INSIDE OUT

Inside Out: Στο περίεργο μυαλό του Bill Gates - Όταν ο ΓΑΠ «βασάνισε» τους νέους

30-11-2021 | 07:32
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Γύρισα δέκα φορές τα φύλλα, ένα ένα, και τα ξαναέβαλα στην θέση τους. Καθάρισα επιμελώς γύρω από την Κασταλία, καμιά φορά κάτι γέροι με χρυσάφι απ’ την Ανατολή φτύνουν τριγύρω περιμένοντας, και πιάνει γλίτσα. Ενημέρωσα Τειρεσία και Κάλχα εκατό φορές μην κοιμηθούν και χάσουν το debate. Έχω στήσει και κάτι πουλιά σε κυβέρνηση και Κουμουνδούρου, μήπως κι αρπάξει κάτι τ’ αυτί τους. Και η ώρα δεν περνάει με τίποτα λέμε. Οπότε έριξα μια ματιά στο blog του Bill Gates που έχω από κοντά, ειδικά μετά την εμφάνιση του κορονοϊού.

Στο μυαλό του Bill

Ο τύπος είναι αμφιλεγόμενο πρόσωπο. Σίγουρα. Δεν μπορεί όλοι να τον υποψιάζονται ότι μας βάζει τσιπάκια με το εμβόλιο και να έχουν άδικο. Εν τω μεταξύ, ούτε να κρυφτεί δεν μπορεί. Από τα πέντε βιβλία που τον ενθουσίασαν και προτείνει ανεπιφύλακτα για τις γιορτές, τα τέσσερα είναι για να φρίξεις.

Gates

Άκου ιστορίες: Στο πρώτο, η υπόθεση εκτυλίσσεται σε μια δυστοπική κοινωνία, όπου τα παιδιά υφίστανται γενετική αλλοίωση για να γίνουν ευφυέστερα και καταλήγουν να ζουν σε μεγάλο βαθμό απομονωμένα. Πρωταγωνίστρια είναι ένα κορίτσι, η Τζόζι, που αρρώστησε κατά τη διαδικασία αυτή και βρίσκει παρηγοριά σ’ ένα ρομπότ.

Το άλλο, είναι για την τεχνική αναδιοργάνωσης του γονιδιώματος, CRISPR. Ο ίδιος ο Bill χωρίς να αισθάνεται ίχνος ντροπής λέει για την τεχνολογία που διευκολύνει τους επιστήμονες να αλλάζουν το ανθρώπινο και άλλα γονιδιώματα: «Είμαι εξοικειωμένος με αυτό λόγω της δουλειάς μου στο ίδρυμα (Bill and Melinda Gates Foundation] , χρηματοδοτούμε μία σειρά από πρότζεκτ, που κάνουν χρήση αυτής της τεχνολογίας». Καταλάβαμε. Δεν χρειάζονται περισσότερα. Εμ το άλλο; Αφηγείται την ιστορία ενός καθηγητή Φυσικών Επιστημών γυμνασίου που συνεργάζεται με έναν φιλικό εξωγήινο για να σώσει το ηλιακό σύστημα από έναν μικροοργανισμό που κατατρώει τον Ήλιο. Μάλιστα.

To be or not to be?

Τόσο μέλλον, ούτε εγώ η Πυθία δεν μπορώ ν’ αντέξω. Φεύγω γρήγορα από το blog. Σας συνιστώ μόνο το Hamnet

Hamnet

Μυθοπλασία. Η ζωή του γιού του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, και πως ο τραγικός θάνατός του σε ηλικία 11 ετών μπορεί να επηρέασε τη συγγραφή ενός από τα διασημότερα θεατρικά έργα του πατέρα του.

Ο ΓΑΠ βασανίζει νέους

Βραδιά debate υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ χθες λοιπόν στην ΕΡΤ. Όλοι πλην ΓΑΠ. Έψαξα να βρω τι κάνει την ώρα που οι πέντε ήταν στο μακιγιάζ. Τον εντόπισα στο Ρομάντσο να βασανίζει κάτι εικοσιτριαντάχρονα. Αφού θαύμασα την ψιλόλιγνη και γυμνασμένη σιλουέτα με στενό τζιν και καφέ μπότα, (φτου φτου λέμε!), τον άκουσα να εξηγεί στους νέους για το πώς στην Σκανδιναβία ένας νέος αποκλείεται να μείνει μόνος του να ψάχνει για δουλειά, καθώς έρχεται το κράτος και τον βοηθάει. Με τα χρήματα που δίνονται θα έπρεπε να έχουμε ένα σχέδιο με εθνικό εγερτήριο για το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, μου φάνηκε πως είπε κάποια στιγμή. Το πιο δυνατό χειροκρότημα ήταν όταν τελείωσε. Επειδή είναι έξυπνος άνθρωπος κατάλαβε κι ο ίδιος ότι μίλαγε συνέχεια, ενώ οι εικοσιτριαντάρηδες έκαναν 3-4 ερωτήσεις.

Να ευχηθεί στον Ανδρέα

Σήμερα το πρωί πάντως το πρόγραμμα ΓΑΠ έχει εκκλησία. Στις 10:30 θα είναι Πάτρα για τις εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Ανδρέα. Τώρα αν θα πάρει Λοβέρδο να του ευχηθεί για την ονομαστική χριστιανική του εορτή, δεν το γνωρίζω. Αν πάρει μην ξεχάσει να τον ρωτήσει πως πήγε το debate.

Α, το debate!

Λοιπόν, στους δύο πρώτους γύρους: Χαρισματικός ο Χάρης! Έφτιαχνε την γραβάτα του, χαμογελούσε πονηρά, επανέφερε το δόγμα αμυντικής πολιτικής του Ανδρέα, και ζητούσε την τελειότητα γενικώς! Κουμπωμένος Ανδρουλάκης. Κάπως flat Χρηστίδης. Πιεσμένος Λοβέρδος. Συγκεντρωμένος Γερουλάνος. Από τους ερωτώντες, Τσίμας και Παππάς δυσκολεύτηκαν να είναι εντός χρόνου, σε αντίθεση με Κουβαρά. Περισσότερα αύριο.

Σας φιλώ,

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:50

ΥΠΕΝ: Έργα αποχέτευσης 1 δισ. ευρώ στην Ανατολική Αττική

15:46

Πρόγραμμα Απασχόλησης 55+ της ΔΥΠΑ: Δόθηκαν 5.537 θέσεις εργασίας στους Δήμους

15:34

Δίκη για Τέμπη: Συνέχεια τη Δευτέρα - Νέα αιτήματα αναβολής για τη σύμβαση 717

15:32

Νέα επένδυση της Hilton στα Χανιά με το Hilton Chania Old Town Resort & Spa

15:18

Πάντα Βρέχει: Μια δροσερή βόλτα στο μαγικό φαράγγι της Ευρυτανίας

15:17

Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα πόλης για το 2026

15:15

Τραμπ: «Ο Πούτιν είναι έτοιμος να κάνει συμφωνία για να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία»

15:11

Μητσοτάκης από Β. Εύβοια: Με την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων γίνεται μια κοσμογονία έργων

15:05

ΕΕ-Ουκρανία: Υπογραφή συμφωνίας σύμπραξης για την παραγωγή drones

15:00

Ο Γιάννης Αμανατίδης νέος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

14:59

BlackRock: Ιστορικό υψηλό στα υπό διαχείριση assets - Στα 15,3 τρισ. δολάρια το β’ τρίμηνο

14:57

Αλμπανέζι: Η Αυστραλία θα θεσπίσει νόμους για να πλαισιώσει την Τεχνητή Νοημοσύνη

14:51

Ο Μπάφετ παραδέχεται ότι ήταν λάθος του να μην επενδύσει από την αρχή στην Google

14:49

Bank of America: Επιστρέφει η διάθεση για ρίσκο – Στο επίκεντρο τράπεζες και κυκλικές μετοχές

14:46

Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Ο ρόλος της κυβέρνησης ως μέτοχος στις εγχώριες τράπεζες έχει φτάσει στο τέλος

14:41

Ρεκόρ εσόδων και κερδοφορίας για Morgan Stanley στο β΄ τρίμηνο

14:31

Διεθνής πλατφόρμα ΑΙ συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων θεραπειών - Επικεφαλής του έργου δύο Έλληνες επιστήμονες

14:25

Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα: Με εντολή εισαγγελέα αποφασίστηκε η αποκομιδή των μπάζων

14:23

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στα εργοστάσια της Καλλιμάνης στο Αίγιο

14:20

Θεοδωρικάκος: «60.000 νέες θέσεις εργασίας στη βιομηχανία τα τελευταία έξι χρόνια»

14:19

EΣΠ: Εξοντωτικό όσο ο τεκμαρτός τρόπος φορολόγησης το πραγματικό κόστος συμμόρφωσης των ΜμΕ

14:19

Αφγανιστάν: Οι αναγκαστικοί γάμοι κοριτσιών και η εμπορία παιδιών λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης

14:13

Η EE παρατείνει την υποδοχή ουκρανών προσφύγων, αποκλείει τους άνδρες σε στρατεύσιμη ηλικία

14:06

ΓΓΕΚ: Πρόσκληση για τον συμψηφισμό clawback με δαπάνες Ε&Α και επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ έως το 2027

14:06

CrediaBank: Πέρασαν οι μετοχές του placement μέσω του ΧΑ

14:00

Η Γαλλία βιώνει μια «πολύ ανησυχητική» ξηρασία - Περιορισμοί χρήσης του νερού σε 99 περιοχές

13:56

Τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί, από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας

13:54

Νέο κύμα αμερικανικών επιθέσεων στο Ιράν μετά τις επιθέσεις σε βάσεις των ΗΠΑ στον Κόλπο

13:52

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος και ο 24χρονος για τη φονική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα

13:48

Ολοκλήρώθηκε η επεξεργασία νομοσχεδίου για ΤΝ - Αύριο η ψήφισή του από την Ολομέλεια