INSIDE OUT

Inside Out: Ο Τσίπρας, ο Πολακης, τα εμβόλια και οι κυρίες του Καλλιμάρμαρου

17-06-2021 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Το ‘ βλεπα και το’ παιξα από χθες, δεν κάνω τίποτα τυχαία να ξέρετε και είμαι πολύ καλή στο στοίχημα. Η στροφή 180 μοιρών Τσίπρα υπέρ του εμβολιασμού, η αυθόρμητη τοποθέτησή του ότι δίνει κι αυτός μάχη για τον εμβολιασμό και η αναφορά του τέσσερις φορές στην ανάγκη «να πείσουμε» τις μεγάλες ηλικίες να το κάνουν, τον φέρνει αναγκαστικά απέναντι στον αγαπημένο πρώην υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη που δεν το κάνει, δεν το κάνει λέμε. Ο κ. Πολάκης με καταιγίδα αναρτήσεων επιμένει να φτύνει τα εμβόλια. Εν τω μεταξύ, κι ενώ έχουν ήδη γίνει περίπου 2,5 δισεκατομμύρια εμβόλια σε όλο τον κόσμο , ο βαρύς κι ασήκωτος, μάχιμος γιατρός στο επάγγελμα τρομάρα του, πληροφορεί ότι ο ίδιος και η οικογένεια του κάνουν λέει, μόνο δοκιμασμένα εμβόλια. Ναι σωστά καταλάβαμε όλοι. Είναι στην κατηγορία του υγειονομικού προσωπικού, που όχι μόνο δεν κάνει κανένα από τα προσφερόμενα εμβόλια, αλλά με τον δημόσιο λόγο του δίνει επιχειρήματα και σε άλλους να μην το κάνουν. Βέβαια, τι να προσθέσει κανείς παραπάνω. Ο ίδιος ομολογεί ότι για πρώτη φορά έκανε πέρυσι το αντιγριπικό. Πάλι καλά που έκανε ιλαρά και τα υπόλοιπα ως βρέφος. Περαστικά γενικώς. Ο Αλέξης Τσίπρας χθες τον κάλυψε.

Τον σνόμπαρε

Την ώρα που τελείωνε την ομιλία του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στην Ολομέλεια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Δεν βιαζόταν καθόλου. Περπατώντας κάπως νωχελικά κατέβηκε στην θέση του. Τελικά ο εμβολιασμός δεν προκαλεί προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο εξαιτίας του κ. Πολάκη που εμφανίζεται πλέον ως κανονικός αρνητής του εμβολίου. Προκαλεί και εσωκομματικούς τριγμούς. Η ισχυρή δυάδα Φίλης-Τσακαλώτος είναι σκληρά απέναντι στον Πολάκη. Υπενθυμίζω την ανάρτηση Νίκου Φίλη στις 7 Απριλίου όταν αποκάλυψε πως εμβολιάστηκε σύμφωνα με την ηλικιακή του ομάδα, στις 16 Μαρτίου παρακαλώ. «Την επομένη δηλαδή που οι μισές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία κ.ά.) ανέστειλαν τη χορήγησή του. Δεν θα ισχυριστώ ότι άκουσα την είδηση και την προσπέρασα. Αλλά δεν κλονίστηκα τόσο, ώστε να μην προσέλθω για τον εμβολιασμό μου» έγραψε τότε ο Φίλης και έκανε AstraZeneca. Σ’ εκείνη την ανάρτηση εξήγησε ότι είχε εμπιστοσύνη στους Έλληνες επιστήμονες και επίσης ως κοινός νους, αντιλαμβανόμουν ότι το «ένα στο εκατομμύριο», ακόμα και το «ένα στις εκατό χιλιάδες» είναι πολύ-πολύ μικρότερο, ασύγκριτα μικρότερο, από την πιθανότητα θανάτου ή επώδυνης νοσηλείας από τον κορονοϊό. Ο Ευκλείδης με πολύ χιούμορ ανάρτησε φωτό του την ώρα του εμβολιασμού κάνοντας πλάκα με το γεγονός ότι δεν κατέβασε το πουκάμισο όπως ο Πρωθυπουργός. Αυτά τα ολίγα ωραία εκεί στην Κουμουνδούρου περί του ποιος έβαλε πλάτη στον εμβολιασμό.

Η αλήθεια του Λάππα

Κατά τα λοιπά έβρεξε 100ευρα χθες στην Βουλή κατά την μπογδάνεια πρόταση. Το ωραιότερο φινάλε όμως ήρθε από τον μαχόμενο δικηγόρο Σπύρο Λάππα. Αφού έκανε εντυπωσιακό μπάσιμο λέγοντας «το κυβερνητικό σασμάν έχει μόνο όπισθεν», είπε το εξής: οι πιο σκληρές ακροάσεις στα δικαστήρια είναι μεταξύ εργοδότη-εργαζόμενου και μεταξύ συζύγων στα διαζύγια. «Τίποτε αγαπησιάρικο δεν ακούγεται». Μικρές πικρές αλήθειες από τον Σπύρο.

Τρία μωρά στη Βουλή

Από τα ωραία ήταν οι εμφανίσεις δύο κυριών που έλαμψαν δια της παρουσίας στους και στους διαδρόμους και στο βήμα. Έφη Αχτσιόγλου και Όλγα Κεφαλογιάννη έφεραν μαζί τους τρία μωρά στη Βουλή. Πολλές ευχές από εμένα που καλό λόγο δεν λέω σ’ άνθρωπο είναι αλήθεια.

