INSIDE OUT

Inside out: Στη Βουλή γίνεται... του περιβάλλοντος και του εκλογοδικείου

01-07-2021 | 07:34
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Έχω τα νεύρα μου. Εκεί που βρήκα την ησυχία μου από τους ενοχλητικούς τουρίστες, ξεκινάει σήμερα πάλι το Φόρουμ των Δελφών: Σταϊκούρας, Σκυλακάκης, Πατέλης, Σκρέκας, Θεοχάρης, Βορίδης, Πέτσας, Πατούλης. Μέχρι και ο Παπαδημούλης θα έρθει. Ένα έλεος κάπου. Εύχομαι να απορροφηθούν πλήρως από το πρόγραμμα και να ξεχάσουν τις βόλτες από δω κι από κει. Τους αφήνω στους διπλανούς, που θ’ ασχοληθούν ενδελεχώς, και επικεντρώνω στα αγαπημένα μου: Ποιος μπαίνει, ποιος βγαίνει, τι θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στο Κατράκειο το τριήμερο, και τι μουσική ακούνε στη Βουλή. Επειδή είμαστε σε καλοκαιρινό mood ξεκινάω απ’ το τελευταίο.

Η ιτιά, κι ο αμάραντος

Εντυπωσίασε τα πλήθη η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με την ιδέα της να αφιερώσει δύο συνεδριάσεις στην προστασία των αιωνόβιων δέντρων. Το ‘έδεσε’ και με τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, δεν λέω. Βέβαια, καμιά φορά ενώ τα υλικά είναι καλά, εάν η συνταγή είναι λάθος, το φαγητό δεν τρώγεται. Την ώρα που ακόμα κι ο Αλέξης κατάλαβε ότι κάτι πρέπει να κάνει με τις παρουσιάσεις προτάσεων σε σημαντικά κεφάλαια πολιτικής, και τρέχει από την Ρεματιά στο Χαλάνδρι μέχρι τα Λιπάσματα της Δραπετσώνας, η Διονυσία ‘βλέπει’ μέχρι τους τοίχους των στενών αιθουσών της Βουλής. Οπότε τι να σου κάνει μάνα μου η έμπνευση να βάλεις ηχητικό την ‘Ιτιά» και τον ‘Αμάραντο’; Ένα χαμογελάκι πίσω απ' τη μάσκα και business as usual. Κρίμα. Παλιά τη θυμάμαι πιο δημιουργική. Ένα φεγγάρι, αν δεν με απατά η μνήμη μου, ήταν η νούμερο ένα βουλευτής σε κατάθεση επικαίρων ερωτήσεων, αφού είχε την έμπνευση να καταθέτει την ίδια ξεχωριστά για κάθε νομό της χώρας. Της αφιερώνω είτε την Ιτιά, είτε τον Αμάραντο.

Ο Ερυσίχθωνας

Αφού τελείωσε το μουσικοχορευτικό στην Επιτροπή, ακούστηκαν ενδιαφέροντα πράγματα. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς αποκάλυψε ότι τα προβλήματα με την ιδιοκτησία σε ορισμένες περιοχές της χώρας όπως η Κάρυστος, ξεκινούν από το 1831, κι ακόμα δεν έχουν λυθεί. Τον συμβουλεύω να μιλήσει άμεσα με τον Γιώργο Στύλιο, υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για Ειδικά Ψηφιακά Έργα ΚΑΙ το Κτηματολόγιο, μήπως υπάρχει κάτι που δεν ξέρει. Αρκετά διαβασμένος ο Κρίτων Αρσένης, ενημέρωσε για το έλκος του πλατάνου. Όπως είπε, αν συνεχίσουν όσοι κόβουν πλατάνια να μην απολυμαίνουν τα εργαλεία τους, δεν θα μείνει πλατάνι για πλατάνι στην χώρα γιατί μεταφέρεται το μικρόβιο που ξηραίνει τα υπέροχα δέντρα. Ενώ η Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη του «Ελλάδα 2021» υπενθύμισε το μύθο του Ερυσίχθωνα, ο οποίος κόβοντας συνεχώς δέντρα έφτασε σε ένα ιερό δέντρο της Δήμητρας, το οποίο έκοψε. Η Δήμητρα, -η φύση τιμωρεί-, τον τιμώρησε να πεινάει σε όλη του τη ζωή. Και πεινώντας έφαγε τελικά τον εαυτό του… Όπως βλέπετε, οι της εποχής μου, τα έχουν πει όλα, και για την καταστροφή του περιβάλλοντος. 48 βαθμοί χθες στην Σιβηρία και 49,5 στον Καναδά, δεν είναι καλό πάντως.

Της έφαγε την έδρα

Κάνοντας έναν παραγωγικό συνειρμό με το «έφαγε», και «Βουλή», αμέσως στο μυαλό μου έρχεται ο Άγγελος Τόλκας. Ο ακραιφνώς Γαπικος δικηγόρος από την Ημαθία, που έφαγε την έδρα της συριζαίας Φρόσως της Καρασαρλίδου. Η έδρα είναι του Συριζα -στον οποίο πήγε ο Τόλκας το ’18- για να μην σας μπερδεύω. Απλά έκανε ένσταση στο εκλογοδικείο και βρήκαν ότι, ναι μεν, για μια χούφτα ψήφους βγήκε πρώτη η κ. Καρασαρλίδου. Επειδή όμως μερικοί δικαστικοί αντιπρόσωποι ξέχασαν να μονογράψουν τους σταυρούς σε ορισμένα ψηφοδέλτια, χάνει την έδρα. Καιρός να τα συνηθίσουν αυτά εκεί στην Κουμουνδούρου, γιατί όταν οι πασόκοι μελετούσαν Μακιαβέλι, οι του Συριζα πήγαιναν για ψάρεμα. Την κρυάδα βέβαια την πήραν με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος ζήτησε επανακαταμέτρηση, και τελικά πήρε την έδρα από τον Θανάση τον Παπαχριστόπουλο. Βέβαια, και οι της Κουμουνδούρου δεν είναι παρθένες, να τα λέμε κι αυτά. Θυμάμαι Παπαδημούλη, να μην αφήνει την χρυσοτόκο ευρωβουλευτική έδρα στο rotation του παλιού και άδολου Συνασπισμού, ενώ το ίδιο έκανε πρόσφατα και ο Αλέκος Φλαμπουράρης με την έδρα του στο Επικρατείας με εκπροσώπους μερίδας Οικολόγων. Αλλά κι αυτοί! Το πίστεψαν!

Ραντεβού στο Κατράκειο

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, ένας ένας μπαίνουν οι Γαπικοί στον Συριζα, και μάλιστα κατευθείαν στην κοινοβουλευτική ομάδα. Και με αναδρομικά τις βουλευτικές αποζημιώσεις των δύο χρόνων που έχασαν. Δηλαδή, για δύο χρόνια πληρώνουμε επί δύο την έδρα. Για να τελειώσουμε με κάτι ιδεολογικό και όχι τα ταπεινά, κλείνω με μια φράση που έγραψε ο ίδιος ο Άγγελος Τόλκας μετά την ανακοίνωση της απόφασης: «Μερικές φορές αυτό για το όποιο παλεύουμε καθυστερεί. Όμως με επιμονή, υπομονή και σκληρή δουλειά, είμαστε ικανοί να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος. Έτσι, σήμερα έχω την μεγάλη χαρά να ανακοινώσω πως η εκλογή μου ως Βουλευτή Ημαθίας επικυρώθηκε χθες από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο». Ενώ η κ. Καρασαρλίδου, -επιρροής Βούτση-, απάντησε επίσης ιδεολογικά: «Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο επέλεξε να ακυρώσει την ψήφο εκατοντάδων πολιτών της Ημαθίας που συμμετείχαν κανονικά στις εκλογές, για μόνο το λόγο ότι ορισμένοι δικαστικοί αντιπρόσωποι αμέλησαν να μονογράψουν τους σταυρούς προτίμησης στα ψηφοδέλτια, δηλαδή δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Η απόφαση είναι σεβαστή, αλλά δεν είναι υπεράνω κριτικής. Οι εκλογές κερδίζονται με την ψήφο του λαού και όχι σε δικαστικές αίθουσες. Η Δημοκρατία βγαίνει βαρύτατα τραυματισμένη, όταν θέση στην εθνική αντιπροσωπεία καταλαμβάνει άλλος από αυτόν που κέρδισε τη λαϊκή ψήφο. Το να επιρρίπτονται σε βάρος των εκλογέων σφάλματα των δικαστικών αντιπροσώπων δεν είναι μόνο εξωφρενικό, είναι ασύμβατο με το ευρωπαϊκό κεκτημένο». Τόλκας και Καρασαρλίδου δίνουν ραντεβού, όχι στα γουναράδικα, αλλά στο Κατράκειο, που θα γίνει η Συνδιάσκεψη θέσεων του Συριζα αύριο, Σάββατο και Κυριακή. Τώρα για τον Κώστα Κόλλια της ΝΔ που πήρε την έδρα της Μαριλένας Σούκουλη στην Κόρινθο, δεν έχω κάτι να πω. Boring δεξιοί.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

00:01

Σολτς: Προσφέρθηκε ως διαμεσολαβητής μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας

23:51

Ερντογάν κατά Νετανιάχου και ΗΠΑ: Κανείς δεν μπορεί να απαιτεί από εμάς να μην μιλάμε για την Παλαιστίνη

23:32

Τριαντόπουλος: Τροποποίηση σχήματος στεγαστικής συνδρομής για το σεισμό στο Αρκαλοχώρι

23:30

Λιθουανία: Υποστηρίζει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στην Πολωνία

23:29

Επιβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος την αναβολή της επίσκεψης Ερντογάν

23:22

Wall Street: Ράλι Νasdaq άνω του 2% λόγω Big Tech

22:52

Δένδιας: Δεσμεύτηκαν 2 δισ. ευρώ για αντιαεροπορικό και anti-drone θόλο

22:46

Πετρέλαιο: Τέλος στο πτωτικό σερί δύο εβδομάδων

22:30

Χρυσός: Διατήρησε τα κέρδη μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

22:14

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην ανατολική Ταϊβάν

22:02

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή του ελληνικού λαού στις επόμενες εθνικές εκλογές

21:36

Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά στους κρίκους o Λευτέρης Πετρούνιας

21:21

Παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»

21:11

Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 10 εκατ. ευρώ

21:06

Στυλιανίδης για Βόρειες Σποράδες: Ίσως να έχουν και καλύτερες ακτοπλοϊκές συνδέσεις από πέρυσι

20:56

ΕΛΑΣ: Τι αναφέρει για τον τετράωρο αποκλεισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στο γραφείο του

20:46

Το Βέλγιο θα παραδώσει F-16 στην Ουκρανία

20:37

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,33 ευρώ ανά μετοχή

20:27

Τροχαία: Αυξημένα μέτρα ενόψει Πάσχα και Πρωτομαγιάς

20:18

Δένδιας: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

20:09

Μιχαηλίδου: Οι πράσινες θέσεις εργασίας αποτελούν σήμερα τη μεγαλύτερη ευκαιρία

20:00

Διεθνείς αγορές: Το ακριβό δολάριο προκαλεί αναταράξεις σε εμπορεύματα, νομίσματα

19:49

Μητσοτάκης: Η πρόληψη σώζει ζωές – Να φροντίσουμε να επενδύσουμε στην υγεία μας

19:40

Ευρωαγορές: Τα εταιρικά αποτελέσματα έφεραν κέρδη - Σε υψηλό εννέα ετών οι τραπεζικές μετοχές

19:33

ΑΑΔΕ: Νέo app για καταχώρηση ραντεβού διασύνδεσης ERP – POS

19:28

Στο σκαμνί «Σπαρτιάτες» και Ηλίας Κασιδιάρης στις 19 Ιουνίου

19:12

Καρέλιας: 86,8 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2023 - Μέρισμα 12,4 ευρώ ανά μετοχή

19:02

Trastor: Εισήγηση για διανομή μερίσματος 0,02 ευρώ ανά μετοχή

18:50

Ελλάκτωρ: Απέκτησε 24.514 μετοχές της Reds - 2,70 ευρώ ανά μετοχή

18:39

Παγκρήτια Τράπεζα: Προϋπόθεση ανάπτυξης, η γυναικεία ενδυνάμωση – Το 52% του προσωπικού της γυναίκες