INSIDE OUT

Inside Out: Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες

09-06-2021 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Εδώ στην εξοχή δεν υπάρχει καλύτερο από το πρωινό ξύπνημα με τα κοκόρια. Η φύση αγαπητοί μου σε αναζωογονεί. Φυσικά, επειδή όπως καλά ξέρετε είμαι σκοτεινός τύπος, μην περιμένετε να με δείτε εκεί έξω όταν ο ήλιος φωτίσει για τα καλά. Θα με βρείτε όμως να κάνω μια βόλτα εκεί που η νύχτα συναντά την μέρα, όταν λαλούν τα κοκόρια και πριν πλακώσουν οι τουρίστες του Χάρη Θεοχάρη με το πιστοποιητικό covid στο χέρι. Τα πραγματικά, όχι εκείνα από το eBay.

Αφήνω στην άκρη τα κακαρίσματα για κυβερνητικό ανασχηματισμό και πιάνω τον άλλο ανασχηματισμό, τον μουλωχτό, που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας και θα τους πιάσει όλους στον ύπνο. Από την στιγμή που οι τρισκατάρατοι ανταγωνιστές μου – πολύ φθηνά χρεώνουν βρε παιδί μου, οι δημοσκόποι, του λένε με κάθε τρόπο πως δεν κερδίζει τίποτα από την κυβερνητική φθορά, ψάχνει κι ο Πρόεδρος κάτι να κάνει. Για την τσαρίνα της Κουμουνδούρου που έχει μπει στο μήνα της, άρα για ένα διάστημα θα απέχει των σκληρών καθηκόντων, τα ξέρουμε. Το αγαπημένο μου κοκόρι μου είπε ότι μάλλον δεν θα αντικατασταθεί, αλλά θα αναπληρωθεί από τους αναπληρωτές της, δηλαδή την πρώην υπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου και τον Τρύφωνα Αλεξιάδη. Μια χαρά και δύο μπορούν να εκπροσωπήσουν το κόμμα στην Βουλή και μετά βλέποντας και κάνοντας.

Θέμα image

Η είδηση είναι αλλού: ο κ. Τσίπρας προβληματίζεται έντονα για την εικόνα του κόμματος. Πιστεύει ότι ο εκπρόσωπος είναι κομβικό πρόσωπο και εμείς θα λέγαμε πως καλά πράττει. Ψάχνεται λοιπόν να δει τι θα κάνει με το κεφάλαιο Νάσος Ηλιόπουλος που έλαμψε, θυμίζω, κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας που έκανε ως υποψήφιος Δήμαρχος της Αθήνας. Όμως άλλο ο υποψήφιος Δήμαρχος και άλλο ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος. Θυμίζω ότι αυτό είναι ένα πολύπαθο πόστο, καθώς ούτε τις μέρες Σκουρλέτη αναπολεί κανείς- στο ενδιάμεσο δεν θυμάμαι καν ποιοι ήταν. Και φυσικά έχω είδηση. Τα πρόσωπα που παίζουν έχουν δοκιμαστεί στα πρόσφατα μεταμοντέρνα, για τα δεδομένα του Συριζα, event που παρουσιάστηκαν διάφορες προτάσεις. Προβλέπω ότι ο επικρατέστερος είναι άντρας, καλοβαλμένος, άνετος, και μια χαρά για την θέση. Συνομιλεί με τον φακό. Ε, μια αναστάτωση θα φέρει στην βαθιά Κουμουνδούρου, αλλά τι να κάνουμε τώρα.

First gay minister in Greece

Αυτή η κυβέρνηση πάντως προχωρά με πρωτιές και τομές παντού. Κι όταν λέμε παντού, εννοούμε παντού. Το nbcnews, στο πλαίσιο του pride δημοσιεύει λίστα με τους 30 top lesbian, gay, bisexual, transgender and queer, μεταξύ των οποίων φιγουράρει ο Έλληνας υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρωμανωλάκης. Υπενθυμίζω βέβαια ότι στο κίνημα LGBTQ+, ο πραγματικά πρωτοπόρος δεν είναι ο Νικόλας, αλλά ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης ο οποίος δήλωσε ανοιχτά την σεξουαλική του ταυτότητα με γκράντε συνέντευξη. Ο υφυπουργός Πολιτισμού που έχει αναλάβει τον μοντέρνο Πολιτισμό δήλωσε σεμνά πως θα ήλπιζε να μην ήταν ο πρώτος, αλλά να είχε προηγηθεί κάποιος άλλος πριν από αυτόν. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο υφυπουργός ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως campaign manager το 2014 και τότε τον προσέγγισαν για να συνεργαστούν από ένα νέο κόμμα. Δεν το αναφέρουν αλλά, να θυμίσω πως το κόμμα με το οποίο συνεργάστηκε ο κ. Γιατρομανωλάκης, ήταν το Ποτάμι. Ίσως ως υφυπουργός να τα καταφέρει καλύτερα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:38

