INSIDE OUT

Inside Out: Ποιους είδε η Πυθία στο πολυτελές resort της Μεσσηνίας

22-06-2021 | 07:01
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Είμαι ξαπλωμένη μπρούμυτα. Βλέπω ένα στρογγυλό δοχείο με άσπρα βότσαλα στο κέντρο και περιμετρικά τ' αγαπημένα μου φύλλα δάφνης. Ανάμεσά τους μερικά κλαδιά δενδρολίβανου και φρέσκιας λεβάντας. Σε λίγο ο Νίκος ακουμπάει απαλά στα βότσαλα ένα μικρότερο μπολ. «Ζεστό πράσινο τσάι με φασκόμηλο», λέει, για να ανοίξει η αναπνοή. Αναπνέω τους υδρατμούς. Πόσο με ξέρει ο φίλος μου ο Νέστορας της Πύλου. Απολαμβάνω μια φορά τον χρόνο την υπέροχη φιλοξενία του στην γη της Μεσσηνίας, ανάμεσα σε δάφνες και λεβάντες, παρατηρώντας τα σμήνη πουλιών μπροστά στην θάλασσα και τους ήχους των βατράχων το βράδυ.

Στις νεροτσουλήθρες

Την γη αυτή φέτος διάλεξαν ουκ ολίγοι για να πάρουν δύναμη καθώς η ο ήλιος κοιτάζει με αγάπη , -ακόμα-, την γη την 21η Ιουνίου. Την πιο φωτεινή και μεγάλη μέρα του χρόνου. Αποφεύγω το φως, κι έτσι χάνω την εικόνα του ισχυρού ζεύγους της Κουμουνδούρου που χαίρεται λίγες ιδιωτικές στιγμές πριν έρθει στον κόσμο ο γιός τους. Δημήτρης Τζανακόπουλος και Έφη Αχτσιόγλου πήραν μια γεύση απ΄τις φαντασμαγορικές νεροτσουλήθρες με τα νήπια, και το μέλλον που έρχεται. Κυκλοφόρησαν ελάχιστα. Λέω στο Νίκο να πιέσει λίγο παραπάνω στην δεξιά πλευρά, μεταξύ ώμου και αυχένα, για να ξεμπλοκάρει την περιοχή. Μη νομίζετε, χρειάζομαι κι εγώ ένα σέρβις πριν ξεκινήσει η βαριά δουλειά το φθινόπωρο. Συγκεντρώνομαι στις αναπνοές μου και χαζεύω την κίνηση του resort μέσα από τις ειδικές μου ικανότητες για να περάσει η ώρα.

Ευτυχώς που δεν συναντήθηκαν

Α! Για δες! Αυτός δεν είναι ο γνωστός μεγαλοδημοσιογράφος που «λατρεύουν» στην Κουμουνδούρου; Ναι, αυτός είναι με την παρέα του. Ουφ, ευτυχώς που ο Τζανακόπουλος μόλις πέρασε από εκεί και δεν συναντήθηκαν, γιατί ποιος ξέρει τι θα συνέβαινε...

Χαρούμενη Σάκκαρη - Δυσεύρετος υπουργός

Αλλάζω ώρα, πάω τη νύχτα. Μα καλά, όλοι εδώ ήρθαν, σκέφτομαι καθώς βλέπω στο ημίφως πρωτοκλασάτο υπουργό με βαρύ όνομα, τύπο και υπογραμμό, με την μάσκα του να κυκλοφορεί στα δρομάκια με την οικογένειά του. Τα μικρά απόλαυσαν καραγκιόζη και βουτιές, αυτός δυσεύρετος, δεν εμφανίστηκε πουθενά. Όμως για δες. Αυτή δεν είναι η Μαρία Σάκαρη; Τρόμαξα να την γνωρίσω έτσι κουρνιασμένη στην αγκαλιά του συντρόφου της Κωνσταντίνου. Σαν κοριτσάκι δεκαπέντε χρονών δείχνει, πολύ όμορφη και χαρούμενη. Από περιέργεια τσεκάρισα την άλλη μέρα το gym και ναι λοιπόν τίποτα δεν είναι τυχαίο σ’ αυτή την ζωή αγαπητοί μου: τρόμαξα λιγάκι με το πρόγραμμά της, θαύμασα δικέφαλους και τετρακέφαλους σε πλήρη ανάπτυξη, καμμία σχέση με το κοριτσάκι, μια πανίσχυρη αθλήτρια.

Με ναργιλέ ο Νικ

Ξαναγυρνάω την ώρα αργά το βράδυ και βλέπω το Νίκ Καλάθη να κάνει ναργιλέ χαλαρώνοντας μετά την Eurolegue και πριν τους –προ-Ολυμπιακούς με την Εθνική Ελλάδος. Γελαστός και cool διασκέδασε με την παρέα του. Μάλλον αυτός πρέπει να ήταν με το ελικόπτερο την επομένη το πρωί, για να προλάβει το ματς με την Σερβία στο ΟΑΚΑ.

Η Ντόρα με τζιν και το come back του Μπεγλίτη

Ο Νίκος, το δώρο του Νέστορα φέτος μόνο για μένα, προτείνει να γυρίσω. Θέλει να δοκιμάσω μια τεχνική που έμαθε στο ταξίδι του στην Σιγκαπούρη, την ρεφλεξιολογία. Πόσο μικρός είναι, σκέφτομαι. Φυσικά και την ξέρω την τεχνική, τι νομίζει πως είμαι καμία ιέρεια β’ διαλογής της Κορίνθου; Καθώς απρόθυμα είναι αλήθεια αφήνω τους υδρατμούς του φασκόμηλου και την εικόνα των αγαπημένων μου φύλλων από το οπτικό μου πεδίο, αμέσως ανοίγω το πεδίο της ενόρασης. Πηγαίνω στο Στρασβούργο και βλέπω την Ντόρα με τζιν παντελόνι. Ασυνήθιστη εικόνα. Μόλις έφτασε σε ένα λόμπι ξενοδοχείου μαζί με Θόδωρο Ρουσόπουλο και τον Δημήτρη Καιρίδη για την Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η Ντόρα που της πάει το τζιν είναι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας. Πριν την συνεδρίαση, το βράδυ της άφιξης, δηλαδή την Κυριακή, απόλαυσαν δείπνο με εκλεκτή παρέα τον Γιάννη Κτιστάκη και την Δέσποινα Χατζηβασιλείου που κέρασαν και το τραπέζι. Η πρώτη, επειδή εξελέγη ΓΓ της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και ο δεύτερος επειδή εξελέγη στο Δικαστήριο του ίδιου οργάνου. Η έκπληξη στην φωτό, ήταν ένας παλιός γνώριμος, που τον είχα αφήσει επί Σύριζα στην Αγία Πετρούπολη. Τώρα τον βρίσκω στην θέση του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στο Συμβούλιο. Ο πρέσβης Πάνος Μπεγλίτης. Εκ των στενότερων συνεργατών του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Κλείνοντας για να συγκεντρωθώ απόλυτα στην τεχνική της ρεφλεξιολογίας κι επειδή είμαι σε καλή διάθεση όπως κάθε φορά που κατεβαίνω στην γη των Μυκηνών, αποκαλύπτω ποια είμαι στο πολύκροτο show του Dior στο Καλλιμάρμαρο και δίνω συγχαρητήρια στους διοργανωτές που το κράτησαν επτασφράγιστο μυστικό. Οι πιέσεις για μία πρόσκληση από το εγχώριο τζετ σετ θα ήταν αδιανόητες. Αυτονόητο πως για μένα δεν ισχύουν αυτά. Πάω όπου θέλω και είμαι περιζήτητη. Για την περίσταση η κολλητή μου η Chiuri με συμβούλεψε να βάλω sneakers. Ενθουσιάστηκα! Έτσι θα κυκλοφορώ και στο Μαντείο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:28

Χρυσός: Μικρές διακυμάνσεις με την προσοχή στραμμένη στα μακρο των ΗΠΑ

21:17

Ψηφίστηκε από την Επιτροπή της Βουλής το ν/σ του ΥΠΕΝ για κλιματική αλλαγή

21:05

Κομισιόν: Ένα βήμα πριν το Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για παραλείψεις στην νομοθεσία περί «παθητικής δωροδοκίας» και «δημόσιου λειτουργού»

20:53

Enterprise Greece: Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος φινλανδικών επιχειρήσεων η Ελλάδα

20:42

Reds: Ο Κ. Κόλλιας αναλαμβάνει και υπεύθυνος επενδυτικών σχέσεων

20:33

AEGEAN : Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα - Οι top προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού

20:28

Τσακλόγλου: Το ΤΕΚΑ μακροπρόθεσμα θα γίνει ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής της χώρας

20:15

Γαλλοϊταλικός άξονας υπέρ Ντράγκι στο τιμόνι της Κομισιόν - Το σενάριο που «ξαναζεσταίνεται»

20:10

Ευρωαγορές: «Φρέναρε» το θετικό momentum

20:00

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Φλώρο - Θα κρατηθεί ως την απολογία του

19:52

Άρειος Πάγος: Πραγματικός ηγέτης των Σπαρτιατών ο Κασιδιάρης

19:45

Ευρωκοινοβούλιο: Νέοι κανόνες για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος

19:31

Μητσοτάκης στο «ΑΙΓΙΣ»: Έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο για να είμαστε προετοιμασμένοι το καλοκαίρι

19:15

Όλοι έχουμε Πνευμόνια! Πνευμονολόγο; - Εκστρατεία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

18:57

CNL Capital: Αύξηση 62% στα έσοδα το 2023 - Στα 588.000 τα καθαρά κέρδη

18:45

Κεραμέως: Η Τεχνική Υποστήριξη της Κομισιόν πολύτιμος αρωγός στα μεταρρυθμιστικά επιτεύγματα της χώρας μας

18:33

Ξυλοδαρμός Γραμμένου: Τι οδήγησε στο πρωτοφανές επεισόδιο με τον Φλώρο

18:26

Flexopack: Στα 15,1 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη για το 2023

18:24

Εφορία: «Κούρεμα» προστίμων έως 50% για όσους δεν προσφύγουν στα δικαστήρια - Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα

18:20

Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες για το FlyOver Θεσσαλονίκης

18:17

ΑΔΜΗΕ - Νational Grid SA: Προκηρύσσονται οι μελέτες της ηλεκτρικής διασύνδεσης Saudi Greek Interconnection

18:07

Πιλοτική εφαρμογή ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα στις λεωφορειακές γραμμές του ΔΑΑ

18:00

Αφρικανική σκόνη: Πώς θα κινηθεί το «κόκκινο σύννεφο» στην Ελλάδα - Χάρτης

17:55

Ο ΔΑΑ πρώτος και πάλι στην Ευρώπη στα βραβεία Routes Europe 2024

17:52

Βρετανία: Στο στόχαστρο των αντιμονοπωλιακών Αρχών οι AI συμφωνίες των Microsoft - Amazon

17:43

The Banker: Η ανάκτηση περιουσιακών στοιχείων θέτει την Alpha Bank σε τροχιά ανάπτυξης

17:38

Intralot: Η Moody's αναβάθμισε το outlook από «σταθερό» σε «θετικό» - Στο Caa1 η αξιολόγηση

17:29

Οι profit takers φρέναραν τους long στο Χρηματιστήριο

17:29

Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που διεκδικούν ψήφο – Οι 15 σχηματισμοί που «κόπηκαν»

17:24

Ο ισραηλινός στρατός έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο