BACKSTORY

Τα κόκκινα δάνεια και η ιστορία τους - Η έκθεση του Διοικητή - Το Πάσχα των Καθολικών και τα κουμάντα των επιχειρήσεων

05-04-2023 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα κόκκινα δάνεια και η ιστορία τους - Η έκθεση του Διοικητή - Το Πάσχα των Καθολικών και τα κουμάντα των επιχειρήσεων
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Τα κόκκινα δάνεια και η ιστορία τους

Τα κόκκινα δάνεια μοιάζουν με νύφες πολύφερνες. Τα funds τα προμοτάρουν ως προϊόντα, η αντιπολίτευση τα χρησιμοποιεί προκειμένου να προκαλέσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και τέλος η κυβέρνηση εδώ και έναν περίπου χρόνο επιχειρεί να χτίσει το πλέγμα προστασίας των ευάλωτων.

Ο Ενριά ισχυρίζεται πως τα κατάργησε και η εποπτεία της Ελλάδας αναφέρεται συχνά στον αναβαλλόμενο φόρο που πρέπει να περιοριστεί και που ασφαλώς ένα απότοκο της εκχώρησης των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες στα funds με αποτέλεσμα οι πρώτες να μείνουν χωρίς κεφάλαια.

Η αλήθεια είναι πως τα κόκκινα δάνεια υπάρχουν και αποτελούν μια κοινωνική μάστιγα που χρήζει προσοχής και σοβαρής αντιμετώπισης. Δεν σβήνονται με γομολάστιχες και αποτελούν το απότοκο μιας μεγάλης κρίσης η οποία άφησε βαθιά αποτυπώματα σε δυο γενιές τουλάχιστον.

Η έκθεση του Διοικητή

Την Παρασκευή, ο διοικητής θα παρουσιάσει την έκθεσή του στη γενική συνέλευση της Τράπεζας της Ελλάδος. Θα ήθελα να δω αν μέσα της θα κρύβονται πολιτικές πινελιές μιας και ο διοικητής έχει εκτός του διοικείν και την πολιτική μέσα του.

Το Πάσχα των Καθολικών και τα κουμάντα των επιχειρήσεων

Κατά τα λοιπά από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα, εμβάσματα πρακτικά δεν θα εκτελούνται και τα χρήματα των εμβασμάτων αυτών, θα τα δούμε σε λογαριασμούς από Μεγάλη Τρίτη. Αιτία το Πάσχα των Καθολικών.

Επομένως καν' τε τα κουμάντα σας.

Επισκευές Nintendo δωρεάν

Για να ξέρουμε όλοι, ο επίμονος καταναλωτής είναι αυτός που πετυχαίνει νίκες... Μικρές νίκες... αλλά νίκες. Και έτσι μαθαίνουν οι κολοσσοί να προσφέρουν ποιότητα.

Κατόπιν ειδοποίησης του Ευρωπαϊκού Γραφείου Ενώσεων Καταναλωτών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι αρχές της ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών, απευθύνθηκαν λοιπόν στη Nintendo μιας και τα χειριστήριά της παρουσίαζαν συνεχώς προβλήματα. Και η Nintendo συμφώνησε να παρέχει δωρεάν σε όλους τους καταναλωτές το δικαίωμα επισκευής των χειριστηρίων της κονσόλας παιχνιδιών «Nintendo Switch», ακόμη και πέραν της νόμιμης εγγύησης.

Μπέρδεμα

Με έχουν μπερδέψει εκεί στην Τιτάν με τις επιστροφές κεφαλαίου. Και με έχουν μπερδέψει γιατί αντιλαμβάνομαι ότι στις επιστροφές, έχει και δανεικά. Από τη μια. είναι ωραίο να έχεις ικανοποιημένους τους μετόχους αλλά από την άλλη, υπάρχει και το ζήτημα της συνάρτησης της παραγωγής κερδών με τα κεφάλαια που διανέμονται. Υποθέτω ότι υπάρχει αυτή η εμπειρία στον όμιλο, γιατί αλλιώς η επιστροφή μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Διότι, όταν μοχλεύεται ο ισολογισμός και η μόχλευση δεν αξιοποιείται παραγωγικά, τα αποτελέσματα είναι προδιαγεγραμμένα.

