INSIDE OUT

Η τσίκνα στην Εκάλη και η επιστολή προς Χαρδαλιάν

05-05-2021 | 07:38
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Πάμε φουλ για ανοσία της αγέλης. Τίγκα οι Εκκλησίες σε Επιτάφιο και Κυριακή του Πάσχα, τίγκα και οι παραλίες Δευτέρα του Πάσχα. Δεν πήγαν στα χωριά και ξαμολήθηκαν στην Αττική. Τέτοια τσίκνα η Εκάλη δεν είχε δει ποτέ στην ζωή της, κανένας δεν έφυγε. Στην Αγία Μαρίνα ο κόσμος ξεχείλιζε από παντού, πρόλαβα να δω το Νίκο Παπανδρέου σόλο, με έναν φίλο του το βράδυ της Ανάστασης. Η Νίκη Κεραμέως δεν άφησε Εκκλησία για Εκκλησία και Μητροπολίτη για Μητροπολίτη που να μην ασπαστεί: και τον Κηφισίας Κύριλλο, και τον Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και φυσικά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όλους τους τίμησε η υπουργός Θρησκευμάτων. Από κοντά και η Ζωή Ράπτη και άλλα τέκνα της θεοσεβούμενης δεξιάς.

Την ίδια ώρα τα τέκνα της άθεης αριστεράς άλλαζαν πλευρό και μάζευαν δυνάμεις για το σχέδιο «κάτω τα χέρια απ’ το 8ωρο» που θα ξετυλιχτεί την ερχόμενη εβδομάδα, όταν θα ξεκινήσει η επεξεργασία του εργασιακού νόμου Χατζηδάκη στην Βουλή. Η Κουμουνδούρου θα δώσει τα ρέστα της μαθαίνω, αν και το μπαρουτοκαπνισμένο σε αυτά ΚΚΕ θα προσπαθήσει να κάνει την επαναστατική διαφορά. Αυτή την φορά πάντως, σε ενδεχόμενη έκρηξη κρουσμάτων, μην τολμήσει να πει κανείς τίποτα για τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις, γιατί αυτό που έγινε σε εκκλησίες, παραλίες και πεζόδρομους τις ημέρες του Πάσχα και τις δυο αργίες που ακολούθησαν ήταν κορονοπάρτυ κανονικό. Μου έλεγαν ότι σε κάθε κολπίσκο στα νότια έως το Σούνιο, αλλά και στα ανατολικά από τον Σχοινιά και κάτω ο κόσμος ήταν πατείς με, πατώ σε.

Γιατί άνοιξε και η εστίαση βλέπετε και όλοι βγήκαν για ένα ποτάκι, ένα φαγάκι κι ένα καφεδάκι. Και τι είναι όλοι αυτοί; Μα, ψηφοφόροι! Κι αυτή την φορά δεν μιλάμε μόνο για αναίσθητους ψηφοφόρους της εξωκοινοβουλευτικής και κοινοβουλευτικής αριστεράς των πλατειών, αλλά όλου του πολιτικού φάσματος.

Αυτά είδαν και οι «7» βουλευτές της ΝΔ και είπαν να κάνουν κι αυτοί «κίνηση». Εφτά βουλευτές λοιπόν της ΝΔ έστειλαν επιστολή τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά ζητώντας να επιτραπεί η μουσική στην εστίαση και να παραταθεί το ωράριο λειτουργίας έως τα μεσάνυχτα. Πρόκειται για τους Ανδρέα Κατσανιώτη (γνωστό σαμαρικό, Αχαϊας), Χρήστο Δερμετζόπουλο (γιο παλαιού βουλευτή της ΝΔ , Εβρου), Θέμη Χειμάρα (επίσης γιο παλαιού βουλευτή Φθιώτιδας), Γιάννη Μελά, (Πειραιά), Χριστόφορο Μπουτσικάκη (Πειραιά) και Κωνσταντίνο Κυρανάκη (που τα ‘χει πάρει άγρια γιατί τον έχουν βάλει στον πάγο). Πρώην Δαπίτες, ημι-πιτσιρικάδες της ΝΔ που θα ‘λεγε κι ένας βετεράνος που βλέπει με συμπάθεια τα νιάτα, οι οποίοι ποντάρουν σε εξίσου νεανικό-χαβαλέ κοινό, εξ ου και η επιστολή. Τώρα, αν ένας ή μπορεί και δυο από αυτούς έχουν και καφετέρια πχ στον Πειραιά, άρα πλήττονται και προσωπικά από τα μέτρα Χαρδαλιά, ας τα βρουν οι δεξιοί μεταξύ τους, μην με ανακατευετε.

Τις έφτιαξε τις σχέσεις του με τον Πίνατ ο Ακης Σκέρτσος τελικά, που μάλλον με διαβάζει και διαπίστωσε τη ζημιά στο προφίλ που του κάνει η στάση του συμπαθούς, πρώην αδέσποτου. Τι μπισκοτάκια για σκύλους του ‘δωσε, τι σοκολατάκια (για σκύλους), τι καλοπιάσματα. Το γλυκό σκυλάκι για αντάλλαγμα δέχτηκε να του ποζάρει για την εορταστική πασχαλινή κάρτα στα σόσιαλ. Άντε και με γάτα το επόμενο Πάσχα.

κκ

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:33

Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν ρωσικό τάνκερ στον Ατλαντικό - «Πράξη πειρατείας» λέει η Μόσχα

18:29

Πρόεδρος Βουλής Αντιπροσώπων: «Κανείς δεν μιλά για χρήση στρατού στη Γροιλανδία»

18:15

ΗΠΑ: Ισχυρότερη από τις εκτιμήσεις η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών τον Δεκέμβριο

18:04

Νέα υψηλά 16ετίας στο ΧΑ με στήριξη από ισχυρά «χέρια»

17:55

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση επιχείρησε να σερβίρει στους αγρότες «ξαναζεσταμένη σούπα»

17:49

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα «είναι πάντα δίπλα» στo ΝΑΤΟ ακόμα και αν εκείνο δεν θα είναι εκεί για εμάς

17:35

Βενεζουέλα: Η αμερικανική Ακτοφυλακή συνέλαβε ρωσικό δεξαμενόπλοιο στον Ατλαντικό

17:21

Διαδηλώσεις στο Ιράν: Δύο νεκροί και 30 τραυματίες σε ένοπλες συγκρούσεις στα νοτιοδυτικά

17:19

Εμείς συζητάμε για 1 ή 1,5 λεπτό φθηνότερο ρεύμα, όταν η αγροτική υφήλιος φλέγεται…

16:59

Wall Street: Νέα ρεκόρ κυνηγούν οι δείκτες

16:57

Γερμανία: Σχεδόν 3 εκατ. οι άνεργοι το 2025 - Τα υψηλότερα επίπεδα από το 2013

16:36

Ο Ζελένσκι ελπίζει να συναντηθεί σύντομα με τον Τραμπ

16:22

Ο Τραμπ περιμένει 30 έως 50 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από την Βενεζουέλα

16:10

Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός επενδύει στην πόλωση, χωρίς διάθεση να λύσει τα προβλήματα

15:53

ΗΠΑ: 41.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Δεκέμβριο

15:38

Kaspersky: Πενταπλάσια αύξηση στις επιθέσεις phishing μέσω κωδικών QR το β' εξάμηνο του 2025

15:31

Τριμερές μνημόνιο συνεργασίας του ΕΒΕΠ με το Ελληνο-Κενυατικό Επιμελητήριο

15:28

Βενεζουέλα: Απόπειρα σύλληψης τάνκερ από τις αμερικανικές δυνάμεις έπειτα από εβδομάδες καταδίωξης

15:23

Πρώτη αντίδραση αγροτών στις εξαγγελίες της κυβέρνησης: «Σκέτη απογοήτευση»

15:22

Το ΔΣ της Warner Bros απορρίπτει την προσφορά της Paramount - «Πράσινο φως» για την Netflix

15:16

Στάρμερ: Τυχόν ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία θα πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή

15:01

Δένδιας: Πιο σημαντικό από την πολιτική επιβίωση το συμφέρον της χώρας

15:00

Συρία: Ο στρατός άρχισε να βομβαρδίζει τις κουρδικές συνοικίες του Χαλεπίου

14:52

Παπαστεργίου: Kάθε ελληνικό προϊόν θα έχει barcode που θα το συνοδεύει από το χωράφι ως την απόδειξη

14:51

«Πράσινο φως» για συνένωση ΟΠΑΠ - Allwyn από την έκτακτη ΓΣ

14:49

Τσιάρας: Πενταπλό σχέδιο στήριξης του πρωτογενούς τομέα

14:43

Πετραλιάς: Με διευρυμένα όρια η επιστροφή ΕΦΚ μέχρι τον Οκτώβριο

14:29

Η τεχνητή νοημοσύνη αποκάλυψε δύο ξεχωριστούς τύπους πολλαπλής σκλήρυνσης

14:14

Άρειος Πάγος για αγρότες: Να εφαρμοστεί άμεσα η παραγγελία για τα μπλόκα

14:12

Εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Φαραντούρης - Δεν παραδίδει την έδρα