INSIDE OUT

Inside Out: Η κλάση του original, η ομολογία του Ευκλείδη, η ζάχαρη του Άδωνι

25-06-2021 | 07:37
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Σφίγγουν οι ζέστες και χώνομαι όλο και πιο βαθιά στη σπηλιά μου. Καμιά φορά ανεβαίνω πάνω, όταν έχει βαθύ σκοτάδι και λαλούν τα πετεινά. Οι ώρες περνούν αργά, αλλά απολαυστικά χάρις τον δαιμόνιο Πρόεδρο της Βουλής που είπαμε κατάγεται από τα χώματα της Δωδώνης και έχει ενσυναίσθηση. Αφήνει λοιπόν ανοιχτό τον ναό της δημοκρατίας και θα περάσουμε καλά όλο τον Ιούλιο παρέα με τη «δέλτα». Έχει και μεταρρυθμιστικές ορέξεις ο πρωθυπουργός ντάλα καλοκαίρι. Τεντώνω τ’ αυτιά μου και παίρνω ποπ κορν, (δεν ξέρω τι είναι αυτό, αλλά έτσι λένε όλοι, οπότε ακολουθώ το ρεύμα μην με πουν άσχετη).

Σκανδαλίδης δίνει μαθήματα

Από αλλού το περιμέναμε, από αλλού μας έρχεται - το αντιπολιτευτικό ρεύμα εννοώ. Στο extra large υπουργικό, η Νίκη Κεραμέως παρουσίασε τις αλλαγές στα σχολεία και ο Τσακλόγλου δομική αλλαγή στο ασφαλιστικό. Μιλάμε για σεισμό, τηρουμένων των αναλογιών για την αριστερά. Τί δήλωσε πχ ο πολύς Νίκος Φίλης; «Η μάχη για ένα δημοκρατικό, συμμετοχικό, συμπεριληπτικό σχολείο της γνώσης και της προκοπής θα δοθεί με ένταση μέσα και έξω από τη Βουλή. Και θα κριθεί στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, όταν θα ανοίξουν με το καλό τον Σεπτέμβριο». Του συνιστώ θερμά να ξεπεράσει την αλλεργία του και να μάθει μπαλίτσα από τους βαθυ-πασόκους. Τους original, σαν τον Κώστα τον Σκανδαλίδη. Γιατί την ώρα που οι αριστεροί περπάταγαν Γένοβα, ο Κώστας περπάταγε στην Α’ Αθήνας -από το 2000 ανελλιπώς. «Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι έβαλε έναν κεντρικό στόχο, που είναι κατά τη γνώμη μου εν μέσω θερινών διακοπών η πλήρης αποδόμηση του κοινωνικού κράτους. Μέχρι πριν από λίγο καιρό είχαμε imitation μεταρρυθμίσεις στο κράτος, τη φορολογία, στο επιτελικό, στην αυτοδιοίκηση, στα πανεπιστήμια. Τα πρώτα νομοσχέδια της Κυβέρνησης είχαν το χαρακτήρα μιας μεταρρυθμιστικής πνοής, υποτίθεται. Δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ψιλοπράγματα. Αν όμως μέχρι τώρα υπήρχαν imitation μεταρρυθμίσεις, ο κύριος Πρωθυπουργός διάλεξε τον χρόνο των θερινών διακοπών για να κάνει τις πραγματικές αντιμεταρρυθμίσεις, είτε αναφέρεται στο εργασιακό, είτε αναφέρεται στο ασφαλιστικό, είτε αναφέρεται αύριο στην υγεία και μεθαύριο στα πανεπιστήμια» είπε ο orinigal. Μάλιστα ήταν ο μοναδικός προχθές στην επέτειο θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου που τόλμησε να αντιπαρατεθεί με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή επί του «πασοκόμετρου» της Ολομέλειας.

Γιώργος χαλαρός

Την ώρα που οι πασόκοι απανταχού του πολιτικού τόξου, δίνουν την μάχη στο όνομα του ιδρυτή, ο εξ αίματος Παπανδρέου απόλαυσε με το παραπάνω την παραμονή του στο Στρασβούργο στο πλαίσιο της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ως εκπρόσωπος του Κιναλ.

