BACKSTORY

Ο λόγος περί μη συμμόρφωσης -Επιθεωρήσεις στον χώρο της μόδας- Attica Bank και το νέο μωσαϊκό

20-04-2023 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο λόγος περί μη συμμόρφωσης -Επιθεωρήσεις στον χώρο της μόδας- Attica Bank και το νέο μωσαϊκό
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ο λόγος περί μη συμμόρφωσης

Δεν ξέρω πώς θα μπορούσαν να τιτλοφορηθούν οι προειδοποιήσεις που έστειλε η Ε.Ε. στη χώρα μας.

Κωδικά αναφέρεται ως μη συμμόρφωση. Για πλήθος θεμάτων.

Η Ελλάδα εγκαλείται για περιβαλλοντικό θόρυβο, για μη κατάρτιση θαλασσίων χωροταξικών σχεδίων, για μη αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων (εδώ εστιάστε στη διαχρονική παντοδυναμία του ΤΕΕ και των ιατρικών συλλόγων), για καθυστερήσεις πληρωμών, για τον τρόπο που διαχειρίζεται εποχικούς εργαζόμενους τρίτων χωρών αλλά και γιατί δεν έχουν τηρηθεί οι κανόνες ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής για τους γονείς και τους φροντιστές. Θα μου πείτε είναι η μόνη χώρα; Θα σας απαντήσω όχι αλλά ναι, είναι η μόνη που δεν τηρεί όλα τα παραπάνω μαζί.

Επιθεωρήσεις στον χώρο της μόδας

Mια άλλη ενδιαφέρουσα είδηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι πως αυτή ξεκίνησε αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις στις εγκαταστάσεις εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μόδας σε διάφορα κράτη μέλη ενώ απέστειλε επίσημες αιτήσεις παροχής πληροφοριών σε εταιρείες του κλάδου.

Η Επιτροπή ανησυχεί ότι οι εν λόγω εταιρείες ενδέχεται να έχουν παραβιάσει τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ που απαγορεύουν τις συμπράξεις και τις περιοριστικές επιχειρηματικές πρακτικές.

Το νόμισμα και η ιστορία του

To νόμισμα ως ένα βιβλίο ιστορίας. Θυμάμαι που κάθε περίοδο ιστορίας τον παλιό εκείνον τον καιρό μαθαίναμε και το νόμισμα της χώρας. Συχνά το νόμισμα χαρακτήριζε τις τάξεις, τις κάστες και πάντα τον πλούτο ή και την φτώχεια.

Ολα αυτά αναδεικνύουν ως πολύ χρήσιμη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την έκθεση της Alpha Bank «Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ» στο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα, με την ευκαιρία συμπλήρωσης50 ετών από τη δημιουργία της παγκοσμίου φήμης Νομισματικής Συλλογής της στη μνήμη Γιάννη Κωστόπουλου και η οποία θα διαρκέσει από τις 3 Μαΐου έως τις 23 Ιουλίου.

Attica Bank και το νέο μωσαϊκό

Ένα ενδιαφέρον καινούριο μωσαϊκό είναι αυτό που διαμορφώνει την καινούρια μετοχική σύνθεση της Attica Bank στο πλαίσιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Το ενδιαφέρον προκύπτει από την είσοδο των συστημικών τραπεζών έναντι του ΤΜΕΔΕ και προσοχή ; Μην μπερδεύετε το ΤΜΕΔΕ και το ΤΣΜΕΔΕ. Είναι δύο διαφορετικές οντότητες. Σήμερα λογικά θα περάσει το συμπλήρωμα του Ενημερωτικού από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το οποίο μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε φτάσει στην Επιτροπή παρότι ήταν θέμα της σημερινής ημερήσιας διάταξης του ΔΣ.

Η μέθοδος της... «σούμας»

Καινούργιες μεθόδους ανακοινώσεων για αγορά μετοχών φαίνεται εισάγουν από τη Σαράντης. Και λογικά θα πρέπει να ονομαστούν μέθοδος της «σούμας» καθώς χθες ανακοινώθηκε ότι ο κ. Κυριάκος Σαράντης (Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου), στις 12/04 και στις 18/04 αγόρασε, ο ίδιος αλλά και μέσω Συνδεόμενου Νομικού Προσώπου, συνολικά 153.378 κοινές ονομαστικές μετοχές. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται ούτε τι αγόρασε στις 12 ούτε στις 18 αλλά ούτε και πόσες μετοχές αγόρασε ο κ. Σαράντης και το νομικό πρόσωπο ξεχωριστά. Και αυτό έχει τη σημασία του καθώς στις 18 του μήνα οι συνολικές συναλλαγές στη μετοχή της Σαράντης ήταν 44.924 μετοχές και στις 12 , 313.483 με το ερώτημα αν σε μια εκ των δύο συνεδριάσεων αγοράστηκε πάνω από το 50% των μετοχών που διακινήθηκαν (αποτελεί με βάση τη νομοθεσία ένδειξη χειραγώγησης) να πλανάται στον αέρα. Σημειωτέον ότι στις 18 του μήνα αγοράστηκαν και 1.500 ίδιες μετοχές σε τιμή υψηλότερη της μέσης τιμής που ανακοίνωσε ότι αγόρασαν ο κ. Σαράντης και το συνδεόμενο νομικό πρόσωπο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:32

