INSIDE OUT

Τα βέλη του Άκη στον Ανδρουλάκη - Ποιος θέλει να εξαφανίσει το παλιό προσωπικό του ΠΑΣΟΚ;

03-02-2022 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Ο συγκλονιστικός, ο ιππότης και ο άσχετος

Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησα την χθεσινή συνεδρίαση του αναπτυξιακού νόμου στην Βουλή. Ο εντολέας μου πληρώνει καλά, οπότε τι να κάνω; Στριμώχτηκα κάτω απ' τα ορεινά και παρακολουθούσα μην τυχόν κι εμφανιστεί ξανά ο Πολάκης. Ο Πολάκης! Αν μπορούσε, δεν θα εγκατέλειπε ποτέ το βήμα. Ούτε το κτίριο της Βουλής. Η έδρα, είναι άλλωστε η μοναδική ασφάλειά του. Η Βουλή του δίνει χώρο ν’ απλώσει τα ταλέντα του. Ο Αλέξης χρειάστηκε να καταφύγει στην κορυφαία κοινοβουλευτική πράξη, την πρόταση δυσπιστίας για να κερδίσει λίγη δημοσιότητα. Ενώ ο Πολάκης: α) απλά μπήκε στο καφενείο και απείλησε τον Άδωνι με το τσίγγινο και β), απλά ανέβηκε στο βήμα και δεν κατέβαινε. Σκληρό αλλά αληθινό.

Ο συγκλονιστικός

Άκουσα τις νομοτεχνικές, άκουσα τους εισηγητές, άκουσα τους κοινοβουλευτικούς. Boring. Και μετά ανέβηκε στην σκηνή ο Άδωνις. «Ελέγξατε εξονυχιστικά τα πόθεν έσχες μου. Σας έδωσα όλους τους λογαριασμούς μου. Στήσατε προανακριτική, με στείλατε στη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη με ήλεγξε για πέντε χρόνια και απεφάνθη. Τι άλλο θέλετε από εμένα;».

Πραγματικά συγκλονιστικός.

Ο ιππότης

Ο Πολάκης δεν εμφανίστηκε χθες. Εμφανίστηκε όμως ο Θοδωρής Δρίτσας. Θα ξεπεράσω τα όσα είπε ξανά μανά, για τον υπουργό Ανάπτυξης. Θα μείνω μόνο στην δική του κραυγή, όχι για τον εαυτό του, αλλά για την σύντροφό του στην ζωή και στο κόμμα. Την Τασία Χριστοδουλοπούλου. Από τα ωραιότερα ζευγάρια του ΣΥΡΙΖΑ. Το πάθος με το οποίο την υπερασπίστηκε δημόσια, ήταν ιπποτικό και συγκινητικό. Κρατάω μόνο αυτό, και δεν θα υπεισέλθω στην ουσία.

Και ο άσχετος

Κι ενώ η πολιτική και προσωπική αντιπαράθεση Άδωνι - Δρίτσα, ήταν υψηλής έντασης και επιπέδου, ξαφνικά πετιέται βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης και ζητάει να πει κάτι για επί μέρους θέματα του αναπτυξιακού. Μας ξενέρωσε όλους. Βαρέθηκα και πήγα Χαριλάου Τρικούπη, μια και κατέβηκα στο κλεινόν άστυ.

Αμέσως καλύτερα

Φορώντας σωστά την μάσκα, πέρασα απαρατήρητη ανάμεσα στα γραφεία απλών εργαζομένων των 500 και 600 ευρώ. Έπιασα μια μουρμούρα για κάποιον Βλάχο που φέρεται με έπαρση και αλαζονεία, αλλά δεν δίνω σημασία στο κατώτερο προσωπικό. Είναι θέση αρχής. Ασχολούμαι μόνο με τα ανώτερα στρώματα.

Ένταση στους πάνω ορόφους

Πήγα κατευθείαν πάνω για να δω αν άλλαξε τις κουρτίνες ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης. Όμως η μουρμούρα, αντί να μειώνονταν, αυξάνονταν. Η φωνή αρκετά γνωστή. Κάπως πνιχτή, χαμηλές νότες, με μπάσο και γρήγορη. Του Πρωτόπαπα. Θυμίζω, ο εκ των στενότερων συνεργατών της αείμνηστης Φώφης στήριξε Ανδρουλάκη προεκλογικά και τώρα, περιμένει ρόλο. Όμως, το πάντα ευαίσθητο αυτί του έπιασε αυτόν τον Βλάχο, (μα ποιος είναι επιτέλους, δεν μου θυμίζει κάτι στο ΠΑΣΟΚ), να υποστηρίζει ότι πρέπει να τελειώνει το κόμμα με το παλιό πολιτικό προσωπικό.

Αποστάσεις

Εκτιμώ ότι ο Πρόεδρος Νίκος συμφωνεί με τον Βλάχο. Ούτε ο ίδιος έβγαλε κάποια ανακοίνωση, ούτε τον Κατρίνη, ή τον Σκανδαλίδη έβαλε να πουν κάτι για την επίθεση που δέχτηκαν οι κ.κ. Βενιζέλος, Λοβέρδος, Κουτρουμάνης και Στουρνάρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι παραπάνω από σαφές ότι κρατάει αποστάσεις ασφαλείας από το «παλιό πολιτικό προσωπικό» γενικότερα. By the way να σκεφτώ κάτι έξυπνο να πω στον Πρωτόπαπα, που σίγουρα θα έρθει στο Μαντείο να ζητήσει χρησμό.

