BACKSTORY

Σήμερα μάλλον τα σπουδαία - Οι πρώην τραπεζίτες και το δίπορτο - Η διευκρίνιση της Ideal

11-04-2023 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σήμερα μάλλον τα σπουδαία - Οι πρώην τραπεζίτες και το δίπορτο - Η διευκρίνιση της Ideal
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Σήμερα μάλλον τα σπουδαία

Mεταφέρονται για σήμερα τα σπουδαία σε ό,τι αφορά το πάγωμα των επιτοκίων για τους ενήμερους δανειολήπτες. Έτσι τα σπουδαία χρειάζονται τον χρόνο τους προκειμένου να καταλήξουν να γίνουν σπουδαιότερα. Και εάν δεν το καταφέρουν; Ε, μη με ρωτάτε τα αυτονόητα! Θα μείνουν απλώς σπουδαία.

Kαι αν;

Θεωρείται περίπου απίθανο στις 21 Απριλίου η S&P να δώσει την επενδυτική βαθμίδα στην χώρα μας. Και αν;

Σε αυτήν την περίπτωση οι επενδύσεις πέριξ της ελληνικής οικονομίας αποχτούν μια πολύ διαφορετική αποτίμηση και μάλιστα προεκλογικά. Ένα σήμα θα έχει δοθεί, πολύ σοβαρό για την οικονομία της χώρας. Δεν είναι το πιθανότερο μιας και οι οίκοι αξιολόγησης αξιολογούν μεταξύ άλλων και την πολιτική σταθερότητα. Δεν θα πρέπει πάντως να θεωρείται και εντελώς απίθανο.

Αιτήματα και λόγοι απεργιακών κινητοποιήσεων

Σήμερα Μεγάλη Τρίτη ο Σύλλογος Εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση ζητώντας παράλληλα την έγκριση των μελών του, ώστε να εξουσιοδοτηθεί, εφ’ όσον συγκεντρωθεί η κατά νόμο πλειοψηφία, για προκήρυξη αγωνιστικών απεργιακών κινητοποιήσεων στο διάστημα μεταξύ αρχών Μαΐου και τέλος Ιουνίου.

Μέσα από το site του συλλόγου κατανοώ πως το μεγαλύτερο θέμα που φαίνεται να φέρνει σε «σύγκρουση» σύλλογο και διοίκηση είναι η εθελουσία η οποία προσανατολίζεται σε άλλο πεδίο από εκείνο στο οποίο ήλπιζε ο σύλλογος να προσανατολιστεί.

Πάει καλά μέχρις εδώ.

Σκαλίζοντας τις ανακοινώσεις βλέπω και μια σημερινή διαμαρτυρία μέσω ανοιχτής επιστολή γραμματέων γραφείων πωλήσεων προς τον κο Gauci (CEO της εταιρίας). Η διαμαρτυρία αφορά μεταξύ άλλων βοήθημα σίτισης ενόψει των εορτών του Πάσχα στους Γραμματείς Εταιρικών Γραφείων Πωλήσεων, γιατί λέει δεν τους δόθηκε βοήθημα ούτε τα Χριστούγεννα.

Δεν αμφισβητώ το δίκαιο του αιτήματος αλλά οι υπάλληλοι της Εθνικής Ασφαλιστικής εξ' όσων γνωρίζω είναι καλά αμειβόμενοι έναντι του ανταγωνισμού και σίγουρα έχουν προνόμια που άλλοι εργαζόμενοι δεν έχουν και δεν θα δουν ποτέ στον εργασιακό τους βίο!

Δίπορτο

Ακούω για κάτι πρώην τραπεζίτες που το έχουν δίπορτο σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Και άλλα λένε όταν βρεθούν με τον ένα και άλλα με τον άλλο. Εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν τα πολυπιστεύω όλα αυτά. Έλα όμως που το έχουν πάρει χαμπάρι και από τις δύο πλευρές και έχουν αρχίσει να το ψιθυρίζουν προς το παρόν ενώ έχουν αρχίσει να κλείνουν και οι πόρτες επικοινωνίας εκατέρωθεν.

Στο ντούκου

Χθες σας ενημέρωσα για τη στάση εργασίας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Αν δεν κάνω λάθος, στην Βουλή πέρασε μια διάταξη που κάνει και πιο εύκολες τις προσλήψεις αλλά και δίνει τη δυνατότητα για σημαντικά καλύτερους μισθούς. Και στη σχετική ανακοίνωση δεν είδα καμία αναφορά για αυτό το θέμα. Και αναρωτιέμαι γιατί πέρασε από τους εργαζόμενους στο ντούκου όταν σε άλλες Ανεξάρτητες Αρχές που δεν μπήκαν στη λίστα των εξαιρέσεων για προσλήψεις και παραπάνω μισθούς θα έπρεπε να έχει γίνει «Κούγκι».

Η διευκρίνιση...

