BACKSTORY

Τα κόκκινα δάνεια και η ιστορία τους - Η έκθεση του Διοικητή - Το Πάσχα των Καθολικών και τα κουμάντα των επιχειρήσεων

05-04-2023 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα κόκκινα δάνεια και η ιστορία τους - Η έκθεση του Διοικητή - Το Πάσχα των Καθολικών και τα κουμάντα των επιχειρήσεων

Τα κόκκινα δάνεια και η ιστορία τους

Τα κόκκινα δάνεια μοιάζουν με νύφες πολύφερνες. Τα funds τα προμοτάρουν ως προϊόντα, η αντιπολίτευση τα χρησιμοποιεί προκειμένου να προκαλέσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και τέλος η κυβέρνηση εδώ και έναν περίπου χρόνο επιχειρεί να χτίσει το πλέγμα προστασίας των ευάλωτων.

Ο Ενριά ισχυρίζεται πως τα κατάργησε και η εποπτεία της Ελλάδας αναφέρεται συχνά στον αναβαλλόμενο φόρο που πρέπει να περιοριστεί και που ασφαλώς ένα απότοκο της εκχώρησης των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες στα funds με αποτέλεσμα οι πρώτες να μείνουν χωρίς κεφάλαια.

Η αλήθεια είναι πως τα κόκκινα δάνεια υπάρχουν και αποτελούν μια κοινωνική μάστιγα που χρήζει προσοχής και σοβαρής αντιμετώπισης. Δεν σβήνονται με γομολάστιχες και αποτελούν το απότοκο μιας μεγάλης κρίσης η οποία άφησε βαθιά αποτυπώματα σε δυο γενιές τουλάχιστον.

Η έκθεση του Διοικητή

Την Παρασκευή, ο διοικητής θα παρουσιάσει την έκθεσή του στη γενική συνέλευση της Τράπεζας της Ελλάδος. Θα ήθελα να δω αν μέσα της θα κρύβονται πολιτικές πινελιές μιας και ο διοικητής έχει εκτός του διοικείν και την πολιτική μέσα του.

Το Πάσχα των Καθολικών και τα κουμάντα των επιχειρήσεων

Κατά τα λοιπά από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα, εμβάσματα πρακτικά δεν θα εκτελούνται και τα χρήματα των εμβασμάτων αυτών, θα τα δούμε σε λογαριασμούς από Μεγάλη Τρίτη. Αιτία το Πάσχα των Καθολικών.

Επομένως καν' τε τα κουμάντα σας.

Επισκευές Nintendo δωρεάν

Για να ξέρουμε όλοι, ο επίμονος καταναλωτής είναι αυτός που πετυχαίνει νίκες... Μικρές νίκες... αλλά νίκες. Και έτσι μαθαίνουν οι κολοσσοί να προσφέρουν ποιότητα.

Κατόπιν ειδοποίησης του Ευρωπαϊκού Γραφείου Ενώσεων Καταναλωτών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι αρχές της ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών, απευθύνθηκαν λοιπόν στη Nintendo μιας και τα χειριστήριά της παρουσίαζαν συνεχώς προβλήματα. Και η Nintendo συμφώνησε να παρέχει δωρεάν σε όλους τους καταναλωτές το δικαίωμα επισκευής των χειριστηρίων της κονσόλας παιχνιδιών «Nintendo Switch», ακόμη και πέραν της νόμιμης εγγύησης.

Μπέρδεμα

Με έχουν μπερδέψει εκεί στην Τιτάν με τις επιστροφές κεφαλαίου. Και με έχουν μπερδέψει γιατί αντιλαμβάνομαι ότι στις επιστροφές, έχει και δανεικά. Από τη μια. είναι ωραίο να έχεις ικανοποιημένους τους μετόχους αλλά από την άλλη, υπάρχει και το ζήτημα της συνάρτησης της παραγωγής κερδών με τα κεφάλαια που διανέμονται. Υποθέτω ότι υπάρχει αυτή η εμπειρία στον όμιλο, γιατί αλλιώς η επιστροφή μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Διότι, όταν μοχλεύεται ο ισολογισμός και η μόχλευση δεν αξιοποιείται παραγωγικά, τα αποτελέσματα είναι προδιαγεγραμμένα.

Η παράβαση της ΚΡΙ ΚΡΙ

Τελικά τα ΜΜΕ κάνουν και τη δουλειά της εποπτείας, αφού η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έστειλε ερώτημα στην ΚΡΙ ΚΡΙ για το ομολογιακό που έλαβε από τους μετόχους της αλλά δεν το είχε ανακοινώσει στο Χρηματιστήριο. Η απάντηση ήταν η αναμενόμενη, δηλαδή τα... γεγονότα αλλά υποθέτω θα έχει και συνέχεια καθώς η μη ανακοίνωση στο ΧΑ, θεωρείται παράβαση. Τώρα, σε ό,τι αφορά το σκοπό του δανείου, η απάντηση ήταν γενικόλογη όπως συμβαίνει κατά κόρον με τις απαντήσεις που δίνουν εισηγμένες σε τέτοιες περιπτώσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:40

Άλμα 35% στα κέρδη της Meta το α' τρίμηνο - Πάνω από τις εκτιμήσεις

23:24

Microsoft: Αύξηση 13% στα έσοδα το α' τρίμηνο του 2025

23:13

Wall Street: Κλείσιμο με κέρδη για S&P και Dow στο φινάλε ενός ταραγμένου μήνα

22:57

Μοτοδυναμική: Αύξηση 15% στις πωλήσεις το 2024 - Πρόταση για μέρισμα 0,13 ευρώ ανά μετοχή

22:51

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ευρωπαϊκό «plan B» εάν ο Τραμπ εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις

22:36

Μηνιαία άνοδος 6% για τον χρυσό

22:26

Νετανιάχου: Προειδοποιεί για τον κίνδυνο εξάπλωσης των πυρκαγιών στην Ιερουσαλήμ

22:04

Politico: Πακέτο αντίμετρων και «δώρων» από τις Βρυξέλλες για συμφωνία με Τραμπ

21:43

Βατικανό: Ο νέος πάπας δεν αναμένεται να προχωρήσει σε ραγδαίες αλλαγές

21:29

Τραμπ: Ο πρωθυπουργός του Καναδά θα επισκεφθεί το Λευκό Οίκο την επόμενη εβδομάδα

21:16

Η Ινδία κλείνει τον εναέριο χώρο της για τις πακιστανικές αερογραμμές

21:02

Frigoglass: Πράσινο φως από τη ΓΣ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

21:02

Ο νέος ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας: Οι μεγάλες προκλήσεις της οικονομίας και του εμπορίου – Η υπόσχεση της «ήρεμης δύναμης»

20:50

Λίβανος: Ο στρατός ολοκλήρωσε τη διάλυση του 90% και πλέον της στρατιωτικής υποδομής της Χεζμπολάχ

20:30

Αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου - Γεωργιάδη στη Βουλή

20:06

Σωληνουργεία Τζιρακιάν: Υποχώρηση του κύκλου εργασιών στα 25,69 εκατ. ευρώ το 2024

19:56

Βέβαιος για την αποκατάσταση των σχέσεων Ρωσίας - Ευρώπης ο Πούτιν

19:42

Ευρωαγορές: Θετικό κλείσιμο μετά τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ

19:30

Κατασκοπικό θρίλερ στην Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη 59χρονος που φωτογράφιζε στρατιωτικό υλικό

19:22

Yalco: Έπεσαν οι υπογραφές για τη συμφωνία εξυγίανσης - Στις 20/5 η ΕΓΣ

19:22

Ο Τραμπ «εξετάζει προσεκτικά» δικαστική προσφυγή σε βάρος των New York Times

19:11

Ο Όμιλος Aktor εξαγόρασε την Άκτωρ Παραχωρήσεις

19:04

Noval Property: Απέκτησε οικόπεδο 241,67 τ.μ. στο Μαρούσι

18:50

Η Hellenic Cables στη λίστα «EU Climate Leaders 2025» των Financial Times

18:50

Πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ»: Προμήθεια 8 νέων πυροσβεστικών ελικοπτέρων

18:47

Αφοι Κορδέλλου: Πτώση πωλήσεων 19% στα 44,28 εκατ. ευρώ το 2024

18:46

ΑΑΔΕ: Υπογράφηκε η σύμβαση για το νέο ΚΕΦ - Σύγχρονες υπηρεσίες για πολίτες και επιχειρήσεις

18:43

Fais Group: Ισχυρή ανάπτυξη το 2024 - Άνοδος κατά 170% στα καθαρά κέρδη - Μέρισμα €0,04395 ανά μετοχή

18:39

Alpha Real Estate Services: Υπερδιπλασιασμός καθαρών κερδών το 2024 - Πρόταση για μικτό μέρισμα 0,50 ευρώ ανά μετοχή

18:34

AVE: Επέστρεψε σε κέρδη το 2024 - Αύξηση κατά 48,58% στον τζίρο