BACKSTORY

Ο λόγος περί μη συμμόρφωσης -Επιθεωρήσεις στον χώρο της μόδας- Attica Bank και το νέο μωσαϊκό

20-04-2023 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο λόγος περί μη συμμόρφωσης -Επιθεωρήσεις στον χώρο της μόδας- Attica Bank και το νέο μωσαϊκό

Ο λόγος περί μη συμμόρφωσης

Δεν ξέρω πώς θα μπορούσαν να τιτλοφορηθούν οι προειδοποιήσεις που έστειλε η Ε.Ε. στη χώρα μας.

Κωδικά αναφέρεται ως μη συμμόρφωση. Για πλήθος θεμάτων.

Η Ελλάδα εγκαλείται για περιβαλλοντικό θόρυβο, για μη κατάρτιση θαλασσίων χωροταξικών σχεδίων, για μη αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων (εδώ εστιάστε στη διαχρονική παντοδυναμία του ΤΕΕ και των ιατρικών συλλόγων), για καθυστερήσεις πληρωμών, για τον τρόπο που διαχειρίζεται εποχικούς εργαζόμενους τρίτων χωρών αλλά και γιατί δεν έχουν τηρηθεί οι κανόνες ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής για τους γονείς και τους φροντιστές. Θα μου πείτε είναι η μόνη χώρα; Θα σας απαντήσω όχι αλλά ναι, είναι η μόνη που δεν τηρεί όλα τα παραπάνω μαζί.

Επιθεωρήσεις στον χώρο της μόδας

Mια άλλη ενδιαφέρουσα είδηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι πως αυτή ξεκίνησε αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις στις εγκαταστάσεις εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μόδας σε διάφορα κράτη μέλη ενώ απέστειλε επίσημες αιτήσεις παροχής πληροφοριών σε εταιρείες του κλάδου.

Η Επιτροπή ανησυχεί ότι οι εν λόγω εταιρείες ενδέχεται να έχουν παραβιάσει τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ που απαγορεύουν τις συμπράξεις και τις περιοριστικές επιχειρηματικές πρακτικές.

Το νόμισμα και η ιστορία του

To νόμισμα ως ένα βιβλίο ιστορίας. Θυμάμαι που κάθε περίοδο ιστορίας τον παλιό εκείνον τον καιρό μαθαίναμε και το νόμισμα της χώρας. Συχνά το νόμισμα χαρακτήριζε τις τάξεις, τις κάστες και πάντα τον πλούτο ή και την φτώχεια.

Ολα αυτά αναδεικνύουν ως πολύ χρήσιμη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την έκθεση της Alpha Bank «Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ» στο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα, με την ευκαιρία συμπλήρωσης50 ετών από τη δημιουργία της παγκοσμίου φήμης Νομισματικής Συλλογής της στη μνήμη Γιάννη Κωστόπουλου και η οποία θα διαρκέσει από τις 3 Μαΐου έως τις 23 Ιουλίου.

Attica Bank και το νέο μωσαϊκό

Ένα ενδιαφέρον καινούριο μωσαϊκό είναι αυτό που διαμορφώνει την καινούρια μετοχική σύνθεση της Attica Bank στο πλαίσιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Το ενδιαφέρον προκύπτει από την είσοδο των συστημικών τραπεζών έναντι του ΤΜΕΔΕ και προσοχή ; Μην μπερδεύετε το ΤΜΕΔΕ και το ΤΣΜΕΔΕ. Είναι δύο διαφορετικές οντότητες. Σήμερα λογικά θα περάσει το συμπλήρωμα του Ενημερωτικού από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το οποίο μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε φτάσει στην Επιτροπή παρότι ήταν θέμα της σημερινής ημερήσιας διάταξης του ΔΣ.

Η μέθοδος της... «σούμας»

Καινούργιες μεθόδους ανακοινώσεων για αγορά μετοχών φαίνεται εισάγουν από τη Σαράντης. Και λογικά θα πρέπει να ονομαστούν μέθοδος της «σούμας» καθώς χθες ανακοινώθηκε ότι ο κ. Κυριάκος Σαράντης (Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου), στις 12/04 και στις 18/04 αγόρασε, ο ίδιος αλλά και μέσω Συνδεόμενου Νομικού Προσώπου, συνολικά 153.378 κοινές ονομαστικές μετοχές. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται ούτε τι αγόρασε στις 12 ούτε στις 18 αλλά ούτε και πόσες μετοχές αγόρασε ο κ. Σαράντης και το νομικό πρόσωπο ξεχωριστά. Και αυτό έχει τη σημασία του καθώς στις 18 του μήνα οι συνολικές συναλλαγές στη μετοχή της Σαράντης ήταν 44.924 μετοχές και στις 12 , 313.483 με το ερώτημα αν σε μια εκ των δύο συνεδριάσεων αγοράστηκε πάνω από το 50% των μετοχών που διακινήθηκαν (αποτελεί με βάση τη νομοθεσία ένδειξη χειραγώγησης) να πλανάται στον αέρα. Σημειωτέον ότι στις 18 του μήνα αγοράστηκαν και 1.500 ίδιες μετοχές σε τιμή υψηλότερη της μέσης τιμής που ανακοίνωσε ότι αγόρασαν ο κ. Σαράντης και το συνδεόμενο νομικό πρόσωπο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:53

Μνημόνιο συνεργασίας ΒΕΘ - ΕΑΤ για στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων

11:48

ΠΟΥ: Προέγκριση στην πρώτη θεραπεία της ελονοσίας για 30 εκατ. νεογέννητα και βρέφη ετησίως

11:39

Παπαστεργίου: Τα μέτρα προστασίας των παιδιών στο διαδίκτυο είναι μεταξύ των θεμάτων που πραγματεύεται η ΕΕΤΤ

11:35

Πυροβολισμοί στο Ειρηνοδικείο στη Λουκάρεως και στον ΕΦΚΑ Κεραμεικού: 4 τραυματίες - Αναζητείται ο δράστης

11:22

Στάση αναμονής στο Χρηματιστήριο της Αθήνας - Οριακές μεταβολές και εναλλαγές προσήμου

11:19

Η Alpha Bank ενισχύει την ενεργειακή αυτονομία των επιχειρήσεων με χρηματοδότηση έως 80%

11:16

Ξεκινούν «Chios Pass 2026» και «Kythira Pass 2026» - Οι αιτήσεις

11:11

Και η Google στο «παιχνίδι» με το Πεντάγωνο: Η συμφωνία «για απόρρητη τεχνητή νοημοσύνη»

11:07

Καραβίας (Eurobank): Επικίνδυνα εφήμερη η κριτική σε φορολογική πολιτική και τράπεζες - Διανομή 2,6 δισ. ευρώ την τριετία

11:04

Διστακτικά κέρδη στις ευρωαγορές

11:00

Booking.com: Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες την Πρωτομαγιά

10:53

Έρευνα: Η πρώιμη έκθεση παιδιών στα «αιώνια χημικά» συνδέεται με κίνδυνο εμφάνισης λευχαιμίας

10:52

Στις αγορές η Alpha Bank με «πράσινο» ομόλογο για 500 εκατ. ευρώ

10:35

Νέα πτώση για τον χρυσό - «Γλιστρά» σε χαμηλό τριών εβδομάδων

10:33

Υπ. Υγείας: Ανάπτυξη 40 νέων μονάδων Ολικής Φροντίδας Ψυχικής Υγείας - Δωρεάν για όλους

10:19

Unicef: Το Αφγανιστάν κινδυνεύει να χάσει 25.000 γυναίκες υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς

10:10

Πτώση 12% στα κέρδη της Novartis το α' τρίμηνο

10:06

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στρατηγική συνεργασία με την Airbus Space & Defence

09:56

Ο Όμιλος AKTOR υλοποιεί με συνέπεια τον στρατηγικό του σχεδιασμό στις ΑΠΕ

09:53

Jumbo: Ρεκόρ πωλήσεων το 2025 - Μέρισμα 0,7 ευρώ ανά μετοχή

09:48

Πιερρακάκης: Τα πέντε διδάγματα που πρέπει να πάρει η Ευρώπη από την Ελλάδα

09:42

Βιοκαρπέτ: Εκτόξευση 960% στα καθαρά κέρδη το 2025

09:41

Στην Σύνοδο της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών στην Κροατία ο Παπασταύρου

09:41

Real Consulting: Μετασχηματισμός με AI και εξαγορές στο επίκεντρο

09:38

Πρωτοβουλία ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ - ΛΙΛΛΥ για την ένταξη θεραπειών παχυσαρκίας στα ομαδικά ασφαλιστήρια

09:34

Η Ιουλία Τσέτη στο Delphi Forum XI: «Η βιωσιμότητα είναι συνέχεια και συνέπεια - Οι εργαζόμενοι σύμμαχοί μας»

09:31

Υπερδιπλασιασμός κερδών για BP στο α' τρίμηνο λόγω ενεργειακής κρίσης - Στα 3,2 δισ. δολάρια

09:27

Επένδυση της Εριέττας Κούρκουλου - Λάτση στη Sporos Meals

09:26

Παπαθανάσης: Φωτοβολταϊκό Πάρκο στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς

09:18

Αμετάβλητα τα επιτόκια από την Τράπεζα της Ιαπωνίας