BACKSTORY

Είδες η ΔΕΗ; - AirBnb στο φουλ - Τι ψάχνει η Intracom στην Intralot - Παρεμβάσεις για τις εγγυητικές

24-10-2024 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Είδες η ΔΕΗ; - AirBnb στο φουλ - Τι ψάχνει η Intracom στην Intralot - Παρεμβάσεις για τις εγγυητικές
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Θετική η JPM για τις τράπεζες

Η JP Morgan παραμένει θετική και συστήνει τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών περιμένοντας τα αποτελέσματα για τα κέρδη του γ' τριμήνου.

Η πρόσφατη πτώση του κλάδου, σύμφωνα με τον οίκο, προσφέρει σημείο εισόδου για τις ελληνικές μετοχές, καθώς η δυναμική των κερδών παραμένει ισχυρή.

Ο οίκος ξεχωρίζει τη μετοχή της Eurobank με σύσταση υπεραπόδοσης με την επικείμενη ενοποίηση της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο για πρώτη φορά, η οποία θα δώσει μια σαφέστερη εικόνα της συνεισφοράς στα αποτελέσματα της τράπεζας. Οι συστάσεις υπεραπόδοσης (overweight) αφορούν και τις άλλες συστημικές, ωστόσο εκφράζεται προτίμηση εκτός από τη Eurobank καιγια την Tράπεζα Πειραιώς βραχυπρόθεσμα.

Πόλος έλξης η νέα Attica Bank

Στη νέα Αttica Bank, στάθηκε σε παρέμβασή του ο κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, διευθύνων σύμβουλος της Intrakat επισημαίνοντας ότι παρεμβάσεις του κράτους, όπως η συμβολή της Τράπεζας της Ελλάδος και του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στη δημιουργία του «Ηρακλή 3» και τη συγκρότηση του 5ου τραπεζικού πυλώνα, μπορούν να συμβάλλουν στην τόνωση του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος και στην προσέλκυση ξένων κεφαλαίων.

Eιδικά για τη τράπεζα όπως ο ίδιος δήλωσε το ξένο επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν μια θετική έκπληξη. Εκτιμάται πάντως ότι η τράπεζα εξέπληξε θετικά και με τα αποτελέσματά της, στοιχείο το οποίο προσέλκυσε και το ενδιαφέρον.

Είδες η ΔΕΗ;

Τα 600 εκατ. ευρώ που άντλησε η ΔΕΗ τα λες και σημαντική επιτυχία με επιτόκιο 4,625%. Πρόκειται για το φθηνότερο κουπόνι εδώ και 7 έτη που έχει βγάλει εταιρεία με ίδιο credit rating με τη ΔΕΗ από τον Φεβρουάριο του 2022.

AirBnb στο φουλ

Χαμός γίνεται με τη ζήτηση των AirBnb στην Αθήνα ενόψει των εορτών. Αξίζει να σημειωθεί πως η ελληνική πρωτεύουσα πετυχαίνει διψήφιο ποσοστό αύξησης στο 31% βρίσκεται στην 6η θέση της λίστας με τις 15 πόλεις που καταγράφουν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο για Airbnb ενόψει των Χριστουγέννων.

Η νέα πιστωτική

Η νέα σας πιστωτική κάρτα... «προσγειώνεται» στα χέρια σας και σας προσφέρει κουπόνι για την AEGEAN αξίας €50 για το επόμενό σας ταξίδι! Η νέα κάρτα αφορά τη συνεργασία της Εθνικής Τράπεζας με την Aegean. Εκδίδεται ηλεκτρονικά γρήγορα και άμεσα όπως αναφέρει η αλληλογραφία της Εθνικής προς τους πελάτες της τράπεζας.

Κλιματική αλλαγή και ασφάλειες

Όσο η κλιματική αλλαγή αυξάνεται τόσο θα ενισχύονται και τα ασφάλιστρα. Αυτό σημειώνουν ασφαλιστικοί παράγοντες οι οποίοι αναφέρουν πως οι αντασφαλίσεις θέλουν πολύ προσοχή. Το ίδιο και η κοστολόγηση των ασφαλίσεων η υποχρεωτικότητα των οποίων σε κάποια φάση θα εκλογικεύσει την αγορά.

Τι ψάχνει η Intracom στην Intralot

Δεν θέλει και πολλή προσπάθεια για να υποθέσει κάποιος ότι ο Σ. Κόκκαλης και η Intracom Holdings ενισχύσουν συνεχώς τη μετοχική θέση στη «συγγενική» Intralot γιατί κάτι «βλέπουν», κάτι περιμένουν. Και χτες βγήκε ανακοίνωση για αγορές (100 χιλ. τεμάχια) στην Intralot από την INTRACOM HOLDINGS, συνδεόμενη με τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της INTRALOT. Και το 10% δεν είναι μακριά. Πολλά ακούγονται και κυκλοφορούν στην αγορά, για νέες συμβάσεις που έρχονται, νέους… επενδυτές που θα μπούνε και τα σχετικά. Το πιο απλό που μπορεί κάποιος να σκεφτεί, είναι ότι Σ. Κόκκαλης και Intracom «βλέπουν» προοπτικές στην Intralot. Η μετοχή της βρίσκεται τελευταία κάπου γύρω από το 1,05 ευρώ. Καλά, βέβαια, όλα αυτά, αλλά να δούμε και τη συνέχεια επί… της οθόνης, με το κλίμα στο ΧΑ να μην είναι και στα φόρτε του τις τελευταίες ημέρες.

Οι απεργίες στο λιμάνι και τα αιτήματα

Συνεχίζονται οι απεργίες των εργαζομένων στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά για τρίτη ημέρα, με αρμόδιες πηγές να αναφέρουν πως όλο αυτό είναι βλαπτικό για την αγορά. Πόσο μάλλον, σημειώνουν, πως τα αιτήματα δεν αφορούν τις εταιρείες που λειτουργούν το λιμάνι αλλά κυρίως την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία. Οι απαιτήσεις του σωματείου για τα μισθολογικά -τονίζουν- δεν σχετίζονται με την τρέχουσα περίοδο καθώς η ισχύουσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχει υπογραφεί από τα Σωματεία, δεν έχει λήξει. Άλλα αιτήματα, όπως η μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες των εταιρειών.

Παρεμβάσεις για τις εγγυητικές

Το ενδεχόμενο να βοηθήσει στο πολύ σύνθετο θέμα των εγγυητικών επιστολών για τα τεχνικά έργα και όχι μόνο εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Είναι γνωστό πως πολλές μικρές τεχνικές εταιρείες δυσκολεύονται να βγάλουν εγγυητικές καθώς πολλές φορές δεν διαθέτουν τα απαραίτητα κεφάλαια και ενέχυρα και έτσι μένουν εκτός δημοσίων έργων. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να υπάρξει ένα πρόγραμμα εγγυοδοσίας που θα βοηθάει τις συγκεκριμένες εταιρείες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:18

Γερμανία: Ο Βόλφγκανγκ Κουμπίκι εξελέγη αρχηγός του FDP

17:51

Λίβανος: Νέες επιδρομές του ισραηλινού στρατού στα νότια της χώρας

17:16

Χέγκσεθ: Επίθεση στους Ευρωπαίους - «Να σταματήσουν τα κηρύγματα»

16:38

Ανδριανός: Ανάγκη για μια ενιαία στρατηγική που θα συνδέει οργανικά τον τουρισμό με την αγροδιατροφή και τον πολιτισμό

16:20

Nvidia: Παρουσιάζει τους πρώτους υπολογιστές Windows που χρησιμοποιούν δικά της τσιπ ως κύριο επεξεργαστή

16:00

Θα κοπούν έγκαιρα τα άφθονα χόρτα στις άκρες των δρόμων και στα χωράφια;

15:50

Κώτσηρας: Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την ελληνική κοινωνία

15:24

Τσουκαλάς: Η στέγαση είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο των λίγων

15:17

Νέα Αριστερά: Προς ανεξαρτητοποίηση Χαρίτσης, Αχτσιόγλου, Τζανακόπουλος, Ηλιόπουλος και Ζεϊμπέκ

14:55

Blue Origin: Αντιμετωπίζει καθυστερήσεις μηνών μετά την έκρηξη πυραύλου που προκάλεσε ζημιές στην εξέδρα εκτόξευσης

14:37

Φλωρίδης: Οι αλλαγές στον Κώδικα Δικηγόρων θα γίνουν μόνο αν υπάρχει απόλυτη συμφωνία του δικηγορικού σώματος

14:32

Ρωσία: Ουκρανικά πλήγματα με drones στο λιμάνι Ταγκανρόγκ και σε αποθήκη πετρελαίου στη περιφέρεια Κρασνοντάρ

14:26

Ανδρουλάκης: Μαζί για την πολιτική αλλαγή

14:14

Επιχείρηση «Θερισμός»: Το «ελληνικό FBI» ξεριζώνει τη μαφία των αγροτικών επιδοτήσεων

14:04

Οι ευρωπαϊκές μετοχές αμυντικού τομέα ρίχνουν ρυθμούς μετά την έκρηξη των στρατιωτικών δαπανών

13:41

ΗΠΑ: Εταιρείες κοινωνικών δικτύων θα καταβάλουν $27 εκατ. σε συμβιβασμό αγωγής σχολικής περιφέρειας του Κεντάκι

13:23

Τζιτζικώστας: Μέχρι στιγμής τα στοιχεία δείχνουν μικρή αύξηση των τουριστικών αφίξεων στην Ευρώπη σε σχέση με πέρσι

13:15

Βουλή: Κατατέθηκε προς κύρωση ο Κώδικας Χωροταξίας – Πολεοδομίας

13:12

Τσιόδρας: Για να ισχυροποιηθεί η Ευρώπη πρέπει να επενδύσει στην παραγωγή, την καινοτομία και την άμυνα

13:00

Τουρισμός: Μεικτή η εικόνα για το τριήμερο

12:53

ΗΠΑ: Μέλη της Fed αρχίζουν να βλέπουν πιθανή μια αύξηση των επιτοκίων

12:39

Αφγανιστάν: Δεκαοκτώ νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα με φορτηγό

12:34

Κιλκίς: Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη με λεία 50.000 ευρώ

12:25

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Το κυνήγι των ονείρων, το θέμα των Νέων Ελληνικών (ΕΠΑΛ)

12:23

Θεσσαλονίκη: Κατέληξε ο 67χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια στον Εύοσμο

12:20

Πέθανε σε ηλικία 104 ετών ο Γάλλος κοινωνιολόγος και φιλόσοφος Εντγκάρ Μορέν

12:12

Συμβουλευτική υποστήριξη των καπνιστών μέσω της φωνητικής πύλης 1135 και της ιστοσελίδας του ΕΟΔΥ

12:06

Χαρδαλιάς: Τα εμβληματικά έργα που υλοποιούνται στην Αττική ζωντανό παράδειγμα του τί μπορούν να πετύχουν οι Περιφέρειες

11:54

Κατάρ: Αντίθετο στην επιβολή μόνιμων τελών διέλευσης στα Στενά του Ορμούζ

11:44

Τέλος σε μια πολυετή ασφαλιστική ανισότητα για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων σε ΕΣΥ και ΕΚΑΒ