Βέλη από Άκη

Καθώς έφευγα από το τοξικό κλίμα της Χαριλάου Τρικούπη, μόλις που πρόλαβα να σκύψω πριν με πετύχουν κάτι πράσινα βέλη που εκτοξεύτηκαν επιτήδεια από το Μαξίμου. «Προσωπικά ως πολίτης μιας χώρας που δοκιμάστηκε σκληρά από τον λαϊκισμό και την οικονομική καθήλωση, είμαι περήφανος για τη συγκυβέρνηση σωτηρίας του 2012-2014 και τις υπηρεσίες που προσέφερε στη χώρα. Ισχύει το ίδιο και για τη σημερινή ηγετική ομάδα του ΚΙΝΑΛ;» αναρωτήθηκε ο Άκης - Λέγκολας - Σκέρτσος, και εκτόξευσε το βέλος.

«Για να προχωρήσουμε χωρίς βαρίδια μπροστά και να αναμετρηθούμε με το μέλλον χωρίς να επαναλαμβάνουμε τα λάθη του παρελθόντος, αναγκαία προϋπόθεση είναι να έχουμε ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς μας με το χθες. Η δημιουργική ασάφεια του «ναι σε όλους και σε όλα» είναι σύμπτωμα μιας πολιτικής κουλτούρας που χρεοκόπησε το 2010» κατέληξε ο αλάθητος τοξότης της παρέας του δαχτυλιδιού του Μαξίμου. Το βέλος πέτυχε ακριβώς τον στόχο καθώς: Το 2012 ο Νίκος Ανδρουλάκης εκλέγεται μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και το 2013, με πρόεδρο πλέον τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αναλαμβάνει γραμματέας του κόμματος στην πιο δύσκολη περίοδο για το ΠΑΣΟΚ. Ένα χρόνο μετά, το 2014, ο Νίκος Ανδρουλάκης παίρνει την απόφαση να κατέλθει υποψήφιος ευρωβουλευτής και εκλέγεται με 113.719 σταυρούς προτίμησης. Λατρεύω τον Τόλκιν.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:29

Ταιβάν: Έχει λάβει διαβεβαιώσεις για απρόσκοπτο εφοδιασμό με LNG από χώρα μεγάλο παραγωγό

13:03

Σχοινάς: Θα σηκώσω κάθε πέτρα για να βρω τι χρειαζόμαστε ώστε η φωνή της ελληνικής γεωργίας να ακουστεί δυνατά

13:00

Ακίνητα: Ώριμη αλλά ελκυστική έναντι Ευρωπαϊκών η Ελληνική αγορά prime γραφείων, logistics, big boxes - Συναλλαγές 1,5 δισ.

12:39

Σκέρτσος: Ο ανερμάτιστος αμοραλισμός είναι το μόνο και αναλλοίωτο brand του Αλέξη Τσίπρα

12:30

Ουκρανική επίθεση προκάλεσε διακοπή ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Ζαπορίζια

12:23

Λίβανος: Νέα ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό

12:17

ΟΗΕ: Για την επόμενη εβδομάδα αναβλήθηκε η ψηφοφορία επί σχεδίου απόφασης του Μπαχρέιν για το Ορμούζ

12:09

Ιράν: Εκρήξεις ακούστηκαν στην πετροχημική ζώνη της Μαχσάρ

11:59

Σχολικός Εκφοβισμός: Τα σημάδια, τα λάθη των γονιών και η δύναμη της ενσυναίσθησης

11:52

Βρετανία: Αστυνομικοί παράτησαν σακίδιο με όπλα έξω από την κατοικία του δημάρχου του Λονδίνου

11:46

Βράβευση του Ν. Κακλαμάνη από την Ιατρική Σχολή Αθηνών

11:27

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

11:16

Μαρινάκης: Σε καμία κρίση δεν αφήσαμε την κοινωνία αβοήθητη

11:06

Ιράν: Εκτελέστηκαν δύο μέλη εκτός νόμου οργάνωσης της αντιπολίτευσης

11:01

Ολλανδία: Η αστυνομία ερευνά έκρηξη στο Israel Center

10:51

Πέντε υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ ζητούν να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας

10:38

Η νέα πραγματικότητα της ψηφιακής ζωής

10:30

Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή-Πιέσεις στο πασχαλινό τραπέζι και «αγορά δύο ταχυτήτων»

10:22

Γεωπολιτικές αναταράξεις και «διόρθωση» της αγοράς κρουαζιέρας

10:17

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Μην αγοράζεις, υιοθέτησε

09:52

Eπενδύσεις και στρατηγικές συνεργασίες αναβαθμίζουν την ελληνική αμυντική βιομηχανία και την εξωστρέφειά της

09:42

ΙΣΑ: 5.400 γιατροί έφυγαν από τη χώρα τα τελευταία 5 χρόνια

09:30

Τραμπ: Αντιμέτωπος με «κακή δημοσιότητα» αν οι Ιρανοί αιχμαλωτίσουν τον πιλότο που καταρρίφθηκε

09:16

Μέση Ανατολή: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο Αμερικανό πιλότο

09:00

Προς τον Σταθμό Δικαστήρια ο "μετροπόντικας" της γραμμής 4

08:48

Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Πώς τα «passes» μέσω του vouchers.gov.gr, μετέτρεψαν το κράτος σε μηχανισμό άμεσης στήριξης των πολιτών

08:43

5 έξυπνα πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν το ταξίδι με αυτοκίνητο

08:27

Καύσιμα – Fuel Pass: Οι τιμές «καίνε» τις επιδοτήσεις – Φόβοι ακόμη και για ελλείψεις στην αγορά

08:17

Έρχονται εξελίξεις για τις 5 ΣΔΙΤ «Αστυνομικές Διευθύνσεις» (ΕΚΤΕΡ)

08:03

«Πάγωμα» επιτοκίων στην πάγια ρύθμιση έως Απρίλιο του 2027