INSIDE OUT

Inside Out: Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες

09-06-2021 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Εδώ στην εξοχή δεν υπάρχει καλύτερο από το πρωινό ξύπνημα με τα κοκόρια. Η φύση αγαπητοί μου σε αναζωογονεί. Φυσικά, επειδή όπως καλά ξέρετε είμαι σκοτεινός τύπος, μην περιμένετε να με δείτε εκεί έξω όταν ο ήλιος φωτίσει για τα καλά. Θα με βρείτε όμως να κάνω μια βόλτα εκεί που η νύχτα συναντά την μέρα, όταν λαλούν τα κοκόρια και πριν πλακώσουν οι τουρίστες του Χάρη Θεοχάρη με το πιστοποιητικό covid στο χέρι. Τα πραγματικά, όχι εκείνα από το eBay.

Αφήνω στην άκρη τα κακαρίσματα για κυβερνητικό ανασχηματισμό και πιάνω τον άλλο ανασχηματισμό, τον μουλωχτό, που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας και θα τους πιάσει όλους στον ύπνο. Από την στιγμή που οι τρισκατάρατοι ανταγωνιστές μου – πολύ φθηνά χρεώνουν βρε παιδί μου, οι δημοσκόποι, του λένε με κάθε τρόπο πως δεν κερδίζει τίποτα από την κυβερνητική φθορά, ψάχνει κι ο Πρόεδρος κάτι να κάνει. Για την τσαρίνα της Κουμουνδούρου που έχει μπει στο μήνα της, άρα για ένα διάστημα θα απέχει των σκληρών καθηκόντων, τα ξέρουμε. Το αγαπημένο μου κοκόρι μου είπε ότι μάλλον δεν θα αντικατασταθεί, αλλά θα αναπληρωθεί από τους αναπληρωτές της, δηλαδή την πρώην υπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου και τον Τρύφωνα Αλεξιάδη. Μια χαρά και δύο μπορούν να εκπροσωπήσουν το κόμμα στην Βουλή και μετά βλέποντας και κάνοντας.

Θέμα image

Η είδηση είναι αλλού: ο κ. Τσίπρας προβληματίζεται έντονα για την εικόνα του κόμματος. Πιστεύει ότι ο εκπρόσωπος είναι κομβικό πρόσωπο και εμείς θα λέγαμε πως καλά πράττει. Ψάχνεται λοιπόν να δει τι θα κάνει με το κεφάλαιο Νάσος Ηλιόπουλος που έλαμψε, θυμίζω, κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας που έκανε ως υποψήφιος Δήμαρχος της Αθήνας. Όμως άλλο ο υποψήφιος Δήμαρχος και άλλο ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος. Θυμίζω ότι αυτό είναι ένα πολύπαθο πόστο, καθώς ούτε τις μέρες Σκουρλέτη αναπολεί κανείς- στο ενδιάμεσο δεν θυμάμαι καν ποιοι ήταν. Και φυσικά έχω είδηση. Τα πρόσωπα που παίζουν έχουν δοκιμαστεί στα πρόσφατα μεταμοντέρνα, για τα δεδομένα του Συριζα, event που παρουσιάστηκαν διάφορες προτάσεις. Προβλέπω ότι ο επικρατέστερος είναι άντρας, καλοβαλμένος, άνετος, και μια χαρά για την θέση. Συνομιλεί με τον φακό. Ε, μια αναστάτωση θα φέρει στην βαθιά Κουμουνδούρου, αλλά τι να κάνουμε τώρα.

First gay minister in Greece

Αυτή η κυβέρνηση πάντως προχωρά με πρωτιές και τομές παντού. Κι όταν λέμε παντού, εννοούμε παντού. Το nbcnews, στο πλαίσιο του pride δημοσιεύει λίστα με τους 30 top lesbian, gay, bisexual, transgender and queer, μεταξύ των οποίων φιγουράρει ο Έλληνας υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρωμανωλάκης. Υπενθυμίζω βέβαια ότι στο κίνημα LGBTQ+, ο πραγματικά πρωτοπόρος δεν είναι ο Νικόλας, αλλά ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης ο οποίος δήλωσε ανοιχτά την σεξουαλική του ταυτότητα με γκράντε συνέντευξη. Ο υφυπουργός Πολιτισμού που έχει αναλάβει τον μοντέρνο Πολιτισμό δήλωσε σεμνά πως θα ήλπιζε να μην ήταν ο πρώτος, αλλά να είχε προηγηθεί κάποιος άλλος πριν από αυτόν. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο υφυπουργός ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως campaign manager το 2014 και τότε τον προσέγγισαν για να συνεργαστούν από ένα νέο κόμμα. Δεν το αναφέρουν αλλά, να θυμίσω πως το κόμμα με το οποίο συνεργάστηκε ο κ. Γιατρομανωλάκης, ήταν το Ποτάμι. Ίσως ως υφυπουργός να τα καταφέρει καλύτερα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:11

