INSIDE OUT

INSIDE OUT: Με λένε Τάκη και μιλώ μια φορά το 3μηνο

27-05-2021 | 07:32
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Το μαρτύριο της Θοδώρας μέρα 2η

Το μαρτύριο συνεχίστηκε για την θεοδώρα Τζάκρη και χθες στην Βουλή. Το ήπιε μέχρι τέλους το πικρό ποτήρι η βουλευτής και όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του Συριζα. Τα άκουσαν ένα ένα όλα τα επιχειρήματα. Και στο τέλος έκαναν αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας: αποχώρησαν από την ονομαστική. Κανονικά η κυβέρνηση δεν χρειάζεται να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Απλά να στείλει σε κάθε Έλληνα που ζει έξω, την διήμερη συζήτηση στην Βουλή. Στην ονομαστική, πάλι δεν συγκεντρώθηκαν οι 200 ψήφοι που χρειάζονται για να ψηφίζει ο απόδημος των μνημονίων, αλλά και του παρελθόντος, από τον τόπο κατοικίας του. Πάλι ο απόδημος χρειάζεται να βρει τα λεφτά για το ταξίδι στην Ελλάδα αν θέλει να ασκήσει το δικαίωμά του. Κρίμα. Ηταν μια ευκαιρία για τα κόμματα να κάνουν την υπέρβαση για τον πανταχού ελληνισμό. Αλλωστε τι είμαστε βρε; Μια χούφτα άνθρωποι περιτριγυρισμένοι από βάρβαρους.

Ετοιμάζει καψόνι

Το απόγευμα η κ. Τζάκρη, ανακουφισμένη που τελείωσε το μαρτύριο στο οποίο οδήγησε το κόμμα της, είχε την ευκαιρία να χειροκροτήσει δυνατά τον Πρόεδρο του κόμματος στην ομιλία που έκανε στους βουλευτές του. Και στους 86. Η παρουσία τους εκεί, κατά τον Αλέξη Τσίπρα, ήταν ένα κοινοβουλευτικό αντάρτικο κατά του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος που κάνει η κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε πραξικόπημα ότι η κυβέρνηση νομοθετεί κανονικά, ενώ δεν επιτρέπει την ελεύθερη παρουσία των βουλευτών λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό. Κι εγώ τώρα διερωτώμαι: δηλαδή τι θα άλλαζε αν ήταν όλοι παρόντες, αντί να μιλάνε με Skype? Πάντως αν ο Πρόεδρος Αλέξης κάνει πράξη την απειλή του, μόνο ως καψόνι στους δικούς του το βλέπω. Να τους αναγκάσει δηλαδή να περνάνε όλη μέρα στην Βουλή. Boring.

Ο πονηρός Τασούλας πάντως , όπως εγκαίρως σας ενημέρωσα, προνόησε. Σύμφωνα με την αρμόδια ΚΥΑ λοιπόν, η Βουλή είναι κάτι σαν συνεδριακό κέντρο, οπότε με τα νέα μέτρα στην Ολομέλεια χωράνε καμιά εκατοστή άτομα. Οπότε μια χαρά χώρεσαν χθες οι 86 του Συριζα. Προχωράει κι εμβολιασμός των βουλευτών με σταθερό ρυθμό. Λογικά ολοκλήρωσαν οι 60άρηδες, ενώ οι 50 άρηδες σίγουρα έχουν λάβει μία δόση. Χθες εμβολιάστηκε ο Γιάννης Καλλιάνος ο οποίος είναι μόλις 43 ετών.

Μια φορά στο τρίμηνο

Για να πάμε και στο κυβερνητικό στρατόπεδο όμως που έχει κι αυτό κάτι στιγμές... Κορυφαίες. Ξεχωρίζω την αγανάκτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου όταν πήγαν να τον κόψουν στην ομιλία του επί της ψήφου των αποδήμων. «Μια φορά στο τρίμηνο μιλάω!» είπε αυθόρμητα ο πρώην πανίσχυρος άντρας που έχει επιλέξει την σιωπή. Ήταν όμως ο μοναδικός, αυτός ο «ξένος», που θυμήθηκε ότι σαν χθες 26 Μαΐου ήταν η δεύτερη επέτειος από τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές, και τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το 2019. Μια νίκη που όπως είπε ο Τάκης, αιφνιδίασε την τότε κυβέρνηση Συριζα και έξι υποστηρικτών από τους Ανελ.

Στην συνέχεια, για μην ξεχνιόμαστε υπενθύμισε και το μανιφέστο της τότε νίκης. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία ήρθαν στην εξουσία ως εκφραστές της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας του μέτρου και της λογικής, των αυτονόητων μεταρρυθμίσεων και της ανάγκης υπέρβασης των παραδοσιακών διαχωριστικών γραμμών μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς, στηριγμένοι σε μία συμφωνία αλήθειας με την ελληνική κοινωνία. Έτσι, η παράταξη εξέφρασε πολίτες και κοινωνικές ομάδες στους οποίους υστερούσε πολύ τα δύσκολα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων» είπε ο Θεοδωρικάκος. Το μόνο που δεν είπε ήταν ότι ο ίδιος ήταν ο εμπνευστής εκείνης της ‘γραμμής’ και πολύ κοντά τότε στον Αρχηγό και σημερινό Πρωθυπουργό. Σήμερα μιλάει κάθε τρίμηνο...

