INSIDE OUT

Inside Out: Η κλάση του original, η ομολογία του Ευκλείδη, η ζάχαρη του Άδωνι

25-06-2021 | 07:37
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Σφίγγουν οι ζέστες και χώνομαι όλο και πιο βαθιά στη σπηλιά μου. Καμιά φορά ανεβαίνω πάνω, όταν έχει βαθύ σκοτάδι και λαλούν τα πετεινά. Οι ώρες περνούν αργά, αλλά απολαυστικά χάρις τον δαιμόνιο Πρόεδρο της Βουλής που είπαμε κατάγεται από τα χώματα της Δωδώνης και έχει ενσυναίσθηση. Αφήνει λοιπόν ανοιχτό τον ναό της δημοκρατίας και θα περάσουμε καλά όλο τον Ιούλιο παρέα με τη «δέλτα». Έχει και μεταρρυθμιστικές ορέξεις ο πρωθυπουργός ντάλα καλοκαίρι. Τεντώνω τ’ αυτιά μου και παίρνω ποπ κορν, (δεν ξέρω τι είναι αυτό, αλλά έτσι λένε όλοι, οπότε ακολουθώ το ρεύμα μην με πουν άσχετη).

Σκανδαλίδης δίνει μαθήματα

Από αλλού το περιμέναμε, από αλλού μας έρχεται - το αντιπολιτευτικό ρεύμα εννοώ. Στο extra large υπουργικό, η Νίκη Κεραμέως παρουσίασε τις αλλαγές στα σχολεία και ο Τσακλόγλου δομική αλλαγή στο ασφαλιστικό. Μιλάμε για σεισμό, τηρουμένων των αναλογιών για την αριστερά. Τί δήλωσε πχ ο πολύς Νίκος Φίλης; «Η μάχη για ένα δημοκρατικό, συμμετοχικό, συμπεριληπτικό σχολείο της γνώσης και της προκοπής θα δοθεί με ένταση μέσα και έξω από τη Βουλή. Και θα κριθεί στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, όταν θα ανοίξουν με το καλό τον Σεπτέμβριο». Του συνιστώ θερμά να ξεπεράσει την αλλεργία του και να μάθει μπαλίτσα από τους βαθυ-πασόκους. Τους original, σαν τον Κώστα τον Σκανδαλίδη. Γιατί την ώρα που οι αριστεροί περπάταγαν Γένοβα, ο Κώστας περπάταγε στην Α’ Αθήνας -από το 2000 ανελλιπώς. «Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι έβαλε έναν κεντρικό στόχο, που είναι κατά τη γνώμη μου εν μέσω θερινών διακοπών η πλήρης αποδόμηση του κοινωνικού κράτους. Μέχρι πριν από λίγο καιρό είχαμε imitation μεταρρυθμίσεις στο κράτος, τη φορολογία, στο επιτελικό, στην αυτοδιοίκηση, στα πανεπιστήμια. Τα πρώτα νομοσχέδια της Κυβέρνησης είχαν το χαρακτήρα μιας μεταρρυθμιστικής πνοής, υποτίθεται. Δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ψιλοπράγματα. Αν όμως μέχρι τώρα υπήρχαν imitation μεταρρυθμίσεις, ο κύριος Πρωθυπουργός διάλεξε τον χρόνο των θερινών διακοπών για να κάνει τις πραγματικές αντιμεταρρυθμίσεις, είτε αναφέρεται στο εργασιακό, είτε αναφέρεται στο ασφαλιστικό, είτε αναφέρεται αύριο στην υγεία και μεθαύριο στα πανεπιστήμια» είπε ο orinigal. Μάλιστα ήταν ο μοναδικός προχθές στην επέτειο θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου που τόλμησε να αντιπαρατεθεί με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή επί του «πασοκόμετρου» της Ολομέλειας.

Γιώργος χαλαρός

Την ώρα που οι πασόκοι απανταχού του πολιτικού τόξου, δίνουν την μάχη στο όνομα του ιδρυτή, ο εξ αίματος Παπανδρέου απόλαυσε με το παραπάνω την παραμονή του στο Στρασβούργο στο πλαίσιο της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ως εκπρόσωπος του Κιναλ.

Η ομολογία του Ευκλείδη

Μακριά από το Στρασβούργο η ζέστη πάντως τους κάνει όλους να παραφέρονται. Και δεν εννοώ τα συνήθη, (φόνοι, βιασμοί, βιτριόλια, αυτοκτονίες κλπ). Εννοώ βασικά συμπεριφορικά. Το παράδειγμα του πρώην υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που έφτασε στο σημείο να πει καλή κουβέντα για το PSI, εκτιμώ πως είναι ενδεικτικό. «Το ερώτημα είναι αν το PSI μείωσε το ποσοστό χρέους. Προφανώς το μείωσε» είπε, ενώπιων του Άδωνι που δεν τα χάνει αυτά. Αμέσως χαρακτήρισε «ιστορική» την μέρα. «Είναι η πρώτη δημόσια αναφορά από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα του πρώην Υπουργού Οικονομικών ότι το PSI είχε θετική επίπτωση στην πορεία των δημοσιονομικών πραγμάτων της χώρας» είπε, ενώ όση ώρα μίλαγε, ο Νικήτας Κακλαμάνης μουρμούραγε συνέχεια στην έδρα κάτι σαν, «κλείστε τώρα», «άντε, άντε», «εννιά χρόνια πέρασαν», «ολοκληρώστε» κλπ. Ο υπουργός Ανάπτυξης παρέμεινε ψύχραιμος στο bulling της έδρας. Και απάντησε ΚΑΙ στις απορίες του Μπουκώρου για την ΕΒΖ , για την οποία χθες ψηφίστηκε η εκατομμυριοστή τροπολογία αυτό τον αιώνα.

Ζάχαρη ή βιοαέριο οέο;

Όπως είπε ο Άδωνις, (από τους ελάχιστους πολιτικούς που εκτιμώ γιατί μιλάμε την ίδια γλώσσα, ξέρει αρχαία ελληνικά), η συγκεκριμένη τροπολογία έχει συμφωνηθεί ότι δεν αποτελεί κρατική παρέμβαση, καθ’ όσον η εταιρεία λύεται και άρα δεν τίθεται ζήτημα παραβίασης των αρχών του ανταγωνισμού. Υπενθύμισε ότι το 2015 έγινε πράγματι μία κρατική παρέμβαση στην ΕΒΖ, την εποχή του Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Η παρέμβαση εκείνη οδήγησε σε άνοιγμα εξέτασης περί παραβιάσεως των όρων του ανταγωνισμού από την DGComp. Ο σχετικός φάκελος παραμένει ανοικτός. Αυτά τα δύο χρόνια έχουμε ανταλλάξει σωρεία επιστολών με την DGComp για να μην επιβληθεί πρόστιμο στο ελληνικό δημόσιο λόγω αυτής της παρέμβασης. Καταλαβαίνετε τώρα ότι η παρέμβαση εκείνης της εποχής ήταν εξαιρετικά ατυχής. Τα χρήματα τελικά σπαταλήθηκαν. Η εταιρεία δεν σώθηκε. Μας παραδόθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ υπό καθεστώς εκκαθάρισης. Σήμερα που μιλάμε, τα περιουσιακά της στοιχεία με δικαστική απόφαση έχουν περιέλθει στην Τράπεζα Πειραιώς μέσω του 106Β΄ και ορισμένα από αυτά, το εργοστάσιο Σερρών, έχουν ενοικιαστεί στη Royal Sugar, το εργοστάσιο Σερρών, το οποίο ισχυρίζεται ο επενδυτής ότι τη χρονιά που έρχεται θα παράξει ζάχαρη. Τα πρώτα δύο χρόνια χρησιμοποιούνταν τα τεύτλα για την παραγωγή βιοαερίου. Έχουμε δρόμο ακόμα, για να μπορούμε να αναστήσουμε τη βιομηχανία ζάχαρης εν γένει στην Ελλάδα για πολλούς και διάφορους λόγους». Ομολογώ ότι τον προτιμώ όταν μιλάει αρχαία Ελληνικά. Καταρχήν μιλάει για «ζάχαρη», τι είν’ αυτό; Τεύτλα; Βιοαέριο; Τελικά από τα τεύτλα φτιάχνουν ζάχαρη ή βιοαέριο; Έχω καταμπερδευτεί.

