BACKSTORY

Τα κόκκινα δάνεια και η ιστορία τους - Η έκθεση του Διοικητή - Το Πάσχα των Καθολικών και τα κουμάντα των επιχειρήσεων

05-04-2023 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα κόκκινα δάνεια και η ιστορία τους - Η έκθεση του Διοικητή - Το Πάσχα των Καθολικών και τα κουμάντα των επιχειρήσεων
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Τα κόκκινα δάνεια και η ιστορία τους

Τα κόκκινα δάνεια μοιάζουν με νύφες πολύφερνες. Τα funds τα προμοτάρουν ως προϊόντα, η αντιπολίτευση τα χρησιμοποιεί προκειμένου να προκαλέσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και τέλος η κυβέρνηση εδώ και έναν περίπου χρόνο επιχειρεί να χτίσει το πλέγμα προστασίας των ευάλωτων.

Ο Ενριά ισχυρίζεται πως τα κατάργησε και η εποπτεία της Ελλάδας αναφέρεται συχνά στον αναβαλλόμενο φόρο που πρέπει να περιοριστεί και που ασφαλώς ένα απότοκο της εκχώρησης των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες στα funds με αποτέλεσμα οι πρώτες να μείνουν χωρίς κεφάλαια.

Η αλήθεια είναι πως τα κόκκινα δάνεια υπάρχουν και αποτελούν μια κοινωνική μάστιγα που χρήζει προσοχής και σοβαρής αντιμετώπισης. Δεν σβήνονται με γομολάστιχες και αποτελούν το απότοκο μιας μεγάλης κρίσης η οποία άφησε βαθιά αποτυπώματα σε δυο γενιές τουλάχιστον.

Η έκθεση του Διοικητή

Την Παρασκευή, ο διοικητής θα παρουσιάσει την έκθεσή του στη γενική συνέλευση της Τράπεζας της Ελλάδος. Θα ήθελα να δω αν μέσα της θα κρύβονται πολιτικές πινελιές μιας και ο διοικητής έχει εκτός του διοικείν και την πολιτική μέσα του.

Το Πάσχα των Καθολικών και τα κουμάντα των επιχειρήσεων

Κατά τα λοιπά από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα, εμβάσματα πρακτικά δεν θα εκτελούνται και τα χρήματα των εμβασμάτων αυτών, θα τα δούμε σε λογαριασμούς από Μεγάλη Τρίτη. Αιτία το Πάσχα των Καθολικών.

Επομένως καν' τε τα κουμάντα σας.

Επισκευές Nintendo δωρεάν

Για να ξέρουμε όλοι, ο επίμονος καταναλωτής είναι αυτός που πετυχαίνει νίκες... Μικρές νίκες... αλλά νίκες. Και έτσι μαθαίνουν οι κολοσσοί να προσφέρουν ποιότητα.

Κατόπιν ειδοποίησης του Ευρωπαϊκού Γραφείου Ενώσεων Καταναλωτών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι αρχές της ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών, απευθύνθηκαν λοιπόν στη Nintendo μιας και τα χειριστήριά της παρουσίαζαν συνεχώς προβλήματα. Και η Nintendo συμφώνησε να παρέχει δωρεάν σε όλους τους καταναλωτές το δικαίωμα επισκευής των χειριστηρίων της κονσόλας παιχνιδιών «Nintendo Switch», ακόμη και πέραν της νόμιμης εγγύησης.

Μπέρδεμα

Με έχουν μπερδέψει εκεί στην Τιτάν με τις επιστροφές κεφαλαίου. Και με έχουν μπερδέψει γιατί αντιλαμβάνομαι ότι στις επιστροφές, έχει και δανεικά. Από τη μια. είναι ωραίο να έχεις ικανοποιημένους τους μετόχους αλλά από την άλλη, υπάρχει και το ζήτημα της συνάρτησης της παραγωγής κερδών με τα κεφάλαια που διανέμονται. Υποθέτω ότι υπάρχει αυτή η εμπειρία στον όμιλο, γιατί αλλιώς η επιστροφή μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Διότι, όταν μοχλεύεται ο ισολογισμός και η μόχλευση δεν αξιοποιείται παραγωγικά, τα αποτελέσματα είναι προδιαγεγραμμένα.

Η παράβαση της ΚΡΙ ΚΡΙ

Τελικά τα ΜΜΕ κάνουν και τη δουλειά της εποπτείας, αφού η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έστειλε ερώτημα στην ΚΡΙ ΚΡΙ για το ομολογιακό που έλαβε από τους μετόχους της αλλά δεν το είχε ανακοινώσει στο Χρηματιστήριο. Η απάντηση ήταν η αναμενόμενη, δηλαδή τα... γεγονότα αλλά υποθέτω θα έχει και συνέχεια καθώς η μη ανακοίνωση στο ΧΑ, θεωρείται παράβαση. Τώρα, σε ό,τι αφορά το σκοπό του δανείου, η απάντηση ήταν γενικόλογη όπως συμβαίνει κατά κόρον με τις απαντήσεις που δίνουν εισηγμένες σε τέτοιες περιπτώσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:55

Red Code: Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες όταν ενεργοποιείται

07:48

Τρίτη χρονιά με διεθνές ρεκόρ εσόδων για Ρεάλ Μαδρίτης - «Κλειδί» το γήπεδο

07:38

Πυρκαγιές: Πώς τα σκουπίδια μπορούν να γίνουν η σπίθα μιας μεγάλης καταστροφής στα νησιά

07:30

Σβήνει την κληρονομιά των ανακτηθέντων ακινήτων η Τράπεζα Κύπρου

07:26

Ρεκόρ εισπράξεων, άδεια τραπέζια

07:21

Καλάθι ΔΕΘ: Μείωση φορολογίας, εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ, κίνητρα για επενδύσεις ζητά η αγορά

07:15

Η επιστολή Αυτιά για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη - Οι παρουσίες και απουσίες στην κηδεία του Βαρβιτσιώτη - Το φυλλορρόημα της «Ελπίδας»

07:06

Τα σήματα για την οικονομία - Σύμπνοια για τις διατακτικές - Φθηνό το ΧΑ, παρά το ράλι

23:57

Αυστρία: Έσπασε το απόλυτο ρεκόρ ζέστης - Στους 40,8°C ο υδράργυρος

23:49

AMD: Διπλασιάστηκαν οι πωλήσεις data center, άνοδος 50% στα έσοδα - Γιατί υποχωρεί η μετοχή

23:29

SpaceX: Αύξηση 92% στα έσοδα στην πρώτη αναφορά κερδών από την IPO

23:22

Σερβία: Η χαμηλή στάθμη των υδάτων στον Δούναβη αποκάλυψε ναυάγια πλοίων των Ναζί

23:10

Wall Street: Tech-πάρτι με διπλό ιστορικό υψηλό - Έσπασε το φράγμα των 54.000 μονάδων ο Dow

22:45

Χρυσός: Κέρδη 1% με βοήθεια από το πετρέλαιο

22:31

Επανήλθε η ηλεκτροδότηση στην Κούβα μετά τη γενικευμένη εθνικής εμβέλειας διακοπή

22:17

Ξεπέρασε τα 14.000 δολάρια ο χαλκός

22:06

ΗΠΑ-Ιράν: Για «πρόοδο» στις συνομιλίες κάνει λόγο το Κατάρ

21:54

Πετρέλαιο: Στο -5% περιμένοντας την συμφωνία για το Ορμούζ

21:41

Στενά του Ορμούζ: Η Τεχεράνη εξετάζει ευρωπαϊκή αποστολή αποναρκοθέτησης

21:30

OPEC: Αυξήθηκε η παραγωγή τον Ιούλιο με επικεφαλής τις χώρες του Κόλπου

21:13

Ισπανία: Νεκροί 17 μετανάστες στην προσπάθειά τους να φτάσουν στις Βαλεαρίδες

20:58

Ινδικό πλοίο βυθίστηκε κοντά στην Υεμένη - Εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο της Νατζράν στη Σαουδική Αραβία

20:41

Ιταλία: H παύση ισχύος της Συμφωνίας του Σένγκεν δεν υιοθετήθηκε σε καμία περίπτωση κατά της Ισπανίας

20:35

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε ο διορισμός του Τοντ Μπλανς ως νέου υπουργού Δικαιοσύνης

20:32

Η Κίνα περνά στην αντεπίθεση στην ΑΙ: Τα νέα μοντέλα της αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού

20:15

Ο Ρούμπιο ελπίζει ότι η πολιτική μετάβαση στη Βενεζουέλα θα διαρκέσει «μήνες, όχι χρόνια»

19:58

Πολωνία: Mαχητικά αναχαίτισαν ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος πάνω από τη Βαλτική

19:48

Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600 με ώθηση από το Ιράν

19:35

Cenergy: Ισχυρή κερδοφορία το α' εξάμηνο, ανεκτέλεστο-ρεκόρ και αναβάθμιση στόχων για το 2026

19:18

Reuters: Οι ΗΠΑ έχουν σχεδόν εξαντλήσει τα αποθέματα τους σε πυραύλους στο Ιράν