INSIDE OUT

Η κοπτάτσια του ΣΥΡΙΖΑ - Ενόχληση Πρωτόπαπα, Χρυσόγονου στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ - Ο σταρ του Συνεδρίου

24-05-2022 | 07:28
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η κοπτάτσια του ΣΥΡΙΖΑ - Ενόχληση Πρωτόπαπα, Χρυσόγονου στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ - Ο σταρ του Συνεδρίου

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, η καθημερινότητα γίνεται ζόρικη στο Μαντείο. Κάπως νωρίς δεν ξεκίνησε φέτος η ζέστη; Τυχερός Κυριάκος χθες στη Βοστώνη με 18 βαθμούς και σήμερα στο Νταβός ακόμα πιο κάτω, αλλά θα βρέξει. Όμως ποιος ασχολείται με το Νταβός, τον Κυριάκο και την Λαγκάρντ όταν υπάρχει ο Καρχιμάκης και η Λούκα; Σε διαφορετικά κόμματα βέβαια πλέον, είναι μια αλήθεια.

Ζάλη

Η ζέστη με επηρεάζει πολύ. Δεν την αντέχω με τίποτα. Χθες κάποια στιγμή, από την βαβούρα και τον καταιγισμό των πληροφοριών ζαλίστηκα. Νόμισα πως είδα τους ανδρουλακικούς να κοιτάζουν τους αλγόριθμους του Ηλία Νικολακόπουλου για τις ποσοστώσεις, τον Τζανακόπουλο να τα χώνει στο Σπυρόπουλο που κρέμασε τον Χρυσόγονο της διεύρυνσης και κινδυνεύει να μην βγει στην Κεντρική Επιτροπή, και τη Λούκα να παρηγορεί τον Χρήστο Πρωτόπαπα. Εφιάλτης. Σταμάτησα αμέσως τα φύλλα, και βγήκα έξω. Ευτυχώς η νύχτα είναι ακόμα δροσερή, να πάρω βαθιές ανάσες. Να τα ξεμπλέξω.

Κοπτάτσια

Πάμε με τη σειρά. Καταρχήν η ορολογία για να συνεννοούμαστε. Κοπτάτσια είναι η διαδικασία σε αιρετό σώμα κατά την οποία παρακάμπτονται για διάφορους λόγους οι αρχαιρεσίες και επιβάλλονται από ανώτερο βαθμό διοίκησης, μέλη που δεν προήλθαν από αρχαιρεσίες, αλλά προσλήφθηκαν για αυτό το σκοπό. Ρωσικής προέλευσης. Αυτό λοιπόν σκέφτονται να κάνουν στην Κουμουνδούρου για να ηρεμήσουν τα πράγματα με τη Λούκα που έβγαλε μόλις 4 στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Θα κάνουν κοπτάτσια (μαθαίνω ξένες γλώσσες και νέα ήθη γιατί η δημοκρατία έχει όρια που λέει κι ο Κυριάκος, να είμαι έτοιμη), ανεβάζοντας τον αριθμό των μελών από 300 σε 325. Απλό και αποτελεσματικό. Γιατί δεν το κάνουν και στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και κάθονται και σκάνε;

Οριακοί Πρωτόπαπας-Χρυσόγονος

Αν το τολμήσουν, αν δηλαδή κάνουν κοπτάτσια, τότε θα ηρεμήσει και ο Πρωτόπαπας και ο Χρυσόγονος. Γιατί ο Χρήστος βγήκε χαμηλά, στην 202 θέση, ενώ ο καθηγητής και πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος (της διεύρυνσης που λέγαμε), θα πάρει ανάσα καθώς είναι ακόμα πιο κάτω, στην 210 και με την εφαρμογή των διαφόρων ποσοστώσεων (φύλου, νέων, αποδήμων, και συνιστωσών) κινδυνεύει να μείνει εκτός. Ο Χρήστος είναι πολύ εκνευρισμένος με την κατάσταση μαθαίνω.

Τρεις γραμμές

Οι ανδρουλακικοί είχαν τρεις γραμμές: soft, medium και hard. Και στις τρεις hard μάλλον μόνο ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, και δικαίως, αφού προορίζεται για Γραμματέας του κόμματος. Προφανώς ο Ανδρέας που έχει και τα άγχη του καθώς νομίζω έχει πάρει λίγο βάρος, έβαλε τον Πρωτόπαπα στην medium γραμμή και έτσι έγινε ότι έγινε. Το λέω ε επιφύλαξη, αφού αυτό λέει σε συνομιλητές του ο εκ των δεξιών χεριών της αείμνηστης Φώφης.

Και ο Πέτρος παράπονα

Στην medium και λίγο soft γραμμή, λογικά ήταν και ο Πέτρος Ευθυμίου. Ο Πέτρος περίμενε και αναμενόμενο από μέρους του, πως αφού αποδέχθηκε την πρόταση του Προέδρου να γίνει το πρόσωπο του Συνεδρίου, θα φρόντιζαν να μπει στην 10αδα. Όμως φευ. Τον άφησαν έρμαιο και βγήκε στην 125. Πολύ καλύτερα από τον Χρυσόγονο και το χουνέρι να κινδυνεύει να μην βγει καν στην Κεντρική Επιτροπή. Ο Κώστας , που είναι άριστος νομικός και εκτός από τις Δίκες της Μόσχας, έχει εμπειρία και από Κουμουνδούρου, θα το διαχειριστεί πιστεύω.

Δράματα και θρίαμβοι

Ο αγαπημένος Σαουλίδης, ο άνθρωπος του Προέδρου της Α’ Θεσσαλονίκης που ήλπιζε ότι θα γίνει μέχρι και Γραμματέας του κόμματος, εξελέγη 67ος. Να φανταστείτε με την Φώφη έβγαινε στην 20αδα ή κάπου εκεί τέλος πάντων! Δίπλα στα δράματα όμως υπάρχουν και θρίαμβοι.

Ο νυν Γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης , μετά από μια εκπληκτική ομιλία το Σάββατο -σαν του Κυριάκου στο Κογκρέσο-, βγήκε 2ος. Αδιαμφισβήτητα ο σταρ του Συνεδρίου. Μάζεψε όλο το αντι-ηγετικό και άφησε τρίτο τον έτερο στενό συνεργάτη , τον Στέφανο Ξεκαλάκη.

Γαπικοι-Φωφικοί

Γενικά πήγαν πάρα πολύ καλά οι γαπικοί-φωφικοί που ένωσαν δυνάμεις καθώς στην 20άδα βγάζουν 11. Η ίδια ομάδα, έσκισε και στις γυναίκες καθώς μετά την Έφη Χαλάτση που είχε την ευθύνη των γραμμών, βγήκαν ψηλά, (Δημαδάμα, Μπατζελή, Αυξεντίου, Πωλίνα Λάμψα), παρ’ ότι στους διαδρόμους προς την κάλπη ακούγονταν διαρκώς ένας ψίθυρος που έλεγε «μην βάλεις γυναίκες θα βγουν απ’ την ποσόστωση». Πιστεύω ότι ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης θα τα δει αυτά, και θα τα κόψει, καθ’ ότι δεν γίνεται σοσιαλδημοκρατία με μισογύνηδες. απόψεις.

Ο ψείρας Καρχιμάκης

Ο άλλος θρίαμβος ήταν του Μιχάλη του Καρχιμάκη. Στην Κουμουνδούρου για κάποιο λόγο, έχουν ακόμα να λένε με θαυμασμό πόσο ψείρας είναι, και πόσο τρέχει. Από παλιά, ως βουλευτής στο Λασίθι, όταν δεν άφηνε κανένα από τα 180 χωριά του που να μην πάει προεκλογικά, μέχρι και σήμερα, στην Δυτική Αθήνα, που τον γνωρίζουν σε κάθε καφενείο. Ο Μιχάλης τρέχει, μιλάει και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του, θα άφηνε την Κεντρική Επιτροπή; Ακριβώς από πάνω του, στην 6η θέση, ο Παύλος Χρηστίδης, σε συμφωνία κυρίων με τον Πρόεδρο Νίκο, (εάν δεν ισχύει εννοείται θα διορθώσω), ετοιμάζεται για τη μάχη με την Τόνια στο Νότιο τομέα.

