INSIDE OUT

Inside Out: Φίλιππος-Νίνα Φλορ και ψάρι με σπανακόρυζο - Τα deal στο ΚΙΝΑΛ

25-10-2021 | 07:49
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Όχι παιδιά, τοματοσαλάτα με κρέμα- φέτα δεν με ενθουσίασε. Oύτε ψάρι με σπανακόρυζο. Προσπάθησαν να το κρατήσουν σ’ ένα ελληνικό επίπεδο, το καταλαβαίνω, αλλά δε μ’ άρεσε. Και αφού αποφάσισαν έτσι ο Φίλιππος και η Νίνα Φλορ, τουλάχιστον ας το κράταγαν και στα κρασιά. Τί μου πετάς μετά ένα Chateau Μargaux; Αν είναι να πας με φέτα, ντομάτα και σπανακόρυζο, κράτα το όλο ελληνικό. Όλα εγώ πια;

Κατά τα λοιπά, επιτέλους ένα ωραίο διάλειμμα μετά από λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς. Γιατί άλλο είναι να βλέπεις την Ευγενία Νιάρχου να περπατάει και να τρίζει το τσιμέντο στην Μητροπόλεως, κι άλλο να τα βλέπεις στο Point de Vue και το Vanity Fair. Η πεθερά του Φίλιππου είναι εκδότρια της ρωσικής Vogue, ο πεθερός του, πάμπλουτος επιχειρηματίας των λιαρ τζετ. Η περιοχή πέριξ του Συντάγματος έζησε μεγάλη δόξα το περασμένο τριήμερο, κι επιτέλους τα φλας άστραψαν για κάτι διαφορετικό απ’ ότι συνήθως. Από εμφανίσεις, έλαμψαν Μαρί Σαντάλ και Τατιάνα. Το χαλί στα σκαλιά της Μητρόπολης Αθηνών και τα κεριά της δεξίωσης ήταν sapphire blue, όπως με ενημέρωσε η μυστικοσύμβουλός μου. Μπορεί να μην μου άρεσε το μενού, όμως λάτρεψα το art de la table.

Συμμετοχική στα Δυτικά Βαλκάνια

Ο γάμος με χαλάρωσε λίγο από την ξαφνική περιπέτεια που είχα με την ντουλάπα του Γιώργου. Θυμάστε, εκεί που κατασκόπευα το επιτελείο των Πεταλωτή, Ξινίδη, Καρχιμάκη, Πωλίνα Λάμψα κλπ κλπ – η Αίγλη, η Ρεγγίνα, και η Τίνα δεν εμφανίστηκαν ακόμα-,και βρέθηκα εγκλωβισμένη μέχρι να τελειώσει το διάγγελμα για ν’ ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο ΓΑΠ. Παρ’ ότι είχα κάποιους ενδοιασμούς για την επιστροφή του πρίγκιπα της πράσινης ανάπτυξης, τάσσομαι αναφανδόν υπέρ. Αυτές οι έξι εβδομάδες και οι μήνες μέχρι τις εκλογές, καθώς είναι το απόλυτο φαβορί, «βλέπω» καθαρά ότι θα μας χαρίσουν μοναδικές συγκινήσεις. Κι επειδή υπάρχουν ζόρια μπροστά, όπως γράφουν αριστεροδεξιά μου, τόσο με το ενεργειακό, όσο και με την ακρίβεια, μας αξίζει να χαλαρώνουμε λίγο νομίζω. Ο Γιώργος δεν με πρόδωσε στις προβλέψεις μου. Ήδη, στην παρέμβαση που έκανε στη δεύτερη Ολομέλεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης το «έπιασε» από εκεί που το άφησε το 2009: Πρότεινε την θέσπιση νέων μορφών συμμετοχικής δημοκρατίας. Αυτή την φορά στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια. Από συνελεύσεις πολιτών έως τη διαδικτυακή «Αγορά». «Να συγκεντρώσουμε τη σοφία των πολιτών, να διασφαλίσουμε ότι η φωνή των πολιτών και των νέων, θα ακούγεται και θα λαμβάνεται πάντα υπόψη», τονίζει ο πρώην Πρωθυπουργός. Το κάνω ήδη εικόνα. Ειδικά στα Δυτικά Βαλκάνια.

Τα αόρατα

Η έναρξη της εσωκομματικής κούρσας του ΚΙΝΑΛ βρήκε τους υποψήφιους σε αναβρασμό. Με εξαίρεση τον Κεγκέρογλου που πήρε αυτό που ήθελε, (την υπόσχεση ότι δεν θα χάσει την έδρα στο Ηράκλειο), οι υπόλοιποι είναι επί ποδός. Πέρα από τα ορατά, ιδιαίτερη σημασία έχουν αυτά που δεν φαίνονται. Για κάποιους, η μάχη αφορά την επόμενη μέρα. Πχ ο στενός συνεργάτης της προέδρου Φώφης Γεννηματά, Παύλος Χρηστίδης, καλοβλέπει το Νότιο τομέα Αθηνών. Υπενθυμίζω, ότι με την αύξηση του αριθμού των βουλευτών Επικρατείας, χάνουν από μια έδρα Αχαΐα, Α’ Αθήνας και Νότιος τομέας. Όμως επειδή επίκειται απογραφή πληθυσμού, ειδικά ο Νότιος Τομέας είναι πιθανόν να την πάρει πίσω, και να βγάλει κι άλλη μία. Οπότε ανοίγει το παιχνίδι.

