BACKSTORY

Τα κόκκινα δάνεια και η ιστορία τους - Η έκθεση του Διοικητή - Το Πάσχα των Καθολικών και τα κουμάντα των επιχειρήσεων

05-04-2023 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα κόκκινα δάνεια και η ιστορία τους - Η έκθεση του Διοικητή - Το Πάσχα των Καθολικών και τα κουμάντα των επιχειρήσεων

Τα κόκκινα δάνεια και η ιστορία τους

Τα κόκκινα δάνεια μοιάζουν με νύφες πολύφερνες. Τα funds τα προμοτάρουν ως προϊόντα, η αντιπολίτευση τα χρησιμοποιεί προκειμένου να προκαλέσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και τέλος η κυβέρνηση εδώ και έναν περίπου χρόνο επιχειρεί να χτίσει το πλέγμα προστασίας των ευάλωτων.

Ο Ενριά ισχυρίζεται πως τα κατάργησε και η εποπτεία της Ελλάδας αναφέρεται συχνά στον αναβαλλόμενο φόρο που πρέπει να περιοριστεί και που ασφαλώς ένα απότοκο της εκχώρησης των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες στα funds με αποτέλεσμα οι πρώτες να μείνουν χωρίς κεφάλαια.

Η αλήθεια είναι πως τα κόκκινα δάνεια υπάρχουν και αποτελούν μια κοινωνική μάστιγα που χρήζει προσοχής και σοβαρής αντιμετώπισης. Δεν σβήνονται με γομολάστιχες και αποτελούν το απότοκο μιας μεγάλης κρίσης η οποία άφησε βαθιά αποτυπώματα σε δυο γενιές τουλάχιστον.

Η έκθεση του Διοικητή

Την Παρασκευή, ο διοικητής θα παρουσιάσει την έκθεσή του στη γενική συνέλευση της Τράπεζας της Ελλάδος. Θα ήθελα να δω αν μέσα της θα κρύβονται πολιτικές πινελιές μιας και ο διοικητής έχει εκτός του διοικείν και την πολιτική μέσα του.

Το Πάσχα των Καθολικών και τα κουμάντα των επιχειρήσεων

Κατά τα λοιπά από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα, εμβάσματα πρακτικά δεν θα εκτελούνται και τα χρήματα των εμβασμάτων αυτών, θα τα δούμε σε λογαριασμούς από Μεγάλη Τρίτη. Αιτία το Πάσχα των Καθολικών.

Επομένως καν' τε τα κουμάντα σας.

Επισκευές Nintendo δωρεάν

Για να ξέρουμε όλοι, ο επίμονος καταναλωτής είναι αυτός που πετυχαίνει νίκες... Μικρές νίκες... αλλά νίκες. Και έτσι μαθαίνουν οι κολοσσοί να προσφέρουν ποιότητα.

Κατόπιν ειδοποίησης του Ευρωπαϊκού Γραφείου Ενώσεων Καταναλωτών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι αρχές της ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών, απευθύνθηκαν λοιπόν στη Nintendo μιας και τα χειριστήριά της παρουσίαζαν συνεχώς προβλήματα. Και η Nintendo συμφώνησε να παρέχει δωρεάν σε όλους τους καταναλωτές το δικαίωμα επισκευής των χειριστηρίων της κονσόλας παιχνιδιών «Nintendo Switch», ακόμη και πέραν της νόμιμης εγγύησης.

Μπέρδεμα

Με έχουν μπερδέψει εκεί στην Τιτάν με τις επιστροφές κεφαλαίου. Και με έχουν μπερδέψει γιατί αντιλαμβάνομαι ότι στις επιστροφές, έχει και δανεικά. Από τη μια. είναι ωραίο να έχεις ικανοποιημένους τους μετόχους αλλά από την άλλη, υπάρχει και το ζήτημα της συνάρτησης της παραγωγής κερδών με τα κεφάλαια που διανέμονται. Υποθέτω ότι υπάρχει αυτή η εμπειρία στον όμιλο, γιατί αλλιώς η επιστροφή μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Διότι, όταν μοχλεύεται ο ισολογισμός και η μόχλευση δεν αξιοποιείται παραγωγικά, τα αποτελέσματα είναι προδιαγεγραμμένα.

