INSIDE OUT

Το παρασκήνιο για τους αντιπροέδρους στο Ευρωκοινοβούλιο - Η Εύα και ο «real estate»

18-01-2022 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το παρασκήνιο για τους αντιπροέδρους στο ΕK - Η Εύα και ο «real estate»
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Το ωραιότερο ζευγάρι των Βρυξελλών μου λένε είναι η Εύα Καϊλή και ο σύντροφος και πατέρας του παιδιού της. Αυτός, ένας Ιταλός από την Ρώμη, ζει και εργάζεται ως τεχνοκράτης στο Βέλγιο. Οι δυο τους μαγνητίζουν όλα τα βλέμματα όταν κυκλοφορούν.

Αύριο είναι μεγάλη μέρα για την ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής καθώς έχει προταθεί από το κόμμα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για μια από τις θέσεις των 14 Αντιπροέδρων στο Ευρωκοινοβούλιο. Εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι από τους πέντε (εκτός της Εύας), που προτάθηκαν, (Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, και Πορτογαλία), οι τέσσερεις είναι γυναίκες. Εάν συνυπολογιστεί ότι Πρόεδρος του Ευρωκοινοβούλιο αναλαμβάνει ο Ρομπέρτα Μετσόλα, είναι σαφές ότι τεκτονικές θηλυκές αλλαγές λαμβάνουν χώρα στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Είπε Οκ

Ιδιαίτερη σημασία, η στάση του παρόντα-απόντα χθες Νίκου Ανδρουλάκη στο θέμα: είπε οκ στους σοσιαλιστές για την Εύα, δεν εμφανίστηκε διχαστικός. Θυμίζω ότι η ευρωβουλευτής τάχθηκε στο πλευρό Λοβέρδου στις εσωκομματικές. Πάντως μέχρι να γίνουν εκλογές –το ’22; Το ’23;-, η Εύα θα είναι η ευρωβουλευτής του κόμματος, καθώς ο Ανδρουλάκης θα κινείται μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών. Μετά τις εθνικές εκλογές, ο υπομονετικός Νίκος Παπανδρέου θα λάβει την θέση του, έως το ’24 που θα γίνουν οι ευρωεκλογές. Τυπικά μιλώντας ο Ανδρουλάκης δεν θα μπορούσε να μπλοκάρει την υποψηφιότητα Καϊλή, ωστόσο ως Αρχηγός του κόμματος παρασκηνιακά θα μπορούσε να κάνει τις κινήσεις του. Δεν το έκανε.

Αποχαιρετά

Η εκλογή Αντιπροέδρων θα έχει δράματα και στην οικογένεια της Αριστεράς καθώς θα είναι η τελευταία υποψηφιότητα και θητεία του Δημήτρη Παπαδημούλη. Τελικά ο Τσίπρας, όπως απεδείχθη, δεν είχε επιλογές. Ανάμεσα στους Κώστα Αρβανίτη, Στέλιο Κούλογλου, Πέτρο Κόκκαλη, την Έλενα Κουντουρά και τον ηθοποιό Γεωργούλη, συνεχίζει με αυτόν που έχει τα περισσότερα τηλέφωνα στην ατζέντα: τον Δημήτρη Παπαδημούλη. Η κόντρα με Κούλογλου τεράστια, η ζημιά από την δραστήρια ενασχόληση του ευρωβουλευτή με το real estate που άνοιξε το μεταναστευτικό μετά το ’15 , πολύ μεγάλη, αλλά στο τέλος σημασία έχει τι επιλογές υπάρχουν. Όπως φαίνεται λοιπόν, δεν υπάρχουν. Ο Παπαδημούλης, μετά και την τελευταία του θητεία ως αντιπροέδρου στο Ευρωκοινοβούλιο, δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα αποσυρθεί γενικά από την πολιτική σκηνή.

Εύσημα για Κυριάκο

Κι ενώ το μεταναστευτικό σχεδόν διέλυσε τον Συριζα, αποδεικνύεται ένα από τα καλά χαρτιά του Κυριάκου. Τα εύσημα για τους χειρισμούς στην μεταναστευτική πολιτική απένειμε θερμά ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέϊ Πλένκβιτς στο πλαίσιο του ΕΛΚ, κάνοντας και τις συγκρίσεις με την κατάσταση επί κυβέρνησης Τσίπρα.

Τα είπε με Ντράγκι

Χθες πάντως που ο Κυριάκος πέταξε Στρασβούργο για την τελετή εις μνήμην του Νταβίντ Σασόλι, πρόλαβε να μιλήσει στα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου με τον σούπερ Μάριο Ντράγκι. Η αντζέντα κάτι παραπάνω από καυτή στην οικονομία και ο άξονας Ντράγκι-Μακρόν-Κυριάκου ισχυρός. Τώρα περιμένουν τις εκλογές στην Γαλλία για να καθαρίσει το τοπίο ως προς την διαπραγμάτευση του Συμφώνου Σταθερότητας που είναι το μεγάλο διακύβευμα.

Δείπνο με Ρομπέρτα

Ενώ πριν αναχωρήσει για Αθήνα είχε δείπνο με τη νέα Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, την οποία η Αθήνα στήριξε θερμά στους κόλπους του ΕΛΚ. Στο δείπνο παρέστησαν επίσης ο βουλευτής Σερρών, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου ‘σκιά’ του Πρωθυπουργού στα διεθνή, και ο επικεφαλής του γραφείου της κ. Μετσόλα, Matthew Tabone.

Story στο Instagram

Πολύ κομψή, με το τζινάκι της, την ωραία φαρδιά ζώνη και το κοντό της μαλλί η τομεάρχης Πολιτισμού του Συριζα ΠΣ χθες στην Βουλή. Έγινε όμως έξαλλη, όταν από τα υπουργικά έδρανα σηκώθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αφήνοντας πίσω της ν’ απαντήσει ο υφυπουργός Νικόλας Γιατρομανωλάκης. Βρίσκω κάπως προσβλητική την στάση της Σίας, η οποία κατακεραύνωσε την ΥΠΠΟ λέγοντας ότι «αποχώρησε και δεν έμεινε να απαντήσει σε μία ερώτηση που δεν αφορά τον Σύγχρονο Πολιτισμό ειδικά, αφορά την ελευθερία και τη δημοκρατία στην Τέχνη και όχι μόνο». Προσβλητική, γιατί ο Γιατρομανωλάκης είναι υφυπουργός αρμόδιος για τον Σύγχρονο Πολιτισμό, δηλαδή ο καθ’ ύλην αρμόδιος ν ’απαντήσει για την διακοπή της παράστασης Ζαραλίκου. Αυτή ήταν η ερώτηση. Και μια χαρά απάντησε, διευκρινίζοντας πως είναι καταδικαστέα οποιαδήποτε πράξη κατά της ελευθερίας της Τέχνης. Μάλιστα όπως είπε, έκανε και σχετική ανάρτηση όταν έγινε το συμβάν, την οποία αγνοούσε η Σία.

Ήταν story sto Instagram διευκρίνισε ο υφυπουργός, αλλά είναι ακόμα καρφιτσωμένο στο προφίλ μου. Όπως είπε επίσης, δεν έχει twitter, μόνο Instagram και fb. Επικροτώ. Ένα καλό story αρκεί.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:11

Πώς η επιστροφή στο γραφείο αυξάνει τον κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων

08:04

Οι «αδικημένοι» της ρύθμισης για τις συντάξεις χηρείας - Ποιοι μένουν εκτός

07:51

Στη μάχη της φοροδιαφυγής AI και drones - Νέο Command Center της ΑΑΔΕ θα συντονίζει τους ελέγχους

07:42

Επαγγελματικά ακίνητα: Επενδύσεις 1,27 δισ. στο 6μηνο 2026 - Τα μεγάλα deals, το προφίλ των αγοραστών

07:32

«Κορδέλες» και συνέπεια στη «μάχη του Βορρά» - Κόντρες και παράπονα για την Ακρίτα - Η κληρονομιά του 2015 - 2019

07:27

Μετρό Αθήνας - Γραμμή 4: «Ψήνεται» λύση για τον «παγωμένο» σταθμό σε Ευαγγελισμό - Πάρκο Ριζάρη;

07:14

Με συνταγή Ταμείου Ανάκαμψης το νέο Ταμείο των 4,8 δισ. ευρώ για το Κλίμα

07:06

Η θερινή ραστώνη στα δάνεια - Το ντόμινο του χρέους - Τα μεγάλα σχέδιο του ΟΛΠ

23:59

Αγαπηδάκη: Για πρώτη φορά δωρεάν πρόσβαση σε συμβουλευτική διατροφική για υγιή παιδιά

23:48

ΑP: Έλλειψη πυραύλων Patriot στην Ευρώπη

23:36

Νέος CEO στην Old Navy - Μεικτό β' τρίμηνο για Gap

23:23

Reuters: Στο μικροσκόπιο της Energean assets της BP στην Αίγυπτο - Προς deal 1 δισ. δολαρίων

23:10

«Πρασίνισε» η Wall Street από το ράλι 8,74% της Nvidia - Με άλμα 22,58% η Salesforce

22:55

Η Πολωνία δεν επιθυμεί να έχει πυρηνικές κεφαλές στο έδαφός της

22:42

«Σίγησε» η φωνή του Optimus Prime των «Transformers» - Πέθανε ο ηθοποιός Πίτερ Κάλεν

22:30

Διακανονισμός 354 εκατ. δολαρίων για Google στη Βρετανία

22:18

Axios: Σε συνομιλίες η Ουάσιγκτον για μερίδια πετρελαίου της Βενεζουέλας

22:09

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 5 εκατ. ευρώ

21:59

Τραμπ: Δεν μιλάμε με το Ιράν - Οι όροι της Τεχεράνης για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

21:47

Συμφωνία Meta: Ο ΟΗΕ απαιτεί κανόνες για όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

21:38

Ευρωπαϊκές πιέσεις για χρήση των παγωμένων ρωσικών assets

21:29

Τραμπ: Ο Πούτιν δεν θα επιτεθεί σε έδαφος του ΝΑΤΟ

21:23

Συναντήσεις του Κυρ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με φορείς της Β. Ελλάδας

21:10

Επισκέψεις κυβερνητικών και κομματικών στελεχών της ΝΔ σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ενόψει της ΔΕΘ

21:05

Γερμανία: Δύο νεκροί σε επίθεση σε σχολείο στο Βρανδεμβούργο - Συνελήφθη ο δράστης

20:54

Οι 10+1 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το Ιδιωτικό Χρέος από τον Ν. Ανδρουλάκη

20:42

Ο Τραμπ «βάφτισε» τη Λίμνη Οντάριο σε Λίμνη Αμερικής - Τι απάντησε ο Κάρνεϊ

20:31

Κεραμέως: Δημιουργούμε τις προοπτικές για να έχουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πολύ καλύτερα χρόνια στο μέλλον

20:20

Συνάντηση Τσίπρα με Καββαθά και Χατζηθεοδοσίου

20:09

Nέα παγκόσμια μονάδα ψηφιακών παιχνιδιών για Hot Wheels, UNO και Barbie από Mattel