INSIDE OUT

Inside Out: Φίλιππος-Νίνα Φλορ και ψάρι με σπανακόρυζο - Τα deal στο ΚΙΝΑΛ

25-10-2021 | 07:49
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Όχι παιδιά, τοματοσαλάτα με κρέμα- φέτα δεν με ενθουσίασε. Oύτε ψάρι με σπανακόρυζο. Προσπάθησαν να το κρατήσουν σ’ ένα ελληνικό επίπεδο, το καταλαβαίνω, αλλά δε μ’ άρεσε. Και αφού αποφάσισαν έτσι ο Φίλιππος και η Νίνα Φλορ, τουλάχιστον ας το κράταγαν και στα κρασιά. Τί μου πετάς μετά ένα Chateau Μargaux; Αν είναι να πας με φέτα, ντομάτα και σπανακόρυζο, κράτα το όλο ελληνικό. Όλα εγώ πια;

Κατά τα λοιπά, επιτέλους ένα ωραίο διάλειμμα μετά από λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς. Γιατί άλλο είναι να βλέπεις την Ευγενία Νιάρχου να περπατάει και να τρίζει το τσιμέντο στην Μητροπόλεως, κι άλλο να τα βλέπεις στο Point de Vue και το Vanity Fair. Η πεθερά του Φίλιππου είναι εκδότρια της ρωσικής Vogue, ο πεθερός του, πάμπλουτος επιχειρηματίας των λιαρ τζετ. Η περιοχή πέριξ του Συντάγματος έζησε μεγάλη δόξα το περασμένο τριήμερο, κι επιτέλους τα φλας άστραψαν για κάτι διαφορετικό απ’ ότι συνήθως. Από εμφανίσεις, έλαμψαν Μαρί Σαντάλ και Τατιάνα. Το χαλί στα σκαλιά της Μητρόπολης Αθηνών και τα κεριά της δεξίωσης ήταν sapphire blue, όπως με ενημέρωσε η μυστικοσύμβουλός μου. Μπορεί να μην μου άρεσε το μενού, όμως λάτρεψα το art de la table.

Συμμετοχική στα Δυτικά Βαλκάνια

Ο γάμος με χαλάρωσε λίγο από την ξαφνική περιπέτεια που είχα με την ντουλάπα του Γιώργου. Θυμάστε, εκεί που κατασκόπευα το επιτελείο των Πεταλωτή, Ξινίδη, Καρχιμάκη, Πωλίνα Λάμψα κλπ κλπ – η Αίγλη, η Ρεγγίνα, και η Τίνα δεν εμφανίστηκαν ακόμα-,και βρέθηκα εγκλωβισμένη μέχρι να τελειώσει το διάγγελμα για ν’ ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο ΓΑΠ. Παρ’ ότι είχα κάποιους ενδοιασμούς για την επιστροφή του πρίγκιπα της πράσινης ανάπτυξης, τάσσομαι αναφανδόν υπέρ. Αυτές οι έξι εβδομάδες και οι μήνες μέχρι τις εκλογές, καθώς είναι το απόλυτο φαβορί, «βλέπω» καθαρά ότι θα μας χαρίσουν μοναδικές συγκινήσεις. Κι επειδή υπάρχουν ζόρια μπροστά, όπως γράφουν αριστεροδεξιά μου, τόσο με το ενεργειακό, όσο και με την ακρίβεια, μας αξίζει να χαλαρώνουμε λίγο νομίζω. Ο Γιώργος δεν με πρόδωσε στις προβλέψεις μου. Ήδη, στην παρέμβαση που έκανε στη δεύτερη Ολομέλεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης το «έπιασε» από εκεί που το άφησε το 2009: Πρότεινε την θέσπιση νέων μορφών συμμετοχικής δημοκρατίας. Αυτή την φορά στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια. Από συνελεύσεις πολιτών έως τη διαδικτυακή «Αγορά». «Να συγκεντρώσουμε τη σοφία των πολιτών, να διασφαλίσουμε ότι η φωνή των πολιτών και των νέων, θα ακούγεται και θα λαμβάνεται πάντα υπόψη», τονίζει ο πρώην Πρωθυπουργός. Το κάνω ήδη εικόνα. Ειδικά στα Δυτικά Βαλκάνια.

Τα αόρατα

Η έναρξη της εσωκομματικής κούρσας του ΚΙΝΑΛ βρήκε τους υποψήφιους σε αναβρασμό. Με εξαίρεση τον Κεγκέρογλου που πήρε αυτό που ήθελε, (την υπόσχεση ότι δεν θα χάσει την έδρα στο Ηράκλειο), οι υπόλοιποι είναι επί ποδός. Πέρα από τα ορατά, ιδιαίτερη σημασία έχουν αυτά που δεν φαίνονται. Για κάποιους, η μάχη αφορά την επόμενη μέρα. Πχ ο στενός συνεργάτης της προέδρου Φώφης Γεννηματά, Παύλος Χρηστίδης, καλοβλέπει το Νότιο τομέα Αθηνών. Υπενθυμίζω, ότι με την αύξηση του αριθμού των βουλευτών Επικρατείας, χάνουν από μια έδρα Αχαΐα, Α’ Αθήνας και Νότιος τομέας. Όμως επειδή επίκειται απογραφή πληθυσμού, ειδικά ο Νότιος Τομέας είναι πιθανόν να την πάρει πίσω, και να βγάλει κι άλλη μία. Οπότε ανοίγει το παιχνίδι.