Η παράβαση της ΚΡΙ ΚΡΙ

Τελικά τα ΜΜΕ κάνουν και τη δουλειά της εποπτείας, αφού η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έστειλε ερώτημα στην ΚΡΙ ΚΡΙ για το ομολογιακό που έλαβε από τους μετόχους της αλλά δεν το είχε ανακοινώσει στο Χρηματιστήριο. Η απάντηση ήταν η αναμενόμενη, δηλαδή τα... γεγονότα αλλά υποθέτω θα έχει και συνέχεια καθώς η μη ανακοίνωση στο ΧΑ, θεωρείται παράβαση. Τώρα, σε ό,τι αφορά το σκοπό του δανείου, η απάντηση ήταν γενικόλογη όπως συμβαίνει κατά κόρον με τις απαντήσεις που δίνουν εισηγμένες σε τέτοιες περιπτώσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:25

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 27/2 και 24ωρη απεργία στις 28/2

20:17

Καρυστιανού: «Πριν από το καλοκαίρι η ανακοίνωση του κόμματος»

20:06

Βιολάντα: Το πόρισμα του ΕΜΠ για τον σωλήνα - Λάθος εγκατάσταση χωρίς μέτρα προστασίας

19:59

Έρχεται δημοψήφισμα για την ένταξη της Ισλανδίας στην ΕΕ

19:46

Σκάνδαλο Έπστιν: Παραιτήθηκε από το Χάρβαρντ ο πρώην ΥΠΟΙΚ, Λάρι Σάμερς

19:38

Ανάκαμψη πάνω από τα 68.000 για το Bitcoin

19:31

Βανς: Προτεραιότητα η διπλωματική λύση με Ιράν - Νέες αμερικανικές κυρώσεις στην Τεχεράνη

19:21

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη - Η ατζέντα

19:15

Κέρδη στις ευρωαγορές - «Βουτιά» 12,7% για Diageo

19:11

«Πράσινο φως» από ΕΚΤ στον Βούιτσιτς για την θέση του νέου αντιπροέδρου

19:01

ΥΠΕΘΟ για ελβετικό φράγκο: Καμία παράβαση του ενωσιακού δικαίου στη ρύθμιση

18:51

ΕΚΚΟΜΕΔ και Netflix ενώνουν δυνάμεις για ενίσχυση της ελληνικής δημιουργικής βιομηχανίας

18:41

Διευκρινίσεις Χατζηδάκη για τις δηλώσεις για κυριότητα αγροτεμαχίων μέσω ΚΑΕΚ

18:31

Ξιφαράς (ΔΕΠΑ Εμπορίας) από Αλεξανδρούπολη: Περιφερειακός ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα

18:21

ΧΑ: «Έσπασε» το τριήμερο πτωτικό σερί του Γενικού Δείκτη - Κέρδη άνω του 2% στις τράπεζες

18:19

Παπασταύρου: «Η ενέργεια είναι δύναμη ασφάλειας, ανάπτυξης και διεθνούς επιρροής»

18:12

Κεραμέως: Καταβάλλουμε συστηματική προσπάθεια για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων του εξωτερικού

18:03

Μητσοτάκης: Ο Κάθετος Διάδρομος βάζει την Ελλάδα στο κέντρο των εξελίξεων

17:57

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσό για ΗΠΑ σε άνδρες και γυναίκες στο χόκεϊ - Ο Τραμπ συνεχάρη μόνο τους άνδρες

17:49

Δομική Κρήτης: Νέα σύμβαση 2,14 εκατ. ευρώ με ΔΑΑ για έργα συντήρησης

17:37

Στο Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ έργο 73 γεωτρήσεων στον ΤΟΕΒ Σελλάνων με προϋπολογισμό 27,5 εκατ. ευρώ

17:28

HSBC Malta: Κέρδη προ φόρων άνω των 100 εκατ. ευρώ για 3η συνεχόμενη χρονιά

17:28

Η Κομισιόν στηρίζει τη συνδεσιμότητα δορυφόρων και έξυπνων τηλεφώνων με το InvestEU

17:24

Έρευνα Visa - ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Σχεδόν 1 στις 2 ΜμΕ πραγματοποιούν πληρωμές με κάρτα

17:20

Οι λεπτομέρειες των νέων συμφωνιών της Atlantic SEE LNG Trade

17:15

Χεζμπολάχ: Δεν θα επέμβουμε σε «περιορισμένα αμερικανικά πλήγματα» κατά του Ιράν

17:11

Τσιάρας: Στοίχημα η διάσωση της κτηνοτροφίας

17:09

«Ψηφιακή Αυτονομία 60+» - Νέο επιμορφωτικό πρόγραμμα της Τρ. Πειραιώς

17:06

Deliveroo: Υπό δικαστική διαχείριση στην Ιταλία - 12ωρη εργασία για 1.000 ευρώ τον μήνα

17:04

Ανοδικά η Wall Street αναμένοντας την Nvidia