INSIDE OUT

Inside Out: Η κλάση του original, η ομολογία του Ευκλείδη, η ζάχαρη του Άδωνι

25-06-2021 | 07:37
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Σφίγγουν οι ζέστες και χώνομαι όλο και πιο βαθιά στη σπηλιά μου. Καμιά φορά ανεβαίνω πάνω, όταν έχει βαθύ σκοτάδι και λαλούν τα πετεινά. Οι ώρες περνούν αργά, αλλά απολαυστικά χάρις τον δαιμόνιο Πρόεδρο της Βουλής που είπαμε κατάγεται από τα χώματα της Δωδώνης και έχει ενσυναίσθηση. Αφήνει λοιπόν ανοιχτό τον ναό της δημοκρατίας και θα περάσουμε καλά όλο τον Ιούλιο παρέα με τη «δέλτα». Έχει και μεταρρυθμιστικές ορέξεις ο πρωθυπουργός ντάλα καλοκαίρι. Τεντώνω τ’ αυτιά μου και παίρνω ποπ κορν, (δεν ξέρω τι είναι αυτό, αλλά έτσι λένε όλοι, οπότε ακολουθώ το ρεύμα μην με πουν άσχετη).

Σκανδαλίδης δίνει μαθήματα

Από αλλού το περιμέναμε, από αλλού μας έρχεται - το αντιπολιτευτικό ρεύμα εννοώ. Στο extra large υπουργικό, η Νίκη Κεραμέως παρουσίασε τις αλλαγές στα σχολεία και ο Τσακλόγλου δομική αλλαγή στο ασφαλιστικό. Μιλάμε για σεισμό, τηρουμένων των αναλογιών για την αριστερά. Τί δήλωσε πχ ο πολύς Νίκος Φίλης; «Η μάχη για ένα δημοκρατικό, συμμετοχικό, συμπεριληπτικό σχολείο της γνώσης και της προκοπής θα δοθεί με ένταση μέσα και έξω από τη Βουλή. Και θα κριθεί στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, όταν θα ανοίξουν με το καλό τον Σεπτέμβριο». Του συνιστώ θερμά να ξεπεράσει την αλλεργία του και να μάθει μπαλίτσα από τους βαθυ-πασόκους. Τους original, σαν τον Κώστα τον Σκανδαλίδη. Γιατί την ώρα που οι αριστεροί περπάταγαν Γένοβα, ο Κώστας περπάταγε στην Α’ Αθήνας -από το 2000 ανελλιπώς. «Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι έβαλε έναν κεντρικό στόχο, που είναι κατά τη γνώμη μου εν μέσω θερινών διακοπών η πλήρης αποδόμηση του κοινωνικού κράτους. Μέχρι πριν από λίγο καιρό είχαμε imitation μεταρρυθμίσεις στο κράτος, τη φορολογία, στο επιτελικό, στην αυτοδιοίκηση, στα πανεπιστήμια. Τα πρώτα νομοσχέδια της Κυβέρνησης είχαν το χαρακτήρα μιας μεταρρυθμιστικής πνοής, υποτίθεται. Δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ψιλοπράγματα. Αν όμως μέχρι τώρα υπήρχαν imitation μεταρρυθμίσεις, ο κύριος Πρωθυπουργός διάλεξε τον χρόνο των θερινών διακοπών για να κάνει τις πραγματικές αντιμεταρρυθμίσεις, είτε αναφέρεται στο εργασιακό, είτε αναφέρεται στο ασφαλιστικό, είτε αναφέρεται αύριο στην υγεία και μεθαύριο στα πανεπιστήμια» είπε ο orinigal. Μάλιστα ήταν ο μοναδικός προχθές στην επέτειο θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου που τόλμησε να αντιπαρατεθεί με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή επί του «πασοκόμετρου» της Ολομέλειας.

Γιώργος χαλαρός

Την ώρα που οι πασόκοι απανταχού του πολιτικού τόξου, δίνουν την μάχη στο όνομα του ιδρυτή, ο εξ αίματος Παπανδρέου απόλαυσε με το παραπάνω την παραμονή του στο Στρασβούργο στο πλαίσιο της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ως εκπρόσωπος του Κιναλ.

