INSIDE OUT

Inside Out: Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες

09-06-2021 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Εδώ στην εξοχή δεν υπάρχει καλύτερο από το πρωινό ξύπνημα με τα κοκόρια. Η φύση αγαπητοί μου σε αναζωογονεί. Φυσικά, επειδή όπως καλά ξέρετε είμαι σκοτεινός τύπος, μην περιμένετε να με δείτε εκεί έξω όταν ο ήλιος φωτίσει για τα καλά. Θα με βρείτε όμως να κάνω μια βόλτα εκεί που η νύχτα συναντά την μέρα, όταν λαλούν τα κοκόρια και πριν πλακώσουν οι τουρίστες του Χάρη Θεοχάρη με το πιστοποιητικό covid στο χέρι. Τα πραγματικά, όχι εκείνα από το eBay.

Αφήνω στην άκρη τα κακαρίσματα για κυβερνητικό ανασχηματισμό και πιάνω τον άλλο ανασχηματισμό, τον μουλωχτό, που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας και θα τους πιάσει όλους στον ύπνο. Από την στιγμή που οι τρισκατάρατοι ανταγωνιστές μου – πολύ φθηνά χρεώνουν βρε παιδί μου, οι δημοσκόποι, του λένε με κάθε τρόπο πως δεν κερδίζει τίποτα από την κυβερνητική φθορά, ψάχνει κι ο Πρόεδρος κάτι να κάνει. Για την τσαρίνα της Κουμουνδούρου που έχει μπει στο μήνα της, άρα για ένα διάστημα θα απέχει των σκληρών καθηκόντων, τα ξέρουμε. Το αγαπημένο μου κοκόρι μου είπε ότι μάλλον δεν θα αντικατασταθεί, αλλά θα αναπληρωθεί από τους αναπληρωτές της, δηλαδή την πρώην υπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου και τον Τρύφωνα Αλεξιάδη. Μια χαρά και δύο μπορούν να εκπροσωπήσουν το κόμμα στην Βουλή και μετά βλέποντας και κάνοντας.

Θέμα image

Η είδηση είναι αλλού: ο κ. Τσίπρας προβληματίζεται έντονα για την εικόνα του κόμματος. Πιστεύει ότι ο εκπρόσωπος είναι κομβικό πρόσωπο και εμείς θα λέγαμε πως καλά πράττει. Ψάχνεται λοιπόν να δει τι θα κάνει με το κεφάλαιο Νάσος Ηλιόπουλος που έλαμψε, θυμίζω, κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας που έκανε ως υποψήφιος Δήμαρχος της Αθήνας. Όμως άλλο ο υποψήφιος Δήμαρχος και άλλο ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος. Θυμίζω ότι αυτό είναι ένα πολύπαθο πόστο, καθώς ούτε τις μέρες Σκουρλέτη αναπολεί κανείς- στο ενδιάμεσο δεν θυμάμαι καν ποιοι ήταν. Και φυσικά έχω είδηση. Τα πρόσωπα που παίζουν έχουν δοκιμαστεί στα πρόσφατα μεταμοντέρνα, για τα δεδομένα του Συριζα, event που παρουσιάστηκαν διάφορες προτάσεις. Προβλέπω ότι ο επικρατέστερος είναι άντρας, καλοβαλμένος, άνετος, και μια χαρά για την θέση. Συνομιλεί με τον φακό. Ε, μια αναστάτωση θα φέρει στην βαθιά Κουμουνδούρου, αλλά τι να κάνουμε τώρα.

First gay minister in Greece

Αυτή η κυβέρνηση πάντως προχωρά με πρωτιές και τομές παντού. Κι όταν λέμε παντού, εννοούμε παντού. Το nbcnews, στο πλαίσιο του pride δημοσιεύει λίστα με τους 30 top lesbian, gay, bisexual, transgender and queer, μεταξύ των οποίων φιγουράρει ο Έλληνας υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρωμανωλάκης. Υπενθυμίζω βέβαια ότι στο κίνημα LGBTQ+, ο πραγματικά πρωτοπόρος δεν είναι ο Νικόλας, αλλά ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης ο οποίος δήλωσε ανοιχτά την σεξουαλική του ταυτότητα με γκράντε συνέντευξη. Ο υφυπουργός Πολιτισμού που έχει αναλάβει τον μοντέρνο Πολιτισμό δήλωσε σεμνά πως θα ήλπιζε να μην ήταν ο πρώτος, αλλά να είχε προηγηθεί κάποιος άλλος πριν από αυτόν. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο υφυπουργός ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως campaign manager το 2014 και τότε τον προσέγγισαν για να συνεργαστούν από ένα νέο κόμμα. Δεν το αναφέρουν αλλά, να θυμίσω πως το κόμμα με το οποίο συνεργάστηκε ο κ. Γιατρομανωλάκης, ήταν το Ποτάμι. Ίσως ως υφυπουργός να τα καταφέρει καλύτερα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:02

