INSIDE OUT

Inside Out: Φίλιππος-Νίνα Φλορ και ψάρι με σπανακόρυζο - Τα deal στο ΚΙΝΑΛ

25-10-2021 | 07:49
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Όχι παιδιά, τοματοσαλάτα με κρέμα- φέτα δεν με ενθουσίασε. Oύτε ψάρι με σπανακόρυζο. Προσπάθησαν να το κρατήσουν σ’ ένα ελληνικό επίπεδο, το καταλαβαίνω, αλλά δε μ’ άρεσε. Και αφού αποφάσισαν έτσι ο Φίλιππος και η Νίνα Φλορ, τουλάχιστον ας το κράταγαν και στα κρασιά. Τί μου πετάς μετά ένα Chateau Μargaux; Αν είναι να πας με φέτα, ντομάτα και σπανακόρυζο, κράτα το όλο ελληνικό. Όλα εγώ πια;

Κατά τα λοιπά, επιτέλους ένα ωραίο διάλειμμα μετά από λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς. Γιατί άλλο είναι να βλέπεις την Ευγενία Νιάρχου να περπατάει και να τρίζει το τσιμέντο στην Μητροπόλεως, κι άλλο να τα βλέπεις στο Point de Vue και το Vanity Fair. Η πεθερά του Φίλιππου είναι εκδότρια της ρωσικής Vogue, ο πεθερός του, πάμπλουτος επιχειρηματίας των λιαρ τζετ. Η περιοχή πέριξ του Συντάγματος έζησε μεγάλη δόξα το περασμένο τριήμερο, κι επιτέλους τα φλας άστραψαν για κάτι διαφορετικό απ’ ότι συνήθως. Από εμφανίσεις, έλαμψαν Μαρί Σαντάλ και Τατιάνα. Το χαλί στα σκαλιά της Μητρόπολης Αθηνών και τα κεριά της δεξίωσης ήταν sapphire blue, όπως με ενημέρωσε η μυστικοσύμβουλός μου. Μπορεί να μην μου άρεσε το μενού, όμως λάτρεψα το art de la table.

Συμμετοχική στα Δυτικά Βαλκάνια

Ο γάμος με χαλάρωσε λίγο από την ξαφνική περιπέτεια που είχα με την ντουλάπα του Γιώργου. Θυμάστε, εκεί που κατασκόπευα το επιτελείο των Πεταλωτή, Ξινίδη, Καρχιμάκη, Πωλίνα Λάμψα κλπ κλπ – η Αίγλη, η Ρεγγίνα, και η Τίνα δεν εμφανίστηκαν ακόμα-,και βρέθηκα εγκλωβισμένη μέχρι να τελειώσει το διάγγελμα για ν’ ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο ΓΑΠ. Παρ’ ότι είχα κάποιους ενδοιασμούς για την επιστροφή του πρίγκιπα της πράσινης ανάπτυξης, τάσσομαι αναφανδόν υπέρ. Αυτές οι έξι εβδομάδες και οι μήνες μέχρι τις εκλογές, καθώς είναι το απόλυτο φαβορί, «βλέπω» καθαρά ότι θα μας χαρίσουν μοναδικές συγκινήσεις. Κι επειδή υπάρχουν ζόρια μπροστά, όπως γράφουν αριστεροδεξιά μου, τόσο με το ενεργειακό, όσο και με την ακρίβεια, μας αξίζει να χαλαρώνουμε λίγο νομίζω. Ο Γιώργος δεν με πρόδωσε στις προβλέψεις μου. Ήδη, στην παρέμβαση που έκανε στη δεύτερη Ολομέλεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης το «έπιασε» από εκεί που το άφησε το 2009: Πρότεινε την θέσπιση νέων μορφών συμμετοχικής δημοκρατίας. Αυτή την φορά στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια. Από συνελεύσεις πολιτών έως τη διαδικτυακή «Αγορά». «Να συγκεντρώσουμε τη σοφία των πολιτών, να διασφαλίσουμε ότι η φωνή των πολιτών και των νέων, θα ακούγεται και θα λαμβάνεται πάντα υπόψη», τονίζει ο πρώην Πρωθυπουργός. Το κάνω ήδη εικόνα. Ειδικά στα Δυτικά Βαλκάνια.

Τα αόρατα

Η έναρξη της εσωκομματικής κούρσας του ΚΙΝΑΛ βρήκε τους υποψήφιους σε αναβρασμό. Με εξαίρεση τον Κεγκέρογλου που πήρε αυτό που ήθελε, (την υπόσχεση ότι δεν θα χάσει την έδρα στο Ηράκλειο), οι υπόλοιποι είναι επί ποδός. Πέρα από τα ορατά, ιδιαίτερη σημασία έχουν αυτά που δεν φαίνονται. Για κάποιους, η μάχη αφορά την επόμενη μέρα. Πχ ο στενός συνεργάτης της προέδρου Φώφης Γεννηματά, Παύλος Χρηστίδης, καλοβλέπει το Νότιο τομέα Αθηνών. Υπενθυμίζω, ότι με την αύξηση του αριθμού των βουλευτών Επικρατείας, χάνουν από μια έδρα Αχαΐα, Α’ Αθήνας και Νότιος τομέας. Όμως επειδή επίκειται απογραφή πληθυσμού, ειδικά ο Νότιος Τομέας είναι πιθανόν να την πάρει πίσω, και να βγάλει κι άλλη μία. Οπότε ανοίγει το παιχνίδι.

Την πούλησαν

Η ταχύτητα, που στενοί συνεργάτες της πάντα Προέδρου Φώφης επέλεξαν να τοποθετηθούν στο εσωκομματικό, σε ρόλους, και υποστήριξη υποψηφίων πάντως, σοκάρει. Ο πάλαι ποτέ Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, παντελώς άγνωστος νεαρός με μούσι, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ετοιμάζεται να κατέβει στο υπόλοιπο Αττικής (ανατολικός τομέας τέλωσπάντων). Γι’ αυτό διάλεξε να κάνει ΚΑΙ, τον εκπρόσωπο του κόμματος τις επόμενες έξι εβδομάδες, μέχρι τις εκλογές. Μετά, ποιος ξέρει; Με λίγη καλή τύχη ίσως τον κρατήσει ο νέος Πρόεδρος, δηλαδή το φαβορί Γιώργος. Στο πλευρό του πρώην Πρωθυπουργού και άλλοι στενοί συνεργάτες της Φώφης.

Αδιάφοροι οι γαλάζιοι

Εκλογές κομματικές έκαναν χθες και οι γαλάζιοι. Πέρασαν και δεν ακούμπησαν που λέμε. Μπροστά στα πασοκικά πάθη, οι εκλογές για συνέδρους και κομματικούς στις νομαρχιακές, δεν δημιούργησαν κανένα buzz. Οπότε βρίσκω λογικό ο Κυριάκος να βάλει κάτι πολύ σέξι και πολύ κάζουαλ και να πάει για ψαράκι στο Μοσχάτο με την Μαρέβα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Στρατιωτικός σύμβουλος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αποκαλεί «Σατανά» τον Τραμπ

23:41

Bloomberg για Μ. Ανατολή: Φόβοι για πληθωρισμό άνω του 3% στην ΕΕ - «Χτύπημα» και στην ανάπτυξη

23:28

Το Ισραήλ «θα πολεμήσει για όσο χρειαστεί»: Απειλούν οι IRGC - Νέα σχόλια Τραμπ

23:15

Σε ισχύ τα μέτρα της κυβέρνησης για την αισχροκέρδεια - Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η ΠΝΠ

23:02

Η ΕΕ διαθέτει 100 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο

22:48

Συνάντηση Μητσοτάκη με την επικεφαλής της ΕΕ για τα Κοινωνικά Δικαιώματα την Πέμπτη

22:35

ΣΑ ΟΗΕ για Λίβανο: Ελλάδα, Κύπρος και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ζητούν αυτοσυγκράτηση

22:21

Wall Street: Απώλειες σχεδόν 300 μονάδων για Dow Jones - Με ράλι 9,18% η Oracle

22:07

Μπέργκαμ: Οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρίες θα αυξήσουν την παραγωγή τους

21:54

Μελόνι: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για αποτρέψουμε την κερδοσκοπία»

21:42

Τσιόδρας: Οι επίσημες Εκθέσεις δείχνουν την πρόοδο της Ελλάδας όσον αφορά το κράτος δικαίου

21:29

Με άλμα 4,5% «απάντησε» το πετρέλαιο στον ΔΟΕ

21:18

Δημοσκόπηση Pulse: Ικανοποιημένο το 72% με τις ενέργειες για την Κύπρο - Δεν ανεβάζουν ποσοστά Τσίπρας και Σαμαράς

21:07

ΠΟΥ: Η νέα ανάφλεξη βαθαίνει την κρίση υγείας στη Μέση Ανατολή

20:55

Ερντογάν κατά Νετανιάχου: «Είναι η μεγαλύτερη καταστροφή για τους Ισραηλινούς μετά το Ολοκαύτωμα»

20:47

Κόστα: Ζωτικής σημασίας η ενεργειακή συνεργασία ΕΕ-Αζερμπαϊτζάν λόγω Μέσης Ανατολής

20:41

Θεοδωρικάκος: «Το κέρδος είναι θεμιτό, η αισχροκέρδεια όχι»

20:39

Ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια το έλλειμμα των ΗΠΑ στο δίμηνο του 2026 - Ετήσια πτώση 12%

20:28

Δολάριο και πληθωρισμός άσκησαν πιέσεις στον χρυσό

20:14

Ιράν: Απειλεί να χτυπήσει λιμάνια στη Μέση Ανατολή εάν πληγούν τα δικά του

20:02

Μητσοτάκης για social media: Εντός του μήνα οι αποφάσεις για τον περιορισμό πρόσβασης των κάτω των 15 ετών

19:57

ΝΥΤ: Ο βομβαρδισμός σχολείου στο Ιράν οφείλεται σε λάθος του αμερικανικού στρατού

19:54

Τραμπ: «Δεν πιστεύω πως το Ιράν έχει ναρκοθετήσει τα Στενά του Ορμούζ» - 3 όροι για ειρήνη από Τεχεράνη

19:42

Νορβηγία: Σύλληψη τριών υπόπτων για τη βομβιστική επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ

19:32

Οικονομία της ασφάλειας: Οι σύγχρονοι πόλεμοι αυξάνουν τη ζήτηση για drones, αντιπυραυλικά και τεχνολογίες επιτήρησης

19:29

Κώτσηρας: Αυξημένης σημασίας η ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας εν μέσω διεθνούς αβεβαιότητας

19:26

Επιστροφή στα «κόκκινα» για τις ευρωαγορές

19:24

Ιράν: Θα χτυπήσουν οι ΗΠΑ το νησί Χαργκ;

19:14

Πούτιν: Συζήτησε με τον πρόεδρο των ΗΑΕ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

19:05

Ουάσινγκτον: Βανάκι πέρασε την περίμετρο ασφαλείας του Λευκού Οίκου - Συνελήφθη ο οδηγός