INSIDE OUT

Τα βέλη του Άκη στον Ανδρουλάκη - Ποιος θέλει να εξαφανίσει το παλιό προσωπικό του ΠΑΣΟΚ;

03-02-2022 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ο συγκλονιστικός, ο ιππότης και ο άσχετος

Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησα την χθεσινή συνεδρίαση του αναπτυξιακού νόμου στην Βουλή. Ο εντολέας μου πληρώνει καλά, οπότε τι να κάνω; Στριμώχτηκα κάτω απ' τα ορεινά και παρακολουθούσα μην τυχόν κι εμφανιστεί ξανά ο Πολάκης. Ο Πολάκης! Αν μπορούσε, δεν θα εγκατέλειπε ποτέ το βήμα. Ούτε το κτίριο της Βουλής. Η έδρα, είναι άλλωστε η μοναδική ασφάλειά του. Η Βουλή του δίνει χώρο ν’ απλώσει τα ταλέντα του. Ο Αλέξης χρειάστηκε να καταφύγει στην κορυφαία κοινοβουλευτική πράξη, την πρόταση δυσπιστίας για να κερδίσει λίγη δημοσιότητα. Ενώ ο Πολάκης: α) απλά μπήκε στο καφενείο και απείλησε τον Άδωνι με το τσίγγινο και β), απλά ανέβηκε στο βήμα και δεν κατέβαινε. Σκληρό αλλά αληθινό.

Ο συγκλονιστικός

Άκουσα τις νομοτεχνικές, άκουσα τους εισηγητές, άκουσα τους κοινοβουλευτικούς. Boring. Και μετά ανέβηκε στην σκηνή ο Άδωνις. «Ελέγξατε εξονυχιστικά τα πόθεν έσχες μου. Σας έδωσα όλους τους λογαριασμούς μου. Στήσατε προανακριτική, με στείλατε στη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη με ήλεγξε για πέντε χρόνια και απεφάνθη. Τι άλλο θέλετε από εμένα;».

Πραγματικά συγκλονιστικός.

Ο ιππότης

Ο Πολάκης δεν εμφανίστηκε χθες. Εμφανίστηκε όμως ο Θοδωρής Δρίτσας. Θα ξεπεράσω τα όσα είπε ξανά μανά, για τον υπουργό Ανάπτυξης. Θα μείνω μόνο στην δική του κραυγή, όχι για τον εαυτό του, αλλά για την σύντροφό του στην ζωή και στο κόμμα. Την Τασία Χριστοδουλοπούλου. Από τα ωραιότερα ζευγάρια του ΣΥΡΙΖΑ. Το πάθος με το οποίο την υπερασπίστηκε δημόσια, ήταν ιπποτικό και συγκινητικό. Κρατάω μόνο αυτό, και δεν θα υπεισέλθω στην ουσία.

Και ο άσχετος

Κι ενώ η πολιτική και προσωπική αντιπαράθεση Άδωνι - Δρίτσα, ήταν υψηλής έντασης και επιπέδου, ξαφνικά πετιέται βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης και ζητάει να πει κάτι για επί μέρους θέματα του αναπτυξιακού. Μας ξενέρωσε όλους. Βαρέθηκα και πήγα Χαριλάου Τρικούπη, μια και κατέβηκα στο κλεινόν άστυ.

Αμέσως καλύτερα

Φορώντας σωστά την μάσκα, πέρασα απαρατήρητη ανάμεσα στα γραφεία απλών εργαζομένων των 500 και 600 ευρώ. Έπιασα μια μουρμούρα για κάποιον Βλάχο που φέρεται με έπαρση και αλαζονεία, αλλά δεν δίνω σημασία στο κατώτερο προσωπικό. Είναι θέση αρχής. Ασχολούμαι μόνο με τα ανώτερα στρώματα.

