BACKSTORY

Ο λόγος περί μη συμμόρφωσης -Επιθεωρήσεις στον χώρο της μόδας- Attica Bank και το νέο μωσαϊκό

20-04-2023 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο λόγος περί μη συμμόρφωσης -Επιθεωρήσεις στον χώρο της μόδας- Attica Bank και το νέο μωσαϊκό

Ο λόγος περί μη συμμόρφωσης

Δεν ξέρω πώς θα μπορούσαν να τιτλοφορηθούν οι προειδοποιήσεις που έστειλε η Ε.Ε. στη χώρα μας.

Κωδικά αναφέρεται ως μη συμμόρφωση. Για πλήθος θεμάτων.

Η Ελλάδα εγκαλείται για περιβαλλοντικό θόρυβο, για μη κατάρτιση θαλασσίων χωροταξικών σχεδίων, για μη αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων (εδώ εστιάστε στη διαχρονική παντοδυναμία του ΤΕΕ και των ιατρικών συλλόγων), για καθυστερήσεις πληρωμών, για τον τρόπο που διαχειρίζεται εποχικούς εργαζόμενους τρίτων χωρών αλλά και γιατί δεν έχουν τηρηθεί οι κανόνες ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής για τους γονείς και τους φροντιστές. Θα μου πείτε είναι η μόνη χώρα; Θα σας απαντήσω όχι αλλά ναι, είναι η μόνη που δεν τηρεί όλα τα παραπάνω μαζί.

Επιθεωρήσεις στον χώρο της μόδας

Mια άλλη ενδιαφέρουσα είδηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι πως αυτή ξεκίνησε αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις στις εγκαταστάσεις εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μόδας σε διάφορα κράτη μέλη ενώ απέστειλε επίσημες αιτήσεις παροχής πληροφοριών σε εταιρείες του κλάδου.

Η Επιτροπή ανησυχεί ότι οι εν λόγω εταιρείες ενδέχεται να έχουν παραβιάσει τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ που απαγορεύουν τις συμπράξεις και τις περιοριστικές επιχειρηματικές πρακτικές.

Το νόμισμα και η ιστορία του

To νόμισμα ως ένα βιβλίο ιστορίας. Θυμάμαι που κάθε περίοδο ιστορίας τον παλιό εκείνον τον καιρό μαθαίναμε και το νόμισμα της χώρας. Συχνά το νόμισμα χαρακτήριζε τις τάξεις, τις κάστες και πάντα τον πλούτο ή και την φτώχεια.

Ολα αυτά αναδεικνύουν ως πολύ χρήσιμη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την έκθεση της Alpha Bank «Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ» στο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα, με την ευκαιρία συμπλήρωσης50 ετών από τη δημιουργία της παγκοσμίου φήμης Νομισματικής Συλλογής της στη μνήμη Γιάννη Κωστόπουλου και η οποία θα διαρκέσει από τις 3 Μαΐου έως τις 23 Ιουλίου.

Attica Bank και το νέο μωσαϊκό

Ένα ενδιαφέρον καινούριο μωσαϊκό είναι αυτό που διαμορφώνει την καινούρια μετοχική σύνθεση της Attica Bank στο πλαίσιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Το ενδιαφέρον προκύπτει από την είσοδο των συστημικών τραπεζών έναντι του ΤΜΕΔΕ και προσοχή ; Μην μπερδεύετε το ΤΜΕΔΕ και το ΤΣΜΕΔΕ. Είναι δύο διαφορετικές οντότητες. Σήμερα λογικά θα περάσει το συμπλήρωμα του Ενημερωτικού από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το οποίο μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε φτάσει στην Επιτροπή παρότι ήταν θέμα της σημερινής ημερήσιας διάταξης του ΔΣ.

Η μέθοδος της... «σούμας»

Καινούργιες μεθόδους ανακοινώσεων για αγορά μετοχών φαίνεται εισάγουν από τη Σαράντης. Και λογικά θα πρέπει να ονομαστούν μέθοδος της «σούμας» καθώς χθες ανακοινώθηκε ότι ο κ. Κυριάκος Σαράντης (Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου), στις 12/04 και στις 18/04 αγόρασε, ο ίδιος αλλά και μέσω Συνδεόμενου Νομικού Προσώπου, συνολικά 153.378 κοινές ονομαστικές μετοχές. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται ούτε τι αγόρασε στις 12 ούτε στις 18 αλλά ούτε και πόσες μετοχές αγόρασε ο κ. Σαράντης και το νομικό πρόσωπο ξεχωριστά. Και αυτό έχει τη σημασία του καθώς στις 18 του μήνα οι συνολικές συναλλαγές στη μετοχή της Σαράντης ήταν 44.924 μετοχές και στις 12 , 313.483 με το ερώτημα αν σε μια εκ των δύο συνεδριάσεων αγοράστηκε πάνω από το 50% των μετοχών που διακινήθηκαν (αποτελεί με βάση τη νομοθεσία ένδειξη χειραγώγησης) να πλανάται στον αέρα. Σημειωτέον ότι στις 18 του μήνα αγοράστηκαν και 1.500 ίδιες μετοχές σε τιμή υψηλότερη της μέσης τιμής που ανακοίνωσε ότι αγόρασαν ο κ. Σαράντης και το συνδεόμενο νομικό πρόσωπο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:40

