BACKSTORY

Κόντρα ΕΕ με Έλον Μασκ - Γιορτές με business σε μεγάλα έργα - Intralot: Πολλά τα ερωτήματα... - Τράπεζες: SOS για το phishing

01-12-2022 | 07:17
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κόντρα ΕΕ με Έλον Μασκ - Γιορτές με business σε μεγάλα έργα - Intralot: Πολλά τα ερωτήματα... - Τράπεζες: SOS για το phishing

Εφόσον προλάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, τότε το 2022 δεν θα «κλείσει» μόνο με υποβολή προσφορών εκατοντάδων εκατ. ευρώ (συνολικά) για διάφορα έργα που διεκδικούν οι κατασκευαστές, αλλά και με πρόσθετες δημοπρατήσεις κοντά 1 δισ. ευρώ, όπως πρόσφατα είχε αναφέρει το insider.gr. Και αναφερόμαστε στην Αττική και μόνο, σε διαγωνισμούς όπως η επέκταση του Μετρό προς Ίλιον (650 εκατ. ευρώ), η επέκταση του Προαστιακού προς Δυτική Αττική (άλλα 125 εκατ. ευρώ, με πόρους από Ταμείο Ανάκαμψης, σας είχαμε πει ότι το έργο θα «βγει» από Δεκέμβριο και όχι Νοέμβριο που επέμεναν κάποιο) ή η λεγόμενη Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω.

Βάλτε ότι βγήκαν πρόσφατα και νέοι διαγωνισμοί (ύδρευση, φράγματα κ.α.) σχεδόν 300 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια για τους οποίους οι προσφορές θα δοθούν εντός εορτών, εκκρεμούν έως τότε και άλλες προσφορές (αρχικές ή μη) για έργα άνω των 1,2 δισ. ευρώ και ότι ίσως το «φίνις» της χρονιάς να κρύβει κάποια έκπληξη και αντιλαμβάνεστε ότι, μαζί με τα ιδιωτικά έργα, οι τεχνικοί όμιλοι θα κάνουν γιορτές με… προσφορές (σε διαγωνισμούς)! Εκτός αν προκύψουν μεταθέσεις και παρατάσεις διαγωνιστικών διαδικασιών.

Τραπεζικά χαρούμενα

Προσφάτως υπήρξε επίσκεψη ιδιωτικού σχολείου στην Attica Bank στο πλαίσιο επαγγελματικού προσανατολισμού των παιδιών για την οποία πληροφορηθήκαμε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κάπως έτσι χτίζονται τα παιδικά τα όνειρα !

Άσχετο: Αντί Χανίων, Σερρών!

Ανθ’ ημών Γουλιμής!

Η Ευρώπη δείχνει νύχια στον Έλον Μασκ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απείλησε το Twitter με απαγόρευση της λειτουργίας του στην Ευρώπη αν το κοινωνικό δίκτυο δεν τηρήσει τους αυστηρούς κανόνες του μπλοκ για τον έλεγχο του περιεχομένου.

Δεν ξέρω αν τούτο κάτι σημαίνει! Μπορεί και τίποτα. Όμως οι άνθρωποι πρέπει να προφυλαχθούν από την συχνά άγρια ζούγκλα του διαδικτύου.

SOS κυκλοφορούν ανάμεσά μας

Φωτεινά SOS από ΑΑΔΕ και τράπεζες που προειδοποιούν μην ανοίγετε μηνύματα μην εισχωρείτε σε συνδέσμους μην πείθεστε.

Θέλω να πω πώς αυτοί που μπορούν και διαβάζουν τα παραπάνω μηνύματα μπορούν εν τέλει και να προστατευτούν. Ξέρετε πόσοι λόγω μικρής ενασχόλησης με το διαδίκτυο, δεν διαβάζουν τα μηνύματα αυτά και εάν τυχόν είναι και υπερήλικες συνεχίζουν να πέφτουν στις παγίδες;

Μήπως εκτός των προειδοποιήσεων να αναληφθεί και μια μεγαλύτερη δράση;

Οι προτιμήσεις της Deutsche Bank

Εθνική και Alpha Bank αποτελούν τις προτιμητέες μετοχές της Deutsche Bank που ας σημειωθεί πως παρά την ανατίμηση του κλάδου στο Χρηματιστήριο διατηρούν τη σύσταση αγοράς από τον διεθνή οίκο.

