BACKSTORY

Κόντρα ΕΕ με Έλον Μασκ - Γιορτές με business σε μεγάλα έργα - Intralot: Πολλά τα ερωτήματα... - Τράπεζες: SOS για το phishing

01-12-2022 | 07:17
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κόντρα ΕΕ με Έλον Μασκ - Γιορτές με business σε μεγάλα έργα - Intralot: Πολλά τα ερωτήματα... - Τράπεζες: SOS για το phishing

Εφόσον προλάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, τότε το 2022 δεν θα «κλείσει» μόνο με υποβολή προσφορών εκατοντάδων εκατ. ευρώ (συνολικά) για διάφορα έργα που διεκδικούν οι κατασκευαστές, αλλά και με πρόσθετες δημοπρατήσεις κοντά 1 δισ. ευρώ, όπως πρόσφατα είχε αναφέρει το insider.gr. Και αναφερόμαστε στην Αττική και μόνο, σε διαγωνισμούς όπως η επέκταση του Μετρό προς Ίλιον (650 εκατ. ευρώ), η επέκταση του Προαστιακού προς Δυτική Αττική (άλλα 125 εκατ. ευρώ, με πόρους από Ταμείο Ανάκαμψης, σας είχαμε πει ότι το έργο θα «βγει» από Δεκέμβριο και όχι Νοέμβριο που επέμεναν κάποιο) ή η λεγόμενη Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω.

Βάλτε ότι βγήκαν πρόσφατα και νέοι διαγωνισμοί (ύδρευση, φράγματα κ.α.) σχεδόν 300 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια για τους οποίους οι προσφορές θα δοθούν εντός εορτών, εκκρεμούν έως τότε και άλλες προσφορές (αρχικές ή μη) για έργα άνω των 1,2 δισ. ευρώ και ότι ίσως το «φίνις» της χρονιάς να κρύβει κάποια έκπληξη και αντιλαμβάνεστε ότι, μαζί με τα ιδιωτικά έργα, οι τεχνικοί όμιλοι θα κάνουν γιορτές με… προσφορές (σε διαγωνισμούς)! Εκτός αν προκύψουν μεταθέσεις και παρατάσεις διαγωνιστικών διαδικασιών.

Τραπεζικά χαρούμενα

Προσφάτως υπήρξε επίσκεψη ιδιωτικού σχολείου στην Attica Bank στο πλαίσιο επαγγελματικού προσανατολισμού των παιδιών για την οποία πληροφορηθήκαμε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κάπως έτσι χτίζονται τα παιδικά τα όνειρα !

Άσχετο: Αντί Χανίων, Σερρών!

Ανθ’ ημών Γουλιμής!

Η Ευρώπη δείχνει νύχια στον Έλον Μασκ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απείλησε το Twitter με απαγόρευση της λειτουργίας του στην Ευρώπη αν το κοινωνικό δίκτυο δεν τηρήσει τους αυστηρούς κανόνες του μπλοκ για τον έλεγχο του περιεχομένου.

Δεν ξέρω αν τούτο κάτι σημαίνει! Μπορεί και τίποτα. Όμως οι άνθρωποι πρέπει να προφυλαχθούν από την συχνά άγρια ζούγκλα του διαδικτύου.

SOS κυκλοφορούν ανάμεσά μας

Φωτεινά SOS από ΑΑΔΕ και τράπεζες που προειδοποιούν μην ανοίγετε μηνύματα μην εισχωρείτε σε συνδέσμους μην πείθεστε.

Θέλω να πω πώς αυτοί που μπορούν και διαβάζουν τα παραπάνω μηνύματα μπορούν εν τέλει και να προστατευτούν. Ξέρετε πόσοι λόγω μικρής ενασχόλησης με το διαδίκτυο, δεν διαβάζουν τα μηνύματα αυτά και εάν τυχόν είναι και υπερήλικες συνεχίζουν να πέφτουν στις παγίδες;

Μήπως εκτός των προειδοποιήσεων να αναληφθεί και μια μεγαλύτερη δράση;

Οι προτιμήσεις της Deutsche Bank

Εθνική και Alpha Bank αποτελούν τις προτιμητέες μετοχές της Deutsche Bank που ας σημειωθεί πως παρά την ανατίμηση του κλάδου στο Χρηματιστήριο διατηρούν τη σύσταση αγοράς από τον διεθνή οίκο.

