BACKSTORY

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και στην ΟΤΟΕ - Το Πλαίσιο και το ακίνητο με discount

14-12-2021 | 07:31
Μοιράσου το
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και στην ΟΤΟΕ - Το Πλαίσιο και το ακίνητο με discount

Αυτό το πληροφοριακό δελτίο της Attica Bank πολύ μπερδευτικό. Πέντε μείον πέντε μείον πέντε…

Μιλάμε για δύο αυξήσεις και δυνητικά τρεις εισφορές κεφαλαίου.

Μήνυμα προς τους ξεχασιάρηδες: Όσοι έχετε ξεχάσει να πάρετε το μέρισμα από το Πλαίσιο για τη χρήση 2015 να πάτε να το πάρετε άλλως παραγράφεται. Αυτό ανέρχεται σε 0,068 ευρώ και είναι για μέχρι το τέλος του έτους τούτου.

Μένουμε στο Πλαίσιο το οποίο αγόρασε έναντι 2.851 εκατ. ευρώ από την ΑΚΡΙΤΑΣ αγροτεμάχιο 16,5 στρεμμάτων περίπου με αποθηκευτικούς χώρους και logistics 6.600 τετραγωνικών περίπου. Το ενδιαφέρον είναι ότι η Ακρίτας το είχε γράψει στα βιβλία της έναντι 3.026 εκατ. ευρώ στο τέλος της περασμένης χρήσης και γενικότερα ο εκτιμητής ήταν κιμπάρης όπως αποδείχτηκε από την τιμή πώλησης. Η πώληση πάντως ήταν υποχρεωτική και είχε συμφωνηθεί από το 2019 στα πλαίσια αναδιάρθρωσης των τραπεζικών δανείων της ΑΚΡΙΤΑΣ.

Τόσο ΠΑΣΟΚ - ωραία χρόνια - έχουμε να το δούμε στους δέκτες μας πολύ καιρό. Εκτός των χθεσινών επαναληπτικών εκλογών που εξέλεξαν αρχηγό τον Νίκο Ανδρουλάκη η ΔΗΣΥΕ-ΠΑΣΚΕ με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο της ομοσπονδίας Γιώργο Μότσιο αναδείχθηκε πρώτη δύναμη κατά τη χθεσινή ψηφοφορία για την εκλογή της νέας διοίκησης της ΟΤΟΕ, καταλαμβάνοντας 25 έδρες. ΠΑΣΟΚ πρώτη δύναμη... και παρά τη διάσπαση.

Και όπως όλα δείχνουν το Υπουργείο Οικονομικών βάζει φρένο στις παροχές. Δηλαδή για την ακρίβεια δεν βάζει φρένο το Υπουργείο. Οι Βρυξέλλες βάζουν, καθώς οι παροχές γίνονται χωρίς εισοδηματικά κριτήρια ή περιουσιακά κριτήρια. Και αυτό που τώρα μένει είναι να δούμε αν θα υπάρξει συνδυασμός των κριτηρίων αυτών ή θα επικρατήσουν όπως είναι το σωστό τα εισοδηματικά στην περίπτωσή μας.

Παρεμπιπτόντως, η Reggeborgh ακόμα περιμένει να λάβει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την περίφημη επιστολή με την απόφαση για δικαίωμα ακρόασης και ας έχουν περάσει καμία δεκαπενταριά ημέρες από τότε που ελήφθη η απόφαση. Βέβαια για να στείλει η Επιτροπή το χαρτί θα πρέπει να υπάρχουν και τα σχετικά πρακτικά Διοικητικού Συμβουλίου. Υπάρχουν; Υπήρξαν; Ή απλά γράφονται και ξαναγράφονται με καθυστέρηση;

Που θα πάει. Κάποια στιγμή σήμερα, αύριο μεθαύριο θα τελειώσουν και έχω μια μεγάλη περιέργεια να δω τι θα αναφέρουν. Νομίζω περίεργοι είναι και στη Reggeborgh που το περιμένουν με ενδιαφέρον για να αντιδράσουν αναλόγως.

Διαπίστωσα μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου ο κ. Λουκάς Λαζαράκης έχει αγοράσει περί τις 415 χιλιάδες μετοχές Ιντρακάτ. Το επισημαίνω γιατί έχει ένα ενδιαφέρον όταν αγοράζουν μετοχές μιας εταιρίας οι insiders ειδικά όταν η αγορά περιμένει και κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.