INSIDE OUT

Η Βουλή και τα περί ναζισμού - Τι είπαν Ζελένσκι και οι δυο - Τα βίντεο και ο ΠτΒ

08-04-2022 | 07:36
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Βουλή και τα περί ναζισμού - Τι είπαν Ζελένσκι και οι δυο - Τα βίντεο και ο ΠτΒ

«Δεν πρέπει να αποδεχτούμε ότι η Μαριούπολη θα είναι οι Θερμοπύλες». Όλη η απόγνωση για την μοίρα που γράφει την ιστορία σ’ αυτές τις λέξεις. Διώχνω την εικόνα που θολώνει. Δεν θα σταθώ στα πρόσωπα. Αν είναι άγρια, μαυριδερά, αξύριστα, καταπονημένα, με μάτια που τα έχουν δει όλα. Σόκαραν τα πρόσωπα του πραγματικού πολέμου. Αιφνιδιάστηκαν όλοι με αυτά τα δύο πρόσωπα στην ελληνική Βουλή. Άπαντες.

Όσα ακολούθησαν, όταν στις 11:47 ήρθε το sms σΦτα ουκρανικά, στο κινητό της νούμερο 2 της Ουκρανικής πρεσβείας, για τα δύο βίντεο που θα ακολουθήσουν μετά το μήνυμα Ζελένσκι είναι γνωστά, και καταγράφηκαν. Αμηχανία και αγωνία για το περιεχόμενο. Όταν έπαιξαν, ένα τουρτούρισμα στην ιδέα ότι ο ναζισμός μπήκε στην ελληνική Βουλή μέσω του Αζόφ τα πάγωσε όλα.

Δεν θα’ πρεπε όμως. 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής κάθονταν σ’ αυτά τα έδρανα από το 2012- 2019. Νομοθετούσαν, πρότειναν, συμμετείχαν πλήρως.

Αυλωνίτου

Συνυπήρχαν βουλευτές σχεδόν όλων των κομμάτων σε αποστολές της Βουλής μαζί με τους χρυσαυγίτες. Κατέθεταν στεφάνια.

Ο Πρόξενος, το BBC, η Κύπρος

Πριν αφήσω να μιλήσουν οι ίδιες οι λέξεις, θα θυμίσω τον πόλεμο που δέχτηκε ο Πρόξενος στην Μαριούπουλη Μανώλης Ανδρουλάκης όταν με την συγκλονιστική του μαρτυρία διέψευσε την ρωσική προπαγάνδα για το τι γίνεται στην πόλη και από ποιους. Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν θα παραπέμψω στο συνοπτικό και ψύχραιμο ρεπορτάζ του Ros Atkins στο BBC για το τι ήταν, και τι είναι το Αζόφ.

Περισσότερο κι απ’ τον Αζόφ - Μιχαήλ, το σοκαριστικό ήταν η μη - αναφορά Ζελένσκι στην Κυπριακή Βουλή για την εισβολή της Τουρκίας. Στην ελληνική Βουλή, το «έσωσε» ο Πρόεδρος Τασούλας.

Τι είπε ο Ζελένσκι - μετάφραση της Olga Shapolayeva

Εδώ και πάνω από έναν μήνα το κάθε μου πρωί ξεκινάει από τη Μαριούπολη. Από τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σε αυτή την ουκρανική πόλη, η οποία καταστράφηκε από τον ρωσικό στρατό. Δεν έχει ξαναγίνει στην μεταπολεμική ιστορία της Ευρώπης μια πόλη να καταστρέφεται ολοσχερώς, να αφανίζεται, να πολιορκείται και οι κάτοικοί της να δολοφονούνται με πείνα και αφυδάτωση. Ήταν πόλη με μισό εκατομμύριο κατοίκους. Μέχρι σήμερα μες στην πόλη παραμένουν περίπου 100 χιλιάδες άτομα. Αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα κτήριο που δεν έχει χτυπηθεί. Το συντριπτικό ποσοστό των κτιρίων στη Μαριούπολη είναι καταστραμμένα ολοσχερώς. Οι Ρώσοι στρατιώτες κατέστρεφαν τα πάντα: βομβάρδισαν νοσοκομεία, μαιευτήριο, πολυκατοικίες. Βομβάρδισαν μέχρι και το Δημοτικό Θέατρο, όπου οι άμαχοι κρύβονταν από τις βόμβες και δίπλα στους οποίους υπήρχαν επιγραφές, τις οποίες όλοι έβλεπαν και οι οποίες έλεγαν «ΠΑΙΔΙΑ». Οι επιγραφές τις οποίες έβλεπαν οι Ρώσοι πιλότοι και οι οποίες δεν τους εμπόδισαν να βομβαρδίσουν το θέατρο από αέρος.

