INSIDE OUT

Αχ αυτά τα μονοκλωνικά, ή όταν ο Πολάκης αγάπησε τον Μόσιαλο…

16-09-2021 | 07:28
Μοιράσου το

Ο Ντάλτον του Κυριάκου μου δίνει έμπνευση, παρ‘ ότι μου είναι άγνωστη η νέα γη. Αναγκάζομαι να προσφύγω σε σύγχρονα εργαλεία για να καταλάβω τι παίζει.  Οι Ντάλτον ήταν αγρότες. Η απώλεια της οικογενειακής τους φάρμας, για την κατασκευή του σιδηροδρόμου και η δολοφονία του ενός από τους γιους, του Φρανκ Ντάλτον, που ήταν βοηθός σερίφη, εν ώρα καθήκοντος, φαίνεται πως οδήγησαν μερικά από τα άλλα αδέλφια στην παρανομία σύμφωνα με την Wikipedia.  Ο Γκοσινύ πείραξε λιγάκι την ιστορία κι έπλασε τον Τζόε Ντάλτον, (ο πιο αδίστακτος και ο πιο κοντός της συμμορίας), τον Ουίλλιαμ (δεύτερος πιο κοντός που πολλές φορές λυπάται τον Λούκυ Λουκ), τον Τζακ (ο τρίτος πιο κοντός σχεδόν τόσο αδίστακτος όσο ο Τζόε, αν και όπως ο Ουίλλιαμ, πολλές φορές λυπάται τον Λούκυ Λουκ όταν νομίζουν ότι θα τον σκοτώσουν, ο μόνος Ντάλτον που είχε καλούς βαθμούς στο σχολείο) και τον Άβερελ:  ο πιο ψηλός, ο πιο αφελής και ανόητος Ντάλτον, που πολλές φορές γίνεται η αιτία να πιαστούν στη φάκα από τον Λούκυ Λουκ, του οποίου το μέρος παίρνει, όταν ο Τζόε τον κατακρίνει για την αφέλειά του. Είναι γνωστός για την ακόρεστη πείνα του. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω αλλά αυτά ακριβώς σκεφτόμουν βλέποντας τι πάει να κάνει ο Πολάκης.

Ρίχτο Ηλία, Ρίχτο

Ο εμβολιασμός Πολάκη είναι γνωστό ότι απογοήτευσε το κοινό του. Όμως τίποτα από αυτά δεν συγκρίνεται με τις σκηνές Φαρ Ουέστ που πυροδότησε στο διαδίκτυο η αναπαραγωγή της ανάρτησης του Ηλία Μόσιαλου για τα μονοκλωνικά. Από τον τίτλο και μόνο καταλαβαίνεις τον ενθουσιασμό του κ. Πολάκη γιατί ο Μόσιαλος αναφέρεται στην σημασία των μονοκλωνικών.

Εικόνα

Φαρ ουέστ

Όπως φαίνεται όμως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του Σύριζα, είτε σταμάτησε στις πρώτες παραγράφους, είτε πράγματι ο εμβολιασμός τον άλλαξε εντελώς. Ολόκληρη την ανάρτηση Μόσιαλου όμως διάβασαν άνθρωποι που μέχρι χθες έπιναν νερό στ’ όνομά του βλέποντας στο πρόσωπό του τουλάχιστον τον φτωχό και μόνο καουμπόϊ Λούκυ Λουκ.

Ο Μόσιαλος ξεκαθάρισε ότι τα πανάκριβα και δύσκολο να παραχθούν μονοκλωνικά δεν πρέπει να δίνονται σε ανεμβολίαστους. Αλλά μόνο σε εμβολιασμένους που δεν τους έπιασε το εμβόλιο, γιατί είναι ανοσοκατασταλμένοι ή έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η θέση της Αριστεράς