Όλοι οι καλοί χωρούν

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η ένταξη του Πέτρου Σουρέτη στον όμιλο της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ. Τελικά στα ισχυρά μαγαζιά όλοι οι καλοί χωράνε ειδικά όταν έχουν γράψει χιλιόμετρα και έχουν πάρει μια μικρή εταιρία όπως την Intrakat που την έβαλαν στο club των ισχυρών και πουλήθηκε σε τιμή που θα ζήλευαν πολλοί.

Intralot: Πολλά τα ερωτήματα...

Στην Intralot ένα σοκ το υπέστη η αγορά με τα αρνητικά ίδια κεφάλαια που διατηρήθηκαν παρά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Για λογιστικούς λόγους αναφέρει η εταιρία, αλλά με αρνητικά κεφάλαια ως γνωστόν δεν βγαίνεις από την επιτήρηση. Οπότε θα πρέπει να αναμένουμε και επόμενη κίνηση για να γυρίσουν τα κεφάλαια σε θετικό έδαφος. Μου έκανε πάντως εντύπωση ότι υπάρχουν ζημίες εις νέον 258 εκατ. ευρώ λόγω μεταβολής ποσοστού συμμετοχής!!! Από τις οικονομικές καταστάσεις κρατώ και τον έλεγχο που γίνεται επί θεμάτων ΦΠΑ μετά από αίτημα των Ρουμανικών Αρχών.

Βέβαια, ειπώθηκαν και αρκετά ενδιαφέροντα ειπώθηκαν στη χτεσινή τηλεδιάσκεψη των ανθρώπων της με αναλυτές. Για νέα συμβόλαια λοταρίας στις ΗΠΑ, για την ανοδική πορεία των EBITDA, για την αναχρηματοδότηση του ομολόγου που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2024. Ωστόσο, δεν έγινε λόγος για το IPO της θυγατρικής στο Nasdaq, το οποίο έχει καθυστερήσει. Να υποθέσουμε ότι έχει να κάνει με το momentum των αγορών παγκοσμίως;

Πάει (λίγο) πίσω το ΣΔΙΤ φράγμα στην Πελοπόννησο

Όπως συμβαίνει σε όλους σχεδόν του διαγωνισμούς που προωθούνται (και) μέσω ΣΔΙΤ, άλλος ένας έλαβε μια μικρή παράταση δύο εβδομάδων κατόπιν υποβολής σχετικών αιτημάτων από ενδιαφερόμενους. Πρόκειται την κατασκευή του φράγματος Μιναγιώτικου στην Πελοπόννησο (εντός της γεωγραφικής αρμοδιότητας των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος), μια 25ετούς σύμβασης εκτιμώμενης αξίας περί τα 117 εκατ. ευρώ. Η φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από 05/12 μεταφέρθηκε για τις 19/12/2022. Να σημειώσουμε ότι αναθέτων φορέας είναι το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΤΕΕ: Διαγωνισμός 30 εκατ. ευρώ για τους δρόμους στους μικρούς οικισμούς

Περί τα 30 εκατ. ευρώ (για την ακρίβεια 29,7 εκατ. ευρώ, χωρίς ΦΠΑ) θα στοιχίσει ο διαγωνισμός που προωθεί το ΤΕΕ για τη σύμβαση καταγραφής του υπάρχοντος οδικού δικτύου της χώρας, ανά Δημοτική Ενότητα στις περιοχές εκτός των ρυμοτομικών σχεδίων των πόλεων, εκτός των ορίων των οικισμών μέχρι 2.000 κατοίκους, και εκτός των ορίων των νομίμως υφισταμένων προ του έτους 1923 οικισμών. Προφανώς, στόχος είναι και η ένταξη του δικτύου στον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό. Μάλιστα, η εν λόγω μελέτη έχει ενταχθεί και στο Ταμείο Ανάκαμψης. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 28η/12/2022. Στο δε τεύχος τεχνικών δεδομένων γίνεται αναφορά, μεταξύ άλλων, για σχεδόν 150 δημοτικές ενότητες (περιοχές μελέτης) σε Νότιο και Βόρειο Αιγαίο, Ιόνια νησιά, Αττική, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, Θεσσαλία κ.α. με την υποσημείωση ότι έχουμε να κάνουμε με περιοχές σε νησιά της χώρας που ανήκουν στις παραπάνω Περιφέρειες. Δεν τα λες και λίγα τα λεφτά…