Η Μαριούπολη σχεδόν καταστράφηκε. Είμαι σίγουρος ότι ο καθένας σας έχει ήδη δει την σημερινή εικόνα της πόλης, μετά από τότε που την πλησίασε η Ρωσική Ομοσπονδία. Είναι απλώς ερείπια. Αυτό έκανε η Ρωσία με την δική μας ειρηνική Μαριούπολη. Με τη δική σας ειρηνική Μαριούπολη. Αυτή η πόλη ήταν εδώ και αιώνες σπίτι για την πολυάριθμη ελληνική ομογένεια. Η ελληνική ομογένεια της Ουκρανίας είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Αιώνες ολόκληρους οι λαοί μας ζούσαν ο ένας κοντά στον άλλον, αιώνες μεγάλωναν τα παιδιά τους, έχτιζαν το μέλλον τους. Οι επαφές της Ουκρανίας με την Ελλάδα χρονολογούνται πριν τόσο αρχαία χρόνια, που είναι αδύνατον να μάθουμε πότε ακριβώς ξεκίνησαν. Οι ελληνικές πόλεις στα παράλια του δικού μας Ευξείνου Πόντου, η ανταλλαγή πολιτισμών και το εμπόριο, κοινωνικός βίος, όλα αυτά αποτελούν χιλιάδες χρόνια της ιστορίας μας. Η ελληνική πόλη Χερσόνησος υπήρχε μέχρι και στο εθνικό μας νόμισμα, τη γκρίβνια.

Με την Ελλάδα είναι συνδεδεμένη η ανάπτυξη χριστιανισμού όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά γενικώς σε ευρύτερη περιοχή. Η Ουκρανία είναι μια από τις μεγαλύτερες ορθόδοξες χώρες, η οποία εκχριστιανίστηκε από Έλληνες. Αν κάποιος θα προσπαθούσε να ξεριζώσει από την ουκρανική ιστορία και τον πολιτισμό τις ελληνικές ρίζες θα είχαμε χάσει. Θα είχαμε χάσει το θεμελιώδες μέρος του εαυτού μας. Όπως και για σας οι βασικές συνιστώσες της ιστορίας σας , της εθνικής σας ταυτότητας είναι συνδεδεμένα με την ουκρανική γη. Ελευθερία ή Θάνατος! Αυτές οι λέξεις δεν αντικατοπτρίζουν μόνο τον δικό μας αγώνα ενάντια στις προσπάθειες της Ρωσίας να υποδουλώσει την Ουκρανία, αλλά αντικατοπτρίζουν τη δική σας ταυτότητα, η οποία πηγάζει από τη δική μας Οδησσό. Ακόμα μιας πόλης στα νότια της Ουκρανίας την οποία η Ρωσία μπορεί να προσπαθήσει να καταστρέψει όπως και τη Μαριούπολη. Όταν την προηγούμενη εβδομάδα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος επισκέφθηκε την Οδησσό, η πόλη αντιμετώπιζε συνέπειες των ρωσικών βομβαρδισμών, της επίθεσης με πυραύλους. Σήμερα στην Οδησσό δεν ακούγονται πυροβολισμοί, αλλά γιατί; Επειδή οι δικές μας Ένοπλες Δυνάμεις, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν τις ρωσικές επιθέσεις και καταφέρνουν να απωθούν τα ρωσικά βαρβαρικά στρατεύματα από την εγκεκριμένη από την ρωσική ηγεσία επίθεση προς την Οδησσό.

