INSIDE OUT

Inside Out: Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες

09-06-2021 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Εδώ στην εξοχή δεν υπάρχει καλύτερο από το πρωινό ξύπνημα με τα κοκόρια. Η φύση αγαπητοί μου σε αναζωογονεί. Φυσικά, επειδή όπως καλά ξέρετε είμαι σκοτεινός τύπος, μην περιμένετε να με δείτε εκεί έξω όταν ο ήλιος φωτίσει για τα καλά. Θα με βρείτε όμως να κάνω μια βόλτα εκεί που η νύχτα συναντά την μέρα, όταν λαλούν τα κοκόρια και πριν πλακώσουν οι τουρίστες του Χάρη Θεοχάρη με το πιστοποιητικό covid στο χέρι. Τα πραγματικά, όχι εκείνα από το eBay.

Αφήνω στην άκρη τα κακαρίσματα για κυβερνητικό ανασχηματισμό και πιάνω τον άλλο ανασχηματισμό, τον μουλωχτό, που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας και θα τους πιάσει όλους στον ύπνο. Από την στιγμή που οι τρισκατάρατοι ανταγωνιστές μου – πολύ φθηνά χρεώνουν βρε παιδί μου, οι δημοσκόποι, του λένε με κάθε τρόπο πως δεν κερδίζει τίποτα από την κυβερνητική φθορά, ψάχνει κι ο Πρόεδρος κάτι να κάνει. Για την τσαρίνα της Κουμουνδούρου που έχει μπει στο μήνα της, άρα για ένα διάστημα θα απέχει των σκληρών καθηκόντων, τα ξέρουμε. Το αγαπημένο μου κοκόρι μου είπε ότι μάλλον δεν θα αντικατασταθεί, αλλά θα αναπληρωθεί από τους αναπληρωτές της, δηλαδή την πρώην υπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου και τον Τρύφωνα Αλεξιάδη. Μια χαρά και δύο μπορούν να εκπροσωπήσουν το κόμμα στην Βουλή και μετά βλέποντας και κάνοντας.

Θέμα image

Η είδηση είναι αλλού: ο κ. Τσίπρας προβληματίζεται έντονα για την εικόνα του κόμματος. Πιστεύει ότι ο εκπρόσωπος είναι κομβικό πρόσωπο και εμείς θα λέγαμε πως καλά πράττει. Ψάχνεται λοιπόν να δει τι θα κάνει με το κεφάλαιο Νάσος Ηλιόπουλος που έλαμψε, θυμίζω, κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας που έκανε ως υποψήφιος Δήμαρχος της Αθήνας. Όμως άλλο ο υποψήφιος Δήμαρχος και άλλο ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος. Θυμίζω ότι αυτό είναι ένα πολύπαθο πόστο, καθώς ούτε τις μέρες Σκουρλέτη αναπολεί κανείς- στο ενδιάμεσο δεν θυμάμαι καν ποιοι ήταν. Και φυσικά έχω είδηση. Τα πρόσωπα που παίζουν έχουν δοκιμαστεί στα πρόσφατα μεταμοντέρνα, για τα δεδομένα του Συριζα, event που παρουσιάστηκαν διάφορες προτάσεις. Προβλέπω ότι ο επικρατέστερος είναι άντρας, καλοβαλμένος, άνετος, και μια χαρά για την θέση. Συνομιλεί με τον φακό. Ε, μια αναστάτωση θα φέρει στην βαθιά Κουμουνδούρου, αλλά τι να κάνουμε τώρα.

First gay minister in Greece

Αυτή η κυβέρνηση πάντως προχωρά με πρωτιές και τομές παντού. Κι όταν λέμε παντού, εννοούμε παντού. Το nbcnews, στο πλαίσιο του pride δημοσιεύει λίστα με τους 30 top lesbian, gay, bisexual, transgender and queer, μεταξύ των οποίων φιγουράρει ο Έλληνας υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρωμανωλάκης. Υπενθυμίζω βέβαια ότι στο κίνημα LGBTQ+, ο πραγματικά πρωτοπόρος δεν είναι ο Νικόλας, αλλά ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης ο οποίος δήλωσε ανοιχτά την σεξουαλική του ταυτότητα με γκράντε συνέντευξη. Ο υφυπουργός Πολιτισμού που έχει αναλάβει τον μοντέρνο Πολιτισμό δήλωσε σεμνά πως θα ήλπιζε να μην ήταν ο πρώτος, αλλά να είχε προηγηθεί κάποιος άλλος πριν από αυτόν. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο υφυπουργός ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως campaign manager το 2014 και τότε τον προσέγγισαν για να συνεργαστούν από ένα νέο κόμμα. Δεν το αναφέρουν αλλά, να θυμίσω πως το κόμμα με το οποίο συνεργάστηκε ο κ. Γιατρομανωλάκης, ήταν το Ποτάμι. Ίσως ως υφυπουργός να τα καταφέρει καλύτερα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:55

