INSIDE OUT

Inside Out: Το… «αντι-δεξιό» σήμερα - Χρησμός Μαραντζίδη για Γαπ- Αξιολόγηση για Δικαστές;

01-11-2021 | 07:47
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Απ’ έξω έχει ουρά μεγάλη: Υποψήφιοι πολιτευτές προσπαθούν να βρουν σε ποια περιφέρεια έχουν περισσότερες πιθανότητες, υποψήφιοι αρχηγοί αγωνιούν για την επόμενη μέρα της ήττας, έμποροι φυσικού αερίου θέλουν να μάθουν τι θα κάνει ο Πούτιν, ο ΓΑΠ αναρωτιέται αν πρέπει να βάλει ή όχι τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην προοδευτική διακυβέρνηση, κι αν ναι, να το κάνει τώρα ή μεταξύ 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Τους βλέπω από το κρυφό πορτάκι να στέκονται υπομονετικά έξω στο κρύο, πίσω από τους θάμνους χουχουλιάζοντας τα χέρια τους. Άστους να περιμένουν. Αν δεν απολαύσω τα φρεσκοψημένα μου κάστανα, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πιάσω δουλειά. Μου τα ‘στειλε ο Μίνωας από τα ορεινά του νησιού. Μικροί καστανοί καρποί, οι καλύτεροι για ψήσιμο, θέλουν μόνο ένα ανεπαίσθητο χάραγμα στη μέση. Χάσκει το κέλυφος όταν η θεϊκή φωτιά τ’ ανοίγει, και με μια κίνηση αποκαλύπτεται η γλυκιά και θρεπτική τους σάρκα. Όλα τα ωραία όμως τελειώνουν, ας δουλέψουμε τώρα.

Μαραντζίδης για ΓΑΠ

Την δόξα μου πολλοί εζήλωσαν. Ένας από αυτούς είναι καθηγητής ονόματι Νίκος Μαρατζίδης. Αξιοσέβαστος στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, γνωστός για τις δημοσκοπήσεις του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου, μέχρι το 2019, αλλά και ΣΚΑΪ (’14-’17). Τον άκουγα με προσοχή το Σάββατο το πρωί να αναλύει το πολιτικό σκηνικό με έμφαση στις διεργασίες του ΚΙΝΑΛ. Θυμίζω ότι στα βασικά του ερευνητικά ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται ο κομμουνισμός , η πολιτική και εκλογική συμπεριφορά και οι εμφύλιοι πόλεμοι με έμφαση στον ελληνικό (1943-1949). Από όσα είπε κρατάω δύο παρατηρήσεις: το αντι-δεξιό είναι παρωχημένο και, ειδικά για τον ΓΑΠ σημείωσε ότι δεν είναι κλασικά αντιδεξιός, αλλά μοντέρνος και σύγχρονος. Από πού να το πιάσω πέστε μου!

Τοποθετούνται

Δεν ξέρω αν οι προβλέψεις Μαραντζίδη για τον Γιώργο Παπανδρέου επιβεβαιωθούν. Κοντός ψαλμός αλληλούια που λένε και οι χριστιανοί. Ήδη σιγά σιγά οι υποψήφιοι άρχισαν να τοποθετούνται επί συγκεκριμένων και ιδιαίτερα σημαντικών θεμάτων. Για παράδειγμα ο Νίκος Ανδρουλάκης με ανάρτηση, προτείνει μεταξύ άλλων, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό «σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς που έρχονται σε επαφή με πολίτες». Δηλαδή σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Για το θέμα περιμένω και τις ιδέες του ΓΑΠ, που ως πρώην Πρωθυπουργός έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Καθώς θα πάει στον ΕΟΔΥ, υποθέτω θα ακούσουμε τις ιδέες του για το πώς να προχωρήσει ο εμβολιασμός σ’ αυτά τα 2.000.000 πολιτών που δεν θέλουν με τίποτα. Ε, δεν θα πει κάτι και για την δεξιά που κυβερνά; Η, δεν θα πει;

Πιέζεται ο Αλέξης

Ο εσωκομματικός αγώνας στο ΚΙΝΑΛ, αναπόφευκτα δημιουργεί τεράστια πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, που καλείται να επανατοποθετηθεί για ένα πλήθος ζητήματα. Άσε που η άποψη Μαρατζίδη, ότι το «αντι-δεξιό είναι παρωχημένο» θα τους έχει ήδη μπλοκάρει. Όταν οι ιδέες και προτάσεις αρχίσουν να πέφτουν βροχή από τους υποψήφιους για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, τόσο θα γίνονται αναπόφευκτες συγκρίσεις με την γύμνια ή τον πλούτο των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η τελευταία ιδέα της Κουμουνδούρου πάντως για επιτροπή με κοινής αποδοχής επιστήμονες σε θέματα της πανδημίας, δεν φαίνεται να αγγίζει και πολύ, ούτε τους εμβολιασμένους, ούτε τους ανεμβολίαστους. Τώρα για εκθέσεις ιδεών του τύπου, «Ναι ή όχι στη στοιχειώδη συνεννόηση, Ναι ή όχι στην ενίσχυση του ΕΣΥ, Ναι ή όχι σε μια προσπάθεια να σώσουμε ζωές;» απαξιώ και να ασχοληθώ.

