INSIDE OUT

Inside Out: Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες

09-06-2021 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Εδώ στην εξοχή δεν υπάρχει καλύτερο από το πρωινό ξύπνημα με τα κοκόρια. Η φύση αγαπητοί μου σε αναζωογονεί. Φυσικά, επειδή όπως καλά ξέρετε είμαι σκοτεινός τύπος, μην περιμένετε να με δείτε εκεί έξω όταν ο ήλιος φωτίσει για τα καλά. Θα με βρείτε όμως να κάνω μια βόλτα εκεί που η νύχτα συναντά την μέρα, όταν λαλούν τα κοκόρια και πριν πλακώσουν οι τουρίστες του Χάρη Θεοχάρη με το πιστοποιητικό covid στο χέρι. Τα πραγματικά, όχι εκείνα από το eBay.

Αφήνω στην άκρη τα κακαρίσματα για κυβερνητικό ανασχηματισμό και πιάνω τον άλλο ανασχηματισμό, τον μουλωχτό, που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας και θα τους πιάσει όλους στον ύπνο. Από την στιγμή που οι τρισκατάρατοι ανταγωνιστές μου – πολύ φθηνά χρεώνουν βρε παιδί μου, οι δημοσκόποι, του λένε με κάθε τρόπο πως δεν κερδίζει τίποτα από την κυβερνητική φθορά, ψάχνει κι ο Πρόεδρος κάτι να κάνει. Για την τσαρίνα της Κουμουνδούρου που έχει μπει στο μήνα της, άρα για ένα διάστημα θα απέχει των σκληρών καθηκόντων, τα ξέρουμε. Το αγαπημένο μου κοκόρι μου είπε ότι μάλλον δεν θα αντικατασταθεί, αλλά θα αναπληρωθεί από τους αναπληρωτές της, δηλαδή την πρώην υπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου και τον Τρύφωνα Αλεξιάδη. Μια χαρά και δύο μπορούν να εκπροσωπήσουν το κόμμα στην Βουλή και μετά βλέποντας και κάνοντας.

Θέμα image

Η είδηση είναι αλλού: ο κ. Τσίπρας προβληματίζεται έντονα για την εικόνα του κόμματος. Πιστεύει ότι ο εκπρόσωπος είναι κομβικό πρόσωπο και εμείς θα λέγαμε πως καλά πράττει. Ψάχνεται λοιπόν να δει τι θα κάνει με το κεφάλαιο Νάσος Ηλιόπουλος που έλαμψε, θυμίζω, κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας που έκανε ως υποψήφιος Δήμαρχος της Αθήνας. Όμως άλλο ο υποψήφιος Δήμαρχος και άλλο ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος. Θυμίζω ότι αυτό είναι ένα πολύπαθο πόστο, καθώς ούτε τις μέρες Σκουρλέτη αναπολεί κανείς- στο ενδιάμεσο δεν θυμάμαι καν ποιοι ήταν. Και φυσικά έχω είδηση. Τα πρόσωπα που παίζουν έχουν δοκιμαστεί στα πρόσφατα μεταμοντέρνα, για τα δεδομένα του Συριζα, event που παρουσιάστηκαν διάφορες προτάσεις. Προβλέπω ότι ο επικρατέστερος είναι άντρας, καλοβαλμένος, άνετος, και μια χαρά για την θέση. Συνομιλεί με τον φακό. Ε, μια αναστάτωση θα φέρει στην βαθιά Κουμουνδούρου, αλλά τι να κάνουμε τώρα.

First gay minister in Greece

Αυτή η κυβέρνηση πάντως προχωρά με πρωτιές και τομές παντού. Κι όταν λέμε παντού, εννοούμε παντού. Το nbcnews, στο πλαίσιο του pride δημοσιεύει λίστα με τους 30 top lesbian, gay, bisexual, transgender and queer, μεταξύ των οποίων φιγουράρει ο Έλληνας υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρωμανωλάκης. Υπενθυμίζω βέβαια ότι στο κίνημα LGBTQ+, ο πραγματικά πρωτοπόρος δεν είναι ο Νικόλας, αλλά ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης ο οποίος δήλωσε ανοιχτά την σεξουαλική του ταυτότητα με γκράντε συνέντευξη. Ο υφυπουργός Πολιτισμού που έχει αναλάβει τον μοντέρνο Πολιτισμό δήλωσε σεμνά πως θα ήλπιζε να μην ήταν ο πρώτος, αλλά να είχε προηγηθεί κάποιος άλλος πριν από αυτόν. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο υφυπουργός ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως campaign manager το 2014 και τότε τον προσέγγισαν για να συνεργαστούν από ένα νέο κόμμα. Δεν το αναφέρουν αλλά, να θυμίσω πως το κόμμα με το οποίο συνεργάστηκε ο κ. Γιατρομανωλάκης, ήταν το Ποτάμι. Ίσως ως υφυπουργός να τα καταφέρει καλύτερα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Γερμανία: Στα 30 εκατ. ευρώ εκτιμάται η λεία της ληστείας σε τράπεζα του Γκελζενκίρχεν

