INSIDE OUT

Inside Out: Στο περίεργο μυαλό του Bill Gates - Όταν ο ΓΑΠ «βασάνισε» τους νέους

30-11-2021 | 07:32
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Γύρισα δέκα φορές τα φύλλα, ένα ένα, και τα ξαναέβαλα στην θέση τους. Καθάρισα επιμελώς γύρω από την Κασταλία, καμιά φορά κάτι γέροι με χρυσάφι απ’ την Ανατολή φτύνουν τριγύρω περιμένοντας, και πιάνει γλίτσα. Ενημέρωσα Τειρεσία και Κάλχα εκατό φορές μην κοιμηθούν και χάσουν το debate. Έχω στήσει και κάτι πουλιά σε κυβέρνηση και Κουμουνδούρου, μήπως κι αρπάξει κάτι τ’ αυτί τους. Και η ώρα δεν περνάει με τίποτα λέμε. Οπότε έριξα μια ματιά στο blog του Bill Gates που έχω από κοντά, ειδικά μετά την εμφάνιση του κορονοϊού.

Στο μυαλό του Bill

Ο τύπος είναι αμφιλεγόμενο πρόσωπο. Σίγουρα. Δεν μπορεί όλοι να τον υποψιάζονται ότι μας βάζει τσιπάκια με το εμβόλιο και να έχουν άδικο. Εν τω μεταξύ, ούτε να κρυφτεί δεν μπορεί. Από τα πέντε βιβλία που τον ενθουσίασαν και προτείνει ανεπιφύλακτα για τις γιορτές, τα τέσσερα είναι για να φρίξεις.

Gates

Άκου ιστορίες: Στο πρώτο, η υπόθεση εκτυλίσσεται σε μια δυστοπική κοινωνία, όπου τα παιδιά υφίστανται γενετική αλλοίωση για να γίνουν ευφυέστερα και καταλήγουν να ζουν σε μεγάλο βαθμό απομονωμένα. Πρωταγωνίστρια είναι ένα κορίτσι, η Τζόζι, που αρρώστησε κατά τη διαδικασία αυτή και βρίσκει παρηγοριά σ’ ένα ρομπότ.

Το άλλο, είναι για την τεχνική αναδιοργάνωσης του γονιδιώματος, CRISPR. Ο ίδιος ο Bill χωρίς να αισθάνεται ίχνος ντροπής λέει για την τεχνολογία που διευκολύνει τους επιστήμονες να αλλάζουν το ανθρώπινο και άλλα γονιδιώματα: «Είμαι εξοικειωμένος με αυτό λόγω της δουλειάς μου στο ίδρυμα (Bill and Melinda Gates Foundation] , χρηματοδοτούμε μία σειρά από πρότζεκτ, που κάνουν χρήση αυτής της τεχνολογίας». Καταλάβαμε. Δεν χρειάζονται περισσότερα. Εμ το άλλο; Αφηγείται την ιστορία ενός καθηγητή Φυσικών Επιστημών γυμνασίου που συνεργάζεται με έναν φιλικό εξωγήινο για να σώσει το ηλιακό σύστημα από έναν μικροοργανισμό που κατατρώει τον Ήλιο. Μάλιστα.

To be or not to be?

Τόσο μέλλον, ούτε εγώ η Πυθία δεν μπορώ ν’ αντέξω. Φεύγω γρήγορα από το blog. Σας συνιστώ μόνο το Hamnet

Hamnet

Μυθοπλασία. Η ζωή του γιού του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, και πως ο τραγικός θάνατός του σε ηλικία 11 ετών μπορεί να επηρέασε τη συγγραφή ενός από τα διασημότερα θεατρικά έργα του πατέρα του.

Ο ΓΑΠ βασανίζει νέους

Βραδιά debate υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ χθες λοιπόν στην ΕΡΤ. Όλοι πλην ΓΑΠ. Έψαξα να βρω τι κάνει την ώρα που οι πέντε ήταν στο μακιγιάζ. Τον εντόπισα στο Ρομάντσο να βασανίζει κάτι εικοσιτριαντάχρονα. Αφού θαύμασα την ψιλόλιγνη και γυμνασμένη σιλουέτα με στενό τζιν και καφέ μπότα, (φτου φτου λέμε!), τον άκουσα να εξηγεί στους νέους για το πώς στην Σκανδιναβία ένας νέος αποκλείεται να μείνει μόνος του να ψάχνει για δουλειά, καθώς έρχεται το κράτος και τον βοηθάει. Με τα χρήματα που δίνονται θα έπρεπε να έχουμε ένα σχέδιο με εθνικό εγερτήριο για το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, μου φάνηκε πως είπε κάποια στιγμή. Το πιο δυνατό χειροκρότημα ήταν όταν τελείωσε. Επειδή είναι έξυπνος άνθρωπος κατάλαβε κι ο ίδιος ότι μίλαγε συνέχεια, ενώ οι εικοσιτριαντάρηδες έκαναν 3-4 ερωτήσεις.