Ράλι για το ασήμι ελέω Βενεζουέλας - Ισχυρή άνοδος και για τον χρυσό

13:11

Αναβάθμιση της αεροναυτιλίας: Τα 7 σημεία του Σχεδίου Δράσης του υπουργείου Υποδομών

12:51

Μαρινάκης: Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για τους αγρότες - Η υπομονή έχει εξαντληθεί

12:50

Ο Ζελένσκι διόρισε οικονομική του σύμβουλο την πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Καναδά

12:45

Βαρουφάκης: Έχω πάρει ecstasy μια φορά και ήταν μια καταπληκτική εμπειρία

12:39

ΔΥΠΑ: Πάνω από 1.000 ευκαιρίες απασχόλησης στη Λάρισα

12:36

Τρεις προορισμοί με ξεχωριστά έθιμα για τα Θεοφάνια

12:23

Ένας χρόνος από τον θάνατο του Κώστα Σημίτη - Το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ

12:18

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Σε ποιες περιοχές αναμένονται

12:11

Τσιάρας: Θέλουμε να τελειώσουμε με τα ζητήματα των αγροτών - Nα ξεκαθαρίσουν τι θέλουν

12:10

Τουρισμός: Τα αλλεπάλληλα ρεκόρ, το καμπανάκι από το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών και οι λοιπές προκλήσεις

12:00

Το Ιράν ζήτησε την απελευθέρωση του προέδρου της Βενεζουέλας Μαδούρο

11:42

Ερντογάν στο Bloomberg: Καθοριστική για το ΝΑΤΟ η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35

11:32

UBS: Νέα σύσταση neutral και τιμή-στόχος 10,7 ευρώ για τη μετοχή του ΔΑΑ

11:27

Μπλακ άουτ στα αεροδρόμια: Τι αποζημιώσεις δικαιούνται οι επιβάτες

11:16

Πρωθυπουργός Γροιλανδίας προς Τραμπ: «Όχι άλλες φαντασιώσεις προσάρτησης»

11:03

ΧΑ: Ήπιες διακυμάνσεις κοντά στα πολυετή υψηλά για τον Γενικό Δείκτη

10:52

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές με φόντο τη Βενεζουέλα - Ισχυρά κέρδη για τις αμυντικές μετοχές

10:42

Διαδηλώσεις στο Ιράν: Η Τεχεράνη κατηγορεί το Ισραήλ ότι επιδιώκει να «υπονομεύσει την εθνική ενότητα»

10:25

Έως 15.000 ευρώ χρωστούν 7 στους 10 οφειλέτες του ΚΕΑΟ - Στα 50,68 δισ. εκτοξεύτηκε το χρέος

10:22

Τουρκία: Στο 30,9% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο - Επιβραδύνθηκε για 3ο διαδοχικό μήνα

10:20

Έκτακτη επιχορήγηση 4,4 εκατ. ευρώ σε πέντε Πανεπιστήμια για λειτουργικές ανάγκες

09:59

Νορβηγία: Πρώτη στις παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2025 - Άγγιξαν το 96%

09:57

Κινέζος ΥΠΕΞ: Το Πεκίνο δεν αποδέχεται οποιαδήποτε χώρα να αναλάβει ρόλο «παγκόσμιου δικαστή»

09:53

Starlink: Προσφέρει δωρεάν ίντερνετ στη Βενεζουέλα μετά τη σύλληψη Μαδούρο

09:38

Χατζηδάκης: Δεν μπορούμε να μένουμε άλλο θεατές στα μπλόκα - Μια μειοψηφία κρατά όμηρο την υπόλοιπη κοινωνία

09:32

Τραμπ: Επανέλαβε την επιθυμία του να προσαρτήσει τη Γροιλανδία στις ΗΠΑ - Έντονες αντιδράσεις από Δανία

09:30

Εισαγγελική παρέμβαση και ΕΔΕ για το χάος στα αεροδρόμια - Δήμας: Οι επιβάτες δικαιούνται αποζημιώσεις

09:27

Κοντογεώργης: Ένας χρόνος χωρίς τον Κώστα Σημίτη

09:24

Η ΕΚΤΕΡ παρουσίασε το νέο της λογότυπο