Παχύσαρκες ή υπέρβαρες και καπνίστριες 7 στις 10 Ελληνίδες

11:33

Μπρατάκος: Από την πρόσκαιρη ανάπτυξη στη διαρκή ευημερία - «Κλειδί» ο μετασχηματισμός του παραγωγικού μοντέλου

11:28

Ουκρανία: Έξι νεκροί από ρωσικά πλήγματα με πυραύλους και drones τη νύχτα

11:24

Έως αρχές Νοεμβρίου τα SMS για παχυσαρκία και νεφρική δυσλειτουργία- Σε 10.000 ΑΜΚΑ τα νέα φάρμακα

11:23

Performance Technologies: Ολοκλήρωσε με επιτυχία το έργο Backup as a Service για τη ΔΕΔΔΗΕ

11:22

Γαλλία: «Υπό προστασία» στη φυλακή ο Σαρκοζί εξαιτίας απειλών εναντίον του

11:19

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη έρευνες της ΕΛΑΣ για τις παράνομες επιδοτήσεις - Τουλάχιστον 37 συλλήψεις

11:18

Τα Public υποδέχονται τη Snappi για ακόμη πιο «έξυπνες» αγορές

11:16

Μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα – Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλά για την αλλαγή εποχής στην Υγεία

11:16

ΧΑ: Ήπια άνοδος και προσπάθεια για απόσταση ασφαλείας από τις 2.000 μονάδες

11:05

Το Pilates γεννήθηκε μέσα σε στρατόπεδο αιχμαλώτων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

11:04

Ανδρουλάκης: «Αποκαλυπτήρια πολιτικής υποκρισίας από τον πρωθυπουργό»

11:03

Η γήρανση του πληθυσμού αυξάνει την επίπτωση και το οικονομικό φορτίο των χρόνιων νοσημάτων

11:00

Η υγεία περνάει στην ψηφιακή εποχή - Οι πολίτες στο επίκεντρο

10:55

Revolut: Ρεκόρ ανάπτυξης για Vinted, eBay και Vendora στους Έλληνες καταναλωτές

10:50

Το ΥΠΕΝ δημιουργεί Πληροφοριακό Σύστημα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

10:47

Ευρωαγορές: Χάνουν το θετικό momentum

10:44

Βέττας: Η ελληνική οικονομία σε τροχιά σταθερότητας και μετασχηματισμού

10:39

Κολομβία - ΗΠΑ: «Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών πρέπει να βελτιωθεί»

10:25

Γαλλία: Επαναλειτουργεί το Μουσείο του Λούβρου μετά την κλοπή των κοσμημάτων

10:25

Barclays: Ανακοίνωσε επαναγορά μετοχών 500 εκατ. ευρώ, αναβαθμίζει το guidance

10:18

Κώτσηρας: 2,7 δισ. επενδύσεις σε ακίνητα το 2024 - Τους επόμενους μήνες το ψηφιακό μητρώο ακινήτων

10:17

Ο Όμιλος GRAMPET ανακοινώνει νέο Γενικό Διευθυντή για την ελληνική θυγατρική της Grup Feroviar Român

10:10

Τραμπ: Θέλει αποζημίωση 230 εκατ. δολαρίων από το υπ. Δικαιοσύνης για τις έρευνες σε βάρος του

10:10

Ο Εσωτερικός Ελεγκτής σε ένα Κόσμο Αβεβαιότητας: Προσαρμοστικότητα, Καινοτομία, Ηθική

09:43

Διάστημα: Χαοτικοί και ακατάστατοι οι γαλαξίες στο νεαρό Σύμπαν

09:30

Ουκρανία: Τουλάχιστον δυο νεκροί μετά από ρωσική νυχτερινή επιδρομή στο Κίεβο

09:30

Βρετανία: Χαμηλότερα από το αναμενόμενο ο πληθωρισμός

09:26

Μητσοτάκης: Το δικαίωμα στη συνάθροιση και τη διαμαρτυρία μπορεί να συνυπάρχει με την προστασία ενός χώρου ιερού

09:19

Η Metlen υπογράφει 10ετές PPA 235 MW με την Engie