INSIDE OUT

Η τσίκνα στην Εκάλη και η επιστολή προς Χαρδαλιάν

05-05-2021 | 07:38
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Πάμε φουλ για ανοσία της αγέλης. Τίγκα οι Εκκλησίες σε Επιτάφιο και Κυριακή του Πάσχα, τίγκα και οι παραλίες Δευτέρα του Πάσχα. Δεν πήγαν στα χωριά και ξαμολήθηκαν στην Αττική. Τέτοια τσίκνα η Εκάλη δεν είχε δει ποτέ στην ζωή της, κανένας δεν έφυγε. Στην Αγία Μαρίνα ο κόσμος ξεχείλιζε από παντού, πρόλαβα να δω το Νίκο Παπανδρέου σόλο, με έναν φίλο του το βράδυ της Ανάστασης. Η Νίκη Κεραμέως δεν άφησε Εκκλησία για Εκκλησία και Μητροπολίτη για Μητροπολίτη που να μην ασπαστεί: και τον Κηφισίας Κύριλλο, και τον Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και φυσικά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όλους τους τίμησε η υπουργός Θρησκευμάτων. Από κοντά και η Ζωή Ράπτη και άλλα τέκνα της θεοσεβούμενης δεξιάς.

Την ίδια ώρα τα τέκνα της άθεης αριστεράς άλλαζαν πλευρό και μάζευαν δυνάμεις για το σχέδιο «κάτω τα χέρια απ’ το 8ωρο» που θα ξετυλιχτεί την ερχόμενη εβδομάδα, όταν θα ξεκινήσει η επεξεργασία του εργασιακού νόμου Χατζηδάκη στην Βουλή. Η Κουμουνδούρου θα δώσει τα ρέστα της μαθαίνω, αν και το μπαρουτοκαπνισμένο σε αυτά ΚΚΕ θα προσπαθήσει να κάνει την επαναστατική διαφορά. Αυτή την φορά πάντως, σε ενδεχόμενη έκρηξη κρουσμάτων, μην τολμήσει να πει κανείς τίποτα για τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις, γιατί αυτό που έγινε σε εκκλησίες, παραλίες και πεζόδρομους τις ημέρες του Πάσχα και τις δυο αργίες που ακολούθησαν ήταν κορονοπάρτυ κανονικό. Μου έλεγαν ότι σε κάθε κολπίσκο στα νότια έως το Σούνιο, αλλά και στα ανατολικά από τον Σχοινιά και κάτω ο κόσμος ήταν πατείς με, πατώ σε.

Γιατί άνοιξε και η εστίαση βλέπετε και όλοι βγήκαν για ένα ποτάκι, ένα φαγάκι κι ένα καφεδάκι. Και τι είναι όλοι αυτοί; Μα, ψηφοφόροι! Κι αυτή την φορά δεν μιλάμε μόνο για αναίσθητους ψηφοφόρους της εξωκοινοβουλευτικής και κοινοβουλευτικής αριστεράς των πλατειών, αλλά όλου του πολιτικού φάσματος.

Αυτά είδαν και οι «7» βουλευτές της ΝΔ και είπαν να κάνουν κι αυτοί «κίνηση». Εφτά βουλευτές λοιπόν της ΝΔ έστειλαν επιστολή τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά ζητώντας να επιτραπεί η μουσική στην εστίαση και να παραταθεί το ωράριο λειτουργίας έως τα μεσάνυχτα. Πρόκειται για τους Ανδρέα Κατσανιώτη (γνωστό σαμαρικό, Αχαϊας), Χρήστο Δερμετζόπουλο (γιο παλαιού βουλευτή της ΝΔ , Εβρου), Θέμη Χειμάρα (επίσης γιο παλαιού βουλευτή Φθιώτιδας), Γιάννη Μελά, (Πειραιά), Χριστόφορο Μπουτσικάκη (Πειραιά) και Κωνσταντίνο Κυρανάκη (που τα ‘χει πάρει άγρια γιατί τον έχουν βάλει στον πάγο). Πρώην Δαπίτες, ημι-πιτσιρικάδες της ΝΔ που θα ‘λεγε κι ένας βετεράνος που βλέπει με συμπάθεια τα νιάτα, οι οποίοι ποντάρουν σε εξίσου νεανικό-χαβαλέ κοινό, εξ ου και η επιστολή. Τώρα, αν ένας ή μπορεί και δυο από αυτούς έχουν και καφετέρια πχ στον Πειραιά, άρα πλήττονται και προσωπικά από τα μέτρα Χαρδαλιά, ας τα βρουν οι δεξιοί μεταξύ τους, μην με ανακατευετε.

Τις έφτιαξε τις σχέσεις του με τον Πίνατ ο Ακης Σκέρτσος τελικά, που μάλλον με διαβάζει και διαπίστωσε τη ζημιά στο προφίλ που του κάνει η στάση του συμπαθούς, πρώην αδέσποτου. Τι μπισκοτάκια για σκύλους του ‘δωσε, τι σοκολατάκια (για σκύλους), τι καλοπιάσματα. Το γλυκό σκυλάκι για αντάλλαγμα δέχτηκε να του ποζάρει για την εορταστική πασχαλινή κάρτα στα σόσιαλ. Άντε και με γάτα το επόμενο Πάσχα.

κκ

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:08

Δημόσιο: Οριζόντια αύξηση 80 ευρώ το μήνα και «δώρο» 500 ευρώ έως το Ιανουάριο του 2028

08:00

Θεσσαλονίκη: Ανεβάζει ταχύτητα ο τουρισμός – Τα νέα δεδομένα και το στοίχημα της επόμενης ημέρας

23:58

Τραμπ: Ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο

23:37

Ιράκ: Η Βαγδάτη συμφώνησε σε κοινή έρευνα με το Ιράν για πεδία που χρησιμοποιούνται στην εκτόξευση drones

23:15

Ρωσία: Η Rosatom θα αυξήσει τον αριθμό του επιστημονικού προσωπικού της στον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ του Ιράν

23:02

Μαρινάκης: Βροχή δισεκατομμυρίων και ανέξοδες υποσχέσεις στην ομιλία Ανδρουλάκη

22:48

Ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια 500.000 ευρώ σε νοσοκομείο της Βηρυτού

22:19

Τι λέει η Α' Νεφρολογική Κλινική του ΑΠΘ στο Ιπποκράτειο για την πλασμαφαίρεση

21:52

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ ανοιχτά της Κεφαλονιάς

21:47

Θεσσαλονίκη: Στα χέρια της ΕΛΑΣ οδηγός που έτρεχε με 188 χλμ/ώρα στην ΠΑΘΕ

21:18

Παιδιά σε κίνδυνο: Οι αδυναμίες του συστήματος προστασίας και το στοίχημα της έγκαιρης παρέμβασης

21:05

Ανδρουλάκης: Σταδιακή επαναφορά 13ου μισθού στους ΔΥ και 13ης σύνταξης

20:52

Οι χώρες του Κόλπου θα ενημερωθούν για τη «συμφωνία διαχείρισης του Ορμούζ» τη Δευτέρα στη συνάντηση του Ομάν

20:30

ΑΑΔΕ - Επιχείρηση «Τα Άνθη του Κακού»: Νέα ευρήματα στο ίδιο δίκτυο διακίνησης κοκαΐνης

20:22

WSJ: Κινεζικές εταιρείες παρείχαν στο Ιράν δορυφορικές εικόνες στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στην Ιορδανία

20:10

Χιλή: Τουλάχιστον 16 νεκροί από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας

20:04

Στο νοσοκομείο Παίδων 4χρονο αγοράκι που ανασύρθηκε από πισίνα ξενοδοχείου στην Ανάβυσσο

19:55

ΙΣΑ: Επικαιροποιεί τις προτάσεις που έχει καταθέσει από το 2020 για την θωράκιση της δημόσιας υγείας

19:42

Σε «λαϊκή αγρυπνία» από το απόγευμα της Κυριακής η σορός του Γ. Μαζωνάκη

19:24

Bloomberg: Η νίκη του AfD στη Σαξονία-Άνχαλτ θέτει εν αμφιβόλω την μεταρρυθμιστική ατζέντα Μερτς

19:00

25 χρόνια μετά: Πώς η 11η Σεπτεμβρίου άλλαξε την οικονομία και το Μανχάταν

18:35

Ζελένσκι: Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς

18:14

Αμοντέι (Anthropic): Ανάγκη επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης των μοντέλων AI - Σοβαροί οι κίνδυνοι

18:04

BRICS: Κάλεσμα του Κινέζου προέδρου Σι για την ανάληψη ειρηνευτικού ρόλου στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής

18:02

Χατζηβασιλείου: Το Καστελλόριζο είναι η καρδιά της Ελλάδας

18:00

Νέα παρατράγουδα στη Χαλκιδική: Η βιαστική «απάντηση» της ΔΕΕΠ και ο πόλεμος για τις εντυπώσεις

17:54

Σαμοθράκη: Τραυματισμός 70χρονης πεζοπόρου στη «Βάθρα του Φονιά»

17:41

Τραμπ: «Θα λάτρευα να δω την Ιρλανδία ενωμένη»

17:36

Κυβερνητικές πηγές κατά Φρ. Κουτεντάκη: Μπορεί να έχει έρθει το επόμενο Νόμπελ Οικονομίας και να μην το έχουμε καταλάβει

17:29

Ρωσία: Το Κρεμλίνο δεν έχει λάβει απόφαση για τη συμμετοχή του Πούτιν στην G20