Νέο Αεροδρόμιο Κρήτης (ΔΑΗΚ - ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Έρχονται υπογραφές για τον εξοπλισμό αεροναυτιλίας

07:20

Eurobank: Πωλητήριο σε step-up δάνεια, «γύρισε» σε ευρώ σχεδόν το μισό χαρτοφυλάκιο σε ελβετικό

07:11

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Στο σκάνερ χιλιάδες συμβόλαια του 2025 για το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ

07:07

Νέα δεδομένα με την είσοδο Meridiam - Προσπέραση στον MSCI Greece - Της… ανακαινίσεως

23:52

Η Etsy απολύει το 12% του προσωπικού της - «Δεν οφείλεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη»

23:42

Κατσαφάδος: Μέχρι αύριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι αυτοψίες στο Πόρτο Γερμενό – Κανένας δεν θα μείνει αβοήθητος

23:30

Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τις εισαγωγές από τον μεγαλύτερο παραγωγό αβοκάντο του Μεξικού

23:17

Wall Street: «Ξεφούσκωσε» το ράλι αλλά το ρεκόρ ήρθε για τον Dow

23:08

Ουγγαρία: Την ερχόμενη εβδομάδα η εκλογή του νέου προέδρου

22:48

Οι ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Βρετανίας συζήτησαν την ασφάλεια της Ευρώπης και της Ουκρανίας

22:37

O Mr. Big Short πάει κόντρα στο ράλι: Προειδοποιεί για κραχ αντίστοιχο του 1987

22:23

ΗΠΑ: Το Νέο Μεξικό προσέφυγε κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης για πρόσβαση στους φακέλους Έπστιν

22:10

Λιθουανία: Εντοπίστηκε σήραγγα κάτω από τον συνοριακό φράχτη με τη Λευκορωσία για τη διακίνηση μεταναστών

21:53

Υπ. Ανάπτυξης: Στην τέταρτη φάση υλοποίησης η «Γραμμή Ενημέρωσης Επενδυτή» – Ποινική ρήτρα για εκπρόθεσμα παραδοτέα

21:40

Πετρέλαιο: Ήπιες μεταβολές με φόντο τις συζητήσεις για τον έλεγχο του Ορμούζ

21:30

Υεμένη: Οι Χούθι υποστηρίζουν ότι έπληξαν και δεύτερο σαουδαραβικό δεξαμενόπλοιο στον Κόλπο του Άντεν

21:15

Χρυσός: Άνοδος πάνω από 4% λόγω δολαρίου και Μέσης Ανατολής - Η καλύτερη ημέρα από τον Φεβρουάριο

21:03

Αρχηγός IDF: Ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει να «επιχειρεί προληπτικά» στη Γάζα

20:53

Μικροσκοπικές δίνες ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά στην επιφάνεια του Ήλιου

20:40

Ο Ζελένσκι ζήτησε από τον Ρούτε περισσότερη βοήθεια για την αντιαεροπορική άμυνα

20:23

Η Βουλγαρία έλαβε 1 δισ. ευρώ από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

20:15

Aktor: Πάνω από το 20% η Castellano, κάτω από το 15% η BLUE SILK μετά την ΑΜΚ

20:14

ΗΠΑ: Ο Αμπντούλ Ελ Σαγιέντ, της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών, κέρδισε το χρίσμα του κόμματος στο Μίσιγκαν

20:03

ΔΕΗ: Data center 1 GW, νέα συμφωνία ΑΠΕ και Vodafone στο επίκεντρο της επόμενης φάσης ανάπτυξης

19:53

Prodea: Εγκρίθηκε πρόγραμμα επαναγοράς έως 1,3 εκατ. ιδίων μετοχών

19:37

Viohalco: Στα 4,3 δισ. ευρώ ο τζίρος εξαμήνου, αύξηση 14% - «Άλμα» 62% στα κέρδη προ φόρων

19:32

Fitch: Ο κίνδυνος διόρθωσης στην AI απειλεί οικονομία και αγορές

19:29

Επιφυλακτικό ρεκόρ στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν

19:12

Τρεις συλλήψεις σε Τρίκαλα, Ανατολική Αττική και Πρέβεζα για πρόκληση πυρκαγιάς και παραβάσεις πυροπροστασίας

19:02

Ιράν: Συμφώνησε με το Ομάν για τις συντεταγμένες της διαδρομής μέσω των Στενών του Ορμούζ