16:16

e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους

16:08

Δομική Κρήτης: Νέα σύμβαση 5,45 εκατ. ευρώ για έργα στη Μεσσηνία

16:06

Μητσοτάκης από Πτολεμαΐδα: «Μία υγιής και κερδοφόρος ΔΕΗ επιτρέπει τη στήριξη της κοινωνίας»