BACKSTORY

Ο λόγος περί μη συμμόρφωσης -Επιθεωρήσεις στον χώρο της μόδας- Attica Bank και το νέο μωσαϊκό

20-04-2023 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο λόγος περί μη συμμόρφωσης -Επιθεωρήσεις στον χώρο της μόδας- Attica Bank και το νέο μωσαϊκό

Ο λόγος περί μη συμμόρφωσης

Δεν ξέρω πώς θα μπορούσαν να τιτλοφορηθούν οι προειδοποιήσεις που έστειλε η Ε.Ε. στη χώρα μας.

Κωδικά αναφέρεται ως μη συμμόρφωση. Για πλήθος θεμάτων.

Η Ελλάδα εγκαλείται για περιβαλλοντικό θόρυβο, για μη κατάρτιση θαλασσίων χωροταξικών σχεδίων, για μη αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων (εδώ εστιάστε στη διαχρονική παντοδυναμία του ΤΕΕ και των ιατρικών συλλόγων), για καθυστερήσεις πληρωμών, για τον τρόπο που διαχειρίζεται εποχικούς εργαζόμενους τρίτων χωρών αλλά και γιατί δεν έχουν τηρηθεί οι κανόνες ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής για τους γονείς και τους φροντιστές. Θα μου πείτε είναι η μόνη χώρα; Θα σας απαντήσω όχι αλλά ναι, είναι η μόνη που δεν τηρεί όλα τα παραπάνω μαζί.

Επιθεωρήσεις στον χώρο της μόδας

Mια άλλη ενδιαφέρουσα είδηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι πως αυτή ξεκίνησε αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις στις εγκαταστάσεις εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μόδας σε διάφορα κράτη μέλη ενώ απέστειλε επίσημες αιτήσεις παροχής πληροφοριών σε εταιρείες του κλάδου.

Η Επιτροπή ανησυχεί ότι οι εν λόγω εταιρείες ενδέχεται να έχουν παραβιάσει τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ που απαγορεύουν τις συμπράξεις και τις περιοριστικές επιχειρηματικές πρακτικές.

Το νόμισμα και η ιστορία του

To νόμισμα ως ένα βιβλίο ιστορίας. Θυμάμαι που κάθε περίοδο ιστορίας τον παλιό εκείνον τον καιρό μαθαίναμε και το νόμισμα της χώρας. Συχνά το νόμισμα χαρακτήριζε τις τάξεις, τις κάστες και πάντα τον πλούτο ή και την φτώχεια.

Ολα αυτά αναδεικνύουν ως πολύ χρήσιμη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την έκθεση της Alpha Bank «Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ» στο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα, με την ευκαιρία συμπλήρωσης50 ετών από τη δημιουργία της παγκοσμίου φήμης Νομισματικής Συλλογής της στη μνήμη Γιάννη Κωστόπουλου και η οποία θα διαρκέσει από τις 3 Μαΐου έως τις 23 Ιουλίου.

Attica Bank και το νέο μωσαϊκό

Ένα ενδιαφέρον καινούριο μωσαϊκό είναι αυτό που διαμορφώνει την καινούρια μετοχική σύνθεση της Attica Bank στο πλαίσιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Το ενδιαφέρον προκύπτει από την είσοδο των συστημικών τραπεζών έναντι του ΤΜΕΔΕ και προσοχή ; Μην μπερδεύετε το ΤΜΕΔΕ και το ΤΣΜΕΔΕ. Είναι δύο διαφορετικές οντότητες. Σήμερα λογικά θα περάσει το συμπλήρωμα του Ενημερωτικού από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το οποίο μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε φτάσει στην Επιτροπή παρότι ήταν θέμα της σημερινής ημερήσιας διάταξης του ΔΣ.

Η μέθοδος της... «σούμας»

Καινούργιες μεθόδους ανακοινώσεων για αγορά μετοχών φαίνεται εισάγουν από τη Σαράντης. Και λογικά θα πρέπει να ονομαστούν μέθοδος της «σούμας» καθώς χθες ανακοινώθηκε ότι ο κ. Κυριάκος Σαράντης (Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου), στις 12/04 και στις 18/04 αγόρασε, ο ίδιος αλλά και μέσω Συνδεόμενου Νομικού Προσώπου, συνολικά 153.378 κοινές ονομαστικές μετοχές. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται ούτε τι αγόρασε στις 12 ούτε στις 18 αλλά ούτε και πόσες μετοχές αγόρασε ο κ. Σαράντης και το νομικό πρόσωπο ξεχωριστά. Και αυτό έχει τη σημασία του καθώς στις 18 του μήνα οι συνολικές συναλλαγές στη μετοχή της Σαράντης ήταν 44.924 μετοχές και στις 12 , 313.483 με το ερώτημα αν σε μια εκ των δύο συνεδριάσεων αγοράστηκε πάνω από το 50% των μετοχών που διακινήθηκαν (αποτελεί με βάση τη νομοθεσία ένδειξη χειραγώγησης) να πλανάται στον αέρα. Σημειωτέον ότι στις 18 του μήνα αγοράστηκαν και 1.500 ίδιες μετοχές σε τιμή υψηλότερη της μέσης τιμής που ανακοίνωσε ότι αγόρασαν ο κ. Σαράντης και το συνδεόμενο νομικό πρόσωπο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

Αυτοκίνητο: Υβριδικά και SUV οι νικητές των πωλήσεων στην Ελλάδα

23:43

Νέο ρεκόρ με 1.107 αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας στην Ελλάδα το 2025

23:29

Συνεδρίασε για πρώτη φορά η 15μελής τεχνοκρατική επιτροπή που θα διοικήσει τη Γάζα

23:15

Εβδομάδα απωλειών στη Wall Street

23:00

Ρωσία: Περισσότερες από 422.000 στρατολογήσεις το 2025

22:46

Κίεβο: Κλειστά σχολεία έως Φεβρουάριο μετά τα ρωσικά πλήγματα στις ενεργειακές υποδομές

22:33

Συρία: Ο στρατός προειδοποιεί για νέα πλήγματα εναντίον των Κούρδων στο Χαλέπι

22:20

Δανία: Δεν υπάρχουν κινεζικά ή ρωσικά πλοία κοντά στη Γροιλανδία

22:06

Γερμανός ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ δεν θα καταλάβουν την Γροιλανδία δια της βίας

21:53

EASA προς ευρωπαϊκές αεροπορικές: Αποφεύγετε τον εναέριο χώρο του Ιράν

21:39

Ουκρανοί και Αμερικανοί διαπραγματευτές θα συναντηθούν το Σάββατο στο Μαϊάμι

21:24

Η επίσημη λίστα των αγροτών που θα συναντηθούν με τον Μητσοτάκη

21:19

Κλήρωση Eurojackpot: Οι αριθμοί που κερδίζουν 33 εκατ. ευρώ

21:17

«Πρασίνισε» για 2η εβδομάδα ο χρυσός - Ισχυρή άνοδος για το ασήμι

21:14

Τραμπ: Επιλογή μου να μην χτυπήσω το Ιράν - Ικανοποίηση για την ακύρωση των εκτελέσεων διαδηλωτών

21:04

Μυτηλιναίος: Βγήκαν τα πρώτα κιλά γαλλίου από τη μονάδα της Metlen

21:00

Ιράν: Όταν το τέλος μπορεί να αποδειχθεί χειρότερο από την αρχή

20:55

Τέταρτη εβδομάδα κερδών για το πετρέλαιο

20:45

Γερμανία: Ένας νεκρός από σύγκρουση λεωφορείου και τρένου στο λιμάνι του Αμβούργου

20:37

Ματσάδο: Η μετάβαση προς τη δημοκρατία ξεκινά και το «εγκληματικό καθεστώς» του Μαδούρο θα διαλυθεί

20:29

Έρχονται διαφημίσεις στο ChatGPT

20:17

Νορβηγία: Το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον βραβευμένο

20:03

Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός Αντρέ Βεντούρα, φαβορί στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών

19:45

Τραμπ: Απένειμε χάρη στην πρώην κυβερνήτρια του Πουέρτο Ρίκο που είχε κατηγορηθεί για διαφθορά

19:42

Στο «κόκκινο» έκλεισαν την εβδομάδα οι ευρωαγορές

19:31

Βενεζουέλα: Το πρώτο αεροπλάνο με μετανάστες που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ προσγειώθηκε στο Καράκας

19:18

Γερμανία: Έκκληση προς τις ΗΠΑ να δεχθούν ότι η από κοινού άμυνα στην Αρκτική είναι και προς το συμφέρον τους

19:14

Βρετανία: Ο Στάρμερ «δεν σχεδιάζει» να μιλήσει με τον Πούτιν

19:08

e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 23 Ιανουαρίου

19:03

Orilina: Σύμβαση με ΕΚΤΕΡ για την ανάθεση εργασιών του συγκροτήματος Marina Residences by Kengo Kuma