BACKSTORY

Κανάλι θέλει και κανάλι δεν βρίσκει... - Αττικής: Ανέκδοτο... - 200άρα η Dory

09-12-2021 | 07:39
Μοιράσου το
Κανάλι θέλει και κανάλι δεν βρίσκει... - Αττικής: Ανέκδοτο... - 200άρα η Dory

Κάποια νούμερα που και που ζαλίζουν... Όπως η συνολική συνεισφορά της Pfizer στην ελληνική οικονομία για την περίοδο 2020-2030. Αυτή λοιπόν προσδιορίζεται στο 1,6 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας μας, σύμφωνα με τη μελέτη του ΙΟΒΕ. Όταν μιλάμε για μεγέθη σοβαρά σε αυτά πρέπει να ανατρέχουμε! Τελικώς αυτός ο κορονοϊός διαμόρφωσε παντού μια νέα πραγματικότητα.

Όλο και ξεκινούν οι ανακοινώσεις διάθεσης προσωρινών μερισμάτων, όπως για παράδειγμα η Inform Π. Λύκος και δεν είναι η πρώτη εταιρεία.

Αύριο εκτός απροόπτου η Attica Bank θα ανακοινώσει νέο ενημερωτικό με το περιεχόμενο των λεπτομερειών της αύξησης, όπως αυτές προκύπτουν από την είσοδο των ιδιωτών μετόχων.

Αν κρίνω ωστόσο από τον τρόπο που είναι γραμμένη η ανακοίνωση, η τράπεζα φαίνεται να έχει έναν προβληματισμό για το τι θα έπρεπε να ανακοινωθεί. «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας αξιολογεί την εν λόγω πληροφόρηση προκειμένου να αποφασίσει τα επόμενα βήματα που περιλαμβάνουν και την προσήκουσα ενημέρωση του επενδυτικού κοινού για τις πληροφορίες που τίθενται υπόψη του», λέει στην ανακοίνωσή της η τράπεζα, ίσως γιατί δεν είναι μέχρι τα τώρα γνωστή η διαδικασία συμμετοχής των ιδιωτών. Όπως σας έχουμε πει με αυτό το project εύκολα δεν θα ξεμπερδέψουμε.

Η Davidson Kempner φαίνεται θα είναι τελικώς η αγοράστρια του Dory, του πακέτου δηλαδή των κόκκινων ναυτιλιακών δανείων που πουλάει η τράπεζα Πειραιώς. Μάλιστα το τίμημα υπολογίζεται στα 200 εκατ. ευρώ. Το ότι η συγκεκριμένη προσφορά έχει κριθεί αρτιότερη της Fortress συμβαίνει εδώ και καιρό. Ωστόσο, φαίνεται πως τώρα το πράγμα φθάνει στο τέλος του, καθώς η προσφορά της DK έχει χαμηλότερες αιρέσεις.

Τσιμπολογούν οι insiders μετοχές της Lamda και αυτό κάτι δείχνει. Το Project του Ελληνικού ξεκίνησε και οι προσδοκίες είναι μεγάλες και για πρώτη φορά δεν φαίνονται καθυστερήσεις στον ορίζοντα. Με το project του Ελληνικού πάντως έχουν πάρει φωτιά οι τιμές των ακινήτων στην παραλιακή. Και σε λίγο θα θυμίζουν Μονακό. Βέβαια κάποιοι εφοπλιστές έχουν βάλει το χεράκι τους γι' αυτό ιδίως στη Γλυφάδα.

Συνολικά η εκτίμηση για τις τιμές των ακινήτων πανελλαδικά είναι πως αυτή προσεγγίζει το 5%. Σε κάποιες περιοχές ωστόσο η αύξηση είναι διπλάσια. 

Παρεμπιπτόντως μπερδευτήκαμε με την επιστολή των Μπάκου και Καϋμενάκη που ενδιαφέρονται για την προστασία του θεσμού της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Γιατί θυμόμαστε κάτι επιστολές κεραυνούς των ιδίων προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εκεί μέσα στο καλοκαίρι αλλά και γκρίνια επί μακρόν γιατί η Επιτροπή δεν κατακεραύνωσε την Reggeborgh. Όψιμες ευαισθησίες... 

Κανάλι αναζητά και κανάλι δεν βρίσκει ο μεγαλομάνατζερ και βλέπω στον ελβετικό ουρανό να πυκνώνουν τα σύννεφα και να ακούγονται σέρβικα μπουμπουνητά. Αφού έκανε τον κύκλο της αγοράς σε μεγάλα και σε μικρά, ξανά ρίχνει δίχτυα στον «Ρώσο». Δεν... Πιο πιθανό είναι το ραδιόφωνο του κυρ Γιάννη παρά το «ντα» του Ιβάν. Που θέλει για να πουλήσει να πάρει πίσω και κάτι από τα χαμένα.... Μωρέ δεν το έλεγε καλύτερα του Κυριάκου ο Σέρβος να το ρίξει απέξω απέξω στο Βλαδίμηρο; Καλύτερο αποτέλεσμα θα είχε από τον πρίγκηπα Νικόλαο των μάνατζερ...  

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.