Ο Μπογδάνος στον Πίνατ

Την ώρα που ο Θεοδωρικάκος δεν περνάει μάλλον ούτε απ’ έξω, νεαροί βουλευτές έχουν την τιμή να φωτογραφίζονται δίπλα στον Πινατ μέσα στο Μαξίμου. Ιδού και η φωτό. Αν κρίνω από τα σχόλια που έχει κάτω από την φωτό πάντως οι ψηφοφόροι του δεν εγκρίνουν. Ξυδάκι στους ψηφοφόρους. Εγώ είμαι με τον Πινατ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

ΣΕΤΕ: Σημαντική θεσμική εξέλιξη το χωροταξικό για τον τουρισμό

23:35

Βρετανία: Τα αχρησιμοποίητα φάρμακα που κατέληξαν στα απορρίμματα σε έναν μόνον χρόνο θα μπορούσαν να γεμίσουν 75 πισίνες

23:15

Χαρακόπουλος: Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο αποζημιώσεων για βιολογικά προϊόντα

22:48

Ταϊλάνδη: Στους εννέα αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την αιματηρή επίθεση σε σχολείο

22:18

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 37χρονου μετά από εμπλοκή του κλεμμένου ΙΧ που οδηγούσε σε τροχαίο

21:47

Τρίκαλα: Στα 1.352 μέτρα, δημιουργήθηκε ένας μοναδικός χώρος αναψυχής

21:18

Ποια είναι η δουλειά του υπολογιστικού γλωσσολόγου στην εποχή της ΤΝ και πόση ζήτηση έχει η ειδικότητα στην αγορά;

21:00

Δύο συλλήψεις στην Κορινθία και μία στη Λέσβο για πρόκληση πυρκαγιών από αμέλεια

20:50

Πάρος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από πισίνα beach bar 4χρονο αγοράκι

20:43

Λίβανος: Η Βηρυτός αναφέρει ισραηλινή εισβολή σε ένα χωριό του νότου παρά την ανάπτυξη του λιβανικού στρατού

20:31

Δήμος Αθηναίων: Καλεί τους πολίτες να απέχουν από εργασίες σε εξωτερικούς χώρους που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά

20:12

Θρήνος για τον Μέσι: Πέθανε ο πατέρας του Χόρχε

19:56

Χαμάς: Δηλώνει έτοιμη να εφαρμόσει το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ για τη Γάζα

19:47

Συνελήφθησαν 49χρονος και 37χρονος, μέλη της ρωσόφωνης μαφίας

19:19

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί έτοιμοι να πλαγιοκοπήσουν τον Τραμπ αν κερδίσουν τις ενδιάμεσες εκλογές

19:00

Brexit: Δέκα χρόνια διχασμού και το ερώτημα που επιστρέφει - Ώρα για την ΕΕ ξανά;

18:44

ΕΛΑΣ: Συνελήφθησαν 3 άτομα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης μέσω της υδροπονικής μεθόδου

18:21

Λιβύη: Περιορίστηκε η διαρροή στον πετρελαιαγωγό Zaqout-Sidra

18:12

Θεσσαλονίκη:Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Σίνδο

18:00

ΕΛΓΕΚΑ: Προληπτική ανάκληση προϊόντος μαρμελάδας

17:55

Καστοριά: Νεκρή μεγαλόσωμη αρκούδα πιθανόν από πυροβολισμό

17:48

Ιράν: Η συμφωνία με το Ομάν δεν είναι αρκετή για να ανοίξει το Ορμούζ

17:15

Πλοίο δέχθηκε επίθεση στα ανοιχτά του Ομάν

16:53

Apple: Οι χρήστες Mac στην Κίνα μπορούν να συνδέσουν την υπηρεσία AI Qwen της Alibaba

16:17

Βουλγαρία: Drone συνετρίβη κοντά κοντά σε σταθμό συμπίεσης του διαβαλκανικού αγωγού φυσικού αερίου

16:10

Τσουκαλάς: Xρειάζεται άλλη εξωτερική πολιτική με στρατηγικό βάθος

16:00

Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στη Σίνδο

15:47

Berkshire Hathaway: Επαναγόρασε μετοχές της αξίας 4,5 δισ. δολαρίων το Β' τρίμηνο

15:35

Ιράν: Το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ δεν σχετίζεται με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Τεχεράνης και Ομάν

15:23

Σκέρτσος: Χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα η απάντηση του ΠΑΣΟΚ για την έκθεση του ΟΟΣΑ