INSIDE OUT

Inside Out: Ποιους είδε η Πυθία στο πολυτελές resort της Μεσσηνίας

22-06-2021 | 07:01
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Είμαι ξαπλωμένη μπρούμυτα. Βλέπω ένα στρογγυλό δοχείο με άσπρα βότσαλα στο κέντρο και περιμετρικά τ' αγαπημένα μου φύλλα δάφνης. Ανάμεσά τους μερικά κλαδιά δενδρολίβανου και φρέσκιας λεβάντας. Σε λίγο ο Νίκος ακουμπάει απαλά στα βότσαλα ένα μικρότερο μπολ. «Ζεστό πράσινο τσάι με φασκόμηλο», λέει, για να ανοίξει η αναπνοή. Αναπνέω τους υδρατμούς. Πόσο με ξέρει ο φίλος μου ο Νέστορας της Πύλου. Απολαμβάνω μια φορά τον χρόνο την υπέροχη φιλοξενία του στην γη της Μεσσηνίας, ανάμεσα σε δάφνες και λεβάντες, παρατηρώντας τα σμήνη πουλιών μπροστά στην θάλασσα και τους ήχους των βατράχων το βράδυ.

Στις νεροτσουλήθρες

Την γη αυτή φέτος διάλεξαν ουκ ολίγοι για να πάρουν δύναμη καθώς η ο ήλιος κοιτάζει με αγάπη , -ακόμα-, την γη την 21η Ιουνίου. Την πιο φωτεινή και μεγάλη μέρα του χρόνου. Αποφεύγω το φως, κι έτσι χάνω την εικόνα του ισχυρού ζεύγους της Κουμουνδούρου που χαίρεται λίγες ιδιωτικές στιγμές πριν έρθει στον κόσμο ο γιός τους. Δημήτρης Τζανακόπουλος και Έφη Αχτσιόγλου πήραν μια γεύση απ΄τις φαντασμαγορικές νεροτσουλήθρες με τα νήπια, και το μέλλον που έρχεται. Κυκλοφόρησαν ελάχιστα. Λέω στο Νίκο να πιέσει λίγο παραπάνω στην δεξιά πλευρά, μεταξύ ώμου και αυχένα, για να ξεμπλοκάρει την περιοχή. Μη νομίζετε, χρειάζομαι κι εγώ ένα σέρβις πριν ξεκινήσει η βαριά δουλειά το φθινόπωρο. Συγκεντρώνομαι στις αναπνοές μου και χαζεύω την κίνηση του resort μέσα από τις ειδικές μου ικανότητες για να περάσει η ώρα.

Ευτυχώς που δεν συναντήθηκαν

Α! Για δες! Αυτός δεν είναι ο γνωστός μεγαλοδημοσιογράφος που «λατρεύουν» στην Κουμουνδούρου; Ναι, αυτός είναι με την παρέα του. Ουφ, ευτυχώς που ο Τζανακόπουλος μόλις πέρασε από εκεί και δεν συναντήθηκαν, γιατί ποιος ξέρει τι θα συνέβαινε...

Χαρούμενη Σάκκαρη - Δυσεύρετος υπουργός

Αλλάζω ώρα, πάω τη νύχτα. Μα καλά, όλοι εδώ ήρθαν, σκέφτομαι καθώς βλέπω στο ημίφως πρωτοκλασάτο υπουργό με βαρύ όνομα, τύπο και υπογραμμό, με την μάσκα του να κυκλοφορεί στα δρομάκια με την οικογένειά του. Τα μικρά απόλαυσαν καραγκιόζη και βουτιές, αυτός δυσεύρετος, δεν εμφανίστηκε πουθενά. Όμως για δες. Αυτή δεν είναι η Μαρία Σάκαρη; Τρόμαξα να την γνωρίσω έτσι κουρνιασμένη στην αγκαλιά του συντρόφου της Κωνσταντίνου. Σαν κοριτσάκι δεκαπέντε χρονών δείχνει, πολύ όμορφη και χαρούμενη. Από περιέργεια τσεκάρισα την άλλη μέρα το gym και ναι λοιπόν τίποτα δεν είναι τυχαίο σ’ αυτή την ζωή αγαπητοί μου: τρόμαξα λιγάκι με το πρόγραμμά της, θαύμασα δικέφαλους και τετρακέφαλους σε πλήρη ανάπτυξη, καμμία σχέση με το κοριτσάκι, μια πανίσχυρη αθλήτρια.

Με ναργιλέ ο Νικ

Ξαναγυρνάω την ώρα αργά το βράδυ και βλέπω το Νίκ Καλάθη να κάνει ναργιλέ χαλαρώνοντας μετά την Eurolegue και πριν τους –προ-Ολυμπιακούς με την Εθνική Ελλάδος. Γελαστός και cool διασκέδασε με την παρέα του. Μάλλον αυτός πρέπει να ήταν με το ελικόπτερο την επομένη το πρωί, για να προλάβει το ματς με την Σερβία στο ΟΑΚΑ.

Η Ντόρα με τζιν και το come back του Μπεγλίτη

Ο Νίκος, το δώρο του Νέστορα φέτος μόνο για μένα, προτείνει να γυρίσω. Θέλει να δοκιμάσω μια τεχνική που έμαθε στο ταξίδι του στην Σιγκαπούρη, την ρεφλεξιολογία. Πόσο μικρός είναι, σκέφτομαι. Φυσικά και την ξέρω την τεχνική, τι νομίζει πως είμαι καμία ιέρεια β’ διαλογής της Κορίνθου; Καθώς απρόθυμα είναι αλήθεια αφήνω τους υδρατμούς του φασκόμηλου και την εικόνα των αγαπημένων μου φύλλων από το οπτικό μου πεδίο, αμέσως ανοίγω το πεδίο της ενόρασης. Πηγαίνω στο Στρασβούργο και βλέπω την Ντόρα με τζιν παντελόνι. Ασυνήθιστη εικόνα. Μόλις έφτασε σε ένα λόμπι ξενοδοχείου μαζί με Θόδωρο Ρουσόπουλο και τον Δημήτρη Καιρίδη για την Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η Ντόρα που της πάει το τζιν είναι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας. Πριν την συνεδρίαση, το βράδυ της άφιξης, δηλαδή την Κυριακή, απόλαυσαν δείπνο με εκλεκτή παρέα τον Γιάννη Κτιστάκη και την Δέσποινα Χατζηβασιλείου που κέρασαν και το τραπέζι. Η πρώτη, επειδή εξελέγη ΓΓ της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και ο δεύτερος επειδή εξελέγη στο Δικαστήριο του ίδιου οργάνου. Η έκπληξη στην φωτό, ήταν ένας παλιός γνώριμος, που τον είχα αφήσει επί Σύριζα στην Αγία Πετρούπολη. Τώρα τον βρίσκω στην θέση του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στο Συμβούλιο. Ο πρέσβης Πάνος Μπεγλίτης. Εκ των στενότερων συνεργατών του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Κλείνοντας για να συγκεντρωθώ απόλυτα στην τεχνική της ρεφλεξιολογίας κι επειδή είμαι σε καλή διάθεση όπως κάθε φορά που κατεβαίνω στην γη των Μυκηνών, αποκαλύπτω ποια είμαι στο πολύκροτο show του Dior στο Καλλιμάρμαρο και δίνω συγχαρητήρια στους διοργανωτές που το κράτησαν επτασφράγιστο μυστικό. Οι πιέσεις για μία πρόσκληση από το εγχώριο τζετ σετ θα ήταν αδιανόητες. Αυτονόητο πως για μένα δεν ισχύουν αυτά. Πάω όπου θέλω και είμαι περιζήτητη. Για την περίσταση η κολλητή μου η Chiuri με συμβούλεψε να βάλω sneakers. Ενθουσιάστηκα! Έτσι θα κυκλοφορώ και στο Μαντείο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:16

Κολομβία: Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στις ακτές του Ειρηνικού

16:09

Ο Ζούκερμπεργκ απαντά στους «κινδυνολόγους» του AI με δοκίμιο... 6.500 λέξεων

16:09

SkyImpact Challenge: Οι κορυφαίες ιδέες καινοτομίας για το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου Κρήτης

15:59

Η πτώση των υδάτων σε Ρήνο και Βιστούλα συνεχίζεται σε ιστορικά χαμηλά

15:59

Η Intel πουλά μετοχές αξίας 15 δισ. δολαρίων

15:57

Alpha Bank: Στα 5,30 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο η Citi - Στα 6,90 ευρώ στο bullish σενάριο

15:45

Νέο κύμα καύσωνα σε πολλές χώρες της Ευρώπης

15:30

Μπέζος: Κοντά σε συμφωνία για να αποκτήσει το 1/3 της Λίβερπουλ - Στα 5,9 δισ. δολάρια η αποτίμηση

15:24

Vivartia: Σε συζητήσεις με την Fairfax για την πώληση του βραχίονα εστίασης

15:08

Στήριξη από το ΕΕΑ σε πυρόπληκτες περιοχές

14:55

«Spider-Man: Brand New Day»: H δεύτερη ταινία στην ιστορία που ξεπέρασε πιο γρήγορα το 1 δισ. δολ. στο box office

14:53

Εξοικονομώ: Η «γέφυρα» μετά το Ταμείο Ανάκαμψης - Ποια έργα κερδίζουν χρόνο έως τον Νοέμβριο

14:53

Η Meta λανσάρει νέο μοντέλο AI για χρήση σε οικιακούς υπολογιστές

14:28

Τεχεράνη σε Τραμπ: «Οι Ιρανοί είναι επαγγελματίες σκακιστές»

14:20

Παναθηναϊκό Στάδιο: Εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των μαρμάρων για πρώτη φορά εδώ και 120 χρόνια

14:17

10 ελληνικά νησιά χωρίς αυτοκίνητο για πραγματική ξεκούραση

14:09

Ευρώπη: Υπό στενή παρακολούθηση ο εφοδιασμός σε φυσικό αέριο

14:08

Τι πρέπει να περιέχει ένα φαρμακείο πρώτων βοηθειών για αυτοκίνητο

14:00

Adnoc: Πτώση 52% στα κέρδη λόγω Ορμούζ, αλλά και επένδυση 8,2 δισ. δολ. για να το παρακάμψει

14:00

Δικαίωμα στη λήθη: Νομοθετική κατοχύρωση για τα άτομα με ιστορικό καρκίνου και στην Ελλάδα

13:56

Πέθανε ο συγγραφέας Στέλιος Ράμφος

13:54

Shein: Αποτίμηση έως 25 δισ. δολάρια στην πολυαναμενόμενη IPO

13:51

Παξοί: Οι σμαραγδένιες σπηλιές που μαγεύουν τους επισκέπτες

13:41

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Αιγαίο

13:34

Handelsblatt: Οι ξένοι θέλουν τις ελληνικές τράπεζες - Και η Αθήνα θέλει τους ξένους

13:22

Μασκ: Το Starlink θα είναι σε κάθε αυτοκίνητο - Είναι ο «μόνος τρόπος» για να συνδεθούν δισεκατομμύρια οχήματα

13:20

Ρουμανία: Παράταση λειτουργίας του αντιδραστήρα της Τσερναβόντα μετά την εκτροπή ροής του Δούναβη

13:09

Κικίλιας: «Έρχονται 420 νέες προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα»

13:06

10 social media που έχουμε ξεχάσει ότι υπήρξαν

12:48

Τσίπρας: «Η πολιτική είναι η τέχνη της διεύρυνσης του εφικτού»