INSIDE OUT

Inside Out: Ο Τσίπρας, ο Πολακης, τα εμβόλια και οι κυρίες του Καλλιμάρμαρου

17-06-2021 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Το ‘ βλεπα και το’ παιξα από χθες, δεν κάνω τίποτα τυχαία να ξέρετε και είμαι πολύ καλή στο στοίχημα. Η στροφή 180 μοιρών Τσίπρα υπέρ του εμβολιασμού, η αυθόρμητη τοποθέτησή του ότι δίνει κι αυτός μάχη για τον εμβολιασμό και η αναφορά του τέσσερις φορές στην ανάγκη «να πείσουμε» τις μεγάλες ηλικίες να το κάνουν, τον φέρνει αναγκαστικά απέναντι στον αγαπημένο πρώην υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη που δεν το κάνει, δεν το κάνει λέμε. Ο κ. Πολάκης με καταιγίδα αναρτήσεων επιμένει να φτύνει τα εμβόλια. Εν τω μεταξύ, κι ενώ έχουν ήδη γίνει περίπου 2,5 δισεκατομμύρια εμβόλια σε όλο τον κόσμο , ο βαρύς κι ασήκωτος, μάχιμος γιατρός στο επάγγελμα τρομάρα του, πληροφορεί ότι ο ίδιος και η οικογένεια του κάνουν λέει, μόνο δοκιμασμένα εμβόλια. Ναι σωστά καταλάβαμε όλοι. Είναι στην κατηγορία του υγειονομικού προσωπικού, που όχι μόνο δεν κάνει κανένα από τα προσφερόμενα εμβόλια, αλλά με τον δημόσιο λόγο του δίνει επιχειρήματα και σε άλλους να μην το κάνουν. Βέβαια, τι να προσθέσει κανείς παραπάνω. Ο ίδιος ομολογεί ότι για πρώτη φορά έκανε πέρυσι το αντιγριπικό. Πάλι καλά που έκανε ιλαρά και τα υπόλοιπα ως βρέφος. Περαστικά γενικώς. Ο Αλέξης Τσίπρας χθες τον κάλυψε.

Τον σνόμπαρε

Την ώρα που τελείωνε την ομιλία του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στην Ολομέλεια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Δεν βιαζόταν καθόλου. Περπατώντας κάπως νωχελικά κατέβηκε στην θέση του. Τελικά ο εμβολιασμός δεν προκαλεί προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο εξαιτίας του κ. Πολάκη που εμφανίζεται πλέον ως κανονικός αρνητής του εμβολίου. Προκαλεί και εσωκομματικούς τριγμούς. Η ισχυρή δυάδα Φίλης-Τσακαλώτος είναι σκληρά απέναντι στον Πολάκη. Υπενθυμίζω την ανάρτηση Νίκου Φίλη στις 7 Απριλίου όταν αποκάλυψε πως εμβολιάστηκε σύμφωνα με την ηλικιακή του ομάδα, στις 16 Μαρτίου παρακαλώ. «Την επομένη δηλαδή που οι μισές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία κ.ά.) ανέστειλαν τη χορήγησή του. Δεν θα ισχυριστώ ότι άκουσα την είδηση και την προσπέρασα. Αλλά δεν κλονίστηκα τόσο, ώστε να μην προσέλθω για τον εμβολιασμό μου» έγραψε τότε ο Φίλης και έκανε AstraZeneca. Σ’ εκείνη την ανάρτηση εξήγησε ότι είχε εμπιστοσύνη στους Έλληνες επιστήμονες και επίσης ως κοινός νους, αντιλαμβανόμουν ότι το «ένα στο εκατομμύριο», ακόμα και το «ένα στις εκατό χιλιάδες» είναι πολύ-πολύ μικρότερο, ασύγκριτα μικρότερο, από την πιθανότητα θανάτου ή επώδυνης νοσηλείας από τον κορονοϊό. Ο Ευκλείδης με πολύ χιούμορ ανάρτησε φωτό του την ώρα του εμβολιασμού κάνοντας πλάκα με το γεγονός ότι δεν κατέβασε το πουκάμισο όπως ο Πρωθυπουργός. Αυτά τα ολίγα ωραία εκεί στην Κουμουνδούρου περί του ποιος έβαλε πλάτη στον εμβολιασμό.

Η αλήθεια του Λάππα

Κατά τα λοιπά έβρεξε 100ευρα χθες στην Βουλή κατά την μπογδάνεια πρόταση. Το ωραιότερο φινάλε όμως ήρθε από τον μαχόμενο δικηγόρο Σπύρο Λάππα. Αφού έκανε εντυπωσιακό μπάσιμο λέγοντας «το κυβερνητικό σασμάν έχει μόνο όπισθεν», είπε το εξής: οι πιο σκληρές ακροάσεις στα δικαστήρια είναι μεταξύ εργοδότη-εργαζόμενου και μεταξύ συζύγων στα διαζύγια. «Τίποτε αγαπησιάρικο δεν ακούγεται». Μικρές πικρές αλήθειες από τον Σπύρο.

Τρία μωρά στη Βουλή

Από τα ωραία ήταν οι εμφανίσεις δύο κυριών που έλαμψαν δια της παρουσίας στους και στους διαδρόμους και στο βήμα. Έφη Αχτσιόγλου και Όλγα Κεφαλογιάννη έφεραν μαζί τους τρία μωρά στη Βουλή. Πολλές ευχές από εμένα που καλό λόγο δεν λέω σ’ άνθρωπο είναι αλήθεια.

Σήμερα τα σπουδαία

Σας αφήνω τώρα γιατί έχω να ετοιμαστώ. Αυτά τα event του καλοκαιριού με τρελαίνουν. Σήμερα έχω δύο. Σ’ αυτό της Ούρσουλα με τον Κυριάκο στην Αγορά δεν θα πάω γιατί είναι πρωί στις 11:00. Πολύ φως για μένα, πολλά λεφτά για την Ελλάδα. Περιμένω πως και πως όμως απόψε το βράδυ το event της φίλης μου της Κιουρί του Οίκου Dior, όχι μόνο γιατί επισκέφτηκε προσωπικά τις προάλλες μετά την Κνωσό, αλλά γιατί θα είναι όλος ο καλός ο γνωστός κόσμος. Κι όταν λέω όλος, εννοώ όλος, τα έλυσαν αυτά οι μεγάλοι εξερευνητές τον 15ο αιώνα. Το μόνο που με στεναχώρησε κάπως ήταν η πληροφορία ότι όσες Ελληνίδες είναι καλές πελάτισσες σίγουρα θα βρίσκονται στο Καλλιμάρμαρο. Όσες έχουν αγοράσει μια (1) τσάντα στη ζωή τους, δεν θα είναι. Εννοείται πως αν ήθελα, θα είχα αγοράσει όλες τις τσάντες και τα ρούχα του Dior αλλά δεν έχω ντουλάπα. Τι είναι ντουλάπα;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:12

Στα 135,8 ευρώ ο τζίρος των ελληνικών επιχειρήσεων το β' τρίμηνο με αύξηση 6,4%

12:03

Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου της Πολιτικής Προστασίας για την εξέλιξη των θυελλωδών ανέμων

12:01

UBS για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Θετικό το feedback των επενδυτών - Γιατί βλέπει περιθώρια ανόδου

11:48

Maersk: Στα 3 δισ. δολάρια τα EBITDA το β' τρίμηνο - Αναβάθμιση guidance

11:45

«Ατμομηχανή» τα Αμοιβαία Κεφάλαια για την Alpha Bank

11:41

ΠΟΞ: Το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό χρειάζεται μεγαλύτερο ρεαλισμό και ευελιξία

11:36

7 παραλίες στην Αττική για τις βουτιές του Αυγούστου

11:17

Lenovo: Αύξηση 43% στα έσοδα τριμήνου - Άλμα της μετοχής

11:12

Χρηματιστήριο: Συνεχίζεται η συσσώρευση λίγο πάνω από τις 2.600 μονάδες

11:05

Ιράν: Η ΕΕ και γύρω στις 30 χώρες καταδικάζουν τις εκτελέσεις διαδηλωτών

11:02

Ευρωαγορές: Ήπια άνοδος στους δείκτες - Ισχυρά κέρδη για τη Maersk

10:59

Εντοπίστηκε σορός άνδρα στη Διώρυγα της Κορίνθου

10:44

Συγκροτείται επιτροπή της ΑΠΑ για την προσγείωση ελικοπτέρου στην περιοχή Σαρακήνικο της Μήλου

10:35

GSI: Κατατέθηκε στους ρυθμιστές Κύπρου - Ισραήλ το αίτημα για έγκριση της επένδυσης από τον ΑΔΜΗΕ

10:19

Γιατί η Ευρώπη δυσκολεύεται να «μαζέψει» αποθέματα φυσικού αερίου για το χειμώνα

09:54

Βρετανική οικονομία: Το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,4% το β’ τρίμηνο παρά τον πόλεμο

09:52

Δημοσιευμένη η πλατφόρμα, εγκλωβισμένο το ΟΣΔΕ 2026…

09:47

Η Νότια Κορέα ξαναγοράζει χρυσό μετά από 13 χρόνια

09:17

Anthropic: Σε συζητήσεις για την εξαγορά της Decart αντί 6 δισ. δολαρίων

09:04

Η Κίνα προωθεί την οργάνωση ενός συστήματος μοντέρνας βιομηχανίας άνθρακα μέχρι το 2030

09:02

Η Ουκρανία ζητά το 5% των διαθεσίμων πυραύλων των ΗΠΑ για τα συστήματα Patriot

08:48

Πόσα χρωστάνε οι Αμερικάνοι σε πιστωτικές κάρτες

08:37

DIMAND: Μείωση 67% στη χρήση νερού στο Piraeus Port Plaza

08:24

Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές παρά τις αναταράξεις στη Μέση Ανατολή

08:12

Αυστραλία: Πάνω από 750.000 ανήλικοι εκτός Instagram και Facebook

07:56

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν επισκέπτεται για πρώτη φορά τις Κουρίλες νήσους - Διαμαρτύρεται η Ιαπωνία

07:50

Σεισμός στην Κολομβία: Οι νεκροί στους 265, η αναζήτηση επιζώντων σε καθοριστική φάση

07:43

Το στενό του Ορμούζ «παραμένει αποκλεισμένο», απαντά το Ιράν στον Τραμπ

07:38

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ έχει το δικό του έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

07:33

Προβατίνα τέλος!