Μάλιστα το πάει ακόμα παραπέρα λέγοντας ότι αυτή πρέπει να είναι η θέση της Αριστεράς. «Επομένως εφόσον ΔΕΝ υπάρχουν, το δίκαιο και το ηθικό είναι να θεσπίζουμε προτεραιότητες. Και μια ευνομούμενη πολιτεία πρέπει πρώτα και κύρια να προστατεύει τους πραγματικά ευάλωτους και αδύναμους. Αυτό θεωρώ εγώ πως πρέπει να γίνει και αυτή πιστεύω πως πρέπει να είναι και η στάση της αριστεράς. Όχι το χάιδεμα των αυτιών των αντιεμβολιαστών και η δημιουργία θολών εντυπώσεων ότι αποκλείονται πολίτες από την πρόσβαση στα μονοκλωνικά. ΔΕΝ αποκλείεται κανείς. Δυστυχώς οι ποσότητες είναι λίγες. Και η αριστερή θέση επιβάλλει να χορηγηθούν σε αυτούς που τα έχουν πραγματικά ανάγκη: στους πραγματικά ευάλωτους». Η θέση Μόσιαλου προκάλεσε σοκ, δέος και ρίγη στους φίλους Πολάκη που είδαν να την αναπαραγάγει «Ρίχτο Ηλία, Ρίχτο». Και «στολίζουν» δεόντως τον Μόσιαλο, που καλύτερα να μην δει (ερπετό, ναζιστικός βόθρος,  κλπ κλπ). Τον ίδιο τον Λούκυ Λουκ Παύλο δε, τον αποκαθηλώνουν σε στυλ , επικροτεί τον φασιστικό διαχωρισμό Μόσιαλου, δηλαδή συμφωνεί να μην δίνονται μονοκλωνικά σε ανεμβολίαστους.

Καπάκι η άρση

Προσπάθησα φιλότιμα να μπω στις συνάψεις Πολάκη, αλλά χάθηκα. Σα να με τίναξε ρεύμα ήταν. Το σώμα μου πετάχτηκε μέχρι έξω, ελπίζω να μην με είδε κανένας τουρίστας. Από την απουσία του στην Βουλή χθες, όπου η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε κατά πλειοψηφία (ΝΔ, Κιναλ, Ελλ. Λύση) να αρθεί η ασυλία του, γι’ αυτά που είχε γράψει για τον Γιάννη Στουρνάρα, κατάλαβα ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει. Θα επανέλθω.  

Πρεμιέρα Κικίλια

Για να συνέλθω, γύρισα σε κάτι πραγματικά ευχάριστο. Τους Χρυσούς Σκούφους, στην απονομή των οποίων έκανε πρεμιέρα ως υπουργός Τουρισμού ο Βασίλης Κικίλιας, μαζί με κομψή σε little black dress Jenny. Εκτός από τον Κικίλια, βραβεία έδωσαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, ο Στέλιος Πέτσας, η Σοφία Ζαχαράκη, ο Άγγελος Συρίγος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Γιάννης Οικονόμου, οι Περιφερειάρχες Πατούλης και Χατζημάρκου, ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς. Κικίλιας και Λιβανός έφυγαν νωρίς. Ο Οικονόμου κάθισε στο ίδιο τραπέζι με την χαριτωμένη Νοτοπούλου του Συύριζα, την Jenny, και τον Πατούλη. Όλοι απόλαυσαν καθιστό μενού Μποτρίνη που έλαβε το πρώτο βραβείο για το Κερκυραϊκό Etrusco, μια αποθέωση των ελληνικών υλικών. Κυρίως με αρνάκι αυτόχθονης φυλής της Φλώρινας-Πελαγονίας, σως με ρέγκα, κάτι σαν πίτα με κολοκυθάκι και  καρίκι Τήνου(τυρί που ωριμάζει σε κολοκύθα). Η βραδιά στην Μεγάλη Βρετανία εξαίσια, δίνω μια γεύση της υψηλής αισθητικής από το central piece για να πάρετε μια ιδέα.

Εικόνα

Πέταξε ο τουρισμός

Μένοντας στον χώρο του τουρισμού, έριξα μια ματιά στα στοιχεία της Eurostat από δίπλα, και έχω να πω ότι έσκισε η Κέρκυρα. Τον Αύγουστο έφτασαν εκεί 4.832 πτήσεις, ενώ τον ίδιο μήνα το 2019 κατάτι λιγότερες: 4.414. Πέρυσι δε, μόλις 2.826. σας τα ‘λεγα φυσικά για τους πεντακόσιους τουρίστες στο αεροδρόμιο που κλαίγανε παρακαλώντας για ένα ταξί, αλλά δεν με πιστεύατε. Η δε Ρόδος, έφτασε τις εκατομμύριο αφίξεις τουριστών. Στα γενικά, η Ελλάδα βγήκε πρώτη μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με την χαμηλότερη μείωση αφίξεων πτήσεων- μόλις 7% σε σύγκριση με το 2019. Ενώ η Ισπανία ήταν 27% κάτω, η Πορτογαλία και η Ιταλία 28-29% κάτω. Πόσο χάρηκα δεν λέγεται! Πηγαίνετε στα νησιά παιδιά, και μακριά από ‘δω.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.