INSIDE OUT

Inside Out: ΚΙΝΑΛ: Ποιος δεν θέλει ηλεκτρονική ψηφοφορία; - Εγκέλαδος στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

03-11-2021 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Εισπνοή. Παύση. Εκπνοή. Συνεχίζω τους ελέγχους της αναπνοής, γιατί η δουλειά έχει ανέβει κατακόρυφα και υπάρχει κίνδυνος να κάνω λάθος. Ήδη πήρα στο λαιμό μου τον Χάρη, όταν μου ζήτησε προ διμήνου χρησμό να κατέβει να μην κατέβει, και τι θα κάνει ο ΓΑΠ. Τον ξεπέταξα κανονικά ανάμεσα σε δύο χοντρά πορτοφόλια: Ένα από την χώρα του καλαμποκιού που ψάχνει ευκαιρίες στην Κρήτη, κι ένα από την χώρα των πυροτεχνημάτων που ήθελε κάτι παραπάνω για το λιμάνι. Σιγά μην έχανα το χρόνο μου με ένα κόμμα του 6%, τρεις υποψηφίους, και έναν βουλευτή από το ’81. Τέλοσπάντων. Το παρελθόν δεν γυρίζει πίσω, ας επικεντρωθώ στο σήμερα και το αύριο. Ο μήνας ξεκίνησε δυνατά και πρέπει ν ‘ ανταποκριθώ γιατί εκτός από τα συνηθισμένα, δέχομαι και ασυνήθιστα ερωτήματα τελευταία. Να, για παράδειγμα το πρώην κοτζάμ αντ’ αυτού στέλεχος της Κουμουνδούρου, ο Νίκος ο Παππάς, με ρώτησε χθες αν φυτρώνουν μανιτάρια σε τρένα. Η ερώτηση με παραξένεψε, γιατί ο πρώην πανίσχυρος άντρας, έχει σοβαρότερα θέματα νομίζω μπροστά του να αντιμετωπίσει, από το να γυρνάει βιντεάκια με μανιτάρια σε τραίνο, μαζί με τον πρώην (αντικειμενικό πάντα), δημοσιογράφο της δημόσιας τηλεόρασης, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Γιαννούλη.

Όσα ζητηθούν

Την ώρα που κάποιοι πρώην κορυφαίοι αναζητούν αντιπολίτευση σε βαγόνια με μανιτάρια, η προοδευτική, δημοκρατική, συμμετοχική , κατά ΓΑΠ, παράταξη, φλέγεται. Τι πόσα debate; Όσα μας ζητήσουν τα κανάλια. Αυτή ήταν η απάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου στο ακανθώδες ζήτημα των δημοσίων και live αναμετρήσεων όλων των υποψηφίων για την, –περιζήτητη όπως αποδεικνύεται- Προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Επίσης ο Ανδρέας προτείνει στο μεσοδιάστημα των δύο αναμετρήσεων, δηλαδή μεταξύ 5 και 12 Δεκεμβρίου, να γίνουν δύο debate. Κι ακόμα δεν έχει μιλήσει ο Χάρης. Can’t wait.

Ηλεκτρονική ψήφος

Εκτός από τα debate των υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ, το άλλο θέμα είναι πώς, θα ψηφίσουν. Στην εποχή μου φυσικά, οι ψηφοφορίες γίνονταν είτε δι’ ανατάσεως των χεριών των παρόντων στις φανερές, είτε με όστρακα στις μυστικές, όταν αφορούσε πρόσωπα. Από τους υποψηφίους, η πιο τολμηρή πρόταση ήρθε από τον Γερουλάνο που προτείνει και ηλεκτρονική ψηφοφορία. Η πρωτοβουλία είναι ματ, καθώς συνδέει και Έλληνες του εξωτερικού, και ψηφοφορία εξ αποστάσεως σε συνθήκες covid. Δηλαδή 'μεγαλώνει' το εκλογικό σώμα. Υποθέτω αυτό το θέλουν όλοι οι υποψήφιοι, σωστά;

