INSIDE OUT

Τι ενώνει Αλέξη, Φώφη, Τζαβάρα - Τι χωρίζει Λίνα, δήμαρχο

25-05-2021 | 07:26
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Καρπούζια μέσω webex

Υπάρχει κάτι που ενώνει την Φώφη Γεννηματά, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κώστα Τζαβάρα; Κι όμως υπάρχει! Τα τμήματα του πανεπιστημίου της Πάτρας που βρίσκονται στην Ηλεία και η κακιά Κεραμέως θέλει να τα κλείσει. Η φωνή του βουλευτή της ΝΔ, που είπε ευθέως ότι ο ίδιος δεν έχει νόημα να ξανακατέβει στις εκλογές αν κλείσουν, από χθες δυναμώνει ακόμα περισσότερο. Δύο αρχηγοί κομμάτων συντάσσονται μαζί του. Χθες, ο Αλέξης Τσίπρας που πήγε Ηλεία, ζήτησε να μην καταργηθούν τα τμήματα. Απορώ με όλους όμως. Στον τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας, ειλικρινά τι τους νοιάζει οτιδήποτε άλλο;

Αναγκάστηκα να ρωτήσω κάτι γνωστούς μου απ’ το μέλλον, να μάθω προς τι ο οδυρμός στην Ηλεία. Να τι μου είπαν. Το ένα τμήμα είναι Μουσειολογίας στον Πύργο. Έχει 2 μέλη ΔΕΠ, βάση εισαγωγής 5.450 μόρια, και το 90% των φοιτητών του από 5000 έως 10000. Το τμήμα Γεωπονίας Αμαλιάδας έχει βάση εισαγωγής 1.780, το 90% των φοιτητών του από 5000 έως 10000 μόρια, 8 μέλη ΔΕΠ, 3 διοικητικού, 2,6% ποσοστό αποφοίτησης, δεν έχει βιβλιοθήκη, αλλά ούτε και αγρόκτημα για να κάνουν πρακτική οι φοιτητές. Σταματώ εδώ. Και σκέφτομαι, ότι γι’ αυτό ρωτούσε χθες ο Μιχ. Κατρίνης στην Βουλή τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις σε πατάτα και καρπούζια. Μέσω webex τα βλέπουν τα καρπούζια οι απόφοιτοι γεωπόνοι της περιοχής, οπότε τι να περιμένεις… Τράτζικ.

H Μενδώνη και ο δήμαρχος

Τώρα που είπα Βουλή, σαν μπιφτέκι τον κάρφωσε η τρισκατάρατη Μενδώνη τον Δήμαρχο της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη. Την ρώτησε ο βουλευτής Γ. Λογιάδης για το ταφικό μνημείο του Αντώνη Παπαδάκη που βεβηλώθηκε και αλλοιώθηκε. «Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών και να κάνουμε ό,τι θέλουμε εκεί πέρα» είπε ο βουλευτής. Και αναφέρθηκε στον καταδικασθέντα, τόσο δικαστικά όσο και στη συνείδηση του λαού, δωσίλογο Δεμέστιχα που βεβήλωσε την ιστορία και την ιερή μνήμη του εθνικού ευεργέτη Αντώνη Παπαδάκη. Γενικά μπερδεμένη ιστορία, δεν κατάλαβα και πολύ, είχε και ζέστη χθες και δεν την αντέχω με τίποτα. Μόνο ότι έχουν εξοργιστεί οι Κρητικοί στο Οροπέδιο για το θέμα αυτό και ότι γίνονται διάφορα στο Α’ Νεκροταφείο. Και τι απάντησε η Καρυάτιδα ή αλλιώς εφτάψυχη της Μπουμπουλίνας; «Είναι προφανές ότι την ευθύνη του ταφικού μνημείου την έχει ο Δήμος Αθηναίων, ο οποίος είναι ο κύριος του κοιμητηρίου και επομένως, όχι μόνο του συγκεκριμένου μνημείου, αλλά του συνόλου». Καλά ξεμπερδέματα στον Δήμαρχο εύχομαι.

Παντού Καιρίδης

Τώρα που σας τα γράφω αυτά, υπαγορεύοντας εννοείται γιατί δεν καταδέχομαι τέτοιες δουλειές, ο Πρωθυπουργός είναι Βρυξέλλες. Και αύριο εκεί θα είναι. Την Τετάρτη όμως θα είναι εδώ και θα λάβει μέρος σε γκράντε συζήτηση που διοργανώνει ο πολυπράγμων Καιρίδης με Βαγγέλη Βενιζέλο, Χριστίνα Κουλούρη, και τον καθηγητή του Harvard, Daniel Ziblatt που έγραψε το περίφημο βιβλίο «Πως πεθαίνουν οι Δημοκρατίες». Το έγραψε με αφορμή τον Τραμπ. Άκρως επίκαιρο θα έλεγα, θα δούμε την δυνατότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη να συνομιλεί με την παγκόσμια διανόηση.

Την άλλη μέρα, δηλαδή την Πέμπτη θα έχει όμως κι άλλη γκράντε εκδήλωση, δια ζώσης, στο Ζάππειο.