Την πούλησαν

Η ταχύτητα, που στενοί συνεργάτες της πάντα Προέδρου Φώφης επέλεξαν να τοποθετηθούν στο εσωκομματικό, σε ρόλους, και υποστήριξη υποψηφίων πάντως, σοκάρει. Ο πάλαι ποτέ Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, παντελώς άγνωστος νεαρός με μούσι, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ετοιμάζεται να κατέβει στο υπόλοιπο Αττικής (ανατολικός τομέας τέλωσπάντων). Γι’ αυτό διάλεξε να κάνει ΚΑΙ, τον εκπρόσωπο του κόμματος τις επόμενες έξι εβδομάδες, μέχρι τις εκλογές. Μετά, ποιος ξέρει; Με λίγη καλή τύχη ίσως τον κρατήσει ο νέος Πρόεδρος, δηλαδή το φαβορί Γιώργος. Στο πλευρό του πρώην Πρωθυπουργού και άλλοι στενοί συνεργάτες της Φώφης.

Αδιάφοροι οι γαλάζιοι

Εκλογές κομματικές έκαναν χθες και οι γαλάζιοι. Πέρασαν και δεν ακούμπησαν που λέμε. Μπροστά στα πασοκικά πάθη, οι εκλογές για συνέδρους και κομματικούς στις νομαρχιακές, δεν δημιούργησαν κανένα buzz. Οπότε βρίσκω λογικό ο Κυριάκος να βάλει κάτι πολύ σέξι και πολύ κάζουαλ και να πάει για ψαράκι στο Μοσχάτο με την Μαρέβα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:15

Ρωσία: Κατέρριψε 355 ουκρανικά drone - Στους 24 οι νεκροί στο Κίεβο

09:11

Νέο deal στη μόδα: Η LVMH πουλά την Marc Jacobs

09:10

Νέα άνοδος για το πετρέλαιο από τις δηλώσεις Τραμπ για Κίνα

08:57

Από την αποταμίευση στην επένδυση - Η μεγάλη πρόκληση για την κινητοποίηση των ελληνικών νοικοκυριών

08:54

Κικίλιας για παράνομη αλιεία από Τούρκους ψαράδες: «Ζητούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να παρέμβει»

08:48

Χατζηδάκης: Είμαστε η πολιτική δύναμη που μπορεί να ακουμπήσει πάνω της ρεαλιστικά τις ελπίδες της η Ελλάδα

08:40

Νέα συνάντηση Τραμπ - Σι με μηνύματα για Ιράν και Στενά του Ορμούζ

08:27

Σκέρτσος: «Τη διετία 2023-2024 το brain drain έγινε για πρώτη φορά brain gain μετά από 14 χρόνια»

08:13

ΙΟΒΕ: Οι κλάδοι που συμβάλλουν στην τόνωση της παραγωγικότητας και το τρίπτυχο των λύσεων που προκρίνεται

08:04

Τελευταία ημέρα μαθημάτων για τα Λύκεια - Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις

07:58

Στις 21 Μαΐου ανακοινώνει το κόμμα της η Μαρία Καρυστιανού

07:51

Με σύνθημα «Μαζί για την Ελλάδα του 2030» ξεκινά το 16ο Συνέδριο της ΝΔ

07:44

Η θέση εργασίας με τα πιο πολλά χρήματα στην Ελλάδα - Έως 150.000 ευρώ ετησίως

07:37

Κεφάλαιο κίνησης μέσω έντοκων δανείων προσφέρει στους υπαλλήλους του ο ΟΠΕΚΑ - Η διαδικασία

07:32

HELLENiQ ENERGY: Το γεωπολιτικό crash test και η μάχη για diesel, jet fuel και ρεύμα

07:28

Γιατί «εκτροχιάστηκε» σημαντικό σιδηροδρομικό έργο στη Β. Ελλάδα

07:22

Prodea: «Ψήνει» deal με την Quadrivium Hellas με «φόντο» την είσοδο στα data centers

07:17

Τράπεζες: Στήριξαν τα επιτοκιακά έσοδα με αγορές ομολόγων 8,2 δισ. ευρώ

07:13

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Σαρωτικοί έλεγχοι σε όσους αμφισβήτησαν το τεκμαρτό εισόδημα - Στη «σέντρα» 690 φορολογούμενοι

07:08

Trastor (ΑΜΚ): Ισχυρό διεθνές επενδυτικό σήμα - Πόσα «έβαλαν» ξένοι και Πειραιώς

07:04

Ο Μητσοτάκης απαντά «γιατί μια τρίτη τετραετία» - Το κόμμα Καρυστιανού «καταπίνει» τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Ο Δούκας παίρνει αποστάσεις

07:00

Duracell η Ελλάδα στον τουρισμό - Μυρίζει placement - Νέο μοντέλο αυξήσεων

00:01

ΔΝΤ: Πώς η φορολογική διοίκηση στήριξε την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας

23:43

Ιράκ: Ο νέος πρωθυπουργός θέλει το κράτος να έχει το μονοπώλιο των όπλων

23:23

Wall Street: Ανακατέλαβε τις 50.000 μονάδες ο Dow Jones - Ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq

23:05

Κοντά στα 100 δολάρια παρέμεινε το αργό

22:43

Κατέληξε η 17χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΚΑΤ

21:54

Αμελητέες μεταβολές για τον χρυσό

21:43

Ουγγαρία: Η ΥΠΕΞ Ανίτα Όρμπαν επικρίνει τη Ρωσία για τις επιθέσεις drones στην Υπερκαρπαθία

21:38

Nvidia: Πλησιάζει αποτίμηση 6 τρισ. δολαρίων - Εκτόξευση 20% της μετοχής σε επτά ημέρες