INSIDE OUT

Inside Out: ΚΙΝΑΛ: Ποιος δεν θέλει ηλεκτρονική ψηφοφορία; - Εγκέλαδος στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

03-11-2021 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Εισπνοή. Παύση. Εκπνοή. Συνεχίζω τους ελέγχους της αναπνοής, γιατί η δουλειά έχει ανέβει κατακόρυφα και υπάρχει κίνδυνος να κάνω λάθος. Ήδη πήρα στο λαιμό μου τον Χάρη, όταν μου ζήτησε προ διμήνου χρησμό να κατέβει να μην κατέβει, και τι θα κάνει ο ΓΑΠ. Τον ξεπέταξα κανονικά ανάμεσα σε δύο χοντρά πορτοφόλια: Ένα από την χώρα του καλαμποκιού που ψάχνει ευκαιρίες στην Κρήτη, κι ένα από την χώρα των πυροτεχνημάτων που ήθελε κάτι παραπάνω για το λιμάνι. Σιγά μην έχανα το χρόνο μου με ένα κόμμα του 6%, τρεις υποψηφίους, και έναν βουλευτή από το ’81. Τέλοσπάντων. Το παρελθόν δεν γυρίζει πίσω, ας επικεντρωθώ στο σήμερα και το αύριο. Ο μήνας ξεκίνησε δυνατά και πρέπει ν ‘ ανταποκριθώ γιατί εκτός από τα συνηθισμένα, δέχομαι και ασυνήθιστα ερωτήματα τελευταία. Να, για παράδειγμα το πρώην κοτζάμ αντ’ αυτού στέλεχος της Κουμουνδούρου, ο Νίκος ο Παππάς, με ρώτησε χθες αν φυτρώνουν μανιτάρια σε τρένα. Η ερώτηση με παραξένεψε, γιατί ο πρώην πανίσχυρος άντρας, έχει σοβαρότερα θέματα νομίζω μπροστά του να αντιμετωπίσει, από το να γυρνάει βιντεάκια με μανιτάρια σε τραίνο, μαζί με τον πρώην (αντικειμενικό πάντα), δημοσιογράφο της δημόσιας τηλεόρασης, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Γιαννούλη.

Όσα ζητηθούν

Την ώρα που κάποιοι πρώην κορυφαίοι αναζητούν αντιπολίτευση σε βαγόνια με μανιτάρια, η προοδευτική, δημοκρατική, συμμετοχική , κατά ΓΑΠ, παράταξη, φλέγεται. Τι πόσα debate; Όσα μας ζητήσουν τα κανάλια. Αυτή ήταν η απάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου στο ακανθώδες ζήτημα των δημοσίων και live αναμετρήσεων όλων των υποψηφίων για την, –περιζήτητη όπως αποδεικνύεται- Προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Επίσης ο Ανδρέας προτείνει στο μεσοδιάστημα των δύο αναμετρήσεων, δηλαδή μεταξύ 5 και 12 Δεκεμβρίου, να γίνουν δύο debate. Κι ακόμα δεν έχει μιλήσει ο Χάρης. Can’t wait.

Ηλεκτρονική ψήφος

Εκτός από τα debate των υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ, το άλλο θέμα είναι πώς, θα ψηφίσουν. Στην εποχή μου φυσικά, οι ψηφοφορίες γίνονταν είτε δι’ ανατάσεως των χεριών των παρόντων στις φανερές, είτε με όστρακα στις μυστικές, όταν αφορούσε πρόσωπα. Από τους υποψηφίους, η πιο τολμηρή πρόταση ήρθε από τον Γερουλάνο που προτείνει και ηλεκτρονική ψηφοφορία. Η πρωτοβουλία είναι ματ, καθώς συνδέει και Έλληνες του εξωτερικού, και ψηφοφορία εξ αποστάσεως σε συνθήκες covid. Δηλαδή 'μεγαλώνει' το εκλογικό σώμα. Υποθέτω αυτό το θέλουν όλοι οι υποψήφιοι, σωστά;