Η ομολογία του Ευκλείδη

Μακριά από το Στρασβούργο η ζέστη πάντως τους κάνει όλους να παραφέρονται. Και δεν εννοώ τα συνήθη, (φόνοι, βιασμοί, βιτριόλια, αυτοκτονίες κλπ). Εννοώ βασικά συμπεριφορικά. Το παράδειγμα του πρώην υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που έφτασε στο σημείο να πει καλή κουβέντα για το PSI, εκτιμώ πως είναι ενδεικτικό. «Το ερώτημα είναι αν το PSI μείωσε το ποσοστό χρέους. Προφανώς το μείωσε» είπε, ενώπιων του Άδωνι που δεν τα χάνει αυτά. Αμέσως χαρακτήρισε «ιστορική» την μέρα. «Είναι η πρώτη δημόσια αναφορά από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα του πρώην Υπουργού Οικονομικών ότι το PSI είχε θετική επίπτωση στην πορεία των δημοσιονομικών πραγμάτων της χώρας» είπε, ενώ όση ώρα μίλαγε, ο Νικήτας Κακλαμάνης μουρμούραγε συνέχεια στην έδρα κάτι σαν, «κλείστε τώρα», «άντε, άντε», «εννιά χρόνια πέρασαν», «ολοκληρώστε» κλπ. Ο υπουργός Ανάπτυξης παρέμεινε ψύχραιμος στο bulling της έδρας. Και απάντησε ΚΑΙ στις απορίες του Μπουκώρου για την ΕΒΖ , για την οποία χθες ψηφίστηκε η εκατομμυριοστή τροπολογία αυτό τον αιώνα.

Ζάχαρη ή βιοαέριο οέο;

Όπως είπε ο Άδωνις, (από τους ελάχιστους πολιτικούς που εκτιμώ γιατί μιλάμε την ίδια γλώσσα, ξέρει αρχαία ελληνικά), η συγκεκριμένη τροπολογία έχει συμφωνηθεί ότι δεν αποτελεί κρατική παρέμβαση, καθ’ όσον η εταιρεία λύεται και άρα δεν τίθεται ζήτημα παραβίασης των αρχών του ανταγωνισμού. Υπενθύμισε ότι το 2015 έγινε πράγματι μία κρατική παρέμβαση στην ΕΒΖ, την εποχή του Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Η παρέμβαση εκείνη οδήγησε σε άνοιγμα εξέτασης περί παραβιάσεως των όρων του ανταγωνισμού από την DGComp. Ο σχετικός φάκελος παραμένει ανοικτός. Αυτά τα δύο χρόνια έχουμε ανταλλάξει σωρεία επιστολών με την DGComp για να μην επιβληθεί πρόστιμο στο ελληνικό δημόσιο λόγω αυτής της παρέμβασης. Καταλαβαίνετε τώρα ότι η παρέμβαση εκείνης της εποχής ήταν εξαιρετικά ατυχής. Τα χρήματα τελικά σπαταλήθηκαν. Η εταιρεία δεν σώθηκε. Μας παραδόθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ υπό καθεστώς εκκαθάρισης. Σήμερα που μιλάμε, τα περιουσιακά της στοιχεία με δικαστική απόφαση έχουν περιέλθει στην Τράπεζα Πειραιώς μέσω του 106Β΄ και ορισμένα από αυτά, το εργοστάσιο Σερρών, έχουν ενοικιαστεί στη Royal Sugar, το εργοστάσιο Σερρών, το οποίο ισχυρίζεται ο επενδυτής ότι τη χρονιά που έρχεται θα παράξει ζάχαρη. Τα πρώτα δύο χρόνια χρησιμοποιούνταν τα τεύτλα για την παραγωγή βιοαερίου. Έχουμε δρόμο ακόμα, για να μπορούμε να αναστήσουμε τη βιομηχανία ζάχαρης εν γένει στην Ελλάδα για πολλούς και διάφορους λόγους». Ομολογώ ότι τον προτιμώ όταν μιλάει αρχαία Ελληνικά. Καταρχήν μιλάει για «ζάχαρη», τι είν’ αυτό; Τεύτλα; Βιοαέριο; Τελικά από τα τεύτλα φτιάχνουν ζάχαρη ή βιοαέριο; Έχω καταμπερδευτεί.

Αποδομημένη νεολαία – Αποδομημένο σήμα

Αφήνω τις απορίες κατά μέρος γιατί εγώ είμαι εδώ για να δίνω απαντήσεις. Πάω στο βιντεάκι για το νέο σήμα της νεολαίας του Συριζα. Έσπαγα το ωραίο κεφάλι μου να βρω τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει. Στο τέλος μου ήρθε: Το σηματάκι της Νέας Δημοκρατίας με τα τρίγωνα που πετούσαν και όλοι ψάχναμε να βρούμε τον ...πυρσό! Εδώ έχουμε την αποδόμηση του αστεριού. Σαν τα επιμελώς άπλυτα της Golden Goose το κάνανε το σήμα οι ριζοσπάστες νεολαίοι. Το Σεπτέμβριο τους βλέπω να στήνουν το Φίλη στο ραντεβού στα πανεπιστήμια και να τρέχουν Αντίπαρο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:47

Παλαιστίνη: Το Ισραήλ στόχευσε έναν διοικητή της Χαμάς μέσα στον χώρο νοσοκομείου της Γάζας

20:20

Γιατί τα σούπερ μάρκετ ποντάρουν στο έτοιμο φαγητό

19:35

Βέροια: Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

19:13

Ένταση Άγκυρας-Κιέβου μετά από επιθέσεις σε τουρκικά πλοία

18:54

Πυροσβεστική: Συνολικά 27 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

18:46

Φυσικό αέριο: Δύσκολος χειμώνας για την Ευρώπη με χαμηλά 13 ετών στις αποθήκες

18:26

Με τρακτέρ στον Λευκό Πύργο οι αγρότες στα εγκαίνια της 90ής ΔΕΘ

18:09

Νορβηγία: Η χώρα αποχαιρετά τον βασιλιά Χάραλντ με πλήθη κόσμου να συρρέουν στο βασιλικό παλάτι

17:54

Μιχαηλίδου: Να αποφασίζεις εσύ για τη ζωή σου

17:40

ΥΠΕΞ σε Τουρκία για Χωροταξικό: Απαράδεκτοι ισχυρισμοί χωρίς κανένα νομικό έρεισμα

17:27

Στο μικροσκόπιο της Άγκυρας τα hedge funds

17:14

Νεπάλ: Στους 675 οι νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες

17:00

Ακίνητα: Το ράλι σε τιμές και μεταβιβάσεις γεμίζει τα κρατικά ταμεία

16:45

Γιατί o ιός του Δυτικού Νείλου φέτος «χτυπά» την Αττική

16:30

Telegraph: Το θαύμα της φύσης στην Ελλάδα που πρέπει να δεις μία φορά στη ζωή σου

16:16

Μερτς: Στη Μόσχα η ευθύνη για τα drones στη Λειψία - Εκτεταμένες γερμανικές κυρώσεις

16:01

Η Ουάσιγκτον πλέκει το εγκώμιο της Τουρκίας: «Σπουδαίος σύμμαχος» στο ΝΑΤΟ

15:47

«Πώς το πράσινο γίνεται μπλε»: Το βίντεο της περιοδείας Μητσοτάκη στη Δυτική Μακεδονία

15:30

Ουκρανία: Τουλάχιστον 37 οι νεκροί σε ρωσική επιδρομή με drones στο Κίεβο

15:16

Πώς τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία παράγουν «αόρατο» τοπικό ΑΕΠ;

15:00

Ανδρουλάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται μία νέα πορεία κι αυτή η στιγμή είναι τώρα

14:46

Διευκρινίσεις ΔΥΠΑ για το νέο κτίριο της Κεντρικής Διοίκησης

14:32

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Κρήτη και νησιά Βόρειου και Νότιου Αιγαίου - Οι περιοχές σε «Red Code»

14:18

Η Τουρκία χάνει το πλεονέκτημα των φθηνών διακοπών

14:02

Μενδώνη: Το υπουργείο Πολιτισμού υλοποιεί τα τελευταία επτά χρόνια περισσότερα από 900 έργα σε όλη την Ελλάδα

13:57

Νεπάλ: «Πολλά δισεκατομμύρια δολάρια» το κόστος ανοικοδόμησης από τις φονικές πλημμύρες, εκτιμά η κυβέρνηση

13:45

Κομισιόν για ευλογιά αιγοπροβάτων: Υπάρχουν εργαλεία στήριξης των κτηνοτρόφων

13:25

Η Ρωσία εκπαιδεύει τα παιδιά της για τους πολέμους του μέλλοντος

13:03

Ο πρόεδρος του Ιράν καλεί τους Ιρανούς «να αποδεχθούν» τις επιπτώσεις των διεθνών κυρώσεων

12:53

Νέα μείωση ασφαλιστικών εισφορών στο «πακέτο» της ΔΕΘ - Πόσο κερδίζουν εργαζόμενοι και εργοδότες