INSIDE OUT

Inside Out: Στο περίεργο μυαλό του Bill Gates - Όταν ο ΓΑΠ «βασάνισε» τους νέους

30-11-2021 | 07:32
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Γύρισα δέκα φορές τα φύλλα, ένα ένα, και τα ξαναέβαλα στην θέση τους. Καθάρισα επιμελώς γύρω από την Κασταλία, καμιά φορά κάτι γέροι με χρυσάφι απ’ την Ανατολή φτύνουν τριγύρω περιμένοντας, και πιάνει γλίτσα. Ενημέρωσα Τειρεσία και Κάλχα εκατό φορές μην κοιμηθούν και χάσουν το debate. Έχω στήσει και κάτι πουλιά σε κυβέρνηση και Κουμουνδούρου, μήπως κι αρπάξει κάτι τ’ αυτί τους. Και η ώρα δεν περνάει με τίποτα λέμε. Οπότε έριξα μια ματιά στο blog του Bill Gates που έχω από κοντά, ειδικά μετά την εμφάνιση του κορονοϊού.

Στο μυαλό του Bill

Ο τύπος είναι αμφιλεγόμενο πρόσωπο. Σίγουρα. Δεν μπορεί όλοι να τον υποψιάζονται ότι μας βάζει τσιπάκια με το εμβόλιο και να έχουν άδικο. Εν τω μεταξύ, ούτε να κρυφτεί δεν μπορεί. Από τα πέντε βιβλία που τον ενθουσίασαν και προτείνει ανεπιφύλακτα για τις γιορτές, τα τέσσερα είναι για να φρίξεις.

Gates

Άκου ιστορίες: Στο πρώτο, η υπόθεση εκτυλίσσεται σε μια δυστοπική κοινωνία, όπου τα παιδιά υφίστανται γενετική αλλοίωση για να γίνουν ευφυέστερα και καταλήγουν να ζουν σε μεγάλο βαθμό απομονωμένα. Πρωταγωνίστρια είναι ένα κορίτσι, η Τζόζι, που αρρώστησε κατά τη διαδικασία αυτή και βρίσκει παρηγοριά σ’ ένα ρομπότ.

Το άλλο, είναι για την τεχνική αναδιοργάνωσης του γονιδιώματος, CRISPR. Ο ίδιος ο Bill χωρίς να αισθάνεται ίχνος ντροπής λέει για την τεχνολογία που διευκολύνει τους επιστήμονες να αλλάζουν το ανθρώπινο και άλλα γονιδιώματα: «Είμαι εξοικειωμένος με αυτό λόγω της δουλειάς μου στο ίδρυμα (Bill and Melinda Gates Foundation] , χρηματοδοτούμε μία σειρά από πρότζεκτ, που κάνουν χρήση αυτής της τεχνολογίας». Καταλάβαμε. Δεν χρειάζονται περισσότερα. Εμ το άλλο; Αφηγείται την ιστορία ενός καθηγητή Φυσικών Επιστημών γυμνασίου που συνεργάζεται με έναν φιλικό εξωγήινο για να σώσει το ηλιακό σύστημα από έναν μικροοργανισμό που κατατρώει τον Ήλιο. Μάλιστα.

To be or not to be?

Τόσο μέλλον, ούτε εγώ η Πυθία δεν μπορώ ν’ αντέξω. Φεύγω γρήγορα από το blog. Σας συνιστώ μόνο το Hamnet

Hamnet

Μυθοπλασία. Η ζωή του γιού του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, και πως ο τραγικός θάνατός του σε ηλικία 11 ετών μπορεί να επηρέασε τη συγγραφή ενός από τα διασημότερα θεατρικά έργα του πατέρα του.

Ο ΓΑΠ βασανίζει νέους

Βραδιά debate υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ χθες λοιπόν στην ΕΡΤ. Όλοι πλην ΓΑΠ. Έψαξα να βρω τι κάνει την ώρα που οι πέντε ήταν στο μακιγιάζ. Τον εντόπισα στο Ρομάντσο να βασανίζει κάτι εικοσιτριαντάχρονα. Αφού θαύμασα την ψιλόλιγνη και γυμνασμένη σιλουέτα με στενό τζιν και καφέ μπότα, (φτου φτου λέμε!), τον άκουσα να εξηγεί στους νέους για το πώς στην Σκανδιναβία ένας νέος αποκλείεται να μείνει μόνος του να ψάχνει για δουλειά, καθώς έρχεται το κράτος και τον βοηθάει. Με τα χρήματα που δίνονται θα έπρεπε να έχουμε ένα σχέδιο με εθνικό εγερτήριο για το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, μου φάνηκε πως είπε κάποια στιγμή. Το πιο δυνατό χειροκρότημα ήταν όταν τελείωσε. Επειδή είναι έξυπνος άνθρωπος κατάλαβε κι ο ίδιος ότι μίλαγε συνέχεια, ενώ οι εικοσιτριαντάρηδες έκαναν 3-4 ερωτήσεις.

Να ευχηθεί στον Ανδρέα

Σήμερα το πρωί πάντως το πρόγραμμα ΓΑΠ έχει εκκλησία. Στις 10:30 θα είναι Πάτρα για τις εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Ανδρέα. Τώρα αν θα πάρει Λοβέρδο να του ευχηθεί για την ονομαστική χριστιανική του εορτή, δεν το γνωρίζω. Αν πάρει μην ξεχάσει να τον ρωτήσει πως πήγε το debate.

Α, το debate!

Λοιπόν, στους δύο πρώτους γύρους: Χαρισματικός ο Χάρης! Έφτιαχνε την γραβάτα του, χαμογελούσε πονηρά, επανέφερε το δόγμα αμυντικής πολιτικής του Ανδρέα, και ζητούσε την τελειότητα γενικώς! Κουμπωμένος Ανδρουλάκης. Κάπως flat Χρηστίδης. Πιεσμένος Λοβέρδος. Συγκεντρωμένος Γερουλάνος. Από τους ερωτώντες, Τσίμας και Παππάς δυσκολεύτηκαν να είναι εντός χρόνου, σε αντίθεση με Κουβαρά. Περισσότερα αύριο.

Σας φιλώ,

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:19

Τουρκία: Ο Οζγκιούρ Οζέλ ίδρυσε το «Νέο Κόμμα» και εξελέγη πρόεδρος

21:56

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αττική – Εκτεταμένες ζημιές και στην επαρχία

21:48

Φωτιά σε επιχείρηση με υλικά ανακύκλωσης στο Μαρκόπουλο

21:45

Χρυσός: Κέρδη σχεδόν 1,5% στην εβδομάδα

21:29

Τεχεράνη: Για κάθε νεκρό Ιρανό θα σκοτώνουμε έναν Αμερικανό στρατιώτη

21:16

Επτά νέες άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων για το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027

21:00

Τραμπ κατά ΕΕ για το πρόστιμο στη Google: «Δεν είμαστε ο κουμπαράς της Ευρώπης»

20:54

Τα μηνύματα της Πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για την 52η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

20:41

Hellenic Train: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία προς Αεροδρόμιο - Παραμένουν καθυστερήσεις σε άλλα τμήματα

20:38

ΣΤΑΣΥ: Διακοπή κυκλοφορίας του τραμ στην περιοχή Πειραιά

20:27

Πακιστάν: Αναζητά δίοδο για νέες συνομιλίες HΠΑ-Ιράν με κινεζική πρωτοβουλία

20:14

Πυροσβεστική: Συνολικά 216 κλήσεις σε όλη την Ελλάδα λόγω των ισχυρών ανέμων και βροχοπτώσεων

20:05

Εκλογές στο Ισραήλ: Μπορεί ο Νετανιάχου να διατηρήσει την εξουσία;

20:03

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς και στον Πειραιά

20:01

Ένας εθελοντής έλαβε το πρώτο πειραματικό εμβόλιο για το στέλεχος Μπουντιμπούγκιο του Έμπολα

19:48

Aνάρτηση Μητσοτάκη για τον Ε65: «Η Ελλάδα αλλάζει καθημερινά - Το είπαμε, το κάναμε»

19:38

AKTOR: Η Winex Investments απέκτησε 2,8 εκατ. μετοχές αξίας 31,5 εκατ. ευρώ

19:33

Ρωσία: Έπληξε εγκατάσταση drone κοντά στο Κίεβο

19:25

Οι Χούθι λένε ότι δεν θα κλείσουν το Στενό Μπαμπ ελ Μαντέμπ, την «είσοδο» της Ερυθράς Θάλασσας

19:15

Ευρωαγορές: Ανέκαμψαν οι δείκτες στο κλείσιμο της εβδομάδας

19:05

Επιδείνωση του καιρού: Ξαφνικό μπουρίνι στην Αττική - Πάνω από 100.000 κεραυνοί σε στεριά και θάλασσα

18:53

Τραμπ: Προειδοποιεί Κίνα και Ρωσία να μην πουλήσουν όπλα στο Ιράν

18:44

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Ειδικής Γραμματείας Ορεινών Περιοχών και Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας

18:37

NATO: Επιβεβαίωσε την κατάρριψη drone από συμμαχικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας

18:29

Fais Group: Στα 3,28 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών μέσω επανεπένδυσης μερίσματος

18:20

Κρεμλίνο: Η Ρωσία περιμένει νέες προτάσεις από τις ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

18:11

Ο Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον Τραμπ στην Ουάσιγκτον την Τρίτη

18:08

Πυρκαγιά στην Επισκοπή Κέρκυρας – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις

18:05

Συμφωνία άνω του 1 δισ. δολ. μεταξύ Verizon - Google

18:00

Το Ισραήλ εξαπολύει στρατιωτική επιχείρηση έπειτα από φονική σύγκρουση κοντά σε παλαιστινιακό χωριό