Καταλύτης Τόνια

Την ώρα που ο Κυριάκος και οι συν αυτώ ασχολούνται με τα κρούσματα, και η αξιωματική αντιπολίτευση με μανιτάρια, ρίχνω το βάρος στα αθέατα. Θα είναι η είσοδος της Τόνιας, (λέγε-με-δεξί-χέρι-του Άκη), Αντωνίου στη Βουλή, ο καταλύτης που θα φέρει την ανατροπή στο ΚΙΝΑΛ; Η Τόνια υπήρξε δραστήριο στέλεχος της Γραμματείας Νέων της ΓΣΕΕ, και γραμματέας Νεολαίας τα πέτρινα χρόνια, ώιμε, που το κόμμα και την κυβέρνηση κατέλαβε ο Κώστας Σημίτης. Είναι ικανή για όλα. Θυμίζω ότι στις προσπάθειες να αποκοπεί ο έλεγχος των Τσοχατζοπουλικών από τη Νεολαία με αλλαγές καταστατικού τύπου, η Τόνια αντέδρασε ως εξής: κάλεσε τους ομολόγους της των άλλων κομμάτων (!) και τους ζήτησε αλληλεγγύη και στήριξη ώστε να μην «καπελώσει» το κόμμα, την «αυτονομία» της Νεολαίας. Ήταν τόσο πειστική που εκτός από το Γραμματέα της ΟΝΝΕΔ (Μαραβέλιας), και του Συνασπισμού, έπεισε ακόμα και το Σοφιανό της ΚΝΕ να προβεί σε κίνηση στήριξης. Η κίνησή θεωρήθηκε πρωτοποριακή για την εποχή και ανέβασε την Τόνια πολλά σκαλοπάτια στο βάθρο της πολιτικής τέχνης. Οπότε, αν πόνταρα κάπου για τη νίκη ΓΑΠ θα ήταν στην Τόνια. Είναι εντός, εκτός και επί τα αυτά, μετρ στα οργανωτικά, και άσσος στους συσχετισμούς-ιδιαίτερα μεταξύ διαφορετικών κομμάτων.

Τρεις Γραμματείς

Εντωμεταξύ, είπα Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και θυμήθηκα ότι τρεις από αυτούς είναι σήμερα στο πλευρό του Αλέξη: Μαδεμλής, Μωραΐτης και ο θρυλικός Στέφανος Τζουμάκας. «Τρεις στους συνολικά δεκαέξι που είχε το ΠΑΣΟΚ, άρα είμαστε εντάξει με την ποσόστωση του 20%» σχολίασε πουλάκι- άσσος στην στατιστική.

Εγκέλαδος ο νέος

Ο νέος Γραμματέας Νεολαίας της Κουμουνδούρου όμως, φυσικά δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Τον λένε Κωνσταντίνο Βλαχάκη. Βέρος Συριζαίος. Πρόκειται για πρόσωπο, που έκανε επιτέλους να χαμογελάσει το χειλάκι του Τσίπρα, καθώς προέρχεται από τον θρυλικό «Εγκέλαδο». Αυτό το όνομα διάλεξε ο νεαρός φοιτητής του ΕΜΠ Αλέξης Τσίπρας, για την αυτόνομη φοιτητική παράταξη που ίδρυσε, και σάρωνε στις φοιτητικές εκλογές με 25άρια. Επίσης προκαλούσε σεισμό με τα πάρτι που έκανε. Ήταν δυναμικό το ξεκίνημα της πολιτικής για τον Αλέξη. Δεν θέλω να τον πικράνω θυμίζοντας ότι στο τέλος των Γιγαντομαχιών, ο Εγκέλαδος φονεύεται από την Θεά Αθηνά.

Σας φιλώ,

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:47

Προσωρινή pρόεδρος της Βενεζουέλας: «Φτάνει πια» με τις «διαταγές της Ουάσιγκτον»

08:28

Νέο κύμα κακοκαιρίας: Σε «Red Code» έξι περιοχές της χώρας

08:15

Το επενδυτικό στοίχημα της Lidl Ελλάς και οι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες του 2026

08:03

Απόδοση 746% σε 2 μήνες και 2,1 δισ. δολάρια: Το ρίσκο που τον «χρύσωσε»

07:51

Χρυσός: Νέο ιστορικό υψηλό, ξεπέρασε τα 5.000 δολάρια

07:45

Εγκρίθηκε η είσοδος 94.300 μετακλητών εργαζομένων το 2026 - Ηλικιακός «κόφτης» και εισαγωγή Tech και Talent visa

07:42

Αέριο: 2+2 όροι για να «ανεβάσει στροφές» ο Κάθετος Διάδρομος - «Αντίδοτο» στη Ρωσία

07:35

Τα πάντα για τον πολίτη - Ποιοι πήγαν Βενιζέλο - Της πράσινης πίτας ο χαμός - Πλήγωσε η Νίνα το ΠΑΣΟΚ;

07:24

Τραγωδία στα Τρίκαλα: 3 νεκρές γυναίκες από τη μεγάλη φωτιά σε μπισκοτοβιομηχανία

07:20

Κύμα ελέγχων στην αγορά για POS και ΙRIS: Πρόστιμα έως 20.000 ευρώ

07:16

Μπαίνουν στα «Εξοικονομώ» οι προμηθευτές - Έρχεται η εξόφληση παρεμβάσεων μέσω των λογαριασμών

07:10

Σιδηρόδρομος: Αυτά είναι τα έργα - προτεραιότητες για την αναβάθμιση και συμπλήρωση του δικτύου

07:05

Τα απότοκα των μνημονίων - Καινούριες πλατφόρμες - Οι ευκαιρίες και το πρόβλημα

23:52

Συγχαρητήρια από Τασούλα - Κακλαμάνη στην Εθνική Ομάδα Πόλο για το χάλκινο μετάλλιο

23:26

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: «Ούτε λέξη για τη Γλυφάδα την μέρα της μεγάλης νεροποντής»

22:59

Η Βρετανία ιδρύει το δικό της FBI - Ανακοινώθηκε η νέα Εθνική Αστυνομική Υπηρεσία

22:33

Χατζηθεοδοσίου: Είναι στις προθέσεις μου να θέσω υποψηφιότητα για περιφερειάρχης Αττικής

22:19

ΔΕΔΔΗΕ σε δήμαρχο Γλυφάδας: Καμία εκσκαφή, μόνο απομάκρυνση υλικών

22:07

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 15 εκατ. ευρώ

21:54

Αιφνίδια επίσκεψη Χαρδαλιά στο Πέραμα: Κάποια θέματα μένουν στα συρτάρια δυστυχώς χωρίς λόγο

21:27

Σκέρτσος: Τι πετύχαμε για την αναπηρική κοινότητα το 2025;

21:14

Κικίλιας: «Μας κάνατε περήφανους για το ιστορικό χάλκινο της Εθνικής πόλο»

21:00

Στο τρίγωνο Καναδά - ΗΠΑ - Κίνας: Φουντώνει το εμπορικό «μπρα ντε φερ»

20:44

Άνοιξαν δύο ανθρωπιστικοί διάδρομοι στη βόρεια Συρία: Έφτασε βοήθεια στο Κομπάνι

20:30

Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός αναζητά τη σορό του τελευταίου ομήρου

20:16

Μητσοτάκης για το χάλκινο της Εθνικής Πόλο: Είμαστε συγκινημένοι και υπερήφανοι

20:02

Ο CEO της Airbus προειδοποιεί για νέους κινδύνους με φόντο τους δασμούς

19:48

Σύρος: Σορός γυναίκας εντοπίστηκε στο λιμάνι της Ερμούπολης

19:34

Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 80 πολιτικοί κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν σήμερα

19:20

«Χάλκινη» η Εθνική Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο: Με 5-12 την Ιταλία