INSIDE OUT

Inside Out: ΚΙΝΑΛ: Ποιος δεν θέλει ηλεκτρονική ψηφοφορία; - Εγκέλαδος στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

03-11-2021 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Εισπνοή. Παύση. Εκπνοή. Συνεχίζω τους ελέγχους της αναπνοής, γιατί η δουλειά έχει ανέβει κατακόρυφα και υπάρχει κίνδυνος να κάνω λάθος. Ήδη πήρα στο λαιμό μου τον Χάρη, όταν μου ζήτησε προ διμήνου χρησμό να κατέβει να μην κατέβει, και τι θα κάνει ο ΓΑΠ. Τον ξεπέταξα κανονικά ανάμεσα σε δύο χοντρά πορτοφόλια: Ένα από την χώρα του καλαμποκιού που ψάχνει ευκαιρίες στην Κρήτη, κι ένα από την χώρα των πυροτεχνημάτων που ήθελε κάτι παραπάνω για το λιμάνι. Σιγά μην έχανα το χρόνο μου με ένα κόμμα του 6%, τρεις υποψηφίους, και έναν βουλευτή από το ’81. Τέλοσπάντων. Το παρελθόν δεν γυρίζει πίσω, ας επικεντρωθώ στο σήμερα και το αύριο. Ο μήνας ξεκίνησε δυνατά και πρέπει ν ‘ ανταποκριθώ γιατί εκτός από τα συνηθισμένα, δέχομαι και ασυνήθιστα ερωτήματα τελευταία. Να, για παράδειγμα το πρώην κοτζάμ αντ’ αυτού στέλεχος της Κουμουνδούρου, ο Νίκος ο Παππάς, με ρώτησε χθες αν φυτρώνουν μανιτάρια σε τρένα. Η ερώτηση με παραξένεψε, γιατί ο πρώην πανίσχυρος άντρας, έχει σοβαρότερα θέματα νομίζω μπροστά του να αντιμετωπίσει, από το να γυρνάει βιντεάκια με μανιτάρια σε τραίνο, μαζί με τον πρώην (αντικειμενικό πάντα), δημοσιογράφο της δημόσιας τηλεόρασης, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Γιαννούλη.

Όσα ζητηθούν

Την ώρα που κάποιοι πρώην κορυφαίοι αναζητούν αντιπολίτευση σε βαγόνια με μανιτάρια, η προοδευτική, δημοκρατική, συμμετοχική , κατά ΓΑΠ, παράταξη, φλέγεται. Τι πόσα debate; Όσα μας ζητήσουν τα κανάλια. Αυτή ήταν η απάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου στο ακανθώδες ζήτημα των δημοσίων και live αναμετρήσεων όλων των υποψηφίων για την, –περιζήτητη όπως αποδεικνύεται- Προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Επίσης ο Ανδρέας προτείνει στο μεσοδιάστημα των δύο αναμετρήσεων, δηλαδή μεταξύ 5 και 12 Δεκεμβρίου, να γίνουν δύο debate. Κι ακόμα δεν έχει μιλήσει ο Χάρης. Can’t wait.

Ηλεκτρονική ψήφος

Εκτός από τα debate των υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ, το άλλο θέμα είναι πώς, θα ψηφίσουν. Στην εποχή μου φυσικά, οι ψηφοφορίες γίνονταν είτε δι’ ανατάσεως των χεριών των παρόντων στις φανερές, είτε με όστρακα στις μυστικές, όταν αφορούσε πρόσωπα. Από τους υποψηφίους, η πιο τολμηρή πρόταση ήρθε από τον Γερουλάνο που προτείνει και ηλεκτρονική ψηφοφορία. Η πρωτοβουλία είναι ματ, καθώς συνδέει και Έλληνες του εξωτερικού, και ψηφοφορία εξ αποστάσεως σε συνθήκες covid. Δηλαδή 'μεγαλώνει' το εκλογικό σώμα. Υποθέτω αυτό το θέλουν όλοι οι υποψήφιοι, σωστά;

Καταλύτης Τόνια

Την ώρα που ο Κυριάκος και οι συν αυτώ ασχολούνται με τα κρούσματα, και η αξιωματική αντιπολίτευση με μανιτάρια, ρίχνω το βάρος στα αθέατα. Θα είναι η είσοδος της Τόνιας, (λέγε-με-δεξί-χέρι-του Άκη), Αντωνίου στη Βουλή, ο καταλύτης που θα φέρει την ανατροπή στο ΚΙΝΑΛ; Η Τόνια υπήρξε δραστήριο στέλεχος της Γραμματείας Νέων της ΓΣΕΕ, και γραμματέας Νεολαίας τα πέτρινα χρόνια, ώιμε, που το κόμμα και την κυβέρνηση κατέλαβε ο Κώστας Σημίτης. Είναι ικανή για όλα. Θυμίζω ότι στις προσπάθειες να αποκοπεί ο έλεγχος των Τσοχατζοπουλικών από τη Νεολαία με αλλαγές καταστατικού τύπου, η Τόνια αντέδρασε ως εξής: κάλεσε τους ομολόγους της των άλλων κομμάτων (!) και τους ζήτησε αλληλεγγύη και στήριξη ώστε να μην «καπελώσει» το κόμμα, την «αυτονομία» της Νεολαίας. Ήταν τόσο πειστική που εκτός από το Γραμματέα της ΟΝΝΕΔ (Μαραβέλιας), και του Συνασπισμού, έπεισε ακόμα και το Σοφιανό της ΚΝΕ να προβεί σε κίνηση στήριξης. Η κίνησή θεωρήθηκε πρωτοποριακή για την εποχή και ανέβασε την Τόνια πολλά σκαλοπάτια στο βάθρο της πολιτικής τέχνης. Οπότε, αν πόνταρα κάπου για τη νίκη ΓΑΠ θα ήταν στην Τόνια. Είναι εντός, εκτός και επί τα αυτά, μετρ στα οργανωτικά, και άσσος στους συσχετισμούς-ιδιαίτερα μεταξύ διαφορετικών κομμάτων.