Όλοι οι καλοί χωρούν

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η ένταξη του Πέτρου Σουρέτη στον όμιλο της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ. Τελικά στα ισχυρά μαγαζιά όλοι οι καλοί χωράνε ειδικά όταν έχουν γράψει χιλιόμετρα και έχουν πάρει μια μικρή εταιρία όπως την Intrakat που την έβαλαν στο club των ισχυρών και πουλήθηκε σε τιμή που θα ζήλευαν πολλοί.

Intralot: Πολλά τα ερωτήματα...

Στην Intralot ένα σοκ το υπέστη η αγορά με τα αρνητικά ίδια κεφάλαια που διατηρήθηκαν παρά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Για λογιστικούς λόγους αναφέρει η εταιρία, αλλά με αρνητικά κεφάλαια ως γνωστόν δεν βγαίνεις από την επιτήρηση. Οπότε θα πρέπει να αναμένουμε και επόμενη κίνηση για να γυρίσουν τα κεφάλαια σε θετικό έδαφος. Μου έκανε πάντως εντύπωση ότι υπάρχουν ζημίες εις νέον 258 εκατ. ευρώ λόγω μεταβολής ποσοστού συμμετοχής!!! Από τις οικονομικές καταστάσεις κρατώ και τον έλεγχο που γίνεται επί θεμάτων ΦΠΑ μετά από αίτημα των Ρουμανικών Αρχών.

Βέβαια, ειπώθηκαν και αρκετά ενδιαφέροντα ειπώθηκαν στη χτεσινή τηλεδιάσκεψη των ανθρώπων της με αναλυτές. Για νέα συμβόλαια λοταρίας στις ΗΠΑ, για την ανοδική πορεία των EBITDA, για την αναχρηματοδότηση του ομολόγου που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2024. Ωστόσο, δεν έγινε λόγος για το IPO της θυγατρικής στο Nasdaq, το οποίο έχει καθυστερήσει. Να υποθέσουμε ότι έχει να κάνει με το momentum των αγορών παγκοσμίως;

Πάει (λίγο) πίσω το ΣΔΙΤ φράγμα στην Πελοπόννησο

Όπως συμβαίνει σε όλους σχεδόν του διαγωνισμούς που προωθούνται (και) μέσω ΣΔΙΤ, άλλος ένας έλαβε μια μικρή παράταση δύο εβδομάδων κατόπιν υποβολής σχετικών αιτημάτων από ενδιαφερόμενους. Πρόκειται την κατασκευή του φράγματος Μιναγιώτικου στην Πελοπόννησο (εντός της γεωγραφικής αρμοδιότητας των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος), μια 25ετούς σύμβασης εκτιμώμενης αξίας περί τα 117 εκατ. ευρώ. Η φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από 05/12 μεταφέρθηκε για τις 19/12/2022. Να σημειώσουμε ότι αναθέτων φορέας είναι το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΤΕΕ: Διαγωνισμός 30 εκατ. ευρώ για τους δρόμους στους μικρούς οικισμούς

Περί τα 30 εκατ. ευρώ (για την ακρίβεια 29,7 εκατ. ευρώ, χωρίς ΦΠΑ) θα στοιχίσει ο διαγωνισμός που προωθεί το ΤΕΕ για τη σύμβαση καταγραφής του υπάρχοντος οδικού δικτύου της χώρας, ανά Δημοτική Ενότητα στις περιοχές εκτός των ρυμοτομικών σχεδίων των πόλεων, εκτός των ορίων των οικισμών μέχρι 2.000 κατοίκους, και εκτός των ορίων των νομίμως υφισταμένων προ του έτους 1923 οικισμών. Προφανώς, στόχος είναι και η ένταξη του δικτύου στον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό. Μάλιστα, η εν λόγω μελέτη έχει ενταχθεί και στο Ταμείο Ανάκαμψης. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 28η/12/2022. Στο δε τεύχος τεχνικών δεδομένων γίνεται αναφορά, μεταξύ άλλων, για σχεδόν 150 δημοτικές ενότητες (περιοχές μελέτης) σε Νότιο και Βόρειο Αιγαίο, Ιόνια νησιά, Αττική, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, Θεσσαλία κ.α. με την υποσημείωση ότι έχουμε να κάνουμε με περιοχές σε νησιά της χώρας που ανήκουν στις παραπάνω Περιφέρειες. Δεν τα λες και λίγα τα λεφτά…

