INSIDE OUT

Η τσίκνα στην Εκάλη και η επιστολή προς Χαρδαλιάν

05-05-2021 | 07:38
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Πάμε φουλ για ανοσία της αγέλης. Τίγκα οι Εκκλησίες σε Επιτάφιο και Κυριακή του Πάσχα, τίγκα και οι παραλίες Δευτέρα του Πάσχα. Δεν πήγαν στα χωριά και ξαμολήθηκαν στην Αττική. Τέτοια τσίκνα η Εκάλη δεν είχε δει ποτέ στην ζωή της, κανένας δεν έφυγε. Στην Αγία Μαρίνα ο κόσμος ξεχείλιζε από παντού, πρόλαβα να δω το Νίκο Παπανδρέου σόλο, με έναν φίλο του το βράδυ της Ανάστασης. Η Νίκη Κεραμέως δεν άφησε Εκκλησία για Εκκλησία και Μητροπολίτη για Μητροπολίτη που να μην ασπαστεί: και τον Κηφισίας Κύριλλο, και τον Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και φυσικά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όλους τους τίμησε η υπουργός Θρησκευμάτων. Από κοντά και η Ζωή Ράπτη και άλλα τέκνα της θεοσεβούμενης δεξιάς.

Την ίδια ώρα τα τέκνα της άθεης αριστεράς άλλαζαν πλευρό και μάζευαν δυνάμεις για το σχέδιο «κάτω τα χέρια απ’ το 8ωρο» που θα ξετυλιχτεί την ερχόμενη εβδομάδα, όταν θα ξεκινήσει η επεξεργασία του εργασιακού νόμου Χατζηδάκη στην Βουλή. Η Κουμουνδούρου θα δώσει τα ρέστα της μαθαίνω, αν και το μπαρουτοκαπνισμένο σε αυτά ΚΚΕ θα προσπαθήσει να κάνει την επαναστατική διαφορά. Αυτή την φορά πάντως, σε ενδεχόμενη έκρηξη κρουσμάτων, μην τολμήσει να πει κανείς τίποτα για τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις, γιατί αυτό που έγινε σε εκκλησίες, παραλίες και πεζόδρομους τις ημέρες του Πάσχα και τις δυο αργίες που ακολούθησαν ήταν κορονοπάρτυ κανονικό. Μου έλεγαν ότι σε κάθε κολπίσκο στα νότια έως το Σούνιο, αλλά και στα ανατολικά από τον Σχοινιά και κάτω ο κόσμος ήταν πατείς με, πατώ σε.

Γιατί άνοιξε και η εστίαση βλέπετε και όλοι βγήκαν για ένα ποτάκι, ένα φαγάκι κι ένα καφεδάκι. Και τι είναι όλοι αυτοί; Μα, ψηφοφόροι! Κι αυτή την φορά δεν μιλάμε μόνο για αναίσθητους ψηφοφόρους της εξωκοινοβουλευτικής και κοινοβουλευτικής αριστεράς των πλατειών, αλλά όλου του πολιτικού φάσματος.

Αυτά είδαν και οι «7» βουλευτές της ΝΔ και είπαν να κάνουν κι αυτοί «κίνηση». Εφτά βουλευτές λοιπόν της ΝΔ έστειλαν επιστολή τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά ζητώντας να επιτραπεί η μουσική στην εστίαση και να παραταθεί το ωράριο λειτουργίας έως τα μεσάνυχτα. Πρόκειται για τους Ανδρέα Κατσανιώτη (γνωστό σαμαρικό, Αχαϊας), Χρήστο Δερμετζόπουλο (γιο παλαιού βουλευτή της ΝΔ , Εβρου), Θέμη Χειμάρα (επίσης γιο παλαιού βουλευτή Φθιώτιδας), Γιάννη Μελά, (Πειραιά), Χριστόφορο Μπουτσικάκη (Πειραιά) και Κωνσταντίνο Κυρανάκη (που τα ‘χει πάρει άγρια γιατί τον έχουν βάλει στον πάγο). Πρώην Δαπίτες, ημι-πιτσιρικάδες της ΝΔ που θα ‘λεγε κι ένας βετεράνος που βλέπει με συμπάθεια τα νιάτα, οι οποίοι ποντάρουν σε εξίσου νεανικό-χαβαλέ κοινό, εξ ου και η επιστολή. Τώρα, αν ένας ή μπορεί και δυο από αυτούς έχουν και καφετέρια πχ στον Πειραιά, άρα πλήττονται και προσωπικά από τα μέτρα Χαρδαλιά, ας τα βρουν οι δεξιοί μεταξύ τους, μην με ανακατευετε.

