BACKSTORY

Σήμερα μάλλον τα σπουδαία - Οι πρώην τραπεζίτες και το δίπορτο - Η διευκρίνιση της Ideal

11-04-2023 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σήμερα μάλλον τα σπουδαία - Οι πρώην τραπεζίτες και το δίπορτο - Η διευκρίνιση της Ideal
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Σήμερα μάλλον τα σπουδαία

Mεταφέρονται για σήμερα τα σπουδαία σε ό,τι αφορά το πάγωμα των επιτοκίων για τους ενήμερους δανειολήπτες. Έτσι τα σπουδαία χρειάζονται τον χρόνο τους προκειμένου να καταλήξουν να γίνουν σπουδαιότερα. Και εάν δεν το καταφέρουν; Ε, μη με ρωτάτε τα αυτονόητα! Θα μείνουν απλώς σπουδαία.

Kαι αν;

Θεωρείται περίπου απίθανο στις 21 Απριλίου η S&P να δώσει την επενδυτική βαθμίδα στην χώρα μας. Και αν;

Σε αυτήν την περίπτωση οι επενδύσεις πέριξ της ελληνικής οικονομίας αποχτούν μια πολύ διαφορετική αποτίμηση και μάλιστα προεκλογικά. Ένα σήμα θα έχει δοθεί, πολύ σοβαρό για την οικονομία της χώρας. Δεν είναι το πιθανότερο μιας και οι οίκοι αξιολόγησης αξιολογούν μεταξύ άλλων και την πολιτική σταθερότητα. Δεν θα πρέπει πάντως να θεωρείται και εντελώς απίθανο.

Αιτήματα και λόγοι απεργιακών κινητοποιήσεων

Σήμερα Μεγάλη Τρίτη ο Σύλλογος Εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση ζητώντας παράλληλα την έγκριση των μελών του, ώστε να εξουσιοδοτηθεί, εφ’ όσον συγκεντρωθεί η κατά νόμο πλειοψηφία, για προκήρυξη αγωνιστικών απεργιακών κινητοποιήσεων στο διάστημα μεταξύ αρχών Μαΐου και τέλος Ιουνίου.

Μέσα από το site του συλλόγου κατανοώ πως το μεγαλύτερο θέμα που φαίνεται να φέρνει σε «σύγκρουση» σύλλογο και διοίκηση είναι η εθελουσία η οποία προσανατολίζεται σε άλλο πεδίο από εκείνο στο οποίο ήλπιζε ο σύλλογος να προσανατολιστεί.

Πάει καλά μέχρις εδώ.

Σκαλίζοντας τις ανακοινώσεις βλέπω και μια σημερινή διαμαρτυρία μέσω ανοιχτής επιστολή γραμματέων γραφείων πωλήσεων προς τον κο Gauci (CEO της εταιρίας). Η διαμαρτυρία αφορά μεταξύ άλλων βοήθημα σίτισης ενόψει των εορτών του Πάσχα στους Γραμματείς Εταιρικών Γραφείων Πωλήσεων, γιατί λέει δεν τους δόθηκε βοήθημα ούτε τα Χριστούγεννα.

Δεν αμφισβητώ το δίκαιο του αιτήματος αλλά οι υπάλληλοι της Εθνικής Ασφαλιστικής εξ' όσων γνωρίζω είναι καλά αμειβόμενοι έναντι του ανταγωνισμού και σίγουρα έχουν προνόμια που άλλοι εργαζόμενοι δεν έχουν και δεν θα δουν ποτέ στον εργασιακό τους βίο!

Δίπορτο

Ακούω για κάτι πρώην τραπεζίτες που το έχουν δίπορτο σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Και άλλα λένε όταν βρεθούν με τον ένα και άλλα με τον άλλο. Εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν τα πολυπιστεύω όλα αυτά. Έλα όμως που το έχουν πάρει χαμπάρι και από τις δύο πλευρές και έχουν αρχίσει να το ψιθυρίζουν προς το παρόν ενώ έχουν αρχίσει να κλείνουν και οι πόρτες επικοινωνίας εκατέρωθεν.

Στο ντούκου

Χθες σας ενημέρωσα για τη στάση εργασίας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Αν δεν κάνω λάθος, στην Βουλή πέρασε μια διάταξη που κάνει και πιο εύκολες τις προσλήψεις αλλά και δίνει τη δυνατότητα για σημαντικά καλύτερους μισθούς. Και στη σχετική ανακοίνωση δεν είδα καμία αναφορά για αυτό το θέμα. Και αναρωτιέμαι γιατί πέρασε από τους εργαζόμενους στο ντούκου όταν σε άλλες Ανεξάρτητες Αρχές που δεν μπήκαν στη λίστα των εξαιρέσεων για προσλήψεις και παραπάνω μισθούς θα έπρεπε να έχει γίνει «Κούγκι».

Η διευκρίνιση...