Πρόσκληση για τους φακέλους των «ιερών» ακινήτων στη Βουλιαγμένη

Για την τις 8 Δεκεμβρίου 2022 είχε προγραμματιστεί η αποσφράγιση των υποφακέλων «Δικαιολογητικά Συμμετοχής & Εγγύηση Συμμετοχής» των προσφορών στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την μακροχρόνια μίσθωση ακινήτων της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη (Ορφανοτροφείο). Για να δούμε μήπως ακουστεί κάτι για τα ονόματα που δίνουν το παρών στη διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:51

Άνοδος για τον χρυσό στην σκιά του ΑΕΠ των ΗΠΑ

21:41

Ζαχαράκη: Προτεραιότητα η εθνική στρατηγική για το δημογραφικό

21:31

Έρευνα Focus-Bari: Πιο σφικτό ζωνάρι για το 55% των Ελλήνων τους επόμενους 12 μήνες

21:21

Καταρρίφθηκε πύραυλος των Χούθι από πολεμικό πλοίο της Βρετανίας

21:11

Τσακλόγλου: Άνω των 10.000 ευρώ συνολικά τα επιδόματα για στήριξη της νέας εργαζόμενης μητέρας

21:01

Αλεξοπούλου: Εντός του Μάϊου η κυκλοφορία των 140 αστικών ηλεκτρικών λεωφορείων

20:51

Σκυλακάκης: Χωρίς τον ΟΔΥΘ δεν σώζονται τα νερά της Θεσσαλίας

20:42

Στα 12 ευρώ ανά μετοχή η Δημόσια Πρόταση για την Epsilon Net

20:34

Τριαντόπουλος: Καταβλήθηκαν 21,2 εκατ. ευρώ του 2ου κύκλου της πρώτης αρωγής προς αγρότες

20:25

Μητσοτάκης για ευρωεκλογές: Πήχης το 33% του 2019 - H οικονομία πηγαίνει καλά

20:21

Θετική πρεμιέρα για την IPO της Rubrik - Ράλι 20% για την μετοχή της

20:19

H Βρετανία ανακοίνωσε νέο πακέτο κυρώσεων κατά του Ιράν

20:14

Η Ρωσία θα υποβαθμίσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ αν κατασχεθούν περιουσιακά στοιχεία

20:07

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Παρασκευή στην Αττική

20:07

Cenergy Holdings: Πρόταση για μικτό μέρισμα 0,08 ευρώ ανά μετοχή - Στις 28/5 η ΓΣ

20:02

Αθήνα: Διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους του κέντρου λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

19:59

ΣΥΡΙΖΑ: ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά γνήσια δεκανίκια της ΝΔ

19:58

ΟΠΑΠ: Διανέμει υπόλοιπο καθαρό μέρισμα 0,5799 ευρώ ανά μετοχή

19:47

Ευρωαγορές: Συνέχισαν πτωτικά για δεύτερη μέρα - Ράλι 16% της Anglo American

19:40

BSH Οικιακές Συσκευές: Αύξηση 1,6% στον κύκλο εργασιών – Διατήρηση 1ης θέσης στην Ελλάδα

19:35

Προς μετωπική σύγκρουση Ευρώπη - Κίνα; Στο επίκεντρο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δημόσιες συμβάσεις

19:27

Η Cegeka επεκτείνει την παρουσία της στην Ελλάδα με νέο γραφείο στην Αθήνα

19:20

Επεισόδιο στην Βουλή: «Ο Γραμμένος με έβρισε σκαιότατα» λέει ο βουλευτής Φλώρος

19:09

Epsilon Net: Δημόσια πρόταση από General Atlantic, ΕΤΕ και Ι. Μίχο

18:57

ΥΠΕΘΟ: Διαφάνεια στις παραχωρήσεις αιγιαλών με ελάχιστο τίμημα και ηλεκτρονικές δημοπρασίες

18:55

Τροχαίο στην Βουλή: Ενοχή του αστυνομικού ζήτησε ο εισαγγελέας - Αύριο η απόφαση

18:38

Η Ρωσία απελαύνει δύο Λετονούς διπλωμάτες σε αντίποινα

18:26

Μαρία Ευθυμίου: Λίγες οι γυναίκες σε θέσεις εξουσίας

18:21

Το SMERemediumCap επενδύει στο μετοχικό κεφάλαιο της Doppler

18:16

Ισπανία: Εισαγγελία ζητεί να απορριφθεί η υπόθεση για διαφθορά σε βάρος της συζύγου του Σάντσεθ