INSIDE OUT

Inside Out: Ο Άκης που δεν πρόλαβε και οι ΣυριζοΚιναλοΓαπ εφιάλτες της Φώφης

24-06-2021 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ξαναγύρισα στην ρουτίνα. Μαζί μου και οι υπουργοί και ο Πρωθυπουργός. Τι ήταν αυτό χθες το υπουργικό, τον ατελείωτο είχε. Κατά βάθος φταίει αυτός ο Hoyer που κάτι έπαθε το αεροπλάνο του και άργησε κι αυτός να προσγειωθεί Αθήνα (σαν την Ούρσουλα τις προάλλες). Γιατί, αν ερχόταν στην ώρα του, ο Πρωθυπουργός θα τον καλούσε σε πρόγευμα στου Μαξίμου. Ενώ τώρα ξέσπασε στους υπουργούς. Και μίλησε ο Σταϊκούρας, και μετά η Κεραμέως, και μετά ο Χατζηδάκης, και μετά ο Τσακλόγου, και ξανά ο Σταϊκούρας, και ο Βεσυρόπουλος, και ο Τσιάρας, και ο Βορίδης, και ο Δένδιας, μ’ αποτέλεσμα να μην προλάβει να μιλήσει ο Άκης Σκέρτσος- εκεί ήθελα να καταλήξω.

Κρίμα. Ο αεικίνητος υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, αρμόδιος για τον απολογισμό και προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου, επρόκειτο να παρουσιάσει τον απολογισμό α’ εξαμήνου 2021, την έγκριση των στόχων 2022, την έγκριση αναθεωρήσεων Ενοποιημένου Σχεδίου Δράσης , και την Παρουσίαση και έγκριση του αναθεωρημένου Σχεδίου «Ελλάδα Μπροστά 2.0» (νόμιζα ότι το έλεγαν σκέτο «Ελλάδα 2.0»).

Κι άλλο υπουργικό

Ο Άκης είναι ένα υπουργικό από μόνος του , ήταν η πρώτη μου σκέψη, όταν έμαθα εγκύρως πως θα γίνει και δεύτερο υπουργικό τον Ιούνη. Όμως όχι, δεν είναι έτσι, παρ’ ότι όλοι στο Μαξίμου λένε, «μακάρι να ‘χαμε κι άλλους δέκα σαν τον Άκη». Η καυτή, και συνάμα ψυχρή παρουσίασή του επί του απολογισμού-στόχων-σχεδίων και «Ελλάδα Μπροστά 2.0», θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα την άλλη Τετάρτη. Μαζί με αυτήν θα παρουσιαστεί ο αναπτυξιακός από το δίδυμο Άδωνι-Παπαθανάση και οι αλλαγές του Χρυσοχοϊδη για την ΕΛΑΣ. Κάπου μεταξύ απολογισμού και στόχων κρύβονται τα «μυστικά» του ανασχηματισμού, για τον οποίο εσείς πιστοί μου αναγνώστες είχατε πληροφορηθεί εδώ και καιρό, ότι πάει «αργότερα».

Η μπαλωθιά του Νίκου

Εάν ο Άκης βρίσκει τους στόχους, μια ψυχή νομίζω έχει χαθεί εκεί στους δαίδαλους του ευρωκοινοβουλίου και αναζητεί σταθερές. Και τι κάνεις αν χαθείς σ’ ένα πολύπλοκο κτίριο; Δίνεις ονόματα στις αίθουσες. Ο Νίκος Ανδρουλάκης λοιπόν, ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής πρότεινε χθες, ημέρα πένθους και μνήμης για τους απανταχού πασόκους, να δοθεί το όνομα Ανδρέας Παπανδρέου σε μια από τις αίθουσες του ευρωκοινοβουλίου. Η είδηση παραξένεψε την Φώφη γιατί ο ευρωβουλευτής δεν είχε δώσει δικαιώματα. Το σκέφτηκε μισό λεπτό καθώς έφτιαχνε βαλίτσες, αλλά το προσπέρασε. Αλλού είναι η έγνοια της. Στην κυρία Ιράτσε Γκαρθία Πέρες που ακόμα δεν είχε υιοθετήσει την πρόταση του Έλληνα ευρωβουλευτή. (Το έκανε αργότερα και ήδη την προώθησε στον Νταβίντ Σασόλι).