Μητσοτάκης: Πλαφόν για ένα τρίμηνο στο περιθώριο κέρδους σε καύσιμα και σε προϊόντα σούπερ μάρκετ

11:35

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια όσο εντείνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

11:24

Νευρική αναμονή από τους επενδυτές του ΧΑ - Ήπιες απώλειες για τον Γενικό Δείκτη

11:20

Ιράν: Η Τεχεράνη απειλεί να πλήξει οικονομικά και τραπεζικά συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ

11:12

Στις 14:00 οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας

11:07

Έκθεση EY-IIF: Δυναμική επανεμφάνιση παραδοσιακών κινδύνων για τις τράπεζες

11:01

Λίβανος: Ισραηλινό πλήγμα σε πυκνοκατοικημένη συνοικία στο κέντρο της Βηρυτού

10:57

UniCredit: Δίκοπο μαχαίρι η αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου

10:55

Τι ακολουθεί για το πετρέλαιο εάν γίνει απελευθέρωση των στρατηγικών αποθεμάτων

10:44

Παπασταύρου: Τα 10+1 οφέλη από τις συμβάσεις με την Κοινοπραξία Chevron - HelleniQ Energy

10:40

ΑΒΑΞ: Μνημόνιο με ΣΤΑΝΤΑ για πύργο κατοικιών 29.800 τ.μ. στα Κεραμεία Αλλατίνη στη Θεσσαλονίκη

10:36

Ισπανία: Τρεις νεκροί και τέσσερις τραυματίες σε πυρκαγιά σε κτίριο

10:32

Λίβανος: Η Γαλλία τριπλασιάζει την ανθρωπιστική της υποστήριξη στη χώρα

10:31

Η Αυστραλία κλείνει πρεσβείες της στη Μέση Ανατολή, αναμένει κλιμάκωση του πολέμου

10:25

Προ των πυλών το πακέτο για την αισχροκέρδεια - Τα πρώτα μέτρα θωράκισης από τον πόλεμο

10:11

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για πρόγραμμα κατάρτισης 114.000 εργαζομένων

10:08

Κάζιμιρ (ΕΚΤ): Ίσως η αύξηση των επιτοκίων να είναι πιο κοντά από ό,τι πιστεύουμε

10:06

Στρατηγική συμμαχία Ομίλου AKTOR – Ομίλου ONEX για τη διεκδίκηση του Λιμένος Ελευσίνας

10:03

Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ισχυρή δυναμική για τον τουρισμό αλλά και σημαντικές προκλήσεις

09:59

Ουκρανία: Δύο νεκροί και 4 τραυματίες από πλήγμα με ρωσικό drone στο Χάρκοβο

09:54

Υπολογίστε τα καθαρά σας

09:44

Τρία πλοία χτυπήθηκαν από «άγνωστα βλήματα» κοντά στο στενό του Ορμούζ

09:33

Η Qatar Airways προγραμματίζει 29 πτήσεις αύριο Πέμπτη

09:31

Βουλγαρία: Μεγάλο προβάδισμα του Ράντεφ ενόψει των πρόωρων εκλογών του Απριλίου

09:22

ΔΕΣΦΑ: Κανένα ζήτημα εφοδιασμού με φυσικό αέριο, ευκαιρία για τη χώρα ο κάθετος διάδρομος

09:13

Ιράν: «Ο νέος ανώτατος ηγέτης, Μοτζταμπά Χαμενεΐ, έχει τραυματιστεί αλλά είναι καλά»

09:06

Aυτοπυρπολήθηκε επιβάτης σε λεωφορείο στην Ελβετία - Τουλάχιστον έξι νεκροί

09:03

Ιράκ: Drone έπληξε διπλωματική εγκατάσταση των ΗΠΑ δίπλα στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης

08:45

Το Μπαχρέιν καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν κατά χωρών του Κόλπου στο ΣΑ του ΟΗΕ

08:32

Τι σηματοδοτεί το deal Βενέτη - Coffee Lab