Χρηματιστήριο: Απόπειρα αντίδρασης μέσω τραπεζών

10:53

Alpha Bank: 4 κορυφαίες διεθνείς διακρίσεις στα Euromoney Awards for Excellence 2026

10:50

Οι τρεις «σχολές» τραπεζικών διανομών

10:41

«Χτύπημα» 34% στα κέρδη α' τριμήνου της Ryanair - Πιέσεις για τη μετοχή

10:17

Η Uni Systems εντάσσεται στο στρατηγικό πλαίσιο κυβερνοασφάλειας του ΝΑΤΟ

10:14

Συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ

10:10

Δένδιας: Το Κυπριακό παραμένει ζήτημα παράνομης κατοχής - Για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, η Κύπρος κείται πλησίον

10:09

Δύο ελληνικά έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ στα 25 κορυφαία της ΕΕ

10:03

Αυτοκατανάλωση: Οι αλλαγές που ζητά ο ΣΕΦ στη νέα υπουργική απόφαση

09:58

Ο Ρούμπιο διατεθειμένος για συνάντηση με τους ΥΠΕΞ Ρωσίας και Κίνας στην ASEAN

09:48

«Ταύρος» η Goldman Sachs για τις ελληνικές τράπεζες - Ψηλώνει τιμές στόχους

09:48

ΣΤΑΣΥ: Αναβαθμίζεται η προσβασιμότητα στον σταθμό Καλλιθέα της Γραμμής 1

09:47

AKTOR: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την ΑΜΚ των 650 εκατ. ευρώ

09:44

Σκηνές αποκάλυψης στα χωράφια και τους στάβλους της Ευρώπης από τον καύσωνα

09:38

ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για τις επτά ΠΕΣ σε Τουρισμό και Φιλοξενία

09:26

«Τρίβει τα χέρια της» η FIFA: Το «ταμείο» από το Μουντιάλ

09:14

Εκρήξεις στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν

09:02

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα

08:52

Μητσοτάκης: Στόχος το ΟΑΚΑ να γίνει χώρος αναψυχής και πρασίνου

08:43

Πετρέλαιο: Σκαρφαλώνει στα 90 δολάρια το Brent με κέρδη άνω του 2%

08:32

ΕΨΑ: Η επιστροφή στην κερδοφορία και το αναπτυξιακό πλάνο έως το 2029

08:21

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Τι πρέπει να γνωρίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

08:10

Σεισμοί στη Βενεζουέλα: 5.208 οι νεκροί - 16.740 τραυματίες

08:02

Δίκη για Τέμπη: Ολοκληρώνεται το στάδιο των ενστάσεων - Στο επίκεντρο το αίτημα αναβολής

07:55

Συγκροτήθηκε η Πολιτική Επιτροπή της ΕΛ.Α.Σ - Τα 75 μέλη

07:49

Μαύρη Θάλασσα: Τουρκικό εμπορικό πλοίο χτυπήθηκε από ρωσικούς πυραύλους - 5 νεκροί ναυτικοί

07:43

Ένατη νύχτα βομβαρδισμών στο Ιράν - Τραμπ: «Τους χτυπήσαμε δυνατά» - 17 οι νεκροί Αμερικανοί στρατιωτικοί στον πόλεμο

07:37

15.400 λίτρα για 1 κιλό βοδινό: Το κρυφό κόστος των τροφίμων σε νερό

07:30

Merchant μπαταρίες: Ολοκληρώνεται η αξιολόγηση των φακέλων - Τα βασικά «ορόσημα»

07:23

Μετρό: Στις «ράγες» διαγωνισμός 149,5 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση συρμών και κλιματισμό