Ένταση στους πάνω ορόφους

Πήγα κατευθείαν πάνω για να δω αν άλλαξε τις κουρτίνες ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης. Όμως η μουρμούρα, αντί να μειώνονταν, αυξάνονταν. Η φωνή αρκετά γνωστή. Κάπως πνιχτή, χαμηλές νότες, με μπάσο και γρήγορη. Του Πρωτόπαπα. Θυμίζω, ο εκ των στενότερων συνεργατών της αείμνηστης Φώφης στήριξε Ανδρουλάκη προεκλογικά και τώρα, περιμένει ρόλο. Όμως, το πάντα ευαίσθητο αυτί του έπιασε αυτόν τον Βλάχο, (μα ποιος είναι επιτέλους, δεν μου θυμίζει κάτι στο ΠΑΣΟΚ), να υποστηρίζει ότι πρέπει να τελειώνει το κόμμα με το παλιό πολιτικό προσωπικό.

Αποστάσεις

Εκτιμώ ότι ο Πρόεδρος Νίκος συμφωνεί με τον Βλάχο. Ούτε ο ίδιος έβγαλε κάποια ανακοίνωση, ούτε τον Κατρίνη, ή τον Σκανδαλίδη έβαλε να πουν κάτι για την επίθεση που δέχτηκαν οι κ.κ. Βενιζέλος, Λοβέρδος, Κουτρουμάνης και Στουρνάρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι παραπάνω από σαφές ότι κρατάει αποστάσεις ασφαλείας από το «παλιό πολιτικό προσωπικό» γενικότερα. By the way να σκεφτώ κάτι έξυπνο να πω στον Πρωτόπαπα, που σίγουρα θα έρθει στο Μαντείο να ζητήσει χρησμό.

Βέλη από Άκη

Καθώς έφευγα από το τοξικό κλίμα της Χαριλάου Τρικούπη, μόλις που πρόλαβα να σκύψω πριν με πετύχουν κάτι πράσινα βέλη που εκτοξεύτηκαν επιτήδεια από το Μαξίμου. «Προσωπικά ως πολίτης μιας χώρας που δοκιμάστηκε σκληρά από τον λαϊκισμό και την οικονομική καθήλωση, είμαι περήφανος για τη συγκυβέρνηση σωτηρίας του 2012-2014 και τις υπηρεσίες που προσέφερε στη χώρα. Ισχύει το ίδιο και για τη σημερινή ηγετική ομάδα του ΚΙΝΑΛ;» αναρωτήθηκε ο Άκης - Λέγκολας - Σκέρτσος, και εκτόξευσε το βέλος.

«Για να προχωρήσουμε χωρίς βαρίδια μπροστά και να αναμετρηθούμε με το μέλλον χωρίς να επαναλαμβάνουμε τα λάθη του παρελθόντος, αναγκαία προϋπόθεση είναι να έχουμε ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς μας με το χθες. Η δημιουργική ασάφεια του «ναι σε όλους και σε όλα» είναι σύμπτωμα μιας πολιτικής κουλτούρας που χρεοκόπησε το 2010» κατέληξε ο αλάθητος τοξότης της παρέας του δαχτυλιδιού του Μαξίμου. Το βέλος πέτυχε ακριβώς τον στόχο καθώς: Το 2012 ο Νίκος Ανδρουλάκης εκλέγεται μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και το 2013, με πρόεδρο πλέον τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αναλαμβάνει γραμματέας του κόμματος στην πιο δύσκολη περίοδο για το ΠΑΣΟΚ. Ένα χρόνο μετά, το 2014, ο Νίκος Ανδρουλάκης παίρνει την απόφαση να κατέλθει υποψήφιος ευρωβουλευτής και εκλέγεται με 113.719 σταυρούς προτίμησης. Λατρεύω τον Τόλκιν.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:40

Κικίλιας: «Θα ολοκληρώσουμε τους στόχους μας, τις μεταρρυθμίσεις μας και τις υποδομές»

09:34

Bitcoin: Οι δύο μετοχές που μπορούν να απογειωθούν στο επόμενο bull run

09:21

90ή ΔΕΘ: 3.500 αστυνομικοί, drones και προληπτικοί έλεγχοι - Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα κλείσουν

