INSIDE OUT

Η τσίκνα στην Εκάλη και η επιστολή προς Χαρδαλιάν

05-05-2021 | 07:38
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Πάμε φουλ για ανοσία της αγέλης. Τίγκα οι Εκκλησίες σε Επιτάφιο και Κυριακή του Πάσχα, τίγκα και οι παραλίες Δευτέρα του Πάσχα. Δεν πήγαν στα χωριά και ξαμολήθηκαν στην Αττική. Τέτοια τσίκνα η Εκάλη δεν είχε δει ποτέ στην ζωή της, κανένας δεν έφυγε. Στην Αγία Μαρίνα ο κόσμος ξεχείλιζε από παντού, πρόλαβα να δω το Νίκο Παπανδρέου σόλο, με έναν φίλο του το βράδυ της Ανάστασης. Η Νίκη Κεραμέως δεν άφησε Εκκλησία για Εκκλησία και Μητροπολίτη για Μητροπολίτη που να μην ασπαστεί: και τον Κηφισίας Κύριλλο, και τον Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και φυσικά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όλους τους τίμησε η υπουργός Θρησκευμάτων. Από κοντά και η Ζωή Ράπτη και άλλα τέκνα της θεοσεβούμενης δεξιάς.

Την ίδια ώρα τα τέκνα της άθεης αριστεράς άλλαζαν πλευρό και μάζευαν δυνάμεις για το σχέδιο «κάτω τα χέρια απ’ το 8ωρο» που θα ξετυλιχτεί την ερχόμενη εβδομάδα, όταν θα ξεκινήσει η επεξεργασία του εργασιακού νόμου Χατζηδάκη στην Βουλή. Η Κουμουνδούρου θα δώσει τα ρέστα της μαθαίνω, αν και το μπαρουτοκαπνισμένο σε αυτά ΚΚΕ θα προσπαθήσει να κάνει την επαναστατική διαφορά. Αυτή την φορά πάντως, σε ενδεχόμενη έκρηξη κρουσμάτων, μην τολμήσει να πει κανείς τίποτα για τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις, γιατί αυτό που έγινε σε εκκλησίες, παραλίες και πεζόδρομους τις ημέρες του Πάσχα και τις δυο αργίες που ακολούθησαν ήταν κορονοπάρτυ κανονικό. Μου έλεγαν ότι σε κάθε κολπίσκο στα νότια έως το Σούνιο, αλλά και στα ανατολικά από τον Σχοινιά και κάτω ο κόσμος ήταν πατείς με, πατώ σε.

Γιατί άνοιξε και η εστίαση βλέπετε και όλοι βγήκαν για ένα ποτάκι, ένα φαγάκι κι ένα καφεδάκι. Και τι είναι όλοι αυτοί; Μα, ψηφοφόροι! Κι αυτή την φορά δεν μιλάμε μόνο για αναίσθητους ψηφοφόρους της εξωκοινοβουλευτικής και κοινοβουλευτικής αριστεράς των πλατειών, αλλά όλου του πολιτικού φάσματος.

Αυτά είδαν και οι «7» βουλευτές της ΝΔ και είπαν να κάνουν κι αυτοί «κίνηση». Εφτά βουλευτές λοιπόν της ΝΔ έστειλαν επιστολή τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά ζητώντας να επιτραπεί η μουσική στην εστίαση και να παραταθεί το ωράριο λειτουργίας έως τα μεσάνυχτα. Πρόκειται για τους Ανδρέα Κατσανιώτη (γνωστό σαμαρικό, Αχαϊας), Χρήστο Δερμετζόπουλο (γιο παλαιού βουλευτή της ΝΔ , Εβρου), Θέμη Χειμάρα (επίσης γιο παλαιού βουλευτή Φθιώτιδας), Γιάννη Μελά, (Πειραιά), Χριστόφορο Μπουτσικάκη (Πειραιά) και Κωνσταντίνο Κυρανάκη (που τα ‘χει πάρει άγρια γιατί τον έχουν βάλει στον πάγο). Πρώην Δαπίτες, ημι-πιτσιρικάδες της ΝΔ που θα ‘λεγε κι ένας βετεράνος που βλέπει με συμπάθεια τα νιάτα, οι οποίοι ποντάρουν σε εξίσου νεανικό-χαβαλέ κοινό, εξ ου και η επιστολή. Τώρα, αν ένας ή μπορεί και δυο από αυτούς έχουν και καφετέρια πχ στον Πειραιά, άρα πλήττονται και προσωπικά από τα μέτρα Χαρδαλιά, ας τα βρουν οι δεξιοί μεταξύ τους, μην με ανακατευετε.