23:48

Τουρκία: 357 συλλήψεις σε μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους

23:42

Η Ρωσία δημοσίευσε βίντεο από την ανάπτυξη πυραύλων Oreshnik στη Λευκορωσία

23:35

Στο Ρίο η μεγαλύτερη πρωτοχρονιάτικη γιορτή στον κόσμο, σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες

23:24

Σουηδία: Τα επεισόδια με πυροβολισμούς έχουν μειωθεί 63% από το 2022

23:13

Wall Street: Πτωτικά λίγο πριν το 2026 - Τρίτη ημέρα απωλειών για τον S&P 500

23:01

ΗΠΑ: Εκτροχιασμός τρένου με χημικά στο Κεντάκι

22:50

Ανησυχία από 10 χώρες για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα

22:37

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ αμφιβάλει για την ουκρανική επίθεση σε κατοικία του Πούτιν

22:22

Κλήρωση Eurojackpot: Οι αριθμοί που κερδίζουν 59 εκατ. ευρώ

22:12

Το Ισραήλ απειλεί να αναστείλει την πρόσβαση διεθνών ΜΚΟ στον παλαιστινιακό θύλακα

22:06

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 7,5 εκατ. ευρώ

21:59

Rebound στα πολύτιμα μέταλλα - Ολοταχώς για τα μεγαλύτερα κέρδη από το 1979 ο χρυσός

21:58

Γερμανία: Συμμεριζόμαστε την ανησυχία του Κιέβου για ενδεχόμενη κλιμάκωση του πολέμου

21:45

Ερντογάν: Παράνομη και απαράδεκτη η αναγνώριση της Σομαλιλάνδης από το Ισραήλ

21:31

Τι σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές για Τραμπ και πώληση F-35 στην Τουρκία

21:20

Πρακτικά Fed: Ισχυρή διχογνωμία για την μείωση του Δεκεμβρίου

21:11

Flat το πετρέλαιο με το βλέμμα σε ρωσο-ουκρανικό και Μέση Ανατολή

21:00

Η Τουρκία ζήτησε τη βοήθεια της Γερμανίας για να εξακριβώσει τα αίτια της συντριβής του Falcon

20:51

Ταϊβάν: Οι κινεζικές στρατιωτικές ασκήσεις απέτυχαν

20:42

Γεωργιάδης: Πετύχαμε απορρόφηση πόρων του ΤΑΑ ύψους 615 εκατ. ευρώ

20:32

Γροιλανδία: Το γεωστρατηγικό στοίχημα των ΗΠΑ και η ένταση με Δανία

20:20

Τι αλλάζει από 1/1 στα διόδια της Εγνατίας Οδού - Αναλυτικά οι νέες τιμές

20:13

Επιστροφή ενοικίου: Επιπλέον πληρωμές 8,9 εκατ. ευρώ σε 39.330 δικαιούχους

20:08

Υεμένη: Τα ΗΑΕ αποσύρουν τις δυνάμεις εν μέσω ρήξης με τη Σαουδική Αραβία

19:59

Πτώση 44% στις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου στην ΕΕ μέσω αγωγών το 2025 - Χαμηλό 55 ετών

19:47

Γκίλφοϊλ: Η συμμαχία Ελλάδας - ΗΠΑ να λάμψει ακόμα πιο φωτεινά την επόμενη χρονιά

19:38

Προς την ισχυρότερη μηνιαία άνοδο εδώ και σχεδόν 40 έτη η πλατίνα τον Δεκέμβριο

19:28

Ζελένσκι: Συζήτησε με Τραμπ το ενδεχόμενο ανάπτυξης αμερικανικών στρατευμάτων

19:21

Ιράν: Το κίνημα κατά της ακρίβειας εξαπλώνεται - Διαδηλώσεις φοιτητών