BACKSTORY

Τα κόκκινα δάνεια και η ιστορία τους - Η έκθεση του Διοικητή - Το Πάσχα των Καθολικών και τα κουμάντα των επιχειρήσεων

05-04-2023 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα κόκκινα δάνεια και η ιστορία τους - Η έκθεση του Διοικητή - Το Πάσχα των Καθολικών και τα κουμάντα των επιχειρήσεων
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Τα κόκκινα δάνεια και η ιστορία τους

Τα κόκκινα δάνεια μοιάζουν με νύφες πολύφερνες. Τα funds τα προμοτάρουν ως προϊόντα, η αντιπολίτευση τα χρησιμοποιεί προκειμένου να προκαλέσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και τέλος η κυβέρνηση εδώ και έναν περίπου χρόνο επιχειρεί να χτίσει το πλέγμα προστασίας των ευάλωτων.

Ο Ενριά ισχυρίζεται πως τα κατάργησε και η εποπτεία της Ελλάδας αναφέρεται συχνά στον αναβαλλόμενο φόρο που πρέπει να περιοριστεί και που ασφαλώς ένα απότοκο της εκχώρησης των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες στα funds με αποτέλεσμα οι πρώτες να μείνουν χωρίς κεφάλαια.

Η αλήθεια είναι πως τα κόκκινα δάνεια υπάρχουν και αποτελούν μια κοινωνική μάστιγα που χρήζει προσοχής και σοβαρής αντιμετώπισης. Δεν σβήνονται με γομολάστιχες και αποτελούν το απότοκο μιας μεγάλης κρίσης η οποία άφησε βαθιά αποτυπώματα σε δυο γενιές τουλάχιστον.

Η έκθεση του Διοικητή

Την Παρασκευή, ο διοικητής θα παρουσιάσει την έκθεσή του στη γενική συνέλευση της Τράπεζας της Ελλάδος. Θα ήθελα να δω αν μέσα της θα κρύβονται πολιτικές πινελιές μιας και ο διοικητής έχει εκτός του διοικείν και την πολιτική μέσα του.

Το Πάσχα των Καθολικών και τα κουμάντα των επιχειρήσεων

Κατά τα λοιπά από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα, εμβάσματα πρακτικά δεν θα εκτελούνται και τα χρήματα των εμβασμάτων αυτών, θα τα δούμε σε λογαριασμούς από Μεγάλη Τρίτη. Αιτία το Πάσχα των Καθολικών.

Επομένως καν' τε τα κουμάντα σας.

Επισκευές Nintendo δωρεάν

Για να ξέρουμε όλοι, ο επίμονος καταναλωτής είναι αυτός που πετυχαίνει νίκες... Μικρές νίκες... αλλά νίκες. Και έτσι μαθαίνουν οι κολοσσοί να προσφέρουν ποιότητα.

Κατόπιν ειδοποίησης του Ευρωπαϊκού Γραφείου Ενώσεων Καταναλωτών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι αρχές της ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών, απευθύνθηκαν λοιπόν στη Nintendo μιας και τα χειριστήριά της παρουσίαζαν συνεχώς προβλήματα. Και η Nintendo συμφώνησε να παρέχει δωρεάν σε όλους τους καταναλωτές το δικαίωμα επισκευής των χειριστηρίων της κονσόλας παιχνιδιών «Nintendo Switch», ακόμη και πέραν της νόμιμης εγγύησης.

Μπέρδεμα

Με έχουν μπερδέψει εκεί στην Τιτάν με τις επιστροφές κεφαλαίου. Και με έχουν μπερδέψει γιατί αντιλαμβάνομαι ότι στις επιστροφές, έχει και δανεικά. Από τη μια. είναι ωραίο να έχεις ικανοποιημένους τους μετόχους αλλά από την άλλη, υπάρχει και το ζήτημα της συνάρτησης της παραγωγής κερδών με τα κεφάλαια που διανέμονται. Υποθέτω ότι υπάρχει αυτή η εμπειρία στον όμιλο, γιατί αλλιώς η επιστροφή μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Διότι, όταν μοχλεύεται ο ισολογισμός και η μόχλευση δεν αξιοποιείται παραγωγικά, τα αποτελέσματα είναι προδιαγεγραμμένα.

Η παράβαση της ΚΡΙ ΚΡΙ

Τελικά τα ΜΜΕ κάνουν και τη δουλειά της εποπτείας, αφού η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έστειλε ερώτημα στην ΚΡΙ ΚΡΙ για το ομολογιακό που έλαβε από τους μετόχους της αλλά δεν το είχε ανακοινώσει στο Χρηματιστήριο. Η απάντηση ήταν η αναμενόμενη, δηλαδή τα... γεγονότα αλλά υποθέτω θα έχει και συνέχεια καθώς η μη ανακοίνωση στο ΧΑ, θεωρείται παράβαση. Τώρα, σε ό,τι αφορά το σκοπό του δανείου, η απάντηση ήταν γενικόλογη όπως συμβαίνει κατά κόρον με τις απαντήσεις που δίνουν εισηγμένες σε τέτοιες περιπτώσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:28

«Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»: Παράταση επανυποβολής αιτήματος για 1400 εταιρείες

14:22

Στην Ελλάδα η ομάδα διοίκησης του ομίλου της British American Tobacco

14:18

Αραγτσί: «Ο Νετανιάχου περηφανεύεται πως χειραγώγησε τις ΗΠΑ να κηρύξουν πόλεμο στο Ιράν»

14:17

Μητσοτάκης για Ταμείο Ανάκαμψης: Ο εκσυγχρονισμός της Ελλάδας δεν έχει ημερομηνία λήξης

14:17

Shein: «Εξαϋλώθηκαν» 15 δισ. δολ. από την περιουσία του CEO - Η κρίσιμη IPO

14:10

Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφών, ανανεώσεων εγγραφών και μετεγγραφών περιόδου Σεπτεμβρίου 2026

14:07

Helleniq Energy: Παρατείνεται έως 30 Σεπτεμβρίου η έκπτωση σε βενζίνη και diesel

14:02

Στα χέρια της Aon η USI Insurance Services για 17 δισ. δολάρια - «Κλείδωσε» το deal

13:58

Τσίπρας: «Η συσσώρευση ολιγοπωλίων είναι από τα μεγαλύτερα ζητήματα που απασχολούν την αγορά»

13:45

Πτώση 36% στα καθαρά κέρδη α' εξαμήνου της Huawei

13:34

Μητσοτάκης σε πρόεδρο του Λιβάνου: «Η Ελλάδα στέκεται δίπλα σας»

13:29

Σε υψηλό καθεστώς ελέγχου από την ΕΕ ChatGPT, Reddit και Roblox

13:26

Βάντεφουλ για δημοψήφισμα στην Ισλανδία: «Η ΕΕ πρέπει να γίνει περισσότερο ελκυστική»

13:16

Μαρινάκης για Ταμείο Ανάκαμψης: Δημιουργία 650.000 θέσεων εργασίας και αύξηση 60% των επενδύσεων

13:15

«Κορυφώνεται τον Σεπτέμβριο» ο ιός του Δυτικού Νείλου - Έκκληση Γεωργιάδη για ψυχραιμία

13:12

Γιατί αυτό το καλοκαίρι έμοιαζε ατελείωτο - Οι ειδήσεις που δεν μας άφησαν να πάρουμε ανάσα

12:52

Χατζηδάκης: «Ψεύτικες οι υποσχέσεις της αντιπολίτευσης που υπερβαίνουν τα ευρωπαϊκά όρια»

12:51

Mercedes: Ξεκινά επαναγορά μετοχών ύψους 1 δισ. ευρώ

12:51

Ζαχαράκη: Πρόσληψη 36.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου

12:37

Χαμηλές πωλήσεις στις θερινές εκπτώσεις - ΕΣΕΕ: «Επείγουν τα μέτρα στήριξης»

12:34

Λιανεμπόριο: Αύξηση 4,2% του τζίρου τον Ιούνιο

12:31

Ξαφνική πλημμύρα στο Γκραν Κάνιον: 1 νεκρός, 15 αγνοούμενοι

12:24

Παπασταύρου: Στις αρχές του 2027 η λειτουργία των θαλάσσιων πάρκων - Ο νέος σχεδιασμός για ΑΠΕ, τουρισμό και data centers

12:19

Αυξήθηκαν κατά 43,7% οι πτωχεύσεις επιχειρήσεων το β' τρίμηνο

12:13

Στο 7,9% μειώθηκε το ποσοστό ανεργίας τον Ιούλιο

12:11

Bally’s Intralot: Η Deutsche Bank απέκτησε 1,07 εκατ. μετοχές

12:07

Γεραπετρίτης: «Σε κάθε αυθαιρεσία και επιθετικότητα της Τουρκίας θα υπάρχει απάντηση»

11:59

Σούπερ μάρκετ: Στα ράφια 1.740 κωδικοί με χαμηλότερες τιμές - Στο 9,5% η μέση μείωση - Αναλυτικές λίστες

11:56

CNBC: «Μαύρο πρόβατο» του χρέους η Γαλλία - Στα υψηλά της κρίσης του 2008 το κόστος δανεισμού

11:55

Ταχύτερη από το αναμενόμενο η ανάπτυξη της Τουρκίας το δεύτερο τρίμηνο