Αποδομημένη νεολαία – Αποδομημένο σήμα

Αφήνω τις απορίες κατά μέρος γιατί εγώ είμαι εδώ για να δίνω απαντήσεις. Πάω στο βιντεάκι για το νέο σήμα της νεολαίας του Συριζα. Έσπαγα το ωραίο κεφάλι μου να βρω τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει. Στο τέλος μου ήρθε: Το σηματάκι της Νέας Δημοκρατίας με τα τρίγωνα που πετούσαν και όλοι ψάχναμε να βρούμε τον ...πυρσό! Εδώ έχουμε την αποδόμηση του αστεριού. Σαν τα επιμελώς άπλυτα της Golden Goose το κάνανε το σήμα οι ριζοσπάστες νεολαίοι. Το Σεπτέμβριο τους βλέπω να στήνουν το Φίλη στο ραντεβού στα πανεπιστήμια και να τρέχουν Αντίπαρο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:09

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Λευκόγια Δράμας

16:59

Συρία: Ένας τραυματίας έπειτα από επίθεση ισραηλινού drone

16:49

Βουλγαρία: Επενδύσεις έως 180 εκατ. ευρώ σε εταιρείες καινοτομίας

16:34

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ορειβάτης που έπεσε σε χαράδρα στον Όλυμπο

16:18

Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Ινδό ομόλογό του - Θα συναντηθούν στη Νέα Υόρκη

15:56

Καλάθι ΔΕΘ: Φοροελαφρύνσεις με «μπόνους» στους συνεπείς - Πώς και για ποιους επαγγελματίες καταργείται σταδιακά το τεκμαρτό εισόδημα

15:49

Η Τεχεράνη επέτρεψε σε ιρακινά πετρελαιοφόρα να διέλθουν από τα Στενά του Ορμούζ

15:35

Θεσσαλονίκη: Νυχτερινός αποκλεισμός στην Περιφερειακή Οδό τη Δευτέρα 24 Αυγούστου

15:17

Το οικονομικό crash test του Τραμπ: Xρέος 40 τρισ. δολ, επιτόκιο στεγαστικών 6,7% και ντίζελ 5 δολαρίων

15:10

Ρωσία: Τουλάχιστον 6 νεκροί σε σειρά πληγμάτων από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη

14:50

Πρόεδρος βενζινοπωλών: Πάνω από 2 ευρώ η βενζίνη – «Άμεση ανάγκη για μέτρα πριν από την 1η Σεπτεμβρίου»

14:42

Ο στρατηγός που έχασε τον γιο του και απειλεί να γκρεμίσει τον Νετανιάχου από την εξουσία

14:31

Σουηδία: Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας διαδικτυακές κοινότητες μετά τον θάνατο 17χρονης σε σχολείο

14:12

Ισπανία: Eπτά τραυματίες από σφοδρές βροχοπτώσεις – Εκκενώθηκε κάμπινγκ

13:59

Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ προειδοποιεί το Ισραήλ για επικίνδυνη κλιμάκωση με την Τουρκία

13:47

Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές αύριο λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

13:34

Τι σκέφτεται ο Τραμπ για την Κορέα

13:15

Euronext Athens: Στην τελική ευθεία η επιστροφή στις ανεπτυγμένες αγορές

13:02

Σιδηρόδρομος: Η (κυβερνητική) λίστα με τα μεγάλα έργα ανά την Ελλάδα - Η πρόοδος και τα χρονοδιαγράμματα

12:54

ΠΑΣΟΚ: Στον «αέρα» την Κυριακή το νέο vidcast για την Παιδεία

12:36

Ιός Δυτικού Νείλου: Κορύφωση για ακόμη 2 με 3 εβδομάδες – Τα συμπτώματα που πρέπει να μας θορυβήσουν

12:27

Οι διαιτητές κερδίζουν έως και 3.000 δολάρια ανά αγώνα - Γιατί έχουν βαρεθεί και τα παρατάνε

12:11

«Τουρισμός για Όλους 2026-2027»: Πάνω από 1,15 εκατ. αιτήσεις – Πότε αναμένεται η κλήρωση

11:52

Φονέας: Η παραλία με την άγρια ομορφιά στη Μεσσηνιακή Μάνη

11:36

ΟΑΣΘ: Έρχονται 12 νέες γραμμές λεωφορείων από 1η Σεπτεμβρίου

11:20

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 60χρονο με ένταλμα σύλληψης και Ερυθρά Αγγελία της Interpol

11:09

Τι επιλέγουν να σπουδάσουν οι νέοι στην ΕΕ: Το χάσμα των δύο φύλων στα.. πτυχία - Η εικόνα στην Ελλάδα

10:58

Ουκρανία: Επίσκεψη του Γερμανού ΥΠΕΞ Βάντεφουλ στο Κίεβο

10:44

Προσωρινό «ΟΚ» από το Ανώτατο Δικαστήριο για την αίθουσα χορού στο Λευκό Οίκο - «Ευγνώμων» δηλώνει ο Τραμπ

10:36

ΔΕΘ: «Φρούριο» η Θεσσαλονίκη – Πάνω από 3.500 αστυνομικοί επί ποδός