INSIDE OUT

Inside Out: Ο Τσίπρας, ο Πολακης, τα εμβόλια και οι κυρίες του Καλλιμάρμαρου

17-06-2021 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Το ‘ βλεπα και το’ παιξα από χθες, δεν κάνω τίποτα τυχαία να ξέρετε και είμαι πολύ καλή στο στοίχημα. Η στροφή 180 μοιρών Τσίπρα υπέρ του εμβολιασμού, η αυθόρμητη τοποθέτησή του ότι δίνει κι αυτός μάχη για τον εμβολιασμό και η αναφορά του τέσσερις φορές στην ανάγκη «να πείσουμε» τις μεγάλες ηλικίες να το κάνουν, τον φέρνει αναγκαστικά απέναντι στον αγαπημένο πρώην υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη που δεν το κάνει, δεν το κάνει λέμε. Ο κ. Πολάκης με καταιγίδα αναρτήσεων επιμένει να φτύνει τα εμβόλια. Εν τω μεταξύ, κι ενώ έχουν ήδη γίνει περίπου 2,5 δισεκατομμύρια εμβόλια σε όλο τον κόσμο , ο βαρύς κι ασήκωτος, μάχιμος γιατρός στο επάγγελμα τρομάρα του, πληροφορεί ότι ο ίδιος και η οικογένεια του κάνουν λέει, μόνο δοκιμασμένα εμβόλια. Ναι σωστά καταλάβαμε όλοι. Είναι στην κατηγορία του υγειονομικού προσωπικού, που όχι μόνο δεν κάνει κανένα από τα προσφερόμενα εμβόλια, αλλά με τον δημόσιο λόγο του δίνει επιχειρήματα και σε άλλους να μην το κάνουν. Βέβαια, τι να προσθέσει κανείς παραπάνω. Ο ίδιος ομολογεί ότι για πρώτη φορά έκανε πέρυσι το αντιγριπικό. Πάλι καλά που έκανε ιλαρά και τα υπόλοιπα ως βρέφος. Περαστικά γενικώς. Ο Αλέξης Τσίπρας χθες τον κάλυψε.

Τον σνόμπαρε

Την ώρα που τελείωνε την ομιλία του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στην Ολομέλεια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Δεν βιαζόταν καθόλου. Περπατώντας κάπως νωχελικά κατέβηκε στην θέση του. Τελικά ο εμβολιασμός δεν προκαλεί προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο εξαιτίας του κ. Πολάκη που εμφανίζεται πλέον ως κανονικός αρνητής του εμβολίου. Προκαλεί και εσωκομματικούς τριγμούς. Η ισχυρή δυάδα Φίλης-Τσακαλώτος είναι σκληρά απέναντι στον Πολάκη. Υπενθυμίζω την ανάρτηση Νίκου Φίλη στις 7 Απριλίου όταν αποκάλυψε πως εμβολιάστηκε σύμφωνα με την ηλικιακή του ομάδα, στις 16 Μαρτίου παρακαλώ. «Την επομένη δηλαδή που οι μισές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία κ.ά.) ανέστειλαν τη χορήγησή του. Δεν θα ισχυριστώ ότι άκουσα την είδηση και την προσπέρασα. Αλλά δεν κλονίστηκα τόσο, ώστε να μην προσέλθω για τον εμβολιασμό μου» έγραψε τότε ο Φίλης και έκανε AstraZeneca. Σ’ εκείνη την ανάρτηση εξήγησε ότι είχε εμπιστοσύνη στους Έλληνες επιστήμονες και επίσης ως κοινός νους, αντιλαμβανόμουν ότι το «ένα στο εκατομμύριο», ακόμα και το «ένα στις εκατό χιλιάδες» είναι πολύ-πολύ μικρότερο, ασύγκριτα μικρότερο, από την πιθανότητα θανάτου ή επώδυνης νοσηλείας από τον κορονοϊό. Ο Ευκλείδης με πολύ χιούμορ ανάρτησε φωτό του την ώρα του εμβολιασμού κάνοντας πλάκα με το γεγονός ότι δεν κατέβασε το πουκάμισο όπως ο Πρωθυπουργός. Αυτά τα ολίγα ωραία εκεί στην Κουμουνδούρου περί του ποιος έβαλε πλάτη στον εμβολιασμό.

Η αλήθεια του Λάππα

Κατά τα λοιπά έβρεξε 100ευρα χθες στην Βουλή κατά την μπογδάνεια πρόταση. Το ωραιότερο φινάλε όμως ήρθε από τον μαχόμενο δικηγόρο Σπύρο Λάππα. Αφού έκανε εντυπωσιακό μπάσιμο λέγοντας «το κυβερνητικό σασμάν έχει μόνο όπισθεν», είπε το εξής: οι πιο σκληρές ακροάσεις στα δικαστήρια είναι μεταξύ εργοδότη-εργαζόμενου και μεταξύ συζύγων στα διαζύγια. «Τίποτε αγαπησιάρικο δεν ακούγεται». Μικρές πικρές αλήθειες από τον Σπύρο.

Τρία μωρά στη Βουλή

Από τα ωραία ήταν οι εμφανίσεις δύο κυριών που έλαμψαν δια της παρουσίας στους και στους διαδρόμους και στο βήμα. Έφη Αχτσιόγλου και Όλγα Κεφαλογιάννη έφεραν μαζί τους τρία μωρά στη Βουλή. Πολλές ευχές από εμένα που καλό λόγο δεν λέω σ’ άνθρωπο είναι αλήθεια.