Τις έφτιαξε τις σχέσεις του με τον Πίνατ ο Ακης Σκέρτσος τελικά, που μάλλον με διαβάζει και διαπίστωσε τη ζημιά στο προφίλ που του κάνει η στάση του συμπαθούς, πρώην αδέσποτου. Τι μπισκοτάκια για σκύλους του ‘δωσε, τι σοκολατάκια (για σκύλους), τι καλοπιάσματα. Το γλυκό σκυλάκι για αντάλλαγμα δέχτηκε να του ποζάρει για την εορταστική πασχαλινή κάρτα στα σόσιαλ. Άντε και με γάτα το επόμενο Πάσχα.

κκ

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:47

Τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Γάζα από ισραηλινές επιθέσεις

21:18

Κομοτηνή: Σύλληψη για παράνομη διακίνηση μεταναστών

20:58

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ενός στρατιώτη στον νότιο Λίβανο

20:47

Θεσσαλονίκη: Νεκρός σε τροχαίο 36χρονος οδηγός μοτοσυκλέτας

20:40

Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγτσί θα συναντήσει τον Πούτιν στη Μόσχα τη Δευτέρα

20:26

Progressive Lab στο Delphi Economic Forum: Απογοητευμένοι αλλά δημοκράτες οι πολίτες σε 5 χώρες

20:17

Πυρά στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου: «Ανακουφισμένος» ο βασιλιάς Κάρολος

19:59

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ ότι παραβιάζει την εκεχειρία

19:42

Ισραήλ: Κοινή κάθοδος Μπένετ - Λαπίντ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές

19:22

Τραμπ για διαπραγμάτευση: Όποτε θέλει το Ιράν ας μας πάρει τηλέφωνο

19:00

Εκπλήξεις με αστερίσκους από τις τράπεζες

18:53

Commerzbank: «Μήλο της Έριδος» ανάμεσα σε Βερολίνο και UniCredit

18:26

Bloomberg: Δεν αναμένονται αυξήσεις επιτοκίων απ' τις κεντρικές τράπεζες των G7

17:41

Δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές ο δράστης της επίθεσης στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

17:26

Γεραπετρίτης: Στη Λιβύη μεταβαίνει τη Δευτέρα ο ΥΠΕΞ

17:10

Μαραθώνιος Λονδίνου: Έγραψε ιστορία ο Σάουε - Τον έτρεξε σε λιγότερο από δύο ώρες

17:00

Από το χωράφι στο ράφι… Ποιος κερδίζει πραγματικά;

16:48

Μητσοτάκης: Συνάντηση τη Δευτέρα με τον ΠτΔ στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων

16:37

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε τις επιθέσεις κατά στόχων στον νότιο Λίβανο

16:22

Τρεις συλλήψεις για την επίθεση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών

16:12

Θεσσαλονίκη: Θύμα βανδαλισμού η προτομή του αρχιφύλακα Γιώργου Λυγγερίδη

16:02

Ανδρουλάκης: Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κάνει παρελθόν την κυβέρνηση Μητσοτάκη

15:53

Πάπας Λέων: Όσοι διεξάγουν πολέμους και ιδιοποιούνται πόρους είναι κλέφτες - Στερούν από τον κόσμο ένα ειρηνικό μέλλον

15:36

Μητσοτάκης για την επίθεση στο γεύμα στον Λευκό Οίκο: «Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία

15:32

Στάρμερ: Δηλώνει σοκαρισμένος και καταδικάζει το περιστατικό των πυροβολισμών στη δεξίωση που ήταν παρών ο Τραμπ

15:26

Ζελένσκι: Κατηγόρησε τη Ρωσία για «πυρηνική τρομοκρατία»

15:17

Τράπεζες σε μετάβαση: Πώς αλλάζει η καθημερινή εξυπηρέτηση

15:09

Πακιστάν: Επέστρεψε στο Ισλαμαμπάντ ο Ιρανός ΥΠΕΞ - Συγκρατημένη αισιοδοξία για νέες ειρηνευτικές επαφές

14:38

Ρωσία: Εργοστάσιο λιπασμάτων στη περιφέρεια Βόλογκντα υπέστη ζημιές από επίθεση ουκρανικών drones

14:30

Σε τροχιά υλοποίησης ο Δυτικός Προαστιακός Θεσσαλονίκης - Τον Μάιο οι προσφορές