BACKSTORY

Είδες η ΔΕΗ; - AirBnb στο φουλ - Τι ψάχνει η Intracom στην Intralot - Παρεμβάσεις για τις εγγυητικές

24-10-2024 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Είδες η ΔΕΗ; - AirBnb στο φουλ - Τι ψάχνει η Intracom στην Intralot - Παρεμβάσεις για τις εγγυητικές
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Θετική η JPM για τις τράπεζες

Η JP Morgan παραμένει θετική και συστήνει τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών περιμένοντας τα αποτελέσματα για τα κέρδη του γ' τριμήνου.

Η πρόσφατη πτώση του κλάδου, σύμφωνα με τον οίκο, προσφέρει σημείο εισόδου για τις ελληνικές μετοχές, καθώς η δυναμική των κερδών παραμένει ισχυρή.

Ο οίκος ξεχωρίζει τη μετοχή της Eurobank με σύσταση υπεραπόδοσης με την επικείμενη ενοποίηση της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο για πρώτη φορά, η οποία θα δώσει μια σαφέστερη εικόνα της συνεισφοράς στα αποτελέσματα της τράπεζας. Οι συστάσεις υπεραπόδοσης (overweight) αφορούν και τις άλλες συστημικές, ωστόσο εκφράζεται προτίμηση εκτός από τη Eurobank καιγια την Tράπεζα Πειραιώς βραχυπρόθεσμα.

Πόλος έλξης η νέα Attica Bank

Στη νέα Αttica Bank, στάθηκε σε παρέμβασή του ο κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, διευθύνων σύμβουλος της Intrakat επισημαίνοντας ότι παρεμβάσεις του κράτους, όπως η συμβολή της Τράπεζας της Ελλάδος και του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στη δημιουργία του «Ηρακλή 3» και τη συγκρότηση του 5ου τραπεζικού πυλώνα, μπορούν να συμβάλλουν στην τόνωση του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος και στην προσέλκυση ξένων κεφαλαίων.

Eιδικά για τη τράπεζα όπως ο ίδιος δήλωσε το ξένο επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν μια θετική έκπληξη. Εκτιμάται πάντως ότι η τράπεζα εξέπληξε θετικά και με τα αποτελέσματά της, στοιχείο το οποίο προσέλκυσε και το ενδιαφέρον.

Είδες η ΔΕΗ;

Τα 600 εκατ. ευρώ που άντλησε η ΔΕΗ τα λες και σημαντική επιτυχία με επιτόκιο 4,625%. Πρόκειται για το φθηνότερο κουπόνι εδώ και 7 έτη που έχει βγάλει εταιρεία με ίδιο credit rating με τη ΔΕΗ από τον Φεβρουάριο του 2022.

AirBnb στο φουλ

Χαμός γίνεται με τη ζήτηση των AirBnb στην Αθήνα ενόψει των εορτών. Αξίζει να σημειωθεί πως η ελληνική πρωτεύουσα πετυχαίνει διψήφιο ποσοστό αύξησης στο 31% βρίσκεται στην 6η θέση της λίστας με τις 15 πόλεις που καταγράφουν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο για Airbnb ενόψει των Χριστουγέννων.

Η νέα πιστωτική

Η νέα σας πιστωτική κάρτα... «προσγειώνεται» στα χέρια σας και σας προσφέρει κουπόνι για την AEGEAN αξίας €50 για το επόμενό σας ταξίδι! Η νέα κάρτα αφορά τη συνεργασία της Εθνικής Τράπεζας με την Aegean. Εκδίδεται ηλεκτρονικά γρήγορα και άμεσα όπως αναφέρει η αλληλογραφία της Εθνικής προς τους πελάτες της τράπεζας.

Κλιματική αλλαγή και ασφάλειες

Όσο η κλιματική αλλαγή αυξάνεται τόσο θα ενισχύονται και τα ασφάλιστρα. Αυτό σημειώνουν ασφαλιστικοί παράγοντες οι οποίοι αναφέρουν πως οι αντασφαλίσεις θέλουν πολύ προσοχή. Το ίδιο και η κοστολόγηση των ασφαλίσεων η υποχρεωτικότητα των οποίων σε κάποια φάση θα εκλογικεύσει την αγορά.

Τι ψάχνει η Intracom στην Intralot

Δεν θέλει και πολλή προσπάθεια για να υποθέσει κάποιος ότι ο Σ. Κόκκαλης και η Intracom Holdings ενισχύσουν συνεχώς τη μετοχική θέση στη «συγγενική» Intralot γιατί κάτι «βλέπουν», κάτι περιμένουν. Και χτες βγήκε ανακοίνωση για αγορές (100 χιλ. τεμάχια) στην Intralot από την INTRACOM HOLDINGS, συνδεόμενη με τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της INTRALOT. Και το 10% δεν είναι μακριά. Πολλά ακούγονται και κυκλοφορούν στην αγορά, για νέες συμβάσεις που έρχονται, νέους… επενδυτές που θα μπούνε και τα σχετικά. Το πιο απλό που μπορεί κάποιος να σκεφτεί, είναι ότι Σ. Κόκκαλης και Intracom «βλέπουν» προοπτικές στην Intralot. Η μετοχή της βρίσκεται τελευταία κάπου γύρω από το 1,05 ευρώ. Καλά, βέβαια, όλα αυτά, αλλά να δούμε και τη συνέχεια επί… της οθόνης, με το κλίμα στο ΧΑ να μην είναι και στα φόρτε του τις τελευταίες ημέρες.