Σήμερα τα σπουδαία

Σας αφήνω τώρα γιατί έχω να ετοιμαστώ. Αυτά τα event του καλοκαιριού με τρελαίνουν. Σήμερα έχω δύο. Σ’ αυτό της Ούρσουλα με τον Κυριάκο στην Αγορά δεν θα πάω γιατί είναι πρωί στις 11:00. Πολύ φως για μένα, πολλά λεφτά για την Ελλάδα. Περιμένω πως και πως όμως απόψε το βράδυ το event της φίλης μου της Κιουρί του Οίκου Dior, όχι μόνο γιατί επισκέφτηκε προσωπικά τις προάλλες μετά την Κνωσό, αλλά γιατί θα είναι όλος ο καλός ο γνωστός κόσμος. Κι όταν λέω όλος, εννοώ όλος, τα έλυσαν αυτά οι μεγάλοι εξερευνητές τον 15ο αιώνα. Το μόνο που με στεναχώρησε κάπως ήταν η πληροφορία ότι όσες Ελληνίδες είναι καλές πελάτισσες σίγουρα θα βρίσκονται στο Καλλιμάρμαρο. Όσες έχουν αγοράσει μια (1) τσάντα στη ζωή τους, δεν θα είναι. Εννοείται πως αν ήθελα, θα είχα αγοράσει όλες τις τσάντες και τα ρούχα του Dior αλλά δεν έχω ντουλάπα. Τι είναι ντουλάπα;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

«Το παράκανε»: Ο Τραμπ απαιτεί από το ABC την απόλυση Τζίμι Κίμελ

23:45

Νιγηρία: Τουλάχιστον 29 νεκροί εξαιτίας επίθεσης ενόπλων στην πολιτεία Ανταμάουα

23:32

Uni Systems: Αυξημένα κατά 22% τα EBITDA το 2025 - Στα 268 εκατ. ευρώ ο τζίρος

23:20

Ο Τραμπ υπέρ της ιδέας να μετονομαστεί σε "NICE" η αστυνομία μετανάστευσης

23:07

Φρέσκα ρεκόρ αλλά με επιφυλακτικότητα στην Wall Street

22:53

Κέρδη σχεδόν 3% για το πετρέλαιο με φόντο την αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή

22:40

Δημοσιεύθηκε η νέα ΚΥΑ για τη λήψη μέτρων Πολιτικής Προστασίας στη Σαντορίνη

22:27

Πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 30 Μαΐου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας

22:20

Απώλειες 1% για τον χρυσό αναμένοντας αποφάσεις κεντρικών τραπεζών

22:12

ΗΠΑ: Για απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ και οπλοκατοχή διώκεται ο Κόουλ Τόμας Άλεν

22:05

Η κόρη του πρώην προέδρου του Ουζμπεκιστάν δικάζεται στην Ελβετία για ξέπλυμα χρήματος

21:51

ΗΠΑ: Οι απώλειες μέσω social media οκταπλασιάστηκαν από το 2020

21:46

Ο Τραμπ συζήτησε τους όρους του Ιράν με τους συμβούλους του - Τι περιλαμβάνει η νέα πρόταση

21:43

Η Τέιλορ Σουίφτ θέλει να καταστήσει τη φωνή της καταχωρηθέν εμπορικό σήμα

21:40

Γεωργιάδης: Εντός του 2027 η παραλαβή 255 νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ

21:39

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την παραχώρηση των Κρατικών Λαχείων

21:35

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Έρευνα για απάτη 1,5 εκατ. ευρώ σε προμήθειες εξοπλισμού Covid στη Ρουμανία

21:29

Ισραήλ: «Το 2026 θα μπορούσε ακόμη να είναι μια χρονιά μαχών σε όλα τα μέτωπα» λέει ο αρχηγός του στρατού

21:21

Επίθεση στο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών: Το Hilton λέει ότι τηρούσε τα πρωτόκολλα της Μυστικής Υπηρεσίας

21:06

Μερτς: «Η ιρανική ηγεσία προσπαθεί να ταπεινώσει τις ΗΠΑ - Χωρίς σχέδιο εξόδου ο Τραμπ»

20:55

Τρίκαλα: Ελεύθερο με περιοριστικούς όρους διευθυντικό στέλεχος της «Βιολάντα»

20:49

Το EFA GROUP αποκτά το 90% της Superior Air και επεκτείνεται σε MRO, εκπαίδευση και αεροπορικές υπηρεσίες

20:44

Αλεξόπουλος: «Τα διυλιστήρια στην Ελλάδα εξάγουν προϊόντα και καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς»

20:38

Νετανιάχου: «Οι ρουκέτες της Χεζμπολάχ επιβάλλουν τη συνέχιση της δράσης στον Λίβανο»

20:30

Γιατί η Κίνα τα βάζει ξανά με το «Made In Europe»

20:29

Η Trastor οδεύει προς ΑΜΚ για άντληση νέων κεφαλαίων

20:24

Μαρινάκης: «Επικίνδυνη για τη Δημοκρατία η επίθεση στη δικαιοσύνη από τον κ. Ανδρουλάκη»

20:19

Ο Μακρόν υπόσχεται να μιλήσει με το Ιράν για να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ

20:10

Ταχιάος: «Αδύνατον η οδός Πόντου να παραδοθεί ταυτόχρονα με την επέκταση της γραμμής του Μετρό προς Καλαμαριά»

20:02

Πρωτοψάλτης για Λέσβο: «Κανένα περιθώριο για λάθος, αυστηρή τήρηση των μέτρων»