Δεν έχουν χημεία

Η Πρόεδρος Φώφη λοιπόν σήμερα θα είναι στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο συναντήσεων με τους ευρωσοσιαλιστές (PES), αλλά δυστυχώς όχι μόνη. Και να πεις, δεν τα’πε του Πέδρο Σάντσεθ όταν συναντήθηκαν κατ’ ιδίαν στην Αθήνα; Του τα’ πε. Και που τα’ πε και να μην τα’ λεγε, πάλι τον Τσίπρα βρίσκει μπροστά της. Αυτή η μουσίτσα η Πρόεδρος της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, η Iratxe Garcia Perez κανόνισε να προσκληθεί ΠΑΛΙ και ο Αλέξης Τσίπρας. Ο οποίος , είπαμε, δεν πατάει πλέον σε δύο αλλά σε …τρεις βάρκες, αφού εκτός από τους ευρωσοσιαλιστές, και τους δικούς του της Αριστεράς , είδε προγραμματίσει να δει και την Συμπρόεδρο της Ευρωομάδας των Πρασίνων Ska Keller χθες βράδυ. Η κυρία Ιράτσε Γκαρθία Πέρες όμως «παίζει» και με τον Ανδρουλάκη (δείτε παραπάνω).

Και δεν του έφταναν οι Βρυξέλλες, θα πάει και στο Βερολίνο για να μετάσχει με το καθεστώς του παρατηρητή, για πρώτη φορά σε τακτική Συνάντηση των Ευρωσοσιαλιστών Ηγετών αύριο Παρασκευή το απόγευμα. Και την ίδια στιγμή θα δει και τους δικούς του της Die Linke. Σκέφτομαι ειλικρινά την Φώφη που θα είναι συνέχεια μαζί του. Δεν έχουν χημεία λέμε.

Η ίντριγκα δεν έχει τέλος

Και γυρίζουμε εδώ που ξεκινήσαμε. Η μπαλωθιά του Νίκου τάραξε τα νερά του Κινήματος Αλλαγής. Από την στιγμή που τοποθετήθηκε καθαρά στην σκακιέρα ο Ανδρέας Λοβέρδος, με κεντροδεξιό προοδευτικό πρόσημο αν κατάλαβα σωστά, όλοι θεωρούν φυσικό η Φώφη να πάει αριστερά, αφήνοντας το Νίκο κάπου στην μέση «να μην ξέρει τι να κάνει», όπως λέει γνώστης του χώρου. «Η πρόταση για να ονοματίσουν μια αίθουσα με το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι κοντά στην δουλειά του, –πόσο κυνικοί μπορούν να γίνουν οι πασόκοι-, και προσπαθεί να παίξει με το όνομα». Επίσης μια αγαπημένη διαπίστωση άσπονδων φίλων του είναι πως αν εκλεγεί Πρόεδρος του Κιναλ, θα εξακολουθεί να κάνει την δουλειά του, δηλαδή τον ευρωβουλευτή και θα υπάρχει ζητούμενο ποιος θα είναι ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δηλαδή ποιος θα αντιπαρατίθεται με τους Πολιτικούς Αρχηγούς στην Βουλή.

Όσο ο Νίκος προσπαθεί να «παίξει με το όνομα», (να θυμίσω ότι είχε τον Αντρίκο Παπανδρέου στην εκδήλωσή του για την κλιματική αλλαγή πρόσφατα), στην Χαριλάου Τρικούπη μαδούν την μαργαρίτα εάν η Φώφη τελικά θα πάει κατά Συριζα μεριά. Το σενάριο την θέλει να τα «βρίσκει αναγκαστικά» - κι ας μην έχουν χημεία λέμε-, με τον Τσίπρα, και αν δέχονται ως μεταβατικό Πρόεδρο –μαντέψτε!- τον ΓΑΠ.

Η Μπατζελή θα περιμένει

Το εν λόγω σενάριο υπηρετείται μια χαρά κι από τις ειδήσεις για μεταγραφές καθαρόαιμων γαπ-ικών, όπως η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή. Κι ας πάγωσε για λίγο μαθαίνω η μεταγραφή της. Ήδη μια ομάδα «του ΓΑΠ» έχει μετακομίσει στην Κουμουνδούρου με προεξέχουσα την εξ απορρήτων του Ρεγγίνα Βάρτζελη. Ενώ η Κουμουνδούρου πολιορκεί στενά και πετυχημένους αυτοδιοικητικούς όπως τον Παύλο Γερουλάνο που πήρε μόνος του 12% στην Αθήνα, και τον Σταύρο Αρναουτάκη Περιφερειάρχη Κρήτης. Όταν είσαι δημοσκοπικά 5% -6% έχεις την πολυτέλεια του χρόνου για σενάρια. Τους ενημερώνω πάντως, ότι το μαράζι ο Συριζα με τους αυτοδιοικητικούς το έχει χρόνια τώρα.

Συνοψίζοντας, (γιατί τελικά θα προτιμήσω τα φύλλα μου , φτιάχνω καλύτερο κεφάλι από το ρεπορτάζ Πασοκ) : ο εφιάλτης της Φώφης θα είναι να βρεθεί με Αλέξη σε δύο οικογενειακές φωτογραφίες με τους ευρωσοσιαλιστές και σε μία ακόμη, με Ανδρουλάκη-Σασόλι-Ιράτσι, έξω από αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου που θα φέρει το όνομα Ανδρέας Παπανδρέου.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:39

«Κόκκινη» η εβδομάδα για το πετρέλαιο

21:26

Δεύτερη εβδομάδα απωλειών για τον χρυσό

21:13

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 120 εκατ. ευρώ

21:00

Κίνα: Ο πόλεμος στο Ιράν εκτοξεύει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μπαταρίες και φωτοβολταϊκά

20:51

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η διευθύντρια Εθνικών Πληροφοριών Τούλσι Γκάμπαρντ

20:50

Final Four: Στον τελικό της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός με 79-61 τη Φενέρ

20:37

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 25 έως 29 Μαΐου

20:28

Τραμπ: «Το Ιράν είναι απεγνωσμένο για συμφωνία»

20:15

Τσίπρας για το όνομα του κόμματος: «Ήταν καλή ιδέα, αλλά άργησε»

20:04

Ο Γιάνεζ Γιάνσα εξελέγη πρωθυπουργός της Σλοβενίας

19:54

Αλλαγές στην αίθουσα διεξαγωγής της δίκης για τα Τέμπη - Αναρτήθηκε η νέα κάτοψη

19:44

Ζελένσκι: Ανάγκη αναζωογόνησης διπλωματικών προσπαθειών για τον τερματισμό του πολέμου

19:39

Επιστολή Κοβέσι στην Κομισιόν για την τροπολογία Φλωρίδη

19:30

Αναδρομική υπαγωγή αγροτών στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ - Οδηγίες και διευκρινίσεις

19:21

Ορκίστηκε πρόεδρος της Fed ο Κέβιν Γουόρς

19:16

Θερινές κατασκηνώσεις e-ΕΦΚΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις - 36.000 θέσεις για παιδιά

19:15

Τουρκία: Αντιδράσεις και φοιτητικές κινητοποιήσεις μετά το κλείσιμο του Πανεπιστημίου Bilgi

19:06

Τέταρτη εβδομάδα κερδών για τις ευρωαγορές

19:00

Γαλλία: Υποψήφιος για την προεδρία ο πρώην πρωθυπουργός Γκαπριέλ Ατάλ

18:51

Το Πεντάγωνο δημοσίευσε νέα αποχαρακτηρισμένα βίντεο με UFO

18:39

Σε εφαρμογή ο Προσωπικός Αριθμός στον e-ΕΦΚΑ

18:25

Κοινωνικός Τουρισμός: Οι δικαιούχοι - Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες

18:15

BriQ Properties: Στο 56% η ανταπόκριση στο πρόγραμμα επανεπένδυσης μετοχών

18:14

Lamda Development: Έκδοση ομολόγου έως 350 εκατ. ευρώ μέσω δημόσιας προσφοράς

18:10

Forbes: Οι 10+1 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές του 2026

18:01

Πούτιν: «Τρομοκρατική επίθεση» το ουκρανικό χτύπημα σε λύκειο του Λουχάνσκ

17:52

Ρούμπιο: «Έχουμε κάνει πρόοδο με το Ιράν αλλά δεν έχουμε ακόμα συμφωνία»

17:41

Interwood: Δεν προχωρά σε ΑΜΚ με αύξηση των προνομιούχων μετοχών

17:36

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία κέρδη 1,10% για τον Γενικό Δείκτη

17:35

ΕΕ: Αναστολή κυρώσεων κατά Ρωσίας για συναλλαγές με κινεζική εταιρεία μικροτσίπ