INSIDE OUT

Inside Out: Το… «αντι-δεξιό» σήμερα - Χρησμός Μαραντζίδη για Γαπ- Αξιολόγηση για Δικαστές;

01-11-2021 | 07:47
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Απ’ έξω έχει ουρά μεγάλη: Υποψήφιοι πολιτευτές προσπαθούν να βρουν σε ποια περιφέρεια έχουν περισσότερες πιθανότητες, υποψήφιοι αρχηγοί αγωνιούν για την επόμενη μέρα της ήττας, έμποροι φυσικού αερίου θέλουν να μάθουν τι θα κάνει ο Πούτιν, ο ΓΑΠ αναρωτιέται αν πρέπει να βάλει ή όχι τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην προοδευτική διακυβέρνηση, κι αν ναι, να το κάνει τώρα ή μεταξύ 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Τους βλέπω από το κρυφό πορτάκι να στέκονται υπομονετικά έξω στο κρύο, πίσω από τους θάμνους χουχουλιάζοντας τα χέρια τους. Άστους να περιμένουν. Αν δεν απολαύσω τα φρεσκοψημένα μου κάστανα, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πιάσω δουλειά. Μου τα ‘στειλε ο Μίνωας από τα ορεινά του νησιού. Μικροί καστανοί καρποί, οι καλύτεροι για ψήσιμο, θέλουν μόνο ένα ανεπαίσθητο χάραγμα στη μέση. Χάσκει το κέλυφος όταν η θεϊκή φωτιά τ’ ανοίγει, και με μια κίνηση αποκαλύπτεται η γλυκιά και θρεπτική τους σάρκα. Όλα τα ωραία όμως τελειώνουν, ας δουλέψουμε τώρα.

Μαραντζίδης για ΓΑΠ

Την δόξα μου πολλοί εζήλωσαν. Ένας από αυτούς είναι καθηγητής ονόματι Νίκος Μαρατζίδης. Αξιοσέβαστος στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, γνωστός για τις δημοσκοπήσεις του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου, μέχρι το 2019, αλλά και ΣΚΑΪ (’14-’17). Τον άκουγα με προσοχή το Σάββατο το πρωί να αναλύει το πολιτικό σκηνικό με έμφαση στις διεργασίες του ΚΙΝΑΛ. Θυμίζω ότι στα βασικά του ερευνητικά ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται ο κομμουνισμός , η πολιτική και εκλογική συμπεριφορά και οι εμφύλιοι πόλεμοι με έμφαση στον ελληνικό (1943-1949). Από όσα είπε κρατάω δύο παρατηρήσεις: το αντι-δεξιό είναι παρωχημένο και, ειδικά για τον ΓΑΠ σημείωσε ότι δεν είναι κλασικά αντιδεξιός, αλλά μοντέρνος και σύγχρονος. Από πού να το πιάσω πέστε μου!

Τοποθετούνται

Δεν ξέρω αν οι προβλέψεις Μαραντζίδη για τον Γιώργο Παπανδρέου επιβεβαιωθούν. Κοντός ψαλμός αλληλούια που λένε και οι χριστιανοί. Ήδη σιγά σιγά οι υποψήφιοι άρχισαν να τοποθετούνται επί συγκεκριμένων και ιδιαίτερα σημαντικών θεμάτων. Για παράδειγμα ο Νίκος Ανδρουλάκης με ανάρτηση, προτείνει μεταξύ άλλων, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό «σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς που έρχονται σε επαφή με πολίτες». Δηλαδή σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Για το θέμα περιμένω και τις ιδέες του ΓΑΠ, που ως πρώην Πρωθυπουργός έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Καθώς θα πάει στον ΕΟΔΥ, υποθέτω θα ακούσουμε τις ιδέες του για το πώς να προχωρήσει ο εμβολιασμός σ’ αυτά τα 2.000.000 πολιτών που δεν θέλουν με τίποτα. Ε, δεν θα πει κάτι και για την δεξιά που κυβερνά; Η, δεν θα πει;

Πιέζεται ο Αλέξης

Ο εσωκομματικός αγώνας στο ΚΙΝΑΛ, αναπόφευκτα δημιουργεί τεράστια πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, που καλείται να επανατοποθετηθεί για ένα πλήθος ζητήματα. Άσε που η άποψη Μαρατζίδη, ότι το «αντι-δεξιό είναι παρωχημένο» θα τους έχει ήδη μπλοκάρει. Όταν οι ιδέες και προτάσεις αρχίσουν να πέφτουν βροχή από τους υποψήφιους για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, τόσο θα γίνονται αναπόφευκτες συγκρίσεις με την γύμνια ή τον πλούτο των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η τελευταία ιδέα της Κουμουνδούρου πάντως για επιτροπή με κοινής αποδοχής επιστήμονες σε θέματα της πανδημίας, δεν φαίνεται να αγγίζει και πολύ, ούτε τους εμβολιασμένους, ούτε τους ανεμβολίαστους. Τώρα για εκθέσεις ιδεών του τύπου, «Ναι ή όχι στη στοιχειώδη συνεννόηση, Ναι ή όχι στην ενίσχυση του ΕΣΥ, Ναι ή όχι σε μια προσπάθεια να σώσουμε ζωές;» απαξιώ και να ασχοληθώ.

