INSIDE OUT

Inside Out: Στο περίεργο μυαλό του Bill Gates - Όταν ο ΓΑΠ «βασάνισε» τους νέους

30-11-2021 | 07:32
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Γύρισα δέκα φορές τα φύλλα, ένα ένα, και τα ξαναέβαλα στην θέση τους. Καθάρισα επιμελώς γύρω από την Κασταλία, καμιά φορά κάτι γέροι με χρυσάφι απ’ την Ανατολή φτύνουν τριγύρω περιμένοντας, και πιάνει γλίτσα. Ενημέρωσα Τειρεσία και Κάλχα εκατό φορές μην κοιμηθούν και χάσουν το debate. Έχω στήσει και κάτι πουλιά σε κυβέρνηση και Κουμουνδούρου, μήπως κι αρπάξει κάτι τ’ αυτί τους. Και η ώρα δεν περνάει με τίποτα λέμε. Οπότε έριξα μια ματιά στο blog του Bill Gates που έχω από κοντά, ειδικά μετά την εμφάνιση του κορονοϊού.

Στο μυαλό του Bill

Ο τύπος είναι αμφιλεγόμενο πρόσωπο. Σίγουρα. Δεν μπορεί όλοι να τον υποψιάζονται ότι μας βάζει τσιπάκια με το εμβόλιο και να έχουν άδικο. Εν τω μεταξύ, ούτε να κρυφτεί δεν μπορεί. Από τα πέντε βιβλία που τον ενθουσίασαν και προτείνει ανεπιφύλακτα για τις γιορτές, τα τέσσερα είναι για να φρίξεις.

Gates

Άκου ιστορίες: Στο πρώτο, η υπόθεση εκτυλίσσεται σε μια δυστοπική κοινωνία, όπου τα παιδιά υφίστανται γενετική αλλοίωση για να γίνουν ευφυέστερα και καταλήγουν να ζουν σε μεγάλο βαθμό απομονωμένα. Πρωταγωνίστρια είναι ένα κορίτσι, η Τζόζι, που αρρώστησε κατά τη διαδικασία αυτή και βρίσκει παρηγοριά σ’ ένα ρομπότ.

Το άλλο, είναι για την τεχνική αναδιοργάνωσης του γονιδιώματος, CRISPR. Ο ίδιος ο Bill χωρίς να αισθάνεται ίχνος ντροπής λέει για την τεχνολογία που διευκολύνει τους επιστήμονες να αλλάζουν το ανθρώπινο και άλλα γονιδιώματα: «Είμαι εξοικειωμένος με αυτό λόγω της δουλειάς μου στο ίδρυμα (Bill and Melinda Gates Foundation] , χρηματοδοτούμε μία σειρά από πρότζεκτ, που κάνουν χρήση αυτής της τεχνολογίας». Καταλάβαμε. Δεν χρειάζονται περισσότερα. Εμ το άλλο; Αφηγείται την ιστορία ενός καθηγητή Φυσικών Επιστημών γυμνασίου που συνεργάζεται με έναν φιλικό εξωγήινο για να σώσει το ηλιακό σύστημα από έναν μικροοργανισμό που κατατρώει τον Ήλιο. Μάλιστα.

To be or not to be?

Τόσο μέλλον, ούτε εγώ η Πυθία δεν μπορώ ν’ αντέξω. Φεύγω γρήγορα από το blog. Σας συνιστώ μόνο το Hamnet

Hamnet

Μυθοπλασία. Η ζωή του γιού του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, και πως ο τραγικός θάνατός του σε ηλικία 11 ετών μπορεί να επηρέασε τη συγγραφή ενός από τα διασημότερα θεατρικά έργα του πατέρα του.

Ο ΓΑΠ βασανίζει νέους

Βραδιά debate υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ χθες λοιπόν στην ΕΡΤ. Όλοι πλην ΓΑΠ. Έψαξα να βρω τι κάνει την ώρα που οι πέντε ήταν στο μακιγιάζ. Τον εντόπισα στο Ρομάντσο να βασανίζει κάτι εικοσιτριαντάχρονα. Αφού θαύμασα την ψιλόλιγνη και γυμνασμένη σιλουέτα με στενό τζιν και καφέ μπότα, (φτου φτου λέμε!), τον άκουσα να εξηγεί στους νέους για το πώς στην Σκανδιναβία ένας νέος αποκλείεται να μείνει μόνος του να ψάχνει για δουλειά, καθώς έρχεται το κράτος και τον βοηθάει. Με τα χρήματα που δίνονται θα έπρεπε να έχουμε ένα σχέδιο με εθνικό εγερτήριο για το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, μου φάνηκε πως είπε κάποια στιγμή. Το πιο δυνατό χειροκρότημα ήταν όταν τελείωσε. Επειδή είναι έξυπνος άνθρωπος κατάλαβε κι ο ίδιος ότι μίλαγε συνέχεια, ενώ οι εικοσιτριαντάρηδες έκαναν 3-4 ερωτήσεις.

Να ευχηθεί στον Ανδρέα

Σήμερα το πρωί πάντως το πρόγραμμα ΓΑΠ έχει εκκλησία. Στις 10:30 θα είναι Πάτρα για τις εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Ανδρέα. Τώρα αν θα πάρει Λοβέρδο να του ευχηθεί για την ονομαστική χριστιανική του εορτή, δεν το γνωρίζω. Αν πάρει μην ξεχάσει να τον ρωτήσει πως πήγε το debate.

Α, το debate!

Λοιπόν, στους δύο πρώτους γύρους: Χαρισματικός ο Χάρης! Έφτιαχνε την γραβάτα του, χαμογελούσε πονηρά, επανέφερε το δόγμα αμυντικής πολιτικής του Ανδρέα, και ζητούσε την τελειότητα γενικώς! Κουμπωμένος Ανδρουλάκης. Κάπως flat Χρηστίδης. Πιεσμένος Λοβέρδος. Συγκεντρωμένος Γερουλάνος. Από τους ερωτώντες, Τσίμας και Παππάς δυσκολεύτηκαν να είναι εντός χρόνου, σε αντίθεση με Κουβαρά. Περισσότερα αύριο.

Σας φιλώ,

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Διεθνές δικαστήριο απαγοεύει στην Ινδία να αποσυρθεί από συνθήκη με το Πακιστάν για τα νερά του Ινδού ποταμού

23:46

ΗΠΑ: Δύο νεκροί από αιφνίδια πλημμύρα στο Γκραν Κάνιον, έρευνες για αγνοούμενους

23:44

ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ παραμένει καθηλωμένη στο 33%

23:30

Δύο γυναίκες καταδικάστηκαν σε θάνατο στο Ιράν για συμμετοχή στις διαδηλώσεις του Ιανουαρίου

23:22

Ζελένσκι: «Ο Σεπτέμβριος μπορεί να φέρει πολλές αλλαγές στον πόλεμο»

23:05

Wall Street: Απώλειες μετά τα πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράν - Με κέρδη ο Αύγουστος

22:53

Πολωνία: «Πιθανή δολιοφθορά» πίσω από πυρκαγιά σε εργοστάσιο κατασκευής μαχητικών drones

22:37

Πούτιν: «Η στρατηγική συνεργασία Ρωσίας και Κίνας συνιστά πρότυπο διακρατικών σχέσεων»

22:30

Πετρέλαιο: Στα 90 δολάρια το Brent μετά τα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν

22:16

ΗΠΑ: Τετ-α-τετ Τραμπ με επικεφαλής πετρελαϊκών για το ράλι των τιμών βενζίνης

22:02

Σδούκου: Μείωση των τιμών και νέα ενίσχυση στα εισοδήματα στη ΔΕΘ

21:47

Σιλουάνοφ και Μπέσεντ συζήτησαν θέματα οικονομικής συνεργασίας στο περιθώριο της G20

21:34

Σε χαμηλό δύο εβδομάδων ο χρυσός υπό την πίεση των επιτοκίων

21:19

Κικίλιας: Ανησυχία για την ευρωπαϊκή στάση ενόψει των διαπραγματεύσεων στον IMO

21:06

Κλινγκμπάιλ: Δεν υφίσταται επιστροφή στην κανονικότητα με τη Ρωσία

20:50

Νετανιάχου για «Ασπίδα του Αχιλλέα»: «Μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στην ιστορία της χώρας»

20:38

Bally’s Intralot: Στα 184,8 εκατ. ευρώ το προσαρμοσμένο EBITDA στο α' εξάμηνο, 544,2 εκατ. ευρώ τα έσοδα

20:24

OpenAI: Εκρηκτική ανάπτυξη στις διαφημίσεις - Έσοδα 1 δισ. δολαρίων

20:12

Μόντι σε Πούτιν: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να τερματιστεί για το καλό της ανθρωπότητας»

20:00

Το γερμανικό εκλογικό crash test κορυφώνεται

19:55

Βανς: Η ανάρτηση του Τραμπ για το νησί Χαργκ ήταν ένα μήνυμα προς τους Ιρανούς

19:43

Αγωγή κατά της Anthropic από Sony και Warner για τραγούδια που χρησιμοποιήθηκαν για εκπαίδευση ΑΙ

19:38

Μπέσεντ: «Η ιρανική οικονομία δεν χρειάζεται να καταρρεύσει, αρκεί το καθεστώς να συνέλθει»

19:26

Φιντάν: «Η Συμμαχία της Μέκκας δεν αντικαθιστά τις υποχρεώσεις της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ»

19:20

Πέμπτος μήνας κερδών για τις ευρωαγορές

19:09

H Σουηδία θα αγοράσει τέσσερις γαλλικές φρεγάτες FDI έναντι 4,3 δισ. ευρώ

18:57

Πυροσβεστική: Συνολικά 16 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

18:48

Γουόρς: «Η διαρθρωτική στασιμότητα φαίνεται να αποτελεί περιγραφή ενός μακρινού παρελθόντος»

18:40

Η Ρωσία έπληξε πλοίο που μετέφερε στρατιωτικές προμήθειες για την Ουκρανία

18:33

Φον ντερ Λάιεν: «Το Ταμείο Ανάκαμψης προστάτευσε την Ευρώπη και ενίσχυσε την ανθεκτικότητά της»