INSIDE OUT

INSIDE OUT: Με λένε Τάκη και μιλώ μια φορά το 3μηνο

27-05-2021 | 07:32
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Το μαρτύριο της Θοδώρας μέρα 2η

Το μαρτύριο συνεχίστηκε για την θεοδώρα Τζάκρη και χθες στην Βουλή. Το ήπιε μέχρι τέλους το πικρό ποτήρι η βουλευτής και όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του Συριζα. Τα άκουσαν ένα ένα όλα τα επιχειρήματα. Και στο τέλος έκαναν αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας: αποχώρησαν από την ονομαστική. Κανονικά η κυβέρνηση δεν χρειάζεται να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Απλά να στείλει σε κάθε Έλληνα που ζει έξω, την διήμερη συζήτηση στην Βουλή. Στην ονομαστική, πάλι δεν συγκεντρώθηκαν οι 200 ψήφοι που χρειάζονται για να ψηφίζει ο απόδημος των μνημονίων, αλλά και του παρελθόντος, από τον τόπο κατοικίας του. Πάλι ο απόδημος χρειάζεται να βρει τα λεφτά για το ταξίδι στην Ελλάδα αν θέλει να ασκήσει το δικαίωμά του. Κρίμα. Ηταν μια ευκαιρία για τα κόμματα να κάνουν την υπέρβαση για τον πανταχού ελληνισμό. Αλλωστε τι είμαστε βρε; Μια χούφτα άνθρωποι περιτριγυρισμένοι από βάρβαρους.

Ετοιμάζει καψόνι

Το απόγευμα η κ. Τζάκρη, ανακουφισμένη που τελείωσε το μαρτύριο στο οποίο οδήγησε το κόμμα της, είχε την ευκαιρία να χειροκροτήσει δυνατά τον Πρόεδρο του κόμματος στην ομιλία που έκανε στους βουλευτές του. Και στους 86. Η παρουσία τους εκεί, κατά τον Αλέξη Τσίπρα, ήταν ένα κοινοβουλευτικό αντάρτικο κατά του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος που κάνει η κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε πραξικόπημα ότι η κυβέρνηση νομοθετεί κανονικά, ενώ δεν επιτρέπει την ελεύθερη παρουσία των βουλευτών λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό. Κι εγώ τώρα διερωτώμαι: δηλαδή τι θα άλλαζε αν ήταν όλοι παρόντες, αντί να μιλάνε με Skype? Πάντως αν ο Πρόεδρος Αλέξης κάνει πράξη την απειλή του, μόνο ως καψόνι στους δικούς του το βλέπω. Να τους αναγκάσει δηλαδή να περνάνε όλη μέρα στην Βουλή. Boring.

Ο πονηρός Τασούλας πάντως , όπως εγκαίρως σας ενημέρωσα, προνόησε. Σύμφωνα με την αρμόδια ΚΥΑ λοιπόν, η Βουλή είναι κάτι σαν συνεδριακό κέντρο, οπότε με τα νέα μέτρα στην Ολομέλεια χωράνε καμιά εκατοστή άτομα. Οπότε μια χαρά χώρεσαν χθες οι 86 του Συριζα. Προχωράει κι εμβολιασμός των βουλευτών με σταθερό ρυθμό. Λογικά ολοκλήρωσαν οι 60άρηδες, ενώ οι 50 άρηδες σίγουρα έχουν λάβει μία δόση. Χθες εμβολιάστηκε ο Γιάννης Καλλιάνος ο οποίος είναι μόλις 43 ετών.

Μια φορά στο τρίμηνο

Για να πάμε και στο κυβερνητικό στρατόπεδο όμως που έχει κι αυτό κάτι στιγμές... Κορυφαίες. Ξεχωρίζω την αγανάκτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου όταν πήγαν να τον κόψουν στην ομιλία του επί της ψήφου των αποδήμων. «Μια φορά στο τρίμηνο μιλάω!» είπε αυθόρμητα ο πρώην πανίσχυρος άντρας που έχει επιλέξει την σιωπή. Ήταν όμως ο μοναδικός, αυτός ο «ξένος», που θυμήθηκε ότι σαν χθες 26 Μαΐου ήταν η δεύτερη επέτειος από τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές, και τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το 2019. Μια νίκη που όπως είπε ο Τάκης, αιφνιδίασε την τότε κυβέρνηση Συριζα και έξι υποστηρικτών από τους Ανελ.

Στην συνέχεια, για μην ξεχνιόμαστε υπενθύμισε και το μανιφέστο της τότε νίκης. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία ήρθαν στην εξουσία ως εκφραστές της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας του μέτρου και της λογικής, των αυτονόητων μεταρρυθμίσεων και της ανάγκης υπέρβασης των παραδοσιακών διαχωριστικών γραμμών μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς, στηριγμένοι σε μία συμφωνία αλήθειας με την ελληνική κοινωνία. Έτσι, η παράταξη εξέφρασε πολίτες και κοινωνικές ομάδες στους οποίους υστερούσε πολύ τα δύσκολα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων» είπε ο Θεοδωρικάκος. Το μόνο που δεν είπε ήταν ότι ο ίδιος ήταν ο εμπνευστής εκείνης της ‘γραμμής’ και πολύ κοντά τότε στον Αρχηγό και σημερινό Πρωθυπουργό. Σήμερα μιλάει κάθε τρίμηνο...