Να ευχηθεί στον Ανδρέα

Σήμερα το πρωί πάντως το πρόγραμμα ΓΑΠ έχει εκκλησία. Στις 10:30 θα είναι Πάτρα για τις εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Ανδρέα. Τώρα αν θα πάρει Λοβέρδο να του ευχηθεί για την ονομαστική χριστιανική του εορτή, δεν το γνωρίζω. Αν πάρει μην ξεχάσει να τον ρωτήσει πως πήγε το debate.

Α, το debate!

Λοιπόν, στους δύο πρώτους γύρους: Χαρισματικός ο Χάρης! Έφτιαχνε την γραβάτα του, χαμογελούσε πονηρά, επανέφερε το δόγμα αμυντικής πολιτικής του Ανδρέα, και ζητούσε την τελειότητα γενικώς! Κουμπωμένος Ανδρουλάκης. Κάπως flat Χρηστίδης. Πιεσμένος Λοβέρδος. Συγκεντρωμένος Γερουλάνος. Από τους ερωτώντες, Τσίμας και Παππάς δυσκολεύτηκαν να είναι εντός χρόνου, σε αντίθεση με Κουβαρά. Περισσότερα αύριο.

Σας φιλώ,

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Η Lufthansa καταργεί τη δωρεάν χειραποσκευή

23:48

Βρετανία: Ιατρικά δεδομένα 500.000 ανθρώπων προσφέρονταν προς πώληση μέσω Αlibaba

23:46

Nike: Νέος γύρος απολύσεων, επηρεάζει 1400 θέσεις

23:41

Ανακάμπτει η Intel: Εξέπληξαν πολύ ευχάριστα τα μεγέθη α' τριμήνου

23:40

Eurostat: Η Κύπρος είναι η μόνη χώρα της ΕΕ όπου τα κορίτσια ξεπερνούν τα αγόρια στον προγραμματισμό

23:27

Τουρκία: Ανακάλυψη αγάλματος της Αθηνάς ύψους 2 μέτρων στη Λαοδικεία

23:23

Wall Street: Οπισθοχώρησαν οι μετοχές από τα υψηλά

22:51

Έκλεισε πάνω από τα 105 δολάρια το brent

22:30

Το νέο στρατηγικό πλάνο της ΔΕΗ - Επενδύσεις 24 δισ. ευρώ για επιτάχυνση ανάπτυξης

22:12

Βρετανία: «Συναγερμός» για την αύξηση των τιμών παρακεταμόλης λόγω του πολέμου στο Ιράν

21:59

Ο πρόεδρος Τραμπ λέει ότι «δεν βιάζεται» για μια συμφωνία με το Ιράν

21:54

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας από την αρχή του πολέμου

21:44

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την απλούστευση του επιχειρείν και την ανάπτυξη

21:43

Στηρίζει την ΑΜΚ της ΔΕΗ και η CVC με νέα επένδυση έως 1,2 δισ. ευρώ

21:30

Meta: Προχωρά σε 8.000 απολύσεις για να συνεχίσει τις επενδύσεις στο ΑΙ

21:15

ΝΥΤ: Σοβαρά τραυματίας, όμως οξύνους και δραστήριος ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ

21:04

Ρωσία: Απειλεί την Ευρώπη να μη φιλοξενήσει γαλλικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη ικανά να μεταφέρουν πυρηνικά

21:03

Το «διόδιο της Τεχεράνης»: Πώς ο έλεγχος των Στενών του Ορμούζ απειλεί τις τιμές ενέργειας και το παγκόσμιο εμπόριο

20:55

Χρίστος Δήμας: Η Ελλάδα αξιοποιεί το Ταμείο Ανάκαμψης στην κατασκευή εμβληματικών έργων

20:26

ΟΚ από τους μετόχους της Warner Bros στην εξαγορά των 111 δισ. δολαρίων από την Paramount

20:23

Η Cloud Office ανακηρύσσεται «Google Cloud Partner of the Year 2026» για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη

20:17

Βρεττού: Ο πραγματικός ανταγωνισμός είναι μεταξύ παραδοσιακών τραπεζών και νέων χρηματοπιστωτικών οργανισμών

19:56

Τζαννετάκης (Motor Oil): «Ισορροπία μεταξύ διύλισης καυσίμων και πράσινης μετάβασης – Kρίσιμος ο ρόλος της ρυθμιστικής ευελιξίας»

19:46

Επίσκεψη Παπαθανάση - Ντομπρόβσκις σε επένδυση που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης

19:44

Επιτακτική ανάγκη η Ε.Ε. να δημιουργήσει Ένωση Κεφαλαιαγορών

19:41

Νέα Υόρκη: Το τριήμερο που ανοίγει την αυλαία της ελληνικής παρέλασης στην 5η Λεωφόρο

19:35

Λάμπρος Παπακωνσταντίνου: Έρχεται νέο deal για την Ideal Holdings έως αρχές Ιουνίου

19:30

Τζούρος (Πειραιώς): Επενδύσεις έως 15 δισ. ετησίως για ενεργειακή αυτονομία και «θωράκιση»

19:30

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές - Ράλι για L' Oreal και Nokia

19:25

45 φορές αυξήθηκαν τα κρούσματα ιλαράς στην ΕΕ από το 2019 έως και το 2023