INSIDE OUT

No news οι «σκιώδεις» του Ανδρουλάκη - Ο Αλέξης, το συνέδριο και η Πανδημία

14-01-2022 | 07:33
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Ξεκινάω με κουίζ: Τι κοινό έχει ο Αβέρωφ Νεοφύτου, με την Βαλερί Πεκρές, τους οποίους έχει στο καλεντάρι του για συνάντηση σήμερα ο Πρωθυπουργός; (απάντηση στο τέλος)

Νυστέρι

Χειρουργικές οι επεμβάσεις Ανδρουλάκη στους σκιώδεις «υπουργούς» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ. Σημειακές αλλαγές, εδώ κι εκεί, new entry, διόρθωση αδικιών του παρελθόντος, και μια στοιχειώδη ανταμοιβή σε ανθρώπους που έλιωσαν σόλες για την εκλογή του. Μέχρις εκεί. Τους βασικούς τους άφησε στην θέση τους. Ξεχωριστή κατηγορία ασφαλώς, και πως θα μπορούσε διαφορετικά, είναι ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος διατηρεί τον τίτλο να παρεμβαίνει παντού, ως σκιώδης Επικρατείας. Η γενική εικόνα συμπαθητική, υπό την έννοια ότι υπάρχουν βουλευτές που είχαν θαφτεί, κατά τα κοινώς λεγόμενα, και τώρα έχουν την ευκαιρία να λάμψουν. Για εκπρόσωπο τύπου δεν αποκλείω καθόλου τελικά ο εκλεκτός να είναι άντρας, στέλεχος της γενιάς του Προέδρου, με περγαμηνές σε τοπική αυτοδιοίκηση, Επιμελητήρια κλπ, άγνωστο πρόσωπο, της απολύτου εμπιστοσύνης.

Διόρθωση στρεβλώσεων

Στην κατηγορία αυτή ανήκει η περίπτωση του βουλευτή Γιώργου Φραγγίδη, γιατρού από το Κιλκίς, ο οποίος είχε το χαρτοφυλάκιο Τουρισμού. Ο Φραγγίδης μετακινήθηκε στο Υγείας ως αυτονόητη αλλαγή, ενώ ο Ανδρέας Πουλάς που είχε το Υγείας, ανέλαβε το Αγροτικής Ανάπτυξης. Καθόλου άσχημα, αφού η Αργολίδα έχει και πορτοκάλια, και λεμόνια και πεπόνια, και αγκινάρες, και ελαιόλαδο, για να μη μιλήσω για το αγιωργίτικο και τους αμπελώνες του νομού που ανήκουν στη ζώνη της Νεμέας.

Αναβάθμιση/ανταμοιβή

Το περιζήτητο Τουρισμού το πήρε ο Κερκυραίος Μπιάγκης, ως υπερυπουργός μαζί με Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής- από τους υποστηρικτές του Νίκου. Αναβαθμισμένος σαφώς ο Απόστολος Πάνας που έφερε σαρωτικό αποτέλεσμα υπέρ Ανδρουλάκη όχι μόνο στην Χαλκιδική, αλλά σε όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Αναγκαίες αλλαγές

Η τοποθέτηση του Μιχάλη Κατρίνη στην καθ’ όλα τιμητική θέση του Προέδρου της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, δηλαδή ο αντ’ αυτού στη Βουλή, αφού ο Ανδρουλάκης είναι ευρωβουλευτής, αφήνει εκ των πραγμάτων κενή την θέση του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία πηγαίνει στον Πάνα. Ο Απόστολος, παρ’ ότι «έπαιξε», δεν θα είναι τελικά ο εκπρόσωπος τύπος του κόμματος, αλλά θα έχει κομβικό ρόλο στο επιτελείο. Αναγκαία αλλαγή είναι η «αφαίρεση» του τομέα Κλιματικής Κρίσης από τον Γιώργο Αρβανιτίδη που όμως κρατάει το υπόλοιπο (Περιβάλλον και Ενέργεια). Ο βουλευτής, που στήριξε ΓΑΠ, είναι από τα ανοίγματα του νέου Προέδρου στους πολιτικούς αντιπάλους, αφού μπήκε υπό την Ευαγγελία Λιακούλη σε επιτελικό ρόλο στην ΚΟ. Η Λιακούλη πήρε την θέση του Γραμματέα της ΚΟ, ενώ ο Βασίλης Κεγκέρογλου έχασε μεν την θέση, αλλά όχι τον τομέα: παραμένει τομεάρχης Εθνικής Άμυνας.