Σήμερα τα σπουδαία

Σας αφήνω τώρα γιατί έχω να ετοιμαστώ. Αυτά τα event του καλοκαιριού με τρελαίνουν. Σήμερα έχω δύο. Σ’ αυτό της Ούρσουλα με τον Κυριάκο στην Αγορά δεν θα πάω γιατί είναι πρωί στις 11:00. Πολύ φως για μένα, πολλά λεφτά για την Ελλάδα. Περιμένω πως και πως όμως απόψε το βράδυ το event της φίλης μου της Κιουρί του Οίκου Dior, όχι μόνο γιατί επισκέφτηκε προσωπικά τις προάλλες μετά την Κνωσό, αλλά γιατί θα είναι όλος ο καλός ο γνωστός κόσμος. Κι όταν λέω όλος, εννοώ όλος, τα έλυσαν αυτά οι μεγάλοι εξερευνητές τον 15ο αιώνα. Το μόνο που με στεναχώρησε κάπως ήταν η πληροφορία ότι όσες Ελληνίδες είναι καλές πελάτισσες σίγουρα θα βρίσκονται στο Καλλιμάρμαρο. Όσες έχουν αγοράσει μια (1) τσάντα στη ζωή τους, δεν θα είναι. Εννοείται πως αν ήθελα, θα είχα αγοράσει όλες τις τσάντες και τα ρούχα του Dior αλλά δεν έχω ντουλάπα. Τι είναι ντουλάπα;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:04

S&P 500: Στις 8.000 μονάδες ανεβάζει τον πήχη η JP Morgan

11:45

Apple: Tα σχέδια για το smartwatch της νέας εποχής - Οι οθόνες και ο ρόλος του fitness

11:42

UBS: Top pick η μετοχή της Euronext – Τέσσερις καταλύτες για αυξημένη κερδοφορία

11:07

Χρηματιστήριο: Σε δοκιμασία οι 2.600 μονάδες

11:05

Bloomberg: Έτοιμη για ισχυρότερη ανάπτυξη η Ευρωζώνη μετά το δυναμικό δεύτερο τρίμηνο

11:00

Γιατί τα 8 μποφόρ αλλάζουν τη μάχη με τις πυρκαγιές - Πώς μια μικρή φωτιά μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη

10:39

Ευρωαγορές: Flat οι δείκτες περιμένοντας νεότερα για το Ορμούζ

10:39

Συμφωνία Μόσχας - Δαμασκού για τις ρωσικές βάσεις σε συριακό έδαφος

10:22

Η Revolut έλαβε τραπεζική άδεια στη Γαλλία

10:13

Voucher παιδικών σταθμών: Σήμερα τα προσωρινά αποτελέσματα - Πότε υποβάλλονται ενστάσεις

10:05

Πετρέλαιο: Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι τιμές με το βλέμμα στο Ορμούζ

10:03

Τουρισμός για Όλους: Από σήμερα αιτήσεις για όλα τα ΑΦΜ - Voucher έως 600 ευρώ

09:49

Ο Τραμπ αναδημοσίευσε συνέντευξη του Πλεύρη

09:28

Eurobank: Απέκτησε 1.099.627 ίδιες μετοχές από 3 έως 7 Αυγούστου 2026

09:17

TSMC: Άλμα 45% στις πωλήσεις Ιουλίου - Σε συζητήσεις για κοινή επένδυση με την Sony

09:02

Εξοικονομώ - Επιχειρώ: Παράταση έως τις 30 Νοεμβρίου για περισσότερες από 400 επιχειρήσεις

08:57

Πυρκαγιά στον Κουβαρά Αττικής - Ενισχύονται οι δυνάμεις, εκκενώθηκε η περιοχή Αγ. Στυλιανού

08:45

Από τη ΔΕΘ στο Μαντούδι μέσω… διάσπασης

08:37

Το Ιράν αξιώνει οι ΗΠΑ να δεχτούν «όλους» τους όρους του για να ξανανοίξει το Ορμούζ

08:23

Ρεκόρ ζέστης στη δυτική Ευρώπη στην αρχή του καλοκαιριού του 2026

08:20

«Λίφτινγκ» στο διθέσιο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία

08:06

Συνεχίζει να επεκτείνεται η Pepco στην Ελλάδα - Τα νέα καταστήματα

08:01

Ο Ρήνος εξελίσσεται σε εμπόδιο για τη γερμανική ανάκαμψη

07:44

Μετά την επιτυχία των καθαρών οικοπέδων, ας τολμήσουμε τα «καθαρά χωράφια» και μεταρρύθμιση της γης στην Ελλάδα

07:33

Κατσαφάδος: Πλήρης ψηφιοποίηση της Κρατικής Αρωγής - Οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν το συντομότερο δυνατό

07:30

Πυρόπληκτοι: Τα σημεία - κλειδιά για να μη χαθούν οι ενισχύσεις

07:20

Ανασφάλιστα οχήματα: Στο «ψηφιακό κόσκινο» της ΑΑΔΕ οι ενστάσεις για τα πρόστιμα

07:14

«Ταύρος» για Eurobank η Citi - Το σενάριο που ανοίγει τον δρόμο για τα 6,20 ευρώ

07:05

Γεμίζει το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης - Αντίστροφη μέτρηση στο ΧΑ - To άλλο κόστος των πυρκαγιών

23:58

Κίνα: Το Χονγκ Κονγκ κατέγραψε ρεκόρ ζέστης με 36,9 βαθμούς Κελσίου