Οι απεργίες στο λιμάνι και τα αιτήματα

Συνεχίζονται οι απεργίες των εργαζομένων στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά για τρίτη ημέρα, με αρμόδιες πηγές να αναφέρουν πως όλο αυτό είναι βλαπτικό για την αγορά. Πόσο μάλλον, σημειώνουν, πως τα αιτήματα δεν αφορούν τις εταιρείες που λειτουργούν το λιμάνι αλλά κυρίως την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία. Οι απαιτήσεις του σωματείου για τα μισθολογικά -τονίζουν- δεν σχετίζονται με την τρέχουσα περίοδο καθώς η ισχύουσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχει υπογραφεί από τα Σωματεία, δεν έχει λήξει. Άλλα αιτήματα, όπως η μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες των εταιρειών.

Παρεμβάσεις για τις εγγυητικές

Το ενδεχόμενο να βοηθήσει στο πολύ σύνθετο θέμα των εγγυητικών επιστολών για τα τεχνικά έργα και όχι μόνο εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Είναι γνωστό πως πολλές μικρές τεχνικές εταιρείες δυσκολεύονται να βγάλουν εγγυητικές καθώς πολλές φορές δεν διαθέτουν τα απαραίτητα κεφάλαια και ενέχυρα και έτσι μένουν εκτός δημοσίων έργων. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να υπάρξει ένα πρόγραμμα εγγυοδοσίας που θα βοηθάει τις συγκεκριμένες εταιρείες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:32

Στη Βουλή ρυθμίσεις για πληγείσες καλλιέργειες και επιζωοτίες

20:21

Παπαθανάσης: Μηδενιστικές και έωλες οι αιτιάσεις ΠΑΣΟΚ για την πορεία του Ταμείου Ανάκαμψης - Η Ελλάδα δεν θα χάσει ευρώ

20:12

Μυλωνάς (Εθνική): Αναβαθμίζει στόχους, κρατά «πυρομαχικά» για εξαγορές και ποντάρει σε Allianz - Dromeus

20:05

Κυρανάκης: Θα θυμόμαστε για πάντα τους Μ. Στρατιδάκη και Π. Διαμαντάκη για την ανδρεία τους

19:56

Ευρωαγορές: Κέρδη στο ταμπλό με φόντο αποτελέσματα και παύση BoE

19:52

Πώς δημιουργήθηκε το SOS;

19:42

Λάιεν για την απώλεια των 3 Ελλήνων πυροσβεστών: «Η γενναιότητά τους θα μείνει στην ιστορία»

19:32

Βρετανία: Ο Μπέρναμ δεν αποκλείει να δοθούν νέες άδειες για γεωτρήσεις στη Βόρεια Θάλασσα

19:23

Iράν: Υποστηρίζει ότι κατέστρεψε τρία αμερικανικά F-35 στην Ιορδανία - Διαψεύδει η CENTCOM

19:23

Σε πύρινο κλοιό Ρέθυμνο και Πάρος: Μηδενική ορατότητα - Άνεμοι άνω των 100 χλμ

19:12

Euronext: Αύξηση 100% στα καθαρά κέρδη και 92,8% στα EBITDA το εξάμηνο

19:00

«Στοπ» στις εξαγωγές ντίζελ και βενζίνης έως τέλη Ιανουαρίου 2027 από Ρωσία

18:59

Η Alpha Bank αναδιατάσσει την Εκτελεστική της Επιτροπή - Ο Ιωσήφ Κιουρούκογλου αναλαμβάνει Chief of Wholesale Banking

18:56

Καραβίας (Eurobank): Υψηλότερη κερδοφορία και πιστωτική επέκταση, πλήρης κάλυψη για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο

18:48

Νέα εποχή για gov.gr: Προσωποποιημένες υπηρεσίες, Messenger και ασφαλής επικοινωνία με το Δημόσιο

18:47

Μεγαλώνει η κόντρα UEFA - FIFA: Μποϊκοτάζ κατά της απόφασης Ινφαντίνο να «βγάλει στο σφυρί» το Μουντιάλ

18:38

Ξεμπλοκάρουν οι μεταβιβάσεις κατασχεμένων ακινήτων - Χωρίς πλήρη εξόφληση της οφειλής

18:32

Intracom Holdings και Ten Brinke επενδύουν 41,5 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό

18:29

Ο κομβικός ρόλος της Ελλάδας για τα νέα Canadair της ΕΕ

18:18

Νέα στρατηγική για την οδική ασφάλεια: Μείωση 31,95% στα θανατηφόρα τροχαία - Σε λειτουργία 388 νέες κάμερες στην Αττική

18:11

Εθνική Τράπεζα: Καθαρά κέρδη 661 εκατ. ευρώ το α΄εξάμηνο - Τα μεγέθη στηρίζουν την αναθεώρηση των στόχων

18:06

Σε στενή επαφή με Πολωνία το ΝΑΤΟ μετά την πτώση ρωσικού πυραύλου

17:54

Lamda Development: Πώληση δύο οικοπέδων εντός Ελληνικού έναντι 41,5 εκατ. ευρώ

17:52

Νέα υψηλά 17 ετών στο Χρηματιστήριο

17:48

Συνάντηση Μητσοτάκη - Δούκα την Παρασκευή

17:43

Σούκουλη: Επιλογή μας η ανάληψη της ευθύνης για την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης

17:42

Eurobank: Καθαρά κέρδη 738 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο, ισχυρή οργανική ανάπτυξη

17:38

Συμφωνία 400 εκατ. ευρώ ΕΤΕ - Dromeus για εμπορικά ακίνητα

17:32

Στα 58,7 εκατ. ευρώ το μετοχικό κεφάλαιο της Alter Ego Media μετά την ΑΜΚ

17:25

Ferryscanner: Οι ξένοι ταξιδιώτες αλλάζουν προτιμήσεις - Ποια ελληνικά νησιά κερδίζουν