INSIDE OUT

Inside Out: Φίλιππος-Νίνα Φλορ και ψάρι με σπανακόρυζο - Τα deal στο ΚΙΝΑΛ

25-10-2021 | 07:49
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Όχι παιδιά, τοματοσαλάτα με κρέμα- φέτα δεν με ενθουσίασε. Oύτε ψάρι με σπανακόρυζο. Προσπάθησαν να το κρατήσουν σ’ ένα ελληνικό επίπεδο, το καταλαβαίνω, αλλά δε μ’ άρεσε. Και αφού αποφάσισαν έτσι ο Φίλιππος και η Νίνα Φλορ, τουλάχιστον ας το κράταγαν και στα κρασιά. Τί μου πετάς μετά ένα Chateau Μargaux; Αν είναι να πας με φέτα, ντομάτα και σπανακόρυζο, κράτα το όλο ελληνικό. Όλα εγώ πια;

Κατά τα λοιπά, επιτέλους ένα ωραίο διάλειμμα μετά από λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς. Γιατί άλλο είναι να βλέπεις την Ευγενία Νιάρχου να περπατάει και να τρίζει το τσιμέντο στην Μητροπόλεως, κι άλλο να τα βλέπεις στο Point de Vue και το Vanity Fair. Η πεθερά του Φίλιππου είναι εκδότρια της ρωσικής Vogue, ο πεθερός του, πάμπλουτος επιχειρηματίας των λιαρ τζετ. Η περιοχή πέριξ του Συντάγματος έζησε μεγάλη δόξα το περασμένο τριήμερο, κι επιτέλους τα φλας άστραψαν για κάτι διαφορετικό απ’ ότι συνήθως. Από εμφανίσεις, έλαμψαν Μαρί Σαντάλ και Τατιάνα. Το χαλί στα σκαλιά της Μητρόπολης Αθηνών και τα κεριά της δεξίωσης ήταν sapphire blue, όπως με ενημέρωσε η μυστικοσύμβουλός μου. Μπορεί να μην μου άρεσε το μενού, όμως λάτρεψα το art de la table.

Συμμετοχική στα Δυτικά Βαλκάνια

Ο γάμος με χαλάρωσε λίγο από την ξαφνική περιπέτεια που είχα με την ντουλάπα του Γιώργου. Θυμάστε, εκεί που κατασκόπευα το επιτελείο των Πεταλωτή, Ξινίδη, Καρχιμάκη, Πωλίνα Λάμψα κλπ κλπ – η Αίγλη, η Ρεγγίνα, και η Τίνα δεν εμφανίστηκαν ακόμα-,και βρέθηκα εγκλωβισμένη μέχρι να τελειώσει το διάγγελμα για ν’ ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο ΓΑΠ. Παρ’ ότι είχα κάποιους ενδοιασμούς για την επιστροφή του πρίγκιπα της πράσινης ανάπτυξης, τάσσομαι αναφανδόν υπέρ. Αυτές οι έξι εβδομάδες και οι μήνες μέχρι τις εκλογές, καθώς είναι το απόλυτο φαβορί, «βλέπω» καθαρά ότι θα μας χαρίσουν μοναδικές συγκινήσεις. Κι επειδή υπάρχουν ζόρια μπροστά, όπως γράφουν αριστεροδεξιά μου, τόσο με το ενεργειακό, όσο και με την ακρίβεια, μας αξίζει να χαλαρώνουμε λίγο νομίζω. Ο Γιώργος δεν με πρόδωσε στις προβλέψεις μου. Ήδη, στην παρέμβαση που έκανε στη δεύτερη Ολομέλεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης το «έπιασε» από εκεί που το άφησε το 2009: Πρότεινε την θέσπιση νέων μορφών συμμετοχικής δημοκρατίας. Αυτή την φορά στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια. Από συνελεύσεις πολιτών έως τη διαδικτυακή «Αγορά». «Να συγκεντρώσουμε τη σοφία των πολιτών, να διασφαλίσουμε ότι η φωνή των πολιτών και των νέων, θα ακούγεται και θα λαμβάνεται πάντα υπόψη», τονίζει ο πρώην Πρωθυπουργός. Το κάνω ήδη εικόνα. Ειδικά στα Δυτικά Βαλκάνια.

Τα αόρατα

Η έναρξη της εσωκομματικής κούρσας του ΚΙΝΑΛ βρήκε τους υποψήφιους σε αναβρασμό. Με εξαίρεση τον Κεγκέρογλου που πήρε αυτό που ήθελε, (την υπόσχεση ότι δεν θα χάσει την έδρα στο Ηράκλειο), οι υπόλοιποι είναι επί ποδός. Πέρα από τα ορατά, ιδιαίτερη σημασία έχουν αυτά που δεν φαίνονται. Για κάποιους, η μάχη αφορά την επόμενη μέρα. Πχ ο στενός συνεργάτης της προέδρου Φώφης Γεννηματά, Παύλος Χρηστίδης, καλοβλέπει το Νότιο τομέα Αθηνών. Υπενθυμίζω, ότι με την αύξηση του αριθμού των βουλευτών Επικρατείας, χάνουν από μια έδρα Αχαΐα, Α’ Αθήνας και Νότιος τομέας. Όμως επειδή επίκειται απογραφή πληθυσμού, ειδικά ο Νότιος Τομέας είναι πιθανόν να την πάρει πίσω, και να βγάλει κι άλλη μία. Οπότε ανοίγει το παιχνίδι.