Πρόσκληση για τους φακέλους των «ιερών» ακινήτων στη Βουλιαγμένη

Για την τις 8 Δεκεμβρίου 2022 είχε προγραμματιστεί η αποσφράγιση των υποφακέλων «Δικαιολογητικά Συμμετοχής & Εγγύηση Συμμετοχής» των προσφορών στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την μακροχρόνια μίσθωση ακινήτων της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη (Ορφανοτροφείο). Για να δούμε μήπως ακουστεί κάτι για τα ονόματα που δίνουν το παρών στη διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:38

Γαλλία: Υπέρ του δικαιώματος στο άσυλο τάχθηκε ο Εμανουέλ Μακρόν

13:26

HDB: Το 68% των χρηματοδοτούμενων επιχειρήσεων θέλει να επεκταθεί σε νέες δραστηριότητες

13:22

ΕΛΣΤΑΤ: Aύξηση κατά 54,4% στα νοικοκυριά που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο

13:12

Titan: Κορυφαία επιλογή για τη Eurobank Equities και νέα υψηλή τιμή στόχος

13:00

Μητσοτάκης: Η ενίσχυση της ΔΙΜΕΑ ένα μόνο βέλος στη φαρέτρα μας για την ακρίβεια

12:59

Eurostat: Οι Έλληνες ανάμεσα στους λιγότερο ικανοποιημένους από την ζωή τους Ευρωπαίους

12:39

Δύο μήνες xωρίς οπαδούς οι αγώνες στη Super League - Τα κυβερνητικά μέτρα κατά της οπαδικής βίας

12:29

Στα σκαριά η δημιουργία φορέα ασφάλισης επαγγελματικού κινδύνου - Κατηγοριοποίηση επαγγελμάτων σε «ζώνες επικινδυνότητας»

12:25

Αύξηση 28,3% στα καινούργια αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν τον Νοέμβριο

12:24

Τσάπαλος: Τους πρώτους μήνες του 2024 η διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

12:20

Κατανομή των 130 εκατ. ευρώ της πρώτης αρωγής για τις πλημμύρες ανά Περιφερειακή Ενότητα

12:08

Κουλέμπα: Η Ουκρανία έχει κάνει αυτά που ζητήθηκαν, το ίδιο αναμένει από την ΕΕ

12:06

Στη φαρέτρα των όπλων της ΕΕΕΠ μπαίνει η τεχνητή νοημοσύνη 

12:00

ΑΔΜΗΕ: Αποχώρησε ο Διευθυντής της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μετόχων

11:51

Προθεσμία για την Πέμπτη έλαβε ο 18χρονος από τον ανακρίτρια Πειραιά

11:40

Κινητοποιήσεις Αγροτών αρχές του 2024;

11:30

Γιατί η UBS δηλώνει «bullish» για τα ελληνικά ομόλογα

11:26

Bitcoin: Ανακόπηκε το ράλι με σύντομη «βουτιά» 7,5% - «Κρατάει» τα 40.000 δολάρια

11:19

ΕΤΕ: Δάνεια έως 12,5 εκατ. ευρώ, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, σε ΜμΕ

11:05

COP28: Στην τελική ευθεία η Διάσκεψη για το Κλίμα

10:50

Πολεμικά τραύματα: Βαρύ το τίμημα που πληρώνει η Ελλάδα, παρότι δεν βρίσκεται σε πόλεμο

10:40

Lavipharm: Εξαγοράζει το φάρμακο Flagyl από την Sanofi

10:36

Μ. Μουστάκας (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Επενδύσεις άνω των 10 δισ. ευρώ - Στρατηγική τα μεγάλα ιδιωτικά έργα

10:33

Κασσελάκης: 4 αναγκαία μέτρα για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα

10:22

Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα μετά από τέσσερις εβδομάδες κερδών

10:17

Ομάδα επενδυτών σχεδιάζει να αγοράσει τη Macy's για 6 δισ. δολάρια

10:16

Αλ. Εξάρχου (Intrakat): Τα σχέδια για τον 5ο πυλώνα του τραπεζικού συστήματος – Θετικές οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

10:10

Μίνι παράταση για τις αιτήσεις voucher Πολιτισμού και Θεάματος ΔΥΠΑ

10:07

Γάζα: Συνεδριάζει την Τρίτη η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

10:03

ΤΙΤΑΝ: Έκδοση ομολόγου 150 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4,25% - Οι προοπτικές