Οι γυναίκες του Νίκου

Εάν οι γυναίκες του ΓΑΠ πήγαν καλά, δε μπορώ να πω το ίδιο για τις γυναίκες του Νίκου: Ρωξάνη Μπέη, Σημιτροπούλου, Αναστασίου , Ζαρκαδούλα θα μπουν λόγω ποσόστωσης. Καλά κάναμε στην εποχή μου και αφήναμε εντελώς εκτός τις γυναίκες και τους σκλάβους. Ούτε ποσοστώσεις, ούτε γκρίνια.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:35

Ουκρανία: Σχεδόν 10.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στο Χάρκοβο

15:20

Για τι θέλει να τον θυμούνται όταν «φύγει» ο συνιδρυτής της Apple

15:05

Σλοβακία: Σταθερή αλλά σοβαρή η κατάσταση της υγείας του Φίτσο

14:50

Κασσελάκης: «Ήρθα για να μείνω» – Καταστατικό συνέδριο το φθινόπωρο

14:40

Βορίδης: Πολύ θετικός ο ρόλος του Ευ. Βενιζέλου σε κρίσιμες στιγμές - Θα του αναγνωριστεί ιστορικά

14:25

Μητσοτάκης από Βριλήσσια: Εμείς θα είμαστε οι μεγάλοι νικητές των Ευρωεκλογών

14:10

Παναθηναϊκός: Νέα ΑΜΚ 19,1 εκατ. ευρώ

13:55

Πώς και πού κάνουμε καταγγελία όταν παραβιάζονται τα δικαιώματά μας

13:40

Μικρή ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: 35.386 νεκροί Παλαιστίνιοι από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης

13:30

Αλεξοπούλου: Σημαντική η απόφαση που υπεγράφη για την οικονομική ενίσχυση των ΚΤΕΛ

13:15

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Φτάνει πια με το λαϊκισμό στα εθνικά θέματα

13:00

Στο «συρτάρι» και στις δικαστικές αίθουσες παραμένουν (προς το παρόν) τα οδικά έργα στην Αττική

12:50

Ρωσικό δικαστήριο «πάγωσε» assets των Deutsche Bank και UniCredit

12:40

Πρόεδρος ΕΔΟΕ: Αυξημένη η φετινή παραγωγή ελαιόλαδου – Υποχωρεί σταδιακά η τιμή

12:25

«Μακάβριες» επενδυτικές ευκαιρίες από τη γήρανση του πληθυσμού

12:10

Ηράκλειο: Επιχείρηση του Λιμενικού για διάσωση μεταναστών σε σκάφος

11:55

Τουλάχιστον 50 νεκροί από καταρρακτώδεις βροχές στο Αφγανιστάν

11:40

Περιοδεία Κασσελάκη στην Κεντρική Μακεδονία

11:25

Σε υψηλά 15 και πλέον ετών τα Αμοιβαία Κεφάλαια: Μία ανάσα από τα 19 δισ. ευρώ το ενεργητικό τους

11:10

Κικίλιας: Όλοι μαζί στην προσπάθεια να βοηθήσουμε τους πυροσβέστες μας

10:55

Σήμερα οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία

10:40

Πιερρακάκης: Το Ψηφιακό Σχολείο στηρίζει την σχέση δασκάλου - μαθητή, δεν την υποκαθιστά

10:25

Τσακλόγλου: Μέχρι το 2027 δεν αλλάζουν τα όρια συνταξιοδότησης

10:15

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 24 Μαΐου

10:00

Wall Street: Tι οδήγησε τον Dow Jones σε ρεκόρ όλων των εποχών - Γιατί θα συνεχιστεί το ράλι

09:45

Μητσοτάκης: Πολλές πολυεθνικές παίζουν «παιχνιδάκια» - Απαιτείται ευρωπαϊκή απάντηση

09:35

Ακρίβεια: Οι αθέμιτες πρακτικές των πολυεθνικών που μπαίνουν στο στόχαστρο – Τι ζητά από την ΕΕ η ελληνική κυβέρνηση

09:20

Τέσσερις νεκροί από πυρά στο Αφγανιστάν - Ανάμεσά τους 3 Iσπανοί τουρίστες

09:05

Καιρός: Λασποβροχές, αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

08:50

Παραδοχή Ζελένσκι για έλλειψη στρατευμάτων και ηθικού: «Έρχεται ευρύτερη επίθεση της Ρωσίας»