Με ενδιαφέρον είδα την ανακοίνωση της Ideal Holdings που ενημερώνει για τις διαφορές των pro forma αποτελεσμάτων που έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό και αυτών με βάση τας ΔΠΧΑ που δημοσιεύει. Άραγε έγινε αυτοβούλως η διευκρίνιση ή τους ρώτησε κάποιος που επέτρεψε άγνωστο γιατί να το κάνουν με διακριτικότητα; Πάντως εγώ ξέρω ότι τα αποτελέσματα που έχουν ισχύ είναι με βάση τα ΔΠΧΑ και τα άλλα δίνονται για να υπάρχει μια πιο πλήρης και όχι για να είναι για καιρό η μοναδική εικόνα. Παρεμπιπτόντως κρατώ ότι στα pro forma δεν περιλαμβάνεται το λογιστικό αποτέλεσμα των stock options.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:52

Υεμένη: Η Σαουδική Αραβία έπληξε στόχους των Χούθι στη Χοντάιντα

23:48

Η ΕΕ θα καλέσει τον πρέσβη της Ρωσίας σε σχέση με την επίθεση στην ουκρανική πόλη Σλαβιάνσκ

23:33

Τυνησία: 900 εστίες φωτιάς σε διάστημα 3 ημέρων κατέγραψε η χώρα

23:17

Τραμπ: Μιλάμε με το Ιράν αλλά δεν είναι έτοιμοι ακόμη για μια συμφωνία

23:14

Wall Street: Τρίτη εβδομάδα απωλειών για τον Dow - Τα chip «πλήγωσαν» ξανά τον Nasdaq

23:10

ΔΠΔ: Οι χώρες μέλη ψήφισαν υπέρ της αποπομπής του γενικού εισαγγελέα Καρίμ Χαν - Αποσύρεται η Βενεζουελα

22:52

Ιράν: Πλοίο μεταφοράς LPG δέχτηκε επίθεση στο Ορμούζ - Για αμερικανικό πλήγμα μιλά η Τεχεράνη

22:49

Γαλλία: Έκτακτη συνεδρίαση για τις πυρκαγιές - «Θα κάνουμε τα πάντα για σώσουμε το Μπορντό»

22:28

Πετρέλαιο: Κέρδη 10% για το Brent σε εβδομαδιαία βάση, 8% το WTI

22:19

Τουρκία: Ο Οζγκιούρ Οζέλ ίδρυσε το «Νέο Κόμμα» και εξελέγη πρόεδρος

21:56

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αττική – Εκτεταμένες ζημιές και στην επαρχία

21:48

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε επιχείρηση με υλικά ανακύκλωσης στο Μαρκόπουλο

21:45

Χρυσός: Κέρδη σχεδόν 1,5% στην εβδομάδα

21:29

Τεχεράνη: Για κάθε νεκρό Ιρανό θα σκοτώνουμε έναν Αμερικανό στρατιώτη

21:16

Επτά νέες άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων για το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027

21:00

Τραμπ κατά ΕΕ για το πρόστιμο στη Google: «Δεν είμαστε ο κουμπαράς της Ευρώπης»

20:54

Τα μηνύματα της Πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για την 52η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

20:41

Hellenic Train: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία προς Αεροδρόμιο - Παραμένουν καθυστερήσεις σε άλλα τμήματα

20:38

ΣΤΑΣΥ: Διακοπή κυκλοφορίας του τραμ στην περιοχή Πειραιά

20:27

Πακιστάν: Αναζητά δίοδο για νέες συνομιλίες HΠΑ-Ιράν με κινεζική πρωτοβουλία

20:14

Πυροσβεστική: Συνολικά 216 κλήσεις σε όλη την Ελλάδα λόγω των ισχυρών ανέμων και βροχοπτώσεων

20:05

Εκλογές στο Ισραήλ: Μπορεί ο Νετανιάχου να διατηρήσει την εξουσία;

20:03

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς και στον Πειραιά

20:01

Ένας εθελοντής έλαβε το πρώτο πειραματικό εμβόλιο για το στέλεχος Μπουντιμπούγκιο του Έμπολα

19:48

Aνάρτηση Μητσοτάκη για τον Ε65: «Η Ελλάδα αλλάζει καθημερινά - Το είπαμε, το κάναμε»

19:38

AKTOR: Η Winex Investments απέκτησε 2,8 εκατ. μετοχές αξίας 31,5 εκατ. ευρώ

19:33

Ρωσία: Έπληξε εγκατάσταση drone κοντά στο Κίεβο

19:25

Οι Χούθι λένε ότι δεν θα κλείσουν το Στενό Μπαμπ ελ Μαντέμπ, την «είσοδο» της Ερυθράς Θάλασσας

19:15

Ευρωαγορές: Ανέκαμψαν οι δείκτες στο κλείσιμο της εβδομάδας

19:05

Επιδείνωση του καιρού: Ξαφνικό μπουρίνι στην Αττική - Πάνω από 100.000 κεραυνοί σε στεριά και θάλασσα