INSIDE OUT

Αλέξης και Ανδρουλάκης κατά συμφερόντων - Ψηφιακά άλογα στο Κάραβελ 

21-03-2022 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αλέξης και Ανδρουλάκης κατά συμφερόντων - Ψηφιακά άλογα στο Κάραβελ 

Με σύμμαχο τον κακό καιρό ξεκίνησε η εαρινή ισημερία. Πρόκειται για την έναρξη της πιο χάλια περιόδου του έτους, κατά την οποία η νύχτα μικραίνει, και η μέρα μεγαλώνει. Η κακοκαιρία μου δίνει ελπίδες. Λίγο χιονάκι από δω, κάτι βροχούλες και παγωνιές από εκεί, ελπίζω να καθυστερήσει κάπως αυτή η έκρηξη φωτός κι ελπίδας, της λεγόμενης άνοιξης. Ο άνθρωπος κατακτά την απόλυτη ευτυχία όταν παύει να έχει τον νου στο παρελθόν ή το μέλλον, και βρίσκεται στο εδώ και το τώρα υποστηρίζουν οι βουδιστές. Στο εδώ και τώρα λοιπόν, εκτός μένα, ευτυχισμένος απόλυτα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Χθες, από το γνωστό υπόγειο του Κάραβελ, έκανε το ντεμπούτο του ως Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στην Κεντρική Επιτροπή. Όπως κάθε ντεμπούτο Προέδρου, ήταν λοιπόν μια στιγμή απόλυτης ευτυχίας

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ή ΚΙΝΑΛ σκέτο

Ο Πρόεδρος εξήγγειλε Συνέδριο την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου (20-22), και προσπάθησε να βγάλει από το χρονοντούλαπο λίγο πάθος για το ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορώ να πω πως το κατάφερε. Γύρω του πρόσωπα κουρασμένα και κάπως καταπονημένα, δεν υπήρξε ρίγος και αν δεν υπάρξει αφήγημα, δεν το βλέπω και να ‘ρχεται. Όσο και να βάζει στην ταμπέλα την αγαπημένη λέξη (ΠΑΣΟΚ),- κάπως αυθαίρετα είναι η αλήθεια, καθώς δεν υπάρχει καμία απόφαση οργάνου, καμία πράξη που να επαναφέρει τη λέξη στη μαρκίζα του κόμματος-, δεν αρκεί. Τώρα με τα, «χρειάζεται μια άλλη πολιτική» δεν θέλω να σχολιάσω. Υπάρχει άφθονη εμπειρία πλέον.

Ψηφιακά άλογα

Το ίδιο και το αυτό, με βαρύγδουπες ανακοινώσεις περί ψηφιακού κόμματος. Πρόεδρε μας τα ‘παν κι άλλοι. Όχι τόσο τεχνικά όσο ο Καραμανώλης βέβαια, αλλά τόσο ταραταζούμ για την ψηφιακή σύνδεση του κόμματος με τις οργανώσεις, δεν ξέρω. Επιφυλάσσομαι. Ρώτα και τον Αλέξη με τα i-syriza και τον i-sinedro. Στο τέλος της ημέρας είτε πρόκειται για το i-melos είτε για το σκέτο μέλος, το ζητούμενο είναι τα κόμματα να αποκτήσουν μεγαλύτερη επιρροή. Ούτε τα μέλη της ΚΕ δεν παρακολουθούσαν τι έλεγε ο ψηφιακός ποιητής- φαντάσου μιλούσαν μεταξύ τους. Γι’ αυτό η γάτα με πέταλα, ο άνθρωπος-Επιτροπή Βαγγέλης Αργύρης δίνει και σταθερό τηλέφωνο, εκτός απ’ το προσωπικό του gmail. Σου λέει, να θέλει να κατέβει κανένας αξιόλογος και να με ψάχνει στο gmail. Ας βάλω κι ένα τηλέφωνο να είμαι σίγουρος.