Ο Μπογδάνος στον Πίνατ

Την ώρα που ο Θεοδωρικάκος δεν περνάει μάλλον ούτε απ’ έξω, νεαροί βουλευτές έχουν την τιμή να φωτογραφίζονται δίπλα στον Πινατ μέσα στο Μαξίμου. Ιδού και η φωτό. Αν κρίνω από τα σχόλια που έχει κάτω από την φωτό πάντως οι ψηφοφόροι του δεν εγκρίνουν. Ξυδάκι στους ψηφοφόρους. Εγώ είμαι με τον Πινατ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:11

Γερμανία: Περισσότεροι από ποτέ οι εξτρεμιστές - Αυξάνονται οι νέοι με τάσεις για βία

17:02

Παπακωσταντίνου (ΤτΕ): ΔΙΑΣ και IRIS προσφέρουν υπηρεσίες με ευρωπαϊκή διάσταση

16:58

Wall Street: Οι δείκτες οδεύουν προς ένα δυναμικό φινάλε εξαμήνου

16:57

Συμβούλιο ΣΕΒ για Βιώσιμη Ανάπτυξη: Νέα διοίκηση και ανανεωμένη εταιρική ταυτότητα

16:51

Δένδιας: Η Ελλάδα υποστηρίζει την προοπτική ένταξης του Μαυροβουνίου στην ΕΕ

16:50

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Δρομολογεί ΑΜΚ άνω των 600 εκατ. ευρώ

16:45

Επιτυχής ολοκλήρωση του First Closing του EOS Atlas με κεφάλαια 209 εκατ. ευρώ

16:44

Η Πειραιώς συμμετέχει με το IRIS Payments στο EuroPA για δωρεάν και άμεσες διασυνοριακές μεταφορές χρημάτων

16:38

Βρετανία: Ο Στάρμερ παρουσίασε σχέδιο 15 δισ. λιρών για επενδύσεις στην άμυνα

16:25

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Δερβένι Θεσσαλονίκης - Επιφυλακή για φωτιά στη Β. Μακεδονία

16:23

Δημοσκόπηση ALCO: Στο 9,3% η διαφορά ΝΔ με ΕΛΑΣ - Κάμψη για Καρυστιανού

16:23

ΙΣΑ: Ζητάει να διορθωθεί η εσφαλμένη επιβολή clawback στις ιατρικές επισκέψεις

16:17

AEGEAN: Νέος κύκλος του Προγράμματος Υποτροφιών για ακόμη 40 υποψήφιους πιλότους

16:11

ΙΟΒΕ: Στα 417 δισ. ευρώ το ιδιωτικό χρέος το δ' τρίμηνο 2025 - Στο 168% του ΑΕΠ

16:03

ΔΕΣΦΑ: Επιχορήγηση 169,3 εκατ. ευρώ από ΕΕ για το έργο APOLLOCO₂

16:01

Γερουλάνος για Ταμείο Ανάκαμψης: Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε τη λειψυδρία

15:58

Έρχονται τα Ανοιχτά Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης για όλους με χαμηλές εισφορές - Νέο ομαδικό προϊόν επαγγελματικής συνταξιοδότησης

15:52

Πόσα ξοδεύουν οι Έλληνες στο εξωτερικό: Η νέα τάση στα ταξίδια τους

15:45

Ξεκινούν σήμερα οι πληρωμές για το πρόγραμμα «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»

15:40

Η Πορτογαλία ετοιμάζεται για νέο κύμα καύσωνα - Πορτοκαλί συναγερμός από αύριο

15:28

Πληθωρισμός: Απροσδόκητη πτώση στην Γαλλία, έπιασε τον στόχο της ΕΚΤ - Υποχώρησε στο 2,4% στην Γερμανία

15:12

ΟΗΕ: Το ξέσπασμα του Έμπολα μπορεί να στοιχίσει στην Αφρική έως 3,6 δισ. δολάρια

15:03

Καφούνης: «Στόχος δεν είναι ο περιορισμός του εμπορίου, αλλά η διασφάλιση ισότιμων κανόνων για όλους»

14:55

ΑΒ Βασιλόπουλος: Λαμβάνει το Σήμα Διαφορετικότητας από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

14:55

Τι είναι το smartphone zombie και γιατί διώκεται με πρόστιμα στην Ευρώπη

14:51

Χατζηδάκης: Η παραβατικότητα στις αντλίες καυσίμων μειώθηκε μέσα σε δύο χρόνια

14:50

Κρι-Κρι: Με το βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος» του ΣΕΒΕ τιμήθηκε ο Παναγιώτης Τσινάβος

14:41

ΕΛΕΤΑΕΝ: Τρεις συνθήκες για τη συνέχιση της ενεργειακής μετάβασης με βιώσιμο τρόπο

14:40

Νίσυρος: Περπατώντας στους κρατήρες του ηφαιστείου

14:33

Πίνδος: «Ψήνει» deal με τον συνεταιρισμό Άρτας - Οι στόχοι