INSIDE OUT

Καζαμίας 2022: Τι βλέπει η Πυθία (κι ένας κυβερνητικός)

31-12-2021 | 07:34
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Είναι η μέρα που όλοι κοιτούν πίσω και κάνουν άχρηστες ανασκοπήσεις. Όχι όμως εγώ. Άλλωστε γιατί με διαβάζετε; Να σας θυμίζω όσα θέλετε να ξεχαστούν; Όχι αγαπημένοι μου, εμείς κοιτάμε μπροστά και μακριά. Με τη βοήθεια ενός ανώτατου κυβερνητικού αξιωματούχου, -του μοναδικού με χιούμορ-, σας προσφέρω για ένα τριήμερο, εντελώς δωρεάν τις προβλέψεις μου για το 2022. Η σύνδεση με τους επόμενους δώδεκα μήνες έγινε φορώντας Dior εργασίας.

Ιανουάριος

Ο πρώτος μήνας του 2022 βρίσκει τη χώρα εν μέσω πανδημίας. Μετά από το 5989ο διάγγελμα, ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει ότι προκειμένου να αποφύγει το καθολικό Lockdown, εφαρμόζεται η εκ περιτροπής κυκλοφορία χωρίς SMS ανάλογα με το ζώδιο του κάθε πολίτη. Έτσι τις Δευτέρες Τετάρτες και Παρασκευές θα κυκλοφορούν τα ζώδια του αέρα, Τρίτες και Πέμπτες αυτά της γης, ενώ το Σαββατοκύριακο τα ζώδια του νερού. Δεν προβλέπεται για τα ζώδια της φωτιάς κυκλοφορία καθώς εγκυμονούν κίνδυνοι ενόψει αντιπυρικής περιόδου.

Φεβρουάριος

Ο Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του στο Facebook προειδοποιεί για το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας η οποία θα πλήξει όλη την Ελλάδα. Αναμένονται χιόνια ακόμα και στην Γαύδο ενώ στο Σύνταγμα αναφέρει ότι προβλέπεται τουλάχιστον 1,5 μέτρο χιόνι. Άμεσα κινητοποιείται ο κρατικός μηχανισμός κόβοντας όλα τα δέντρα από τη ρίζα ώστε να μην υπάρχουν κλαδιά για να σπάσουν και να ρίξουν τα καλώδια της ΔΕΗ. Τελικά, σε όλη τη χώρα επικράτησε ηλιοφάνεια και αυξημένες για την εποχή θερμοκρασίες.

Μάρτιος

Καθώς μπαίνουμε στην άνοιξη, η κυβέρνηση αποφασίζει να μην υπάρχει καμία Ελληνίδα και κανένας Έλληνας χωρίς σύντροφο. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εγκαινιάζει το tairi.gov.gr όπου όποιος θέλει μπορεί να βρει τον σύντροφό του. Μάλιστα υπάρχουν αυξημένες δυνατότητας καθώς ο ενδιαφερόμενος έχει άμεση πρόσβαση στα περιουσιακά στοιχεία του υποψήφιου συντρόφου ώστε να οδηγηθεί στην καλύτερη δυνατή επιλογή.

Απρίλιος

Το Πάσχα φέτος είναι διαφορετικό ή μάλλον ίδιο για το προηγούμενο. Με έκτακτο διάγγελμα ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει ότι το αρνί πριν το ψήσιμο θα πρέπει να έχει υποβληθεί σε μοριακό τεστ κατά του κορονοϊού. Επιπλέον, δεν θα γίνονται δεκτά αρνιά και κατσίκια στη σούβλα αν προηγουμένως δεν έχουν εμβολιαστεί για τον COVID με τρεις δόσεις. Κάθε αμνοερίφιο θα έχει υποχρεωτικά ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο θα ελέγχεται στο κρεοπωλείο από τον πελάτη.

Μάιος

Καθώς η τιμή της βενζίνης έχει φτάσει τα τέσσερα ευρώ ανά λίτρο, πιο ακριβή από ένα λίτρο τσίπουρο, ανακοινώνεται το νέο πρόγραμμα επιδότησης για την μετατροπή των αυτοκινήτων ώστε να μπορούν να κινηθούν με τσίπουρο. Χιλιάδες κάτοχοι ΙΧ αλλάζουν τους κινητήρες και εκμεταλλεύονται και την ειδική πρόβλεψη για τη τοποθέτηση αυτόματου ποτηριού που γεμίζει με τσίπουρο από το ρεζερβουάρ. Σε συνέντευξη τύπου ο Σπήλιος Λιβανός και ο Κώστας Σκρέκας παρουσιάζουν το νέο πρόγραμμα, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό αυξάνεται και η κατανάλωση του παραδοσιακού ελληνικού προϊόντος, ενώ εκτός από το τσίπουρο επιλέξιμο καύσιμο είναι και η ρακή.

Ιούνιος

Προβληματισμός υπάρχει στο Κίνημα Αλλαγής καθώς η αρχική δυναμική μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη φαίνεται να έχει υποχωρήσει. Σε σύσκεψη στη Χαριλάου Τρικούπη αποφασίζεται η εκ νέου διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη του επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ και η καθιέρωση τρίμηνης θητείας του Προέδρου προκειμένου να μπορεί το κόμμα να εκμεταλλεύεται το θετικό momentum της εκλογής νέου προέδρου. Μια ώρα μετά την ανακοίνωση ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει την υποψηφιότητά του λέγοντας ότι πρέπει να προχωρήσει το κίνημα στην ανανέωσή του.

Ιούλιος

Τρία χρόνια μετά τις εκλογές του 2019, στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί προβληματισμός καθώς η διαφορά από την Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να είναι μεγάλη. Προκειμένου να μπορέσει να ανατραπεί αποφασίζεται η αντικατάσταση του Αλέξη Τσίπρα από τον Παύλο Πολάκη για ένα μήνα προκειμένου να αντιληφθεί ο ελληνικός λαός ότι τα πράγματα μπορούν να είναι και χειρότερα για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αύγουστος

Η τουριστική περίοδος πάει εξαιρετικά. Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας περιχαρής ανακοινώνει ότι όποιος ξένος τουρίστας το επιθυμεί μπορεί να έρθει σε ένα ανοικτό γήπεδο μπάσκετ για να παίξουν ένα μονό μαζί του, ενώ οι γυναίκες τους θα έχουν τη χαρά να συζητήσουν με την Τζένη Μπαλατσινού όλες τις εξελίξεις που αφορούν τη σύγχρονη γυναίκα.

Σεπτέμβριος

Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ είναι το κυρίαρχο θέμα για 9ο συνεχόμενο μήνα. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, δέκα τυχεροί πολίτες της χώρας θα μπορούν να πάνε σούπερ μάρκετ με τον Άδωνι Γεωργιάδη και να ψωνίσουν οικονομικά και ποιοτικά προϊόντα. Υποχρεωτικά μετά τα ψώνια θα αναρτάται και selfie με τον Υπουργό ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για τις τιμές.

Οκτώβριος

Ο Αλέξης Τσίπρας, που έχει επανέλθει στην Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ξανά εκλογές και καθώς δεν γίνεται δεκτό το αίτημά του αποφασίζει να τις κάνει μόνος του. Έτσι προκηρύσσει εκλογές για τις 23 Οκτωβρίου όπου συμμετέχει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα αποτελέσματα είναι και πάλι απογοητευτικά καθώς τα άκυρα ψηφοδέλτια ξεπέρασαν τον αριθμό των ψηφοδελτίων που συγκέντρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νοέμβριος

Καθώς είμαστε στην καρδιά του φθινοπώρου, η κυβέρνηση προβληματισμένη για την μετάλλαξη Ξι η οποία επικρατεί, προχωρά σε νέα μέτρα ενώ γίνεται υποχρεωτική και η 6η δόση του εμβολίου. Όποιος πολίτης άνω των 60 δεν έχει εμβολιαστεί με 6 δόσεις, υποχρεωτικά πρέπει να φοράει ολόσωμη στολή αστροναύτη η οποία εξασφαλίζει πλήρη προστασία από την νέα μετάλλαξη.

Δεκέμβριος

Καθώς τελειώνει το 2022, η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι η πανδημία έχει λήξει, ότι διανύσαμε το τελευταίο μίλι και ότι από 1/1/2023 επανερχόμαστε στην κανονικότητα. Εξοργισμένοι οι αντιεμβολιαστές δεν το δέχονται και απαιτούν να συνεχιστούν τα μέτρα προκειμένου να μπορούν να διαμαρτύρονται για αυτά.

Καλή χρονιά σε όλους!

Και μην ξεχάσετε: για το ποδαρικό, κάτι απ’ το styleperse της Νησιώτη

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:41

Ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων

12:39

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 19,7% στον τζίρο των καταλυμάτων τον Φεβρουάριο

12:34

ΕΥΑΘ: Συνεχίζονται οι εργασίες στον υδαταγωγό της Αραβήσσου - Νέα συμφωνία για επέκταση εργασιών

12:25

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 3,1% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο

12:22

Αεροπορικές εταιρίες εκτρέπουν πτήσεις μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

12:15

Μητσοτάκης από Μυτιλήνη: Η προσέγγιση Ελλάδας και Τουρκίας έχει απτά πραγματικά αποτελέσματα

12:09

Κίνα: Αντιτίθεται σε κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

12:06

Στη Θεσσαλία μεταβαίνει προληπτικά ο Β. Κικίλιας ενόψει της κακοκαιρίας

12:05

Βορίδης για υποψηφιότητα Μπελέρη: Ισχυρός συμβολισμός και μήνυμα και προς την Αλβανία

12:03

Λοβέρδος: Το σύστημα αξιολόγησης της ΝΔ αποτυγχάνει και στην τοποθέτηση των Διοικητών Νοσοκομείων

11:58

Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων στις 24/4 - Διάθεση σε φυσικά πρόσωπα

11:56

Υπ. Ανάπτυξης: Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.480.000 ευρώ σε 11 επιχειρήσεις

11:54

ΑΑΔΕ: Έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Φορολογίας Κεφαλαίου (ΚΕΦΟΚ) Αττικής τη Δευτέρα 22/4

11:39

ΥΠΕΝ: Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας για 198 «απάτητες παραλίες»

11:34

ΤτΕ: Πίεση στο εμπορικό ισοζύγιο τον Φεβρουάριο λόγω εισαγωγών- 22% άνοδος στις τουριστικές εισπράξεις

11:27

Υπ. Εργασίας: Χρήσιμες πληροφορίες για την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας

11:18

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Σάμου

11:10

Συνεδριάζει η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου - Έκτακτα καιρικά φαινόμενα από σήμερα

11:08

"MyCoast": Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες - Χατζηδάκης: Εκδόθηκαν αμέσως όλες οι αποφάσεις

11:04

Ισραήλ-Ιράν: Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία

11:00

«Ταύρος» για Jumbo και ΟΠΑΠ η HSBC - Οι τιμές στόχοι

10:57

Ινδία: Ξεκίνησε η ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές - Θα διαρκέσει ως την 1η Ιουνίου

10:54

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές στη «σκιά» της Μέσης Ανατολής

10:51

Ιρανός αξιωματούχος στο Reuters: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

10:42

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια ΤΕΕ - Στασινός: Έμφαση στην ανθεκτικότητα της πατρίδας και της κοινωνίας

10:30

Νέο κατάστημα e-Lenovo.gr στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

10:26

Ελλάκτωρ: Πρόταση για την αγορά του 38,79% της Reds - Στα 60 εκατ. το τίμημα

10:13

Γερμανία: Ο όμιλος Volkswagen Group διευρύνει την παρουσία του στην κινεζική αγορά

10:05

Ασυδοσία στην ψηφιακή ζωή των εφήβων – Αναγκαίες οι παρεμβάσεις

09:59

Ο Αλ. Τσίπρας θα παραστεί στη σημερινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο