BACKSTORY

Σήμερα μάλλον τα σπουδαία - Οι πρώην τραπεζίτες και το δίπορτο - Η διευκρίνιση της Ideal

11-04-2023 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σήμερα μάλλον τα σπουδαία - Οι πρώην τραπεζίτες και το δίπορτο - Η διευκρίνιση της Ideal
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Σήμερα μάλλον τα σπουδαία

Mεταφέρονται για σήμερα τα σπουδαία σε ό,τι αφορά το πάγωμα των επιτοκίων για τους ενήμερους δανειολήπτες. Έτσι τα σπουδαία χρειάζονται τον χρόνο τους προκειμένου να καταλήξουν να γίνουν σπουδαιότερα. Και εάν δεν το καταφέρουν; Ε, μη με ρωτάτε τα αυτονόητα! Θα μείνουν απλώς σπουδαία.

Kαι αν;

Θεωρείται περίπου απίθανο στις 21 Απριλίου η S&P να δώσει την επενδυτική βαθμίδα στην χώρα μας. Και αν;

Σε αυτήν την περίπτωση οι επενδύσεις πέριξ της ελληνικής οικονομίας αποχτούν μια πολύ διαφορετική αποτίμηση και μάλιστα προεκλογικά. Ένα σήμα θα έχει δοθεί, πολύ σοβαρό για την οικονομία της χώρας. Δεν είναι το πιθανότερο μιας και οι οίκοι αξιολόγησης αξιολογούν μεταξύ άλλων και την πολιτική σταθερότητα. Δεν θα πρέπει πάντως να θεωρείται και εντελώς απίθανο.

Αιτήματα και λόγοι απεργιακών κινητοποιήσεων

Σήμερα Μεγάλη Τρίτη ο Σύλλογος Εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση ζητώντας παράλληλα την έγκριση των μελών του, ώστε να εξουσιοδοτηθεί, εφ’ όσον συγκεντρωθεί η κατά νόμο πλειοψηφία, για προκήρυξη αγωνιστικών απεργιακών κινητοποιήσεων στο διάστημα μεταξύ αρχών Μαΐου και τέλος Ιουνίου.

Μέσα από το site του συλλόγου κατανοώ πως το μεγαλύτερο θέμα που φαίνεται να φέρνει σε «σύγκρουση» σύλλογο και διοίκηση είναι η εθελουσία η οποία προσανατολίζεται σε άλλο πεδίο από εκείνο στο οποίο ήλπιζε ο σύλλογος να προσανατολιστεί.

Πάει καλά μέχρις εδώ.

Σκαλίζοντας τις ανακοινώσεις βλέπω και μια σημερινή διαμαρτυρία μέσω ανοιχτής επιστολή γραμματέων γραφείων πωλήσεων προς τον κο Gauci (CEO της εταιρίας). Η διαμαρτυρία αφορά μεταξύ άλλων βοήθημα σίτισης ενόψει των εορτών του Πάσχα στους Γραμματείς Εταιρικών Γραφείων Πωλήσεων, γιατί λέει δεν τους δόθηκε βοήθημα ούτε τα Χριστούγεννα.

Δεν αμφισβητώ το δίκαιο του αιτήματος αλλά οι υπάλληλοι της Εθνικής Ασφαλιστικής εξ' όσων γνωρίζω είναι καλά αμειβόμενοι έναντι του ανταγωνισμού και σίγουρα έχουν προνόμια που άλλοι εργαζόμενοι δεν έχουν και δεν θα δουν ποτέ στον εργασιακό τους βίο!

Δίπορτο

Ακούω για κάτι πρώην τραπεζίτες που το έχουν δίπορτο σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Και άλλα λένε όταν βρεθούν με τον ένα και άλλα με τον άλλο. Εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν τα πολυπιστεύω όλα αυτά. Έλα όμως που το έχουν πάρει χαμπάρι και από τις δύο πλευρές και έχουν αρχίσει να το ψιθυρίζουν προς το παρόν ενώ έχουν αρχίσει να κλείνουν και οι πόρτες επικοινωνίας εκατέρωθεν.

Στο ντούκου

Χθες σας ενημέρωσα για τη στάση εργασίας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Αν δεν κάνω λάθος, στην Βουλή πέρασε μια διάταξη που κάνει και πιο εύκολες τις προσλήψεις αλλά και δίνει τη δυνατότητα για σημαντικά καλύτερους μισθούς. Και στη σχετική ανακοίνωση δεν είδα καμία αναφορά για αυτό το θέμα. Και αναρωτιέμαι γιατί πέρασε από τους εργαζόμενους στο ντούκου όταν σε άλλες Ανεξάρτητες Αρχές που δεν μπήκαν στη λίστα των εξαιρέσεων για προσλήψεις και παραπάνω μισθούς θα έπρεπε να έχει γίνει «Κούγκι».

Η διευκρίνιση...

Με ενδιαφέρον είδα την ανακοίνωση της Ideal Holdings που ενημερώνει για τις διαφορές των pro forma αποτελεσμάτων που έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό και αυτών με βάση τας ΔΠΧΑ που δημοσιεύει. Άραγε έγινε αυτοβούλως η διευκρίνιση ή τους ρώτησε κάποιος που επέτρεψε άγνωστο γιατί να το κάνουν με διακριτικότητα; Πάντως εγώ ξέρω ότι τα αποτελέσματα που έχουν ισχύ είναι με βάση τα ΔΠΧΑ και τα άλλα δίνονται για να υπάρχει μια πιο πλήρης και όχι για να είναι για καιρό η μοναδική εικόνα. Παρεμπιπτόντως κρατώ ότι στα pro forma δεν περιλαμβάνεται το λογιστικό αποτέλεσμα των stock options.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:44

Παπασταύρου: Στο ραντάρ των δύο μεγαλύτερων ενεργειακών εταιρειών του κόσμου η Ελλάδα

12:44

Αύξηση 3,2% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Μάιο

12:41

Νέα διψήφια προσυνεδριακά κέρδη για SpaceX - Προς τα 2,75 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση

12:38

Αλλόνησος και Τήνος σε Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης λόγω Λειψυδρίας

12:30

Χατζηδάκης: Μείωση φόρων και στήριξη ευάλωτων στο «πακέτο» της ΔΕΘ

12:27

Τουρισμός για Όλους: Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ του νέου προγράμματος

12:20

Στα 35,22 δισ. ευρώ ο τζίρος των ελληνικών επιχειρήσεων τον Απρίλιο 2026

12:20

Περιστέρης: Όμιλος υποδομών και επενδύσεων με σταθερά έσοδα η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Τι γίνεται σε ΒΟΑΚ, Εγνατία

12:16

Alpha Bank: Ανθεκτικότητα οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2026, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις

12:09

Επιστήμονες χαρτογράφησαν κοραλλιογενείς υφάλους ανθεκτικούς στην κλιματική αλλαγή

12:05

Deal ΗΠΑ με Ιράν: «Σε στρατόπεδα» ο Λευκός Οίκος - Παίζει σε διπλό ταμπλό με τα πυρηνικά η Τεχεράνη;

12:04

Μπρατάκος: Ευκαιρία για τη χώρα η διασύνδεση της ναυτιλίας με την παραγωγή, τη βιομηχανία και τις εξαγωγές

12:01

Τι περιμένουν οι αγορές από το MoU μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν - Φόβος για νέες αναταράξεις

12:01

Κυρανάκης: «Καλούμε τους νέους στα ψηφοδέλτιά μας»

11:53

Με την υπογραφή της Uni Systems το Κέντρο Διαλειτουργικότητας (ΚΕΔ) Επόμενης Γενιάς

11:49

Μαρινάκης: Εμείς κάνουμε πολιτική, η αντιπολίτευση πυροτεχνήματα

11:49

Συνάντηση Γεραπετρίτη με την Προσωπική Απεσταλμένη του γγ του ΟΗΕ για την Κύπρο

11:48

ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Σχεδόν ένας στους τρεις δουλεύει πέρα από το ωράριό του - Το 43,7% δεν πληρώνεται παραπάνω

11:41

Στη σύνοδο κορυφής της G7 στο Εβιάν ο Ζελένσκι

11:36

Πανελλήνιες 2026: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα αποτελέσματα μέσω SMS - Πώς γίνεται η σύνδεση

11:24

ΗΠΑ: Αναμονή για ελεύθερη διέλευση στα Στενά του Ορμούζ χωρίς αντάλλαγμα προς την Τεχεράνη

11:22

Ο Θ. Κουναδέας επικεφαλής της Ειδικής Υπηρεσίας Κοινωνικού Κλιματικού Ταμείου και Ταμείου Εκσυγχρονισμού

11:12

Bain & Company: Η ενεργειακή μετάβαση εισέρχεται σε νέα φάση, με επίκεντρο την ανθεκτικότητα

11:08

ΥΠΑΝ: 12 σημεία που πρέπει να ξέρετε για το ν/σ για την καταναλωτική πίστη

11:00

Χρηματιστήριο: Επιλεκτικές κινήσεις και εναλλαγές προσήμου για τον Γενικό Δείκτη

10:59

Δημοσιονομικό Συμβούλιο για μέτρα ανακούφισης από την ενεργειακή κρίση: Υπάρχει δημοσιονομικός χώρος

10:53

Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Τι πρέπει να γνωρίζετε

10:42

Ο Τραμπ προσκάλεσε τον νέο πρωθυπουργό του Ιράκ στον Λευκό Οίκο

10:36

Ευρωαγορές: Νέο ιστορικό υψηλό για τον Stoxx 600 με ώθηση από τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

10:32

Συμφωνία Ανταλλαγής Συνολικής Απόδοσης με τράπεζα στην ΕΕ σύναψε η Bally’s Intralot