Ανδρουλάκης για συμφέροντα

Έδωσα προσοχή όταν είπε «Θα συγκρουστούμε με τα συμφέροντα. Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω». Νόμιζα ότι θα το συνδυάσει με το: «Με τη τακτική του κ. Μητσοτάκη οι προμηθευτές ενέργειας κερδοσκοπούν και ζητάμε: Θέσπιση ρήτρας προσαρμογής, φορολόγηση στα υπερκέρδη τους, μείωση του ΦΠΑ κι αύξηση του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ».

Όμως, όχι. Έμεινε εκεί.

Τσίπρας για συμφέροντα

Έψαξα στη συνέντευξη του Τσίπρα (Βήμα της Κυριακής) να δω τι είπε για το ίδιο θέμα. Ξεκίνησε κι αυτός δυναμικά: «Συνιστά πρόκληση να παραδέχεται ότι κάποιοι αισχροκερδούν - όπως οι εταιρείες παροχής ενέργειας που έχουν βγάλει κοντά 1,5 δισ. ουρανοκατέβατα κέρδη -, αλλά την ίδια στιγμή να αρνείται να θέσει πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, όπως έχουμε προτείνει όχι μόνο εμείς εδώ και μήνες, αλλά πλέον και η ίδια η Κομισιόν».

Και συνέχισε: «Τα υπερκέρδη των ηλεκτροπαραγωγών επίσης θα επιστρέψουν στον καταναλωτή. Αυτό δεν απαιτεί δημοσιονομικό κόστος αλλά πολιτική βούληση να συγκρουστείς με συμφέροντα. Την έχουμε, το έχουμε αποδείξει».

Όμως τελικά κατονόμασε μόνο την ΔΕΗ. «Δε γίνεται το κόστος παραγωγής του ρεύματος να είναι 200 ευρώ και οι παραγωγοί του, συμπεριλαμβανομένης της ΔΕΗ, να διαπραγματεύονται τη χονδρική τιμή του στο χρηματιστήριο ενέργειας στα 400 – 450 ευρώ».

Κατέφυγα στους ποιητές

Μήπως ακούσω κάτι πιο συγκεκριμένο.

«Από το λεξιλόγιο όμως της πολιτικής της,(αλλά εν πολλοίς και της αντιπολίτευσης !), περιέργως απουσιάζουν ορισμένες έννοιες επίκαιρες και εκκωφαντικά παρούσες, ας τις υπενθυμίσουμε μπας και τις αναφέρει κανείς έστω στα πολλά τραπέζια των αναλυτών και διευκολυνθεί η ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ανακούφισης και περιορισμού της δυσβάστακτης ακρίβειας που επέρχεται ραγδαίως με ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

Κερδοσκοπία = επιδίωξη υπερβολικού κέρδους, μεγαλύτερου από αυτό που είναι νόμιμο η θεωρείται θεμιτό.
Αισχροκέρδεια = επίτευξη παράνομου κέρδους
Λαθρεμπόριο καυσίμων = εμπόριο κατά παράβαση κείμενης νομοθεσίας με απώτερο σκοπό την αποφυγή πληρωμής δασμών».

Τάδε έγραψε ο ποιητής της πολιτικής Τηλέμαχος Χυτήρης

Μην παρεξηγηθεί

Πρέπει επειγόντως να τον συστήσω στο άλλο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αυτόν της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο Τηλέμαχος , σίγουρα θα τον βοηθήσει λιγάκι με τις ετυμολογίες ώστε να μην εκτίθεται. Να , τις προάλλες τον ρώτησε ο Χιώτης (Σκάι) «υπάρχουν φαινόμενα κερδοσκοπίας;». «Εννοείτε φαινόμενα αισχροκέρδειας, μην παρεξηγηθώ κιόλας, γιατί η κερδοσκοπία είναι θεμιτή» είπε με γελάκι ο Πρόεδρος Κατρίνης. «Η κερδοσκοπία δεν είναι κακή έννοια, το λέω για να μη με κατηγορήσουνε».

