INSIDE OUT

Inside Out: Στο περίεργο μυαλό του Bill Gates - Όταν ο ΓΑΠ «βασάνισε» τους νέους

30-11-2021 | 07:32
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Γύρισα δέκα φορές τα φύλλα, ένα ένα, και τα ξαναέβαλα στην θέση τους. Καθάρισα επιμελώς γύρω από την Κασταλία, καμιά φορά κάτι γέροι με χρυσάφι απ’ την Ανατολή φτύνουν τριγύρω περιμένοντας, και πιάνει γλίτσα. Ενημέρωσα Τειρεσία και Κάλχα εκατό φορές μην κοιμηθούν και χάσουν το debate. Έχω στήσει και κάτι πουλιά σε κυβέρνηση και Κουμουνδούρου, μήπως κι αρπάξει κάτι τ’ αυτί τους. Και η ώρα δεν περνάει με τίποτα λέμε. Οπότε έριξα μια ματιά στο blog του Bill Gates που έχω από κοντά, ειδικά μετά την εμφάνιση του κορονοϊού.

Στο μυαλό του Bill

Ο τύπος είναι αμφιλεγόμενο πρόσωπο. Σίγουρα. Δεν μπορεί όλοι να τον υποψιάζονται ότι μας βάζει τσιπάκια με το εμβόλιο και να έχουν άδικο. Εν τω μεταξύ, ούτε να κρυφτεί δεν μπορεί. Από τα πέντε βιβλία που τον ενθουσίασαν και προτείνει ανεπιφύλακτα για τις γιορτές, τα τέσσερα είναι για να φρίξεις.

Gates

Άκου ιστορίες: Στο πρώτο, η υπόθεση εκτυλίσσεται σε μια δυστοπική κοινωνία, όπου τα παιδιά υφίστανται γενετική αλλοίωση για να γίνουν ευφυέστερα και καταλήγουν να ζουν σε μεγάλο βαθμό απομονωμένα. Πρωταγωνίστρια είναι ένα κορίτσι, η Τζόζι, που αρρώστησε κατά τη διαδικασία αυτή και βρίσκει παρηγοριά σ’ ένα ρομπότ.

Το άλλο, είναι για την τεχνική αναδιοργάνωσης του γονιδιώματος, CRISPR. Ο ίδιος ο Bill χωρίς να αισθάνεται ίχνος ντροπής λέει για την τεχνολογία που διευκολύνει τους επιστήμονες να αλλάζουν το ανθρώπινο και άλλα γονιδιώματα: «Είμαι εξοικειωμένος με αυτό λόγω της δουλειάς μου στο ίδρυμα (Bill and Melinda Gates Foundation] , χρηματοδοτούμε μία σειρά από πρότζεκτ, που κάνουν χρήση αυτής της τεχνολογίας». Καταλάβαμε. Δεν χρειάζονται περισσότερα. Εμ το άλλο; Αφηγείται την ιστορία ενός καθηγητή Φυσικών Επιστημών γυμνασίου που συνεργάζεται με έναν φιλικό εξωγήινο για να σώσει το ηλιακό σύστημα από έναν μικροοργανισμό που κατατρώει τον Ήλιο. Μάλιστα.

To be or not to be?

Τόσο μέλλον, ούτε εγώ η Πυθία δεν μπορώ ν’ αντέξω. Φεύγω γρήγορα από το blog. Σας συνιστώ μόνο το Hamnet

Hamnet

Μυθοπλασία. Η ζωή του γιού του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, και πως ο τραγικός θάνατός του σε ηλικία 11 ετών μπορεί να επηρέασε τη συγγραφή ενός από τα διασημότερα θεατρικά έργα του πατέρα του.

Ο ΓΑΠ βασανίζει νέους

Βραδιά debate υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ χθες λοιπόν στην ΕΡΤ. Όλοι πλην ΓΑΠ. Έψαξα να βρω τι κάνει την ώρα που οι πέντε ήταν στο μακιγιάζ. Τον εντόπισα στο Ρομάντσο να βασανίζει κάτι εικοσιτριαντάχρονα. Αφού θαύμασα την ψιλόλιγνη και γυμνασμένη σιλουέτα με στενό τζιν και καφέ μπότα, (φτου φτου λέμε!), τον άκουσα να εξηγεί στους νέους για το πώς στην Σκανδιναβία ένας νέος αποκλείεται να μείνει μόνος του να ψάχνει για δουλειά, καθώς έρχεται το κράτος και τον βοηθάει. Με τα χρήματα που δίνονται θα έπρεπε να έχουμε ένα σχέδιο με εθνικό εγερτήριο για το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, μου φάνηκε πως είπε κάποια στιγμή. Το πιο δυνατό χειροκρότημα ήταν όταν τελείωσε. Επειδή είναι έξυπνος άνθρωπος κατάλαβε κι ο ίδιος ότι μίλαγε συνέχεια, ενώ οι εικοσιτριαντάρηδες έκαναν 3-4 ερωτήσεις.

Να ευχηθεί στον Ανδρέα

Σήμερα το πρωί πάντως το πρόγραμμα ΓΑΠ έχει εκκλησία. Στις 10:30 θα είναι Πάτρα για τις εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Ανδρέα. Τώρα αν θα πάρει Λοβέρδο να του ευχηθεί για την ονομαστική χριστιανική του εορτή, δεν το γνωρίζω. Αν πάρει μην ξεχάσει να τον ρωτήσει πως πήγε το debate.

Α, το debate!

Λοιπόν, στους δύο πρώτους γύρους: Χαρισματικός ο Χάρης! Έφτιαχνε την γραβάτα του, χαμογελούσε πονηρά, επανέφερε το δόγμα αμυντικής πολιτικής του Ανδρέα, και ζητούσε την τελειότητα γενικώς! Κουμπωμένος Ανδρουλάκης. Κάπως flat Χρηστίδης. Πιεσμένος Λοβέρδος. Συγκεντρωμένος Γερουλάνος. Από τους ερωτώντες, Τσίμας και Παππάς δυσκολεύτηκαν να είναι εντός χρόνου, σε αντίθεση με Κουβαρά. Περισσότερα αύριο.

Σας φιλώ,

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:55

Ιταλία: Η κεντροαριστερά κερδίζει τις εκλογές σε Απουλία, Καμπανία - Η κεντροδεξιά πήρε το Βένετο

20:46

Ο Τραμπ θα ταξιδέψει στην Κίνα τον Απρίλιο

20:36

Θεοδωρικάκος: Κάλεσμα σε όλα τα κόμματα να στηρίξουν τη δημιουργία της νέας Ανεξάρτητης Αρχής

20:17

Παράταση προθεσμιών για την αποκατάσταση κτηρίων πληγέντων από τις πλημμύρες του 2023

20:10

Μερτς: Η Ρωσία πρέπει να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

20:04

Κατσαφάδος: Προτεραιότητά μας είναι η άμεση στήριξη των πληγέντων και η ταχεία αποκατάσταση των ζημιών

20:04

Η ανταλλαγή που ζητούν οι ΗΠΑ από την Ευρώπη στο εμπόριο

19:59

Λαγκάρντ: Η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί ακόμα να δώσει πλεονέκτημα στην ΕΕ

19:54

Μητσοτάκης: Ο τομέας της AI δεν χρειάζεται να εξαρτάται αποκλειστικά από τις ΗΠΑ

19:46

Κεραμέως στο CEO Initiative 2025: Στρατηγική προσέγγιση για τον επαναπατρισμό ταλέντων

19:33

Νικολοπούλου (Επ. Ανταγωνισμού): Η αύξηση του κόστους ζωής αποτελεί ένα σύνθετο πρόβλημα

19:30

Ισραήλ: Η GHF τερματίζει την αποστολή της στη Γάζα

19:24

Παπαστεργίου: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υπηρεσία του Δημοσίου

19:12

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές - «Βουτιά» για τις μετοχές άμυνας ελέω του Ουκρανικού

19:06

ΥΠΕΝ: Μετά από 24 χρόνια, επιταχύνονται οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του Υδροηλεκτρικού Έργου Μεσοχώρας Τρικάλων

18:48

Κίνα - ΗΠΑ: Τηλεφωνική συνομιλία Σι με Τραμπ

18:40

BriQ Properties: 57,2% των μετόχων ανταποκρίθηκε στο πρόγραμμα Επανεπένδυσης Μερίσματος

18:36

Μιχαηλίδου: 6.083 παιδιά παίρνουν voucher στη Β’ Πρόσκληση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

18:25

Στην παρουσίαση της ελληνικής λίστας «Forbes 30 under 30» για το 2026 αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης

18:21

Αγορά Παιγνίων: Ποιοι οδηγούν την ανάπτυξη – Μεικτά έσοδα πάνω από 12,02 δισ. ευρώ

18:20

Flexopack: Στα 6,4 εκατ. το μετοχικό κεφάλαιο μετά την ΑΜΚ

18:17

Γεωργιάδης: Η έκθεση του ΟΟΣΑ για την Υγεία δεν αποτυπώνει τη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης

18:00

CNL Capital: Νέο ομολογιακό δάνειο 620.000 ευρώ για ενίσχυση επενδυτικής στρατηγικής

17:58

ΕΧΑΕ: Αύξηση καθαρών κερδών 103% στο 9μηνο - Στο +40% τα κέρδη του Γενικού Δείκτη

17:58

ΧΑ: «Διαστημικός» τζίρος €874 εκατ. λόγω rebalancing - Έκανε το «4x4» ο Γενικός Δείκτης

17:57

Κεραμέως: Η αντίστροφη μέτρηση για την εκδήλωση Rebrain Greece στη Νέα Υόρκη ξεκίνησε

17:54

AlfaOmega: Νέα υπερσύγχρονη αποθήκη logistics

17:46

Πιερρακάκης: Εμβαθύνουμε τη σχέση μας με τη Γερμανία και επενδύουμε σε μια ενιαία και πιο ισχυρή Ευρώπη

17:38

Κρεμλίνο: «Το ευρωπαϊκό σχέδιο για την Ουκρανία δεν λειτουργεί για εμάς»

17:32

Οι προτεραιότητες του νέου Προέδρου της ΕΕΕΠ – Τι επισημαίνει στο πρώτο επίσημο άρθρο του