Νέες απώλειες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας - Σε χαμηλά 3,5 μηνών ο Γενικός Δείκτης

10:59

CrediaBank: Στόχος επαναλαμβανόμενο RoTE άνω του 18% και δάνεια πάνω από 14 δισ. ευρώ

10:56

Με βουτιά 1.000 μονάδων αντέδρασε στο πετρέλαιο η Wall Street

10:55

ΕΣΕΕ: Ευάλωτη σε παρατεταμένη ένταση η ευρωζώνη και το λιανικό εμπόριο - Τα τρία σενάρια

10:45

Δίκη Χρυσής Αυγής: Όχι στα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι εισηγήθηκε η εισαγγελέας

10:41

Πτώση άνω του 2% στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

10:30

Νέο ενιαίο σύστημα επισιτιστικής βοήθειας - 400 εκατ. ευρώ απευθείας στα νοικοκυριά μέσω vouchers

10:30

Alpha Bank: Μειωμένο σταθερό επιτόκιο στο 2% για την απόκτηση Α΄ κατοικίας

10:25

Alumil: Χρηματοδότηση €13,7 εκατ. από την EBRD - Ανθεκτική λειτουργία της θυγατρικής στα ΗΑΕ

10:21

Άλμα σχεδόν 30% για την τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου

10:10

H Hotels Collection: Δυναμική η παρουσία του ομίλου στην Επετειακή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB Berlin 2026

10:01

SIPRI: Οι παγκόσμιες εξαγωγές όπλων απογειώθηκαν (+9,2%) την τελευταία 5ετία

09:58

Helleniq Energy: Έναρξη εμπορικής λειτουργίας φωτοβολταϊκών πάρκων στη Ρουμανία

09:55

Γερμανία: Απογοήτευσαν τα στοιχεία για τη βιομηχανία στην αρχή του έτους

09:45

Τι σηματοδοτούν οι διοικητικές αλλαγές στην Ελληνικά Οινοποιεία

09:35

Dimand: Σημαντική αύξηση των λειτουργικών κερδών, διεύρυνση της επενδυτικής δραστηριότητας

09:35

Γερμανία: Πλήγμα για τον Μερτς μετά τη νίκη των Πρασίνων στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

09:21

Η Τουρκία έστειλε έξι F-16 στα Kατεχόμενα

09:10

Παγκόσμιες τάσεις & καινοτομίες του F&B κλάδου σε μία διεθνή έκθεση

09:05

«Συζητάμε στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή»

08:53

Στην Κύπρο σήμερα Μητσοτάκης και Μακρόν - Συνάντηση με Χριστοδουλίδη

08:47

Goldman Sachs: Ισχυρή και ανθεκτική η Ελλάδα σε ενεργειακά σοκ

08:42

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η πρόταση της εισαγγελέα για τα ελαφρυντικά

08:39

Πόλεμος, ενέργεια και τιμές: Πώς η νέα γεωπολιτική κρίση δοκιμάζει το Green Deal της Ευρώπης

08:35

myRAAEY: Πώς υποβάλλονται καταγγελίες για τα απόβλητα

08:34

Σε Eurogroup και G7 ο Πιερρακάκης: Επί τάπητος η κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και η επίπτωση σε τιμές και πληθωρισμό

08:26

Τέσσερα έργα τέχνης έφεραν απόδοση 3.500% σε επενδυτή

08:22

Ευρωπαϊκή Ένωση: Το άρθρο 42.7 και το αναγκαίο επόμενο βήμα

08:06

Κορυφαία επιλογή της Citi η Πειραιώς - Αυξάνει στα 11,85 ευρώ την τιμή στόχο

08:00

Δέκατη μέρα πολέμου: Ομοβροντία ιρανικών πυραύλων εναντίον του Ισραήλ