INSIDE OUT

Inside Out: Φίλιππος-Νίνα Φλορ και ψάρι με σπανακόρυζο - Τα deal στο ΚΙΝΑΛ

25-10-2021 | 07:49
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Όχι παιδιά, τοματοσαλάτα με κρέμα- φέτα δεν με ενθουσίασε. Oύτε ψάρι με σπανακόρυζο. Προσπάθησαν να το κρατήσουν σ’ ένα ελληνικό επίπεδο, το καταλαβαίνω, αλλά δε μ’ άρεσε. Και αφού αποφάσισαν έτσι ο Φίλιππος και η Νίνα Φλορ, τουλάχιστον ας το κράταγαν και στα κρασιά. Τί μου πετάς μετά ένα Chateau Μargaux; Αν είναι να πας με φέτα, ντομάτα και σπανακόρυζο, κράτα το όλο ελληνικό. Όλα εγώ πια;

Κατά τα λοιπά, επιτέλους ένα ωραίο διάλειμμα μετά από λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς. Γιατί άλλο είναι να βλέπεις την Ευγενία Νιάρχου να περπατάει και να τρίζει το τσιμέντο στην Μητροπόλεως, κι άλλο να τα βλέπεις στο Point de Vue και το Vanity Fair. Η πεθερά του Φίλιππου είναι εκδότρια της ρωσικής Vogue, ο πεθερός του, πάμπλουτος επιχειρηματίας των λιαρ τζετ. Η περιοχή πέριξ του Συντάγματος έζησε μεγάλη δόξα το περασμένο τριήμερο, κι επιτέλους τα φλας άστραψαν για κάτι διαφορετικό απ’ ότι συνήθως. Από εμφανίσεις, έλαμψαν Μαρί Σαντάλ και Τατιάνα. Το χαλί στα σκαλιά της Μητρόπολης Αθηνών και τα κεριά της δεξίωσης ήταν sapphire blue, όπως με ενημέρωσε η μυστικοσύμβουλός μου. Μπορεί να μην μου άρεσε το μενού, όμως λάτρεψα το art de la table.

Συμμετοχική στα Δυτικά Βαλκάνια

Ο γάμος με χαλάρωσε λίγο από την ξαφνική περιπέτεια που είχα με την ντουλάπα του Γιώργου. Θυμάστε, εκεί που κατασκόπευα το επιτελείο των Πεταλωτή, Ξινίδη, Καρχιμάκη, Πωλίνα Λάμψα κλπ κλπ – η Αίγλη, η Ρεγγίνα, και η Τίνα δεν εμφανίστηκαν ακόμα-,και βρέθηκα εγκλωβισμένη μέχρι να τελειώσει το διάγγελμα για ν’ ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο ΓΑΠ. Παρ’ ότι είχα κάποιους ενδοιασμούς για την επιστροφή του πρίγκιπα της πράσινης ανάπτυξης, τάσσομαι αναφανδόν υπέρ. Αυτές οι έξι εβδομάδες και οι μήνες μέχρι τις εκλογές, καθώς είναι το απόλυτο φαβορί, «βλέπω» καθαρά ότι θα μας χαρίσουν μοναδικές συγκινήσεις. Κι επειδή υπάρχουν ζόρια μπροστά, όπως γράφουν αριστεροδεξιά μου, τόσο με το ενεργειακό, όσο και με την ακρίβεια, μας αξίζει να χαλαρώνουμε λίγο νομίζω. Ο Γιώργος δεν με πρόδωσε στις προβλέψεις μου. Ήδη, στην παρέμβαση που έκανε στη δεύτερη Ολομέλεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης το «έπιασε» από εκεί που το άφησε το 2009: Πρότεινε την θέσπιση νέων μορφών συμμετοχικής δημοκρατίας. Αυτή την φορά στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια. Από συνελεύσεις πολιτών έως τη διαδικτυακή «Αγορά». «Να συγκεντρώσουμε τη σοφία των πολιτών, να διασφαλίσουμε ότι η φωνή των πολιτών και των νέων, θα ακούγεται και θα λαμβάνεται πάντα υπόψη», τονίζει ο πρώην Πρωθυπουργός. Το κάνω ήδη εικόνα. Ειδικά στα Δυτικά Βαλκάνια.

Τα αόρατα

Η έναρξη της εσωκομματικής κούρσας του ΚΙΝΑΛ βρήκε τους υποψήφιους σε αναβρασμό. Με εξαίρεση τον Κεγκέρογλου που πήρε αυτό που ήθελε, (την υπόσχεση ότι δεν θα χάσει την έδρα στο Ηράκλειο), οι υπόλοιποι είναι επί ποδός. Πέρα από τα ορατά, ιδιαίτερη σημασία έχουν αυτά που δεν φαίνονται. Για κάποιους, η μάχη αφορά την επόμενη μέρα. Πχ ο στενός συνεργάτης της προέδρου Φώφης Γεννηματά, Παύλος Χρηστίδης, καλοβλέπει το Νότιο τομέα Αθηνών. Υπενθυμίζω, ότι με την αύξηση του αριθμού των βουλευτών Επικρατείας, χάνουν από μια έδρα Αχαΐα, Α’ Αθήνας και Νότιος τομέας. Όμως επειδή επίκειται απογραφή πληθυσμού, ειδικά ο Νότιος Τομέας είναι πιθανόν να την πάρει πίσω, και να βγάλει κι άλλη μία. Οπότε ανοίγει το παιχνίδι.