Πρόεδρε, δεν σε κατηγορεί κανένας τώρα. Μετά τις εκλογές θα δείξει.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

ΟΗΕ για Ιράν: Καταγγελίες για συλλήψεις διαδηλωτών στα νοσοκομεία

23:45

Σουηδία: Η κυβέρνηση θέλει να επιτρέπεται η φυλάκιση από την ηλικία των 13 ετών

23:34

Γάζα: Κανένας όμηρος που απήχθη από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 δεν κρατείται πλέον

23:26

Μερτς: Στόχος μας η εξέλιξη της Βόρειας Θάλασσας στον μεγαλύτερο ενεργειακό κόμβο του κόσμου

23:12

Με τεχνολογική ώθηση στην εβδομάδα της Fed η Wall Street

22:57

Πρώτη και στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη η Volkswagen

22:45

Ήπιες απώλειες τη Δευτέρα για το πετρέλαιο, «άλμα» 29% το φυσικό αέριο

22:22

Κάρνεϊ: «Τακτική εμπορικών διαπραγματεύσεων» οι τελευταίες απειλές Τραμπ για τους δασμούς

22:08

Πολιτική Προστασία: Σε "Red Code" λόγω κακοκαιρίας η Κρήτη

21:53

Τραμπ: «Τραγωδία» ο θάνατος του Πρέτι - «Φταίνε οι Δημοκρατικοί»

21:47

Politico: Έκλεισε το εμπορικό deal ΕΕ - Ινδίας, τι προβλέπει για τους δασμούς

21:42

Μερτς: «Ανησυχητικό το επίπεδο της χρήσης βίας στις ΗΠΑ»

21:33

Παραστατίδης: «Η απάντηση στον αυταρχισμό είναι οι ισχυροί θεσμοί» - Εκδήλωση του Democrat

21:28

Χρυσός: Κατέκτησε την «κορυφή» των 5.100 δολαρίων - Νέο ιστορικό υψηλό και για το ασήμι

21:27

Κυρανάκης: Η υποχρέωση της αντικατάσταση παλαιών ταξί με ηλεκτροκίνητα αφορά μόνο 270 ιδιοκτήτες για το 2026

21:06

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 21 νεκροί από το πολικό ψύχος, πάνω από 800.000 νοικοκυριά στο σκοτάδι

20:52

Τσάφος: Είναι απολύτως ξεκάθαρο το όριο εγκατάστασης ΑΠΕ σε κάθε περιφερειακή ενότητα

20:40

Ρωσικές αεροπορικές εταιρείες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν ορισμένες πτήσεις λόγω διακοπής στο σύστημα κρατήσεων

20:26

Γκουτέρες: Το κράτος δικαίου αντικαθίσταται από τον νόμο της ζούγκλας

20:17

Κακοκαιρία: Πού έπεσε η περισσότερη βροχή - Πάνω από 43.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις

20:03

Ρούτε: «Όποιος πιστεύει ότι η Ευρώπη μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της χωρίς τις ΗΠΑ, ονειρεύεται»

20:00

Η «χρυσοφόρα» γκρίζα ζώνη του Χρηματιστηρίου Αθηνών

19:59

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

19:57

ΗΠΑ: Επτά νεκροί και ένας τραυματίας από τη συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους στο Μέιν

19:44

Το τελευταίο μίλι πριν το νέο μαραθώνιο

19:37

Ζελένσκι: O επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία να διεξαχθεί πριν από την Κυριακή

19:23

Η Γερμανία επαναφέρει τις επιδοτήσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα - Κονδύλια 3 δισ. ευρώ

19:05

Το αεροπλανοφόρο Αβραάμ Λίνκολν έφθασε στη Μέση Ανατολή

18:50

Η Apple ανανεώνει το AirTag με μεγαλύτερη εμβέλεια και δυνατότερο ήχο

18:47

Τρίκαλα: Το βίντεο από την στιγμή της έκρηξης στο εργοστάσιο της Βιολάντα