Πιέζει τους δικαστές

Η ευθεία και τολμηρή τοποθέτηση του Παναγιώτη Πικραμμένου για τους δικαστές (Καθημερινή) με εξέπληξε θετικά χθες. Μόνο και μόνο, που ο σαρξ εκ της σαρκός της δικαστικής ελίτ βγαίνει και λέει ότι, «έχουμε περιπτώσεις δικαστών που εκδικάζουν 10 υποθέσεις, άλλοι που εκδικάζουν 100 ή άλλοι που καθυστερούν επί χρόνια την έκδοση των αποφάσεων», θέτει τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ουσιαστικά προαναγγέλλει αξιολόγηση και στο σώμα των Δικαστών. Σοκ και δέος.

Καθόλου χαρούμενη η Καγκελάριος μ’ αυτά που άκουσε, κι ας την έβγαλε στο μπαλκόνι ο Πρωθυπουργός να θαυμάσει την Ακρόπολη. Τι να κάνουμε, ξυδάκι.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Η Λιβερία συμφώνησε να δεχθεί έως και 1.200 μετανάστες που απελαύνονται από τις ΗΠΑ

23:44

Λαβρόφ: Η Βρετανία κινδυνεύει να θεωρηθεί ως μέρος του πολέμου στην Ουκρανία

23:35

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον επιβάλλει κυρώσεις στην πρόεδρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και σε ανώτερο δικαστικό λειτουργό

23:30

Γερμανία: Ο επικεφαλής εταιρίας που προμηθεύει την Ουκρανία με drones καταγγέλλει ρωσικό σχέδιο δολοφονίας

23:14

Τρίτη ημέρα απωλειών στην Wall Street - Τριπλό pressing από chip, ομόλογα και Ορμούζ

23:01

Γαλλία: Ο ΥΠΕΞ Μπαρό προανήγγειλε την απέλαση δύο ιρανών διπλωματών

22:48

Washington Post: Το Πεντάγωνο εξετάζει μικρότερη στρατιωτική παρουσία στον Κόλπο μετά τον πόλεμο με το Ιράν

22:30

Βόρεια Μακεδονία: Τέσσερις νεκροί και 35 κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

22:17

Δεκάδες τουρκικές παραβιάσεις και αερομαχίες με οπλισμένα F-16 στο Αιγαίο

21:58

Σι Τζινπίνγκ: Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν το δικαίωμα να διαθέτουν ανεξαρτησία

21:45

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες – 22 πληγέντα κτίρια

21:32

Υποχώρησε ο χρυσός με φόντο το ράλι των ομολόγων

21:08

Γάζα: Τουλάχιστον έξι νεκροί σε ισραηλινό πλήγμα στην περιοχή του λιμανιού

20:55

Apple: Μειώνει τις χρεώσεις στο App Store της ΕΕ

20:42

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατηγορούν το Ιράν ότι εκτόξευσε δύο πυραύλους στο έδαφός τους

20:27

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ΚΟ η Κασιμάτη - Παράδοση έδρας από Γεροβασίλη ζητά η Δούρου

20:26

Πετρέλαιο: Σε υψηλό τριών εβδομάδων καθώς «χλωμιάζει» η ειρηνευτική συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

20:11

ΟΗΕ: Μόνο το 3% της καλλιεργήσιμης γης στη Γάζα παραμένει ακέραιο και προσβάσιμο

20:00

Ο πόλεμος της τεχνητής νοημοσύνης έχει νέο όπλο: Τα τρισεκατομμύρια της Κίνας

19:56

Ζελένσκι: Πρότεινε τον Χμάρα για τη θέση του υπουργού Άμυνας

19:48

Σίβηρη Χαλκιδικής: Κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον κ. Κατσαφάδο αύριο στις πληγείσες περιοχές

19:38

Πυροσβεστική: Σε 47 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

19:27

Disney εναντίον Τραμπ: Στα δικαστήρια για το ABC και την ελευθερία του Τύπου - Ο παράγοντας Τζίμι Κίμελ

19:16

Μηνυτήρια αναφορά της Διοικήτριας της ΔΥΠΑ για απειλές κατά εργαζομένων στην Κηφισιά

19:04

ΥΠΕΝ: Το Antinero κρίνεται από τα στοιχεία και τα αποτελέσματά του

18:55

«Κόκκινο 5x5» στις ευρωαγορές - Πτωτικό σερί 9 μηνών

18:47

Νεκρός ναυτικός από επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο στα Στενά του Ορμούζ

18:34

Τραμπ: «Δεν υπάρχουν συνομιλίες με Ιράν - Σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός και ανοικτά τα Στενά του Ορμούζ»

18:22

Δύο πύρινα μέτωπα στον Βόλο - Ήχησε το 112

18:10

Δήμας: «27 Αυγούστου το Μετρό φτάνει στην Καλαμαριά»