INSIDE OUT

Η τσίκνα στην Εκάλη και η επιστολή προς Χαρδαλιάν

05-05-2021 | 07:38
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Πάμε φουλ για ανοσία της αγέλης. Τίγκα οι Εκκλησίες σε Επιτάφιο και Κυριακή του Πάσχα, τίγκα και οι παραλίες Δευτέρα του Πάσχα. Δεν πήγαν στα χωριά και ξαμολήθηκαν στην Αττική. Τέτοια τσίκνα η Εκάλη δεν είχε δει ποτέ στην ζωή της, κανένας δεν έφυγε. Στην Αγία Μαρίνα ο κόσμος ξεχείλιζε από παντού, πρόλαβα να δω το Νίκο Παπανδρέου σόλο, με έναν φίλο του το βράδυ της Ανάστασης. Η Νίκη Κεραμέως δεν άφησε Εκκλησία για Εκκλησία και Μητροπολίτη για Μητροπολίτη που να μην ασπαστεί: και τον Κηφισίας Κύριλλο, και τον Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και φυσικά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όλους τους τίμησε η υπουργός Θρησκευμάτων. Από κοντά και η Ζωή Ράπτη και άλλα τέκνα της θεοσεβούμενης δεξιάς.

Την ίδια ώρα τα τέκνα της άθεης αριστεράς άλλαζαν πλευρό και μάζευαν δυνάμεις για το σχέδιο «κάτω τα χέρια απ’ το 8ωρο» που θα ξετυλιχτεί την ερχόμενη εβδομάδα, όταν θα ξεκινήσει η επεξεργασία του εργασιακού νόμου Χατζηδάκη στην Βουλή. Η Κουμουνδούρου θα δώσει τα ρέστα της μαθαίνω, αν και το μπαρουτοκαπνισμένο σε αυτά ΚΚΕ θα προσπαθήσει να κάνει την επαναστατική διαφορά. Αυτή την φορά πάντως, σε ενδεχόμενη έκρηξη κρουσμάτων, μην τολμήσει να πει κανείς τίποτα για τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις, γιατί αυτό που έγινε σε εκκλησίες, παραλίες και πεζόδρομους τις ημέρες του Πάσχα και τις δυο αργίες που ακολούθησαν ήταν κορονοπάρτυ κανονικό. Μου έλεγαν ότι σε κάθε κολπίσκο στα νότια έως το Σούνιο, αλλά και στα ανατολικά από τον Σχοινιά και κάτω ο κόσμος ήταν πατείς με, πατώ σε.

Γιατί άνοιξε και η εστίαση βλέπετε και όλοι βγήκαν για ένα ποτάκι, ένα φαγάκι κι ένα καφεδάκι. Και τι είναι όλοι αυτοί; Μα, ψηφοφόροι! Κι αυτή την φορά δεν μιλάμε μόνο για αναίσθητους ψηφοφόρους της εξωκοινοβουλευτικής και κοινοβουλευτικής αριστεράς των πλατειών, αλλά όλου του πολιτικού φάσματος.

Αυτά είδαν και οι «7» βουλευτές της ΝΔ και είπαν να κάνουν κι αυτοί «κίνηση». Εφτά βουλευτές λοιπόν της ΝΔ έστειλαν επιστολή τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά ζητώντας να επιτραπεί η μουσική στην εστίαση και να παραταθεί το ωράριο λειτουργίας έως τα μεσάνυχτα. Πρόκειται για τους Ανδρέα Κατσανιώτη (γνωστό σαμαρικό, Αχαϊας), Χρήστο Δερμετζόπουλο (γιο παλαιού βουλευτή της ΝΔ , Εβρου), Θέμη Χειμάρα (επίσης γιο παλαιού βουλευτή Φθιώτιδας), Γιάννη Μελά, (Πειραιά), Χριστόφορο Μπουτσικάκη (Πειραιά) και Κωνσταντίνο Κυρανάκη (που τα ‘χει πάρει άγρια γιατί τον έχουν βάλει στον πάγο). Πρώην Δαπίτες, ημι-πιτσιρικάδες της ΝΔ που θα ‘λεγε κι ένας βετεράνος που βλέπει με συμπάθεια τα νιάτα, οι οποίοι ποντάρουν σε εξίσου νεανικό-χαβαλέ κοινό, εξ ου και η επιστολή. Τώρα, αν ένας ή μπορεί και δυο από αυτούς έχουν και καφετέρια πχ στον Πειραιά, άρα πλήττονται και προσωπικά από τα μέτρα Χαρδαλιά, ας τα βρουν οι δεξιοί μεταξύ τους, μην με ανακατευετε.

