INSIDE OUT

Inside Out: Ποιους είδε η Πυθία στο πολυτελές resort της Μεσσηνίας

22-06-2021 | 07:01
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Είμαι ξαπλωμένη μπρούμυτα. Βλέπω ένα στρογγυλό δοχείο με άσπρα βότσαλα στο κέντρο και περιμετρικά τ' αγαπημένα μου φύλλα δάφνης. Ανάμεσά τους μερικά κλαδιά δενδρολίβανου και φρέσκιας λεβάντας. Σε λίγο ο Νίκος ακουμπάει απαλά στα βότσαλα ένα μικρότερο μπολ. «Ζεστό πράσινο τσάι με φασκόμηλο», λέει, για να ανοίξει η αναπνοή. Αναπνέω τους υδρατμούς. Πόσο με ξέρει ο φίλος μου ο Νέστορας της Πύλου. Απολαμβάνω μια φορά τον χρόνο την υπέροχη φιλοξενία του στην γη της Μεσσηνίας, ανάμεσα σε δάφνες και λεβάντες, παρατηρώντας τα σμήνη πουλιών μπροστά στην θάλασσα και τους ήχους των βατράχων το βράδυ.

Στις νεροτσουλήθρες

Την γη αυτή φέτος διάλεξαν ουκ ολίγοι για να πάρουν δύναμη καθώς η ο ήλιος κοιτάζει με αγάπη , -ακόμα-, την γη την 21η Ιουνίου. Την πιο φωτεινή και μεγάλη μέρα του χρόνου. Αποφεύγω το φως, κι έτσι χάνω την εικόνα του ισχυρού ζεύγους της Κουμουνδούρου που χαίρεται λίγες ιδιωτικές στιγμές πριν έρθει στον κόσμο ο γιός τους. Δημήτρης Τζανακόπουλος και Έφη Αχτσιόγλου πήραν μια γεύση απ΄τις φαντασμαγορικές νεροτσουλήθρες με τα νήπια, και το μέλλον που έρχεται. Κυκλοφόρησαν ελάχιστα. Λέω στο Νίκο να πιέσει λίγο παραπάνω στην δεξιά πλευρά, μεταξύ ώμου και αυχένα, για να ξεμπλοκάρει την περιοχή. Μη νομίζετε, χρειάζομαι κι εγώ ένα σέρβις πριν ξεκινήσει η βαριά δουλειά το φθινόπωρο. Συγκεντρώνομαι στις αναπνοές μου και χαζεύω την κίνηση του resort μέσα από τις ειδικές μου ικανότητες για να περάσει η ώρα.

Ευτυχώς που δεν συναντήθηκαν

Α! Για δες! Αυτός δεν είναι ο γνωστός μεγαλοδημοσιογράφος που «λατρεύουν» στην Κουμουνδούρου; Ναι, αυτός είναι με την παρέα του. Ουφ, ευτυχώς που ο Τζανακόπουλος μόλις πέρασε από εκεί και δεν συναντήθηκαν, γιατί ποιος ξέρει τι θα συνέβαινε...

Χαρούμενη Σάκκαρη - Δυσεύρετος υπουργός

Αλλάζω ώρα, πάω τη νύχτα. Μα καλά, όλοι εδώ ήρθαν, σκέφτομαι καθώς βλέπω στο ημίφως πρωτοκλασάτο υπουργό με βαρύ όνομα, τύπο και υπογραμμό, με την μάσκα του να κυκλοφορεί στα δρομάκια με την οικογένειά του. Τα μικρά απόλαυσαν καραγκιόζη και βουτιές, αυτός δυσεύρετος, δεν εμφανίστηκε πουθενά. Όμως για δες. Αυτή δεν είναι η Μαρία Σάκαρη; Τρόμαξα να την γνωρίσω έτσι κουρνιασμένη στην αγκαλιά του συντρόφου της Κωνσταντίνου. Σαν κοριτσάκι δεκαπέντε χρονών δείχνει, πολύ όμορφη και χαρούμενη. Από περιέργεια τσεκάρισα την άλλη μέρα το gym και ναι λοιπόν τίποτα δεν είναι τυχαίο σ’ αυτή την ζωή αγαπητοί μου: τρόμαξα λιγάκι με το πρόγραμμά της, θαύμασα δικέφαλους και τετρακέφαλους σε πλήρη ανάπτυξη, καμμία σχέση με το κοριτσάκι, μια πανίσχυρη αθλήτρια.

Με ναργιλέ ο Νικ

Ξαναγυρνάω την ώρα αργά το βράδυ και βλέπω το Νίκ Καλάθη να κάνει ναργιλέ χαλαρώνοντας μετά την Eurolegue και πριν τους –προ-Ολυμπιακούς με την Εθνική Ελλάδος. Γελαστός και cool διασκέδασε με την παρέα του. Μάλλον αυτός πρέπει να ήταν με το ελικόπτερο την επομένη το πρωί, για να προλάβει το ματς με την Σερβία στο ΟΑΚΑ.

Η Ντόρα με τζιν και το come back του Μπεγλίτη

Ο Νίκος, το δώρο του Νέστορα φέτος μόνο για μένα, προτείνει να γυρίσω. Θέλει να δοκιμάσω μια τεχνική που έμαθε στο ταξίδι του στην Σιγκαπούρη, την ρεφλεξιολογία. Πόσο μικρός είναι, σκέφτομαι. Φυσικά και την ξέρω την τεχνική, τι νομίζει πως είμαι καμία ιέρεια β’ διαλογής της Κορίνθου; Καθώς απρόθυμα είναι αλήθεια αφήνω τους υδρατμούς του φασκόμηλου και την εικόνα των αγαπημένων μου φύλλων από το οπτικό μου πεδίο, αμέσως ανοίγω το πεδίο της ενόρασης. Πηγαίνω στο Στρασβούργο και βλέπω την Ντόρα με τζιν παντελόνι. Ασυνήθιστη εικόνα. Μόλις έφτασε σε ένα λόμπι ξενοδοχείου μαζί με Θόδωρο Ρουσόπουλο και τον Δημήτρη Καιρίδη για την Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η Ντόρα που της πάει το τζιν είναι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας. Πριν την συνεδρίαση, το βράδυ της άφιξης, δηλαδή την Κυριακή, απόλαυσαν δείπνο με εκλεκτή παρέα τον Γιάννη Κτιστάκη και την Δέσποινα Χατζηβασιλείου που κέρασαν και το τραπέζι. Η πρώτη, επειδή εξελέγη ΓΓ της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και ο δεύτερος επειδή εξελέγη στο Δικαστήριο του ίδιου οργάνου. Η έκπληξη στην φωτό, ήταν ένας παλιός γνώριμος, που τον είχα αφήσει επί Σύριζα στην Αγία Πετρούπολη. Τώρα τον βρίσκω στην θέση του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στο Συμβούλιο. Ο πρέσβης Πάνος Μπεγλίτης. Εκ των στενότερων συνεργατών του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Κλείνοντας για να συγκεντρωθώ απόλυτα στην τεχνική της ρεφλεξιολογίας κι επειδή είμαι σε καλή διάθεση όπως κάθε φορά που κατεβαίνω στην γη των Μυκηνών, αποκαλύπτω ποια είμαι στο πολύκροτο show του Dior στο Καλλιμάρμαρο και δίνω συγχαρητήρια στους διοργανωτές που το κράτησαν επτασφράγιστο μυστικό. Οι πιέσεις για μία πρόσκληση από το εγχώριο τζετ σετ θα ήταν αδιανόητες. Αυτονόητο πως για μένα δεν ισχύουν αυτά. Πάω όπου θέλω και είμαι περιζήτητη. Για την περίσταση η κολλητή μου η Chiuri με συμβούλεψε να βάλω sneakers. Ενθουσιάστηκα! Έτσι θα κυκλοφορώ και στο Μαντείο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:01

Αναγκαστική προσγείωση για τις Δημόσιες Επενδύσεις μετά το Ταμείο Ανάκαμψης - Ο λογαριασμός έως το 2030

23:58

Με τη χειρότερη ποιότητα αέρα παγκοσμίως το Τορόντο εξαιτίας των πυρκαγιών

23:53

Ο Ζελέσνκι πρότεινε για πρωθυπουργό τον CEO της Naftogaz

23:50

ΗΠΑ: Πρώην υπάλληλος της Kasperky κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

23:46

Τι αυτοκίνητα αγοράζουν οι Έλληνες - Κυριαρχούν SUV και υβριδικά

23:41

Ο Μπάιντεν γράφει βιβλίο για τα χρόνια του στον Λευκό Οίκο

23:37

ΟΠΕΚΑ: Παράταση στις αιτήσεις για χρηματικά βοηθήματα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους

23:33

Ο Βούτσιτς δεν υπέγραψε τη διακήρυξη της Συνόδου Ουκρανίας-Νοτιοανατολικής Ευρώπης

23:28

Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 4.829 οι νεκροί από τους σεισμούς, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό

23:17

Wall Street: Τα θετικά μηνύματα για τον πληθωρισμό έφεραν κέρδη στους δείκτες

23:06

Ο Μασκ εκτιμά πως η Λεπέν «είναι η τελευταία ελπίδα της Γαλλίας»

22:50

Τράπεζα Πειραιώς: Αρνείται ότι αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος σε φερόμενη συμφωνία εξαγοράς του ΙΑΣΩ

22:44

Νέο κύμα αμερικανικών επιθέσεων στο Ιράν - Τραμπ: «Θέλουν πάρα πολύ μία συμφωνία»

22:40

Μαρινάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027 - Δεν θα υπάρχει το δίλημμα «αυτοδυναμία ή χάος»

22:29

Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας Μιχαΐλο Φέντοροφ

22:24

Μικρή άνοδος για το πετρέλαιο - Κάτω από τα 85 δολάρια το Brent

22:08

«Ρίξτε την ψήφο σας στη σκουπίδια»: Η συμβουλή Στάρμερ για την ενδεχόμενη επιστροφή του Φάρατζ

21:56

Γαλλία: Εγκρίθηκε ο νόμος για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αυτοκτονία

21:45

Μπεζ Βίβλος Fed: Βελτιωμένη η εικόνα για οικονομία και πληθωρισμό

21:37

Ιράν: Δεν θα τηρήσουμε τη συμφωνία με ΗΠΑ εάν δεν έχουμε οφέλη

21:25

Μάζεψε τις απώλειες ο χρυσός - Νέα κέρδη

21:14

ΠΟΥ & UNICEF: Μειώθηκαν το 2025 τα παιδιά χωρίς ούτε ένα εμβόλιο - Οι ανισότητες επιμένουν

21:01

Για πρώτη φορά κάτω από την τιμή της IPO η μετοχή της SpaceX

20:59

ΕΕ: Αναβάλλεται για τις 23 Ιουλίου η απόφαση για την 21η δέσμη κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

20:44

Ο Μερτς υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης και προανήγγειλε νέες περικοπές επιδομάτων

20:35

Συνολικά 45 πυρκαγιές σε 24 ώρες - Πολύ υψηλός κίνδυνος την Πέμπτη σε Κρήτη, Σάμο, Χίο, Ικαρία

20:30

Έκρηξη στον Ασπρόπυργο: Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες - Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους

20:25

Κικίλιας: «44 νέα οχήματα για το Λιμενικό - Η ασφάλεια είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας»

20:14

Κοντογεώργης: Μετεξεταστέοι στα μαθήματα αριθμητικής οι εμπνευστές του «Προγράμματος Θεσσαλονίκης»

20:02

Λετονία και Λιθουανία «βλέπουν» νέες επιθέσεις από Ρωσία - Οι χώρες στο στόχαστρο