INSIDE OUT

Τι ενώνει Αλέξη, Φώφη, Τζαβάρα - Τι χωρίζει Λίνα, δήμαρχο

25-05-2021 | 07:26
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Καρπούζια μέσω webex

Υπάρχει κάτι που ενώνει την Φώφη Γεννηματά, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κώστα Τζαβάρα; Κι όμως υπάρχει! Τα τμήματα του πανεπιστημίου της Πάτρας που βρίσκονται στην Ηλεία και η κακιά Κεραμέως θέλει να τα κλείσει. Η φωνή του βουλευτή της ΝΔ, που είπε ευθέως ότι ο ίδιος δεν έχει νόημα να ξανακατέβει στις εκλογές αν κλείσουν, από χθες δυναμώνει ακόμα περισσότερο. Δύο αρχηγοί κομμάτων συντάσσονται μαζί του. Χθες, ο Αλέξης Τσίπρας που πήγε Ηλεία, ζήτησε να μην καταργηθούν τα τμήματα. Απορώ με όλους όμως. Στον τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας, ειλικρινά τι τους νοιάζει οτιδήποτε άλλο;

Αναγκάστηκα να ρωτήσω κάτι γνωστούς μου απ’ το μέλλον, να μάθω προς τι ο οδυρμός στην Ηλεία. Να τι μου είπαν. Το ένα τμήμα είναι Μουσειολογίας στον Πύργο. Έχει 2 μέλη ΔΕΠ, βάση εισαγωγής 5.450 μόρια, και το 90% των φοιτητών του από 5000 έως 10000. Το τμήμα Γεωπονίας Αμαλιάδας έχει βάση εισαγωγής 1.780, το 90% των φοιτητών του από 5000 έως 10000 μόρια, 8 μέλη ΔΕΠ, 3 διοικητικού, 2,6% ποσοστό αποφοίτησης, δεν έχει βιβλιοθήκη, αλλά ούτε και αγρόκτημα για να κάνουν πρακτική οι φοιτητές. Σταματώ εδώ. Και σκέφτομαι, ότι γι’ αυτό ρωτούσε χθες ο Μιχ. Κατρίνης στην Βουλή τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις σε πατάτα και καρπούζια. Μέσω webex τα βλέπουν τα καρπούζια οι απόφοιτοι γεωπόνοι της περιοχής, οπότε τι να περιμένεις… Τράτζικ.

H Μενδώνη και ο δήμαρχος

Τώρα που είπα Βουλή, σαν μπιφτέκι τον κάρφωσε η τρισκατάρατη Μενδώνη τον Δήμαρχο της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη. Την ρώτησε ο βουλευτής Γ. Λογιάδης για το ταφικό μνημείο του Αντώνη Παπαδάκη που βεβηλώθηκε και αλλοιώθηκε. «Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών και να κάνουμε ό,τι θέλουμε εκεί πέρα» είπε ο βουλευτής. Και αναφέρθηκε στον καταδικασθέντα, τόσο δικαστικά όσο και στη συνείδηση του λαού, δωσίλογο Δεμέστιχα που βεβήλωσε την ιστορία και την ιερή μνήμη του εθνικού ευεργέτη Αντώνη Παπαδάκη. Γενικά μπερδεμένη ιστορία, δεν κατάλαβα και πολύ, είχε και ζέστη χθες και δεν την αντέχω με τίποτα. Μόνο ότι έχουν εξοργιστεί οι Κρητικοί στο Οροπέδιο για το θέμα αυτό και ότι γίνονται διάφορα στο Α’ Νεκροταφείο. Και τι απάντησε η Καρυάτιδα ή αλλιώς εφτάψυχη της Μπουμπουλίνας; «Είναι προφανές ότι την ευθύνη του ταφικού μνημείου την έχει ο Δήμος Αθηναίων, ο οποίος είναι ο κύριος του κοιμητηρίου και επομένως, όχι μόνο του συγκεκριμένου μνημείου, αλλά του συνόλου». Καλά ξεμπερδέματα στον Δήμαρχο εύχομαι.

Παντού Καιρίδης

Τώρα που σας τα γράφω αυτά, υπαγορεύοντας εννοείται γιατί δεν καταδέχομαι τέτοιες δουλειές, ο Πρωθυπουργός είναι Βρυξέλλες. Και αύριο εκεί θα είναι. Την Τετάρτη όμως θα είναι εδώ και θα λάβει μέρος σε γκράντε συζήτηση που διοργανώνει ο πολυπράγμων Καιρίδης με Βαγγέλη Βενιζέλο, Χριστίνα Κουλούρη, και τον καθηγητή του Harvard, Daniel Ziblatt που έγραψε το περίφημο βιβλίο «Πως πεθαίνουν οι Δημοκρατίες». Το έγραψε με αφορμή τον Τραμπ. Άκρως επίκαιρο θα έλεγα, θα δούμε την δυνατότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη να συνομιλεί με την παγκόσμια διανόηση.

Την άλλη μέρα, δηλαδή την Πέμπτη θα έχει όμως κι άλλη γκράντε εκδήλωση, δια ζώσης, στο Ζάππειο.