Τις έφτιαξε τις σχέσεις του με τον Πίνατ ο Ακης Σκέρτσος τελικά, που μάλλον με διαβάζει και διαπίστωσε τη ζημιά στο προφίλ που του κάνει η στάση του συμπαθούς, πρώην αδέσποτου. Τι μπισκοτάκια για σκύλους του ‘δωσε, τι σοκολατάκια (για σκύλους), τι καλοπιάσματα. Το γλυκό σκυλάκι για αντάλλαγμα δέχτηκε να του ποζάρει για την εορταστική πασχαλινή κάρτα στα σόσιαλ. Άντε και με γάτα το επόμενο Πάσχα.

κκ

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:45

Γεωργιάδης: Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του ΠΙΣ

17:34

Καρίμ Χαν: Αποπέμφθηκε ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

17:20

Στο στόχαστρο των Χούθι εγκαταστάσεις της Saudi Aramco - Παρεμπόδιση πλοίων στα Στενά του Ορμούζ από Ιράν

17:06

Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο στη Χαλκιδική - Φωτιά στο Ηράκλειο

16:52

Συμφωνίες 16 δισ. δολαρίων για Κουβέιτ με Blackstone, Brookfield και KKR

16:38

Νέα στοιχεία για τη «Μαφία της Κρήτης» - Στο μικροσκόπιο ιατροδικαστής και τοξικολόγος

16:24

Κικίλιας: «Το λιμάνι της Πάτρας μπορεί να δώσει στα παιδιά μας μία καλύτερη ζωή»

16:10

AI deals 950 δισ. δολαρίων για Samsung και SK Group με Nvidia και Broadcom

15:56

Συνελήφθη άνδρας με χειροβομβίδα στο κέντρο της Αθήνας

15:42

Η Ελλάδα έστειλε 2 Canadair στη μάχη με τις φλόγες στην Ισπανία

15:28

Ρωσία: Οκτώ νεκροί σε επίθεση της Ουκρανίας σε κατασκηνώσεις στη Ζαπορίζια

15:14

Από αμέλεια το 88% των πυρκαγιών φέτος - Πρόστιμα 858.177 ευρώ και 221 συλλήψεις

15:00

Πληθαίνουν οι εμβληματικές επενδύσεις των funds στη βιομηχανία τροφίμων και την εστίαση

14:45

Κακοκαιρία: Καταιγίδες, 59.000 κεραυνοί, χαμηλές θερμοκρασίες - «Πνίγηκαν» Εύβοια και Θεσσαλία

14:30

Τιτανικός: Ανακαλύφθηκε επιστολή επιβάτη που περιέγραφε πώς ήταν το ταξίδι

14:16

Πυρκαγιές σε Κινέτα και Κέρκυρα

14:02

Τσάπαλος: Θα εξεταστούν ξανά μέτρα για τα καύσιμα εφόσον χρειαστεί

13:48

Φορολογικές Δηλώσεις 2026: Με νέα ρεκόρ έκλεισε η διαδικασία υποβολής

13:34

Παπαθανάσης: Τα μέτρα της ΔΕΘ θα εξαρτηθούν από την πορεία της οικονομίας

13:20

Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη: Πιο επίκαιρος από ποτέ ο συντονισμός Ελλάδας - Κύπρου

13:06

Πύρινος εφιάλτης σε Γαλλία και Ισπανία - Πάνω από 220.000 οι εκτοπισμένοι

12:52

Ζίγκμαν (ΕΚΤ): Θα χρειαστεί χρόνος για να φανούν οι επιπτώσεις από τη σύγκρουση στη Μ. Ανατολή

12:39

Παραιτήθηκε ο υπουργός Παιδείας της Ινδίας

12:25

Τρεις νεκροί από ρωσική επίθεση στην Ουκρανία

12:11

Η Paramount βάζει εκ νέου στον «πάγο» την εξαγορά της Warner Bros

12:00

Φοιτητική Στέγη: Πού φτάνουν τα ενοίκια σε 21 φοιτητουπόλεις - Περιορίζονται οι οικονομικές επιλογές

11:49

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 3 του Μετρό: Οι σταθμοί που θα κλείνουν νωρίτερα - Όλες οι αλλαγές

11:36

Η Ρουμανία κατέρριψε δεύτερο drone που παραβίασε τον εναέριο χώρο της

11:22

DW: Η Ελλάδα πιο ανεξάρτητη με την «Ασπίδα του Αχιλλέα»

11:08

Από Δευτέρα η κατάθεση δεσμευτικών προτάσεων για τις μειώσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