Η ομολογία του Ευκλείδη

Μακριά από το Στρασβούργο η ζέστη πάντως τους κάνει όλους να παραφέρονται. Και δεν εννοώ τα συνήθη, (φόνοι, βιασμοί, βιτριόλια, αυτοκτονίες κλπ). Εννοώ βασικά συμπεριφορικά. Το παράδειγμα του πρώην υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που έφτασε στο σημείο να πει καλή κουβέντα για το PSI, εκτιμώ πως είναι ενδεικτικό. «Το ερώτημα είναι αν το PSI μείωσε το ποσοστό χρέους. Προφανώς το μείωσε» είπε, ενώπιων του Άδωνι που δεν τα χάνει αυτά. Αμέσως χαρακτήρισε «ιστορική» την μέρα. «Είναι η πρώτη δημόσια αναφορά από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα του πρώην Υπουργού Οικονομικών ότι το PSI είχε θετική επίπτωση στην πορεία των δημοσιονομικών πραγμάτων της χώρας» είπε, ενώ όση ώρα μίλαγε, ο Νικήτας Κακλαμάνης μουρμούραγε συνέχεια στην έδρα κάτι σαν, «κλείστε τώρα», «άντε, άντε», «εννιά χρόνια πέρασαν», «ολοκληρώστε» κλπ. Ο υπουργός Ανάπτυξης παρέμεινε ψύχραιμος στο bulling της έδρας. Και απάντησε ΚΑΙ στις απορίες του Μπουκώρου για την ΕΒΖ , για την οποία χθες ψηφίστηκε η εκατομμυριοστή τροπολογία αυτό τον αιώνα.

Ζάχαρη ή βιοαέριο οέο;

Όπως είπε ο Άδωνις, (από τους ελάχιστους πολιτικούς που εκτιμώ γιατί μιλάμε την ίδια γλώσσα, ξέρει αρχαία ελληνικά), η συγκεκριμένη τροπολογία έχει συμφωνηθεί ότι δεν αποτελεί κρατική παρέμβαση, καθ’ όσον η εταιρεία λύεται και άρα δεν τίθεται ζήτημα παραβίασης των αρχών του ανταγωνισμού. Υπενθύμισε ότι το 2015 έγινε πράγματι μία κρατική παρέμβαση στην ΕΒΖ, την εποχή του Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Η παρέμβαση εκείνη οδήγησε σε άνοιγμα εξέτασης περί παραβιάσεως των όρων του ανταγωνισμού από την DGComp. Ο σχετικός φάκελος παραμένει ανοικτός. Αυτά τα δύο χρόνια έχουμε ανταλλάξει σωρεία επιστολών με την DGComp για να μην επιβληθεί πρόστιμο στο ελληνικό δημόσιο λόγω αυτής της παρέμβασης. Καταλαβαίνετε τώρα ότι η παρέμβαση εκείνης της εποχής ήταν εξαιρετικά ατυχής. Τα χρήματα τελικά σπαταλήθηκαν. Η εταιρεία δεν σώθηκε. Μας παραδόθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ υπό καθεστώς εκκαθάρισης. Σήμερα που μιλάμε, τα περιουσιακά της στοιχεία με δικαστική απόφαση έχουν περιέλθει στην Τράπεζα Πειραιώς μέσω του 106Β΄ και ορισμένα από αυτά, το εργοστάσιο Σερρών, έχουν ενοικιαστεί στη Royal Sugar, το εργοστάσιο Σερρών, το οποίο ισχυρίζεται ο επενδυτής ότι τη χρονιά που έρχεται θα παράξει ζάχαρη. Τα πρώτα δύο χρόνια χρησιμοποιούνταν τα τεύτλα για την παραγωγή βιοαερίου. Έχουμε δρόμο ακόμα, για να μπορούμε να αναστήσουμε τη βιομηχανία ζάχαρης εν γένει στην Ελλάδα για πολλούς και διάφορους λόγους». Ομολογώ ότι τον προτιμώ όταν μιλάει αρχαία Ελληνικά. Καταρχήν μιλάει για «ζάχαρη», τι είν’ αυτό; Τεύτλα; Βιοαέριο; Τελικά από τα τεύτλα φτιάχνουν ζάχαρη ή βιοαέριο; Έχω καταμπερδευτεί.

