INSIDE OUT

Inside Out: Η κλάση του original, η ομολογία του Ευκλείδη, η ζάχαρη του Άδωνι

25-06-2021 | 07:37
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Σφίγγουν οι ζέστες και χώνομαι όλο και πιο βαθιά στη σπηλιά μου. Καμιά φορά ανεβαίνω πάνω, όταν έχει βαθύ σκοτάδι και λαλούν τα πετεινά. Οι ώρες περνούν αργά, αλλά απολαυστικά χάρις τον δαιμόνιο Πρόεδρο της Βουλής που είπαμε κατάγεται από τα χώματα της Δωδώνης και έχει ενσυναίσθηση. Αφήνει λοιπόν ανοιχτό τον ναό της δημοκρατίας και θα περάσουμε καλά όλο τον Ιούλιο παρέα με τη «δέλτα». Έχει και μεταρρυθμιστικές ορέξεις ο πρωθυπουργός ντάλα καλοκαίρι. Τεντώνω τ’ αυτιά μου και παίρνω ποπ κορν, (δεν ξέρω τι είναι αυτό, αλλά έτσι λένε όλοι, οπότε ακολουθώ το ρεύμα μην με πουν άσχετη).

Σκανδαλίδης δίνει μαθήματα

Από αλλού το περιμέναμε, από αλλού μας έρχεται - το αντιπολιτευτικό ρεύμα εννοώ. Στο extra large υπουργικό, η Νίκη Κεραμέως παρουσίασε τις αλλαγές στα σχολεία και ο Τσακλόγλου δομική αλλαγή στο ασφαλιστικό. Μιλάμε για σεισμό, τηρουμένων των αναλογιών για την αριστερά. Τί δήλωσε πχ ο πολύς Νίκος Φίλης; «Η μάχη για ένα δημοκρατικό, συμμετοχικό, συμπεριληπτικό σχολείο της γνώσης και της προκοπής θα δοθεί με ένταση μέσα και έξω από τη Βουλή. Και θα κριθεί στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, όταν θα ανοίξουν με το καλό τον Σεπτέμβριο». Του συνιστώ θερμά να ξεπεράσει την αλλεργία του και να μάθει μπαλίτσα από τους βαθυ-πασόκους. Τους original, σαν τον Κώστα τον Σκανδαλίδη. Γιατί την ώρα που οι αριστεροί περπάταγαν Γένοβα, ο Κώστας περπάταγε στην Α’ Αθήνας -από το 2000 ανελλιπώς. «Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι έβαλε έναν κεντρικό στόχο, που είναι κατά τη γνώμη μου εν μέσω θερινών διακοπών η πλήρης αποδόμηση του κοινωνικού κράτους. Μέχρι πριν από λίγο καιρό είχαμε imitation μεταρρυθμίσεις στο κράτος, τη φορολογία, στο επιτελικό, στην αυτοδιοίκηση, στα πανεπιστήμια. Τα πρώτα νομοσχέδια της Κυβέρνησης είχαν το χαρακτήρα μιας μεταρρυθμιστικής πνοής, υποτίθεται. Δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ψιλοπράγματα. Αν όμως μέχρι τώρα υπήρχαν imitation μεταρρυθμίσεις, ο κύριος Πρωθυπουργός διάλεξε τον χρόνο των θερινών διακοπών για να κάνει τις πραγματικές αντιμεταρρυθμίσεις, είτε αναφέρεται στο εργασιακό, είτε αναφέρεται στο ασφαλιστικό, είτε αναφέρεται αύριο στην υγεία και μεθαύριο στα πανεπιστήμια» είπε ο orinigal. Μάλιστα ήταν ο μοναδικός προχθές στην επέτειο θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου που τόλμησε να αντιπαρατεθεί με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή επί του «πασοκόμετρου» της Ολομέλειας.

Γιώργος χαλαρός

Την ώρα που οι πασόκοι απανταχού του πολιτικού τόξου, δίνουν την μάχη στο όνομα του ιδρυτή, ο εξ αίματος Παπανδρέου απόλαυσε με το παραπάνω την παραμονή του στο Στρασβούργο στο πλαίσιο της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ως εκπρόσωπος του Κιναλ.

Η ομολογία του Ευκλείδη

Μακριά από το Στρασβούργο η ζέστη πάντως τους κάνει όλους να παραφέρονται. Και δεν εννοώ τα συνήθη, (φόνοι, βιασμοί, βιτριόλια, αυτοκτονίες κλπ). Εννοώ βασικά συμπεριφορικά. Το παράδειγμα του πρώην υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που έφτασε στο σημείο να πει καλή κουβέντα για το PSI, εκτιμώ πως είναι ενδεικτικό. «Το ερώτημα είναι αν το PSI μείωσε το ποσοστό χρέους. Προφανώς το μείωσε» είπε, ενώπιων του Άδωνι που δεν τα χάνει αυτά. Αμέσως χαρακτήρισε «ιστορική» την μέρα. «Είναι η πρώτη δημόσια αναφορά από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα του πρώην Υπουργού Οικονομικών ότι το PSI είχε θετική επίπτωση στην πορεία των δημοσιονομικών πραγμάτων της χώρας» είπε, ενώ όση ώρα μίλαγε, ο Νικήτας Κακλαμάνης μουρμούραγε συνέχεια στην έδρα κάτι σαν, «κλείστε τώρα», «άντε, άντε», «εννιά χρόνια πέρασαν», «ολοκληρώστε» κλπ. Ο υπουργός Ανάπτυξης παρέμεινε ψύχραιμος στο bulling της έδρας. Και απάντησε ΚΑΙ στις απορίες του Μπουκώρου για την ΕΒΖ , για την οποία χθες ψηφίστηκε η εκατομμυριοστή τροπολογία αυτό τον αιώνα.

Ζάχαρη ή βιοαέριο οέο;

Όπως είπε ο Άδωνις, (από τους ελάχιστους πολιτικούς που εκτιμώ γιατί μιλάμε την ίδια γλώσσα, ξέρει αρχαία ελληνικά), η συγκεκριμένη τροπολογία έχει συμφωνηθεί ότι δεν αποτελεί κρατική παρέμβαση, καθ’ όσον η εταιρεία λύεται και άρα δεν τίθεται ζήτημα παραβίασης των αρχών του ανταγωνισμού. Υπενθύμισε ότι το 2015 έγινε πράγματι μία κρατική παρέμβαση στην ΕΒΖ, την εποχή του Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Η παρέμβαση εκείνη οδήγησε σε άνοιγμα εξέτασης περί παραβιάσεως των όρων του ανταγωνισμού από την DGComp. Ο σχετικός φάκελος παραμένει ανοικτός. Αυτά τα δύο χρόνια έχουμε ανταλλάξει σωρεία επιστολών με την DGComp για να μην επιβληθεί πρόστιμο στο ελληνικό δημόσιο λόγω αυτής της παρέμβασης. Καταλαβαίνετε τώρα ότι η παρέμβαση εκείνης της εποχής ήταν εξαιρετικά ατυχής. Τα χρήματα τελικά σπαταλήθηκαν. Η εταιρεία δεν σώθηκε. Μας παραδόθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ υπό καθεστώς εκκαθάρισης. Σήμερα που μιλάμε, τα περιουσιακά της στοιχεία με δικαστική απόφαση έχουν περιέλθει στην Τράπεζα Πειραιώς μέσω του 106Β΄ και ορισμένα από αυτά, το εργοστάσιο Σερρών, έχουν ενοικιαστεί στη Royal Sugar, το εργοστάσιο Σερρών, το οποίο ισχυρίζεται ο επενδυτής ότι τη χρονιά που έρχεται θα παράξει ζάχαρη. Τα πρώτα δύο χρόνια χρησιμοποιούνταν τα τεύτλα για την παραγωγή βιοαερίου. Έχουμε δρόμο ακόμα, για να μπορούμε να αναστήσουμε τη βιομηχανία ζάχαρης εν γένει στην Ελλάδα για πολλούς και διάφορους λόγους». Ομολογώ ότι τον προτιμώ όταν μιλάει αρχαία Ελληνικά. Καταρχήν μιλάει για «ζάχαρη», τι είν’ αυτό; Τεύτλα; Βιοαέριο; Τελικά από τα τεύτλα φτιάχνουν ζάχαρη ή βιοαέριο; Έχω καταμπερδευτεί.

Αποδομημένη νεολαία – Αποδομημένο σήμα

Αφήνω τις απορίες κατά μέρος γιατί εγώ είμαι εδώ για να δίνω απαντήσεις. Πάω στο βιντεάκι για το νέο σήμα της νεολαίας του Συριζα. Έσπαγα το ωραίο κεφάλι μου να βρω τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει. Στο τέλος μου ήρθε: Το σηματάκι της Νέας Δημοκρατίας με τα τρίγωνα που πετούσαν και όλοι ψάχναμε να βρούμε τον ...πυρσό! Εδώ έχουμε την αποδόμηση του αστεριού. Σαν τα επιμελώς άπλυτα της Golden Goose το κάνανε το σήμα οι ριζοσπάστες νεολαίοι. Το Σεπτέμβριο τους βλέπω να στήνουν το Φίλη στο ραντεβού στα πανεπιστήμια και να τρέχουν Αντίπαρο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:02

Metro ΑΕΒΕ: Οι επενδύσεις 280 εκατ. ευρώ, οι επιλεκτικές εξαγορές και οι ευκαιρίες από το deal Μασούτης - Κρητικός

08:50

ΚΕΦΙΜ: Η Ελλάδα 50η μεταξύ 69 οικονομιών ως προς την ανταγωνιστικότητά της

08:36

Παπαστράτος: Πάνω από 700 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία

08:22

Γιατί δεν έπεισε η Ferrari Luce

08:18

Κάθετος Διάδρομος: Έτοιμη η Ελλάδα για τα νέα προϊόντα δυναμικότητας - Αισιοδοξία για τη δημοπρασία του Ιουλίου

08:08

Στον Λευκό Οίκο το υπουργικό συμβούλιο Τραμπ αντί για το Καμπ Ντέιβιντ

08:02

Ποδαρικό της ΕΛΑΣ με πέσιμο στο ΠΑΣΟΚ - Ο Τσίπρας συσπειρώνει… τη ΝΔ - Οι απόντες και οι παρόντες στο Θησείο

07:51

Λήξη μαθημάτων για τα γυμνάσια σήμερα

07:48

Τι αλλάζει στις προσλήψεις με το νομοσχέδιο για την ίση αμοιβή

07:36

ΔΕΣΦΑ: Το φυσικό αέριο φτάνει στην «καρδιά» του λιγνίτη - Πώς αλλάζει ο ενεργειακός χάρτης της Δυτικής Μακεδονίας

07:24

Lamda Development: Πού θα πάνε τα 350 εκατ. του νέου retail bond - Η τάση στο Ελληνικό

07:14

Φορο-απόβαση στα νησιά με ΑΙ, drones και «μυστικούς» εφοριακούς

07:06

Κίνητρα σε ξένους και μεγάλους - Ποιος συνομιλεί με ποιον - Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι του MSCI

23:52

Δίκη για τα Τέμπη: Συμπληρωματική διάταξη από το Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

23:36

Ελληνικών συμφερόντων το τάνκερ που χτυπήθηκε ανοιχτά του Ομάν - Σώο το πλήρωμα

23:23

Γερμανία: Η AfD διατηρεί σαφές δημοσκοπικό προβάδισμα από τους Χριστιανοδημοκράτες

23:11

Διπλό ρεκόρ με τεχνολογική ώθηση στην Wall Street

22:56

Γάζα: Στόχος ισραηλινής επίθεσης ο νέος ηγέτης του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς

22:43

Κυβερνητικές πηγές για Τσίπρα: «Το ίδιο αμετανόητος και απαράλλαχτος»

22:36

Πετρέλαιο: «Άγγιξε» τα 100 δολάρια το brent εν μέσω ανησυχίας για τη Μέση Ανατολή

22:20

Πιερρακάκης: «Γινόμαστε η πρώτη κυβέρνηση η οποία παίρνει βάρη από τις επόμενες γενιές»

22:11

Κλήρωση Τζόκερ σήμερα 26/05/2026: Οι αριθμοί που κερδίζουν

22:04

Ο πρόεδρος της ρωσικής βουλής απειλεί το Κίεβο με όπλα μαζικής καταστροφής

21:46

Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛ.Α.Σ), το όνομα του νέου κόμματος Τσίπρα

21:43

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι ιατρικές του εξετάσεις πήγαν «τέλεια»

21:42

Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός καταλαμβάνει στρατηγικής σημασίας περιοχές στον νότιο λίβανο

21:33

Άλτμαν: Η τεχνητή νοημοσύνη δεν έφερε την «αποκάλυψη» που φοβόμασταν στις θέσεις εργασίας

21:25

Ιράν: Μερική αποκατάσταση του διαδικτύου μετά από διακοπή τριών μηνών

21:06

Υπουργικό συμβούλιο: Ταμείο Ανάκαμψης και ισότητα στις αμοιβές μεταξύ όσων συζητήθηκαν

21:04

Μιχαηλίδου: Η επένδυση στον άνθρωπο είναι προϋπόθεση βιώσιμης ανάπτυξης