INSIDE OUT

Τα βέλη του Άκη στον Ανδρουλάκη - Ποιος θέλει να εξαφανίσει το παλιό προσωπικό του ΠΑΣΟΚ;

03-02-2022 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ο συγκλονιστικός, ο ιππότης και ο άσχετος

Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησα την χθεσινή συνεδρίαση του αναπτυξιακού νόμου στην Βουλή. Ο εντολέας μου πληρώνει καλά, οπότε τι να κάνω; Στριμώχτηκα κάτω απ' τα ορεινά και παρακολουθούσα μην τυχόν κι εμφανιστεί ξανά ο Πολάκης. Ο Πολάκης! Αν μπορούσε, δεν θα εγκατέλειπε ποτέ το βήμα. Ούτε το κτίριο της Βουλής. Η έδρα, είναι άλλωστε η μοναδική ασφάλειά του. Η Βουλή του δίνει χώρο ν’ απλώσει τα ταλέντα του. Ο Αλέξης χρειάστηκε να καταφύγει στην κορυφαία κοινοβουλευτική πράξη, την πρόταση δυσπιστίας για να κερδίσει λίγη δημοσιότητα. Ενώ ο Πολάκης: α) απλά μπήκε στο καφενείο και απείλησε τον Άδωνι με το τσίγγινο και β), απλά ανέβηκε στο βήμα και δεν κατέβαινε. Σκληρό αλλά αληθινό.

Ο συγκλονιστικός

Άκουσα τις νομοτεχνικές, άκουσα τους εισηγητές, άκουσα τους κοινοβουλευτικούς. Boring. Και μετά ανέβηκε στην σκηνή ο Άδωνις. «Ελέγξατε εξονυχιστικά τα πόθεν έσχες μου. Σας έδωσα όλους τους λογαριασμούς μου. Στήσατε προανακριτική, με στείλατε στη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη με ήλεγξε για πέντε χρόνια και απεφάνθη. Τι άλλο θέλετε από εμένα;».

Πραγματικά συγκλονιστικός.

Ο ιππότης

Ο Πολάκης δεν εμφανίστηκε χθες. Εμφανίστηκε όμως ο Θοδωρής Δρίτσας. Θα ξεπεράσω τα όσα είπε ξανά μανά, για τον υπουργό Ανάπτυξης. Θα μείνω μόνο στην δική του κραυγή, όχι για τον εαυτό του, αλλά για την σύντροφό του στην ζωή και στο κόμμα. Την Τασία Χριστοδουλοπούλου. Από τα ωραιότερα ζευγάρια του ΣΥΡΙΖΑ. Το πάθος με το οποίο την υπερασπίστηκε δημόσια, ήταν ιπποτικό και συγκινητικό. Κρατάω μόνο αυτό, και δεν θα υπεισέλθω στην ουσία.

Και ο άσχετος

Κι ενώ η πολιτική και προσωπική αντιπαράθεση Άδωνι - Δρίτσα, ήταν υψηλής έντασης και επιπέδου, ξαφνικά πετιέται βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης και ζητάει να πει κάτι για επί μέρους θέματα του αναπτυξιακού. Μας ξενέρωσε όλους. Βαρέθηκα και πήγα Χαριλάου Τρικούπη, μια και κατέβηκα στο κλεινόν άστυ.

Αμέσως καλύτερα

Φορώντας σωστά την μάσκα, πέρασα απαρατήρητη ανάμεσα στα γραφεία απλών εργαζομένων των 500 και 600 ευρώ. Έπιασα μια μουρμούρα για κάποιον Βλάχο που φέρεται με έπαρση και αλαζονεία, αλλά δεν δίνω σημασία στο κατώτερο προσωπικό. Είναι θέση αρχής. Ασχολούμαι μόνο με τα ανώτερα στρώματα.

Ένταση στους πάνω ορόφους

Πήγα κατευθείαν πάνω για να δω αν άλλαξε τις κουρτίνες ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης. Όμως η μουρμούρα, αντί να μειώνονταν, αυξάνονταν. Η φωνή αρκετά γνωστή. Κάπως πνιχτή, χαμηλές νότες, με μπάσο και γρήγορη. Του Πρωτόπαπα. Θυμίζω, ο εκ των στενότερων συνεργατών της αείμνηστης Φώφης στήριξε Ανδρουλάκη προεκλογικά και τώρα, περιμένει ρόλο. Όμως, το πάντα ευαίσθητο αυτί του έπιασε αυτόν τον Βλάχο, (μα ποιος είναι επιτέλους, δεν μου θυμίζει κάτι στο ΠΑΣΟΚ), να υποστηρίζει ότι πρέπει να τελειώνει το κόμμα με το παλιό πολιτικό προσωπικό.

Αποστάσεις

Εκτιμώ ότι ο Πρόεδρος Νίκος συμφωνεί με τον Βλάχο. Ούτε ο ίδιος έβγαλε κάποια ανακοίνωση, ούτε τον Κατρίνη, ή τον Σκανδαλίδη έβαλε να πουν κάτι για την επίθεση που δέχτηκαν οι κ.κ. Βενιζέλος, Λοβέρδος, Κουτρουμάνης και Στουρνάρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι παραπάνω από σαφές ότι κρατάει αποστάσεις ασφαλείας από το «παλιό πολιτικό προσωπικό» γενικότερα. By the way να σκεφτώ κάτι έξυπνο να πω στον Πρωτόπαπα, που σίγουρα θα έρθει στο Μαντείο να ζητήσει χρησμό.

Βέλη από Άκη

Καθώς έφευγα από το τοξικό κλίμα της Χαριλάου Τρικούπη, μόλις που πρόλαβα να σκύψω πριν με πετύχουν κάτι πράσινα βέλη που εκτοξεύτηκαν επιτήδεια από το Μαξίμου. «Προσωπικά ως πολίτης μιας χώρας που δοκιμάστηκε σκληρά από τον λαϊκισμό και την οικονομική καθήλωση, είμαι περήφανος για τη συγκυβέρνηση σωτηρίας του 2012-2014 και τις υπηρεσίες που προσέφερε στη χώρα. Ισχύει το ίδιο και για τη σημερινή ηγετική ομάδα του ΚΙΝΑΛ;» αναρωτήθηκε ο Άκης - Λέγκολας - Σκέρτσος, και εκτόξευσε το βέλος.

«Για να προχωρήσουμε χωρίς βαρίδια μπροστά και να αναμετρηθούμε με το μέλλον χωρίς να επαναλαμβάνουμε τα λάθη του παρελθόντος, αναγκαία προϋπόθεση είναι να έχουμε ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς μας με το χθες. Η δημιουργική ασάφεια του «ναι σε όλους και σε όλα» είναι σύμπτωμα μιας πολιτικής κουλτούρας που χρεοκόπησε το 2010» κατέληξε ο αλάθητος τοξότης της παρέας του δαχτυλιδιού του Μαξίμου. Το βέλος πέτυχε ακριβώς τον στόχο καθώς: Το 2012 ο Νίκος Ανδρουλάκης εκλέγεται μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και το 2013, με πρόεδρο πλέον τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αναλαμβάνει γραμματέας του κόμματος στην πιο δύσκολη περίοδο για το ΠΑΣΟΚ. Ένα χρόνο μετά, το 2014, ο Νίκος Ανδρουλάκης παίρνει την απόφαση να κατέλθει υποψήφιος ευρωβουλευτής και εκλέγεται με 113.719 σταυρούς προτίμησης. Λατρεύω τον Τόλκιν.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Ρούμπιο για συμφωνία Ισραήλ - Λιβάνου: Διαδικασία και για αφοπλισμό της Χεζμπολάχ

23:40

ΕΟΤ: Δράση για την προβολή της Ελλάδας στη διεθνή τουριστική αγορά

23:26

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Χαλάνδρι το Σαββατοκύριακο λόγω εργασιών

23:12

Wall Street: 5η ημέρα απωλειών για S&P 500 - Το μεγαλύτερο πτωτικό σερί εδώ και 10 μήνες

22:58

Europol: Τα εγκληματικά δίκτυα μετατρέπονται σε «παγκόσμιες επιχειρήσεις»

22:44

Κομισιόν σε Τραμπ για δασμούς: Θα απαντήσουμε αποφασιστικά για τα δικαιώματά μας

22:30

Κασκάρι (Fed): Θα χρειαστεί μία αύξηση επιτοκίων φέτος

22:16

ΕΛΑΣ: Παραπλανητική ιστοσελίδα κλέβει τραπεζικά και προσωπικά στοιχεία - «Μην δίνετε δεδομένα»

22:02

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στη Ρόδο

21:48

Τρίτη εβδομάδα απωλειών για το πετρέλαιο

21:34

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 86 εκατ. ευρώ

21:20

ΑΣΕΠ 3Κ/2025: Οριστικά αποτελέσματα για 450 θέσεις ΔΕ σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

21:06

Τέταρτη εβδομάδα πτώσης για τον χρυσό - Απώλειες 2,1%

20:52

Πρώην σύμβουλος του Τραμπ δηλώνει ένοχος για κακή διαχείριση απόρρητων εγγράφων

20:38

Σκέρτσος: Πώς κωδικοποιείς και επικοινωνείς το κυβερνητικό έργο 7 χρόνων;

20:26

Τριμερής συμφωνία ΗΠΑ-Ισραήλ-Λιβάνου για «βιώσιμη ειρήνη και ασφάλεια»

20:17

Έκκληση ΟΗΕ για «διεθνή αλληλεγγύη» στη Βενεζουέλα μετά τους καταστροφικούς σεισμούς

20:09

Παράνομος τζόγος: Στο στόχαστρο της ΕΕΕΠ 18 influencers που προωθούσαν μη αδειοδοτημένες στοιχηματικές πλατφόρμες

20:00

Τα data centers, ο νέος καταλύτης του πληθωρισμού

19:45

O Τραμπ απειλεί με δασμούς 100% την Ευρώπη για το Digital Services Tax

19:37

Κώτσηρας: Θεσπίζουμε ένα ασφαλέστερο πλαίσιο χρήσης των ηλεκτρικών πατινιών

19:28

Αττικά Πολυκαταστήματα: Υπερκάλυψη κατά 3,9 φορές της Δημόσιας Προσφοράς - Συγκέντρωση 212 εκατ. ευρώ

19:15

Ευρωαγορές: Στο «κόκκινο» οι δείκτες υπό το βάρος του sell off στην τεχνολογία

19:03

Τραμπ για Ιράν: Παραβίασε την εκεχειρία - Μήνυμα από Ομάν για τέλη στα Στενά του Ορμούζ

18:54

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ντεμπούτο στις 30 Ιουνίου για τις 3.42 εκατ. νέες μετοχές

18:45

Συντριβή αεροσκάφους στον ψηλότερο ουρανοξύστη του Πεκίνου

18:37

Μάνος (Dotsoft): Σημείο καμπής με σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης - Ψήφος εμπιστοσύνης από DECA

18:27

Επίσκεψη Χατζηδάκη και Κυρανάκη στις εγκαταστάσεις DEMO, Win Medica και FARAN στην Τρίπολη

18:20

Ελλάκτωρ: Πώληση ακινήτου στο Χαλάνδρι έναντι 18,950 εκατ. ευρώ

18:11

Ο καύσωνας της Ευρώπης «κατηφορίζει» στα Βαλκάνια