Τα ρωσικά στρατεύματα έφεραν μαζί τους θάνατο και καταστροφή εκεί, όπου οι Ουκρανοί και Έλληνες αιώνες ολόκληρους απολάμβαναν την ειρήνη και ευημερία. Εκτός τούτου, η Ρωσία ξεκίνησε νέο εκτοπισμό ανθρώπων από τον νότο της Ουκρανίας. Σήμερα ήδη δεκάδες χιλιάδες δικοί μας άνθρωποι εκτοπίστηκαν όσο στην επικράτεια της Ρωσίας, τόσο και στις προσωρινά κατεχόμενες από τη Ρωσία περιοχές της Ουκρανίας. Είναι οι κάτοικοι της Μαριούπολης και άλλων πόλεων και κοινοτήτων, οι οποίες βομβαρδίζονται από τα ρωσικά στρατεύματα. Αυτός ο βίαιος εξορισμός των ανθρώπων από τη Ρωσία δεν συμβαίνει για πρώτη φορά ούτε για τους Ουκρανούς, ούτε για τους Έλληνες. Αλλά το ρωσικό κράτος εξορίζει τους ανθρώπους με έναν τρόπο σαν να μην είναι τελευταίος αυτός ο εξορισμός. Η Ρωσία είναι απολύτως σίγουρη για την ατιμωρησία της για όλα τα οποία διαπράττει. Πρέπει να το σταματήσουμε. Πρέπει να την παραπέμψουμε στη δικαιοσύνη, πρέπει να σώσουμε την Οδησσό από την καταστροφή , την οποία υπέστη η Μαριούπολη. Πρέπει να βρούμε όλους, όλους τους εκτοπισμένους από τη Ρωσία ανθρώπους. Πρέπει να σώσουμε στη Μαριούπολη τουλάχιστον εκείνους που είναι ακόμα ζωντανοί και μπορούν να διασωθούν.

Κυρίες και κύριοι

Ελληνικέ λαέ

Η Φιλική Εταιρεία ιδρύθηκε στη δική μας Οδησσό και διαδραμάτισε στην ιστορία της χώρας σας ανεκτίμητο ρόλο. Σήμερα σας καλώ να δημιουργήσετε μια νέα Φιλική Ένωση η οποία θα μπορούσε να διασώσει τους Ουκρανούς και τους Έλληνες που διαμένουν στα νότια της χώρας μας, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει τη Μαριούπολη, η οποία ζητάει απεγνωσμένα την ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία ζητάει την εκκένωση των ανθρώπων, επιβιωσάντων και τραυματιών. Η Ρωσία μπλοκάρει την πρόσβαση στη Μαριούπολη, από την ξηρά και την θάλασσα, δεν αφήνει να πλησιάσουν τα στοιχειώδη ανθρωπιστικά κομβόι. Είμαι πεπεισμένος ότι η ισχύς της Ελλάδος μπορεί να βοηθήσει στην πραγματοποίηση αυτής της αποστολής. Μετράμε μέρες.

Και τώρα σας παρακαλώ να ακούσετε για την τύχη της Μαριούπολης όχι μόνο εμένα, αλλά δυο υπερασπιστές της πόλης, οι οποίοι τώρα βρίσκονται εκεί. Εκεί, μαζί με τους συμμαχητές τους προσπαθούν να σταματήσουν τη ρωσική εισβολή. Θέλω να ακούσετε τους δυο Ουκρανούς ελληνικής καταγωγής, ένας από τους οποίους είναι αναγκασμένος να φοράει μάσκα χωρίς να δείχνει το πρόσωπό του, επειδή οι οικείοι του, οι γονείς του βρίσκονται σε μία κατεχόμενη από τους Ρώσους κοινότητα. Ελπίζω να το καταλάβετε. Παρακαλώ, δείξτε την έκκλησή τους:

Ο Μιχαήλ

azof

Καλημέρα. Αξιότιμοι Έλληνες Βουλευτές. Εγώ, Έλληνας στην καταγωγή, απευθύνομαι σε εσάς. Με λένε Μιχαήλ. Ο παππούς μου Βίκτωρας πολεμούσε τους Γερμανούς φασίστες στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είχε τραυματιστεί τρεις φορές. Και τώρα εγώ πολεμώ τον ρωσικό ναζισμό. Σήμερα είμαι ένας απ' αυτούς που υπερασπίζεται την γενέτειρά του, τη Μαριούπολη, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, ως μέλος του τάγματος Αζόφ. Αναρωτιέμαι αν αξίζει να περιγράφω τις δυσκολίες αντιμετώπισης του εχθρού. Ως στρατιώτης και ως υιός της Πατρίδας μου νομίζω ότι δεν αξίζει. Είναι το χρέος μου ως άντρα και ως πολίτη της χώρας του. Αλλά δεν γίνεται να μην αναφέρω τις καταστροφικές και απάνθρωπες συνθήκες, στις οποίες βρέθηκαν οι άμαχοι την πόλης μου. Όπως ξέρετε, η Μαριούπολη είναι ένα κομμάτι της Ελλάδος στην Ουκρανία, ένα πολιτιστικό ελληνικό κομμάτι. Και γι' αυτό πάντα υποστηρίζατε αυτή την πόλη. Η Μαριούπολη άνθισε, μεταξύ άλλων, χάρη και στη δική σας στήριξη. Σήμερα αυτή η πόλη καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από Ρώσους κατακτητές. Από την 1η Μαρτίου η Μαριούπολη αποσυνδέθηκε εντελώς από τον υπόλοιπο κόσμο. Στην πόλη δεν υπάρχει νερό, τρόφιμα και φάρμακα. Η πόλη ζει την απόλυτη καταστροφή. Ο εχθρός βομβαρδίζει από αέρος τις ειρηνικές γειτονιές, χτυπάει συνεχώς από πυροβολικά και εκτοξεύει πυραύλους από θάλασσα. Οι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ελληνικής καταγωγής, σκοτώνονται ανά χιλιάδες και δεν υπάρχει κανείς να τους θάψει. Το κατανοείτε;

Ο Αναστάσης

Καλημέρα, συμπατριώτες. Με λένε Αναστάση, είμαι κι εγώ Έλληνας στην καταγωγή. Σήμερα είμαι ένας από τους υπερασπιστές της Μαριούπολης. Παρακαλώ να με ακούσετε. Εκατοντάδες άνθρωποι αυτοί τη στιγμή πεθαίνουν κάτω από συντρίμμια κτηρίων και δεν έχουν κανέναν να τους βοηθήσει. Ο εχθρός δεν αφήνει τους ανθρώπους να φύγουν από τη Μαριούπολη, ενώ εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να τους σώσουμε. Εσείς τι μπορείτε να κάνετε; Μιλήστε για τους ανθρώπους σας, για τα μικρά ελληνόπουλα της Ουκρανίας, τα οποία έχασαν τους γονείς τους και αργοπεθαίνουν στα υπόγεια. Το Αζόφ είναι αρκετά θαρραλέο για να αντιμετωπίζει τις δυνάμεις του εχθρού που υπερέχουν κατά πολύ. Εσείς είστε θαρραλέοι για να έρθετε με ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της Μαριούπολης; Είναι και δικοί σας άνθρωποι, βοηθήστε να τους σώσουμε.

Είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα για την ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια που έχει ήδη προσφέρει στην Ουκρανία. Είμαι ευγνώμων για την στήριξη της πολιτικής κυρώσεων που επιβλήθηκαν από δημοκρατικό κόσμο. Αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται. Η καταστροφή της Μαριούπολης συνεχίζεται.

Και κλείνει ο Ζελένσκι...

Ακούσατε αυτούς τους ήρωες. Ο εκτοπισμός πληθυσμών από τις περιοχές, όπου έφτασαν τα ρωσικά στρατεύματα, συνεχίζεται. Σας καλώ να χρησιμοποιήσετε την επιρροή της χώρας σας και τις δυνατότητές σας ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μ σκοπό τη διάσωση της Μαριούπολης. Σας καλώ να κάνετε περισσότερα για να αρχίσει η Ρωσία να αναζητεί ειρήνη και να αρνηθεί ούτε να ονειρεύεται την υποδούλωση της Ουκρανίας. Γιατί αυτός ο πόλεμος, τον οποίον ξεκίνησε η Ρωσία εναντίον μας, στην πραγματικότητα καταστρέφει όλα όσα οι Ουκρανοί και Έλληνες έχουν δημιουργήσει μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Τι θα μείνει μετά τα ρωσικά πυροβολικά και μετά τις ρωσικές αεροβόμβες; Θα σας απαντήσω. Θα αφανίσουν όλη την κοινή ιστορία μας, την κοινή κληρονομιά μας, και δε θα μπορέσουμε να ικανοποιηθούμε ότι στο μέλλον τη Μαριούπολη θα την αναφέρουν ως νέες Θερμοπύλες. Όταν οι ήρωες έπεσαν, αλλά σταμάτησαν τον στρατό του εχθρό που υπερείχε αριθμητικά. Σήμερα μπορούμε να σώσουμε τους ήρωές μας. Επίσης, μπορούμε να απωθήσουμε τον εχθρικό ρωσικό στρατό από την ουκρανική μας γη. Μπορούμε άπαξ και δια παντός να δώσουμε στη Ρωσία και σε οποιονδήποτε δυνητικό εισβολέα μάθημα που θα λέει ότι όποιος επιλέγει πόλεμο, πάντα χάνει. Όποιος προσπαθεί να στερήσει την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα των χωρών, πάντα χάνει. Όποιος εκβιάζει την Ευρώπη με οικονομική ή ενεργειακή κρίση, πάντα χάνει. Να είμαστε ειλικρινείς.

Οι ενέργειες της Ρωσίας από την αρχή στόχευαν όχι μόνο την Ουκρανία, αλλά την Ευρώπη γενικώς. Η Ρωσία κάνει τα πάντα για να μείνουν οι Ευρωπαίοι χωρίς προσιτή ενέργεια, για να γίνει η ενεργειακή φτώχεια νέα πραγματικότητα στη Γηραιά Ήπειρο. Είναι η Ρωσία εκείνη που κάνει τα πάντα για να προκαλέσει την εκτόξευση του ενεργειακού πληθωρισμού για πολλούς λαούς. Είναι η Ρωσία εκείνη που πέρσι δημιούργησε τεχνητή έλλειψη στην ευρωπαϊκή αγορά αερίου, και τώρα κάνει τα πάντα για να δημιουργήσει τεχνητή έλλειψη στην παγκόσμια αγορά τροφίμων. Είναι για τους Ευρωπαίους ζήτημα τιμής να απαντήσουν σε αυτή την πολιτική της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Έως ότου τα ρωσικά στρατεύματα πολιορκούν τις ειρηνικές πόλεις και εκτοπίζουν τους ανθρώπους μας καμία ρωσική τράπεζα δεν έχει δικαίωμα να κερδίζει χρήματα, συνδεδεμένη με το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Πρέπει να μπλοκαριστουν όλες. Όλες και όχι ένα μέρος απ' αυτές. Μέχρι να τελειώσει αυτός ο άγριος πόλεμος χωρίς νόημα. Κανένα ρωσικό πλοίο δεν πρέπει να έχει δικαίωμα να μπαίνει στα λιμάνια του δημοκρατικού κόσμου. Για ποιο λόγο να στηρίζονται; Για να κερδίσουν ακόμα πιο πολλά λεφτά για πυραύλους και βόμβες και να καταστρέψουν όχι μόνο τη Μαριούπολη, αλλά και την Οδησσό και άλλες ουκρανικές πόλεις μας; Και πρώτα απ' όλα καμία στήριξη των ρωσικών δεξαμενόπλοιων και πετρελαιοφόρων, τα οποία εξασφαλίζουν στη Ρωσία συνεχή ροή χρημάτων με σκοπό τις δολοφονίες.

Η Ουκρανία χρειάζεται όπλα για να αναγκάσει τα ρωσικά στρατεύματα να φύγουν από τη χώρα μας, μεταξύ των οποίων αντιαεροπορικά και αντιαρματικά συστήματα, θωρακισμένα και άλλα είδη οπλισμού για τα οποία στη Δύση γνωρίζουν πολύ καλά όλοι. Όσο πιο γρήγορα λάβει η Ουκρανία αυτή τη βοήθεια, τόσο περισσότερες ζωές θα καταφέρουμε να σώσουμε στην Ουκρανία.

Και κάτι άλλο σε σχέση με την ιστορία. Οι λαοί μας ήταν και πάντα θα παραμείνουν στενά συνδεδεμένοι. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να φέρουμε ειρήνη στη δική μας ουκρανική γη, θα καταφέρουμε να παραπέμψουμε σε δικαιοσύνη όλους όσοι διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα πολέμου ενάντια σε Ουκρανούς, Έλληνες και όλους τους άλλους ανθρώπους που έγιναν θύματα Ρώσων στρατιωτών. Θα καταφέρουμε να ξαναχτίσουμε την Μαριούπολη και όλες τις υπόλοιπες ουκρανικές πόλεις και κοινότητες, όπου ειρηνικά και σεβόμενοι ο ένας τον άλλον θα ζήσουν οι Ουκρανοί και οι Έλληνες. Όπως ήταν και πριν. Επίσης, πιστεύω ότι σε λίγο η Ουκρανία και η Ελλάδα ως ισότιμα μέλη θα ζήσουν σε μία κοινή ευρωπαϊκή οικεία μας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πιστεύω. Το ξέρω. Θα νικήσουμε μαζί. Σας ευχαριστώ για την στήριξή σας. Σλάβα Ουκραϊνι.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:57