Καταλύτης Τόνια

Την ώρα που ο Κυριάκος και οι συν αυτώ ασχολούνται με τα κρούσματα, και η αξιωματική αντιπολίτευση με μανιτάρια, ρίχνω το βάρος στα αθέατα. Θα είναι η είσοδος της Τόνιας, (λέγε-με-δεξί-χέρι-του Άκη), Αντωνίου στη Βουλή, ο καταλύτης που θα φέρει την ανατροπή στο ΚΙΝΑΛ; Η Τόνια υπήρξε δραστήριο στέλεχος της Γραμματείας Νέων της ΓΣΕΕ, και γραμματέας Νεολαίας τα πέτρινα χρόνια, ώιμε, που το κόμμα και την κυβέρνηση κατέλαβε ο Κώστας Σημίτης. Είναι ικανή για όλα. Θυμίζω ότι στις προσπάθειες να αποκοπεί ο έλεγχος των Τσοχατζοπουλικών από τη Νεολαία με αλλαγές καταστατικού τύπου, η Τόνια αντέδρασε ως εξής: κάλεσε τους ομολόγους της των άλλων κομμάτων (!) και τους ζήτησε αλληλεγγύη και στήριξη ώστε να μην «καπελώσει» το κόμμα, την «αυτονομία» της Νεολαίας. Ήταν τόσο πειστική που εκτός από το Γραμματέα της ΟΝΝΕΔ (Μαραβέλιας), και του Συνασπισμού, έπεισε ακόμα και το Σοφιανό της ΚΝΕ να προβεί σε κίνηση στήριξης. Η κίνησή θεωρήθηκε πρωτοποριακή για την εποχή και ανέβασε την Τόνια πολλά σκαλοπάτια στο βάθρο της πολιτικής τέχνης. Οπότε, αν πόνταρα κάπου για τη νίκη ΓΑΠ θα ήταν στην Τόνια. Είναι εντός, εκτός και επί τα αυτά, μετρ στα οργανωτικά, και άσσος στους συσχετισμούς-ιδιαίτερα μεταξύ διαφορετικών κομμάτων.

Τρεις Γραμματείς

Εντωμεταξύ, είπα Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και θυμήθηκα ότι τρεις από αυτούς είναι σήμερα στο πλευρό του Αλέξη: Μαδεμλής, Μωραΐτης και ο θρυλικός Στέφανος Τζουμάκας. «Τρεις στους συνολικά δεκαέξι που είχε το ΠΑΣΟΚ, άρα είμαστε εντάξει με την ποσόστωση του 20%» σχολίασε πουλάκι- άσσος στην στατιστική.

Εγκέλαδος ο νέος

Ο νέος Γραμματέας Νεολαίας της Κουμουνδούρου όμως, φυσικά δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Τον λένε Κωνσταντίνο Βλαχάκη. Βέρος Συριζαίος. Πρόκειται για πρόσωπο, που έκανε επιτέλους να χαμογελάσει το χειλάκι του Τσίπρα, καθώς προέρχεται από τον θρυλικό «Εγκέλαδο». Αυτό το όνομα διάλεξε ο νεαρός φοιτητής του ΕΜΠ Αλέξης Τσίπρας, για την αυτόνομη φοιτητική παράταξη που ίδρυσε, και σάρωνε στις φοιτητικές εκλογές με 25άρια. Επίσης προκαλούσε σεισμό με τα πάρτι που έκανε. Ήταν δυναμικό το ξεκίνημα της πολιτικής για τον Αλέξη. Δεν θέλω να τον πικράνω θυμίζοντας ότι στο τέλος των Γιγαντομαχιών, ο Εγκέλαδος φονεύεται από την Θεά Αθηνά.

Σας φιλώ,

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

ΗΠΑ: Απειλεί την Κούβα να μην εμποδίσει την ανθρωπιστική βοήθεια που στέλνει για τον τυφώνα Μελίσα

23:26

Κυρανάκης: Ζητώ συγγνώμη από την κα Πέρκα - Ήταν λάθος και το αναγνωρίζω

23:22

Γροιλανδία: Η πρωθυπουργός Φρεντέρικσεν θα συναντήσει αμερικανική αντιπροσωπεία την Παρασκευή στην Κοπεγχάγη

23:16

Wall Street: Το ράλι chips και τραπεζών διέκοψε τις διήμερες απώλειες

23:00

Ιράν: Το ίντερνετ παραμένει κομμένο εδώ και μία εβδομάδα

22:52

Ταξί: Νέα 48ωρη απεργία την Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Ιανουαρίου

22:47

Πετρέλαιο: Βουτιά άνω του 4% καθώς ο Τραμπ «μάζεψε» τις απειλές στο Ιράν

22:34

Η Ταϊβάν θα επενδύσει 250 δισ. δολ. για την κατασκευή τσιπ στις ΗΠΑ - Συμφωνία για μείωση δασμών

22:19

Λευκός Οίκος: Η ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων στη Γροιλανδία δεν αλλάζει τίποτα για τον Τραμπ

22:12

Χρυσός: Πτώση στις τιμές με φόντο την απασχόληση στις ΗΠΑ και το Ιράν

22:06

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 11,8 εκατ. ευρώ

21:54

Δένδιας για φρεγάτα «Κίμων»: Η Τουρκία δεν έχει κανέναν λόγο να εκνευρίζεται

21:50

Υπεγράφη σύμβαση για την κατασκευή Δημοτικού και Νηπιαγωγείου στη Βρίσα Λέσβου

21:43

«The Great Healthcare Plan»: Ο Τραμπ παρουσίασε το νέο σχέδιό του για την υγεία

21:30

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε Ιρανούς που κατηγορούνται ότι ενορχήστρωσαν την καταστολή των διαδηλώσεων

21:27

Δήμας: Συγκρότηση ομάδας διαχείρισης κρίσεων για την αεροναυτιλία και εγκατάσταση νέων πομποδεκτών

21:17

Γκούλσμπι (Fed): Η «τιθάσευση» του πληθωρισμού πρέπει να παραμείνει προτεραιότητα

21:07

ΕΕ: Πράσινο φως σε Κύπρο και άλλα επτά κράτη για αμυντικές επενδύσεις μέσω SAFE

21:01

«Η Κίνα είναι αντίθετη στη χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις», λέει ο ΥΠΕΞ

20:53

Συζήτηση Ρούτε - Ζελένσκι για τις ρωσικές επιθέσεις και τα ενεργειακά προβλήματα

20:35

ΗΠΑ: Ολοκληρώθηκε η πρώτη πώληση πετρελαίου Βενεζουέλας έναντι 500 εκατ. δολαρίων

20:21

Πηγές ΝΔ: Το «αυτογκόλ» της Μιλένας Αποστολάκη και η απάντηση Λαζαρίδη

20:19

Συνάντηση Μητσοτάκη με το μέλος του ΔΣ της Fed Στιβ Μίραν παρουσία της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

20:09

Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος προσβλέπει στην ένταξή της στη ζώνη Σένγκεν το 2026

20:09

Συμμετοχή του Θεοχάρη στο Λιβυο-Ελληνικό Φόρουμ Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης στη Βεγγάζη

20:00

Πούτιν: «Ο κόσμος γίνεται πιο επικίνδυνος» - Κανένα σχόλιο για Μαδούρο, Ιράν και Γροιλανδία

19:50

Η Αμερική αντεπιτίθεται: Γεωπολιτικό παιχνίδι για σπάνιες γαίες και τεχνολογική κυριαρχία

19:29

Άνοδος στις ευρωαγορές με ώθηση από τις μετοχές τεχνητής νοημοσύνης

19:23

Πηγές ΝΔ: «Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια: ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει όσα υπέγραφε!»

19:10

Γρίπη: 871 νέες εισαγωγές και 8 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - 15 νοσηλείες στη ΜΕΘ