Θα μας κουβαληθούν Σασόλι και Σαρλ Μισέλ (καρέκλα να πάρεις για να φρεσκάρω την μνήμη σας), σε εκδήλωση για το Μέλλον της Ευρώπης, την αλλαγή των Καταστατικών Χαρτών της, τις Νέες Συνθήκες και λοιπά ακαταλαβίστικα. Την διοργάνωση έχει ο Ανυπέξ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και θα έχει πολύ και καλό κόσμο μεταξύ των οποίων και την ΠτΔ. Μετέχουν τα Κοινοβούλια της ΕΕ. Από πλευράς Ελλάδας συντονιστής είναι –αμάν πια!- ο Καιρίδης με νούμερο 2 την Μαριέττα Γιαννάκου που μερικοί νομίζουν ότι είναι τιμωρία λόγω της ψήφου της στην συν επιμέλεια.

Από Σύριζα δεν ξέρουμε ακόμα ποιον θα στείλουν. Από Κινάλ μαθαίνω ότι θέλει ο Γαπ. Τέσσερις θα είναι. Αυτονόητο στηρίζω Γαπ. Όχι μόνο γιατί ξέρει να μιλάει για τα φύλλα με τον σωστό τρόπο αλλά είναι και από τους ελάχιστους που έχει φωτό με Τιχανόφσκαγια και καθαρή θέση για την Λευκορωσία από την αντιπολίτευση.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:31

Γκεμπρεγέσους (ΠΟΥ): Ο ιός στο κρουαζιερόπλοιο είναι το στέλεχος των Άνδεων, είναι σοβαρό αλλά όχι μία νέα πανδημία

18:08

Ισπανία: Αποστολή αεροσκαφών για την απομάκρυνση υπηκόων ξένων χωρών από το κρουαζιερόπλοιο με κρούσματα Χανταϊού

17:43

Εσκρίβα (EKT): Οι κίνδυνοι της ΤN ωθούν σε επανεξέταση των χρηματοπιστωτικών υποδομών

17:24

Χαρδαλιάς: Συνεχίζουμε εντατικά την προσπάθεια για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής

17:18

Επιφυλάξεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων για το νέο χωροταξικό τουρισμού

17:00

Το «έμφραγμα» του ΟΣΔΕ στραγγαλίζει πάνω από 1 δισ. ευρώ ρευστότητας στην ελληνική περιφέρεια

16:41

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξαπατούσε πολίτες παριστάνοντας τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας

16:37

Βρετανία: Παρουσίαση της ελληνικής αγοράς εργασίας από τη Ν. Κεραμέως στο London School of Economics

16:29

Τασούλας για την Ημέρα της Ευρώπης: Ας εργαστούμε για μια Ευρώπη πιο ισχυρή, πιο δίκαιη, πιο συνεκτική

16:17

Κικίλιας: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι εθνική αναγκαιότητα

16:12

Μαρινάκης: Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε τα όρια του θράσους

15:58

Παπασταύρου: Η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη θωρακίζει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας

15:27

Μητσοτάκης: Αναβαθμίζουμε τον ρόλο της άμυνας, της διπλωματίας και της ενεργειακής πολιτικής

15:05

Χρηματοδότηση του έργου αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη – Πύθιο από την ΕE

14:49

ΕΛΒΟ: Συμμαχίες με Rheinmetall και Όμιλο Κοπελούζου για νέο αμυντικό και βιομηχανικό αποτύπωμα

14:39

Χανταϊός: Πόσα είδη υπάρχουν; Πώς μεταδίδεται και γιατί δεν ανησυχούν οι ειδικοί

14:15

CNN: Μια υπερ-σκληροπυρηνική ομάδα αναδύεται στο Ιράν

13:52

Υπ. Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 11 έως 15 Μαΐου

13:37

Μέχρι το 2060 ο πληθυσμός της Ελλάδας θα έχει μειωθεί κατά 1,7 εκατ. ανθρώπους- Τα παράδειγμα της Ιθάκης και των Γιαννιτσών

13:25

Μητσοτάκης: Η δυτική Θεσσαλονίκη μετατρέπεται από αποπαίδι σε τόπο με δυναμική ανάπτυξη

13:15

Πούτιν: Ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία αντιμετωπίζει επιθετικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ

13:00

Οι ελληνικές τράπεζες ανεβάζουν στροφές στο shipping, θυσιάζοντας περιθώρια

12:53

Ιράν: Στήνει «ζώνη ελέγχου» στα Στενά του Ορμούζ - Η ναυσιπλοΐα περνά στη σκιά του IRGC

12:41

Κρήτη: Με τη σφραγίδα των αριθμών είναι η ηγετική δύναμη του ελληνικού τουρισμού

12:35

Έργο για την ορθή διαχείριση του νερού της λίμνης Πηνειού

12:30

Reuters: ΗΠΑ και Ιράν δεν βρίσκονται πιο κοντά στον τερματισμό του πολέμου

12:14

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Πάνω από 60.000 αστυνομικοί έλεγχοι και 109 συλλήψεις από τον Οκτώβριο

12:09

Παπαδημητρίου (EY Ελλάδος): Η ελληνική οικονομία σε τροχιά μετασχηματισμού και προκλήσεων

11:55

Κίνα: Δυναμική ανάκαμψη των εξαγωγών τον Απρίλιο

11:36

Πιερρακάκης: Η Ημέρα της Ευρώπης και το μήνυμα για το μέλλον