Την πούλησαν

Η ταχύτητα, που στενοί συνεργάτες της πάντα Προέδρου Φώφης επέλεξαν να τοποθετηθούν στο εσωκομματικό, σε ρόλους, και υποστήριξη υποψηφίων πάντως, σοκάρει. Ο πάλαι ποτέ Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, παντελώς άγνωστος νεαρός με μούσι, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ετοιμάζεται να κατέβει στο υπόλοιπο Αττικής (ανατολικός τομέας τέλωσπάντων). Γι’ αυτό διάλεξε να κάνει ΚΑΙ, τον εκπρόσωπο του κόμματος τις επόμενες έξι εβδομάδες, μέχρι τις εκλογές. Μετά, ποιος ξέρει; Με λίγη καλή τύχη ίσως τον κρατήσει ο νέος Πρόεδρος, δηλαδή το φαβορί Γιώργος. Στο πλευρό του πρώην Πρωθυπουργού και άλλοι στενοί συνεργάτες της Φώφης.

Αδιάφοροι οι γαλάζιοι

Εκλογές κομματικές έκαναν χθες και οι γαλάζιοι. Πέρασαν και δεν ακούμπησαν που λέμε. Μπροστά στα πασοκικά πάθη, οι εκλογές για συνέδρους και κομματικούς στις νομαρχιακές, δεν δημιούργησαν κανένα buzz. Οπότε βρίσκω λογικό ο Κυριάκος να βάλει κάτι πολύ σέξι και πολύ κάζουαλ και να πάει για ψαράκι στο Μοσχάτο με την Μαρέβα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:41

Σκέρτσος: Ο απολογισμός 7 ετών στην ψηφιοποίηση και την ενέργεια

12:30

Εντείνεται η έξοδος προς τη σύνταξη - Πάνω από 100.000 αιτήσεις στο εξάμηνο

12:29

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις ύψους 13,8 εκ. ευρώ σε ασφαλιζόμενους παραγωγούς για ζημίες του 2025

12:25

Φιντάν: Αιχμές για τους περιορισμούς στην ευρωπαϊκή άμυνα και αισιοδοξία για τη συμμετοχή Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

12:12

«Καυτές απάτες»: Απατεώνες εκμεταλλεύονται τον καύσωνα με ψεύτικες προσφορές κλιματιστικών, προειδοποιεί η Kaspersky

12:05

Μαρινάκης: Εγώ δεν πρόκειται να πω ποτέ ότι ο Τσίπρας «τα παίρνει»

11:49

Υποκλοπές Predator: Κατατέθηκαν οι πρώτες 8 αγωγές από θύματα - Στο «εδώλιο» Intellexa και 13 πρόσωπα

11:46

Η Austriacard αποκτά την πρώτη παγκοσμίως δημόσια έγκριση Visa 3.1 για έξυπνες κάρτες πληρωμών νέας γενιάς

11:39

Η Visa ανακοινώνει την πλατφόρμα Visa Threat Intelligence για ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας

11:34

Η Πειραιώς πρώτη ελληνική τράπεζα με πιστοποίηση ISO/IEC 42001 για τη διακυβέρνηση της ΤΝ

11:12

Volkswagen: Ο Μπλουμ δοκιμάζει τις αντοχές του ομίλου με σαρωτικές περικοπές

11:10

Συρία: Εκρήξεις στην Δαμασκό - Ο Εμανουέλ Μακρόν συναντάται με τον Αχμαντ αλ-Σάρα

11:09

Χρηματιστήριο: Με εναλλαγές προσήμου ο Γενικός Δείκτης - Μικτή εικόνα σε τράπεζες και blue chips

11:08

Ευρωαγορές: Ήπια άνοδος με το βλέμμα στην τεχνολογία και τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

11:08

Aegean: Αμετάβλητη η αξιολόγηση ΑΑ από την ICAP Ratings

11:08

Πανέτα (ΕΚΤ): Ο κόσμος αλλάζει και οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να προσαρμοστούν

11:06

Eurobank: Νέο πρόγραμμα Business Banking για τον κατασκευαστικό κλάδο

10:57

Καφούνης: Θετικές οι πρώτες ενδείξεις από το τέλος των 3 ευρώ στα μικροδέματα

10:47

Ο πληθωρισμός εξαφανίζει τις αυξήσεις στους μισθούς - «Παράθυρο» για νέα μέτρα ενίσχυσης

10:46

Η Μύκονος αποκτά τη δική της σοκολάτα – Και ένα νέο εξαγώγιμο brand

10:34

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στα Μπραμιανά - Αυξημένος και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Κρήτη

10:21

Χατζηδάκης - Σχοινάς: Χιλιάδες ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων απαλλάσσονται από τις διεκδικήσεις του Δημοσίου

10:20

Πόσο κοστίζει να σπουδάσει κανείς στην Αθήνα - Ο «χάρτης» των φοιτητικών ενοικίων το 2026

10:08

Ο καρκίνος ευθύνεται για 10 εκατ. θανάτους ετησίως, σύμφωνα με τη νέα έκθεση του ΠΟΥ

09:52

Tara Massoudi (Revolut): Η Ελλάδα στις στρατηγικές αγορές της fintech - Στόχος η διεύρυνση των υπηρεσιών

09:50

Ιράν: Λαοθάλασσα στην ιερή πόλη Κομ για τον τελευταίο αποχαιρετισμό στον Χαμενεΐ

09:41

Τραμπ: «Πιο κοντά» μια λύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία μετά τις συνομιλίες με Πούτιν και Ζελένσκι

09:24

Γκουτέρες: «Παράθυρο ευκαιρίας» για το Κυπριακό, αλλά οι πρωτοβουλίες οικοδόμησης εμπιστοσύνης δεν αντικαθιστούν τις διαπραγματεύσεις

09:20

Πώς θα είναι το λιανεμπόριο στο μέλλον - Τάσεις και προοπτικές

09:17

Axia - Alpha Finance: Οι τράπεζες έχουν ακόμη «καύσιμα» για υψηλότερα - Νέες τιμές στόχοι