Θα μας κουβαληθούν Σασόλι και Σαρλ Μισέλ (καρέκλα να πάρεις για να φρεσκάρω την μνήμη σας), σε εκδήλωση για το Μέλλον της Ευρώπης, την αλλαγή των Καταστατικών Χαρτών της, τις Νέες Συνθήκες και λοιπά ακαταλαβίστικα. Την διοργάνωση έχει ο Ανυπέξ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και θα έχει πολύ και καλό κόσμο μεταξύ των οποίων και την ΠτΔ. Μετέχουν τα Κοινοβούλια της ΕΕ. Από πλευράς Ελλάδας συντονιστής είναι –αμάν πια!- ο Καιρίδης με νούμερο 2 την Μαριέττα Γιαννάκου που μερικοί νομίζουν ότι είναι τιμωρία λόγω της ψήφου της στην συν επιμέλεια.

Από Σύριζα δεν ξέρουμε ακόμα ποιον θα στείλουν. Από Κινάλ μαθαίνω ότι θέλει ο Γαπ. Τέσσερις θα είναι. Αυτονόητο στηρίζω Γαπ. Όχι μόνο γιατί ξέρει να μιλάει για τα φύλλα με τον σωστό τρόπο αλλά είναι και από τους ελάχιστους που έχει φωτό με Τιχανόφσκαγια και καθαρή θέση για την Λευκορωσία από την αντιπολίτευση.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:04

Δημοσκόπηση Ipsos/Reuters: Μόλις 1 στους 3 Αμερικανούς υπέρ του πολέμου των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν

10:00

Νέες απώλειες για το πετρέλαιο μετά την αποκλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή

09:49

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα 67,79 εκατ. ευρώ το μετοχικό κεφάλαιο μετά την ΑΜΚ

09:44

Ισπανία- πυρκαγιές: Κρίσιμες ώρες για την περιφέρεια της Μαδρίτης, αναμένεται αλλαγή των ανέμων

09:36

Ικανοποίησαν οι πωλήσεις της Unilever στο β' τρίμηνο

09:21

Κεραμέως: Νέες δυνατότητες ενίσχυσης του συνταξιοδοτικού εισοδήματος

09:06

Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τις νέες συνομιλίες Ισραήλ - Λιβάνου στην Ιταλία

09:00

Επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κρίστοφερ Νόλαν

08:43

Πού ποντάρει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία μετά το comeback του Αλέξανδρου Δανιηλίδη

08:40

UBS: Απομακρύνεται το σενάριο αύξησης επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο

08:38

Vodafone Ελλάδος: Αύξηση συνδρομητών και ώθηση από έργα του Δημοσίου

08:37

Τραμπ: Καλές οι πιθανότητες για συμφωνία με το Ιράν μετά την αναστολή των εχθροπραξιών

08:34

Ποτοποιία – Οινοποιία Θράκης: Προχωρά σε νέες συνεργασίες για να καλύψει τη «χασούρα» από Ιράκ και Γερμανία

08:18

Στον Εισαγγελέα σήμερα οι συλληφθέντες για την έκρηξη σε εργοστάσιο στα Εξαμίλια

08:08

ESG: Τα πρώτα πρακτικά βήματα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

08:04

Τα money moves που έκαναν πρωταθλητή NBA τον Τζέιλεν Μπράνσον

07:55

Μεγαλοοφειλέτες: Ποιοι μπαίνουν στη «μαύρη λίστα» - Πώς γλιτώνουν τα «μανταλάκια»

07:52

Νέα επιδότηση στο ντίζελ: Γιατί αφορά όλους τους καταναλωτές - Παραδείγματα και τι αλλάζει

07:41

Η κόντρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλάζει πίστα - Η αφρόκρεμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην εκδήλωση Τσίπρα - Η σέλφι που σήκωσε σκόνη

07:31

Υποδομές Αποβλήτων/Ανακύκλωσης: Οι «μνηστήρες» για 3 mega ΣΔΙΤ μισού δισ. στο Αιγαίο

07:26

Πλεόνασμα με... «τρύπες»: Η ακρίβεια «φουσκώνει» τα έσοδα αλλά αδειάζει την τσέπη

07:22

ΥΠΕΝ: «Πράσινο φως» για data center μόνο σε σοβαρούς επενδυτές - Ποια κριτήρια εξετάζονται

07:15

Νέο Αεροδρόμιο Κρήτης (Καστέλι - ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): «Πράσινο» στα συστήματα αεροναυτιλίας (Indra) - «Απογειώνεται» τέλη 2028

07:06

Οι τράπεζες διατηρούν τη δυναμική τους - Στο τραπέζι νέα αύξηση επιτοκίων - 10 στα 10 για τον ΟΤΕ

23:55

e-ΕΦΚΑ: Σε παραγωγική λειτουργία από 10/8 το υποσύστημα ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΚΕΑΟ

23:38

Η Βρετανία θα δώσει στην Ουκρανία την τεχνολογία για αντιμετώπιση ηλεκτρονικών παρεμβολών

23:24

Κρήτη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση που αποσπούσε παράνομα ευρωπαϊκές ενισχύσεις

23:07

Wall Street: Μεικτά πρόσημα εν αναμονή Fed και αποτελεσμάτων

22:54

Κικίλιας: «Το Λιμενικό στην πρώτη γραμμή για την ασφάλεια χιλιάδων επιβατών»

22:41

Αλβανία: Το κοινοβούλιο ενέκρινε δάνειο 302 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ για εκσυγχρονισμό του στρατού