Την πούλησαν

Η ταχύτητα, που στενοί συνεργάτες της πάντα Προέδρου Φώφης επέλεξαν να τοποθετηθούν στο εσωκομματικό, σε ρόλους, και υποστήριξη υποψηφίων πάντως, σοκάρει. Ο πάλαι ποτέ Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, παντελώς άγνωστος νεαρός με μούσι, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ετοιμάζεται να κατέβει στο υπόλοιπο Αττικής (ανατολικός τομέας τέλωσπάντων). Γι’ αυτό διάλεξε να κάνει ΚΑΙ, τον εκπρόσωπο του κόμματος τις επόμενες έξι εβδομάδες, μέχρι τις εκλογές. Μετά, ποιος ξέρει; Με λίγη καλή τύχη ίσως τον κρατήσει ο νέος Πρόεδρος, δηλαδή το φαβορί Γιώργος. Στο πλευρό του πρώην Πρωθυπουργού και άλλοι στενοί συνεργάτες της Φώφης.

Αδιάφοροι οι γαλάζιοι

Εκλογές κομματικές έκαναν χθες και οι γαλάζιοι. Πέρασαν και δεν ακούμπησαν που λέμε. Μπροστά στα πασοκικά πάθη, οι εκλογές για συνέδρους και κομματικούς στις νομαρχιακές, δεν δημιούργησαν κανένα buzz. Οπότε βρίσκω λογικό ο Κυριάκος να βάλει κάτι πολύ σέξι και πολύ κάζουαλ και να πάει για ψαράκι στο Μοσχάτο με την Μαρέβα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:54

«Μπλόκο» στις κρυφές ανατιμήσεις στα ράφια – Έρχεται ειδική σήμανση και βαριά πρόστιμα για τους παραβάτες

11:36

Η Μέση Ανατολή στις φλόγες - Ιρανικές επιθέσεις σε χώρες του Κόλπου

11:17

Μητσοτάκης για τη συμπλήρωση τριών ετών από τα Τέμπη: Θυμόμαστε και διδασκόμαστε

11:09

Βολιβία: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους

10:55

Μαξίμου: Έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

10:39

Greenpeace: Αντιμέτωπη με υπαρξιακή απειλή μετά την απόφαση δικαστή στις ΗΠΑ για πρόστιμο 345 εκατ. δολαρίων

10:14

Η Ευρώπη «ρουφά» το αμερικανικό LNG - Tην ίδια ώρα εκτινάσσονται οι ναύλοι στον Ατλαντικό

10:06

Στην τελική ευθεία τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2026

09:52

Έσοδα σχεδόν 1 δισ. ευρώ από τις εξαγωγές ρεύματος το 2025

09:42

Δυτική Όχθη: Ισραηλινές ΜΚΟ καταγγέλλουν ακόμη μια επίθεση εποίκων

09:33

Η ΕΕ ζητεί αποκλιμάκωση των μαχών Αφγανιστάν-Πακιστάν

09:19

Αργεντινή: Η Βουλή ενέκρινε τη μεταρρύθμιση Μιλέι για ευέλικτη εργασία

09:13

ΟΗΕ: Το ΣΑ αίρει τις κυρώσεις σε βάρος της ΧΤΣ, στην οποία ανήκε ο de facto πρόεδρος της Συρίας Σάρα

09:08

ΗΠΑ: Υποστηρίζουν το «δικαίωμα» του Πακιστάν «να αμύνεται» έναντι των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν

08:47

Το Ισραήλ και ΗΠΑ επιτέθηκαν στο Ιράν - Διεξάγουμε μαζική επιχείρηση δηλώνει ο Τραμπ

08:36

Αυξήσεις έως 120 ευρώ το μήνα και αναδρομικά για 5.500 απόστρατους - Τι αλλάζει στις συντάξεις των ενστόλων

08:28

Ούζο, τσίπουρο και τσικουδιά: Μπαίνουν με φόρα στο 2026 παρά το εκρηκτικό «κοκτέιλ» προκλήσεων

08:23

Φυσικές καταστροφές: Νέο πλαίσιο αποζημιώσεων - Η μάχη με τον χρόνο και το δημοσιονομικό βάρος

08:11

«Μπράλος – Άμφισσα» (ΑΒΑΞ): Συμπληρωματική σύμβαση 69 εκατ. για τις σήραγγες, το 2028 έτοιμο το οδικό έργο

08:06

Νέοι ΚΑΔ: Τι αλλάζει από 1η Μαρτίου για 1,9 εκατ. επαγγελματίες και επιχειρήσεις

08:00

Τράπεζες: «Χρυσώνουν» τους μετόχους με 2,82 δισ. ευρώ από κέρδη του 2025

23:55

Νορβηγία: Συνελήφθη ανήλικος που κατηγορείται ότι σχεδίαζε επίθεση σε κέντρο του ΝΑΤΟ

23:46

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις δημόσιες υπηρεσίες της Αττικής στις 4 Μαρτίου

23:34

ΗΠΑ: Η NASA αναθεωρεί την αποστολή Artemis για την επιστροφή στη Σελήνη

23:27

Απασφάλισε κατά της Anthropic o Τραμπ: «Διακόπτεται κάθε χρήση από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες»

23:11

Ο πληθωρισμός «πλήγωσε» την Wall Street στο κλείσιμο του Φεβρουαρίου

22:57

Ταξιδιωτική οδηγία ΥΠΕΞ: Αποφύγετε επισκέψεις σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη και Ιράν

22:45

Σε πολύμηνα υψηλά το πετρέλαιο εν μέσω εντάσεων στη Μέση Ανατολή

22:33

Το Ιράν πρότεινε να μεσολαβήσει για να «διευκολύνει τον διάλογο» μεταξύ Πακιστάν - Αφγανιστάν

22:20

Στον «αέρα» 4.000 θέσεις εργασίας στους γερμανικούς σιδηροδρόμους