Τρεις Γραμματείς

Εντωμεταξύ, είπα Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και θυμήθηκα ότι τρεις από αυτούς είναι σήμερα στο πλευρό του Αλέξη: Μαδεμλής, Μωραΐτης και ο θρυλικός Στέφανος Τζουμάκας. «Τρεις στους συνολικά δεκαέξι που είχε το ΠΑΣΟΚ, άρα είμαστε εντάξει με την ποσόστωση του 20%» σχολίασε πουλάκι- άσσος στην στατιστική.

Εγκέλαδος ο νέος

Ο νέος Γραμματέας Νεολαίας της Κουμουνδούρου όμως, φυσικά δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Τον λένε Κωνσταντίνο Βλαχάκη. Βέρος Συριζαίος. Πρόκειται για πρόσωπο, που έκανε επιτέλους να χαμογελάσει το χειλάκι του Τσίπρα, καθώς προέρχεται από τον θρυλικό «Εγκέλαδο». Αυτό το όνομα διάλεξε ο νεαρός φοιτητής του ΕΜΠ Αλέξης Τσίπρας, για την αυτόνομη φοιτητική παράταξη που ίδρυσε, και σάρωνε στις φοιτητικές εκλογές με 25άρια. Επίσης προκαλούσε σεισμό με τα πάρτι που έκανε. Ήταν δυναμικό το ξεκίνημα της πολιτικής για τον Αλέξη. Δεν θέλω να τον πικράνω θυμίζοντας ότι στο τέλος των Γιγαντομαχιών, ο Εγκέλαδος φονεύεται από την Θεά Αθηνά.

Σας φιλώ,

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:11

Ξεκίνησαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 52η επέτειο του Πολυτεχνείου

13:58

Πράσινη μετάβαση στην Ευρώπη με υψηλό κόστος: Στα 2,9 δισ. δολάρια το ETS της ναυτιλίας το 2024

13:35

Η νέα εποχή στις τράπεζες: Ο μετασχηματισμός του κλάδου μέσα από το μοντέλο της Alpha Bank

13:26

Ευχαριστίες του Αμερικανού Μ.Α. στον ΟΗΕ προς την Ελλάδα για τη στήριξη του σχεδίου Ψηφίσματος των ΗΠΑ για τη Γάζα

13:21

Αυστραλία: Θα ζητήσει να φιλοξενήσει την επόμενη σύνοδο για την κλιματική αλλαγή

13:05

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής

13:00

Ποια μεγάλα συμβόλαια «χτυπούν» οι ισχυροί κατασκευαστές στο «φίνις» του 2025

12:48

Μαρινάκης: Η αναβάθμιση από τον Fitch προσελκύει επενδύσεις οι οποίες δημιουργούν δουλειές

12:37

Τραμπ: Αποκήρυξε την ηγετική MAGA μορφή, τη βουλευτή Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν

12:22

Tesla: Απαιτεί από τους προμηθευτές της να αποφεύγουν κινεζικά εξαρτήματα για οχήματα με προορισμό τις ΗΠΑ

12:08

Τραμπ: Θα κάνουμε πυρηνικές δοκιμές, όπως κάνουν κι άλλες χώρες

12:00

Υψηλή μεταδοτικότητα και βαρύτερη νόσηση αναμένεται να έχει φέτος η γρίπη

11:51

Μαδούρο σε Τραμπ: Όχι άλλοι άδικοι πόλεμοι

11:39

Τραμπ: Δηλώνει πως θα κινηθεί νομικά εναντίον του BBC

11:22

Μερτς: Η υπομονή των Γερμανών μαζί του εξαντλείται γρήγορα

10:54

Τουρισμός: Κρίσιμη για το «όνομα» και τη βιωσιμότητα του η ενίσχυση της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας

10:24

Hilton: Από 1 σε 67 ξενοδοχεία στην Ελλάδα μέσα σε λίγα χρόνια- Οι μονάδες που έρχονται

10:15

Πιερρακάκης στο LSE: Είμαι αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

09:56

Αμυντική βιομηχανία και ναυπηγεία το νέο αφήγημα για την ελληνική βιομηχανία

09:39

Τέσσερα μέτρα οικονομικής στήριξης για τους συνταξιούχους

09:22

Φιλικότερος ο εξωδικαστικός μηχανισμός

09:05

5 ορεινά χωριά της Ηπείρου για γιορτινές αποδράσεις

08:54

25.000 ελβετικές αγελάδες θα πληρώσουν το μάρμαρο των υψηλών δασμών Τραμπ σε τυριά και σοκολάτες

08:38

ESG υπό πίεση: Η ευρωπαϊκή «απλούστευση» και το πρώτο «πάγωμα» της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων

08:31

Τι θα αλλάξει στα μικροδέματα που έρχονται από Temu και Shein

08:16

Ανατροπή με την πληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων στους μισθωτούς και των συντάξεων Ιανουαρίου

08:09

Ακίνητα: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές και η τάση σε Θεσσαλία/Σποράδες – Οι παράγοντες «κλειδί»

08:00

«Καρφώματα» για φοροδιαφυγή: Η Task Force πιάνει δουλειά

00:37

Παπαθανάσης για αναβάθμιση από Fitch: Μία ακόμα ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

00:13

Πιερρακάκης για αναβάθμιση από Fitch: Η Ελλάδα αλλάζει επίπεδο