09:12

Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως με τον πόλεμο στο Ιράν έσωσε τη Βρετανία από επίθεση με πυρηνικά όπλα

08:59

Η φον ντερ Λάιεν θα ανακοινώσει χρηματοδότηση 200 εκατ. ευρώ στη Γροιλανδία

08:37

Βανς: Ο πόλεμος εναντίον του Ιράν δεν είναι πόλεμος

08:27

Καταπατημένα ακίνητα: «Γυρίζουν την πλάτη» στην εξαγορά παρά το «κούρεμα» 80%

08:25

Η πρώτη επενδυτική κίνηση του Ράσελ Γουέστμπρουκ μετά το NBA

08:18

Η ΕΕΕΠ αλλάζει τον χάρτη της αγοράς παιγνίων

08:17

Επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ δρομολογεί η Μπάρμπα Στάθης - Τι περιλαμβάνουν

08:07

Ο «βατήρας» της ΔΕΘ για τον Μητσοτάκη - H ποδοσφαιροκουβέντα του Καραμανλή - Oι συλλογικοί πονοκέφαλοι του ΣΥΡΙΖΑ

08:02

Αστικές αναπλάσεις: Τα νέα έργα μετά το Ταμείο Ανάκαμψης - Πού κατευθύνονται τα πρώτα 20 εκατ. ευρώ

07:50

Ακίνητα: Ultra Luxury Tourism προορισμός η Ελλάδα - Βίλες που κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ την ημέρα

07:40

Γεωργαντζής: Η σημαντική συμβολή της Uni Systems και της Apple, τα σχέδια για ACS και Fourlis

07:26

Trade Estates: Πότε «ανοίγει» το Retail Park Ελληνικού - Πώς προχωρά το επενδυτικό πρόγραμμα

07:21

Σήμερα οι υπογραφές για την ένταξη Σερβίας και Βόρειας Μακεδονίας στον Κάθετο Διάδρομο - Τα επόμενα βήματα

07:15

Telekom: Η νέα εποχή του ΟΤΕ - Οι αλλαγές σε υπηρεσίες και θυγατρικές

07:07

Ο χριστουγεννιάτικος μποναμάς της Eurobank και ο SSM - Άρωμα ION πίσω από το +7%; - Τώρα αρχίζουν τα νέα για την Telekom

23:59

Σκέρτσος: Η αναπηρία βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού

23:49

Lululemon: Απογοητευτικό β' τρίμηνο και υποβάθμιση outlook - Κατρακυλά η μετοχή

23:48

Νέος CEO στην Adobe από 1η Δεκεμβρίου

23:37

Ο Νετανιάχου θεωρεί «εφικτή» την ανατροπή του ιρανικού καθεστώτος

23:26

VW: Προχωρά το σχέδιο αναδιάρθρωσης - Καταργούνται άλλες 50.000 θέσεις εργασίας

23:15

Wall Street: Κερδοφόρο δύο στα δύο - Η καλύτερη ημέρα εδώ και 1 μήνα για Dow Jones

23:04

Τζέι Ντι Βανς: Στα προπολεμικά επίπεδα η μεταφορά πετρελαίου μέσω των Στενών του Ορμούζ

22:53

Ανδρουλάκης: «Τώρα ΠΑΣΟΚ για Πολιτική Αλλαγή με Πρόγραμμα και Ήθος»

22:42

ΟΝΝΕΔ: «Τσάμπα το Rebranding - Μια ταινία μικρού μήκους για τον Αλέξη Τσίπρα»

22:30

GPT-6 Astra: Η OpenAI κυκλοφορεί το «πιο ευφυές μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο»

22:19

Ο Τραμπ διαψεύδει ότι εξαντλούνται τα αποθέματα πυρομαχικών

22:19

Πιερρακάκης: Πολιτική βούληση και αποφάσεις για να κερδίσει η Ευρώπη τον χαμένο χρόνο