Απέναντι στη Ρένα

Η νέα είσοδος στην ομάδα, λόγω του αιφνίδιου θανάτου της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, η Τόνια Αντωνίου αναλαμβάνει το Κλιματικής Κρίσης. Η Τόνια, κρυφός άσσος στο μανίκι του ΓΑΠ, κατάφερε να τον φέρει στον β’ γύρο, αλλά μέχρις εκεί. Από τώρα και μέχρι τις εκλογές, εκτός από το στενό πρέσινγκ στην κυβέρνηση και την ομάδα Στυλιανίδη, καλείται να δείξει πού διαφέρει και από την ‘αντίπαλό’ της εξ αριστερών, Ρένα Δούρου, η οποία υπενθυμίζω έχει το χαρτοφυλάκιο της Κλιματικής Αλλαγής και Περιβάλλοντος στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ξεχωρίζει

Μένοντας σε βουλευτικό περιβάλλον να σημειώσω ότι στην λαμπρή εκδήλωση με οικοδεσπότη τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωσταντάτο, για το Μέγαρο Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού, το παρόν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν δύο βουλευτές. Ο πασίγνωστος Κώστας Ζαχαριάδης, και ο άγνωστος Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης. Ο δεύτερος είναι βουλευτής Ευβοίας, αλλά βασικά Σκύρου, από την οποία έλκει την καταγωγή του. Νομικός, αεράτος, με αγάπη στα αιολικά και τις ανανεώσιμες, αρκεί να μην τις δει ποτέ στην Σκύρο. Για την υπόλοιπη περιφέρειά του, δηλαδή την Εύβοια, και τα κινήματα, αφήνει τον Αποστόλου να πρωτοστατεί.

Δεν είναι πρωταπριλιάτικο

Τελικά ο Αλέξης Τσίπρας, εμπιστεύεται τους επιδημιολόγους και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που μιλούν για ύφεση της πανδημίας τους επόμενους μήνες: έβαλε Συνέδριο 31 Μαρτίου έως 3 Απριλίου. Ο κύβος ερρίφθη, αναμένεται να δείξει πόσο πετυχημένη θα είναι η ζαριά για Συνέδριο 5.000-6.000 ατόμων εν μέσω πανδημίας. Η επιθυμία της Κουμουνδούρου είναι Συνέδριο όσο το δυνατόν κοντύτερα στις εκλογές- η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για θεαματική αύξηση κατώτατου, (τα λέμε αυτά τον περασμένο Ιούλιο), το Μάιο, εκτιμούν πως φέρνει εγγύτερα τις εκλογές.

Μη φοβηθείτε

Αν δείτε αυτό τον τύπο

να οδηγεί αυτοκίνητο με το σήμα «Σ», μην φοβηθείτε. Πιθανών είναι ο 17χρονος Πέρρος, ο πρώτος ανήλικος με δίπλωμα! Του έδωσε αυτή η κυβέρνηση. Τώρα, είναι να τα βλέπουν αυτά εκεί στην Κουμουνδούρου και να μην σκέφτονται ότι πάει για εκλογές Ιούνιο; Το ίδιο δεν έκαναν κι αυτοί με το δικαίωμα ψήφου στους 17χρονους; Βέβαια τις έχασαν τις εκλογές. Αχάριστοι 17χρονοι.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Απάντηση στο κουϊζ: Αμφότεροι διεκδικούν την Προεδρία των χωρών τους. Ο κ. Νεοφύτου Πρόεδρος του ΔΗΣΥ φιλοδοξεί να διαδεχτεί το Νίκο Αναστασιάδη, στις εκλογές που θα γίνουν σε ένα χρόνο περίπου. Ενώ η κ. Πεκρές, χτυπά από κεντροδεξιά τον προσωπικό φίλο του Κυριάκου, Εμμανουέλ Μακρόν, στις γαλλικές εκλογές του Απριλίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:52

Συνέχεια στην ανοδική αντίδραση αναζητεί το Χρηματιστήριο

09:52

TSMC: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα στο α' τρίμηνο

09:42

Phillip Morris International: Ανησυχία των Ευρωπαίων για τις επιπτώσεις του παράνομου εμπορίου καπνού και της φορολογίας

09:38

Η ΕΕ αποφάσισε την επιβολή νέων κυρώσεων στο Ιράν

09:30

Οκτώ τραυματίες εξαιτίας του σεισμού 6,3 βαθμών στη δυτική Ιαπωνία

09:08

Ισραηλινά ΜΜΕ: Τηλεφώνημα Μπάιντεν σε Νετανιάχου «πάγωσε» τα σχέδια για αντίποινα στο Ιράν

09:03

Τι αλλάζει στις ευρωεκλογές του 2024

09:02

Τα φτερά της προς Ανατολάς ανοίγει η Aegean 

08:49

Eυρ. Συμβούλιο: «Καταδικάζει» την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, «να αποφευχθεί η κλιμάκωση»

08:34

AB Βασιλόπουλος: Το hub εξαγωγών, η στροφή στα καταστήματα franchise και το... Άγιον Όρος

08:24

Γιατί χτυπάει η «καμπάνα» για τους Έλληνες influencers

08:17

Νέοι νόμοι για τα πράσινα αέρια στην Ευρώπη – Πώς προετοιμάζεται η Ελλάδα

08:08

Έρχεται ο διαγωνισμός – «ακτινογραφία» για τα ακίνητα της ΕΤΑΔ

08:06

ΑΔΜΗΕ: Νέο ιστορικό υψηλό στις επενδύσεις το 2024 – Έργα 6,1 δισ. έως το 2031

07:58

Απόβλητα: ΤΕΡΝΑ vs ΗΛΕΚΤΩΡ – Μεσόγειος για τη μονάδα 242 εκατ. ευρώ στην Κ. Μακεδονία

07:47

Δάνεια ESM για αμυντικές δαπάνες και νέα «Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων» - Η πρόταση Λέτα στους ηγέτες της ΕΕ

07:40

Lamda Development – Ελληνικό: «Σπάνε τα ταμεία» οι εισπράξεις από ακίνητα – Ρεκόρ στα Malls, πώς προχωρούν οι υποδομές 

07:31

Επαγγελματίες: Οι «παγίδες» της αμφισβήτησης του τεκμαρτού εισοδήματος – Φορολογικό «ξεσκόνισμα» φέρνει το αίτημα για έλεγχο

07:25

Ευρωπαϊκή ανησυχία για προσφυγικό κύμα από Λίβανο - Πόσο ξέρουμε την καρδιά του Κασσελάκη - Όλοι για τον Μπελέρη στη ΝΔ

07:15

Εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων ενόψει Πάσχα – Ποιοι μπαίνουν στο «στόχαστρο»

07:13

Η Hublot παρουσίασε το ρολόι που θα λατρέψουν όλοι οι φίλαθλοι του Euro 2024

07:07

Πιο στενή συνεργασία Alpha και Unicredit – Τα νέα για το γήπεδο του ΠΑΟ – Το τίμημα για το Πόρτο Καρράς

23:58

Κατάρ: Επανεξετάζει τον ρόλο του στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Χαμάς - Ισραήλ

23:52

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε στη Βουλή η ανάδειξη άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς – Μενδώνη: «Ημέρα χαράς για δημιουργούς και ερμηνευτές»

23:46

ΠΑΣΟΚ: Πώς μπορούν να συνυπάρχουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο η Μπεκατώρου - Παπανώτας

23:38

Wall Street: Ακάθεκτο το αρνητικό momentum - Το μεγαλύτερο σερί απωλειών για S&P 500 - Nasdaq από τον Ιανουάριο

23:08

Σολτς και Σι: Συμφωνία στον μικρότερο κοινό παρονομαστή

23:01

Πετρέλαιο: Απώλειες άνω του 3% - Χαμηλό τριών εβδομάδων

22:21

Λίβανος: Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις της Χεζμπολάχ

22:02

Τσελίκ για θαλάσσια πάρκα: Η ανακήρυξή τους σαμποτάρει την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων