INSIDE OUT

Ποιος έκλεψε την παράσταση στην Ιστιαία - Η... αιχμή για Μαρέβα

15-12-2021 | 07:35
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Χθες είχε ημερησία, εκτός έδρας για την κυβέρνηση. Ο Πρωθυπουργός, το μισό υπουργικό συμβούλιο και το μισό Μαξίμου πήραν το Φέρυ από Αρκίτσα και πήγαν Ιστιαία. Εκεί παρουσίασαν το σχέδιο ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας. Δεν εντυπωσιάζομαι εύκολα. Μ’ αυτά που είδα και άκουσα όμως, θα ψάξω μήπως βρω κανένα σπιτάκι για τα βαθιά γεράματα στην περιοχή. Καταρχήν θα γίνει ο περίφημος δρόμος και η διαδρομή μέχρι την Χαλκίδα θα συντμηθεί κατά 40 λεπτά. Τι έργα υποδομής θα γίνουν, τι ολιστικά ΚΕΠ στην περιοχή, τι ΙΕΚ Ιαματικού Τουρισμού στην Αιδηψό, τι Κέντρα Χωροταξίας Περιβάλλοντος, τι μελισσοκομικά φυτά θα φυτευτούν στα καμένα, τι ενισχύσεις στα Κέντρα Υγείας σε Ιστιαία και Μαντούδι. Λάτρεψα το σχέδιο αξιοποίησης για το Απολιθωμένο Δάσος Κερασιάς της Λίνας Μενδώνη. «Μαέστρος» του έργου, η «Εύβοια μετά» ο Σταύρος Μπένος. Όμως άλλοι έκλεψαν την παράσταση.

Εκτίμησα πολύ το γεγονός ότι από την εκδήλωση απουσίαζαν διάφοροι τοπικοί κομματάρχες. Μερικοί αγανακτισμένοι φώναζαν έξω από το κτίριο του ΕΠΑΛ, «εμείς σας βγάλαμε και δεν μας αφήνετε να μπούμε, θα φάτε κόκκινο στις εκλογές». Πολύ εκτίμησα την ψύχραιμη στάση στο θέμα αυτό. Εντός του κτιρίου τώρα έγιναν διάφορα.

Ποιος είν’ αυτός δίπλα στον Τριαντόπουλο;

Οι υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς παρουσίαζαν ο καθένας το δικό του κομμάτι. Όμως δύο ξεχώρισαν χάρις την Πρόεδρο του Συλλόγου Τουρισμού στην Αιδηψό. Χωρίς να μασήσει η κυρία ανεβαίνει κι αρχίζει: Κύριε Τριαντόπουλε είστε θεόσταλτος, κύριε Αμυρά είστε ο πιο δικός μας, ο πιο άμεσος, ο πιο επικοινωνιακός υπουργός, ο θεός σας έστειλε, κλπ κλπ. Τόσο, που ο Κυριάκος δεν άντεξε και της είπε, «για μένα δεν έχει τίποτε;». Μην πολυλογώ καθένας που ανέβαινε μετά έλεγε, «κι εγώ με την σειρά μου να ευχαριστήσω τον Χρήστο τον Τριαντόπουλο και τον Γιώργο τον Αμυρά», που όπως μου είπε ευβοιώτικο θαλασσινό πουλάκι έχουν γίνει οι μασκότ της περιοχής από το καλοκαίρι για να φτιάξουν το σχέδιο.

Αιχμή για Μαρέβα

Από την εκδήλωση δεν έλειψαν και σημαντικές αιχμές, και μάλιστα προς την ίδια την πρώτη κυρία παρακαλώ. Μια ατρόμητη επαγγελματίας του Τουρισμού, γυρίζει και λέει του Πρωθυπουργού: «να τρώτε φαγάκι γιατί σας βλέπω πολύ αδύνατο». Υποθέτω το σχόλιο θα μεταφέρθηκε ήδη αρμοδίως. Εκτός από το σχόλιο, μεταφέρθηκε και πεσκέσι που του παρέδωσε ο κ. Βελής, από μια πρότυπη ελαιοκομική και βιολογική μονάδα. Μέσα είχε και βαζάκια με πεντανόστιμη πάστα ελιάς, που πιστεύω ότι ο Κυριάκος θα εντάξει άμεσα στην διατροφή του μετά τα σχόλια. Τι ωραιότερο από μια μπρουσκέτα με ένα ωραίο προζυμένιο ψωμάκι, ντοματίνια και βασιλικό;

Έφυγε με 400 εκατ.

Υπήρξε κι ένας που έφυγε με «φουσκωμένο» ταμείο από την Εύβοια χθες: ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός που θα λάβει για τα έργα 400.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ.

Σέλφι στο Φέρυ

Στο Φέρυ της επιστροφής ο Κυριάκος απόλαυσε την κουβέντα με επιβάτες ενώ αρκετοί έβγαλαν σέλφι. (Αλέξη και Νίκο έχετε πολύ δρόμο μπροστά σας νομίζω).

Με Ευρωσοσιαλιστές

Ο Αλέξης τώρα, αποφάσισε να πάει την Πέμπτη στην μίνι σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών (PES), όπου όμως μέχρι στιγμής δεν θα πάει ο Νίκος. Υπενθυμίζω ότι εκεί μετέχει ως παρατηρητής καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενταγμένος στην GUE. Εκεί θα μιλήσει στο πάνελ «Δίκαιες Ευκαιρίες» για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης. Ενώ στο περιθώριο του Συμβουλίου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Antonio Costa, τον Επίτροπο Οικονομίας της ΕΕ, Paolo Gentiloni, τον επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Ιταλίας, Enrico Letta, την επικεφαλής της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, Ιratxe Garcia Perez και άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους. Δεν βλέπω το όνομα Σολτς. (Που θα έχει ήδη συναντηθεί με Κυριάκο από σήμερα).

Με Μιχάλη, Ευαγγελία και Νάντια

Ο Νίκος όπως είπαμε ανακοίνωσε την ομάδα του στην Βουλή. Χωρίς εκπλήξεις. Μιχάλης Κατρίνης Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, θα κάνει ντεμπούτο απέναντι σε Κυριάκο, Αλέξη, Κουτσούμπα, Βελόπουλο και Γιάνη το Σάββατο βράδυ στο κλείσιμο του Προϋπολογισμού. Ευαγγελία Λιακούλη με δύναμη από την Λάρισα στην θέση του Βασίλη Κεγκέρογλου, ενώ δίπλα στον Κώστα Σκανδαλίδη, βάζει τη Νάντια Γιαννακοπούλου. Νέα βουλευτής, ωραίο πρόσωπο με δυναμική, ήταν στο πλευρό του Λοβέρδου και έχει δείξει κοινοβουλευτικό τσαγανό. Ευχόμαστε τα καλύτερα στη νέα ομάδα.

Σας φιλώ,

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:58

Φυσικό Αέριο: Στα 32 εκατ. ευρώ τα κέρδη το 2023

15:56

Εφραίμογλου: Όταν αυξηθεί η συμμετοχή των γυναικών στην επιχειρηματικότητα θα έχουμε πιο δυναμική και ανθεκτική οικονομία

15:46

Μητσοτάκης: Θα ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ η συνολική αποκατάσταση των ζημιών του "Daniel" και του "Elias

15:30

Spotify: Αυξημένα κέρδη και περισσότεροι χρήστες - Ράλι άνω του 8% για τη μετοχή

15:21

ΔΕΗ blue: Με ανανεωμένη κοινή εφαρμογή ηλεκτροκίνησης «PPC blue» σε Ελλάδα και Ρουμανία

15:12

Ελληνική Ένωση Καφέ: Αίτημα κατάργησης του ΕΦΚ στον καφέ εκ νέου στον Κωστή Χατζηδάκη

15:09

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Αναβολή της συνέλευσης ομολογιούχων λόγω έλλειψης απαρτίας

15:00

General Motors: Εκτίναξη 24,4% στα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο - Στα 3 δισ. δολάρια

14:59

Ambrosia Capital: Τα μερίσματα «ξεκλειδώνουν» ένα περαιτέρω re - rating για τις ελληνικές τράπεζες - Αυξάνει τις τιμές στόχους

14:45

ΕΥΔΑΠ: Εγκαινιάσθηκε το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κορωπίου-Παιανίας

14:35

Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες

14:30

ΑΑΔΕ: Σε δημόσια διαβούλευση η ψηφιακή παρακολούθηση διακίνησης αγαθών

14:23

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου δεν κρίνεται η πολιτική σταθερότητα - Κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

14:19

Μαρίνα Πόρτο Χέλι: Ουσιαστική ανάπτυξη το 2023 και θετικές προοπτικές στον ορίζοντα

14:16

ΔΕΔΔΗΕ: Προχωρά σε υπογειοποίηση του δικτύου στον οικισμό Ατσιποπούλου στο Ρέθυμνο

14:09

ΕΕΑ: Ετοιμάζει επιχειρηματικό Οδηγό στην κινεζική γλώσσα για τη νομοθεσία σε Ελλάδα και ΕΕ

14:07

Novartis: Αναβάθμιση guidance και αύξηση 10% των πωλήσεων το α' τρίμηνο - Ράλι για τη μετοχή

14:05

Βέττας (ΙΟΒΕ): Ανάπτυξη 2,1% για την ελληνική οικονομία το 2024 – Θετική η τάση για την Ελλάδα, σημαντικές οι διεθνείς προκλήσεις

13:59

ΟΗΕ: Σοκ από τις αναφορές για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας

13:56

ΒΙΑΝΕΞ: Η πρώτη Φαρμακευτική εταιρεία που πιστοποιείται για το Εργαστήριο Έρευνας και Ανάπτυξης στην Πάτρα από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

13:48

Έξοδος της Ελλάδας στις αγορές με 30ετές ομόλογο, στον απόηχο S&P και πλεονάσματος 1,9%

13:41

Μαρινάκης: Δήθεν υπερασπιστές της δημοκρατίας στον ΣΥΡΙΖΑ

13:36

Ευρωζώνη: «Έτρεξε» ο PMI με «γκάζι» από υπηρεσίες – Πτώση για μεταποίηση

13:31

ΔΕΛΤΑ: Διάκριση στη διεθνή αξιολόγηση βιωσιμότητας EcoVadis

13:29

Η Κομισιόν κινεί διαδικασίες κατά του TikTok

13:27

ΝΔ: Μένουμε πιστοί στην τροχιά ευθύνης και προόδου που χάραξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής

13:20

Μαρινάκης: Είναι σημαντικές οι Ευρωεκλογές και η εκπροσώπηση της χώρας στο Ευρωκοινοβούλιο

13:11

Korinthian Foods: Αύξηση τζίρου 75% και EBITDA 136% το 2023

13:10

Νέοι κανόνες για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος - Τι θα ισχύει για ποδοσφαιρικές ομάδες και πολύ πλούσιους

13:06

ΕΛΓΑ: Σήμερα η πληρωμή αποζημιώσεων 38,5 εκατ. ευρώ στην Πελοπόννησο για ζημίες από τον «Daniel»