Πιέζει τους δικαστές

Η ευθεία και τολμηρή τοποθέτηση του Παναγιώτη Πικραμμένου για τους δικαστές (Καθημερινή) με εξέπληξε θετικά χθες. Μόνο και μόνο, που ο σαρξ εκ της σαρκός της δικαστικής ελίτ βγαίνει και λέει ότι, «έχουμε περιπτώσεις δικαστών που εκδικάζουν 10 υποθέσεις, άλλοι που εκδικάζουν 100 ή άλλοι που καθυστερούν επί χρόνια την έκδοση των αποφάσεων», θέτει τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ουσιαστικά προαναγγέλλει αξιολόγηση και στο σώμα των Δικαστών. Σοκ και δέος.

Καθόλου χαρούμενη η Καγκελάριος μ’ αυτά που άκουσε, κι ας την έβγαλε στο μπαλκόνι ο Πρωθυπουργός να θαυμάσει την Ακρόπολη. Τι να κάνουμε, ξυδάκι.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:50

Αλέξης Τσίπρας: Στις 26 Μαΐου η ανακοίνωση για το νέο κόμμα - «Τώρα είναι η ώρα»

08:41

Meravia: Μία adults-only εμπειρία απόλυτης ηρεμίας με θέα το Αιγαίο

08:36

Η Gina Rinehart ποντάρει 100 εκατ. δολάρια σε αμερικανικές εταιρείες κατασκευής όπλων

08:35

ΔΕΗ: «Πρεμιέρα» για το βιβλίο προσφορών για την ΑΜΚ - «Ταβάνι» τα 4,3 δισ. ευρώ

08:05

Σούπερ μάρκετ: Πώς «ξαναμοιράζει την τράπουλα» το deal Μασούτης - Κρητικός

08:01

Πόσα ζητά για το σπίτι του ο Πιτ Ντέιβιντσον

07:59

Γιατί ο Τραμπ ανέβασε συνέντευξη του Στ. Παπασταύρου στο Truth Social

07:49

Κλοπές βοοειδών στη Γερμανία: Δεν είναι μόνο το ακριβό κρέας αλλά και τα γενετικά χαρακτηριστικά

07:47

Πώς μπορούν να πάρουν σύνταξη 50.000 «εγκλωβισμένοι» οφειλέτες του ΕΦΚΑ

07:42

ΜΕΤΚΑ: «Βλέπει» EBITDA 140-150 εκατ. ευρώ το 2026 – Οι «πυλώνες» ανάπτυξης

07:38

Ο λογαριασμός του πολέμου έρχεται στη Βουλή

07:26

Εφορία: Ψηφιακό «μάτι» σε 4,8 εκατ. φορολογούμενους με χρέη - Σε πλήρη λειτουργία το σύστημα που βαθμολογεί τους οφειλέτες

07:23

Το «ό,τι είπαμε, το κάναμε» του Κυριάκου - O «διάλογος» Άδωνι-Χατζηδάκη - H καρατόμηση Πολάκη για χάρη του Αλέξη

07:08

Μετά το RRF τι - Μια ενδιαφέρουσα διάταξη - Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

23:58

Ρόδος: Δύο γυναίκες νεκρές σε τροχαίο δυστύχημα

23:38

Ιράν: Ο επικεφαλής διαπραγματευτής και πρόεδρος του κοινοβουλίου διορίστηκε ειδικός απεσταλμένος για την Κίνα

23:15

Ρωσία: Ένας Ινδός εργαζόμενος νεκρός από την επίθεση ουκρανικών drones στην περιφέρεια της Μόσχας

22:46

Ν.Κορέα: Ζήτησε εξηγήσεις απ' το Ιράν για επίθεση κατά νοτιοκορεατικού πλοίου στο Ορμούζ

22:18

Σκυλακάκης: Η ΤΝ απειλεί την εργασία - Ώρα πολιτικής αφύπνισης για την Ελλάδα του 2030

21:48

Τζιτζικώστας: Η μεγάλη μάχη τώρα είναι η σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρώπη

21:17

Χαρακόπουλος: Το Συνέδριο της ΝΔ εφαλτήριο για διεκδίκηση τρίτης αυτοδυναμίας

21:00

Τηλεφωνική επικοινωνία Γ. Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογο του Μπαντρ Αμπντελατί

20:23

Τραμπ: Ο χρόνος τελειώνει για το Ιράν

20:03

Τι αγόρασε αλλά και τι πούλησε η Berkshire Hathaway

19:45

ΗΑΕ: Kαταγγέλλουν επικίνδυνη κλιμάκωση μετά το πλήγμα με drone σε πυρηνική εγκατάσταση

19:26

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 200 βλήματα προς το Ισραήλ και τα στρατεύματά του στον Λίβανο

19:10

Νόσος Έμπολα: Νέος έκτακτος συναγερμός από τον ΠΟΥ, με 246 ύποπτα κρούσματα και 80 θανάτους απ' τον ιό Μπουντιμπουγκιό

19:00

Βρετανία σε πολιτική δίνη: Πέντε πρωθυπουργοί σε επτά χρόνια και φόβοι νέας κρίσης εξουσίας

18:54

Ανδρουλάκης από την Καππαδοκία: Έχουμε ευθύνη να διατηρήσουμε τις μνήμες ζωντανές

18:35

Διαδήλωση στα Χανιά και πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βάση στο Ακρωτήρι