Την πούλησαν

Η ταχύτητα, που στενοί συνεργάτες της πάντα Προέδρου Φώφης επέλεξαν να τοποθετηθούν στο εσωκομματικό, σε ρόλους, και υποστήριξη υποψηφίων πάντως, σοκάρει. Ο πάλαι ποτέ Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, παντελώς άγνωστος νεαρός με μούσι, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ετοιμάζεται να κατέβει στο υπόλοιπο Αττικής (ανατολικός τομέας τέλωσπάντων). Γι’ αυτό διάλεξε να κάνει ΚΑΙ, τον εκπρόσωπο του κόμματος τις επόμενες έξι εβδομάδες, μέχρι τις εκλογές. Μετά, ποιος ξέρει; Με λίγη καλή τύχη ίσως τον κρατήσει ο νέος Πρόεδρος, δηλαδή το φαβορί Γιώργος. Στο πλευρό του πρώην Πρωθυπουργού και άλλοι στενοί συνεργάτες της Φώφης.

Αδιάφοροι οι γαλάζιοι

Εκλογές κομματικές έκαναν χθες και οι γαλάζιοι. Πέρασαν και δεν ακούμπησαν που λέμε. Μπροστά στα πασοκικά πάθη, οι εκλογές για συνέδρους και κομματικούς στις νομαρχιακές, δεν δημιούργησαν κανένα buzz. Οπότε βρίσκω λογικό ο Κυριάκος να βάλει κάτι πολύ σέξι και πολύ κάζουαλ και να πάει για ψαράκι στο Μοσχάτο με την Μαρέβα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:15

Μπρύνερ: «Η ΕΕ είναι ευάλωτη αν οι συνοριακοί έλεγχοι εξαρτώνται από την καλή θέληση γειτονικών χωρών»

16:13

Αντικύθηρα: Ένας αυθεντικός παράδεισος όπου ο χρόνος σταματά

16:08

Ο ΟΤΕ στους δείκτες FTSE4Good για 18η συνεχόμενη χρονιά

16:08

Commerzbank: Προχωρά σε buyback 1,2 δισ. ευρώ εν μέσω της «κόντρας» με την UniCredit

16:04

Βαλκάνια: Μάχη με τις πυρκαγιές σε Σερβία και Αλβανία, κορυφώνεται το κύμα καύσωνα

16:03

ΗΠΑ: Κάτω από 200.000 αιτήσεις για επίδομα ανεργίας για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα

15:51

Eurobank: Η Ευρώπη παραμένει ευάλωτη στις ενεργειακές κρίσεις

15:37

ΥΠΑΑΤ: Αποζημιώσεις 38,1 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για ευλογιά, πανώλη και αφθώδη πυρετό

15:36

Warner Bros: Η απώλεια του ΝΒΑ «πλήγωσε» τα έσοδα - Γιατί ανεβαίνει η μετοχή

15:19

Scope Ratings: Ισχυρή κερδοφορία και το 2026 για τις ελληνικές τράπεζες

15:16

Siemens: Ιστορικό ρεκόρ βιομηχανικών κερδών χάρη στην έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης

15:12

Πυρκαγιά - Δυτική Αττική: Το χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση - Στόχος η έναρξη των έργων πριν τις 15/9

15:11

ΗΠΑ: Σε χαμηλό διετίας οι απολύσεις - Βασική αιτία για πέμπτο μήνα το ΑΙ

15:03

Από τις 28/8 η ψηφιακή ενεργοποίηση της Κάρτας Αγρότη μέσω της ΕΑΕ 2026

15:00

Ρουμανία: Επιχείρηση εκτροπής του Δούναβη για να παραταθεί η λειτουργία πυρηνικού σταθμού

14:55

Τι είναι η εθνική ρήτρα διαφυγής για άμυνα και ενέργεια - Ελλάδα και Ιταλία ως στιγμής κάνουν χρήση της επέκτασης στην ενέργεια

14:49

ΟΛΘ ΑΕ: Νέα επένδυση σε σύγχρονο εξοπλισμό για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης

14:45

Diageo: Το πρόγραμμα περικοπών 1 δισ. δολ. ανεβάζει τη μετοχή 7%

14:44

ΗΠΑ-δημοσκόπηση: Οι Αμερικανοί προετοιμάζονται για περισσότερο χάος στη Μέση Ανατολή

14:40

Η πρώην πρεσβευτής της Ουκρανίας Όλγκα Στεφανίσινα στις ΗΠΑ είναι ύποπτη για διαφθορά

14:34

ΠΑΣΟΚ για ΟΣΔΕ 2026: Η κυβέρνηση επιχειρεί να μετατρέψει ένα πρωτοφανές φιάσκο σε πρωθυπουργική φιέστα

14:30

Ουκρανία: Σχεδόν 16.000 ξένοι εθελοντές πολεμούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις

14:26

Τι πρέπει να περιέχει ένα φαρμακείο διακοπών - Η λίστα από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

14:16

Γαλλία: Οκτώ μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές, η ρωσική ανάμειξη αυξάνεται

14:15

Σε υψηλό επτά εβδομάδων ο χρυσός - Τέταρτη ημέρα κερδών

14:15

Ευρεία σύσκεψη στον ΕΟΦ για την ομαλή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας φαρμάκων

14:10

Αποφεύγοντας 3 παράγοντες κινδύνου κερδίζουμε 13 επιπλέον χρόνια χωρίς άνοια, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη

14:08

ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα για την αργία του Δεκαπενταύγουστου

14:04

Νέο ιστορικό ρεκόρ για την Aegean τον Ιούλιο με 2 εκατομμύρια επιβάτες

14:00

Πετρέλαιο: Ξανά πάνω από τα 80 δολ. το Brent εν μέσω επιφυλακτικότητας για το Ορμούζ