Αποδομημένη νεολαία – Αποδομημένο σήμα

Αφήνω τις απορίες κατά μέρος γιατί εγώ είμαι εδώ για να δίνω απαντήσεις. Πάω στο βιντεάκι για το νέο σήμα της νεολαίας του Συριζα. Έσπαγα το ωραίο κεφάλι μου να βρω τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει. Στο τέλος μου ήρθε: Το σηματάκι της Νέας Δημοκρατίας με τα τρίγωνα που πετούσαν και όλοι ψάχναμε να βρούμε τον ...πυρσό! Εδώ έχουμε την αποδόμηση του αστεριού. Σαν τα επιμελώς άπλυτα της Golden Goose το κάνανε το σήμα οι ριζοσπάστες νεολαίοι. Το Σεπτέμβριο τους βλέπω να στήνουν το Φίλη στο ραντεβού στα πανεπιστήμια και να τρέχουν Αντίπαρο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

S&P: Αμετάβλητη στο «ΒΒΒ» η αξιολόγηση της Ελλάδας

23:54

Ισπανία: Το ιατρικό περιοδικό Lancet αρνείται να καταθέσει στη Γερουσία των ΗΠΑ για την προέλευση της Covid-19

23:39

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία κέρδη 16% για το Brent

23:36

ΗΠΑ: Η διοίκηση Τραμπ επιδιώκει ευκολότερες ομοσπονδιακές εκτελέσεις

23:24

ΕΛΑΣ: EΔΕ για τα επεισόδια έξω από το Εφετείο Αθηνών

23:16

G7: Ανησυχία για την ενίσχυση των πυρηνικών οπλοστασίων της Ρωσίας και της Κίνας

23:09

Wall Street: Intel και Ιράν ώθησαν τους δείκτες σε νέα ρεκόρ

22:48

Χρυσός: Άνοδος με φόντο την επανέναρξη συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν

22:28

Συνάντηση Τασούλα - Μακρόν: «Ιστορικοί οι δεσμοί Ελλάδας - Γαλλίας»

22:11

Ζελένσκι: Επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν για να μιλήσει για ασφάλεια και ενέργεια

22:01

Παιδιά online, αλλά με όρια: Το νέο πλαίσιο προστασίας στον ψηφιακό κόσμο

21:49

Ντέγιαν Μποντιρόγκα: «Πάνω από 400.000 αιτήσεις για τα εισιτήρια του Final 4»

21:43

Παπασταύρου: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

21:35

Παπαγαρυφάλλου (Alpha Bank): Οι 6 πυλώνες ανάπτυξης του νέου παραγωγικού μοντέλου

21:26

Τεχνητή Νοημοσύνη: Το μεγάλο στοίχημα του επιχειρηματικού μετασχηματισμού

21:03

Σκέρτσος: Τις επόμενες εβδομάδες η πρόταση για το νέο ενιαίο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Καινοτομίας

20:57

Chips και quantum στο επίκεντρο: Η Ελλάδα διεκδικεί ρόλο στον νέο τεχνολογικό χάρτη της Ευρώπης

20:55

Stanton Chase Athens: Η ηγεσία ως καταλύτης ανθεκτικότητας σε μια εποχή συνεχούς αβεβαιότητας

20:42

Επιπλέον 37.000 νοικοκυριά εντάσσονται στο «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»

20:22

Μακρόν: Αν η Τουρκία απειλήσει την Ελλάδα, θα είμαστε εδώ - Μητσοτάκης: Είναι η ώρα της Ευρώπης

20:21

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποκλείουν την ταχεία ένταξη της Ουκρανίας στην Ένωση

20:18

Υπερταμείο, CVC και JP Morgan «βλέπουν» ενέργεια και υποδομές για νέες επενδύσεις

20:09

Ευρωαγορές: Ισχυρές εβδομαδιαίες απώλειες 2,5% περιμένοντας τις συνομιλίες

19:46

Αποκαλύψεις Βουρλιώτη για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεσμεύσεις ως 500 εκατ.» - Το φαινόμενο της «λευκής κόλλας»

19:45

Σχέδιο ΕΕ για ενεργοποίηση της ρήτρας αμοιβαίας άμυνας

19:21

Τραμπ: Το Ιράν θα υποβάλει προσφορά για να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας

19:13

Υπερταμείο: Χαρτοφυλάκιο άνω των 12 δισ. ευρώ σε 11 βασικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας

19:05

Χέγκσεθ προς Ευρώπη: «Κάντε λιγότερες διασκέψεις και δράστε»

18:58

Έφτασε στην Αθήνα ο Εμανουέλ Μακρόν - LIVE η συζήτηση στη Ρωμαϊκή Αγορά

18:50

ΗΠΑ: Στο αρχείο η έρευνα της ομοσπονδιακής εισαγγελίας σε βάρος του Τζερόμ Πάουελ