Mητσοτάκης: Θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις με τον ίδιο ρυθμό

20:48

Helleniq Energy: Δεν έχει ληφθεί απόφαση για ερευνητική γεώτρηση

20:38

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 20 μονάδων για ΝΔ - Δεν ενίσχυσε το συνέδριο τον ΣΥΡΙΖΑ

20:15

Πενταπλασιάζεται από την 1η Μαρτίου η τιμή των καυσίμων στην Κούβα

20:00

Σούπερ μάρκετ: Αλλάζει η πολιτική χρεώσεων για τις ηλεκτρονικές παραγγελίες

19:47

Υπουργικό Συμβούλιο: Ποια νομοσχέδια παρουσιάστηκαν και τι προβλέπουν

19:38

ΣΥΡΙΖΑ: Διεκόπη η συνεργασία με τον γενικό διευθυντή του κόμματος

19:31

Τραμπ: Ζητά να υποβληθεί ο Μπάιντεν σε τεστ γνωστικών ικανοτήτων

19:18

Intralot: Νέα αγορά μετοχών από τον Σωκράτη Κόκκαλη

19:09

Μπάιντεν: Περιπλέκονται οι συνομιλίες για την επίτευξη εκεχειρίας μετά τη σημερινή αιματοχυσία στη Γάζα

19:05

ΜΙΝΕΤΤΑ Insurance HUB: Νέο όνομα και αναβάθμιση του ψηφιακού χώρου της ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική

19:03

Η Βραζιλία θέλει να πείσει την G20 να επιβάλει μια φορολόγηση των δισεκατομμυριούχων

18:55

Ευρωαγορές: Μικρά κέρδη για τον Stoxx 600 με φόντο τον πληθωρισμό

18:44

ΑΑΔΕ: Ενημέρωση για την υποβολή δήλωσης πλοίων Α΄ κατηγορίας

18:42

Tο 76% των Γάλλων είναι κατά της αποστολής γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία

18:34

Αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών δηλώνει «συγκλονισμένος» από τους θανάτους Παλαιστινίων στη Γάζα κατά τη μεταφορά βοήθειας

18:24

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γερμανίας στον τομέα της ναυτιλίας

18:05

Δέσμευση από τους ηγέτες των Δυτ. Βαλκανίων για μεταρρυθμίσεις και επιτάχυνση της ένταξης στην ΕΕ

17:51

Schroders: Φοβάστε να επενδύσετε όταν το χρηματιστήριο βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα; Δεν θα έπρεπε...

17:50

HelleniQ Energy: Στα 606 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2023- Συνολικό μέρισμα €0,90 ανά μετοχή

17:45

Organmeetings: Μια μεγάλη αλυσίδα ζωής δημιουργείται

17:45

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση να ζητήσει άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

17:40

Ακρίβεια: Πρεμιέρα αύριο για τα νέα κυβερνητικά μέτρα – Οι μειώσεις των τιμών στα ράφια των super market

17:39

ΤΑΙΠΕΔ: Στην «INMO Parck Invest» η αξιοποίηση της Ιαματικής Πηγής και Κάμπινγκ - Άγονος ο διαγωνισμός για το ακίνητο στην Βερβερόντα

17:37

«Κάθε μέρα Σπάνιος!»

17:36

Λευκός Οίκος: «Σοβαρό συμβάν» τα ισραηλινά πυρά κατά Παλαιστινίων στη Γάζα

17:31

Τα Ella Resorts επενδύουν στους ανθρώπους τους

17:27

Δένδιας: Το νέο νομοσχέδιο για την καινοτομία στις ένοπλες δυνάμεις

17:27

Duolingo: Διέλυσε τις προβλέψεις για τα έσοδα του 2024 - Άλμα 20% της μετοχής

17:27

ΗΠΑ: Σε χαμηλό πενταμήνου οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών