INSIDE OUT

Inside out: Ταρτάρ γαρίδας στη Μαύρη Θάλασσα, γόνο στις 7 Θάλασσες, κοκτέιλ στο Chilai

13-09-2021 | 07:38
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Υπέρλαμπρη μέρα στη Θεσσαλονίκη χθες. Ειλικρινά δεν αντέχω τόσο ήλιο. Το βλέμμα μου χώθηκε στην αίθουσα της συνέντευξης Tύπου του Πρωθυπουργού – το μόνο σκοτεινό σημείο της πόλης. Ο Πρωθυπουργός απαντούσε με άνεση στις ερωτήσεις. «Τα δύσκολα ήταν χθες, σήμερα παίζει μπάλα», όπως σημείωσε πολύ στενός του συνεργάτης. Μόνος, απέναντι σε πέντε σειρές δημοσιογράφων. Μια φωνή μέσα από το σκοτάδι απλά «πάσαρε». Καλύτερα νομίζω. Ο Γιάννης Οικονόμου έκανε άριστη πρεμιέρα στη ΔΕΘ αφού κατάφερε να δώσει ερώτηση ΚΑΙ στο Lamia report. Γιατί ο πρωθυπουργός μπορεί να ξεκαθάρισε ότι θα εξαντληθεί η τετραετία, αλλά κι ο εκπρόσωπος τι νομίζουμε ότι είναι; Πρωτίστως βουλευτής Φθιώτιδας. Και οι καλοί βουλευτές φροντίζουν την περιφέρειά τους.

Ο Αίαντας καθάρισε

Η άσφαλτος έξω από τη σκοτεινή αίθουσα λαμποκοπά από καθαριότητα. Οι ρίψεις νερού από τον «Αίαντα» προς τους αντιεμβιολιαστές, έκαναν και κι αυτό το καλό. Κατά τα λοιπά, τυχεροί οι Θεσσαλονικείς που έχουν αυτή τη σχέση με την θάλασσα. Και βόλτα, και ο δρόμος τόσο όσο, και καφέ, και εστιατόρια, και καταστήματα δίνουν ζωή. Δυο μέρες το χρόνο η πόλη γίνεται επίκεντρο. Η κυβέρνηση ανεβαίνει στη ΔΕΘ, κι εγώ ακολουθώ το γκουβέρνο. Εννοείται πως δεν θα πάω να ταλαιπωρηθώ με όλους όσους εκλιπαρούν για ένα ταξί στις πέντε το απόγευμα, ούτε με όσες κλαίνε στα ψηλοτάκουνα στις εννιάμιση το βράδυ. Παρακολουθώ τα πάντα από τον Όλυμπο. Κάθομαι ακριβώς κάτω από τον θρόνο του Δία. Στην κορυφή κάθεται μόνο αυτός, ο πατέρας των θεών.

Δάφνες στο Ηλέκτρα

Αρκετοί υπουργοί καταλύουν στο «Ηλέκτρα». Ο Πρωθυπουργός στο Met. Στο λόμπι του Ηλέκτρα Σάββατο απόγευμα, η τζαζ προσδίδει τον σωστό τόνο ελαφράδας. Στα τραπεζάκια, μικρά μπουκετάκια δάφνης μου προκαλούν ανατριχίλες. Μήπως έκανα λάθος που έμεινα στον Όλυμπο; Ακριβώς απ’ έξω μια ομάδα διαδηλωτών από τα Λιπάσματα απλώνουν πανό και φωνάζουν συνθήματα. Γύρω στις εφτά μπαίνει ο Πατέλης. Μετά από λίγο ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γιάννης Παπαθανασίου και Ανδρέας Σιάμισης. Υπουργοί αρχίζουν να κατεβαίνουν για να πάνε Βελλίδειο. Ο ήχος από τα επεισόδια φτάνει στο «Ηλέκτρα». Ζέτα Μακρή, Ζωή Ράπτη, Σίμος Κεδίκογλου, Νίκος Παπαθανάσης, Στέλιος Πέτσας, και μετά από λίγο Κωστής Χατζηδάκης, και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Στην είσοδο ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ Άρης Ρέτσος παρακολουθεί, μιλάει, επιβλέπει. Κατά τις 19:30, Άκης Σκέρτσος και Αλέξης Πατέλης κατεβαίνουν μαζί και ξεκινούν για Βελλίδειο. Την ίδια ώρα οι αντιεμβολιαστές προσπαθούν να κάνουν ντου και έξω από το κτίριο αναλαμβάνει ο «Αίαντας». Η ομιλία του Πρωθυπουργού ξεκινά με μεγάλη καθυστέρηση. Δεν πειράζει γιατί άνοιξε το πουγκί. Ζαλίστηκα! Σαν σε σκιά, νομίζω πως είδα Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή να μπαίνουν μαζί στο Βελλίδειο.

Ένδεια στη ΔΕΘ

Μετά τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις το βράδυ στο Βελλίδειο, δεν έχει καμία σημασία που τα φώτα χλώμιασαν στην Έκθεση αυτή καθ' αυτή. Κουρασμένη, γερασμένη, αποκαμωμένη, άδεια, έχει κλείσει τον κύκλο της. Η εξαγγελία της ανάπλασης της, φιλόδοξη. Ίδωμεν. Μοναδικό περίπτερο που «στάθηκε» αισθητικά φέτος, το φουτουριστικό του υπουργείου Ενέργειας. Μοντέρνα πράσινο, ενώ θύμιζε και λίγο... ΠΑΣΟΚ!

Τι πήραν οι Αρειανοί

Εν τω μεταξύ, το ημερολόγιο των διαδηλώσεων το Σάββατο το απόγευμα είχε ως εξής: Αντιεμβολιαστές, αντιεξουσιαστές-αναρχικοί, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ (μόνο του), ΣΥΡΙΖΑ (μόνος του), ΚΑΙ Αρειανοί. Οι τελευταίοι το ακύρωσαν τελευταία στιγμή. Λίγες ώρες μετά ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ο Άρης θ’ αποκτήσει το δικό του κιτρινόμαυρο σπίτι. Μάλιστα. Καταλάβαμε.

Γόνος

Πολύ μακριά από αίαντες και αγωνία για ταξί, τα σικ εστιατόρια της πόλης διαγωνίστηκαν για να ικανοποιήσουν ντελικάτους ουρανίσκους. Στέναξε το ταρτάρ γαρίδας στη Μαύρη θάλασσα και ο γόνος στις 7 (Θάλασσες). Ξεχωρίζω στις τελευταίες, το τραπέζι με Χρ. Μεγάλου της Πειραιώς, Βαγγέλη Μαρινάκη, Σταθόπουλο της BC Partners και κομψή κυρία μεγάλης φαρμακοβιομηχανίας (Unipharma). Τον γόνο τίμησαν και το δυνατό δίδυμο της κυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και Θόδωρος Λιβάνιος, η υπουργός Ζωή Ράπτη με συνεργάτες, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Αναπλάσεις

Ο τελευταίος ζήλεψε τους«μεγάλους περιπάτους» κλπ., και θέλει να αναπλάσει την πλατεία Αριστοτέλους βάζοντας φοίνικες δεξιά κι αριστερά. Ελπίζω α) να ξέρει αν αντέχουν τον βαρδάρη, μην την πατήσει όπως ο Μπακογιάννης, και β) να μην παραδώσει κάτι χειρότερο απ’ ότι παρέλαβε. Σε κάθε περίπτωση ευτυχώς που την είδα την πλατεία πριν αρχίσει η ανάπλαση. Κατά τα λοιπά η πόλη είναι σε εργοταξιακή μορφή εξαιτίας του μετρό, που οι θεσσαλονικείς δεν πιστεύουν ότι θα' ναι έτοιμο το ’23.

Στο Chilai

Κόσμο πολύ, κι όταν λέμε πολύ εννοούμε πολλούς, είχε και το μοδάτο Chilai στην Αγίου Μηνά, φέρνοντας σε οριακές καταστάσεις Πιτσιλή και Μπίνη. Και όρθιοι, και πολλοί λέμε. Δεν κατάλαβα αν προτίμησαν ένα γλυκόξινο "Wild Child”, ή ένα “Secret Zombie” cocktail με πιο καυτερές νότες, αλλά τους είδα κάπως ανήσυχους για τον συνωστισμό. Γιατί όμως; Έτσι κι αλλιώς σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη κυριάρχησε η ανεμελιά και η αισιοδοξία.

Σας φιλώ σιροπιαστά

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:12

Καρέλιας: 86,8 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2023 - Μέρισμα 12,4 ευρώ ανά μετοχή

19:02

Trastor: Εισήγηση για διανομή μερίσματος 0,02 ευρώ ανά μετοχή

18:50

Ελλάκτωρ: Απέκτησε 24.514 μετοχές της Reds - 2,70 ευρώ ανά μετοχή

18:39

Παγκρήτια Τράπεζα: Προϋπόθεση ανάπτυξης, η γυναικεία ενδυνάμωση – Το 52% του προσωπικού της γυναίκες

18:31

Ευ. Μυτιληναίος: Όσο το δυνατόν πιο σύντομα το dual listing

18:30

Unibios: Καθαρά κέρδη 2,04 εκατ. το 2023 - Αύξηση πωλήσεων 15,4%

18:21

Galaxy Cosmos Mezz: Στα 5,4 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2023

18:15

Σημαντικές καθυστερήσεις στην εξυγίανση της αγοράς των επίγειων καζίνο

18:12

Ακυρώνεται η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ

18:09

EΤΕ: Η ανακοίνωση για τη Δημόσια Πρόταση στην Epsilon Net

18:00

ΕΡΓΑΝΗ: Έκρηξη προσλήψεων με 252.606 νέες θέσεις τον Μάρτιο - Οι περιζήτητες ειδικότητες

17:46

Alumil: Διευκρινίσεις για την απόσχιση του κλάδου χύτευσης και την εξεύρεση επενδυτή

17:45

«Θριάσιο 2»: Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού το κοινό σχήμα των Hellenic Train – DAMCO για το logistics center

17:38

ΗΠΑ: Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Απρίλιο

17:26

Χρηματιστήριο: Κέρδη άνω του 4,4% στην εβδομάδα - Υπέρβαση των 1.450 μονάδων

17:10

Κασσελάκης : Ο κόσμος δεν ζει στον «παράδεισο» που θέλει να παρουσιάζει η κυβέρνηση

17:09

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Πράσινο φως» για την τροποποίηση όρων του ΚΟΔ των 500 εκατ. ευρώ

17:01

Ακρίτας: Στα 4,3 εκατ. ευρώ τα EBITDA το 2023

16:53

Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις μέσω των εγγυοδοτικών εργαλείων του Ταμείου InvestEU

16:48

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων τη Μεγάλη Τρίτη

16:39

Συνταξιοδοτείται ο CEO της Schroders

16:38

Wall Steet: Alphabet και Microsoft δίνουν ώθηση στους δείκτες

16:37

Συνάντηση Σακελλαροπούλου με εκπροσώπους της Mytilineos Energy & Metals στη Χιλή

16:31

Νέα αγροτικά προϊόντα «ΓΑΙΑ» από τη ΔΕΗ

16:23

ΑΑΔΕ: Νέες λειτουργίες εξυπηρέτησης στις ψηφιακές εφαρμογές

16:18

Υπουργός ενόπλων δυνάμεων Γαλλίας: Υπέρ μίας ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης ταχείας επέμβασης

16:16

Μητσοτάκης: Να στήσουμε ανάχωμα απέναντι σε αυτούς που καπηλεύονται τη χριστιανοσύνη

16:10

Η Ρωσία είναι έτοιμη να επεκτείνει τη συνεργασία της με το Ιράν

15:56

ΗΠΑ: Στο 2,8 τον Μάρτιο ο αγαπημένος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό

15:53

Τουλάχιστον 34.356 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα από τον Οκτώβριο