Η παράβαση της ΚΡΙ ΚΡΙ

Τελικά τα ΜΜΕ κάνουν και τη δουλειά της εποπτείας, αφού η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έστειλε ερώτημα στην ΚΡΙ ΚΡΙ για το ομολογιακό που έλαβε από τους μετόχους της αλλά δεν το είχε ανακοινώσει στο Χρηματιστήριο. Η απάντηση ήταν η αναμενόμενη, δηλαδή τα... γεγονότα αλλά υποθέτω θα έχει και συνέχεια καθώς η μη ανακοίνωση στο ΧΑ, θεωρείται παράβαση. Τώρα, σε ό,τι αφορά το σκοπό του δανείου, η απάντηση ήταν γενικόλογη όπως συμβαίνει κατά κόρον με τις απαντήσεις που δίνουν εισηγμένες σε τέτοιες περιπτώσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:35

Πετρέλαιο: Πτώση στις τιμές με φόντο την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων

08:35

Σήμερα η ομιλία της φον ντερ Λάιεν για την Κατάσταση της Ένωσης

08:27

Θάνατος Μαζωνάκη: Προφυλακιστέοι οι γιατροί - Tι είπαν στη μαραθώνια απολογία τους

08:17

Οι 34 «πρωτάρηδες» δισεκατομμυριούχοι του Forbes 400

08:10

Αύξηση τζίρου και κερδών για την Parfums Christian Dior Hellas - Οι στόχοι του 2026

08:04

Συνταγματική αναθεώρηση: Σήμερα η δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή

07:58

Τρεις νεκροί στη συντριβή ελικοπτέρου τηλεοπτικού σταθμού στο Λος Άντζελες

07:53

ΗΠΑ: Πώληση τουλάχιστον 40.000 βομβών έναντι 2,8 δισ. δολαρίων στο Ισραήλ

07:45

Σαουδική Αραβία: Η νέα εστία κινδύνου για το πετρέλαιο

07:40

Το Ριάντ κατηγορεί τους Χούθι για επίθεση με drone κατά της Μέκκας - Διαψεύδει η Ανσαραλά

07:33

Από το Αιγαίο στον Ινδο-Ειρηνικό: Η στρατηγική σύγκλιση Ελλάδας και Ιαπωνίας

07:29

Λειψυδρία: Γιατί το νερό μπορεί να κοστίσει στην Ελλάδα περισσότερο από μια ενεργειακή κρίση

07:25

Η Ελλάδα καταδικάζει την κλιμάκωση των Χούθι στο ΣΑ του ΟΗΕ

07:23

Στο πατρικό μέχρι τα 31 οι Έλληνες - Το γράφημα της Eurostat

07:20

ΚΕΦίΜ: Μπορεί η Ευρώπη να ηγηθεί στην κούρσα των μικρών αρθρωτών πυρηνικών αντιδραστήρων;

07:15

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Στα ύψη» η λειτουργική κερδοφορία με Εγνατία και Αττική Οδό – Ανεκτέλεστο 8,9 δισ.

07:10

Ρεκόρ δημοσίων επενδύσεων λόγω Ταμείου Ανάκαμψης - Κρίσιμοι οι επόμενοι μήνες

07:05

Τα γαλάζια… μικροαντάρτικα - Η νεοδημοκρατική αφρόκρεμα στην Α’ Θεσσαλονίκης - Οι «προσωπικές απόψεις» και στο ΠΑΣΟΚ

07:00

Οι τιμές πετρελαίου και η παρέμβαση - Φουντώνει ο ανταγωνισμός στο private banking - Η Performance ψάχνει το επόμενο deal

23:59

Ζελένσκι και Μακρόν θα συναντηθούν στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ

23:56

ΟΗΕ: Η επιδημία του Έμπολα παραμένει τεράστιας κλίμακας, δεν έχει ακόμη κορυφωθεί

23:52

Περίπου 170.000 ηλικιωμένοι είναι άστεγοι σε ΕΕ και Βρετανία

23:48

Ζελένσκι: Σχεδιάζει «δύσκολα και αντιδημοφιλή» μέτρα για να καλυφθεί το έλλειμμα στον προϋπολογισμό

23:41

«Ο Τραμπ έχει κάνει καλό στο ΝΑΤΟ», λέει ο πρόεδρος της Φινλανδίας

23:35

Γκέιτς: Η εξάλειψη της ιλαράς δεν είναι πλέον εφικτή λόγω της διστακτικότητας έναντι των εμβολίων

23:29

ΥΠΑΑΤ - ΑΑΔΕ: Νέες βελτιώσεις στο myAGRO - Τι ισχύει για τους ΚΑΕΚ

23:23

Κοντόπουλος: «Η ελληνική κεφαλαιαγορά επέστρεψε στον διεθνή επενδυτικό χάρτη»

23:17

Απώλειες στη Wall Street με φόντο πετρέλαιο, ομόλογα και στο βάθος... Fed

22:55

ΗΠΑ: Στα 38 δισ. δολάρια το κόστος του πολέμου στο Ιράν

22:41

Πρωθυπουργός Καναδά: «Θα παραμείνουμε ο καλύτερος εταίρος των ΗΠΑ»