Τις έφτιαξε τις σχέσεις του με τον Πίνατ ο Ακης Σκέρτσος τελικά, που μάλλον με διαβάζει και διαπίστωσε τη ζημιά στο προφίλ που του κάνει η στάση του συμπαθούς, πρώην αδέσποτου. Τι μπισκοτάκια για σκύλους του ‘δωσε, τι σοκολατάκια (για σκύλους), τι καλοπιάσματα. Το γλυκό σκυλάκι για αντάλλαγμα δέχτηκε να του ποζάρει για την εορταστική πασχαλινή κάρτα στα σόσιαλ. Άντε και με γάτα το επόμενο Πάσχα.

κκ

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:10

Ισραήλ: Οι αρχές θα απαγορεύσουν την πρόσβαση στη Γάζα σε 37 ΜΚΟ

11:56

Απακαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας

11:44

ΔΟΔ: Σε 128 ανήλθαν οι θάνατοι δημοσιογράφων παγκοσμίως το 2025

11:40

Η ΕΕ προειδοποιεί ότι οι εξελίξεις στην Υεμένη θέτουν σε κίνδυνο τη «σταθερότητα» του Κόλπου

11:28

ΗΠΑ: Ο Ζοχράν Μαμντάνι ορκίστηκε δήμαρχος της Νέας Υόρκης

11:17

Τα επτά ορόσημα της αγοράς ενέργειας για το 2026

11:01

4 ελληνικές πόλεις που είναι πιο όμορφες τον χειμώνα

10:47

Ο Τραμπ αποσύρει την Εθνοφρουρά από Σικάγο, Λος Άντζελες και Πόρτλαντ - Προειδοποιεί ότι θα επιστρέψει αν αυξηθεί το έγκλημα

10:35

Ουκρανία: Τουλάχιστον 24 νεκροί σε ουκρανικό πλήγμα με drone εναντίον της Χερσώνας

10:22

Nature: Σημαντικά επιστημονικά γεγονότα που αναμένουμε το 2026

10:09

Βουλγαρία: Η χώρα υιοθέτησε το ευρώ σχεδόν 20 χρόνια μετά την ένταξή της στην ΕΕ

10:04

«Χρύσωσε» και το 2025 τους εργαζόμενους η Καρέλιας - Οι γενναίες παροχές

09:57

Οκτώ νεκροί σε νέα πλήγματα των ΗΠΑ εναντίον ταχύπλοων ενεχόμενων σε «διακίνηση ναρκωτικών»

09:43

Ζελένσκι: Η συμφωνία ειρήνης για την Ουκρανία είναι έτοιμη κατά 90%, μένει το 10%

09:37

Πιερρακάκης: Το 2026 θα είναι χρονιά ευκαιριών για την Ελλάδα

09:29

Ο Τραμπ χλευάζει τους Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ που έγιναν επίσημα Γάλλοι πολίτες

09:20

Ελβετία: Περίπου 40 νεκροί και 100 τραυματίες από την έκρηξη στο θέρετρο σκι Κραν- Μοντανά

09:16

Σε ισχύ από σήμερα το νέο πειθαρχικό δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους

09:09

Έντομα, φύκια και άγρια φυτά: Οι απρόσμενοι πρωταγωνιστές της βιώσιμης διατροφής

09:08

ΕΣΠΑ: Οι πρώτες επιδοτήσεις του 2026 – Τρεις νέες δράσεις 150 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

09:07

Είναι το 2026 η χρονιά για ένα foldable... iPhone - Οι φήμες και οι πρώτες εικόνες

09:03

Λιανεμπόριο: Ποιες ξένες αλυσίδες έρχονται Ελλάδα το 2026

09:00

«Ποδαρικό» με αυξήσεις στους μισθούς: Πόσο αυξάνονται τα καθαρά εισοδήματα το 2026 - Αναλυτικά παραδείγματα

23:50

Η ΕΕ κάλεσε το Ιράν να αποφυλακίσει τη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί

23:40

Το Νότιο Σουδάν ανακοινώνει την επανέναρξη της παραγωγής σε πετρελαϊκό κοίτασμα - κλειδί

23:27

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε 4 εταιρείες και δεξαμενόπλοια που παρακάμπτουν το εμπάργκο στη Βενεζουέλα

23:14

Τρίτη χρονιά με διψήφια κέρδη για τη Wall Street

23:05

Ιστορικό το 2025 για τα πολύτιμα μέταλλα: Ράλι 46ετίας για χρυσό - Με τριψήφιο άλμα το ασήμι

22:42

Ουκρανία: Έπληξε ένα διυλιστήριο και έναν τερματικό σταθμό πετρελαίου στη Ρωσία

22:18

«Βουτιά» 20% για το πετρέλαιο φέτος - Η μεγαλύτερη ετήσια πτώση από το 2020