Με ενδιαφέρον είδα την ανακοίνωση της Ideal Holdings που ενημερώνει για τις διαφορές των pro forma αποτελεσμάτων που έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό και αυτών με βάση τας ΔΠΧΑ που δημοσιεύει. Άραγε έγινε αυτοβούλως η διευκρίνιση ή τους ρώτησε κάποιος που επέτρεψε άγνωστο γιατί να το κάνουν με διακριτικότητα; Πάντως εγώ ξέρω ότι τα αποτελέσματα που έχουν ισχύ είναι με βάση τα ΔΠΧΑ και τα άλλα δίνονται για να υπάρχει μια πιο πλήρης και όχι για να είναι για καιρό η μοναδική εικόνα. Παρεμπιπτόντως κρατώ ότι στα pro forma δεν περιλαμβάνεται το λογιστικό αποτέλεσμα των stock options.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Γάλλος πρωθυπουργός: «Σοβαρές απειλές» ξένης παρέμβασης στις εκλογές του 2027

23:42

Νέος υπουργός Άμυνας της Βρετανίας ο Νταν Τζάρβις

23:28

Ρεκόρ για την IPO της SpaceX: «Μάζεψε»75 δισ. δολάρια - Η τιμή της μετοχής - Πόσο αποτιμάται

23:16

Η αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή έδωσε «φτερά» στη Wall Street - Ράλι 2,54% για Nasdaq

23:04

Διευκρινίσεις του e-ΕΦΚΑ για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα

22:51

«Παράθυρο» Τραμπ για υπογραφή συμφωνίας με Ιράν στην Ευρώπη - Πότε ανοίγουν τα Στενά του Ορμούζ

22:40

Euronext Athens: Καθαρό μέρισμα 0,109 ευρώ ανά μετοχή - Στις 30 Ιουνίου η καταβολή

22:37

Πιερρακάκης: Οι επενδύσεις στην ενέργεια κλειδί για ανταγωνιστικότητα και ασφάλεια της Ευρώπης

22:24

Αγαπηδάκη: «Δεν δεχόμαστε η Υγεία να καθορίζεται από το πορτοφόλι»

22:11

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 1,4 εκατ. ευρώ

22:02

Το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο ξεκίνησε, ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία NOAA

21:58

Ανοδικό ξέσπασμα 2% για τον χρυσό μετά το deal Τεχεράνης - Ουάσιγκτον

21:45

Ορμούζ και Fed κρίνουν τις επόμενες κινήσεις της Λαγκάρντ

21:36

Η Ford ανακηρύχθηκε η πιο εμβληματική εταιρεία στην Αμερική

21:31

Χαλάνδρι: «Φάμπρικα» παράνομων σκευασμάτων ντόπινγκ σε φαρμακείο - 14 συλλήψεις

21:17

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των περιφερειακών καναλιών

21:03

To Nego Box του 1,73 τρισ. ευρώ ανοίγει και επισήμως τη μάχη του νέου κοινοτικού προϋπολογισμού

20:50

Πετρέλαιο: Η συμφωνία Τραμπ - Ιράν «βύθισε» σχεδόν 3% το Brent

20:35

Ο Τραμπ ακύρωσε τις επιθέσεις στο Ιράν: «Έχουμε συμφωνία» - Τι απαντά η Τεχεράνη

20:27

Ιράν σε ΗΠΑ για νησί Χαργκ: «Προσέξτε, θα απαντήσουμε συντριπτικά» - «Έρχεται τέλμα δίχως τέλος»

20:25

Αναβλήθηκε επ' αόριστον το άνοιγμα της νέας γέφυρας στα σύνορα Καναδά- ΗΠΑ

20:23

Κάλας σε Αραγτσί: Πόλεμος πλήρους κλίμακας θα είχε τεράστιο κόστος για όλη τη Μ. Ανατολή

20:10

Μητσοτάκης: Μεγαλύτερη επιτυχία μας η μείωση του χρέους - Εκλογές την άνοιξη του 2027

20:09

ΑΑΔΕ: Φιλοξένησε την 3η Διάσκεψη των Γενικών Διευθυντών Τελωνείων Δυτικών Βαλκανίων και ΕΕ

19:52

Έκκληση Γκουτέρες σε ΗΠΑ και Ιράν για αποκατάσταση της εκεχειρίας

19:38

Βυθίστηκαν δύο τουριστικά σκάφη μετά από πυρκαγιά στους Παξούς

19:24

ΥΠΕΣ: Σαρωτικές αλλαγές στον Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Τι παρουσίασε ο Θ. Λιβάνιος

19:10

Κέρδη στις ευρωαγορές κόντρα σε ΕΚΤ και Τραμπ - Ράλι 9% για Hugo Boss

19:01

Flexopack: Διανέμει καθαρό μέρισμα 0,166 ευρώ ανά μετοχή - 7 Ιουλίου η καταβολή

18:52

Autohellas: Στα 220,9 εκατ. ο κύκλος εργασιών το α' τρίμηνο